Kuinka siirtää blogiisi Bloggerista WordPressiin

Blogger on tunnettu ja suoraviivainen sisällönhallintajärjestelmä. Kun henkilö päättää aloittaa blogin, on todennäköistä, että Blogger on ensimmäinen valinta mennä muiden ilmaisten blogisivustojen joukossa. Tässä päätöksessä ei ole mitään väärää tai outoa. Alustan omistaa ja ylläpitää Google. Se vie vain muutaman napsautuksen perustaaksesi perustiedot ja älä unohda sitä, että se on täysin ilmainen. Vaikka tämä opas opettaa sinulle, kuinka siirtää koko juttu haluamaamme itse isännöimään WordPressiin, älä tunne pahasti valitsemalla Bloggeria varhaista alkuasi varten.


Mutta jos olet jo avannut tämän oppaan, todennäköisesti haluat siirtyä pois Bloggerista. Ehkä haluat suhtautua entistä vakavammin bloggaamiseen, ja ilmainen alusta ei yksinkertaisesti ole riittävän hyvä. Ehkä haluat lisää mukautusvaihtoehtoja tai huomasit yksinkertaisesti, että on vaikea ansaita rahaa pitämällä blogia Bloggerissa. Mistä tahansa syystä sinulla on, olemme tyytyväisiä siihen. Kyllä, Blogger on söpö alusta, joka on täydellinen aloittelijoille, mutta nyt, kun olet kasvanut siitä, sinun tulisi harkita siirtymistä WordPressiin. Miksi?

 • Itse isännöimällä WordPress-sivustolla saat vastuun. Sinä omistat sivuston, verkkotunnuksen ja koko sisällön. Rajoituksia ei käytännössä ole, ja voit saada haluamasi blogista
 • WordPress laskee kymmeniä tuhansia ilmaisia ​​ja premium-teemoja ja laajennuksia, joita voit käyttää
 • Itse ylläpitämä WordPress -sivusto on täysin muokattavissa (kun verhot vapautetaan, saat pääsyn täysin uuteen taustakuvamaailmaan)
 • Kun isännöit itse tunnettua hosting-yritystä, sinulla on rajaton tallennustila, kaistanleveys ja tuki

Kuinka siirtää blogiisi Bloggerista WordPressiin

Sivukuva

Joten, oletko tehnyt lopullisen päätöksen siirtää blogia? Ei, älä ajattele sitä nyt! Olemme tyytyväisiä päätökseesi – itse isännöidyn WordPress-sivuston perustaminen oli älykäs valinta ja sinulla on enemmän etuisuuksia kuin luulit.

Koska olet investoinut niin paljon aikaa Bloggeriin, olisi sääli unohtaa se. Vaikka pari viestiä ja kuvaa ei ole syytä siirtää, on todennäköistä, että olet viettänyt kuukausia, ellei edes vuosia, ennen kuin oivallat WordPressin etuja. Älä huoli; Jos pysyt kiinni kanssamme, näytämme sinulle kuinka siirtää blogisi Bloggerista WordPressiin nopeasti.

Mitä pitäisi ja siirretään?

Ennen kuin aloitamme, olisi kiva tietää muutama yksityiskohta.

Täydellisessä maailmassa siirryt yhteen blogiin, napsautat nappia viedäksesi sen, ja se ilmestyisi taianomaisesti itse isännöimällä verkkosivustolla. Vaikka se ei vieläkään ole mahdollista, tarjoamme First Site Guide -sovelluksessa taikuuden korvaamisen. Siirrämme Blogger-sivustosi itse isännöimään WordPressiin.

Valitettavasti koko sivustoa ei ole mahdollista siirtää, koska se näyttää Bloggerista. Blogin tyyli (teema, laajennukset, fontit, värit, widgetit jne.) On lisättävä erikseen. Voit siirtää tietoja vain:

 • Viestit ja sivut
 • Kommentit
 • Luokat
 • tiedotusvälineet
 • permalinks
 • rehu
 • Tekijät
 • liikenne

Aloitetaan siirto

Sivukuva

Okei, olemme kaikki valmiita menemään. Jokaisen vaiheen suorittaminen vie ehdottomasti jonkin aikaa, mutta blogin siirtäminen Bloggerista WordPressiin ei ole niin vaikeaa, vaikka oletkin aloittelija. Älä kiirehdi ja älä ohita vaiheita.

1. Valitse paras WordPress-hosting

Koska olet siirtymässä itse isännöimään WordPressiin, ensimmäinen askel olisi löytää WordPress-hosting-yritys, joka huolehtii tiedostoistasi. Sinun on asennettava WordPress kyseiseen isäntään, ja sinun on luotettava yritykseen. Olet aloittamassa vakavaa blogia nyt, joten sinun ei pidä pitää tätä itsestään selvänä.

On kymmeniä hosting-yrityksiä, jotka tarjoavat WordPress-isännöintipalveluita. Lisäksi on olemassa satoja (ellei enemmän) verkkosivustoja, jotka vertaa niitä. Mutta ennen kuin painat Google-hakujen tai muiden valitsemiesi hakukoneiden hakupainiketta aloittaaksesi kaikkien arvostelujen lukemisen, meidän tulisi varoittaa sinua, että monet sivustot ja arvostelut ovat maksettuja. Joten, lopulta luet vääriä arvosteluja ja vääriä mielipiteitä hosting-yritys, joka maksoi saada listattu paras.

Auttaaksemme sinua tässä, olemme testanneet perusteellisesti web-hosting-yrityksiä ja löytäneet parhaan. Jos haluat aloittaa itse isännöimäsi WordPress-matkan oikealla tavalla, isännöi sivustoasi Bluehostilla – täydellinen ratkaisu uuteen blogiisi. Bluehost on yritys, jolla on yli 2 miljoonaa verkkosivustoa maailmanlaajuisesti. Saat a Ilmainen verkkotunnus kun kirjaudut heidän kanssaan ja jos et pidä heidän palveluistaan, he tarjoavat 30 päivän rahat takaisin takuu.

Vaihe yksi – Hanki sopimus

Seuraamalla tätä linkkiä saat saman palkkioisaldotarjouksen Bluehostissa vähemmän rahaa. Varmistaksesi, että kaikki on kunnossa, sinun pitäisi nähdä hinta 2,75 dollaria normaalin 7,99 dollarin sijasta kuukaudessa. Napsauta ”Aloita nyt” -painiketta siirtyäksesi seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 1

Vaihe toinen – Valitse hinnasuunnitelma

Vaikka edellinen näyttö näytti edullisimman suunnitelman, tämän kaupan avulla voit valita minkä tahansa Bluehostin suunnitelmasta alhaisemmilla hinnoilla.

Perussuunnitelma on rajoitettu yhteen verkkosivustoon ja 50 Gt verkkosivustoa, mutta se antaa sinulle kaiken, mitä tarvitset aloittamiseen. Mutta kun ylität perussuunnitelman, sitä on helppo päivittää, joten sen ei pitäisi murehtia sinua tällä hetkellä.

Vaihe 2

Vaihe kolme – verkkotunnus

Bluehost antaa sinulle ilmainen verkkotunnus. Nyt on aika valita yksi blogiin. Tämä on tärkeä osa, joten älä ota sitä itsestään selvänä. Kun olet valmis, kirjoita verkkotunnus huolellisesti ja napsauta Seuraava.

Vaihe 3

Suositeltava työkalu:

2. Asenna WordPress

Onnittelut! Olet liittynyt miljoonien onnellisten bloggaajien perheeseen, jotka luottavat sivustoihinsa Bluehostiin. Pian huomaat, että se oli fiksu valinta. Nyt kun tilisi on valmis, voit siirtyä eteenpäin ja asentaa WordPressin.

Mainitsimmeko, että Bluehost rakastaa WordPress-käyttäjiä? Tämän vuoksi joudut asentamaan WordPressin vain muutamalla hiiren painikkeen napsautuksella:

 1. Kirjaudu sisään Bluehost cPanel -tili
 2. Siirry verkkosivusto-osioon
 3. Valitse Asenna WordPress
 4. Napsauta Asenna-painiketta
 5. Valitse verkkotunnus, johon haluat asentaa sen (viereiseen kenttään, voit kirjoittaa alikansion, kuten ‘blogi’ tai jättää sen tyhjäksi, jos haluat sivuston pääsivun olevan blogi)
 6. Napsauta nyt ”Lisäasetukset”, jos haluat vaihtaa uuden WordPress-asennuksen sähköpostiosoitteen, käyttäjänimen ja salasanan
 7. Lue käyttöoikeussopimus ja palvelusopimukset ja valitse valintaruudut, jos hyväksyt kaiken (sinun on hyväksyttävä jatkaaksesi)
 8. Napsauta Asenna nyt -painiketta

Tämä on ehdottomasti helpoin tapa asentaa WordPress. Jos yrität vain siirtää blogia mahdollisimman pian, suosittelemme tätä vaihtoehtoa.

3. Vie blogi Bloggerista

Tämä se on. On vihdoin aika viedä tiedot Bloggerissa aloittamasi (kutsutaan sitä vanhaksi) blogiisi. Sinun on otettava kaikki tiedot siitä ja tallennettava tiedostoon. Älä huoli; sinun ei tarvitse luoda tiedostoja manuaalisesti tai kopioida tietoja. Oikeastaan ​​on painike, jota sinun täytyy napsauttaa, ja kaikki tapahtuu hetkessä:

Yleiskatsaus tilastot

 1. Kirjaudu Blogger-tiliisi
 2. Mene Asetukset -> Muu joka avaa asetussivun
 3. Etsi sivun yläreunasta “Tuo ja varmuuskopioi” jakso
 4. Etsi ja napsauta “Varmuuskopioi sisältö” nappi
 5. Ponnahdusikkuna tulee näkyviin. Napsauta “Tallenna tietokoneellesi” -painiketta.

Napsauttuaan painiketta, Blogger alkaa ladata XML-tiedosto, joka sisältää kaikki tärkeät tiedot blogistasi. Tiedostosi saattaa olla pienempi tai suurempi sen mukaan, kuinka paljon sisältöä sinulla on. Loppujen lopuksi sinulla on blogi-tiedosto, jolla on vientipäivä. Esimerkiksi: “blog-05-06-2019.xml”.

Etsi tiedosto (voit kopioida sen työpöydällesi, jotta löydät sen helpommin) ja olet valmis vientiin virallisesti. Tämä osa ei ollut niin pelottavaa, eikö niin?

4. Tuo tiedot WordPressiin

Jos et ole ohittanut tämän oppaan vaiheita, sinulla on jo isännöintitili ja WordPress-sivusto valmiina asennettavaksi. Tuodaan tiedot Bloggerista WordPressiin:

kojelauta

 1. Kirjaudu WordPress-verkkosivustoosi
 2. Mene Työkalut -> Tuo
 3. löytö Blogger luettelossa (sen tulisi olla ensimmäinen vaihtoehto luettelon yläosassa)
 4. Klikkaus “Asenna nyt” linkki ja odota muutama sekunti, kunnes WordPress on suorittanut laajennuksen asennuksen loppuun

Kun asennus on valmis, WordPress näyttää ilmoituksen, jos työkalu asennettiin onnistuneesti. Samalla ilmoituksella on linkki tuojan suorittamiseen. Voit vaihtoehtoisesti napsauttaa Suorita maahantuoja -linkkiä samasta paikasta, josta löysit asennuslinkin.

Tuonti

 1. Klikkaus Suorita maahantuoja linkki
 2. Napsauta uudella sivulla “Valitse tiedosto” nappi
 3. Etsi edellisessä vaiheessa lataamasi XML-tiedosto (työpöytä tai muu kansio, josta jätit sen)
 4. Odota muutama sekunti tarvittaessa (tiedoston koosta, Internet-yhteyden nopeudesta ja palvelimestasi), kunnes tiedosto latautuu
 5. Klikkaa “Lataa tiedosto ja tuo” -painiketta, kun mahdollista

Eri puolista riippuen tämä saattaa viedä muutaman sekunnin, joten ole varovainen. Kun tuonti on valmis, WordPress näyttää uuden sivun, jossa joudut määrittämään kirjoittajan tuotuihin viesteihin. Annetaan meidän näyttää sinulle, miten se tehdään seuraavassa vaiheessa.

4.1. Ohje, tiedosto on liian suuri lähettämistä varten!

Yleensä WordPress asettaa rajoituksen tiedostojen enimmäiskokolle. Raja saattaa vaihdella, mutta voit aina lisätä sitä manuaalisesti, jos se on tarpeen. Jos viety tiedosto oli yksinkertaisesti liian suuri, sinun on vaihdettava WordPress-tiedoston enimmäiskoko. Jos haluat tarkistaa nykyisen latausrajan, siirry kohtaan Media -> Lisää uusi ja etsi tiedot näytön alaosasta.

Okei, muutamme tätä rajoitusta, jotta voit tuoda blogin ilman ongelmia:

 1. Kirjaudu sisään Bluehost-ohjauspaneeli
 2. Avaa Tiedostonhallinta
 3. Valitsi siirtyäksesi Web-juureen ja napsauttamalla Siirry
 4. Vieritä oikeanpuoleisessa paneelissa ja etsi tiedosto php.ini -> napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella
 5. Valitse ponnahdusvalikosta Koodin muokkaus
 6. Napsauta ponnahdusikkunan alaosassa olevaa Muokkaa-painiketta
 7. Avaa haku-ponnahdusikkuna pikanäppäimellä
 8. Windows ja Linux: Ctrl + f
 9. Mac: Komento (⌘) + f
 10. Kirjoita upload_max_filesize hakukenttään ja paina Enter
 11. Tämä korostaa upload_max_filesize = 50 miljoonaa. Vaihda 50M tarvitsemasi kokoon. Esimerkiksi 128M
 12. Avaa hakukenttä uudelleen ja kirjoita Etsi-tekstikenttään post_max_size ja paina Enter
 13. Korostettu on post_max_size = 50 miljoonaa. Tämä on vaihdettava samaan numeroon kuin mitä upload_max_filesize-tiedostolle asetettiin

Napsauta Tallenna muutokset

4.2. Apua, mitään ei tapahdu!

Blogger-tuoja ei ole täydellinen työkalu. Useimmissa tapauksissa se toimii ilman virhettä. Mutta silloin tällöin (yleensä käsitellessä suurempia blogeja, joissa on satoja viestejä ja tuhansia kuvia), se yksinkertaisesti kieltäytyy siirtämästä. Et ehkä voi viedä Blogger-blogiasi kunnolla, tai maahantuoja ei toimi niin kuin pitäisi.

Jos näin tapahtui sinulle, älä paniikki. Löysin toisen ratkaisun ongelmaan. Ja ollakseni rehellinen, vaikka se toimii hieman hitaammin, keskimääräisen Blogger-käyttäjän käsittely saattaa olla helpompaa.

 1. Avaa äskettäin asennettu WordPress-sivusto
 2. Siirry kohtaan Laajennukset -> Lisää uusi ja etsi ”Blogger-maahantuoja laajennettu”
 3. Asenna ja aktivoi laajennus
 4. Siirry kohtaan Työkalut -> Tuo ja etsi ”pipdig WordPress Migrator”
 5. Napsauta otsikon alla olevaa sinistä linkkiä “Suorita maahantuoja”

Tämä laajennus toimii vähän eri tavalla kuin tavallinen tuojatyökalu. Sen sijaan, että tiedostoja viedään ja tuodaan manuaalisesti, laajennus tekee kaiken automaattisesti.

Automaation vuoksi joudut liittämään laajennuksen Blogger-tiliisi. Napsauta sitten Yhdistä Blogger-painiketta ja kirjaudu sisään Blogger-tiliisi. Tämän jälkeen voit valita blogin.

blogger maahantuoja laajennettu

Valittuasi plugin alkaa toimia itsenäisesti ja näet muutama edistymispalkki (katso alla oleva kuva). Ne kertovat kuinka monta viestiä, sivua, kommenttia ja kuvia sinun on tuotava. Jos sinulla on paljon viestejä ja kuvia, valmista odottamaan muutama tunti, kunnes kaikki saadaan aikaan. Lisäksi jotain, jonka sain selville äskettäin siirtäessäsi tämän liitännäisen avulla, se ei voi aina kertoa sinulle oikeaa määrää kuviasi. Joten varaudu odottamaan paljon kauemmin, koska kuvia voi olla satoja ja satoja enemmän kuin ilmoitettu. Se saattaa kuulostaa pahasti, mutta tärkeätä on, että kaikki kuvat siirretään. Joten keskity siihen ja ole kärsivällinen.

maahantuoja laajensi edistymistä

Huomaa, että laajennus käyttää Google-sovellusliittymää kaiken siirtämiseen. Tämä palvelu on ilmainen, mutta se tarkoittaa myös, että sillä on päivittäiset rajoitukset. Silti, vaikka sinulla olisi tuhansia kuvia ja viestejä, sinun pitäisi pystyä tekemään kaikki useassa tunnissa. Plugin todennäköisesti jatkaa yhteyden muodostamista ja katkaisemista, mutta sen ei pitäisi murehtia sinua. Jätä sivu vain auki ja palaa takaisin muutamassa tunnissa, kun pystyt vahvistamaan kaiken ja lähettämään Blogger-blogin onnistuneesti uudelle WordPress-sivustolle.

Tämän jälkeen voit jatkaa siirtymisprosessisi läpi seuraavalla vaiheella.

5. Määritä kirjoittaja

Jos sinulla on ollut paljon viestejä Blogger-blogissasi, voi olla vaikea tunnistaa niitä vaihtamatta kirjoittajia. Tämä pätee erityisen hyvin, jos tuodaan blogia jo käynnissä olevaan WordPress-sivustoon. WordPress antaa sinun auttaa sinua siinä, että voit siirtää tuodun esineen tekijän nykyiselle sivuston käyttäjälle.

WordPress näyttää luettelon olemassa olevista kirjoittajista, joille voit määrittää sisällön.

Jos kyseessä on uusi sivusto, sinulla on todennäköisesti vain yksi käyttäjä, jonka olet luonut sisällönhallintajärjestelmän asennuksen aikana. Joten voit valita luettelon nimen, ja tuomasi sisältö määritetään automaattisesti kyseiselle käyttäjälle.

Tuonti

Mutta jos haluat erottaa sisällön uudesta, jonka aiot lisätä, voit myöhemmin luoda uuden käyttäjän myös suoraan tältä sivulta. Tällöin voit kirjoittaa uuden käyttäjän nimen. Sen käyttäjärooli asetetaan tilaajalle ja salasana luodaan satunnaisesti. Voit muuttaa käyttäjän tietoja myöhemmin.

Kun olet päättänyt, kenelle sisältö määritetään, napsauta Lähetä-painiketta ja olet valmis.

6. Permalinkkien asettaminen

Sisällön tuominen onnistui, ja olet vielä yhden askeleen lähempänä koko Blogger-blogin lisäämistä uuteen itse isännöimään WordPress-sivustoosi. Pysyvät linkit ovat URL-osoitteita, joita WordPress käyttää järjestämällä viestejä ja sivuja.
Jokaisella viestillä, sivulla, mediatiedostolla jne. On oltava yksilöivä pysyvä linkki (osoite) toimiakseen oikein. Permalinkkeillä voi olla valtava vaikutus sivustoosi ja hakukoneoptimointiin. Ja vaikka voit määrittää ne haluamallasi tavalla, kun aloitat uuden verkkosivuston, suosittelemme erilaista tapaa tuoda sivustoa Bloggerista.

Blogger erottaa pysyvät linkit kuukauden ja nimen avulla. Joten jos siirryt johonkin Blogger-viestiin, huomaat, että se näyttää noin: https: //demoblog.blogspot. com / 2019/05 / tämä-on-post-title.html

Jotta asiat pysyisivät kunnossa, suosittelemme muuttamaan WordPressin pysyvän linkin rakennetta muistuttamaan sitä mahdollisimman paljon Bloggerissa:

Permalinkkien asettaminen

 1. Mene Asetukset -> pysyvät linkit
 2. Valita ”Kuukausi ja nimi” vaihtoehto
 3. Vieritä alas ja napsauta “Tallenna muutokset” -painiketta

7. Ohjaa vanha sisältö uuteen

Täältä tulee erittäin tärkeä osa. Jos olet jo pitänyt Blogger-blogiasi jonkin aikaa, sinulla on oltava vaikutusta hakukoneisiin. Uskomme myös, että olet jakanut uusia viestejä sosiaalisen median kautta ja hankkinut säännöllisiä vierailuja sivustolle. Pahin asia, joka voi tapahtua, kun siirrät blogiasi, on laiminlyödä vanha sivusto ja vierailijat, jotka pysähtyvät edelleen vanhaan osoitteeseen.

Blogger on Googlen lapsi, joten linkit Blogger-blogiisi ovat tärkeitä SEO: lle (hakukoneoptimointi). Vaikka lopettaisitkin lähettämisen alustalle, vanhat linkit vaikuttavat silti Googleen ja muihin hakukoneisiin.

Sen sijaan, että menetät kaikki kävijät, jotka päättävät lopettaa pysähtymisen vanhan blogin avulla, sinun pitäisi ohjata heidät uuteen itse isännöimään WordPress-sivustoon, jonka olet juuri asettanut..

Jotta tämä toimisi, joudut määrittämään uudelleenohjaukset sekä Blogger- että WordPress-sivustossasi.

7.1. Uudelleenohjaus Bloggerista

Teemat

 1. Kirjaudu Blogger-tiliisi
 2. Siirry teemiin
 3. Vieritä kokonaan alas ja napsauta “Palaa klassisiin teemoihin”

Blogger varoittaa joidenkin ominaisuuksien menettämisestä palaamalla klassisiin teemoihin. Koska olet siirtymässä itse isännöimään WordPressiin, sinun ei pitäisi huolehtia tästä. Kääntämällä voit ottaa käyttöön vaihtoehdon, jonka avulla voit tehdä uudelleenohjauksen.

Heti kun olet vahvistanut, että haluat palata klassisiin teemoihin, Blogger näyttää sinulle uuden asetussivun. Vieritä sivulla kohtaan “Muokkaa teema HTML: tä” -osaan, jossa näet koodin, joka aktivoi nykyiset Blogger-teemasi.

 • Valitse koko koodi Muokkaa teeman HTML-koodia
 • Poista valitsemasi koodi
 • Kopioi ja liitä seuraava:
  
  
  
  <span class="gray-code"><$BlogPageTitle$></span> 
  suht= "Kanoninen" href="http://example.com/"/>
  
  
  
  
  
  href="http://example.com/?blogger=<$BlogItemPermalinkURL$>"
  />
  
  
  
  
  
  
  
  

  href="http://example.com/"><$BlogTitle$>

  href="http://example.com/?blogger=<$BlogItemPermalinkURL$>"><$BlogItemTitle$>

  <$BlogItemBody$>
 • Selaa koodi ja korvaa ”http://example.com/” uuden verkkotunnuksesi URL-osoitteella. Tarkista tämä kahdesti, koska pienimmistäkin kirjoitusvirheistä ei tule uudelleenohjausta
 • Klikkaus “Tallenna teema” nappi.

