WordPress.com mod WordPress.org-sammenligning

wordpress-differences.png


Mange mennesker, der starter en WordPress-blog, sidder fast på det første trin – at vælge mellem “org” og “com” -versionen. Googling gør ikke meget godt, da de fleste artikler kun er udlejer om, hvilken version der er bedre (ingen af ​​dem er bedre, fordi de tjener forskellige formål). Og selvom de muligvis vises ens ved første øjekast, WordPress.org og WordPress.com er faktisk helt forskellige.

Inden du får dine hænder beskidte på det første indlæg, du skal skrive, skal du beslutte, hvilken vej du skal gå. I denne artikel viser vi dig nogle af de mest markante forskelle mellem WordPress.org og WordPress.com. Vi føler selvfølgelig, at WordPress er den bedste blogplatform, men hvis du er i tvivl, skal du kigge på andre blogplatforme.

For det første er WordPress en open source CMS og dermed tilgængelig for alle at downloade og bruge gratis. Da brug af WordPress på egen hånd kræver nogle tekniske færdigheder, ville mange mennesker, der elskede platformen, have det som deres valg af bloggingtjeneste. De samme personer ville bruge dens funktioner til at offentliggøre deres historier, fotos og videoer, men de ønskede ikke at bekymre sig om servere, kode eller sikkerhedskopier for eksempel. Derfor er en af ​​medstifterne, Matt Mullenweg, besluttede at oprette WordPress.com.

Det er den første vigtige forskel og den mest andre forskelle er baseret på. Mens WordPress.org er en open source CMS, er WordPress.com et kommercielt projekt (service), der bruger WordPress til at tænde sig selv. Lad os se et par flere forskelle mellem de to.

Sammenligningstabel

Inden vi går nærmere ind på wordpress.com og wordpress.org, lad os se på sammenligningstabellen.

WordPress.org

WordPress.com

Temaer & pluginsInstaller alt hvad du kan lideBegrænsede valg
Teknisk videnNødvendigIngen krævet
KosteHosting og domæneGratis
monetariseringFuld frihedLimited
Professionel supportIngenJa
Gratis forfremmelseIngenJa

WordPress.org

WordPress.orgSom et samfundsprojekt repræsenterer WordPress.org et open source content management system. WordPress, som vi kender det, tager omkring 28% af alle websteder, der findes på Internettet, og dette nummer taler for sig selv. WordPress er gratis og praktisk taget ubegrænset.

Til at begynde med skal du downloade installationsfiler, og du har brug for din egen server og domæne for at komme i gang. Det er det første trin, hvor mennesker uden teknisk viden kan sidde fast.

Temaer og plugins i massevis

Når du installerer WordPress, ligesom i videospil, har du en åben verden foran dig. Du er fri til at installere ethvert tema, du ønsker, eller oprette et nyt bare for dig selv. Der er absolut ingen begrænsninger.

Download gratis temaer og plugins, køb premiumartikler, der er designet og understøttet af fagfolk, eller opret dem fra bunden af, hvis du ved, hvordan det skal gøres.

Du kan nemt tilpasse en hvilken som helst af filerne og koden i brugerdefinerede funktioner til eksisterende temaer. Ja, du kan gøre stort set alt – den eneste begrænsning er din tekniske viden og fantasi. Hvis du ikke er interesseret i det, kan du naturligvis altid ansætte en professionel til at tilpasse en ting eller to til dig. Noget du ikke kan gøre, hvis du bruger WordPress.com.

Det samme gælder plugins. Du kan installere gratis, premium, eller udvikle dine egne. Ved at kombinere temaer, plugins og brugerdefineret kode har du ubegrænsede muligheder. Selvom det lyder godt (og det er det virkelig), bliver du nødt til at kende din vej omkring webteknologier og WordPress selv for at have alt, som du ville.

Du er din egen vedligeholdelses fyr

WordPress vedligeholdelse

Mens WordPress.org er et tomt lærred, kræver det også fuld opmærksomhed fra dig. Det betyder, at du skal bekymre dig om hosting og domæner og en masse andre tekniske aspekter. Hvis noget går galt, er det kun du, der er skylden, og du bliver nødt til at løse problemet på egen hånd. Frihed kommer med ansvarsområder, så sørg for at have nok tid til at blive brugt til WordPress.

Tjen penge med din blog

Da du ejer webstedet, kan du bruge alle tilknyttede eller reklameprogrammer, du kan lide. Der er naturligvis ingen regler udover lovlige. Annoncer på dit websted er kun de, du vælger at vise. WordPress er open source, så det vil ikke skubbe annoncer gennem dit websted.

Fordele

 • Total kontrol over din blog
 • Brug ethvert tema eller plugin
 • Få penge på bloggen, som du vil

Ulemper

 • Du har ikke teknisk support
 • Hosting og domæne koster penge
 • Du skal udføre regelmæssig vedligeholdelse

WordPress.com

WordPress.com

Som et kommercielt projekt er WordPress.com en ejendom af Automattic Inc. Alt, hvad du skal gøre for at komme i gang er at registrere en konto, vælge et blognavn, og du er klar til at gå inden for et par minutter. Det er trivielt og ingen teknisk viden er nødvendig.

Begrænset valg af temaer og plugins

Denne bloggingtjeneste giver dig mulighed for at vælge et tema til din blog, men du er begrænset til temaer og plugins fra deres lager. Det betyder, at du ikke kan installere dine egne temaer eller tilpasse koden til de medfølgende temaer. At være klar; Du kan stadig tilpasse de dele, der er tilgængelige via indstillingerne. Men hvis du beslutter at gå ud over det, er det ikke muligt.

Hvis du ikke er meget krævende, når det kommer til at udvide dit system, finder du adskillige gratis plugins, som let kan tilføjes til dit WordPress.com-websted. Disse kan hjælpe dig med at administrere dit websted, men som med temaer, vil du ikke være i stand til at tilpasse nogen af ​​dem. Vigtigere, du vil ikke være i stand til at installere yderligere plugins du kan finde gratis på Internettet. Glem alt om de smarte premium-plugins. For de fleste pro-bloggere er dette en deal breaker. På den anden side har mange mennesker ikke brug for noget uden for WordPress.com i årevis, efter de har startet en blog.

Du kan ikke bruge plugin på WordPress.com

Har professionel støtte

Det, der er godt ved denne platform, er det du behøver ikke at have nogen teknisk viden for at starte din egen blog. Hvis alt hvad du ønsker er et udgivelsesværktøj, der giver dig mulighed for at oprette historier, vise dine billeder, videoer eller du vil engagere folk i en diskussion, er WordPress.com en god måde at starte.

Ikke kun du kan gøre dette gratis, men WordPress.com forbinder dig automatisk med andre bloggere, og dit nye websted kan muligvis være linket på sin hjemmeside som en featured et, hvilket betyder, at du får masser af besøg uden megen indsats.

Indtægtsgenerering og reklamer

Da den grundlæggende konto er gratis, skal du forberede dig til WordPress.com-annoncer på bloggen. Hvis du vil arbejde med forskellige tilknyttede programmer eller bruge forskellige annoncer for at tjene penge, dine valg er meget begrænsede.

Begrænsninger af den gratis service

WordPress.com har begrænset hosting muligheder (3 GB inkluderet i den gratis version), som du kan bruge til at uploade filer. Du skal vide, at du ikke vil være i stand til at bruge FTP-adgang til at hente disse filer på / fra serveren.

Da vi stadig taler om den gratis konto, skal du være opmærksom på, at dit websteddomæne faktisk er et WordPress.com-underdomæne.

Medmindre du betaler for premium-kontoen, vil din blogs adresse være sådan som denne: example.wordpress.com.

Du kan låse op for mange ekstra funktioner på WordPress.com, men du bliver nødt til at begynde at betale for din konto.

Fordele

 • Gratis til grundlæggende service
 • Professionelt administreret
 • Ekstremt begyndervenlig

Ulemper

 • Kan ikke bruge tilpassede temaer eller plugins
 • Du har ikke kontrol over bloggen
 • Begrænsede indtægtsindstillinger

Skift mellem WordPress.org og WordPress.com

Bare i tilfælde af at du allerede havde taget beslutningen, før du læste denne artikel og startet din blog, skulle du vide det det er muligt at skifte mellem WordPress.com og WordPress.org. Uanset hvad du vælger, kan du ganske let skifte fra en platform til en anden.

Både WordPress.org og WordPress.com har et Import & Export-system, der giver dig mulighed for nemt at pakke hele indholdet på dit websted og overføre det til det andet.

Anbefalet læsning: Sådan flyttes din blog fra WordPress.com til WordPress.org

Konklusion

Selvom det ved første øjekast kan virke anderledes, er der nogle store forskelle mellem WordPress.org og WordPress.com. De fleste af bloggerne, inklusive os, anbefaler den selvhostede version. Med det får du fuld frihed og kontrol over dit websted. Alligevel betyder det ikke, at det er den bedste for enhver. Efter at have vejet alle de forskelle, vi dækkede i denne artikel, er det kun op til dig at beslutte, hvilken version der passer bedre til dig og din blog.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked