Kuinka tavaramerkkiä ja tekijänoikeutta käytetään nimessä tai logossa

Aivan kuten yritykselläsi on nimi, sillä on myös oltava oma tunnistettava logo tuotemerkin visuaalisen esityksen luomiseksi. Logon on heijastettava täydellisesti yrityksesi markkinarakoa ja brändipersoonallisuutta. Ja sen tulisi olla riittävän ainutlaatuinen erottamaan yritys kilpailusta.


Koska nimesi ja logosi ovat osa brändisi ja yrityksesi DNA: ta, molempien tekijänoikeuksien ja tavaramerkkien rekisteröinnin hakeminen on tärkeä näkökohta.

Tarvitseeko sinun rekisteröidä tavaramerkki ja tekijänoikeudet nimesi tai logosi?

Varas

Sinun ei todellakaan tarvitse rekisteröidä tekijänoikeuksia ja tavaramerkkejä yrityksesi nimeä tai logoa Yhdysvalloissa; omistat tekijänoikeudet heti, kun laitat alkuperäisen teoksen paperi- tai tietokoneasemaan, ja voitit tavaramerkin heti, kun käytit nimeäsi ja logoa yrityksen markkinoinnissa. Ylimääräisen vaiheen rekisteröiminen voi kuitenkin antaa sinulle tärkeän suojan. Tavaramerkin rekisteröinti suojaa sinua menettämästä oikeuksiasi siihen, jos jokin muu yritys käyttää samaa tai erittäin samanlaista nimeä. Rekisteröimällä tavaramerkkisi nimesi ilmoitat yksinoikeudet siihen toimialallesi. Ja estät jotakuta muuta käyttämästä nimeäsi omaksi samanlaisessa liiketoiminnassa.

Jos omistat pienyrityksen, jonka toimit yhdessä valtiossa, etkä aio laajentua uusille markkinoille, sinun ei tarvitse rekisteröidä tavaramerkkiä nimesi. Sinulla on jo oikeus käyttää sitä markkinoillasi. Toisaalta, jos aiot laajentaa yritystäsi ja tavoittaa uusia markkinoita, olisi viisasta rekisteröidä tavaramerkki, jotta ei aiheutuisi sekaannusta, jos toinen yritys käyttää samaa tai samanlaista nimeä kuin oma.

Maailmassa on virallisesti rekisteröity yli 16 miljoonaa aktiivista tuotemerkkiä
Yhdysvallat
Eurooppalaiset tuotemerkit
Aasia ja Lähi-itä

Jos esimerkiksi aloitat blogin ja suunnittelet sille uuden logon, sinun on suojattava sitä. Kun kyse on logon rekisteröimisestä, luomalla tavaramerkki yksinkertaisesti käyttämällä sitä. Olet luomassa visuaalista esitystäsi brändistäsi, koska logosi on se, jonka asiakkaat tunnistavat sinut, ja se erottaa sinut kilpailijoistasi. Tavaramerkki tarjoaa kuitenkin enemmän suojaa, koska se estää muita varastamasta logoasi tai käyttämästä logoa, joka on hyvin samanlainen kuin oma.

Käyttämällä vain yrityksesi merkkiä kaupassa, ilman rekisteröintiä, luot “yleisen lain” oikeutesi. Tavaramerkkisi rekisteröiminen Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirastossa (USPTO) tarjoaa kuitenkin useita etuja.

Näihin etuihin kuuluvat:

Viisi parasta maata, joissa tuotetaan väärennöksiä

 • Lain mukainen oletus siitä, että omistat kyseisen tavaramerkin valtakunnallisesti, mikä on tärkeää, jos aiot laajentaa yritystäsi muille markkinoille.

Siksi nimesi tai logosi tekijänoikeuksien luomista ja tavaramerkkien antamista ei varmasti tarvita, mutta se voi tarjota sinulle erittäin hyödyllisiä etuja.

Miksi tavaramerkit ja tekijänoikeudet ovat niin tärkeitä?

Arvo
Nahkatavarat, lompakot ja käsilaukut
511 miljoonaa dollaria
Kellot ja korut
$ 187
Vaatteet ja tarvikkeet
$ 133
iPhonet ja kulutuselektroniikka
$ 104
Jalkineet
$ 103

Kun olet luonut verkkosivuston, sinun on rekisteröitävä yrityksesi nimi ja tehtävä logosi. Tuolloin tarvitset tekijänoikeuksien ja tavaramerkkien rekisteröinnin, koska se suojaa nimeäsi ja logoa rikkomuksilta. Sinun on varmistettava, että olet suojannut immateriaalioikeutesi ja varmista, ettei kukaan muu yritys varasta ideasi ja logosuunnittelua, joka on tekijänoikeuksien ja tavaramerkin ensisijainen idea.

Sekä tekijänoikeudet että tavaramerkit tarjoavat sinulle erinomaisen tavan suojata alkuperäisiä ideoitasi käytettäväksi jonkun muun omaisuutena. Tämä on epäilemättä tärkein etu, jota he tarjoavat sinulle.

Tavaramerkit eivät koskaan vanhene, joten niin kauan kuin käytät tavaramerkkiäsi kaupassa tuotteiden tai palveluiden lähteen tunnistamiseksi, ihmiset tunnistavat yrityksesi sen perusteella. Se on arvokas omaisuus ja erittäin tehokas viestintäväline, joka voi välittää heti yrityksen kuvan ja asiakkaillesi tarjoamiasi tuotteita tai palveluita.

Erityiset merkit
joihin ”väärentäjät näyttävät kohdistuvan voimakkaammin” mukaan lukien Nike, Rolex, Ray Ban, Louis Vuitton, Apple, Adidas, Chanel, Viagra, Guccija muut tunnetut tuotemerkit

Tavaramerkit tarjoavat paljon enemmän suojaa kuin tekijänoikeudet, mutta tekijänoikeudet ovat erittäin tärkeitä logojen suojaamiseksi. Lue edelleen tutkiaksesi yksityiskohtaisesti näiden kahden eroa, jotta ymmärrät paremmin niiden merkityksen ja vaikutuksen, joka heillä voi olla yrityksellesi..

Ero tavaramerkkien ja tekijänoikeuksien välillä

Jos tekijänoikeudet omalle nimesi tai logollesi ovat vain tavaramerkkiä tekemättä, et voi suojata sitä täysin rikkomuksilta. Varmistat vain oikeutesi siihen, koska se on jotain mitä olet luonut ja se on henkinen omaisuutesi. Tavaramerkki voi suojaa nimesi ja logosi jos joku muu haluaa käyttää niitä omaan tarkoitukseen.

Tavaramerkki

rekisteröimätön
kirjattu

Kuka yleensä hakee tätä suojaa?

Yritysten ja tuotteiden omistajat


hakemus

Mikä tahansa nimi, sana, iskulause, symboli, muotoilu ja / tai kuva, joka tunnistaa yrityksen tai tuotemerkin ja erottaa sen muista


Määrä

16 miljoonaa aktiivista kauppamyrskyä


Pituus

Tavaramerkin rekisteröinnillä voi olla rajoittamaton voimassaoloaika, mutta se on uusittava kymmenen vuoden välein. Omistaja voi uusia rekisteröinnin niin kauan kuin merkki on jatkuvassa käytössä


Hankinta

Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirasto


Mitä etuja rekisteröinti / arkistointi sisältää??

Tavaramerkkien rekisteröinti lisää huomattavasti ihmisen oikeuksia tarjoamalla juridisia todisteita ja julkista ilmoitusta omistajuudesta. Se myöntää tavaramerkille valtakunnalliset yksinoikeudet ja antaa haltijalle mahdollisuuden nostaa liittovaltion oikeusjuttuja rikkojia vastaan.

tekijänoikeus

nykyinen
Äänitallenteet

Kuka yleensä hakee tätä suojaa?

Kirjailijat, taiteilijat, koreografit, arkkitehdit ja muut luovat ammattilaiset


hakemus

Alkuperäiset tekijäteokset, mukaan lukien kirjat, artikkelit, näytelmät, laulut, valokuvat, veistokset, koreografia, arkkitehtuuriteokset, äänitallenteet, elokuvat ja muut luovat teokset. Itse ajatusta ei voida suojata tekijänoikeuksilla. Teoksen on oltava kiinteässä, konkreettisessa muodossa suojattavaksi


Määrä

700000 rekisteröintihakemusta vuodessa


Pituus

kirjoittajan elämä + 70 vuotta
120 vuotta yrityskirjallisuudelle
Kautta ei voida pidentää tai uusia


Hankinta

Yhdysvaltain tekijänoikeusvirasto


Mitä etuja rekisteröinti / arkistointi sisältää??

Tekijänoikeuksien rekisteröinti lisää huomattavasti henkilön oikeuksia tarjoamalla oikeudellisia todisteita ja julkista ilmoitusta omistajuudesta ja antamalla tekijänoikeuksien haltijalle mahdollisuuden nostaa kanne liittovaltion tuomioistuimessa rikkomusten yhteydessä.

Et voi myöskään oikeuttaa nimen nimen tekijänoikeutta, koska tekijänoikeudet suojaavat taiteellisia teoksia. Juuri siksi sinulla on oltava tavaramerkki, joka suojaa yrityksesi immateriaalioikeuksia, kuten logosi. Seuraavassa on peruserot tekijänoikeuksien ja tavaramerkkien välillä.

Mikä on tavaramerkki?

Tavaramerkki on sana, ilmaus, symboli tai malli tai niiden yhdistelmä, jota käytetään erottamaan yksi valmistaja tai myyjä muista, jotka toimivat samalla liiketoiminta-alueella ja tarjoavat samoja tuotteita tai palveluita. Tämä tarkoittaa, että voit rekisteröidä tavaramerkki yrityksellesi, logolle, iskulauseelle, symbolille, suunnittelulle ja kaikelle muulle, joka edistää yrityksen tuotemerkki-identiteettiä ja tarjoamiasi tuotteita tai palveluita.

Tavaramerkkiäsi käytetään ilmoittamaan muille, että yrityksesi tuotteet, nimi ja logo ovat sinun omaisuutesi. Sinulla on yksinoikeus käyttää niitä palveluihisi tai tuotteisiisi.

Tavaramerkki ei kuitenkaan sisällä logojen värejä ja malleja, koska se ei suojaa luvattomalta kopioinnilta. Se viittaa vain samankaltaisuuksiin yrityksen merkin ja muiden vastaavien välillä. Siksi se ei viittaa logon käyttötarkoituksiin, vaan pikemminkin markkinoiden sekaannukseen, rajoittaen siten logon käyttötarkoituksia loukkaavia. Tämä tarkoittaa, että jos joku muu käyttää samanlaista logosuunnittelua, se ei voi viitata tavaramerkin loukkaukseen vaan pikemminkin tekijänoikeuksien loukkaamiseen.

Yksinkertaisesti tavaramerkkisi käyttäminen ei suojaa sinua muulta toimialalta muulta nimeltäsi tai mallisi käyttävältä – mutta tavaramerkkisi rekisteröinti tekee. Jos joku muu käyttää samaa nimeä tai mallia kuin yrityksesi, sinun on todistettava, että keksit sen ensin, mikä ei ole mahdollista, jos et ole rekisteröinyt sitä.

Ilman rekisteröityä tavaramerkkiäsi sinulla ei ole oikeudellista puolustusta oikeudenkäynnissä. Rekisteröity tavaramerkki on yrityksesi merkinnän liittovaltion ja lain mukainen rekisteröinti, joten jos joku muu haluaa rekisteröidä saman nimisen tai mallin, joka on sama tai liian samanlainen kuin sinun, se on syyllinen tuotemerkin loukkauksiin..

Mikä on tekijänoikeus??

Tekijänoikeus suojaa alkuperäisiä teoksia, kuten kirjoja, kappaleita, maalauksia, valokuvausta, elokuvia, koreografiaa ja muita fyysisessä muodossa ilmaistuja alkuperäisiä teoksia. Yhdysvaltain tekijänoikeusviraston mukaan tekijänoikeudet suojaavat alkuperäisiä teoksia, kuten ”kirjallisia, dramaattisia, musiikillisia, taiteellisia ja tiettyjä muita henkisiä teoksia”.

Yritykset voivat suojata ääni- ja videomateriaalinsa, kirjojensa ja raporttiensa sekä minkä tahansa muun luomansa alkuperäisen materiaalin, kuten logon suunnittelun. On tärkeää huomata, että jokaisella alkuperäisteoksella on tekijänoikeuksien suojaus sen luomishetkellä. Mutta sen rekisteröiminen suojaa sitä toiselta, joka yrittää käyttää sitä omaan tarkoitukseen, koska sinulla on asiakirja todistaaksesi väitteesi siihen.

Jos joku yrittää varastaa alkuperäisen luomuksesi, kuten logosi, joka on oma immateriaalioikeutesi, ja käyttää sitä omana, voit haastaa heitä omaisuutesi käyttöön, mutta vain jos sinulla on tekijänoikeuksien rekisteröinti.

Kun sinulla on liittovaltion rekisteröimä tekijänoikeus, voit hallita tarkalleen, kuinka immateriaalioikeuksiasi käytetään, julkaistaan ​​ja jaellaan, sekä miten ne esitetään yleisölle. Ja voit estää ketään käyttämästä sitä omaan tarkoitukseen. Jos joku yrittää tehdä niin, voit haastaa hänet liittovaltion tuomioistuimeen, koska olet vaatinut oikeuttasi henkiseen omaisuuteen tekijänoikeudella.

Nyt logon tekijänoikeuksien suojaamiseen liittyy temppu. Logossasi on oltava vaadittu luovuus, jotta sitä voidaan tosiasiallisesti pitää tekijänoikeuksien alaisena ja tekijänoikeushakemuksesi voidaan hyväksyä. Siksi monia hyvin yksinkertaisia ​​logoja ei pidetä tekijänoikeudellisina, koska tekijänoikeudet eivät suojaa logon suunnittelua, värejä ja nimeäsi. Jos logosi on hiukan taiteellisempi tai koristeellisempi, on tekijänoikeuksien rekisteröinti helpompaa.

Sekoitus tekijänoikeuksien ja tavaramerkkien logoista

Logot herättävät melko paljon sekaannusta, koska monet niistä oikeuttavat sekä tekijänoikeuksien että tavaramerkkien rekisteröintiin. Nimeltään, jos logosi oikeuttaa tekijänoikeuksiin alkuperäisen teoksen kappaleena eikä sitä käytetä yrityksen tunnistamiseen, logosi voidaan suojata tekijänoikeuksilla, jotta voit estää luvattoman kopioinnin.

Lisäksi, jos haluat estää muita käyttämästä Logon suunnittelu ja varmista, että yrityksesi merkki on erotettavissa kilpailijoistasi, sinun on rekisteröitävä logo. Tavaramerkki voi estää asiakkaiden sekaannusta vain, jos kilpailijoillasi on samanlainen yhteys, kun taas tekijänoikeus suojaa ei-toivotulta kopioinnilta.