Jos tiedät jo WordPress-laajennusten asentamisen ja käytön, siellä on mukava laajennus nimeltä Blogger WordPressiin joka auttaa sinua tässä uudelleenohjausosassa. Jos asennat laajennuksen, se auttaa sinua luomaan täsmälleen saman koodin, jonka meille yllä osoitimme, ja se käyttää URL-osoitetta automaattisesti, joten sinun ei tarvitse huolehtia sekaannuksesta:

 • Asenna ja aktivoi laajennus
 • Mene Työkalut -> Bloggerin uudelleenohjaus WordPressiin
 • Klikkaa Käynnistä kokoonpano -painike tuottaa koodin Blogger-blogiisi
 • Sinun pitäisi nähdä Blogger-blogin nimi, jos olet tuonut sen oikein
 • Klikkaa “Hanki koodi” nappi
 • Kirjaudu Blogger-tiliisi
 • Siirry teemiin
 • Vieritä kokonaan alas ja napsauta “Palaa klassisiin teemoihin”
 • Valitse koko koodi Muokkaa teema-HTML: ää ja poista se
 • Liitä pluginista kopioimaasi koodi

7.2. Ohjaa uuteen WordPress-blogiisi

 • Liitä pluginista kopioimaasi koodi
 • Kirjaudu WordPress-sivustoosi
 • Navigoida johonkin Ulkonäkö -> Toimittaja joka avaa teemaeditorin
 • Etsi oikeanpuoleisesta valikosta ”Teematoiminto” (function.php-tiedosto), joka on yleensä luettelon kärjessä
 • Napsauta tiedostoa aloittaaksesi sen muokkaamisen. Koodi latautuu pääikkunaan
 • Kopioi ja liitä seuraava koodi tiedoston alaosaan:
  toiminto blogger_query_vars_filter ($ vars) {
  $ Vars [] = "Blogger";
  palauta $ vars;
  }
  
  add_filter ('query_vars', 'blogger_query_vars_filter');
  
  toiminto blogger_template_redirect () {
  globaali $ wp_query;
  $ bloggaaja = $ wp_query -> query_vars ['blogger'];
  jos (isset ($ blogger)) {
  wp_redirect (get_wordpress_url ($ blogger), 301);
  poistua;
  }
  
  }
  ADD_ACTION('template_redirect', 'blogger_template_redirect');
  
  toiminto get_wordpress_url ($ blogger) {
  jos (preg_match ('@ ^ (?: https?: //)? ([^ /] +) (. *) @i', $ blogger, $ url_parts)) {
  $ kysely = uusi WP_Query(
  taulukko ("meta_key" => "blogger_permalink", "meta_value" => $ url_parts [2]
  ))
  ;
  jos ($ kysely -> have_posts ()) {
  $ kysely -> the_post ();
  $ url = get_permalink();
  }
  wp_reset_postdata ();
  }
  palauta $ URL? $ URL: verkkotunnuksessa HOME_URL ();
  }
  
  
 • Napsauta sivun alaosassa olevaa Päivitä tiedosto -painiketta

Sinun ei tarvitse muuttaa mitään tässä koodissa. Heti kun napsautat Päivitä tiedosto -painiketta, nykyinen teema ohjataan ohjaamaan käyttäjiä Bloggerista tarkkaan viestiin, jonka olet aiemmin tuonut uuteen WordPress-sivustoosi..

Tärkeä huomautus: Jos päätät muuttaa WordPress-teeman, joudut toistamaan tämän vaiheen ja kopioimaan koodin uuden teeman teematoimintotiedostoon..

7.3 Ohjaa syötteitä

Valitettavasti emme ole vieläkään suorittaneet uudelleenohjausosaa. Ymmärrämme kipusi; tässä maailmassa ei ole paljon ihmisiä, jotka rakastavat käydä läpi aikaa vieviä asennuksia, mutta joudut löytämään sisäisen rauhan ja keskittymään vielä muutama minuutti. Älä unohda, että olet tekemässä tätä parantaaksesi blogiasi.

Jos sinulla on ollut RSS-tilaajia, he eivät voi kertoa, että siirto tapahtui. Joten et menetä heidän luottamustaan, sinun on tehtävä uusi uudelleenohjaus ja kerrot Blogger-blogiisi, että sinulla on uusi RSS-syöte.

Onneksi koodausta ei ole tehty:

Muut asetukset

 • Siirry Blogger-blogiisi
 • Navigoida johonkin Asetukset -> Muu
 • löytö “Sivuston syöte” jakso
 • Vieressä ”Post Feed Redirect URL”, Klikkaa “Lisätä” linkki
 • Kirjoita https://yoursite.com/feed/ ja älä unohda muuttaa sivustosi nimeä

Muista tallentaa asetukset napsauttamalla sivun oikeassa yläkulmassa olevaa painiketta

Tämä se on! Uudelleenohjaukset ovat vihdoin ohi, ja sekä viestit että RSS-syöte linkittävät takaisin itse isännöimällesi WordPress-sivustolle.

On aika testata

Sivukuva

Jos olet noudattanut näitä vaiheita, olet myös onnistuneesti siirtänyt blogin Bloggerista WordPressiin. Onnittelut! Vain varmistaaksemme, että kaikki sujui hyvin, suosittelemme, että teet joitain testejä.

Mene mihin tahansa vanhaan Blogger-viestisi ja yritä ladata ne uudelleen. Jos kaikki oli ok, sinut pitäisi nyt ohjata vastaavaan WordPress-viestiin! Voit toistaa testin ja yrittää avata vielä muutamia viestejä varmistaaksesi, että ongelmia ei ole. Jos sinua ei ohjata uudelleen automaattisesti, palaa Uudelleenohjaus-osioon ja varmista, että olet tehnyt kaiken oikein:

 • Tarkista, oletko kopioinut koko koodin
 • Tarkista, oletko korvannut sivustosi URL-osoitteen kaikissa paikoissa ja oletko muokannut oikeaa function.php-tiedostoa.
 • Jos käytät RSS-lukijaa, voit myös testata RSS-syötteen uudelleenohjauksen napsauttamalla linkkiä johonkin viesteistäsi. Sen pitäisi nyt johtaa WordPress-sivustoon.

Entä kuviani?

Sivukuva

Tavallisesti WordPress tuo kuvat automaattisesti WordPress Media -kirjastoon. Jos viestissäsi oli kuvia, se näkyy automaattisesti samassa viestissä uudessa WordPress-sivustossasi. Mutta älä ota sitä itsestäänselvyytenä. Joskus tuoja saattaa unohtaa joidenkin kuvien tuonnin, tai tuotuja kuvia ei ehkä linkitetä oikein.

Jos näin on uuden blogin kanssa, voit silti ratkaista ongelman melko nopeasti.

Ennen kuin aloitat paniikkia, tarkista mediakirjasto Mediakirjasto:

 1. Mene Media -> kirjasto
 2. Tarkista, ovatko vanhat kuvat näkyvissä täällä
 3. Jos kuvat ovat siellä, tarkista, onko niiden linkki isäntään blogger.com-sivuston sijasta. Napsauta kuvaa ja tarkista URL-kenttä nähdäksesi, osoittaako se takaisin Bloggeriin vai uuteen verkkotunnukseesi

Puuttuvat kuvat

Jos tuoja jättää kuvien lataamisen, voit silti saada ne nopeasti uuteen WordPress-blogiisi. Sinun on asennettava laajennus, joka huolehtii siitä.

Emme yleensä suosittele vanhentuneita laajennuksia, mutta tämä on silti hieno työhön.

 1. Mene Laajennukset -> Lisää uusi
 2. Etsiä Tuo ulkoiset liitteet
 3. Asenna ja aktivoi laajennus
 4. Siirry kohtaan Media -> Tuo liitteet

Jos on kuvia, joita tuoja ei ole vielä tuonut, laajennus linkittää ne sivulla. Sinun tarvitsee vain napsauttaa “Tuo liitteet nyt” -painiketta. Laajennus voi tuoda 50 kuvaa kerrallaan, joten anna jonkin aikaa, kunnes kaikki kuvat lisätään kirjastoon.

Väärä kuvan URL-osoite

Joskus käyttäjät saattavat tuoda kuviaan mediakirjastoon ilman ongelmia. Mutta jotta kuvat voivat näyttää oikein, niiden on osoitettava oikeaan osoitteeseen. Joissain tapauksissa, vaikka kuvat ovat uudessa isännässäsi, viestisi ja sivusi voivat silti yrittää ladata vanhoja (jotka löytyvät vanhasta Blogger-blogissasi).
Velvet Blues -päivitetyt URL-osoitteet

 • Mene Laajennukset -> Lisää uusi
 • Etsiä “Velvet Blues -päivitys-URL-osoitteet
 • Asenna ja aktivoi laajennus
 • Mene Työkalut-> Päivitä URL-osoitteet määrittääksesi laajennuksen asetukset

Asetussivulle sinun tulee kirjoittaa vanha URL (esimerkiksi https://yourblog.blogspot.com/) ja uusi URL (esimerkiksi https://yournewsite.com/). Voit jättää loput asetukset oletuksena tarkistetuiksi. Tarkista URL-osoitteet ja muut asetukset ja napsauta Päivitä URL-osoitteet nyt -painiketta.

Laajennus etsii sitten kaikki vanhan URL-osoitteesi esiintymät ja vaihtaa ne uuteen. Sinua valmistetaan minuutissa, ja kaikki URL-osoitteet päivitetään oikeaan.

Mitä tehdä seuraavaksi?

Sivukuva

Blogisi on vihdoin siirretty kokonaan Bloggerista WordPressiin. Toivottavasti olet tarkistanut sen ja kaikki toimii hyvin ensimmäisestä ottelusta. Jos ei, suosittelemme, että käydään läpi vaiheet vielä kerran nähdäksesi, oletko unohtanut jotain. Koko muuttoprosessi ei ole kovin vaativa, mutta loppuunsaattaminen vie ehdottomasti aikaa ja kärsivällisyyttä.

Jos kaikki sujui sinulle sujuvasti, voit tehdä seuraavaksi:

 • Pidä vanha blogisi Bloggerissa elävänä. Älä poista sitä, koska uudelleenohjaus ei toimi
 • Tarkista tuodut viestit virheiden varalta. Joskus viestin muotoilu saattaa hämmentyä, joten joudut poistamaan tarpeettomat välilyönnit tai katkenneet linkit
 • Aloita WordPressin tutkiminen ja oppia siitä lisää
 • Etsi WordPress-teema, joka edustaa blogiasi. Muista muokata teematoiminnot-tiedostoa, jos vaihdat teemaa
 • Tarkista joitain parhaista asennuksista

Usein Kysytyt Kysymykset

Faq Image

Voinko poistaa Blogger-blogini siirtymisen jälkeen WordPressiin?

Kyllä, voit poistaa vanhan blogin, mutta sitä ei suositella. Jos poistat vanhan blogin, tekemäsi uudelleenohjaukset eivät toimi ja saatat menettää kävijöitä. Koska Google ja muut hakukoneet olisivat edelleen indeksoineet vanhat URL-osoitteesi, on ihmisiä, jotka kompastuvat vanhoihin viesteihisi. Jos poistat vanhan blogin, nuo ihmiset näkevät olemattoman sivun ja menetät ne sen sijaan, että ohjata ne uuteen blogiin.

Faq Image

Mitä tapahtuu, jos muutan URL-rakennetta?

Pysyvän linkin rakenteen muuttaminen on sinun vastuullasi. Voit muuttaa rakenteen mille tahansa haluamallesi, mutta pitääksesi parhaan mahdollisen hyödyn SEO: sta ja pitämään kävijöitä tulemaan uudelle sivustollesi on erittäin suositeltavaa, että pidät pysyvän linkin rakenteen mahdollisimman lähellä Bloggerin rakennetta kuin mahdollista..

Faq Image

Vaihdin WordPress-teeman, ja nyt uudelleenohjaus ei toimi. Mitä tehdä?

Koska koodi on lisättävä Teematoiminnot-tiedostoon (function.php), joka kerta kun aktivoit uuden WordPress-teeman, sinun on kopioitava koodi takaisin teeman function.php-tiedostoon. Jokaisella teemalla on oma function.php-tiedosto, joten koodi on kopioitava vielä kerran.

Faq Image

Voinko edelleen käyttää vanhaa verkkotunnukseni siirron jälkeen?

Valitettavasti se ei ole mahdollista. Jos käytit ilmaista verkkotunnusta Bloggerissa (esimerkiksi https://yourblogname.blogspot.com), et voi käyttää samaa verkkotunnusta uudessa WordPress-blogissa. Mutta jos olit käyttänyt mukautettua verkkotunnusta, joka joudut rekisteröimään erikseen (esimerkiksi https://yournewsite.com), voit osoittaa verkkotunnuksen uuteen blogiisi ilman ongelmia.

Faq Image

Voivatko WordPressissä kirjoittamasi viestit näkyä Bloggerissa ja päinvastoin?

Ei. Jos jatkat uusien viestien kirjoittamista WordPressissä, merkinnät ovat näkyvissä vain uudessa WordPress-sivustossasi. Kahta sivustoa ei ole kytketty toisiinsa; olet juuri siirtänyt kaiken Bloggerista WordPressiin, mutta nämä kaksi sivustoa ovat silti jotain täysin erilaista. Lisäksi, jos kirjaudut takaisin Bloggeriin ja kirjoitat viestin, se ei tule näkyviin WordPressissä, ellet vie sitä uudelleen.

Faq Image

Tunnisteistani tuli luokkia eikä tunnisteita. Kuinka vaihtaa ne?

Joskus Blogger-tunnisteesi voivat muuntua luokkiin, eivät tunnisteisiin kuin haluat. Jos haluat vaihtaa vaihtoehdon, on olemassa laajennus, joka ratkaisee ongelmasi sekunnissa. Siirry kohtaan Työkalut -> Tuo ja valitse Luokat ja tunnisteet -muunnin. Asenna se, aktivoi ja suorita laajennus. Muunnin näyttää luettelon muunnettavista luokista. Valitse ne, jotka haluat muuntaa, ja napsauta “Muunna” -painiketta.

Faq Image

Voitko auttaa minua siirtämään blogini Bloggerista WordPressiin?

Kyllä me voimme. Itse asiassa voimme tehdä koko muutoksen puolestasi! Katso lisätietoja Blogger to WordPress -palvelustamme.

johtopäätös

Blogin siirtäminen Bloggerista WordPressiin ei ole niin vaikeaa, vaikka oletkin aloittelija. Mutta kuten näet tästä pitkästä oppaasta, kunkin vaiheen suorittaminen vie ehdottomasti aikaa. Se voi tulla ärsyttäväksi, mutta älä anna periksi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked