Πώς να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας εμφάνισης στο WordPress

wordpress-εμφάνιση-editor.png


Μέχρι τώρα, είχατε την ευκαιρία να προσαρμόσετε το WordPress CMS μέσω διαφόρων φιλικών προς το χρήστη συντάκτες. Το Customizer σάς επέτρεψε να ανακαλύψετε διαφορετικές επιλογές εμφάνισης που υποστηρίζει το θέμα σας. Αλλά όταν αποφασίσετε να εξατομικεύσετε τον ιστότοπό σας πέρα ​​από τις συγκεκριμένες επιλογές, θα πρέπει να γνωρίζετε για το WordPress Appearance Editor.

Μεταξύ πολλών αρχείων στο WordPress που μπορούν να τροποποιηθούν, υπάρχουν δύο ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Μιλάμε για αρχεία προτύπων και φύλλων στυλ που μπορείτε να επεξεργαστείτε απευθείας από το WordPress.

Πριν αρχίσετε να σκέφτεστε να αλλάξετε κώδικα μόνοι σας, θα πρέπει να σας προειδοποιήσουμε ότι το WordPress δεν δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας των επηρεαζόμενων αρχείων. Έτσι, τυχόν αλλαγές είναι μόνιμες.

Πώς να επεξεργαστείτε θέματα με τον Επεξεργαστή εμφάνισης

Όταν είστε έτοιμοι να μάθετε περισσότερα για το WordPress και να λερώσετε τα χέρια σας πληκτρολογώντας κάποιο προσαρμοσμένο κώδικα, μεταβείτε στο Εμφάνιση -> Πρόγραμμα επεξεργασίας. Αυτό το ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας σάς επιτρέπει να αλλάζετε τον κώδικα που διατηρείται στο πρότυπο και τα φύλλα φύλλου στυλ του θέματος. Μόλις το ανοίξετε, το αρχείο style.css που χρησιμοποιεί το τρέχον θέμα θα εμφανίζεται αυτόματα μπροστά σας.

Πρόγραμμα επεξεργασίας εμφάνισης WordPress

Ανάλογα με τη ρύθμιση του ιστότοπού σας, ενδέχεται να μην έχετε πρόσβαση σε ορισμένα αρχεία. Εάν ναι, το WordPress θα εμφανίσει ένα προειδοποιητικό μήνυμα για να σας πει ότι πρέπει να αλλάξετε τα δικαιώματα αρχείων για το συγκεκριμένο αρχείο. Για να μάθετε περισσότερα, δείτε πώς να αλλάξετε τα δικαιώματα αρχείων στο WordPress.

Πώς να επιλέξετε αρχεία για επεξεργασία

Μόλις ανοίξετε το πρόγραμμα επεξεργασίας, το WordPress θα σας δείξει όλα τα διαθέσιμα αρχεία προτύπων και φύλλων στυλ του ενεργού θέματος. Εάν θέλετε να επεξεργαστείτε ένα ανενεργό θέμα, μεταβείτε στην κορυφή της λίστας, επιλέξτε ένα στοιχείο από το αναπτυσσόμενο μενού και κάντε κλικ στο κουμπί “Επιλογή”. Στη συνέχεια, το WordPress θα φορτώσει όλα τα αρχεία που σχετίζονται με το επιλεγμένο θέμα.

Πρότυπα

Για να επιλέξετε ένα αρχείο, μεταβείτε στη λίστα στη δεξιά πλευρά του παραθύρου. Καθένα έχει ένα όνομα και όνομα αρχείου που εμφανίζονται σε αγκύλες παρακάτω. Για να επεξεργαστείτε οποιοδήποτε από τα αρχεία, απλώς κάντε κλικ πάνω του και ο κώδικας θα εμφανιστεί στον επεξεργαστή στην αριστερή πλευρά.

Πρόσεχε

Ενώ η επεξεργασία αρχείων φύλλου στυλ είναι σχετικά ασφαλής, η επεξεργασία αρχείων PHP μπορεί να προκαλέσει σφάλματα που μπορούν να κάνουν τον ιστότοπό σας άχρηστο. Να είστε πολύ προσεκτικοί εάν αποφασίσετε να επεξεργαστείτε αρχεία PHP από το Appearance Editor.

Παράδειγμα: Πώς να αλλάξετε το μέγεθος της γραμματοσειράς μέσω του Appearance Editor

Για να σας δείξουμε πώς λειτουργεί ο συντάκτης, πρόκειται να αλλάξουμε το μέγεθος της γραμματοσειράς του κειμένου σε αναρτήσεις στο θέμα Twenty Seventeen.

Πριν συνεχίσουμε, θα θέλαμε να εκτροχιάσουμε την προσοχή σας για λίγο. Στην έκδοση 4.7, το WordPress παρουσίασε μια νέα δυνατότητα που σας επιτρέπει να προσθέσετε προσαρμοσμένο CSS πιο γρήγορα. Αντί να επεξεργαστείτε τον κώδικα μέσω του Επεξεργαστή εμφάνισης, σας προτείνουμε να ανοίξετε Εμφάνιση -> Προσαρμογή -> Πρόσθετο CSS όπου μπορείτε να γράψετε οποιονδήποτε προσαρμοσμένο κώδικα CSS που θέλετε χωρίς να επηρεαστεί άμεσα το φύλλο στυλ.

Επιθεωρήστε τα στοιχεία

Επιθεωρήστε στοιχεία στο Google Chrome

Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να επεξεργαστείτε το φύλλο στυλ απευθείας μέσω του Επεξεργαστή εμφάνισης, ακολουθήστε τι πρέπει να κάνετε:

 1. Ανοίξτε οποιαδήποτε ανάρτηση από το ιστολόγιό σας
 2. Επιλέξτε το κείμενο μιας ανάρτησης
 3. Κάντε δεξί κλικ στην επιλογή και επιλέξτε “Επιθεώρηση” ή “Επιθεώρηση στοιχείου” (ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε)
 4. Στη νέα ενότητα ή το παράθυρο που άνοιξε, βρείτε το επισημασμένο

  στοιχείο

Επιθεωρήστε την παράγραφο στοιχείων

Η τάξη θα πρέπει επίσης να είναι ορατή στην καρτέλα “Στυλ”. Εάν κάνετε κλικ στο στυλ, το πρόγραμμα περιήγησής σας θα πρέπει να ανοίξει το φύλλο στυλ και να σας επιτρέψει να επεξεργαστείτε το CSS απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία για να δοκιμάσετε τον προσαρμοσμένο κώδικα CSS πριν εφαρμόσετε πραγματικά αλλαγές στον ιστότοπό σας. Δεδομένου ότι θέλαμε να τροποποιήσουμε το μέγεθος γραμματοσειράς του κειμένου σε αναρτήσεις, ο ακόλουθος κώδικας CSS μας ενδιαφέρει:

Π {
μέγεθος γραμματοσειράς: 50px;
}

Εφαρμόστε αλλαγές

Αφού δοκιμάσετε μερικά μεγέθη γραμματοσειρών από το πρόγραμμα περιήγησης, θυμηθείτε αυτό που σας άρεσε περισσότερο. Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε στον Επεξεργαστή και να τροποποιήσετε τη γραμματοσειρά:

 1. Μεταβείτε στο Εμφάνιση -> Πρόγραμμα επεξεργασίας
 2. Εάν δεν έχετε ήδη επιλέξει, επιλέξτε Φύλλο στυλ (style.css) αρχείο από τη λίστα στη δεξιά πλευρά
 3. Βρείτε την τάξη “p”
 4. Προσθήκη “font-size: 50px;” (ολόκληρος ο κώδικας θα πρέπει να μοιάζει με αυτόν που γράψαμε παραπάνω)
 5. Κάντε κλικ στο κουμπί “Ενημέρωση αρχείου”

Τροποποιημένο μέγεθος γραμματοσειράς παραγράφου

Το νέο στυλ αποθηκεύεται και είστε έτοιμοι να φορτώσετε ξανά τον ιστότοπο. Ανοίξτε οποιαδήποτε ανάρτηση για να δείτε την αλλαγή στο μέγεθος του κειμένου. Εάν δεν μπορείτε να δείτε τη διαφορά και είστε βέβαιοι ότι έχετε προσαρμόσει σωστά τον κώδικα, βεβαιωθείτε ότι έχετε εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης ή πατήστε CTRL + F5 για να ανανεώσετε τη σελίδα.

Να είστε προσεκτικοί όταν εργάζεστε με το Appearance Editor

Το Appearance Editor είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο για γρήγορες αλλαγές σε αρχεία προτύπων και φύλλων στυλ. Αλλά για να αξιοποιήσετε στο έπακρο, είναι σημαντικό να είστε απόλυτα σίγουροι για τις αλλαγές που κάνετε. Οποιαδήποτε αλλαγή στα αρχεία PHP ενδέχεται να κλειδώσει τον ιστότοπό σας έως ότου τα διορθώσετε μέσω FTP. Έτσι, όταν εργάζεστε με αρχεία PHP, προτείνουμε να εργαστείτε σε ένα τοπικό αρχείο το οποίο μπορείτε να μεταφέρετε μέσω FTP διατηρώντας ταυτόχρονα το αρχικό αντίγραφο ασφαλείας. Εάν κάνετε τροποποιήσεις σε φύλλα στυλ, μην ξεχάσετε τις πρόσθετες δυνατότητες CSS που παρουσιάστηκαν πριν από μερικούς μήνες.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map