Πώς να ανακατευθύνετε χρήστες στο WordPress

Πώς να ανακατευθύνετε χρήστες στο WordPress


Οι ανακατευθύνσεις είναι ένα τυπικό μέρος ιστότοπων, προσθηκών και θεμάτων. Μερικά συμβαίνουν ακριβώς μπροστά στα μάτια και ίσως να μην γνωρίζετε καν τι συμβαίνει στο πίσω μέρος.

Παρόλο που οι ανακατευθύνσεις συνήθως αφήνονται για προγραμματιστές, θα σας δείξουμε πολλές συμβουλές που θα σας επιτρέψουν:

 • Ανακατεύθυνση χρηστών μετά την επιτυχή σύνδεση
 • Ανακατευθύνετε τους χρήστες μετά τη σύνδεση με το πρόσθετο Peter’s Login Redirect
 • Ανακατεύθυνση χρηστών μετά την αποσύνδεση
 • Ανακατεύθυνση χρηστών μετά την υποβολή σχολίου
 • Ανακατευθύνετε τους χρήστες μετά από αναζήτηση αν βρέθηκε μόνο ένα αποτέλεσμα
 • Ανακατεύθυνση χρηστών Όταν εντοπίζεται μόνο μία ανάρτηση σε μια κατηγορία
 • Ανακατευθύνετε τους χρήστες σε μια τυχαία σελίδα στο WordPress

Πώς να ανακατευθύνετε συγκεκριμένους ρόλους χρήστη μετά την επιτυχή σύνδεση

Σε αυτό το μέρος του άρθρου, θα σας δείξουμε έναν κωδικό που μπορείτε εύκολα να τροποποιήσετε και ελέγξτε πού προσγειώνεται ένας συγκεκριμένος χρήστης μετά από επιτυχημένη σύνδεση στον ιστότοπό σας που υποστηρίζεται από το WordPress.

Από προεπιλογή, το WordPress θα μεταφέρει κάθε χρήστη στον πίνακα ελέγχου και αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα για ορισμένους από εσάς. Ίσως θέλετε να διατηρήσετε τους διαχειριστές και τους συντάκτες σας στο backend όσο θέλετε οδηγήστε τους άλλους χρήστες σας απευθείας στην αρχική σας σελίδα ή ίσως σε μια άλλη σελίδα frontend που έχετε δημιουργήσει ειδικά για αυτούς.

Για να ανακατευθύνετε τους χρήστες βάσει των ρόλων τους, ακολουθήστε τα επόμενα βήματα:

 1. Ανοίξτε το αρχείο functions.php
 2. Αντιγράψτε και επικολλήστε τον ακόλουθο κώδικα:
 3. λειτουργία my_login_redirect ($ url, $ request, $ user) {
  εάν ($ user && is_object ($ user) && is_a ($ user, 'WP_User')) {
  εάν ($ user-> has_cap ('administrator') ή $ user-> has_cap ('author')) {
  $ url = admin_url ();
  } αλλιώς {
  $ url = home_url ('/ custom-page /');
  }
  }
  επιστροφή $ url;
  }
  add_filter ('login_redirect', 'my_login_redirect', 10, 3);
 4. Αποθήκευσε τις αλλαγές

Ο κωδικός που εμφανίζεται παραπάνω θα αφήσει τους διαχειριστές ακριβώς εκεί που πρέπει να είναι – το πλαίσιο διαχείρισης, ενώ όλοι οι άλλοι χρήστες θα μεταφερθούν σε μια προσαρμοσμένη σελίδα.

Μπορείτε εύκολα να αλλάξετε διευθύνσεις URL αλλάζοντας τη μεταβλητή $ url στο 4ου και το 6ου γραμμή και, ως εκ τούτου, οδηγήστε τους χρήστες σας σε τυχόν αναρτήσεις / σελίδες που έχετε δημιουργήσει για αυτούς.

Εάν θέλετε να ελέγξετε τους ρόλους των χρηστών, μπορείτε να το κάνετε εύκολα στην τρίτη γραμμή του κώδικα. Στο παραπάνω παράδειγμα, έχουμε αφήσει διαχειριστές και συγγραφείς στον πίνακα διαχείρισης. Εάν θέλετε μόνο διαχειριστές εκεί, απλώς αφαιρέστε τους συντάκτες από την εικόνα:

if ($ user-> has_cap ('διαχειριστής')) {

Αντί να αφαιρέσετε συγγραφείς, μπορείτε να προσθέσετε και άλλους ρόλους. εξαρτάται από εσάς να αποφασίσετε ποιος θα καταλήξει σε ποια σελίδα.

Αυτό είναι. Με αυτόν τον κωδικό, δεν χρειάζεστε καμία προσθήκη για τον έλεγχο των ανακατευθύνσεων μετά τη σύνδεση ενός χρήστη. Εάν εξακολουθείτε να μην αλλάζετε τον κώδικα, δείτε πώς να ανακατευθύνετε τους χρήστες μετά τη σύνδεση με μια προσθήκη.

Ανακατευθύνετε τους χρήστες μετά τη σύνδεση με το πρόσθετο Peter’s Login Redirect

Ενώ μπορείτε να ανακατευθύνετε γρήγορα τους χρήστες μετά τη σύνδεση, τοποθετώντας κάποιον κωδικό που σας δείξαμε νωρίτερα, αυτή δεν είναι η καλύτερη επιλογή για όσους δεν έχουν κωδικοποίηση. Επίσης, εάν θέλετε να αποκτήσετε περισσότερο έλεγχο στις ανακατευθύνσεις, θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να τροποποιήσετε τον κώδικα.

Αντί να τροποποιήσετε τον κώδικα, θα σας δείξουμε ένα πρόσθετο που θα κάνει τη βρώμικη δουλειά για εσάς. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποφασίσετε ποιος χρήστης πηγαίνει πού, κάντε κλικ σε λίγα πλαίσια ελέγχου και επικολλήστε διευθύνσεις URL, ενώ η προσθήκη θα φροντίσει τα υπόλοιπα.

Ανακατεύθυνση σύνδεσης Peter

Παρόλο που υπάρχουν αμέτρητα πρόσθετα WordPress που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν το ίδιο, έχουμε επιλέξει την ανακατεύθυνση σύνδεσης του Peter για αυτό το μέρος του άρθρου.

Αυτή η προσθήκη θα σας επιτρέψει να επιλέξετε χρήστες με βάση τα ονόματά τους, τους ρόλους των χρηστών, ακόμη και τις δυνατότητες των χρηστών και απλώς επικολλήστε τη διεύθυνση URL στην οποία θα ανακατευθυνθούν οι χρήστες μετά τη σύνδεσή τους. Είναι δυνατόν ακόμη και να επιλέξετε άλλη σελίδα εάν θέλετε να ανακατευθύνετε αυτόν τον χρήστη ή την ομάδα χρηστών μετά την αποσύνδεση. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε ένα ξεχωριστό URL που θα χρησιμοποιηθεί ως σελίδα προορισμού για οποιονδήποτε χρήστη κατά την εγγραφή του.

Εάν αυτό δεν είναι αρκετό για εσάς και θέλετε να βελτιώσετε περαιτέρω τις ανακατευθύνσεις σας, η Ανακατεύθυνση σύνδεσης του Peter σάς κάλυψε. Εάν, για παράδειγμα, έχετε δημιουργήσει μια συγκεκριμένη σελίδα για κάθε χρήστη, μπορείτε να δημιουργήσετε τη διεύθυνση URL απευθείας από την προσθήκη. Σε αυτήν την περίπτωση, ένας απλός σύντομος κωδικός που περιγράφεται στην προσθήκη θα είναι αρκετός εισάγετε το όνομα χρήστη του χρήστη και έτσι οδηγείτε τον συγκεκριμένο χρήστη στη συγκεκριμένη σελίδα του / της.

Στο τέλος, υπάρχουν λίγες επιλογές προσθηκών που μπορούν να σας βοηθήσουν να ελέγξετε περαιτέρω τη συμπεριφορά της προσθήκης. Μπορείτε να ρυθμίσετε την προσθήκη να χρησιμοποιεί μόνο έναν τύπο διευθύνσεων URL και, για παράδειγμα, να επιτρέπεται η χρήση μόνο εσωτερικών συνδέσμων, να ελέγχετε τις ανακατευθύνσεις POST και GET, να χρησιμοποιείτε ένα εξωτερικό αρχείο ανακατεύθυνσης εάν χρειάζεται και να επιλέξετε ποιος μπορεί να ελέγξει αυτήν την προσθήκη επιλέγοντας επίπεδα αδειών.

Εάν χρειαζόταν να διαχειριστείτε τις ανακατευθύνσεις σύνδεσης, αποσύνδεσης και εγγραφής, Ανακατεύθυνση σύνδεσης Peter θα σας πάρει σχεδόν ό, τι χρειάζεστε. Ω, ναι, αναφέραμε ότι η προσθήκη είναι δωρεάν; Μπορείτε να το αποκτήσετε από το αποθετήριο WordPress plugin και να το εγκαταστήσετε σε δευτερόλεπτα μετά το οποίο πρέπει να κάνετε πλοήγηση Ρυθμίσεις -> Ανακατευθύνσεις σύνδεσης / αποσύνδεσης.

Πώς να ανακατευθύνετε έναν χρήστη WordPress μετά την αποσύνδεση

Από προεπιλογή, όταν ένας χρήστης αποσυνδεθεί από έναν ιστότοπο WordPress, αυτός ή αυτή θα επιστραφεί στη σελίδα σύνδεσης. Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που ειδοποιεί έναν χρήστη για την επιτυχή αποσύνδεση και το υπόλοιπο της πλοήγησης εναπόκειται στους χρήστες.

Τι γίνεται όμως αν θέλετε να είναι οι χρήστες σας ανακατευθύνεται αυτόματα στην αρχική σας σελίδα, σε σελίδες συζήτησης που θέλετε να βλέπουν ή σε άλλες σελίδες που σας ενδιαφέρουν? Ίσως θέλετε να δημιουργήσετε μια διαφορετική σελίδα αποσύνδεσης που θα περιέχει ειδικά widget ή οδηγεί τους χρήστες σας κάπου αλλού; Εάν ναι, θα χρειαστείτε αυτόν τον μικρό κωδικό για να κάνετε τα πάντα να συμβούν.

Στις επόμενες γραμμές, πρόκειται να σας δείξουμε πώς να ανακατευθύνετε εύκολα έναν χρήστη σε οποιαδήποτε διεύθυνση URL θέλετε. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό για ανακατευθύνσεις, πρόκειται να σας δείξουμε μια απλή προσθήκη που θα κάνει όλα αυτά για εσάς. Αλλά πριν από αυτό, ας ανακατευθύνουμε έναν χρήστη στην αρχική σελίδα:

 1. Ανοίξτε το αρχείο functions.php
 2. Αντιγράψτε και επικολλήστε τον ακόλουθο κώδικα:
 3. add_action ('wp_logout', 'auto_redirect_after_logout');
  λειτουργία auto_redirect_after_logout () {
  wp_redirect (home_url ());
  έξοδος();
  }
 4. Αποθήκευσε τις αλλαγές
 5. Αποσυνδεθείτε και απολαύστε την όμορφη αρχική σας σελίδα

Είναι απλό. Όπως μπορείτε να μαντέψετε από τον κώδικα, Μπορείτε να ανακατευθύνετε έναν χρήστη σε οποιαδήποτε άλλη διεύθυνση URL αλλάζοντας την τρίτη γραμμή. Έτσι, εάν θέλετε να οδηγήσετε τους χρήστες σας σε άλλη σελίδα του δικού σας ιστότοπου ή σε οποιαδήποτε εξωτερική σελίδα, ο κώδικάς σας θα πρέπει να έχει την εξής μορφή:

add_action ('wp_logout', 'auto_redirect_after_logout');
λειτουργία auto_redirect_after_logout () {
wp_redirect («http://www.firstsiteguide.com»);
έξοδος();
}

Εάν θέλετε να κάνετε περισσότερα με τη λειτουργία wp_redirect, μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν Σελίδες Codex WordPress.

Ανακατεύθυνση σύνδεσης και αποσύνδεσης

ΤΙΜΗ: Δωρεάν

Ανακατευθύνσεις σύνδεσης και αποσύνδεσης
Αυτό το δωρεάν πρόσθετο είναι σχετικά απλό και θα κάνει τη δουλειά του τέλεια. Αντί να ασχολείται με τον κωδικό, η Ανακατεύθυνση σύνδεσης και αποσύνδεσης θα δημιουργήσει ένα επιπλέον τμήμα στη σελίδα ρυθμίσεων. Αφού το εγκαταστήσετε και το ενεργοποιήσετε, πρέπει να το κάνετε πλοηγηθείτε στο Ρυθμίσεις -> Γενικά και μετακινηθείτε μέχρι το τέλος της σελίδας. Εδώ θα βρείτε ξεχωριστά πλαίσια εισαγωγής για ανακατευθύνσεις σύνδεσης και αποσύνδεσης. Εισαγάγετε τις επιθυμητές διευθύνσεις URL, αποθηκεύστε τις αλλαγές και τελειώσατε!

Εάν χρειάζεστε περισσότερες επιλογές ανακατεύθυνσης για τον ιστότοπό σας στο WordPress, σας προτείνουμε ελέγξτε την προσθήκη ανακατεύθυνσης 5sec που μπορεί να σας βοηθήσει να ανακατευθύνετε οποιαδήποτε ανάρτηση, σελίδα, κατηγορία, ετικέτα ή προσαρμοσμένη διεύθυνση URL. Θα σας επιτρέψει καλύψτε τις διευθύνσεις URL σας το οποίο μπορεί να είναι εξαιρετικό για την απόκρυψη συνδέσμων θυγατρικών ή οποιωνδήποτε URL από τους επισκέπτες σας. Η προσθήκη εμφανίζει επίσης στατιστικά στοιχεία για κάθε σύνδεσμο ανακατεύθυνσης, ώστε να γνωρίζετε τι συμβαίνει στον ιστότοπο.

Ανακατευθύνετε τους χρήστες αφού αφήσετε ένα σχόλιο

Όταν ξεκινάτε τη δημοσίευση άρθρων, θα θελήσετε φυσικά οι χρήστες να τα σχολιάσουν. Σε αυτό το μέρος του οδηγού, πρόκειται να σας δείξουμε πώς να ανακατευθύνετε έναν χρήστη μετά την υποβολή σχολίου.

Αυτή η λειτουργία μπορεί να είναι χρήσιμη για εσάς σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη σελίδα “ευχαριστώ” για ένα δώρο που οργανώνετε. Έτσι, όταν οι επισκέπτες συμμετέχουν σε ένα δώρο αφήνοντας ένα σχόλιο, μπορείτε εύκολα να τους ανακατευθύνετε σε αυτήν τη σελίδα “ευχαριστώ” όπου μπορείτε να παρέχετε επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία.

Υπάρχουν στην πραγματικότητα τόνοι διαφορετικών λόγων που ενδέχεται να έχετε για την ανακατεύθυνση ενός χρήστη αφού αφήσετε ένα σχόλιο, οπότε χωρίς άλλη καθυστέρηση, εδώ πρέπει να κάνετε για να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία.

Ανακατεύθυνση χρήστη μετά την υποβολή σχολίου:

 1. Ανοίξτε το αρχείο functions.php
 2. Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτόν τον κώδικα στο αρχείο:
 3. συνάρτηση redirect_after_comment () {
  wp_redirect ('/ ευχαριστώ /');
  έξοδος();
  }
  add_filter ('comment_post_redirect', 'redirect_after_comment');
 4. Αλλάξτε το όνομα της σελίδας στο 2αρ γραμμή
 5. Αποθήκευσε τις αλλαγές

Αυτό είναι. Τώρα μπορείτε να συνεχίσετε και να δοκιμάσετε τη λειτουργία. Ανοίξτε οποιαδήποτε από τις αναρτήσεις σας και αφήστε ένα σχόλιο. Εάν έχετε κάνει τα πάντα σωστά, θα πρέπει να καταλήξετε στη σελίδα http: //www.yoursite.com/thank-you ή σε αυτήν που καθορίζεται στη δεύτερη γραμμή του κωδικού σας.

Ευχαριστώ σελίδα

Μην ξεχάσετε να ευχαριστήσετε τους άλλους για σχόλια, αλλά επίσης μην ξεχνάτε ότι θέλετε οι επισκέπτες σας να παραμένουν στον ιστότοπο και να συνεχίζουν την περιήγηση. Μια καλή ιδέα μπορεί να είναι να προσθέσετε μια λίστα με τις πρόσφατες ή πιο δημοφιλείς αναρτήσεις σας ή ίσως ακόμη καλύτερα να παραθέσετε όλες τις σχετικές αναρτήσεις που μπορεί να ενδιαφέρουν έναν σχολιαστή. Εάν έχετε μια λίστα αλληλογραφίας, αυτό είναι ένα καλό μέρος για να προσφέρετε μια συνδρομή σε αυτήν.

Ενώ αυτή η λειτουργία προσφέρει εύκολο και γρήγορο τρόπο ανακατεύθυνσης των χρηστών αφού αφήσουν ένα σχόλιο, μπορεί να σας ενδιαφέρει συνδέω που θα σας δώσει μερικές πρόσθετες δυνατότητες.

Ανακατευθύνετε τους χρήστες μετά από αναζήτηση αν βρέθηκε μόνο ένα αποτέλεσμα

Η λειτουργία αναζήτησης είναι απαραίτητη εάν ασχολείστε με μεγαλύτερο αριθμό άρθρων. Εάν γράφετε σε καθημερινή βάση, φανταστείτε τον αριθμό των άρθρων που διασκορπίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες. Εάν δημοσιεύετε μόνο τρία σύντομα άρθρα την ημέρα, θα υπάρχουν περισσότεροι από χίλιοι διαφορετικοί τίτλοι στη βάση δεδομένων σας μετά το πρώτο έτος. Τώρα φανταστείτε τον εαυτό σας να έρχεται στον ιστότοπο για πρώτη φορά αναζητώντας κάτι συγκεκριμένο – θα θελήσετε να το αναζητήσετε.

Από προεπιλογή, το WordPress θα κάνει αναζήτηση μέσω τίτλων, ετικετών και φυσικά του περιεχομένου. Έτσι, εάν ψάχνετε για μια λέξη ή μια συγκεκριμένη φράση, πιθανότατα θα βρει δεκάδες δημοσιεύσεις και σελίδες που περιέχουν το ερώτημα. Τι γίνεται όμως αν υπήρχε μόνο ένα αποτέλεσμα αναζήτησης?

Εάν κάποιος έψαχνε για μια πολύ συγκεκριμένη φράση ή μια ολόκληρη πρόταση, πιθανότατα θα υπάρχουν μόνο λίγα ή ίσως μόνο ένα αποτέλεσμα. ΕγώΕάν βρεθεί μόνο ένα αποτέλεσμα, η ανακατεύθυνση ενός χρήστη στη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης είναι απολύτως περιττή. Αντ ‘αυτού, γιατί δεν θα πήγατε αυτόν τον χρήστη απευθείας στην ανάρτηση / σελίδα που βρέθηκε στο αποτέλεσμα?

Ας δούμε πώς να το κάνουμε αυτό:

 1. Ανοίξτε το functions.php
 2. Αντιγράψτε αυτόν τον κώδικα και επικολλήστε τον στο τέλος του αρχείου:
 3. add_action ('template_redirect', 'redirect_search_result);
  συνάρτηση redirect_search_result () {
  εάν (is_search ()) {
  παγκόσμιο $ wp_query;
  εάν ($ wp_query-> post_count == 1 && $ wp_query-> max_num_pages == 1) {
  wp_redirect (get_permalink ($ wp_query-> δημοσιεύσεις ['0'] -> ID));
  έξοδος;
  }
  }
  }
 4. Αποθήκευσε τις αλλαγές

Έχετε προετοιμάσει το WordPress για τη νέα λειτουργικότητα. Αφού αποθηκεύσετε τις αλλαγές, κάθε φορά που ένας χρήστης ψάχνει για κάτι που θα επιστρέφει μόνο ένα αποτέλεσμα, αυτός ο χρήστης θα ανακατευθύνεται απευθείας στην ανάρτηση / σελίδα.

Ακόμα κι αν δεν φαίνεται τίποτα περισσότερο, είμαστε σίγουροι ότι οι επισκέπτες σας θα σας αρέσουν για να τους αποθηκεύσετε ένα κλικ σε ένα κουμπί. Η αποθήκευση ενός κλικ εδώ και ενός κλικ εκεί θα έχει ως αποτέλεσμα καλύτερη εμπειρία χρήστη και αυτό είναι πιθανώς κάτι που θέλετε στον ιστότοπό σας, έτσι δεν είναι;?

Ανακατευθύνετε τους χρήστες όταν εντοπίζεται μόνο μία ανάρτηση σε μια κατηγορία

Αντί να ανοίξετε μια κατηγορία ή σελίδα ετικέτας που περιέχει μόνο ένα αποτέλεσμα, θα μπορούσατε να ανακατευθύνετε αυτόν τον χρήστη απευθείας στην ανάρτηση / σελίδα. Όπως και με τα περισσότερα αποσπάσματα κώδικα, αρκεί να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τον κώδικα:

Ανακατευθύνετε έναν χρήστη εάν υπήρχε μόνο μία ανάρτηση σε μια κατηγορία ή μια ετικέτα:

 1. Ανοίξτε το αρχείο functions.php
 2. Αντιγράψτε και επικολλήστε τον ακόλουθο κώδικα:
 3. συνάρτηση redirect_to_post () {
  παγκόσμιο $ wp_query;
  εάν (is_archive () && $ wp_query-> post_count == 1) {
  η δημοσίευση();
  $ post_url = get_permalink ();
  wp_redirect ($ post_url);
  }
  } add_action ('template_redirect', 'redirect_to_post');
  
 4. Αποθήκευσε τις αλλαγές

Αφού τελειώσετε με τον κωδικό και αποθηκεύσετε τις αλλαγές, μπορείτε να δοκιμάσετε τη λειτουργία ανοίγοντας μια σελίδα κατηγορίας ή ετικέτας που περιέχει μόνο μία ανάρτηση / σελίδα σε αυτήν. Αντί να ανοίξετε μια σελίδα όπου εμφανίζεται μόνο μία ανάρτηση / σελίδα, θα ανακατευθυνθείτε απευθείας στην ανάρτηση. Φοβερό, έτσι δεν είναι?

Επειδή ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να μπερδευτούν από αυτό, θα ήταν καλή ιδέα να συμπεριλάβετε ένα προσαρμοσμένο μήνυμα που θα έλεγε στους χρήστες ότι βρέθηκε μόνο ένα αποτέλεσμα και ότι πραγματοποιήθηκε η ανακατεύθυνση. Εάν θέλετε να το κάνετε αυτό, μπορείτε να αφήσετε το μήνυμα στην κορυφή της ανάρτησης / σελίδας στον οποίο ανακατευθύνθηκε ένας χρήστης εισάγοντας μια απλή δήλωση “echo”. Σε αυτήν την περίπτωση, ο κώδικάς σας θα έχει την εξής μορφή:

συνάρτηση redirect_to_post () {
παγκόσμιο $ wp_query;
εάν (is_archive () && $ wp_query-> post_count == 1) {
η δημοσίευση();
$ post_url = get_permalink ();
wp_redirect ($ post_url);
}
echo "Εφόσον βρέθηκε μόνο ένα αποτέλεσμα, ανακατευθυνθήκατε σε αυτήν την ανάρτηση / σελίδα!";
}
add_action ('template_redirect', 'redirect_to_post');

Τώρα που έχει εφαρμοστεί ακόμη και ένα μήνυμα, τελειώσατε και δεν θα χρειαστεί να φροντίσετε αυτές τις κατηγορίες και ετικέτες που περιέχουν μόνο μία ανάρτηση / σελίδα. Αλλά μην αφήσετε αυτή τη λειτουργία να αποτελεί δικαιολογία για τη μη σύνταξη νέων άρθρων στην κατηγορία.

Ανακατευθύνετε τους χρήστες σε μια τυχαία σελίδα στο WordPress

Αυτό μπορεί να μην είναι ένα τυπικό χαρακτηριστικό κάθε ιστότοπου WordPress, αλλά σίγουρα μπορεί να είναι ένα διασκεδαστικό εργαλείο για να έχετε κάπου στον ιστότοπό σας. Εάν γράφετε πολλά ή ίσως έχετε πολλές γκαλερί, μπορείτε να καταλήξετε να έχετε χιλιάδες σελίδες τις οποίες ο μέσος χρήστης δεν θα δει. Γιατί λοιπόν να μην κάνετε τα πράγματα λίγο πιο ενδιαφέροντα με την ανακατεύθυνση ενός χρήστη σε μια τυχαία ανάρτηση?

Εντάξει, δεν θα ανακατευθύνετε έναν χρήστη σε μια τυχαία ανάρτηση χωρίς να το γνωρίζετε, ούτε θα το κάνετε στην αρχική σελίδα. Αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα απλό κουμπί ή σύνδεσμο στον οποίο ένας χρήστης μπορεί να κάνει κλικ και μετά θα μεταφερθεί σε άλλη σελίδα του ιστότοπού σας. Ίσως είναι μια γκαλερί. Ίσως ένα ωραίο άρθρο που είχατε γράψει πριν από χρόνια Ποιός ξέρει. Μπορεί να είναι διασκεδαστικό.

Ας αρχίσουμε:

 1. Πρώτα πρέπει να προετοιμάσετε τον σύνδεσμο ανακατεύθυνσης. Ανοίξτε το αρχείο functions.php
 2. Αντιγράψτε και επικολλήστε τον ακόλουθο κώδικα:
 3. add_action ('init', 'random_add_rewrite');
  συνάρτηση random_add_rewrite () {
  παγκόσμιο wp $;
  $ wp-> add_query_var ('τυχαίο');
  add_rewrite_rule ('random /? $', 'index.php? random = 1', 'κορυφή');
  }
  
  add_action ('template_redirect', 'random_template');
  
  συνάρτηση random_template () {
  if (get_query_var ('random') == 1) {
  $ posts = get_posts ('post_type = post & orderby = rand & numberposts = 1');
  foreach ($ δημοσιεύσεις ως $ post) {
  $ link = get_permalink ($ post);
  }
  wp_redirect ($ link, 307);
  έξοδος;
  }
  }
 4. Αποθήκευσε τις αλλαγές
 5. Μεταβείτε στη διεύθυνση www.yourdomain.com/?random=1

Μετά από αυτό, είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε τον σύνδεσμο / κουμπί σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδεθείτε http://www.yourdomain.com/?random=1 και κάθε φορά που ένας χρήστης ανοίγει τη σελίδα, θα ανακατευθύνεται σε μια τυχαία σελίδα. Απολαύστε τη νέα σας δυνατότητα.

Σας ανακατευθύνει στο συμπέρασμα

Αργά ή γρήγορα, θα θέλετε να ανακατευθύνετε συγκεκριμένους χρήστες σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Είτε υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτό και προσπαθείτε να κάνετε τους επισκέπτες σας να αγοράσουν κάτι ή απλά θέλετε να κάνετε τη διαδικασία σύνδεσης πιο άνετη, αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τις ανακατευθύνσεις.

Εάν είστε αρκετά άνετοι με την κωδικοποίηση, θα μπορείτε να βελτιώσετε αυτό και να ανακατευθύνετε τους χρήστες και σε διαφορετικές καταστάσεις επίσης. Εάν όχι, ελπίζουμε ότι αυτά τα παραδείγματα ήταν αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked