Aloittelijan opas Facebook-mainontaan

Facebook-verkkosivusto oli julkaistiin 4. helmikuuta 2004, esittäjä Mark Zuckerberg yhdessä muiden Harvard College -opiskelijoiden ja huonetovereiden, Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz ja Chris Hughes kanssa
facebook merkittävää kasvua

Tässä oppaassa puhumme Facebook-mainonnasta. Aloitamme yksinkertaisista perusteista ja annamme neuvoja siitä, kuinka voit käyttää Facebookia mainostamaan yritystäsi, blogia, verkkosivustoa, tuotteita tai palveluita. Annamme myös käytännöllisiä vinkkejä mainosten luomiseen vaiheittaisten ohjeiden ja yksityiskohtaisten ohjeiden avulla.

Kaikille teille, joilla ei ole kokemusta Facebook-mainonnasta tai joilla on perustietoja, tämä opas auttaa sinua hankkimaan tarkkoja tietoja ja ohjeita kattavien mainosten luomiseen, joiden avulla saat positiivisia tuloksia.

Facebook, kuten jo ehkä tiedät, se on nykyään suosituin sosiaalinen verkosto. Ensimmäisen vuosineljänneksen väestötietojen päivitys, jonka Facebook toimitti huhtikuussa 2019, osoittaa, että aktiivisia käyttäjiä on toistaiseksi yli 2,38 miljardia kuukaudessa, mikä on korkein käyttäjien lukumäärä kaikissa sosiaalisissa verkoissa. Aluksi tämä verkko rajoittui Harvardin opiskelijoihin. Aivan alussa yli puolet opiskelijoista alkoi käyttää sitä.

Pian tarpeeksi, suurin osa opiskelijoista alkoi luottaa Facebookiin. Jonkin ajan kuluttua myös muut arvostetut yliopistot alkoivat käyttää tätä verkkoa, kunnes siitä tuli lopulta julkinen ja kaikille ilmainen. Vain lyhyessä ajassa Facebook pyyhkäisi maapallon ja tuhosi kokonaan MySpaceen, siihen saakka suurimpaan sosiaalisen median verkkosivustoon.

Ajan myötä, Facebook muuttui paljon ja löysi monia käyttötarkoituksia, mukaan lukien mainonta. Nykyään kaikki käyttävät Facebookia, ja ei ole ihme, että ihmiset yrittävät hyödyntää tätä tosiasiaa.

kuva-5

Mutta ensin, miksi sosiaalisen median mainonta?

Internet-aikakauden alusta 2000 lähtien Internetin käyttäjien määrä on kasvanut nopeasti. Nykyään kaikki selaavat verkkoa ja jopa pienet lapset oppivat käyttämään erilaisia ​​gadgeteja internetyhteydellä hyvin nuorena. Sosiaaliset verkostot ovat yleisimmin käytettyjä verkkoalustoja ja melkein jokaisella on ainakin yksi profiili tietyssä verkossa.

Facebook Inc.:n yhdistetty yleisö on nyt yhteensä yli
4,37 miljardia

Kun otetaan huomioon, että niitä on niin paljon ihmiset sosiaalisessa mediassa, markkinoijat ja yritysjärjestöt ovat nähneet potentiaalin markkinoinnille näillä alustoilla. Digitaalinen markkinointi on myös kasvanut paljon vuodesta 2000, ja jopa sosiaaliset verkostot sopeuttivat ja tarjosivat arvokkaita sosiaalisen median työkaluja, jotka on erityisesti suunniteltu mainonnalle.

Alussa markkinoijat käyttivät omia menetelmiään mainostaakseen sosiaalisessa mediassa, mutta nykyään sosiaalisessa mediassa on virtaviivaisia ​​ominaisuuksia, jotka sallivat helpon mainonnan ja antaa sinulle vapauden luoda omia räätälöityjä mainoksiasi ja valita, mihin ihmisiin kohdistat. Facebook on ensimmäinen sosiaalisen median verkko, joka lisäsi mainontajärjestelmän, koska monet ihmiset käyttivät tätä alustaa jo markkinoidakseen itseään.

Sen lisäksi, että se on hämmästyttävä mainontajärjestelmä, jonka kaikki voivat oppia käyttämään, koska se on tällä hetkellä suosituin sosiaalisen median alusta, on aina tarpeeksi ihmisiä, joille voit mainostaa. Nämä ovat kaksi pääasiallista syytä, miksi Facebook-mainonnalla on niin paljon potentiaalia ja miksi sinun pitäisi pyrkiä hyödyntämään sen kaikki potentiaalit käyttämällä näitä mainostyökalut.

sosiaalisen median käyttäjän

sosiaalisen median käyttäjät lisääntyvät edelleen enemmän kuin Miljoona päivässä – se on 14 uutta käyttäjää sekunnissa
mobiili-tilasto

Lähes 2,9 miljardia ihmistä ympäri maailmaa käyttää nyt sosiaalista mediaa ainakin kerran kuukaudessa, ja yli 91% heistä käyttää sitä mobiililaitteiden kautta.
Sosiaalisten verkostojen verkkosivustot aktiivisten käyttäjien lukumäärän mukaan (miljoonina tammikuusta 2017 alkaen)

Facebook

1871
WhatsApp

1000
Facebook Messenger

1000
QQ

877
WeChat

846
Qzone

632
Instagram

600
Tumblr

550
Viserrys

317
Baidu Tieba

300
Snapchat

300
skype

300
Sina Weibo

297
Viber

249
LINJA

217
pinterest

150
vv

122
Linkedin

106
BBM

100
sähke

100
VKontakte

90
kakaotalk

49

Pienyrityksistä, keskisuurista yrityksistä suuriin yrityksiin, kaikki mainostavat Facebookissa. Tämä tarkoittaa, että jokaiselle on hyötyä markkinointistrategian luomisesta tähän sosiaaliseen verkostoon riippumatta siitä, millä toimialalla he työskentelevät tai kuinka suuri heidän liiketoiminta on. Lisäksi, riippumatta budjetistasi, voit luoda mainoksia, jotka tuottavat sinulle riittäviä tuloksia.

Miksi Facebook on niin hyvä mainostamiseen?

Yksi Facebookin ainutlaatuisista asioista on, että profiilin luomisen lisäksi voit käyttää profiilia myös oman sivun luomiseen. Vain kun sinulla on Facebook-sivu, voit mainostaa kaikilla alustan tarjoamilla ominaisuuksilla. Sivu voi edustaa yritystäsi, organisaatiotasi tai jotain muuta.

liike-kuvakkeet

Tämän sivun kautta jaat asiaankuuluvaa sisältöä ja sisällytät kaikki palvelut palveluihisi, tuotteisiisi, tuotemerkkiisi jne. Se voi olla luotettava tietokeskus, josta ihmiset voivat oppia kaiken siitä, kuka ja mikä olet. Tämän lisäksi on olemassa useita Facebook-lisäosia, jotka voivat muuttaa sivusi verkkokauppaan.

Voit edustaa organisaatiota parhaalla mahdollisella tavalla ja antaa yleisölle kaikki tarvitsemansa tiedot. Facebookissa sinulla on mahdollisuus ohjata kaikki markkinointitoimesi sivullesi, ja tästä syystä voit saada kattavia markkinointituloksia, jotka todella tunnet ja huomaat. Katsotaanpa kaikki syyt, miksi sinun pitäisi mainostaa Facebookissa:

 • Se on kustannustehokas
 • Sen avulla voit kohdistaa tiettyihin ihmisryhmiin
 • Voit keskittää kaiken mainonnan yhdelle brändille / sivulle
 • Se on suosituin sosiaalisen median verkko
 • Se tarjoaa paljon erilaisia ​​mainontamenetelmiä
 • Sen rakenne soveltuu mainontaan
 • Se on helppo käyttää
via-mainonta

Tyypit mainontamenetelmät Facebookissa

Voimme vapaasti sanoa, että on olemassa kaksi tapaa tavoittaa ihmiset Facebookissa – maksamalla mainonnalla ja luonnonmukaisella mainonnalla. Molemmat voivat olla erittäin tehokkaita, mutta ilmaiset mainontamenetelmät tarkoittavat tietysti enemmän aikaa, työtä ja tietoa sijoitettua kampanjaan.

Yksinkertaisesti sanottuna tarvitset enemmän aikaa tavoittaaksesi ihmiset ja tosiasiallisesti markkinoidaksesi tuotteitasi, palveluasi tai mitä tahansa, jota yrität myydä. Maksuilla menetelmillä voit saada kaiken alkuun nopeammin, mutta tämä tarkoittaa tietysti tietyn määrän rahaa, markkinointitarpeidesi määrästä riippuen.

Facebook on yksi suurimmista digitaalisen mainonnan toimijoista, mikä osoittaa, että sosiaalisen median mainonta on digitaalimainosmaailman eturintamassa ja keskellä

Jaoimme Facebook-mainonnan näihin kahteen luokkaan yksinkertaisesti siksi, että maksetut menetelmät on integroitu Facebookiin ja suunniteltu erityisesti tätä tarkoitusta varten, kun taas on ilmaisia ​​tapoja mainostaa jotain omaan käyttämättä mitään Facebook-ominaisuutta.

Maksetut mainosvaihtoehdot, joita Facebook tarjoaa, ovat:

Mobiilimainonnan osuus on yli 60% Facebook-mainostuloista

Itse asiassa Facebook räjäyttää kaikki muut digitaaliset ominaisuudet vedestä näytön mainosmenojen suhteen, sieppaaen 35,4 prosenttia Yhdysvaltain näyttömainonnan kokonaiskustannuksista – mahtava 11,93 miljardia dollaria (toisen sijana oleva Google, vertailun vuoksi, vie vain 4,79 miljardia dollaria).
 • Vahvistava sivu tykkää
 • Parantaa postin näkyvyyttä
 • Sivustojen napsautusten lisääminen
 • Videon tehostaminen
 • Paranna sovelluksen asennuksia
 • Sovellusten sitoutumisen lisääminen
 • Bränditietoisuuden lisääminen

vapaa-mainonta-vaihtoehto

Ilmaisia ​​mainontavaihtoehtoja Facebookissa ovat:

 • Kutsu ystäviä pitämään sivustasi manuaalisesti
 • Sivujen jakaminen
 • Arvokkaan sisällön lähettäminen
 • Ihmisten osallistuminen keskusteluihin Facebookissa
 • Facebook Messengerin kehittäminen chatbot-markkinointi strategia
 • Liittyminen asiaankuuluviin Facebook-ryhmiin mainostaaksesi itseäsi

Mainostilin luominen

kuva-9

Ennen kuin teet mitään, sinun on ensin määritettävä mainostilisi. Mene Facebook-sivullesi ja vasemmalla puolella sinun pitäisi nähdä ”lisää uusi” -kohta missä olet
pitäisi valita “Mainostilit”. Ensimmäinen asia, joka sinun on määritettävä, on laskutustiedot. Sinun on annettava Facebookille voimassa oleva maksutapa.

Siirry ensin mainostilit-asetukseen, jolla on tunnus, mutta sinun on lisättävä tilin nimi, jotta tiedät heti, millä sivulla sitä käytät. Mene läpi ja täytä kaikki välilyönnit, varmista, että kaikki on oikein, ja valitse oikea valuutta. Sinun tulisi myös varmistaa, että olet asettanut kaiken oikein, koska et voi muuttaa näitä asioita myöhemmin.

Sitten paina Tallenna ja siirry määrittämään laskutustiedot ja valitse sitten laskutuskohdassa olevat maksutavat. Täällä voit valita minkä maksutavan haluat lisätä, ts. Luottokortin, PayPalin tai mainoskupongin. Ensinnäkin valitse PayPal tai luottokortti, koska sinulla ei todennäköisesti ole kuponkeja saatavilla. Lisää kaikki tarvittavat tiedot ja jatka.

Ihmiset 25-34-vuotiaista
yleisin ikäjakauma
13-17
5.9
18-24
38.25
25-34
52,82
35-44
38.42
45-54
32.34
55-64
14.06
65+
20,02 käyttäjää miljoonina
ad-tilejä
Facebookin aktiivinen käyttäjäprofiili (miljardeina)

Kuukausittain
26885
mobile
17079
Päivittäin
11492
Mobiili päivittäin
6986

Kun seuraavan kerran aloitat mainoksen luomisen, näet laskutusosoitteen kunkin mainoksen lopussa ja voit muuttaa laskutusosoitteen täällä tarvittaessa. Useimmissa tapauksissa, kun maksat lisäyksestä Facebookissa, tililläsi tarkistetaan rahasumma ja jos sinulla on riittävästi rahaa tukeaksesi mainosbudjettiasi, mainoksesi luodaan.

Määrä poistetaan tililtäsi vasta, kun mainoksen voimassaolo on vanhentunut. Voi kestää 5–7 päivää, ennen kuin Facebook käsittelee summan ja poistaa sen tililtäsi. Kun olet määrittänyt maksutavan, voit mennä luomaan omia Facebook-mainoksia.

Virkistäminen

kuva-10

Yksi tapa tavoittaa ihmisiä on lähettää sivullesi jotain, joka voi olla arvokasta heille. Voit lähettää markkinointimateriaaleja, tuotteita, palveluita, tietoja niistä tai mitä tahansa muuta, mikä sinun mielestäsi pitäisi. Kun lähetät jotain sivullesi, ihmiset, jotka pitivät siitä, näkevät viestisi, mutta kuten olemme aiemmin maininneet, kaikki eivät näe tätä.

Vain noin 30% faneistasi näkee viestisi luonnollisesti. Jos haluat tavoittaa enemmän ihmisiä, sinun on lisättävä sivusi viestejä. Hienoa tässä lähestymistavassa on, että pystyt tavoittamaan myös ihmisiä, jotka eivät edes pitäneet sivustasi, mutta pääsemme siihen riittävän pian.

Facebook-mainosten käyttö viestien lisäämisessä

Kultainen sääntö – “Älä koskaan lisää viestiä ilman määriteltyä tavoitetta!”
lähettää

Helpoin tapa lisätä viestiä Facebook-sivullasi on lähettää jotain ja siirtyä sitten viestin oikeaan alakulmaan, missä “boost” -kortti tulee näkyviin. Napsauta sitä ja uusi mainosikkuna avautuu.

Muista valokuvien 20-prosenttinen tekstisääntö.
Jos viestissäsi on linkki siihen ja linkki
vetää valokuvan, jossa on liikaa tekstiä,
et voi lisätä tai mainostaa sitä
boost-post

Ehdotus on erittäin vahva Facebookissa – etenkin kuvissa, jotka sytyttävät aistit ja intohimot
ihmiset

Vasemmalla puolella, yläkulmassa, näet Yleisö-osion, josta löydät useita vaihtoehtoja valitaksesi yleisö, johon haluat kohdistaa mainoksesi. Siellä on kolme säännöllistä vaihtoehtoa, jotka näet siellä:

 • Ihmiset, jotka valitset kohdistamisen avulla
 • Ihmiset, jotka pitävät sivustasi
 • Ihmiset, jotka pitävät sivustasi, ja heidän ystävänsä

Facebook haluaa muuttaa näitä asetuksia melko usein, ja et välttämättä saa samoja, kun avaat mainosikkunasi viestien lisäämiseksi. On kuitenkin mahdollista luoda oma yleisö ja valita kaikki tämän yleisön erityispiirteet.

Tämän osion alla on budjetti ja kesto-osio, jossa voit myös säätää, kuinka paljon kulutat mainoksesi päivässä ja missä voit määrittää, kuinka kauan mainoksesi kestää tai mihin päivämäärään mennessä. Muista, että sinulla ei ole päiväbudjettia ja että voit lisätä vain mainoksen kokonaisbudjetin.

Jos haluat kuitenkin tietää kuinka paljon rahaa tulet käyttämään päivittäin, lisää vain budjetti ja päivien lukumäärä, jonka aikana haluat mainoksen näkyvän, jaa nämä kaksi. Kohderyhmäsi, heidän sijaintisi ja asettamasi budjetin perusteella saat arvion siitä, kuinka monta ihmistä tavoittaa viestisi.

Facebook CTA-painikkeet suosion mukaan CTA-painikkeet
Suosio Prosenttiosuus ihmisiä

suosio prosenttiyksikön

Oikealla näet, miltä mainoksesi näyttää sekä tietokoneiden että mobiililaitteiden käyttäjille. Hienosäädä mainostasi niin kauan kuin mahdollista, kunnes olet varma, että olet saavuttanut tuon makean paikan. Muista, että viestissäsi ei pitäisi olla paljon tekstiä, koska Facebook ei ehkä hyväksy mainostasi. Lisäksi pitkät tekstirivit eivät yleensä toimi hyvin useimmille ihmisille, ja sinun tulisi välttää niitä.

Kun olet tehnyt kaikki nämä asiat, napsauta “lisää” -painiketta oikeassa alakulmassa. Mainoksesi lähetetään tarkistamaan ja saamaan korostusta melko nopeasti, jos kaikki on kunnossa. Kun mainoksesi hyväksytään ja viestisi lisääntyy, voit seurata tuloksia reaaliajassa ja nähdä kuinka monta ihmistä se on saavuttanut.

Lisäksi, jos olet tyytyväinen lisäämisen lisäysmainokseen ja se on hitaasti loppumassa, voit napsauttaa Lisää budjetti -painiketta jatkaaksesi mainostasi tai tavoittaaksesi vielä enemmän ihmisiä. Korostuksen lopussa voit tarkistaa kaikki tärkeät muuttujat, kuten viestin kattavuus, sitoutumiset, kuinka monta ihmistä napsautti viestiäsi, kuinka monta jakoa ja mistä maista ihmiset, jotka pitivät viestistäsi, ovat.

Noin 85% Facebook-ilmoituksista kohdistetaan maakohtaisesti tietyn sijainnin sijaan. Vain 45% näistä mainoksista käyttää aihekohdistusta
talousarvion ja keston

Facebook-mainoksen hinnoittelu vaihtelee monien tekijöiden perusteella, kuten vuodenaika, kohdemaa ja jopa mainoksesi laatu

Paljasta viestit luonnollisesti

Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on jakaa jatkuvasti. Jaa viestejä joka päivä, jopa kaksi tai kolme kertaa päivässä eri ajanjaksoina. Sitoutumisen parantamiseksi sinun on jaettava viestejä, jotka ovat kiehtovia ja osuvia sivullesi ja faneillesi. Lisäksi sinun on aina muistettava jakaa sivuviestit uudelleen profiilillesi.

Jos sinulla on työntekijöitä tai työtovereita, jotka työskentelevät kanssasi, heidän tulisi myös jakaa viestit uudelleen profiiliinsa. Kun koko organisaatio työskentelee yhdessä, sinun
sosiaalisen median markkinointi kasvaa luonnollisesti.

Facebookissa enemmän tarkoittaa enemmän, ts. Mitä enemmän ihmiset jakavat jotain, sitä suurempi on todennäköisyys, että useammat ihmiset pitävät näistä viesteistä. Mitä enemmän ihmiset pitävät tietystä viestistä, sitä enemmän näkyvyyttä tämä viesti saa. Varmista tietysti, että jaat viestit julkisesti, jotta jopa ihmiset, jotka eivät ole ystäviäsi, voivat nähdä ne.

Laita lisäksi houkuttelevia pienoiskuvia ja kirjoita viestikuvauksia, jotka houkuttelevat ja herättävät huomiota. Mene määrää, mutta muista myös työskennellä mahdollisimman paljon viestien laadun suhteen.

ylennykset sivusto

Verkkosivuston mainostaminen

Ei ole harvinaista, että yritykset mainostavat verkkosivujaan sosiaalisessa mediassa. Tämä on yksi parhaista tavoista turvata paljon kävijöitä ja kasvattaa verkkosivustoasi tasaisesti.

Olet ehkä tehnyt paljon vaivaa verkkosivustosi luomiseen, sen suunnitteluun, optimointiin ja rikastuttamiseen blogin kirjoilla, videoilla, tuotteilla ja maksuvaihtoehdoilla, mutta jos et pystynyt houkuttelemaan vierailijoita, ja antamaan heille antamaan verkkosivustolla mahdollisuus, ts. kuinka hyvä se on ja kuinka arvokas se voi olla heille, niin se oli kaikki turhaan.

Sosiaalisesta mediasta puuttuu räätälöinti, mutta sillä on paljon ihmisiä, jotka ovat potentiaalisia asiakkaita. Siksi verkkosivuston ja siihen korreloivan Facebook-sivun yhdistäminen voi olla niin tehokas tapa markkinoida yritystäsi.

Verkkosivuston mainostaminen Facebook-yrityssivun kautta

49,5% maailman väestöstä käyttää Internetiä, 22,8% käyttää Facebookia

Haluat löytää lisää ihmisiä, jotka saattavat olla kiinnostuneita siitä, mitä sivusi tarjoaa, jakaa sisältöä, ostaa tuotteita tai yksinkertaisesti parantaa sivusi yleistä näkyvyyttä. Kun sinulla on Facebook-sivu, joka edustaa yritystäsi tai jonkinlaista organisaatiota, sinun on saatava mahdollisimman monta tykkää, jotta pystyt ylläpitämään itseäsi ja tekemään organisaatiostasi näkyvämmän ihmisille.

Facebook-sivujen asia on, että vain noin 30% ihmisistä, jotka pitivät sivustasi ja eivät ole tilanneet sitä, voivat nähdä jakamiasi viestejä. Esimerkiksi, jos sivusi sisältää 1000 tykkäystä, vain noin 300 ihmistä näkee viestisi, ja siksi tykkäykset ovat erittäin tärkeitä ja miksi sinun täytyy hankkia paljon niitä.


Facebook-mainosten käyttäminen sivujen tykkäämiseen


Nykyään 85% Facebookin tuotemerkeistä mainostaa viestejään – ja seuraamalla Socialbakersin historiallista tietoa, sen jatkaa nousuaan.
ylennykset sivu

Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on siirtyä luomallesi sivulle. Napsauta vain sivua, joka sijaitsee vasemmassa kulmassa ja näet kaikki ryhmäsi ja sivusi. Kun olet sivullasi, sinun pitäisi pystyä näkemään “Lisää lisää tykkää” -ominaisuus, joka sijaitsee kansikuvasi yläpuolella, ja napsauttamaan sitä.


Yli 30 miljoonalla yrityksellä on Facebook-sivut

Varmista, että olet kirjautunut sisään kyseisen sivun järjestelmänvalvojana, tai muuten sinulla ei ole valtuustietoja mainosten tekemiseen. Joillakin sivuilla tämä painike saattaa sijaita sinun
sivun aikajana, joten vieritä hiukan alas, kunnes löydät sen. Kun löydät sen, päiväbudjetti merkitään Yhdysvaltain dollareina. Tämä on rahasumma, jonka kulutat päivittäin mainostasi, ei kokonaismäärä, joten muista tämä.

Saadaksesi selkeän kuvan, mistä tässä on kyse, aloita ensin pienillä numeroilla, jotta näet kuinka kampanja toimii ja kuinka monta tykkää saat, ja tee sitten se uudelleen. Kun olet asettanut budjettisi, heti sen alapuolella on karkea arvio siitä, kuinka monta tykkäystä sivusi saa päivässä.

Mitä suurempi päiväbudjettisi on, sitä enemmän tykkää sivulta päivässä. Muista, että päivässä saamiesi tykkäämäärä voi vaihdella ja että se ei ole tarkka. Tykkäysten määrän alla voit valita mainoksesi keston. Voit valita 7, 14 – 28 päivästä. Jos tämä ei sovi sinulle, voit valita tarkan päivämäärän, johon asti mainoksesi pitäisi näyttää.

Budjetti- ja kesto-osion yläpuolella on aihepiiri, jossa voit kirjoittaa ihmisille useita kiinnostuksen kohteita paremman kohdistamisen kannalta. Esimerkiksi, jos myyt urheiluvälineitä, olisi normaalia kirjoittaa urheilua, juoksemista tai jotain vastaavaa. Tällä tavalla voit kohdistaa oikeisiin ihmisiin, jotka ovat kiinnostuneita sivustasi. Tämä tarkoittaa, että he todennäköisesti napsauttavat sivuasi, kun he näkevät mainoksen.

Mainosta vain omaa sisältöäsi. Vaikka jakaisit hyvää vinkkiä toiselta verkkosivustolta, älä lisää sitä, jos se linkittää toiseen. Miksi maksaa liikenteen lähettäminen jonkun toisen sivustolle?

Aihepiirit-kohdan yläpuolella voit valita sijainnit, joissa mainoksesi näytetään. Tämä on hieno ominaisuus, jonka avulla voit olla tarkka mainostasi ja saada
merkityksellinen tykkää. Jos sinulla on esimerkiksi paikallista yritystä, sinun tulee keskittyä vain niihin alueisiin, joilla potentiaaliset asiakkaasi voivat olla. Jos sinulla on verkkoyritystä, sinun tulisi kuitenkin etsiä kohdistaa sijainteihin, joilla on markkinoita, jotka tarvitsevat tuotteitasi.

Mainosta sisältöä, joka saa fanisi sähköpostilistallesi. Tähän sisältyy lahjoja, ilmaisia ​​webinaareja, ilmaisia ​​e-kirjoja ja muun tyyppisiä ilmaistarjouksia
näkee-mainokset

Tämän osion yläpuolella on ikäjakso, jossa voit määritellä tarkemmin kohdeyleisösi. Vasen paikka on alaikäraja ja oikea on kohdeyleisösi enimmäisikä. Lopuksi, ikä-osion yläpuolella on sukupuoli-osa, jonka voit määritellä paremmin kuka näkee mainoksesi.

Yläpuolella on mainosmainososa, jossa voit muokata tekstiä ja muuttaa mainoksesi kuvan kokoa tai lisätä jonkin muun kuvan. Voit myös muuttaa kuvan sijaintia niin, että saat parhaan mahdollisen tehosteen. Lisäksi voit lähettää kuvan sijaan myös videon ja käyttää sitä mainoksessasi.

Ikkunan oikealla puolella näet mainoksesi esikatselun sekä tietokoneiden käyttäjille että mobiililaitteiden käyttäjille. Kun olet tyytyväinen lopputulokseen, napsauta mainosta ja mainos alkaa näkyä.

Koska Facebook näyttää suosivan videoita uutissyötteissämme (Facebook-käyttäjät katsovat yli 100 miljoonaa tuntia videoita Facebookissa päivittäin), brändit ymmärtävät, kuinka tärkeää on omaksua natiivi videomainonta alustalla, jotta voidaan käyttää interaktiivista muotoa kertoa heidän tarinansa

Sivun saaminen tykkää maksamatta

Mainosten luominen lisää tykkäämistä varten on hyvä asia, mutta sinun on myös opittava tekemään tämä kuluttamatta rahaa. Voit houkutella tärkeitä faneja, joilla on todellinen kiinnostus sivullesi, tekemällä tämä “manuaalisesti”, ts. Kutsumalla omia ihmisiä. Sivumerkkejä koskevat maksetut mainokset eivät aina tuo paljon todellisia faneja, jotka pitävät itseään kiinnostuneena sivustasi ja ovat vuorovaikutuksessa tuotemerkkisi kanssa.

Ensimmäinen kätevä vaihtoehto on kutsua ihmisiä suoraan haluamallesi sivulle. Voit kutsua kaikki ystäväsi tekemään niin, vaikka kutsuttaville ihmisille on päivittäin rajoituksia. Jos profiilissasi on paljon ystäviä, tämä on hyvä tilaisuus aloittaa sanan levittäminen heti sivustasi. Varmista, että teet tämän joka päivä mahdollisimman monille ihmisille.

Lisäksi, kun lähetät jotain sivullesi, voit napsauttaa tykkää, jonka olet saanut kyseisellä viestillä, ja kutsua ihmisiä pitämään sivuistasi, vaikka he eivät olisi ystäviäsi. Jos haluat saada tykkää ihmisiltä, ​​jotka eivät ole ystäviäsi tai jotka eivät ole pitäneet sivustasi, voit lisätä viestiäsi ja kutsua heidät.

Toisaalta, kun joku tykkää sivustasi, on mahdollista, että heidän ystävänsä näkevät heidän aktiivisuutensa ja pitävät viestistäsi. Lisäksi kirjoittaessasi sivullesi varmista, että jaat nämä viestit myös profiilissasi. Näin parannat näkyvyyttä ja saat mahdollisuuden suurempaan näkyvyyteen ja pystyt kutsumaan lisää ihmisiä pitämään sivuustasi.

Tämä on varmasti hitaampi tapa saada tykkää, mutta saat aina merkityksellisiä tykkää. Lisäksi on hyvä idea aina harjoittaa toimintaa sivullasi ja altistaa jatkuvasti potentiaalisille asiakkaille ja seuraajille. Paras vaihtoehto on yhdistää tämä maksettuihin menetelmiin ja rakennat tasaisesti fanikantasi.

Voit hyödyntää uutta live-videotoimintoa Facebookissa, jossa sinä ja muut työntekijät voit puhua uusista saapumisista myymälääsi

Facebook-mainosten käyttäminen lisää verkkosivustovierailuja varten

Ensimmäinen asia, joka sinulla on verkkosivustosi mainostamiseen, on tietysti hyvä rakennettu verkkosivusto. Varmista, että päivität sivusi verkkosivustosi linkillä, jotta sinun ei tarvitse tehdä sitä uudestaan ​​joka kerta, kun mainostat. Lisäksi saatat saada myös orgaanisia napsautuksia verkko-osoitteeseesi, joten on hyvä idea, että se on siellä.

Mene sivullesi ja vieritä vähän alaspäin. Näytön vasemmassa alakulmassa näkyy sininen kortti “Grow Business”. Napsauta tätä korttia ja valitse ”Hanki lisää verkkosivustojen kävijöitä” -vaihtoehto. Mainoksesi luonti -ikkuna tulee näkyviin.

kasvaa liiketoiminnan

Tuotteen tai sovelluksen mainostamiseksi tee useita Facebook-ilmoituksia eri päivinä ja viikoina

“Mainosten mainos” -osiosta saat nyt 4 mukautettavaa asiaa:

URL: Tämä on verkkosivustosi osoite, ja jos sinulla on jo jokin joukko sivullasi, se asetetaan myös automaattisesti tähän. Jos haluat jonkin muun osoitteen, muuta vain sitä.

Teksti: Täällä sinun pitäisi kirjoittaa houkutteleva teksti, joka selittää ihmisille, mistä verkkosivustollasi on kyse ja miksi heidän pitäisi käydä siinä.

Kuvat / videot: Voit valita sopivan kuvan tai videon mainoksellesi. Jos etsit kuvaa, saat enimmillään 25 sanan otsikon, joka voi auttaa sinua kiinnittämään ihmisten huomion, mahdollisuuden ladata kuva, valita sivu sivultasi ja sijoittaa valitsemasi kuva uudelleen, jotta se sopii mainontaan täydellisesti.

Jos valitset “videon”, voit ladata videosi tai luoda diaesityksen, jota voit seurata sopivalla musiikilla.

Tee mainostasi houkuttelevampi ja mielenkiintoisempi, jotta ihmiset ovat kiinnostuneita katsellessaan sitä! Sekä video- että kuvamainokset sisältävät toimintakehotuspainikkeen, ja sinulle annetaan runsaasti vaihtoehtoja valita: hae nyt, varaa, nyt, ota yhteyttä, lataa, opi lisää, lähetä viesti, pyydä aika, katso valikko, osta nyt, kirjaudu sisään ja katso lisää.

Hyvin suunniteltu ja harkittu kansikuva tulisi olla osa kaikkia tehokkaita Facebook-strategioita
enemmän vetoavat-mainos

Tuotteet, kuten dynaamiset mainokset, joiden avulla mainostajat voivat ladata tuoteluettelon Facebookiin ja toimittaa sitten asiaankuuluvia kohdistettuja mainoksia, ovat osoittautuneet erittäin tehokkaiksi markkinoijille, jotka haluavat ohjata alempia kanavia, kuten ostoja.

Seuraava osio on Yleisö-osa, jossa määrität uudelleen sukupuolen, iän ja sijainnin ihmisille, joille verkkosivustomainoksesi kohdistuu. Täällä voit kuitenkin valita yleisiä mielenkiinnon kohteita, kuten ”musiikki”, ja lisätä muita kiinnostuksen kohteita kohdistamaan ihmisiä entistä paremmin, esimerkiksi ”house-musiikki” tai “techno-musiikki”.

tekno-musiikki-AUD

Seuraava osio on ”budjetti ja kesto” -osa, jossa voit asettaa päiväbudjetin, nähdä arvioidun napsautusten määrän, jonka saat verkkosivustosi mainoksesta päivässä, ja keston, jonka ajan verkkosivustosi näyttää. Kuten aina, näet mainoksen luomisikkunan oikealla puolella mainoksesi esikatselun.

Kun julkaiset tuotteitasi koskevia viestejä tai käynnistät kampanjoita – sisällytä hashtags. Tämä auttaa asiakkaita näkemään niihin liittyvät viestit. Se myös rohkaisee heitä käyttämään hashtia, kun he esittelevät tuotteitasi viestissä tai osallistuvat kampanjaasi
tekno-musiikkia

Verkkosivuston promootiolla saat kuitenkin myös Instagram-esikatselukuvan, koska nämä mainokset näkyvät myös Instagramissa. Muista tarkistaa tämä kohta, koska Instagram vaatii tiettyjä kuvia ja videoita, jos et täytä vaatimuksia, joita ei näytetä siellä, joten varmista, että mainoksesi sopivat myös Instagramiin.

Kun olet varma, että olet asettanut kaiken oikein, tarkista kaikki uudelleen ja napsauta sitten “mainosta” mainosten luonti-ikkunan oikeassa alakulmassa ja luo mainos.

Kuinka mainostaa verkkosivustoasi passiivisesti

Facebookin mainostulot maailmanlaajuisesti vuosina 2009–2016 (miljoonaa Yhdysvaltain dollaria)

2016
26885
2015
17079
2014
11492
2013
6986
2012
4279
2011
3154
2010
1868
2009
764

Ensinnäkin, sinun tulisi varmistaa, että lisäät verkkosivustosi osoitetulle alueelle Facebook-sivullesi. Kun joku tulee sivullesi, hänen on näytettävä verkkosivustosi osoite selkeästi ja hänellä on mahdollisuus napsauttaa sitä ja nähdä, mitä sinulla on tarjota siellä..

Seuraava vaihe on jakaa verkkosivustosi sivullasi ja jakaa se uudelleen kaikkien profiilien kanssa. Lisää myös verkkosivustosi osoite kaikkiin sivullasi jakamiin viesteihin ja kaikkiin lisäämiisi sisältöihin. Jos esimerkiksi lisäät kuvia verkkosivustoosi kautta myymistäsi käsilaukkuista, on hyvä idea, että verkkosivustolinkki sisältyy kuvaukseen sekä kuvaan..

Henkilö voi napsauttaa kuvausta heti ja siirtyä verkkosivustoon, kun taas muut näkevät verkkosivustosi osoitteen, kun joku jakaa valokuvasi. Jos luot blogin verkkosivustollesi, on myös hyvä idea jakaa tulevat viestisi myös Facebookissa, jotta ihmiset, jotka haluavat lukea lisää viesteistäsi, käyvät verkkosivustollasi.

Kuinka seurata mainoskampanjaasi

kuva-11

Pelkkä mainoksen luominen ja kampanjasi päästäminen loppuun ei yksinkertaisesti riitä, kun kyse on Facebook-mainonnasta. Luota minuun, teet sen uudestaan ​​ja uudestaan, ja sinun tulisi varmistaa, että teet sen aina paremmin seuraavan kerran. Jotta voit tehdä tämän, sinun on luotettava mainoshallintaasi nähdäksesi, kuinka mainoksesi toimivat, ja oppimaan, missä olet tehnyt virheitä ja missä olet tehnyt hyvää.

Siirry mainoshallintaasi ja napsauta sitten Tilin yleiskatsaus -välilehteä. Täällä voit oppia paljon mainoskampanjoistasi ja saada arvokkaita oivalluksia, jotka voivat auttaa sinua luomaan tulevaisuudessa paljon parempia mainoksia. Tilin yleiskatsauksessa on monia asioita, jotka voit tehdä ja nähdä.

Facebook – viides maailman arvokkain yritys, jonka markkina-arvo ylittää 321 miljardia dollaria. Hänellä on lähes 13 000 työntekijää. Hän on hankkinut kilpailijoita kuten Instgram, WhatsApp ja Oculus
Tilin yleiskatsaus

Valitse haluamasi muuttujat

Mittareihin voi valita 4 osiota, ja niitä kaikkia voidaan säätää ja muuttaa tarpeidesi mukaan. Sinun tarvitsee vain napsauttaa alas osoittavaa nuolimerkkiä ja uusi ikkuna aukeaa. Täällä sinulle annetaan aivan uusia vaihtoehtoja metrin valitsemiseksi, jonka haluat näyttää.

Facebook on ihanteellinen mainosalusta pienille yrityksille pienillä budjeteilla
mittarit

Facebookissa pöytätietokoneiden mainosten napsautussuhde on 8,1x korkeampi ja mobiilimainosten 9,1x korkeampi napsautussuhde kuin normaalien verkkomainosten

Vertaa mainosten tehokkuutta eri ajanjaksoina

Napsauta ajanjakson painiketta ja napsauta sitten vertailu-osaa, niin kalenteri tulee näkyviin, jolloin voit valita erilaisia ​​päivämääriä, joita haluat vertailla. Näin voit oppia lisää kampanjoidesi suoriutumisesta sekä siitä, mitkä aikatekijät vaikuttivat niihin ja millä tavalla.

Luotta kaavioihin analysoidaksesi kampanjasi

Yli 70% markkinoijista suunnittelee lisäävänsä videomainosten käyttöä ensi vuonna

Analysoidaksesi mainoskampanjoita kaavioilla, sinun tulisi käyttää erilaisia ​​mittareita. Esimerkiksi, jos mainoskampanja on tarkoitettu sivujen tykkäämisille, on sivun kaltainen sivu, joka kertoo kuinka monelle ihmiselle tykkäsi sivusi mainoksen aikana, koska tämä on arvokkain mittari tällaisessa mainoksessa.

Voit myös löytää maantieteellisiä ja väestörakenteellisia tietoja yleisöstä, joka on toiminut mainoksesi kanssa, ja nähdä, mitä mobiililaitteita he käyttävät muuntamaan tai katselemaan mainoksiasi. Napsauta vain erittelyosaa ja valitse “toimittamalla”, “aikataulun mukaan” tai “toiminnon mukaan”.

Vain näiden näkemysten avulla sinulla on paljon käsissäsi, joten ole valmis oppimaan lisää ja hankkimaan tarvittava kokemus suuntausten tunnistamiseksi ja tulevien mainoskampanjoidesi parantamiseksi.

johtopäätös

Onnittelut! Olet nyt oppinut Facebookissa tapahtuvan mainonnan perusteet. Voit aloittaa markkinointikampanjan luomisen myös Facebookissa ja nähdä miten taikuus tapahtuu. Muista muistaa kaikki tänään oppimasi asiat ja käyttää niitä hyödyksesi.

Vaikka nämä asiat voivat olla varsin arvokkaita, ne ovat vain Facebook-mainonnan perusteita – me vain naarmutamme pintaa täällä. Niin muista oppia lisää ja yritä parantaa mainontataitojasi tulevaisuudessa. Kun pääset edistyneelle tasolle, voit luoda täydet markkinointikampanjat Facebookissa. Onnea!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked