WordPress Permalinkin asetukset ja mukautettu URL-rakenne

WordPress-permalink-structure.png


Pysyvät linkit ovat yksi niistä termeistä, joita monet bloggaajat käyttävät päivittäin, mutta harva heistä ymmärtää niitä täysin. Ne ovat erittäin tärkeitä, ja jo ennen Web-sivuston luomista WordPressissä, sinun tulisi miettiä sivustosi parasta rakennetta. Mutta ennen kuin voit muokata niitä oikein, sinun pitäisi tietää, mitkä pysyvät linkit ovat ja miten ne vaikuttavat blogiin.

Tämäntyyppiset URL-osoitteet, jotka johtavat viesteihin, sivuihin, luokkiin, tunnisteisiin, kuviin ja muuhun sivustosi sisältöön, ovat ainutlaatuisia jokaisella verkkosivustolla ja sen sivulla. Koska niiden tulisi olla äärettömiä eikä niitä koskaan pitäisi muuttaa, niitä kutsutaan pysyviksi linkkeiksi (lyhenteet pysyville linkkeille).

Kuvittele pysyvät linkit sivuston löytyvän sisällön suoria osoitteita varten. Jos voit kuvitella verkkosivuston kaupungiksi, kukin sisältökategoria olisi katua, kun taas jokainen pysyvä linkki toimisi osoitteena yksilöllisellä numerolla.

Miksi sinun tulisi muuttaa pysyvän linkin rakennetta

Siitä hetkestä lähtien, kun asennat WordPressin, pysyvät linkit asetetaan ja aktivoidaan. Jokainen uusi julkaisemasi viesti saa ainutlaatuisen linkin, ja kaikki toimii ilman ongelmia. Joten aloittelijoiden keskuudessa yleinen kysymys on, miksi edes harkita pysyvän linkin rakenteen muuttamista.

Vaikka monissa tapauksissa sinun tulee noudattaa filosofiaa “älä korjaa sitä, jos se ei ole rikki”, tämä ei ole yksi niistä hetkistä. Oletus pysyvän linkin rakenne WordPressissä näyttää rumalta, ja se voi aiheuttaa ongelmia sekä kävijöille että hakukoneille. Oletuksena, WordPress käyttää selvää pysyvän linkin rakennetta, joka näyttää tältä: http://example.com/?p=123.

Monet bloggaajat käyttävät päiväysrakennetta, jota he eivät yksinkertaisesti tarvitse. Esimerkiksi, kun aikaleimat voivat auttaa uutisartikkeleista riippuvaisia ​​sivustoja, ne voivat vahingoittaa muun tyyppisiä verkkosivustoja. Yritä vain kuvitella itsesi tilanteessa, jossa kompastat artikkeliin, joka osoittaa muutama vuosi taaksepäin menneisyyteen. Vaikka viesti ei olisi aikaherkkä, luulet heti, että se on vanhentunut eikä ole lukemisen arvoinen, eikö sinä?

Joten kaikkien käyttäjien auttamiseksi ja hakukoneiden indeksoimiseksi sivuillesi on siis tärkeää muuttaa pysyvän linkin rakenne jotain visuaalisempaa houkuttelevaa sekä ihmisille että koneille.

Mikä on paras sinun pitäisi käyttää?

Vaikka tähän kysymykseen ei ole oikeaa vastausta, Internet on täynnä keskusteluja täydellisistä pysyvien linkkien rakenteista. Suosittelemme, että yrität välttää oletusarvoisen (tavallisen) pysyvän linkin rakenteen, joka käyttää vain sivutunnuksia. Tätä pidetään vaikeampana indeksoida oikein, eikä se ole ollenkaan käyttäjäystävällinen.

Mutta mikä tahansa muu pysyvän linkin rakenne saattaa olla sopimaton sivustollesi. Kaikki riippuu siitä, mistä kirjoitat. Jos sinulla on taipumus kirjoittaa kymmeniä uutisartikkeleita päivässä, on aivan luonnollista, että lisäät päivämäärän ja päivämäärän pysyviin linkkeihisi. Toisaalta, jos sinulla on muutama kuuluisa kirjailija, jotka sinun on erotettava, kukaan ei voi sanoa, ettet lisää kirjoittajan etusivua pysyvän linkin rakenteeseen. Joten, kuten näistä esimerkeistä voi nähdä, kaikki riippuu luomassasi blogista.

Joka tapauksessa suurin osa WordPress-verkkosivustoista käyttää ”Post Name” -rakennetta tai vastaavaa mukautettua rakennetta. Kun viestien nimet ovat pysyvässä linkissä, saat mahdollisuuden sisällyttää avainsana suoraan artikkelisi osoitteeseen. Tämä saattaa auttaa hakukoneita sijoittamaan artikkelisi paremmin. Jopa suositut WordPressin SEO-laajennukset varoittavat sinua, jos painopisteavain ei ole pysyvässä linkissä. Käyttäjän kannalta et usko, että on parempi, että linkissä on viestin otsikko, kuin että sinulla on vain tunnus tai päivämäärä?

Kuinka muuttaa pysyvän linkin rakennetta

Kun päätät, että on aika muuttaa blogin pysyvän linkin rakennetta, siirry kohtaan Asetukset -> pysyvät linkit.

Permalinks-asetusten sivulla on kuusi käytettävissä olevaa vaihtoehtoa sivustosi URL-osoitteiden muuttamiseen:

 • tavallinen – lähetä tunnus muussa kuin käyttäjäystävällisessä muodossa
 • Päivä ja nimi – vuosi / kuukausi / päivämäärämuoto ja postinimi
 • Kuukausi ja nimi – vuosi / kuukausi, jota seuraa postinimi
 • numeerinen – postitunnus
 • Viestin nimi – postin puhdistettu nimi
 • Mukautettu – avulla voit rakentaa mukautetun rakenteen kymmenellä käytettävissä olevalla tunnisteella

Permalinks linkittää yleiset asetukset

Jos haluat muuttaa rakennetta, valitse vain haluamasi vaihtoehto ja tallenna muutokset. No, se on totta ainakin viidestä ensimmäisestä vaihtoehdosta, kun taas räätälöity vaihtoehto vaatii hieman enemmän toimintaa puolestasi.

Kuinka käyttää mukautettua rakennetta

Kun käytät mukautettua pysyvän linkin rakennetta, WordPress antaa sinun käyttää kymmentä erilaista tunnistetta, jotka kuvaavat linkkejäsi:

 • % Vuodessa% – virkavuosi
 • % Monthnum% – vuoden kuukausi
 • %päivä% – kuukauden päivä
 • %tunnin% – tunnin päivä
 • % Minuutti% – minuutin minuutti
 • %toinen% – minuutin toinen minuutti
 • % Post_id% – postin yksilöivä tunnistenumero
 • % Postname% – postin otsikon puhdistettu versio (etusija-kenttä)
 • %kategoria% – luokan nimen puhdistettu versio (luokan etiketti)
 • % Kirjailija% – kirjoittajan nimen puhdistettu versio

Käytä vapaasti mitä tahansa yhdistelmää tunnisteita, jotka haluat. Oletuksena mukautetussa pysyvässä linkissä näkyy vain viestin nimi, joten se tekee siitä saman kuin Postin nimi -rakenne, jonka voit jo valita luettelosta..

Esimerkiksi, jos luotat voimakkaasti luokkiin, voit muuttaa pysyvän linkin rakenteen sisältämään sekä luokka- että postinimitarrat:

http://example.com/wordpress/%category%/%postname%/

Kun rakennat mukautettua rakennetta, älä unohda lisätä viivamerkkiä / / jokaisen tunnisteen jälkeen.

Pidä sama rakenne

Koska pysyvät linkit vaikuttavat koko sivustoon, on tärkeää, että pidät ne samoina koko ajan. Olisi parasta, jos päätät pysyvän linkin rakenteesta jo ennen ensimmäisen viestin julkaisemista. Jos muutat sitä tulevaisuudessa, kun sinulla voi olla kymmeniä tai satoja julkaistuja viestejä, pysyvän linkin rakenteen muuttaminen voi aiheuttaa liikenteen menetyksiä. Hakukoneilla on jo vanhat pysyvät linkit indeksoitu, ja käyttäjät ovat saattaneet lisätä kirjanmerkkeihin alkuperäisessä muodossaan.

Jos joudut edelleen muuttamaan rakennetta, älä huolestu. Se voidaan tehdä, mutta tarvitset uudelleenohjauslaajennuksen, joka kokoaa koko asian ja osoittaa hakukoneet ja käyttäjät tarvittaessa uudelle linkille.

Luokka- ja tunnistekanta

Luokat ja tunnisteet sisältävät arkistosivut. Jos sinulla on esimerkiksi luokka “kakut” ja haluat luetella kaikki kyseiseen luokkaan kuuluvat artikkelit, sinun on siirryttävä kohtaan http://www.yoursite.com/category/cakes.

Kuten esimerkistä nähdään, pysyvä linkki sisältää ”luokka” -perustan. Permalinks-asetukset-sivun alaosasta löydät vaihtoehtoja, joilla voit muuttaa kyseisen perustan mille tahansa muulle.

Luokka ja tunnistepohja

Esimerkiksi, jos rakennat blogia, joka on omistettu ruoanlaittoon, sinulla voi olla luokkia vain resepteihisi. Joten sen sijaan, että nimettäisit sitä kategoriaksi, olisi järkevämpää muuttaa perusta “resepteiksi”. Jos muutit asetusta, uusi pysyvä linkkisi näyttää tältä: http://www.yoursite.com/recipes/cakes.

Sama pätee tunnisteisiin. Sijasta http://www.yoursite.com/tag/chocolate, saatat haluta vaihtaa perustan esimerkiksi ainesosiin, jos sinulla olisi vain ainesosia tunnisteina. Joten uusi pysyvän linkin rakenne näyttää tältä: http://www.yoursite.com/ingredients/chocolate.

Lopulliset ajatukset

Koska pysyvät linkit määrittelevät koko blogin kankaan, ne ovat olennainen osa sivustoasi. Siksi sinun ei tule sivuuttaa niitä. Ennen kuin aloitat sivuston mukauttamisen ja artikkeleiden kirjoittamisen, on tärkeää harkita pysyviä linkkejä ja mukauttaa niiden rakenne verkkosivustosi tarpeisiin. Luota meihin; se on paljon parempi vaihtoehto tehdä se nyt kuin kamppailu uudelleenohjauksista, kun huomaat, että pelkkä rakenne ei vain ole tarpeeksi hyvä.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked