WordPress Dashboard: Administrasjonsområde og panel

wordpress-dashboard.png


Etter at du har opprettet et WordPress-nettsted og har logget deg på, er det første du ser WordPress-dashbordet. Dette er hjemmesiden for administratorer som inneholder flere nyttige widgets. På denne siden vil WordPress vise deg noen få lenker som vil være verdifulle for enhver nybegynner. Du vil kunne spore antall innlegg, kommentarer og sider. Det vil lede deg til redigeringsprogrammet slik at du kan skrive det første innlegget ditt, fylle ut et raskt utkast, se de siste aktivitetene og lese de siste nyhetene om WordPress.

Denne artikkelen vil guide deg gjennom hver eneste dashbordwidget som kommer forhåndsinstallert med WordPress, og vise deg hvordan du raskt kan tilpasse utseendet på dashbordetsiden..

 1. Velkommen til WordPress
  1. Kom i gang
  2. Neste skritt
  3. Flere handlinger
 2. På et øyeblikk
 3. Rask utkast
 4. Aktivitet
 5. WordPress News
 6. Tilpass widgets
  1. Alternativer for skjerm
  2. Tilpassede widgeter

1. Velkommen til WordPress

Velkommen til WordPress dashbord widget

Hvis du nettopp er ferdig med å installere WordPress, er dette den første tingen du vil se på dashbordet. I tillegg til å ønske deg velkommen til plattformen, har utviklere av WordPress utarbeidet noen få nyttige lenker som hjelper deg å komme i gang.

Kom i gang

Den store blå knappen på venstre side lar deg tilpasse nettstedet ditt. For å være mer presis, vil det føre deg til “Customizer”. Hvis du vil endre noe på nettstedet som er designrelatert, er Customizer stedet å starte. Avhengig av tema, kan det være flere eller færre alternativer å velge mellom, men de fleste WordPress-temaer har flere alternativer enn du trenger.

Neste skritt

I sentrum av widgeten finner du flere andre lenker. Den første vil lede deg direkte til redaktøren, slik at du kan skrive det første blogginnlegget ditt. Den neste vil la deg lage din første side (for eksempel “om meg” -siden som er foreslått av utviklerne), mens den tredje lenken bare åpner hjemmesiden slik at du kan se hvordan nettstedet ditt ser ut for besøkende.

Flere handlinger

Når du er klar til å gå videre til neste trinn, på høyre side, finner du lenker som lar deg administrere widgeter og menyer. Du vil også kunne slå eller av kommentarer, og du kan navigere bort til WordPress Codex-sider der du kan lære mer om dine første trinn med WordPress.

2. På et øyeblikk

Med et blikk WordPress dashbord widget

Den neste widgeten gir deg en rask oversikt over nettstedet ditt. Se hvor mange innlegg, sider og kommentarer du har, og klikk på et av dem for å åpne den respektive siden. Hvis du er interessert i WordPress-versjon og tema du bruker for øyeblikket, kan du se på bunnen av denne widgeten.

3. Rask utkast

Quick Draft WordPress-dashbord widget

Når du surfer på WordPress-oversikten, kan du få en idé til en ny artikkel. I stedet for å åpne den fullstendige visuelle redaktøren, kan du raskt skrive tittelen og noen få notater. WordPress vil lagre dem som et utkast, slik at du enkelt kan fortsette arbeidet når som helst som passer for deg.

Vær oppmerksom på at redaktøren for Quick Draft er så enkel som den blir, slik at du ikke vil kunne style teksten, sette inn bilder eller videoer. Du vil kunne gjøre alt det når du åpner utkastet via den visuelle eller tekstredigereren fra Innlegg-delen.

4. Aktivitet

Aktivitet WordPress dashbord widget

Denne enkle widgeten viser de siste innleggene og kommentarene på bloggen din, inkludert nøyaktig tidspunkt og dato for publisering. Som standard vil du bare se “Hello World!” innlegg som fungerer som et eksempel (fordi du ikke har skrevet noen andre innlegg). Du kan klikke på den direkte fra Aktivitetswidgeten som åpner redigeringsprogrammet slik at du kan oppdatere innlegget.

Kommentar-delen viser kommentatorens avatar, navn og innlegg som kommentaren ligger på. Du vil også se et raskt sammendrag av kommentaren. Hvis du holder musepekeren over noen av kommentarene, kan du administrere den – godkjenne den, svare, redigere, flytte til søppel, merke som spam eller se kommentaren i innlegget.

Under alt dette kan du finne en enkel stolpe som inneholder antall kommentarer, ventende, godkjente, spam og søppel.

5. WordPress News

WordPress News dashbord widget

Den siste widgeten som vises på WordPress-oversikten som standard viser deg de siste WordPress-nyhetene. Her finner du en liste over nylige artikler på WordPress som kommer fra forskjellige nettsteder som den offisielle WordPress.org-bloggen.

Nyhetswidgeten hjelper deg å holde deg i loopen og lære om de siste oppdateringene, temaene og plugins, opplæringsprogrammer, etc. Her finner du også et foreslått plugin som kan tiltrekke deg oppmerksomhet.

Tilpass widgets

Nå som du vet hva widgetene gjør, er det på tide å personalisere WordPress-oversikten.

For det første må du være oppmerksom på at du raskt kan fjerne velkomst widgeten. Når du er komfortabel med innlegg, sider og kommentarer, kan du bare klikke på den lille “x” -knappen øverst til høyre på velkomst-widgeten og avvise den helt.

Omorganiser WordPress-dashbord widgets

Hvis du holder musepekeren over tittelen på noen av de nevnte widgetene, vil du merke at markøren endres. Når du ser at markøren peker i alle fire retninger, vil du kunne flytte denne widgeten til et annet sted. Bare dra og slipp den valgte widgeten til et sted som passer deg bedre. Hvis du ikke ønsker å se innholdet i en bestemt widget, klikker du på den lille pilen øverst til høyre hjørne.

Alternativer for skjerm

WordPress-skjermalternativer

En av de mest oversett delene av WordPress-dashbordet er skjermalternativene. Du kan finne dem på toppen av siden din (sørg for å bla helt opp fordi skjermalternativer kan gjemme seg bak adminlinjen). Når du har valgt alternativet, vil en ny hvit stolpe slippe inn ovenfra og vise alle widgetene (boksene) som du har installert. Ved å (fjerne) avmerkingsbokser ved siden av widgetene, kan du enkelt vise / skjule dem fra WordPress-oversikten.

Vær oppmerksom på at du som standard bare har fem widgets, andre (egendefinerte) widgeter vises når du installerer flere plugins og temaer..

Tilpassede widgeter

Avhengig av antall plugins du har, og plugins-funksjonene, kan du lett ende opp med å ha dusinvis av ekstra widgets på dashbordet.

Ved å installere en Google Analytics-plugin (det er mange forskjellige), vil du for eksempel få en statistikkwidget som viser antall besøk for den dagen, uken eller måneden.

Konklusjon

WordPress dashbord er det første stedet du ser når du logger deg på WordPress. Lær hva du kan gjøre på dashbordet, hvilke elementer som er tilgjengelige som standard, og hvordan du tilpasser det etter dine behov.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map