WordPress-brugernes roller og tilladelser

wordpress-user-roles.png


Når det er tid til at administrere en WordPress-blog, oprettes ikke alle brugere lige. Nogle vil være i stand til at gøre praktisk talt alt, hvad de kan lide, mens andre har begrænset adgang til dit websteds indhold, funktioner, indstillinger og indstillinger. Og der er en god grund til det – du ønsker ikke, at nogen skal have adgang til værdifuld information på webstedet.

For eksempel, hvis du ansætter en forfatter, behøver han ikke have adgang til temaer og plugins. Eller, hvis du tillader brugere at registrere på dit websted bare for at være i stand til at give kommentarer og få et par ekstra frynsegoder, vil du ikke have dem til at begynde at offentliggøre indlæg og ændre adgangskoder, ikke?

WordPress brugerroller

Heldigvis har WordPress-udviklere været kreative nok til at introducere brugerrollesystemet. Når du opretter en ny konto, skal du beskrive en bruger med en af ​​de fem foruddefinerede brugerroller. Afhængig af en rolle, vil denne bruger have forskellige tilladelser og begrænset adgang til specifikke områder på webstedet. I de følgende linjer viser vi dig alle fem brugerroller med tilføjelsen af ​​Super Admin, der kun vises i et tilfælde af en multisite.

1. Administrator (admin)

En administrator (også kendt som Admin) er en person, der er ansvarlig for hele WordPress-installationen. Denne brugerrolle giver dig mulighed for at kontrollere alt; herunder installation af nye plugins, ændring af WordPress-temaer, udgivelse af indlæg, sletning af indhold osv. Administratoren er den mest magtfulde brugerrolle på et almindeligt WordPress-sted.

Administrator kan også tildele brugerroller til alle andre på en WordPress-blog og er den eneste person, der kan opgradere og endda slette hele websitet.

En person, der installerer WordPress, får automatisk administratorrettighederne.

Den eneste højere rangerede bruger er Super Admin, der er ansvarlig for et multisite-netværk (et system af sammenkoblede WordPress-blogs, der kører sammen under det samme domæne).

2. Editor

Ligesom en redaktør i et nyhedsmagasin ville være ansvarlig for det indhold, der bliver offentliggjort i avisen, er en redaktør i WordPress ansvarlig for alle indlæg og sider på en blog. Denne brugerrolle kan kontrollere alt indholdsrelateret.

Det betyder, at en redaktør kan skrive, redigere, offentliggøre og slette indlæg og sider.

Normalt venter redaktører på, at forfattere og bidragydere indsender artikler til gennemgang, tjekker dem og ændrer dem efter behov og distribueres derefter til offentligheden. Redaktører kan også have den komplette kontrol over WordPress-kommentarer.

Da de har ansvaret for indhold, får redaktører ikke styring af WordPress-plugins og -temaer, og de kan heller ikke arbejde med andre indstillinger.

3. Forfatter

Denne brugerrolle bestemmer en person med evnen til at skrive, redigere, offentliggøre og slette sit eget indhold og en der kan uploade filer uden begrænsninger.

Forfattere kan frit tilføje nye tags, men de kan ikke tilføje nye kategorier (de kan kun vælge eksisterende kategorier på listen). Når det kommer til kommentarer, kan forfattere se dem alle, men har ingen tilladelser til at redigere kommentarer.

Forfattere har et højere brugerniveau end bidragydere, men alligevel lavere end redaktører.

4. Bidragyder

Denne brugerrolle ligner forfatteren meget, men den har endnu flere begrænsninger for den.

Bidragsydere kan oprette nye indlæg og redigere deres egne artikler, men de kan ikke offentliggøre eller slette dem.

De kan kun indsende stillinger til godkendelse, så redaktører eller administratorer kan offentliggøre dem.

Den største forskel mellem forfattere og bidragyder er, at de senere ikke er i stand til at uploade mediefiler. De kan også kun vælge eksisterende kategorier og tilføje nye tags. Bidragsydere er autoriseret til at se kommentarer, men har ingen mulighed for at ændre eller godkende dem.

5. Abonnent

Abonnenter er den mest begrænsede brugerrolle i WordPress.

De kan kun logge ind på dit websted, få adgang til deres personlige profil og ændre detaljer og adgangskode.

Denne brugerrolle kan ikke fungere med indlæg, sider, kommentarer, indstillinger eller noget andet på dit websted. Abonnenter er den perfekte brugerrolle, der skal bruges, når du opretter et medlemskabswebsted. Da du kan beslutte at tillade kun indloggede brugere at sende kommentarer på dit websted, har du brug for en rolle med strenge begrænsninger. Ved at vælge abonnenter kan du ikke gå galt, da de får privilegiet at efterlade kommentarer, og alligevel vil de være tilbageholdende fra andre områder på webstedet.

6. Superadministrator

I nogle tilfælde ønsker administratorer flere websteder på en WordPress-installation. Udefra kan disse blogs ligne de individuelle WordPress-installationer, men de ville faktisk være en del af det multisite netværk.

I dette tilfælde er Super Admin en person, der kontrollerer hele netværket af WordPress-websteder.

Ud over alle administratorrettigheder, vi allerede nævnte i starten, kan Super-administratorer tilføje nye sider til netværket, administrere og slette dem. De kan installere temaer og plugins, der kan bruges på hele systemet, og fungerer også med netværksspecifikke indstillinger.

Super Admin vises kun blandt de tilgængelige brugere, når du aktiverer det multisite netværk, så du skal ikke bekymre dig, hvis du ikke kan se denne brugerrolle.

Sådan administreres brugere i WordPress

Gå til for at se listen over alle brugere, der har registrerede konti på din blog Brugere -> Alle brugere fra admin-menuen i betjeningspanelet. Her kan du se alle brugernavne, faktiske navne, e-mails, brugerroller og antal stillinger, der er tildelt dem.

Administrer WordPress-brugere

Som administrator kan du placere musemarkøren over enhver bruger, så du kan redigere eller slette dem. Øverst på listen kan du se links dedikeret til hver brugerrollegruppe. Så hvis du f.eks. Bare vil redigere en liste over redaktører, skal du klikke på det relevante link.

Massehandlinger giver dig mulighed for at vælge flere brugere på én gang og ændre deres brugerrolle ved at vælge det fra rullelisten.

Hver bruger kan administrere deres individuelle konto. Åbn for at gøre det Brugere -> Din profil link, hvor du kan redigere personlige oplysninger, indstillinger og kontrollere kontoen.

Sådan tilføjes en ny bruger

Det er relativt let at tilføje nye brugere til WordPress:

  1. Gå til Brugere -> Tilføj nyt
  2. Udfyld detaljerne (kun brugernavn og e-mail kræves)
  3. Klik på “Vis adgangskode” for at se den genererede adgangskode eller indtast en brugerdefineret adgangskode
  4. Vælg, om du vil sende en e-mail med kontooplysninger
  5. Vælg en brugerrolle
  6. Klik på knappen “Tilføj ny bruger”

Sådan tilføjes nye WordPress-brugere

Din nye bruger vil nu blive inkluderet på listen over alle brugere. Hvis du valgte muligheden for at sende en meddelelses-e-mail, modtager denne bruger en meddelelse med kontooplysningerne. Fra den samme e-mail vil din nye bruger kunne åbne login-siden og ændre adgangskoden til noget unikt.

Tilpassede brugerroller

Selvom WordPress-udviklere har oprettet brugerroller, så de kan passe stort set til ethvert sted der er, har nogle mennesker brug for tilpassede funktioner. For eksempel vil du måske tillade, at dine redaktører installerer plugins og kontrollerer et par indstillinger på dit websted.

Desværre understøtter WordPress som standard ikke oprettelse af brugerdefinerede brugerroller. Men du kan oprette dem med en hjælp fra en plugin. Et sådant plugin er det gratis Kapacitetsadministrator forbedret som giver dig mulighed for at ændre tilladelserne for enhver rolle, tilføje nye, kopiere eksisterende funktioner og endda tilføje nye muligheder til eksisterende brugere.

Kapacitetsadministrator forbedret

Konklusion

Det er et vigtigt job at styre brugerroller på din WordPress-blog. Efter at have læst denne artikel, skal du være mere informeret om standardbrugerrollerne og vide, hvordan du tildeler dem til brugerne. Hvis du ønsker brugerdefinerede brugerroller, skal du se på det gratis plugin, der giver dig mulighed for at kontrollere hver del af hver WordPress-brugerrolle.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked