Σύγκριση WordPress.com εναντίον WordPress.org

wordpress-difference.png


Πολλοί άνθρωποι που ξεκινούν ένα blog WordPress κολλούν στο πρώτο βήμα – επιλέγοντας μεταξύ της έκδοσης “org” και “com”. Το Googling δεν θα κάνει πολύ καλό, καθώς τα περισσότερα άρθρα είναι απλά ενοχλητικά σχετικά με ποια έκδοση είναι καλύτερη (ούτε είναι καλύτερη επειδή εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς). Και ενώ μπορεί να φαίνονται τα ίδια με την πρώτη ματιά, Το WordPress.org και το WordPress.com είναι πραγματικά εντελώς διαφορετικά.

Πριν βγάλετε τα χέρια σας βρώμικα στην πρώτη ανάρτηση που πρόκειται να γράψετε, θα πρέπει να αποφασίσετε ποιος τρόπος να πάτε. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε μερικές από τις πιο σημαντικές διαφορές μεταξύ του WordPress.org και του WordPress.com. Προφανώς πιστεύουμε ότι το WordPress είναι η καλύτερη πλατφόρμα blogging, αλλά αν έχετε αμφιβολίες ρίξτε μια ματιά σε άλλες πλατφόρμες blogging.

Για αρχάριους, το WordPress είναι ένα CMS ανοιχτού κώδικα και έτσι είναι διαθέσιμο για οποιονδήποτε να κατεβάσει και να χρησιμοποιήσει δωρεάν. Καθώς η χρήση του WordPress από μόνοι σας απαιτεί κάποιες τεχνικές δεξιότητες, πολλοί άνθρωποι που αγαπούσαν την πλατφόρμα το ήθελαν ως υπηρεσία επιλογής blogging. Αυτά τα ίδια άτομα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τις δυνατότητές του για να δημοσιεύσουν τις ιστορίες, τις φωτογραφίες και τα βίντεό τους, αλλά δεν ήθελαν, για παράδειγμα, να ανησυχούν για διακομιστές, κώδικα ή αντίγραφα ασφαλείας. Γι ‘αυτό ένας από τους συνιδρυτές, Ματ Μόλενγκ, αποφάσισε να δημιουργήσει το WordPress.com.

Αυτή είναι η πρώτη σημαντική διαφορά και βασίζονται στις περισσότερες διαφορές. Ενώ το WordPress.org είναι ανοιχτού κώδικα CMS, το WordPress.com είναι ένα εμπορικό έργο (υπηρεσία) που χρησιμοποιεί το WordPress για να ενεργοποιηθεί. Ας δούμε μερικές ακόμη διαφορές μεταξύ των δύο.

Πίνακα σύγκρισης

Προτού αναφερθούμε σε λεπτομέρειες σχετικά με το wordpress.com και το wordpress.org, ας ρίξουμε μια ματιά στον πίνακα σύγκρισης.

WordPress.org

WordPress.com

Θέματα και προσθήκεςΕγκαταστήστε οτιδήποτε θέλετεΠεριορισμένες επιλογές
Τεχνική γνώσηΑπαιτείταιΔεν απαιτείται
ΚόστοςΦιλοξενία και τομέαςΕλεύθερος
ΝομισματοποίησηΠλήρης ελευθερίαΠεριορισμένος
Επαγγελματική υποστήριξηΟχιΝαί
Δωρεάν προσφοράΟχιΝαί

WordPress.org

WordPress.orgΩς κοινοτικό έργο, το WordPress.org αντιπροσωπεύει ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ανοιχτού κώδικα. Το WordPress, όπως γνωρίζουμε, ενισχύει περίπου το 28% όλων των ιστότοπων που βρίσκονται στο Διαδίκτυο και αυτός ο αριθμός μιλά από μόνος του. Το WordPress είναι δωρεάν και σχεδόν απεριόριστο.

Αρχικά, θα πρέπει να κατεβάσετε αρχεία εγκατάστασης και θα χρειαστείτε τον δικό σας διακομιστή και τομέα για να ξεκινήσετε. Αυτό είναι το πρώτο βήμα όπου άτομα χωρίς τεχνικές γνώσεις μπορούν να κολλήσουν.

Θέματα και πρόσθετα εν αφθονία

Μόλις εγκαταστήσετε το WordPress, όπως και στα βιντεοπαιχνίδια, θα έχετε έναν ανοιχτό κόσμο μπροστά σας. Είστε ελεύθεροι να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε θέμα θέλετε ή να δημιουργήσετε ένα νέο μόνο για εσάς. Δεν υπάρχουν απολύτως περιορισμοί.

Πραγματοποιήστε λήψη δωρεάν θεμάτων και προσθηκών, αγοράστε premium προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί και υποστηρίζεται από επαγγελματίες ή δημιουργήστε αυτά από το μηδέν εάν ξέρετε πώς να το κάνετε.

Μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε οποιοδήποτε από τα αρχεία και τον κώδικα σε προσαρμοσμένες λειτουργίες σε υπάρχοντα θέματα. Ναι, μπορείτε να κάνετε σχεδόν οτιδήποτε – ο μόνος περιορισμός είναι η τεχνική γνώση και η φαντασία σας. Φυσικά, αν δεν σας αρέσει αυτό, μπορείτε πάντα να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να προσαρμόσετε ένα ή δύο πράγματα για εσάς. Κάτι που δεν μπορείτε να κάνετε εάν χρησιμοποιείτε το WordPress.com.

Το ίδιο ισχύει και για τις προσθήκες. Μπορείτε να εγκαταστήσετε δωρεάν, premium ή να δημιουργήσετε το δικό σας. Συνδυάζοντας θέματα, προσθήκες και προσαρμοσμένο κώδικα, έχετε απεριόριστες επιλογές. Ενώ αυτό ακούγεται υπέροχο (και είναι πραγματικά), θα πρέπει να γνωρίζετε τον τρόπο σας γύρω από τις τεχνολογίες ιστού και το ίδιο το WordPress για να έχετε τα πάντα όπως θέλετε.

Είστε ο δικός σας τύπος συντήρησης

Συντήρηση WordPress

Ενώ το WordPress.org είναι ένας άδειος καμβάς, απαιτεί επίσης πλήρη προσοχή από εσάς. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ανησυχείτε για τη φιλοξενία και τους τομείς, καθώς και πολλές άλλες τεχνικές πτυχές. Εάν κάτι πάει στραβά, μόνο εσείς φταίτε και θα πρέπει να διορθώσετε μόνοι σας το πρόβλημα. Η ελευθερία συνοδεύεται από ευθύνες, οπότε φροντίστε να έχετε αρκετό χρόνο που θα αφιερωθεί στο WordPress.

Κερδίστε χρήματα με το ιστολόγιό σας

Εφόσον είστε κάτοχος του ιστότοπου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνεργατική ή διαφημιστική εκπομπή που σας αρέσει. Προφανώς δεν υπάρχουν κανόνες εκτός από νόμιμους. Οι διαφημίσεις στον ιστότοπό σας θα είναι μόνο αυτές που επιλέγετε να προβάλλετε. Το WordPress είναι ανοιχτού κώδικα, επομένως δεν θα προωθήσει διαφημίσεις στον ιστότοπό σας.

Πλεονεκτήματα

 • Απόλυτος έλεγχος του ιστολογίου σας
 • Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε θέμα ή προσθήκη
 • Δημιουργήστε έσοδα από το ιστολόγιο με όποιον τρόπο θέλετε

Μειονεκτήματα

 • Δεν έχετε τεχνική υποστήριξη
 • Η φιλοξενία και ο τομέας κοστίζουν χρήματα
 • Πρέπει να κάνετε τακτική συντήρηση

WordPress.com

WordPress.com

Ως εμπορικό έργο, το WordPress.com αποτελεί ιδιοκτησία της Automattic Inc. Το μόνο που έχετε να κάνετε για να ξεκινήσετε είναι να εγγραφείτε λογαριασμός, να επιλέξετε ένα όνομα ιστολογίου και να είστε έτοιμοι να πάτε μέσα σε λίγα λεπτά. Είναι ασήμαντο και δεν απαιτείται τεχνική γνώση.

Περιορισμένη επιλογή θεμάτων και προσθηκών

Αυτή η υπηρεσία blogging σάς επιτρέπει να επιλέξετε ένα θέμα για το ιστολόγιό σας, αλλά περιορίζεστε σε θέματα και προσθήκες από το αποθετήριο τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε τα δικά σας θέματα ή να προσαρμόσετε τον κώδικα των παρεχόμενων. Για να είμαι ξεκάθαρος; Μπορείτε ακόμα να προσαρμόσετε τα μέρη που είναι διαθέσιμα μέσω των ρυθμίσεων. Αλλά αν αποφασίσετε να προχωρήσετε πέρα ​​από αυτό, δεν θα είναι δυνατό.

Εάν δεν είστε πολύ απαιτητικοί όσον αφορά την επέκταση του συστήματός σας, θα βρείτε πολλές δωρεάν προσθήκες που μπορούν εύκολα να προστεθούν στον ιστότοπό σας στο WordPress.com. Αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν στη διαχείριση του ιστότοπού σας, αλλά όπως και με τα θέματα, δεν θα μπορείτε να προσαρμόσετε κανένα από αυτά. Κυρίως, δεν θα μπορείτε να εγκαταστήσετε πρόσθετα πρόσθετα μπορείτε να βρείτε δωρεάν στο Διαδίκτυο. Ξεχάστε και όλα τα φανταχτερά premium πρόσθετα. Για τους περισσότερους επαγγελματίες μπλόγκερς, αυτό είναι μια λύση. Από την άλλη πλευρά, πολλοί άνθρωποι δεν θα χρειαστούν τίποτα εκτός του WordPress.com για χρόνια μετά την έναρξη ενός ιστολογίου.

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προσθήκη στο WordPress.com

Έχετε επαγγελματική υποστήριξη

Αυτό που είναι καλό σε αυτήν την πλατφόρμα είναι αυτό δεν χρειάζεται να έχετε τεχνικές γνώσεις για να ξεκινήσετε το δικό σας ιστολόγιο. Εάν το μόνο που θέλετε είναι ένα εργαλείο δημοσίευσης που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ιστορίες, να δείξετε τις εικόνες, τα βίντεό σας ή θέλετε να εμπλέξετε άτομα σε μια συζήτηση, το WordPress.com είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε.

Όχι μόνο μπορείτε να το κάνετε δωρεάν, αλλά το WordPress.com θα σας συνδέσει αυτόματα με άλλους bloggers και ο νέος σας ιστότοπος μπορεί να συνδεθεί στην αρχική του σελίδα ως επιλεγμένος, πράγμα που σημαίνει ότι θα λάβετε πολλές επισκέψεις χωρίς πολλή προσπάθεια.

Δημιουργία εσόδων και διαφημίσεις

Δεδομένου ότι ο βασικός λογαριασμός είναι δωρεάν, προετοιμαστείτε για τις διαφημίσεις WordPress.com στο ιστολόγιο. Αν θέλετε να συνεργαστείτε με διάφορα προγράμματα συνεργατών ή να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές διαφημίσεις για να κερδίσετε χρήματα, οι επιλογές σας είναι πολύ περιορισμένες.

Περιορισμοί της δωρεάν υπηρεσίας

Το WordPress.com έχει περιορισμένες επιλογές φιλοξενίας (3 GB περιλαμβάνονται στη δωρεάν έκδοση) που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη μεταφόρτωση αρχείων. Πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πρόσβαση FTP για να αποκτήσετε αυτά τα αρχεία από / προς το διακομιστή.

Δεδομένου ότι εξακολουθούμε να μιλάμε για τον δωρεάν λογαριασμό, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι ο τομέας του ιστότοπού σας είναι στην πραγματικότητα ένας υποτομέας WordPress.com.

Εκτός αν πληρώνετε για τον λογαριασμό premium, η διεύθυνση του ιστολογίου σας θα έχει την εξής μορφή: example.wordpress.com.

Μπορείτε να ξεκλειδώσετε πολλές επιπλέον δυνατότητες στο WordPress.com, αλλά θα πρέπει να αρχίσετε να πληρώνετε για τον λογαριασμό σας.

Πλεονεκτήματα

 • Δωρεάν για βασικές υπηρεσίες
 • Διαχειρίζεται επαγγελματικά
 • Εξαιρετικά φιλικό για αρχάριους

Μειονεκτήματα

 • Δεν είναι δυνατή η χρήση προσαρμοσμένων θεμάτων ή προσθηκών
 • Δεν έχετε τον έλεγχο του ιστολογίου
 • Περιορισμένες επιλογές δημιουργίας εσόδων

Εναλλαγή μεταξύ WordPress.org και WordPress.com

Σε περίπτωση που έχετε ήδη αποφασίσει πριν διαβάσετε αυτό το άρθρο και ξεκινήσετε το ιστολόγιό σας, θα πρέπει να το γνωρίζετε είναι δυνατή η εναλλαγή μεταξύ WordPress.com και WordPress.org. Όποια κι αν είναι η επιλογή σας, μπορείτε εύκολα να μεταβείτε από τη μία πλατφόρμα στην άλλη.

Τόσο το WordPress.org όσο και το WordPress.com διαθέτουν σύστημα εισαγωγής και εξαγωγής που σας επιτρέπει να συσκευάσετε εύκολα ολόκληρο το περιεχόμενο του ιστότοπού σας και να το μεταφέρετε στον άλλο.

Προτεινόμενη ανάγνωση: Πώς να μετακινήσετε το ιστολόγιό σας από το WordPress.com στο WordPress.org

συμπέρασμα

Αν και μπορεί να φαίνεται διαφορετικό με την πρώτη ματιά, υπάρχουν μερικές τεράστιες διαφορές μεταξύ του WordPress.org και του WordPress.com. Οι περισσότεροι από τους μπλόγκερ, συμπεριλαμβανομένου και εμάς, προτείνουν την αυτο-φιλοξενούμενη έκδοση. Με αυτό, έχετε πλήρη ελευθερία και έλεγχο στον ιστότοπό σας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι το καλύτερο για όλους. Αφού σταθμίσουμε όλες τις διαφορές που καλύψαμε σε αυτό το άρθρο, εναπόκειται μόνο σε εσάς να αποφασίσετε ποια έκδοση ταιριάζει καλύτερα σε εσάς και το ιστολόγιό σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map