Kuinka käyttää WordPress CMS -sovellusta

Tietoja tästä oppaasta

Tässä oppaassa tutustumme tarkemmin WordPress-blogin hallintaan. Kun olet luonut blogin, opit mukauttamaan sitä, muuttamaan suunnittelua ja asettelua, luomaan ensimmäisen viestin tai sivusi ja paljon muuta.


WordPressin etu- ja takaosa

MM ja ML

WordPress julkaistiin ensimmäisen kerran 27. toukokuuta 2003 sen perustajat Matt Mullenweg ja Mike Little lisensoidulla GPLv2: lla julkaisun version kanssa oli 0.7. Tällä hetkellä versio on saavuttanut 5.2.2, joka julkaistiin 18. kesäkuuta 2019

WordPress, paras blogimisalusta, koostuu kahdesta alueesta: blogisi etu- ja takaosa. Käyttöliittymä on se, mitä kävijät näkevät, kun he tulevat blogiisi. Monet takaosassa suoritetuista tehtävistä ovat näkyviä käyttöliittymässä, kuten teeman mukautukset, laajennusten toimintojen parannukset ja sisällön julkaisu. On myös toimia, joita itse ja vierailijat voivat suorittaa suoraan blogin edestä, mukaan lukien kommentit ja sosiaalinen jakaminen.

Taustaosa, joka tunnetaan nimellä WordPress-kojetaulu, antaa sinun hallita blogin sisältöä, yhteisöä, toimintoja ja suunnittelua täysin. Sitä voivat käyttää vain käyttäjät, jotka valitset ja määrität tilisi blogiisi. Päästäksesi WordPress-hallintapaneeliin sinun on kirjoitettava selaimen osoiteriville esimerkki.com/wp-admin ja kirjauduttava sisään WordPress-käyttäjänimellä ja salasanalla.

Katso nopea esittely (04:03)

Näytä kojelaudan kuvakaappaus
Näytä kojelaudan kuvakaappaus

Hallintapaneeli on blogin hallinnan keskus. Se koostuu kolmesta pääosasta: vasemmanpuoleinen valikko, ylätyökalurivi ja keskimmäinen osa.

WordPress-hallintapaneelin vasemmasta sarakkeesta löydät kaikki järjestelmänvalvojan vaihtoehdot ja mihin suurin osa luovasta työstäsi kohdistetaan. Tämä sarake sisältää valikon vaihtoehdot jokaiselle seuraavista toiminnallisista alueista:

Tärkeimmät WP-versiot
Suurimmat WordPress-versiot julkaistaan ​​jokaisella 152 päivää keskimäärin
Uusin piirakka
22% WordPress-sivustojen versiossa on WordPressin uusin versio
Wordpress 4.x ja 3.x
päivitykset

Etsi päivityksiä WordPress-alustalle sekä asennettuja laajennuksia ja teemoja.

Viestejä

Tarkastele kaikkia viestejä (blogin sisältö), lisää uusi viesti, tarkastele ja luo luokkia, tarkastele ja luo tunnisteita.

tiedotusvälineet

Tarkastele mediakirjastoa (kuvia, asiakirjoja ja muita tiedostojen latauksia) ja lataa uusia tiedostoja.

sivut

Tarkastele ja lisää uusia staattisia sivuja blogiisi.

Kommentit

Kommenttien hallinta, jossa hyväksyt tai poistat uusia kommentteja blogin viesteihin ja sivuihin.

Ulkomuoto

Hallitse teemoja, mukauta blogin suunnittelua (riippuu teemasta), hallitse widgettejä, hallitse valikkokohteita ja muokkaa blogin otsikkoa (riippuen teemasta).

liitännäiset

Hallitse ja lisää uusia laajennuksia WordPress-toimintojen parantamiseksi.

käyttäjät

Hallinnoi käyttäjiä, lisää uusia käyttäjiä ja päivitä WordPress-profiilisi (nimi, salasana ja tiedot).

Työkalut

Työkalut sisällön tuomiseen ja viemiseen WordPress-blogiisi ja siitä.

asetukset

Muokkaa blogin yleisiä asetuksia, kirjoitusasetuksia, lukemisasetuksia, keskustelu (kommentti) -asetuksia, media-asetuksia ja pysyviä linkkejä (blogin URL-muotoilu).

Edellä mainittujen vasemmanpuoleisessa sarakkeessa olevien yleisten valikkokohtien lisäksi löydät myös asennettujen laajennusten valikkovaihtoehdot. Lisäosan tarkoituksesta ja koodauksesta riippuen, sen asetukset voidaan lisätä mihin tahansa vakiovalikkoon (viestit, sivut, kommentit, ulkonäkö, laajennukset, käyttäjät, työkalut tai asetukset) tai uudeksi valikkokohteeksi missä tahansa vasemmanpuoleisessa sarakkeessa.

video pop-youtubeKatso lähemmin kojelaudan jokaista aluetta

Kojelaudan alueet

päivitykset

WordPress, kuten kaikki suositut CMS: t, julkaisee alustalleen sekä pienet että suuret päivitykset uusien ominaisuuksien käyttöönottamiseksi, virheiden korjaamiseksi ja tietoturvan lisäämiseksi. Aikaisemmin sinulle on annettu mahdollisuus päivittää WordPressin uusimpaan versioon hallintapaneelin kautta käyttämällä yhden napsautuksen asennusprosessia tai lataamalla uusin versio ja asentamalla se itse.

Tee verkkosivustojen infografiat
Näytä miksi käyttää WordPressiä? [Kuvaajat]
Wordpress-markkinat
50–60% on WordPressin osuus globaaleista CMS-markkinoista – tekemällä siitä suositun CMS: n kaikista

Kaikille, joilla on WordPress 4.3 tai uudempi, WordPress-ydinalustan päivitykset asennetaan automaattisesti verkkosivustollesi. Olet edelleen vastuussa laajennusten ja teemiesi päivittämisestä, kun päivitykset tulevat saataville. Jos et halua, että WordPress päivittää automaattisesti heidän käyttöjärjestelmänsä ytimen, löydät WordPress Codex -sovelluksen ohjeet automaattisten päivitysten määrittämiseen.

Viestejä

Viestit-valikon avulla voit hallita blogiisi lisättävää uutta sisältöä. Blogiviestit julkaistaan ​​blogissa laskevassa järjestyksessä (uusin ensin). Viestit-valikosta löydät seuraavat vaihtoehdot:

Viestejä sekunnissa
17 viestiä julkaistaan joka sekunti
WordPress-sivustoissa ympäri maailmaa
Kaikki viestit

Luettelo kaikista viesteistä hallintapaneelissa. Voit käyttää yritystietoa nopeasti yhden tai useamman viestiluokan, tunnisteiden, tilan, kirjoittajan ja kommenttikokoisuuden muokkaamiseen.

Lisää uusi

Täällä voit lisätä uuden viestin blogiisi.

Luokat

Tarkastele kaikkia kategorioita, jotka viestisi ovat luettelossa, muokkaa niitä ja lisää uusia luokkia.

Tunnisteet

Tarkastele kaikkia avainsanoja, joihin viestejäsi on merkitty, muokkaa niitä ja lisää uusia.

tiedotusvälineet

37
miljoona maailmanlaajuiset Google-haut haulle WordPress tehdään kuukaudessa

WordPress-asennuksesi mukana tulee ainutlaatuinen mediahallinta. Sen avulla voit lähettää multimediasisältöä ja liittää sen viesteihin, sivuihin, sivupalkkeihin ja otsikoihin – mitä tahansa valokuvista ja videoista äänitiedostoihin. Media voidaan esikatsella, lisätä, muokata tai poistaa. Media-valikosta löydät seuraavat vaihtoehdot:

Kirjasto

Tarkastele kaikkia WordPress-blogiisi ladattuja medioita.

Lisää uusi

Lisää uutta mediaa WordPress-blogiisi.

sivut

Noin 15 886 000 verkkosivustoa
koko Webissä käyttää WordPressiä

Sivut tarjoavat staattista sisältöä tai tietoa lukijoille. WordPress-bloggaajien käyttämiä tavanomaisia ​​sivuja ovat: Tietoja, Yhteystiedot, Mainosta, Tuotteet, Palvelut ja Resurssit. Seuraavat vaihtoehdot ovat käytettävissä Sivut-valikossa, löydät seuraavat vaihtoehdot:

Kaikki sivut

Luettelo kaikista kojelaudan sivuista. Voit käyttää yritystietoa nopeasti yhden tai useamman sivun tilan, kirjoittajan, vanhemman, mallin ja kommentoinnin kykyjen muokkaamiseen.

Lisää uusi

Lisää uusia sivuja blogiisi.

Viestit vs. sivut

Technorati WP sijoitus
8 parhaan 100 blogin joukosta Technoratin mukaan hallitaan WordPressillä

Blogin sisältö näytetään sivuilla ja viesteissä. Vaikka heillä on samankaltaisuuksia, he palvelevat eri tarkoituksia ja käyttäytymistä.

Heillä molemmilla on yhteistä seuraavaa:

 • Otsikko / otsikko ja erityinen sisältö.
 • Metatiedot (tekijä, julkaisupäivä jne.).
 • Niitä voidaan lisätä, poistaa, päivittää tai muokata.
 • Ne ovat saatavilla kaikille tai vain rajoitetulle määrälle käyttäjiä valitsemasi asetusten perusteella.
 • Ne voivat sisältää mitä tahansa selkeästä tekstistä mediarikkaaseen sisältöön (video, ääni, valokuva, linkit jne.).
 • Niitä voidaan muuttaa tai laajentaa laajennusten avulla.
 • Mikä erottaa viestit ja sivut toisistaan:

  Sivut eivät yleensä ole osa tärkeimmän blogin sisältöä. Jos sinulla on esimerkiksi matkablogi, kirjoitat viestejä viimeisimmistä matkoistasi. Voit varata sivut asioihin, jotka liittyvät sinuun ja blogiin, kuten sivu, jossa on tietoja sinusta tai sivu, jolla on yhteyslomake ottaaksesi sinuun yhteyttä.

  Viestit ovat osa blogisi pääsisältöä. Ne näkyvät uusina merkintöinä blogissasi ja RSS-syötteessäsi (Rich Site Summary on verkkosyöte, jota käytetään jakamaan tietoja blogistasi tilaajille.) Sivut näytetään vain, kun linkit niihin suoraan, eikä koskaan RSS-syötteessäsi..

WP uusilla verkkotunnuksilla
22% Yhdysvaltojen uusista verkkotunnuksista on käytössä
WordPressin avulla

Kommentit

Kommentit-ominaisuus on paras tapa hallita lukijan vuorovaikutusta. Sen avulla lukijat voivat lisätä kommentteja aiheesta, kysyä kysymyksiä ja antaa palautetta. Se antaa sinun ja lukijasi pysyä kiinni yhteisössä ja olla vuorovaikutuksessa omien markkinarakojesi ympärillä. Sekä blogiviestit että sivut voivat hyväksyä kommentteja. Useimmat WordPress-teemat on varustettu kommenttien asettelutoiminnolla. Sinun on kuitenkin tehtävä yhteys lukijoihisi ja rohkaista heitä jättämään kommentteja blogiisi. Tarkista uusia kommentteja säännöllisesti. Hyväksy ne nopeasti ja vastaa heille tarvittaessa.
Kommentit-osiossa voit valvoa kommentteja, mukaan lukien hyväksyä ne, merkitä ne roskapostiksi tai poistaa ne kokonaan..

Ulkomuoto

Ulkomuoto

Tässä valikossa suurin osa blogisi suunnittelun ja ulkoasun muuttamisesta tapahtuu. Täällä voit etsiä ja asentaa uusia teemoja ja tehdä lisämuokkauksia blogin otsikkokuvaan, väreihin ja taustaan.

Ulkoasu-valikosta löydät seuraavat vaihtoehdot: (Esitämme vaihtoehtoja, jotka ovat yleisesti saatavilla. Muista, että vaihtoehdot vaihtelevat valitsemastasi teemasta riippuen.)

Teemat – Täältä voit etsiä teemoja WordPress-verkosta tai asentaa muualta lataamiasi teemoja. Puhumme teemanvalinnasta hetkellisesti.

CMS-kaavio

Katso nopea esittely (02:05)

Muokkaa – Valitsemastasi teemasta riippuen voit käyttää Mukauta-osaa tehdäksesi muutoksia teeman muotoiluun visuaalisessa muokkausohjelmassa. Mukautettavissa olevia asioita ovat: Otsikko ja otsikkoluettelo, Väri, Taustakuva, Staattinen etusivu ja Esitelty sisältö.

Katso nopea esittely (01:51)

widgetit – Widgetit ovat laatikot, joita voit lisätä WordPress-blogin eri alueille. Valitsemastasi teemasta riippuen tämä voi sisältää kotisivun, otsikon, sivupalkin ja alatunnisteen. Widgetien lisääminen on yksinkertainen tehtävä, ja se toimii vetämällä ja pudottamalla -kokemuksen avulla. Widgetit voivat näyttää sosiaalisen median linkkejä, hakupalkin, tilauslinkit, blogin tekstin, viimeisimmät viestit, viimeisimmät kommentit, linkit muihin suosikki blogeihin ja paljon muuta.

Katso nopea esittely (02:09)

valikot – Valitsemastasi teemasta riippuen voit luoda yhden tai useamman valikon, jotka näkyvät otsikossa vaakasuunnassa.

WP-käännökset
56 – WordPressin virallisten käännösten lukumäärä

Katso nopea esittely (02:40)

ylätunniste – Valitsemastasi teemasta riippuen voit lähettää grafiikan tietyssä koossa (teeman määrittämä), joka näkyy blogin yläosassa.

Katso nopea esittely (01:18)

Tausta – Valitsemastasi teemasta riippuen voit muuttaa taustavärejä tai lähettää oman taustakuvasi.

WP-sivustot
297 629 1 M suosituimmista verkkosivustot käyttävät WordPressiä

Katso nopea esittely (01:12)

toimittaja – Editor on tarkoitettu edistyneille käyttäjille ja sisältää kooditiedon. Se antaa sinulle mahdollisuuden muokata teemakoodia tiettyihin toiminnallisuuksiin ja suunnittelumuutoksiin. Koska vierailijat näkevät välittömästi teeman koodiin tallentamasi muutokset, on yleensä turvallisempaa muokata tiedostojesi kopioita offline-tilassa, testata ja lähettää muutokset, kun ne on vahvistettu. Jos aiot käyttää editoria, varmista aina varmuuskopioimasi blogin nykyinen versio ennen tiedostojen muokkaamista. Jos ongelma ilmenee, voit aina ladata koodin aiemman version korjataksesi sen.

Katso nopea esittely (01:16)

Lisäasetukset

Lisäasetukset

Katsotaanpa nyt WordPress-hallintapaneelin alueita, joilla voit tehdä suurimman osan mukautuksista.

liitännäiset

Plugins ovat niputettuja koodinpätkiä, jotka vaikuttavat blogin ulkoasuun tai tunteeseen. He voivat lisätä blogiisi uusia toimintoja, laajentaa teeman ominaisuuksia ja mukauttaa blogiisi kokonaan tai osittain.

Vaikka suurin osa laajennuksista on ilmaisia, tarjolla on paljon, jotka tarjotaan maksua vastaan ​​niiden ainutlaatuisen toiminnallisuuden perusteella.

Luettelo parhaista suositeltavista laajennuksista uusille bloggaajille

WP-lataukset
WordPress.org-laajennukset vastaanotettu 1 miljardi latausta yhteensä, ja laskenta

Ajan säästämiseksi olemme valinneet tärkeitä laajennuksia välittömiin blogitarpeisiisi. Ne kattavat monia blogointikokemuksesi näkökohtia, parantavat blogin toimivuutta ja tekevät siitä ammattimaisemman ja houkuttelevamman lukijoillesi.

Google Analytics – paras valinta verkkosivustojen liikenteen seurantaan ja analysointiin.

Yhteyslomake 7 – Yhteyslomake joustavilla sähköpostivaihtoehdoilla.

WP-laajennukset
40 000+ WordPress-laajennuksia virallisessa hakemistossa ja lasketaan

Disqus-kommenttijärjestelmä – Vaihtoehto WordPressin peruskommenttijärjestelmälle edistyneillä hallinto- ja kommenttiominaisuuksilla.

Hiiva SEO – Kattava SEO-laajennus blogiisi. Paras siellä ilmaiseksi.

WP Super-välimuisti – Auttaa WordPress-blogin latausaikaa.

Akismet – Suoja kommentti roskapostilta (et tarvitse tätä, jos käyt Disquksen kanssa kommentteja varten).

CodeCanyon -haut
CodeCanyonissa, 80% hauista on keskittynyt toiminnallisuudesta (ts. liukusäätimet, lomakkeet, kalenterit)

YARPP – Luo aiheeseen liittyvä viestiluettelo jokaisen viestisi loppuun automaattisesti rohkaistaksesi ihmisiä jatkamaan sivustosi selaamista.

Tekijät-widget – loistava tapa näyttää useita kirjoittajia ja heidän aktiivisuuttaan paikan päällä.

Lisävalikkovaihtoehdot

käyttäjät

käyttäjät

Tässä osiossa voit lisätä uusia käyttäjiä WordPress-blogiisi, muokata omaa käyttäjäprofiiliasi ja muokata WordPress-blogiisi lisäämiäsi käyttäjiä. Voit määrittää kullekin käyttäjälle seuraavat roolit:

Järjestelmänvalvoja

Pystyy suorittamaan kaikki toiminnot blogissa. Tämä tulisi varata vain sinulle sivuston omistajana ja vain niille, joihin luotat erittäin blogiisi, koska heillä on valta tehdä mitä tahansa, mukaan lukien lukita sinut omalta sivustoltasi..

toimittaja

Voit käyttää ja muokata kaikkia viestejä, sivuja, kommentteja, luokkia, tunnisteita ja linkkejä.

kirjailija

Julkaise ja muokkaa artikkeleita, viestejä ja lataa mediaa.

avustaja

Kirjoita ja muokkaa omia viestejä, mutta ei voi julkaista ilman suostumusta.

Tilaaja

Voi lukea ja kommentoida vain viestejä tai sivuja

Työkalut

Työkalut

Työkalujen avulla pystyt suorittamaan joitain laajennettuja tehtäviä WordPress-blogissa.

Käytettävissä olevat työkalut

Tässä osassa on esiasennettu “Press This” -vaihtoehto, joka tarjoaa nopean ja helpon tavan leikata tekstiä, kuvia ja videoita mistä tahansa sivustosta ja jakaa niitä blogiisi. Kohdassa “Press This” on myös luokkien ja tunnisteiden muuntaja.

Tuo työkalu

Mahdollistaa tietojen tuomisen muilta blogialustoilta WordPressiin.

Vie työkalu

Mahdollistaa blogisisällön viemisen, joka voidaan myöhemmin tuoda uuteen WordPress-asennukseen. Se on erittäin hyödyllinen tapa varmuuskopioida blogin sisältöä.

asetukset

asetukset

Tämä valikko sisältää kaikki WordPress-sivustosi asetusvaihtoehdot.

yleinen

Määritä WordPress-sivustosi perusasetukset, mukaan lukien sivuston nimi, kuvaus, URL, aikavyöhyke, päivämäärämuoto ja pääkäyttäjän sähköposti.

Kirjoittaminen

Aseta sisältösi oletusluokat ja postimuodot. WordPress määrittää luokan ja muodon automaattisesti, jos et.

lukeminen

Aseta sivustosi kotisivu (joko staattinen sivu tai viimeisimmät blogiviestit), kotisivusi ja arkistojen blogimerkintöjen lukumäärä, RSS-syötteessä olevien kohteiden lukumäärä ja haluatko näyttää koko viestin tai yhteenveto RSS-syötteessäsi.

keskustelu

Hallitse, kuinka kommenttejasi vastaanotetaan blogiisi. Optimaalinen asetus on moderoida kaikkia uusien kommenttien kirjoittajia ja hyväksyä aiemmin hyväksyttyjen kommenttitekijöiden kommentit automaattisesti. Pidä myös moderaation kommentteja, joissa on useita linkkejä, koska tämä on merkki roskapostittajasta.

tiedotusvälineet

Mukauta blogiisi ladattujen kuvien oletuskoot.

permalinks

Muokkaa blogisi URL-rakennetta. Paras vaihtoehto on rakenne, joka sallii viestisi / sivujen otsikoiden avainsanojen toteuttamisen URL-osoitteessa, joka tunnetaan myös nimellä postinimirakenne.

Hyödyllisiä resursseja blogin ylläpitämiseen ja kasvattamiseen:
 • Kuinka perustaa blogi
 • Kuinka kirjoittaa ja luoda loistavaa blogisisältöä
 • Kuinka mainostaa blogiasi ja sen sisältöä
 • Kuinka ansaita rahaa blogistasi
 • Parhaat blogityökalut ja resurssit
 • Valitse Verkkotunnuksen nimi -opas
 • Paras Web-palveluntarjoaja 2019

johtopäätös

Muista, että joudut vierailemaan ja oppimaan hallintapaneelin jokaisesta osasta ja tuntemaan hallinnan vaihtoehdot. Näin voit parantaa blogin suunnittelua, toimivuutta ja persoonallisuutta. Kun tiedät, mitä blogin mukauttaminen vie, tee tarvittavat korjaukset, jotta se erottuu ja miellyttää lukijoita.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map