WordPress Dashboard: Administrationsområde og panel

wordpress-dashboard.png


Når du har oprettet et WordPress-websted og har logget ind, er det første, du ser, WordPress-betjeningspanelet. Dette er hjemmepladsen for administratorer, der indeholder flere nyttige widgets. På denne side viser WordPress dig et par links, der er værdifulde for enhver begyndere. Du vil kunne spore antallet af indlæg, kommentarer og sider. Det fører dig til indlægsredaktøren, så du kan skrive dit første indlæg, udfylde et hurtigt udkast, se de seneste aktiviteter og læse de seneste nyheder om WordPress.

Denne artikel vil guide dig gennem hver eneste dashboard-widget, der leveres forudinstalleret med WordPress, og viser dig, hvordan du hurtigt kan tilpasse udseendet på dashboard-siden.

 1. Velkommen til WordPress
  1. Kom igang
  2. Næste skridt
  3. Flere handlinger
 2. Ved første øjekast
 3. Hurtigt udkast
 4. Aktivitet
 5. WordPress Nyheder
 6. Tilpas dine widgets
  1. Skærmindstillinger
  2. Tilpassede widgets

1. Velkommen til WordPress

Velkommen til WordPress-dashboardwidget

Hvis du lige er færdig med at installere WordPress, er dette den første ting, du vil se på instrumentbrættet. Udover at byde dig velkommen til platformen, har WordPress ‘udviklere forberedt et par nyttige links, der hjælper dig med at komme i gang.

Kom igang

Den store blå knap i venstre side giver dig mulighed for at tilpasse dit websted. For at være mere præcis fører det dig til “Customizer”. Hvis du vil ændre noget på det websted, der er relateret til design, er Customizer stedet at starte. Afhængigt af temaet kan der være flere eller færre muligheder at vælge imellem, men de fleste WordPress-temaer har flere muligheder, end du har brug for.

Næste skridt

I midten af ​​widgeten finder du flere andre links. Den første fører dig direkte til redaktøren, så du kan skrive dit første blogindlæg. Den næste side giver dig mulighed for at oprette din første side (f.eks. “Om mig” -siden, som er foreslået af udviklerne), mens det tredje link blot åbner startsiden, så du kan se, hvordan dit websted ser ud for besøgende.

Flere handlinger

Når du er klar til at gå videre til næste trin, på højre side, finder du links, der giver dig mulighed for at administrere widgets og menuer. Du vil også være i stand til at slå kommentarer til eller fra, og du kan navigere væk til WordPress Codex-sider, hvor du kan lære mere om dine første trin med WordPress.

2. Kort overblik

Med et blik WordPress-dashboardwidget

Den næste widget giver dig et hurtigt overblik over dit websted. Se hvor mange indlæg, sider og kommentarer du har, og klik på en af ​​dem for at åbne dens respektive side. Hvis du er interesseret i WordPress-version og det tema, du i øjeblikket bruger, skal du bare kigge i bunden af ​​denne widget.

3. Hurtigt udkast

Quick Draft WordPress-dashboardwidget

Når du gennemser WordPress-instrumentbrættet, kan du muligvis få en idé til en ny artikel. I stedet for at åbne den fulde visuelle editor, kan du hurtigt skrive titlen og et par noter. WordPress gemmer dem som et udkast, så du nemt kan fortsætte dit arbejde når som helst, der er rigtigt for dig.

Vær opmærksom på, at redigereren til Quick Draft er så enkel som den bliver, så du ikke vil være i stand til at style teksten, indsætte billeder eller videoer. Du vil være i stand til at gøre alt det, når du åbner udkastet via den visuelle eller teksteditor fra afsnittet Indlæg.

4. Aktivitet

Aktivitet WordPress dashboard widget

Denne enkle widget viser de seneste indlæg og kommentarer på din blog, inklusive det nøjagtige tidspunkt og dato for udgivelse. Som standard vil du kun se “Hello World!” indlæg, der fungerer som et eksempel (fordi du ikke har skrevet andre indlæg). Du kan klikke på det direkte fra Aktivitetswidget, som åbner redigeringsprogrammet, så du kan opdatere indlægget.

Kommentarsektionen viser kommentarens avatar, navn og indlæg, som kommentaren ligger på. Du vil også se en hurtig oversigt over kommentaren. Hvis du holder musemarkøren hen over nogen af ​​kommentarer, kan du administrere den – godkende den, svare, redigere, flytte til papirkurven, markere som spam eller se kommentaren i dens indlæg.

Nedenfor alt dette kan du finde en enkel bjælke, der indeholder antallet af alle kommentarer, der er ventet, godkendt, spam og papirkurven.

5. WordPress Nyheder

WordPress News dashboard widget

Den sidste widget, der som standard vises på WordPress-kontrolpanelet viser dig de seneste WordPress-nyheder. Her finder du en liste over nylige artikler om WordPress, der kommer fra forskellige websteder som den officielle WordPress.org-blog.

Nyhedswidgeten hjælper dig med at blive i løkken og lære om de seneste opdateringer, temaer & plugins, tutorials osv. Her finder du også et foreslået plugin, der muligvis kan tiltrække din opmærksomhed.

Tilpas dine widgets

Nu hvor du ved, hvad widgets gør, er det tid til at personalisere WordPress-betjeningspanelet.

For det første skal du bemærke, at du hurtigt kan fjerne velkomstwidgeten. Når du har det godt med indlæg, sider og kommentarer, kan du bare klikke på den lille “x” -knap øverst til højre på velkomst-widgeten og afvise den helt.

Omarranger WordPress-dashboardwidgets

Hvis du holder musen hen over titlen på en af ​​de før nævnte widgets, vil du bemærke, at markøren ændres. Når du ser, at din markør peger i alle fire retninger, vil du være i stand til at flytte denne widget til et andet sted. Træk og slip blot den valgte widget til et sted, der passer bedre til dig. Hvis du ikke ønsker at se indholdet af en bestemt widget, skal du klikke på den lille pil i øverste højre hjørne.

Skærmindstillinger

WordPress-skærmindstillinger

En af de mest oversete dele af WordPress-dashboard er skærmindstillingerne. Du kan finde dem øverst på din side (sørg for at rulle helt op, fordi skærmindstillingerne muligvis skjuler sig bag admin baren). Når du har valgt indstillingen, falder en ny hvid bjælke ind ovenfra, hvor alle widgets (bokse), som du har installeret, vises. Ved (af) afkrydsningsfelter ved siden af ​​widgets kan du nemt vise / skjule dem fra WordPress-instrumentbrættet.

Bemærk, at du som standard kun har fem widgets, andre (brugerdefinerede) widgets vises, når du installerer yderligere plugins og temaer.

Tilpassede widgets

Afhængigt af antallet af plugins, du har, og plugins-funktionerne, kan du nemt ende med at have snesevis af ekstra widgets på instrumentbrættet.

For eksempel ved at installere et Google Analytics-plugin (der er mange forskellige), får du en statistikwidget, der viser antallet af besøg for den dag, uge ​​eller måned.

Konklusion

WordPress betjeningspanel er det første sted at se, når du logger ind på WordPress. Lær, hvad du kan gøre på dashboardet, hvilke elementer der er tilgængelige som standard, og hvordan du tilpasser det til dine behov.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map