Siksi logot voivat olla sekava teollis- ja tekijänoikeuslaki, koska tavaramerkkien ja tekijänoikeuksien suojaaminen ovat usein päällekkäisiä. Tärkeää on huomata, että tekijänoikeudet tai tavaramerkit eivät sulje toisiaan pois, joten monet yritysomistajat valitsevat suojaavansa yrityksen logon tekijänoikeuksilla ja tavaramerkillä.

Kuinka tekijänoikeuksia ja tavaramerkkiä nimellesi ja logollesi annetaan

Sinun on suoritettava tietyt vaiheet tekijänoikeuksien ja tavaramerkkien nimellesi ja logollesi tekemiseksi. Seuraava on lyhyt kuvaus näistä vaiheista.

Kuinka hakea nimesi ja logosi tekijänoikeuksia

1 Mene online-rekisteröintisivustolle ja täytä tekijänoikeuslomake. Jos yrityksesi sijaitsee Yhdysvalloissa, siirry Yhdysvaltain tekijänoikeusviraston viralliselle verkkosivustolle.

Tämä on tietysti, jos valitset tekijänoikeushakemuksesi sähköisen arkistoinnin, mutta voit lähettää hakemuksesi myös paperimuodossa. Tekijänoikeuksien rekisteröinnin hakeminen verkossa ei kuitenkaan ole vain sinulle helpompaa, vaan hakemuksesi käsittelyyn kestää jopa kahdeksan kuukautta, kun taas paperilomakkeiden käsittelyaika voi olla jopa 13 kuukautta..

Riippumatta tavasta, jolla päätät hakea tekijänoikeuksien rekisteröintiäsi, ja käsittelyajan pituudesta, rekisteröintisi tulee voimaan päivänä, jona Yhdysvaltain tekijänoikeusvirasto vastaanottaa hakemuksesi. Jos haluat julkaista alkuperäisen teoksen, voit tehdä sen odottamatta virallista todistustasi.

2 Kun saavut Yhdysvaltain tekijänoikeusviraston verkkosivustolle, napsauta eCO Online Registration -painiketta. Tämä johtaa sinut lomakkeeseen CO, joka sinun on täytettävä.

Lomake vaatii henkilökohtaiset tietosi, omistajan ja luojan nimen sekä tekijänoikeusasiakirjojen luonteen. Logon tekijänoikeuksien saamiseksi sinun on esitettävä logosi graafinen esitys.

3 Seuraavaksi sinun on lähetettävä logotiedostosi ja maksettava 35 dollarin rekisteröintimaksu luotto- tai pankkikortilla, elektronisella sekillä tai talletustililläsi Yhdysvaltain tekijänoikeusvirastossa.

Sitten saat vahvistuksen tekijänoikeuksien rekisteröinnistäsi, jolla on odotustila hyväksymiseen. Kuten jo mainittiin, tekijänoikeutesi tulee voimaan sinä päivänä, jona hakemus jätetään, ei hyväksymispäivänä.

Kuinka hakea tavaramerkkiä

Yhdysvaltain liittohallituksen virastojen tavaramerkit

Laivasto

Armeija

Terveys ja ihminen

energia

koulutus

Kotimaan turvallisuus

Ennen nimesi tai logosi merkitsemistä sinun on suoritettava tuotemerkkihaku varmistaaksesi, ettei kukaan muu käytä jo vastaavaa. Voit tehdä sen TESS-nimisen työkalun avulla, joka löytyy Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkiviraston virallisilta verkkosivuilta..

Tavaramerkkihaun suorittaminen TESS-tietokannan kautta on ratkaisevan tärkeää, koska se pystyy tunnistamaan mahdolliset ristiriidat toisen yrityksen olemassa olevan tavaramerkin tai tavaramerkin kanssa, jonka hyväksyntä on odottamassa.

Se on tärkeää myös siksi, että säästät rahaa, jonka kulutat rekisteröintihakemukseen, jota ei ehkä hyväksytä, koska se on liian samanlainen kuin olemassa oleva tavaramerkki. Muista, että Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirasto etsii ristiriitaisia ​​tavaramerkkejä vasta, kun olet jättänyt hakemuksen.

Kun olet suorittanut tavaramerkkihaun, sinun on jätettävä tuotemerkkihakemus TEAS-järjestelmän kautta. Sinulle annetaan täytettävä lomake – kun olet päättänyt, mikä hakemus sopii sinulle.

Voit valita yhden kolmesta erilaisesta hakulomakkeesta: TEAS Plus, TEAS Reduced tai TEAS Regular.

Jos valitset hakemuksessasi käyttötarkoituksen (ITU), joudut myös maksamaan 50 dollarin ylimääräisen hakemuspalkkion ainakin yhdestä tuoteryhmästä tai palvelusta.

Rekisteröinnin lähettämisen jälkeen saat sähköpostivahvistuksen, ja sinun on odotettava hyväksyntää vain seuraavaksi. Noin kolmen kuukauden kuluttua hakemuksen jättämisestä asianajaja tarkistaa hakemuksen, joka päättää, täyttääkö hakemuksesi kaikki tavaramerkin hyväksymiseen tarvittavat lakisääteiset vaatimukset vai ei.

On tärkeää seurata sovelluksesi etenemistä 3–4 kuukauden välein, ja voit tehdä sen tavaramerkkien tilan ja asiakirjanhaun (TSDR) avulla.

Kuinka hyväksyntäprosessi toimii

Tavaramerkkien rekisteröintiä koskevat paperit

Valitsemastasi sovellustavasta riippumatta, sinun on sisällytettävä seuraavat tiedot:

 • • Piirustus
  tavaramerkki, tarvittaessa värillinen, täsmälleen samalla tavalla kuin tavaramerkkiä käytetään kaupallisesti
 • • Tavaramerkin omistajan nimi, osoite ja sähköpostiosoite
 • • hakemusmaksu
 • • Tuote tai yritys, jonka tavaramerkki tunnistaa, todistaa, että yrityksesi tavaramerkkiä käytetään kaupassa
 • • Omistajan allekirjoitus

Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirasto etsii tavaramerkkitietokannastaan ​​tarkistaaksesi rekisteröitävän tavaramerkin saatavuuden vasta, kun olet jo jättänyt hakemuksen. He ilmoittavat tuloksista ajoissa. Jos he sattuvat löytämään saman tai erittäin samanlaisen merkin kuin se, jonka yrität rekisteröidä tavaramerkiksi, he kieltäytyvät rekisteröinnistäsi, etkä saa hyvitystä.

Jos tutkinnon suorittava asianajaja toteaa hakemuksesi täyttävän lakisääteiset hyväksymisvaatimukset, hän hyväksyy merkinnän julkaistavaksi Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkiviraston viikkolehdessä, Virallisessa lehdessä. 30 päivän kuluessa julkaisemisesta kuka tahansa, joka luulee, että tavaramerkkisi rekisteröinti on vaurioitunut, voi vastustaa rekisteröintiä tai vaatia vastausajan pidentämistä.

Jos tällainen tapaus ilmenee, Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkiviraston hallinnollisessa tuomioistuimessa, tavaramerkkien oikeudenkäynti- ja valituslautakunnassa (TTAB) järjestetään väite. Jos väite ei tuota tulosta vastineen esittäneelle osapuolelle tai jos mitään ei vastusteta, tavaramerkkisi rekisteröinti hyväksytään ja saat Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkiviraston rekisteröintitodistuksen..

Rekisteröinnin ylläpitäminen on erittäin tärkeää, koska sinun on ilmoitettava Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirastolle, että tavaramerkkiäsi käytetään. Kun tavaramerkkisi rekisteröinti on hyväksytty, joudut arkistoimaan erityisiä huoltoasiakirjoja, koska sen tekemättä jättäminen johtaa tavaramerkkisi peruuttamiseen tai vanhenemiseen.

Tavaramerkkisi rekisteröinti kestää myös 10 vuotta, mutta on pakollista, että tarkistat sen viidennen ja kuudennen rekisteröintivuoden välillä ja yhdeksännen ja kymmenennen rekisteröintivuoden välillä varmistaaksesi, että sitä käytetään edelleen.

Tavaramerkki- ja tekijänoikeuksien noudattaminen

Tavaramerkkien 5 luokkaa

Tavaramerkit jaetaan viiteen eri luokkaan, jotka luokitellaan erotettavuuden perusteella

Kun olet rekisteröinyt tavaramerkkisi ja tekijänoikeutesi, olet vastuussa tavaramerkkisi ja tekijänoikeuksien noudattamisesta varmistaaksesi, että suojaat nimeäsi tai logoasi luvattomalta hyväksymiseltä tai kopioinnilta keneltäkään muulta.

Vaikka Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirasto varmistaa, että kukaan ei rekisteröi samaa tai näennäisesti identtistä tavaramerkkiäsi, sinä olet vastuussa yrityksesi immateriaalioikeuksien suojaamisesta, jos joku yrittää käyttää sitä. Sinulla on kaksi laillista vaihtoehtoa, kun ryhdyt oikeustoimiin suojaamaan tavaramerkkiäsi rikkomuksilta. Voit joko lähettää lopettamiskirjeen tai valita tavaramerkkioikeudenkäynnin.

Jotkut yritykset voivat auttaa sinua perustamaan ”tavaramerkkien valvonnan” varmistaakseen, että kukaan muu osapuoli ei yritä käyttää yrityksesi merkkiä. Voit myös palkata asianajajan seuraamaan tavaramerkkien rikkomusta, jotta voit saada neuvoja ja neuvoja siitä, miten toimia oikein tarvittavan suojan saamiseksi..

Kun puhutaan asianajajan palkkaamisesta, monet ihmiset päättävät palkata yhden auttamaan heitä koko tekijänoikeus- ja tavaramerkkiprosessissa. Sen lisäksi, että sitä ei vaadita, ei myöskään ole välttämätöntä, koska voit tehdä ehdottomasti kaiken itse – puhumattakaan siitä, että asianajaja voi olla melko kallista.

Vaikka tutkittava asianajaja Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkiviraston kanssa auttaa sinua varmasti tavaramerkkihakemuksen jättöprosessissa, omien tavaramerkkiasiamiestesi palkkaaminen voi tarjota sinulle etuja, jos juridisten neuvojen tarve syntyy. Jos päätät palkata yksityisen tavaramerkkiasiamiehen ennen hakemuksen hakemista, Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirasto kommunikoi vain asianajajasi kanssa koko rekisteröintiprosessin ajan.

Lisäksi yksityinen tavaramerkkiasiamies voi neuvoa sinua tavaramerkkioikeutesi turvaamiseksi tavaramerkkien rikkomisen varalta ja mitä tehdä, jos joku väittää loukkaavan yrityksen tavaramerkkiä.

Kuuluisat tapaukset tekijänoikeuksien ja tavaramerkkien loukkauksista

Jos luulet ehkä, että yrityksesi merkin, ts. Yrityksen nimen ja logon, tavaramerkkien merkitseminen tai tekijänoikeuksien suojaaminen ei ole tärkeää, tutustu joihinkin kuuluisiin tekijänoikeuksien ja tavaramerkkien rikkomusten tapauksiin. Näet liittovaltion tavaramerkin ja tekijänoikeuksien rekisteröinnin merkityksen ja vaikutukset, joita sillä voi olla yrityksellesi.

Apple Corps vs Apple Inc.

Beatles keksi tavaramerkin sanalle “apple” kahdeksan vuotta ennen Steve Jobs esitteli Apple Inc. -yhtiötä maailmalle. Beatles haastoi Apple Inc.: n ja taistelu tuomioistuimessa kesti useita vuosia.

Viime kädessä Apple Inc. maksoi Beatlesin musiikkiyhtiölle Apple Corpsille käteissuorituksen ja sitoutui pysymään poissa musiikkiliiketoiminnasta. ITunesin käyttöönoton myötä taistelu alkoi kuitenkin alusta. Sovellus saavutettiin sen jälkeen, kun Apple Inc. suostui ostamaan Apple Corpsin tavaramerkkioikeudet ja lisensoimaan ne sitten takaisin yritykselle, minkä seurauksena The Beatles menetti Apple-taistelun..

Jack Danielin vs. Patrick Wensink

Tämä tapaus pelattiin todella hyvin ilman vaivaa. Patrick Wensink julkaisi kirjan, jonka kannessa oli kuollut soittoääni Jack Danielin tunnetulle tavaramerkkisuunnitelmalle. Kuuluisa yritys lähetti lopetuskirjeen Wensinkille, mikä saattaa olla kaikkien aikojen mukavin lopetus- ja luopumiskirje. Jack Daniel ehdotti Wensinkille, että hän harkitsisi kannen vaihtamista ja kiitollisuuden ja hyvän tahdon osoituksena, että yritys osallistuisi jopa taloudellisesti uuden kannen suunnitteluun. Lisäksi Jack Daniel’s Properties ei edes pyytänyt kirjan ottamista hyllyltä.

Patrick Wensink julkisti kirjeen verkkosivustollaan, jonka jälkeen se meni virukselliseksi ja voitti Jack Danielin uskomattoman määrän positiivista julkisuutta. Kuten näette, tavaramerkkien rikkominen voidaan ratkaista joutumatta kääntymään tuomioistuimen puoleen. Annoit yksinkertaisesti markkinointiosastosi hoitaa kaiken.

Marvin Gaye – Pharrell Williams – Robin Thicke

Yksi viimeaikaiset tekijänoikeusrikkomusten tapaukset pidettiin maaliskuussa 2015, kun tuomaristo totesi Pharrell Williamsin ja Robin Thicken kuuluisan kappaleen ”Blurred Lines” olevan kopio Marvin Gayen kappaleesta “Got to Give It Up”. Oikeudenkäynnin seurauksena Williams ja Thicke maksoivat Marvin Gaye’n lapsille lähes 7,4 miljoonaa dollaria.

Siksi rekisteröidyn tekijänoikeuksien suojaaminen voi auttaa sinua suunnattomasti, jos joku yrittää varastaa yrityksesi merkin ja käyttää sitä omanaan. Kun sinulla on rekisteröity tekijänoikeus, voit suojata yritystäsi immateriaalioikeuksien luvattomalta kopioinnilta.

johtopäätös

Vaikka sekä tekijänoikeudet että tavaramerkit voivat suojata immateriaalioikeuksiasi, ne tarjoavat erityyppistä suojaa, koska ne suojaavat erityyppisiä omaisuuksia. Tekijänoikeus suojaa kirjallisia ja taiteellisia teoksia, kun taas tavaramerkki keskittyy enemmän sellaisten esineiden, kuten logon, suojaamiseen, jotka määrittelevät ja tunnistavat yrityksen tuotemerkin,.

Yrityksesi varat eivät edusta vain rahaa. Niihin sisältyy myös immateriaalioikeuksia, jotka voivat lisätä yrityksesi arvoa, joten sinun on suojattava oikeuksiasi omaisuuteen varmistaaksesi, että kolmas osapuoli ei käytä niitä ilman lupaa. Tekijänoikeudet ja tavaramerkit tarjoavat sinulle tällaisen suojan, joten on välttämätöntä, että rekisteröidyt molemmille ja varmista, että suojaat tuotemerkkiäsi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map