WordPress Permalinks indstillinger og tilpasset URL-struktur

wordpress-permalink-structure.png


Permalinks er et af de udtryk, som mange bloggere bruger til daglig, men ikke mange af dem forstår dem fuldstændigt. De er meget vigtige, og selv før du opretter et websted i WordPress, skal du tænke over den bedste struktur til dit websted. Men før du kan tilpasse dem korrekt, skal du vide, hvad permalink er, og hvordan de påvirker en blog.

De typer webadresser, der fører til indlæg, sider, kategorier, tags, billeder og andet indhold på dit websted er unikke for hvert websted og side på det. Da de skal være uendelige og aldrig ændres, kaldes de permalinks (kort for permanente links).

Forestil dig permalinks som direkte adresser til det indhold, der kan findes på et websted. Hvis du kan forestille dig et websted som en by, ville hver indholdskategori være en gade, mens hver eneste permalink fungerer som en adresse med sit unikke nummer.

Hvorfor du skal ændre permalink-struktur

Fra det øjeblik, du installerer WordPress, vil permalinks være indstillet og aktiv. Hvert nyt indlæg, som du offentliggør, får et unikt link, og alt fungerer uden problemer. Så et almindeligt spørgsmål blandt begyndere er, hvorfor man overvejer at ændre permalinkstrukturen i første omgang.

Mens du i mange tilfælde skal følge filosofien om “ikke ordne den, hvis den ikke er ødelagt”, er dette ikke et af disse øjeblikke. Standard permalink-struktur i WordPress ser grim ud, og det kan forårsage problemer både for dine besøgende og søgemaskiner. Som standard, WordPress bruger en almindelig permalink-struktur, der ser sådan ud: http://example.com/?p=123.

Mange bloggere bruger den datostruktur, som de simpelthen ikke har brug for. Selvom tidsstempler f.eks. Kan hjælpe websteder, der er afhængige af nyhedsartikler, kan de skade andre typer websteder. Bare prøv at forestille dig selv i en situation, hvor du snubler over en artikel, der peger et par år tilbage i fortiden. Selv hvis indlægget ikke var tidsfølsomt, ville du straks antage, at det var forældet og ikke værd at læse, ville du ikke?

Så for at hjælpe alle brugere og også for at hjælpe søgemaskiner med at indeksere dine sider korrekt, er det vigtigt at ændre standardpermalinkstrukturen til noget mere visuelt tiltalende både for mennesker og maskiner.

Hvad er den bedste, du skal bruge?

Selvom der ikke er noget korrekt svar på dette spørgsmål, er Internettet fyldt med debatter om perfekte permalinkstrukturer. Vi foreslår, at du forsøger at undgå standard (almindelig) permalink-struktur, der kun bruger side-id’er. Dette betragtes som sværere at indeksere korrekt, og det er slet ikke brugervenligt.

Men enhver anden permalinkstruktur er muligvis ikke egnet til dit websted. Det hele afhænger af, hvad du skriver om. Hvis du har tendens til at skrive snesevis af nyhedsartikler om dagen, er det bare naturligt, at du inkluderer tid og dato i dine permalinks. På den anden side, hvis du har et par berømte forfattere, som du har brug for at skelne, kan ingen fortælle dig om ikke at tilføje forfatterslug til permalink-strukturen. Som du kan se fra disse eksempler, afhænger alt af den blog, du opretter.

Uanset hvad bruger de fleste af WordPress-webstederne “Post Name” -struktur eller en lignende brugerdefineret. Ved at have posternes navne i permalink får du chancen for at inkludere nøgleordet direkte på adressen på din artikel. Dette kan hjælpe søgemaskiner til at rangere din artikel bedre. Selv populære SEO-plugins til WordPress vil advare dig, hvis fokusnøgleordet ikke er i permalink. Fra brugerens perspektiv, tror du ikke, at det er bedre at have titlen på indlægget i linket end bare at have et ID eller en dato?

Sådan ændres permalink-struktur

Når du beslutter at det er tid til at ændre permalinkstrukturen i bloggen, skal du navigere til Indstillinger -> Permalinks.

På siden med indstillinger for permalinks kan du se seks tilgængelige indstillinger til ændring af webadresserne på dit websted:

 • Almindeligt – post-id i et ikke-brugervenligt format
 • Dag og navn – år / måned / dato format efterfulgt af postnavn
 • Måned og navn – år / måned format efterfulgt af postnavn
 • Numerisk – post-ID-nummer
 • Postnavn – Rensning af postens navn
 • Brugerdefinerede – giver dig mulighed for at opbygge brugerdefineret struktur med ti tilgængelige tags

Permalinks almindelige indstillinger

For at ændre strukturen skal du blot vælge den ønskede indstilling og gemme ændringer. Det er i det mindste tilfældet for de første fem indstillinger, mens den brugerdefinerede en har brug for lidt mere handling fra din side.

Sådan bruges en brugerdefineret struktur

Når du bruger en tilpasset permalink-struktur, giver WordPress dig mulighed for at bruge ti forskellige tags, der beskriver dine links:

 • %år% – postens år
 • % Monthnum% – årets måned
 • %dag% – måned i måneden
 • %time% – time på dagen
 • %minut% – minut af timen
 • %anden% – sekund af minuttet
 • % Post_id% – det unikke post-ID-nummer
 • % Postname% – desinficeret version af postens titel (post slug field)
 • %kategori% – desinficeret version af kategorienavnet (kategorisnegelfelt)
 • %forfatter% – renset version af forfatternavnet

Du er velkommen til at bruge enhver kombination af tags, du kan lide. Som standard vises kun postens navn i den brugerdefinerede permalink, så det gør det til det samme som “Postnavn” -strukturen, som du allerede kan vælge fra listen.

Hvis du f.eks. Er meget afhængig af kategorier, kan du ændre din permalinksstruktur til at indeholde både kategori- og postnavnetags:

http://example.com/wordpress/%category%/%postname%/

Mens du bygger en brugerdefineret struktur, skal du ikke glemme at tilføje et skråstreg “/” efter hvert tag.

Hold den samme struktur

Da permalinks påvirker hele webstedet, er det vigtigt, at du holder dem ens hele tiden. Det ville være bedst, hvis du beslutter dig for permalinkstrukturen, selv før du offentliggør dit første indlæg. I tilfælde af at du ændrer det i fremtiden, når du muligvis har snesevis eller hundreder af offentliggjorte indlæg, kan ændring af permalinkstrukturen forårsage trafikmangel. Søgemaskiner vil allerede indeksere de gamle permalinks, og brugere har muligvis bogmærket dem i deres originale form.

Hvis du stadig har brug for at ændre strukturen, skal du ikke bekymre dig. Det kan gøres, men du har brug for et omdirigeringsplugin, der korrigerer det hele og peger søgemaskiner og brugere til det nye link, når det er nødvendigt.

Kategori og tagbase

Kategorier og tags har arkivsider. For eksempel, hvis du har en kategori “kager”, og du ønsker at liste alle de artikler, der falder inden for den specifikke kategori, er du nødt til at navigere til http://www.yoursite.com/category/cakes.

Som det ses af eksemplet indeholder permalink “kategori” -basen. I bunden af ​​siden med indstillinger for Permalinks kan du finde muligheder for at ændre denne base til noget andet, du kan lide.

Kategori og tagbase

For eksempel, hvis du bygger en blog, der er dedikeret til madlavning, har du muligvis kun kategorier til dine opskrifter. Så i stedet for at navngive den “kategori”, ville det være mere rimeligt at få basen ændret til “opskrifter”. Hvis du ændrede indstillingen, vil din nye permalink se sådan ud: http://www.yoursite.com/recipes/cakes.

Det samme gælder for tags. I stedet for http://www.yoursite.com/tag/chocolate, vil du måske ændre basen til, lad os sige “ingredienser”, hvis du kun havde ingredienser som dine tags. Så den nye permalinkstruktur ville se sådan ud: http://www.yoursite.com/ingredients/chocolate.

Endelige tanker

Da de definerer hele strukturen i bloggen, er permalinks den væsentligste del af dit websted. På grund af dette skal du ikke ignorere dem. Før du begynder at tilpasse webstedet og skrive artikler, er det vigtigt, at du tænker over permalinks og tilpasser deres struktur til dine websteds behov. Stol på os; det er en meget bedre mulighed at gøre det nu end at kæmpe med omdirigeringer, når du først er klar over, at den almindelige struktur bare ikke er god nok.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map