WordPress-hallintapaneeli: Järjestelmänvalvojan alue ja paneeli

WordPress-dashboard.png


Kun olet luonut WordPress-verkkosivuston ja kirjautunut onnistuneesti sisään, ensimmäinen asia, mitä näet, on WordPress-hallintapaneeli. Tämä on järjestelmänvalvojien kotipaikka, jolla on useita hyödyllisiä widgettejä. Tällä sivulla WordPress näyttää sinulle muutamia linkkejä, jotka ovat arvokkaita kaikille aloittelijoille. Voit seurata viestien, kommenttien ja sivujen määrää. Se johtaa sinut viestieditoriin, jotta voit kirjoittaa ensimmäisen viestin, täyttää nopean luonnoksen, nähdä viimeisimmät tapahtumat ja lukea viimeisimmät uutiset WordPressistä.

Tämä artikkeli opastaa sinut jokaisessa WordPressiin esiasennetussa kojetaulu-widgetissä ja näyttää kuinka räätälöidä nopeasti kojelaudasivun ulkoasua..

 1. Tervetuloa WordPressiin
  1. Aloittaa
  2. Seuraavat vaiheet
  3. Lisää toimintaa
 2. Yhdellä silmäyksellä
 3. Nopea luonnos
 4. Toiminta
 5. WordPress-uutiset
 6. Muokkaa widgettejäsi
  1. Näyttöasetukset
  2. Mukautetut widgetit

1. Tervetuloa WordPressiin

Tervetuloa WordPress-hallintapaneeliin

Jos olet juuri lopettanut WordPressin asentamisen, tämä on ensimmäinen asia, jonka näet kojetaulussa. Sen lisäksi, että WordPressin kehittäjät ovat olleet tervetulleita foorumiin, ne ovat myös laatineet muutamia käteviä linkkejä, jotka auttavat sinua pääsemään alkuun.

Aloittaa

Vasemmalla puolella oleva iso sininen painike antaa sinun muokata sivustoasi. Tarkemmin sanottuna se johtaa sinut ”Customizeriin”. Jos haluat muuttaa jotain sivustossa, joka liittyy suunnitteluun, Customizer on paikka aloittaa. Teemasta riippuen, valittavana voi olla enemmän tai vähemmän vaihtoehtoja, mutta useimmissa WordPress-teemoissa on enemmän vaihtoehtoja kuin tarvitset.

Seuraavat vaiheet

Widgetin keskeltä löydät useita muita linkkejä. Ensimmäinen vie sinut suoraan toimittajaan, jotta voit kirjoittaa ensimmäisen blogiviestin. Seuraavan avulla voit luoda ensimmäisen sivusi (esimerkiksi kehittäjien ehdottaman ”minusta” -sivun), kun taas kolmas linkki yksinkertaisesti avaa kotisivun, jotta näet miltä verkkosivustosi näyttää vierailijoille..

Lisää toimintaa

Kun olet valmis siirtymään seuraavaan vaiheeseen, oikealta puolelta löydät linkit, joiden avulla voit hallita widgettejä ja valikoita. Voit myös kytkeä kommentit päälle tai pois päältä ja voit siirtyä pois WordPress Codex -sivuille, joilla saat lisätietoja ensimmäisistä vaiheista WordPressin kanssa.

2. Yhdellä silmäyksellä

Yhdellä silmäyksellä WordPress-kojelaudan widget

Seuraava widget antaa sinulle nopean yleiskatsauksen sivustostasi. Katso kuinka monta viestiä, sivua ja kommenttia sinulla on ja napsauta mitä tahansa niistä avataksesi vastaavan sivun. Jos olet kiinnostunut käyttämästäsi WordPress-versiosta ja teemasta, katso vain tämän widgetin alaosaan.

3. Nopea luonnos

Nopea luonnos WordPress-hallintapaneelin widget

Selaamalla WordPress-hallintapaneelia saatat saada idean uudesta artikkelista. Koko visuaalisen editorin avaamisen sijasta voit kirjoittaa nopeasti otsikon ja muutamat muistiinpanot. WordPress tallentaa ne luonnoksena, jotta voit jatkaa työtäsi helposti sinulle sopivana ajankohtana.

Huomaa, että pikavedoseditori on niin yksinkertainen kuin se tulee, joten et voi muodostaa tekstiä, lisätä kuvia tai videoita. Voit tehdä kaiken tämän, kun avaat luonnoksen Viestit-osiossa olevan visuaalisen tai tekstieditorin avulla.

4. Aktiviteetti

Aktiviteetti WordPress-kojelaudan widget

Tämä yksinkertainen widget näyttää blogisi uusimmat viestit ja kommentit, mukaan lukien tarkka julkaisemisaika ja -päivämäärä. Oletusarvon mukaan näet vain ”Hei maailma!” viesti, joka toimii esimerkkinä (koska sinulla ei ole muita kirjoitettuja viestejä). Voit napsauttaa sitä suoraan aktiviteetti-widgetissä, joka avaa editorin, jotta voit päivittää viestin.

Kommentti-osiossa näkyy kommentaattorin tunnuskuva, nimi ja viesti, jolla kommentti sijaitsee. Näet myös nopean yhteenvedon kommentista. Jos siirrät hiiren osoittimen minkä tahansa kommentin päälle, voit hallita sitä – hyväksyä sen, vastata, muokata, siirtää roskakoriin, merkitä roskapostiksi tai tarkastella kommenttia sen viestissä..

Kaiken tämän alla on yksinkertainen palkki, joka sisältää kaikkien odottavien, hyväksyttyjen, roskapostin ja roskakorien kommenttien määrän.

5. WordPress-uutiset

WordPress News -keskuksen widget

Viimeisin WordPress-hallintapaneelissa oletuksena näkyvä widget näyttää sinulle viimeisimmät WordPress-uutiset. Täältä löydät luettelon viimeisimmistä WordPress-artikkeleista, jotka ovat tulleet eri verkkosivustoilta, kuten virallinen WordPress.org-blogi.

Uutiset-widget auttaa sinua pysymään silmukassa ja oppimaan uusimmista päivityksistä, teemoista ja laajennuksista, opetusohjelmista jne. Täältä löydät myös yhden ehdotetun laajennuksen, joka saattaa kiinnittää huomioni.

Muokkaa widgettejäsi

Nyt kun tiedät, mitä widgetit tekevät, on aika mukauttaa WordPress-hallintapaneeli.

Ensinnäkin, sinun tulee huomata, että voit nopeasti poistaa tervetuliaiswidgetin. Kun olet tyytyväinen viesteihin, sivuihin ja kommentteihin, voit napsauttaa tervetuliaiswidgetin oikeassa yläkulmassa olevaa pientä “x” -painiketta ja hylätä sen kokonaan.

Järjestä WordPress-hallintapaneelin widgetit uudelleen

Jos siirrät hiiren jonkin edellä mainitun widgetin otsikon päälle, huomaat, että kohdistin muuttuu. Kun huomaat, että kohdistin osoittaa kaikkiin neljään suuntaan, voit siirtää widgetin toiseen sijaintiin. Vedä ja pudota valittu widget vain sinulle sopivimpaan paikkaan. Jos et halua nähdä tietyn widgetin sisältöä, napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa pientä nuolta.

Näyttöasetukset

WordPress-näytön vaihtoehdot

Yksi WordPress-kojelaudan huomaamatta jäävistä osista ovat näyttöasetukset. Löydät ne sivusi ylälaidasta (vieritä aina ylöspäin, koska näyttövaihtoehdot saattavat piiloutua järjestelmänvalvojan palkin taakse). Kun olet valinnut vaihtoehdon, uusi valkoinen palkki putoaa ylhäältä paljastaen kaikki asentamasi widgetit (laatikot). Valitsemalla (poista) ruudut widgetien vierestä, voit näyttää / piilottaa ne helposti WordPress-hallintapaneelista.

Huomaa, että sinulla on oletuksena vain viisi widgettiä, muut (mukautetut) widgetit ilmestyvät, kun olet asentanut lisälaajennuksia ja teemoja..

Mukautetut widgetit

Käytettävissäsi on useita kymmeniä ylimääräisiä widgettejä riippuen käytettävissä olevien laajennusten lukumäärästä ja niiden ominaisuuksista..

Asentamalla esimerkiksi Google Analytics -laajennuksen (niitä on monia), saat tilastot-widgetin, joka näyttää kyseisen päivän, viikon tai kuukauden käyntien lukumäärän..

johtopäätös

WordPress-hallintapaneeli on ensimmäinen paikka, josta näet kirjautuessasi WordPressiin. Opi, mitä voit tehdä kojelaudassa, mitkä elementit ovat oletuksena käytettävissä ja kuinka räätälöidä se tarpeisiisi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map