Πώς να προσαρμόσετε την κεφαλίδα του ιστοτόπου WordPress

προσαρμογή-wordpress-header.png


Η κεφαλίδα του WordPress είναι η κορυφαία ενότητα και αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό οπτικό στοιχείο ενός ιστολογίου WordPress. Δεδομένου ότι είναι το πρώτο πράγμα που θα βλέπουν οι επισκέπτες μετά τη φόρτωση του ιστότοπού σας, είναι σημαντικό να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή κατά την προσαρμογή της κεφαλίδας.

Συνήθως, η κεφαλίδα του WordPress εμφανίζει μια εικόνα ή ένα βίντεο που χρησιμοποιείται για να τραβήξει την προσοχή των επισκεπτών. Τις περισσότερες φορές, μπορείτε να περιμένετε και ένα μενού πλοήγησης εκεί. Δεδομένου ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει δημοφιλή, πολλοί χρήστες του WordPress τείνουν επίσης να τοποθετούν κοινωνικά εικονίδια εκεί, έτσι ώστε άλλοι να μπορούν να φτάνουν πιο γρήγορα στα προφίλ τους.

Αν και αυτό το στοιχείο είναι μια τυπική ενότητα που μπορεί να βρεθεί σε κάθε ιστότοπο, οι λειτουργίες μιας κεφαλίδας WordPress εξαρτώνται αποκλειστικά από ένα θέμα που χρησιμοποιείτε. Ενώ τα περισσότερα από τα δωρεάν και premium θέματα θα σας επιτρέψουν να χειριστείτε εικόνες και βίντεο που μπορείτε να προσαρμόσετε λεπτομερώς, ορισμένα δεν θα σας αφήσουν να προσαρμόσετε καθόλου την κεφαλίδα. Ας ελπίσουμε ότι έχετε επιλέξει ένα καλό θέμα WordPress από την πρώτη ομάδα και τώρα σας ενδιαφέρει πώς να προσαρμόσετε την κεφαλίδα του ιστότοπού σας στο WordPress. Εάν όχι, θα πρέπει να επεξεργαστείτε αρχεία θεμάτων. Δεν υπάρχει τρόπος γύρω του.

Πώς να προσθέσετε εικόνες και βίντεο σε μια κεφαλίδα WordPress

Για να μεταβείτε στο πρόγραμμα επεξεργασίας, μεταβείτε στο Εμφάνιση -> Κεφαλίδα από το μενού του πίνακα ελέγχου στην αριστερή πλευρά.

Εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα επεξεργασίας κεφαλίδας από Εμφάνιση -> Προσαρμογή -> Μέσα κεφαλίδας. Καθώς οι επιλογές εξαρτώνται από κάθε θέμα, λάβετε υπόψη ότι το “Header Media” μπορεί να φέρει διαφορετικό όνομα ή να μην εμφανίζεται καθόλου στη λίστα. Για τους σκοπούς αυτού του σεμιναρίου, θα επικεντρωθούμε στο υπέροχο θέμα Twenty Seventeen.

Header Media στο WordPress

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε αφού κάνετε κλικ στον σύνδεσμο είναι αυτό WordPress άνοιξε μια δοκιμαστική σελίδα του ιστότοπού σας με όλες τις επιλογές στην αριστερή πλευρά. Αυτό σας επιτρέπει να βλέπετε αλλαγές στην κεφαλίδα καθώς τις κάνετε. Είναι πάντα ωραίο να βλέπουμε πώς η νέα εικόνα ή το βίντεο θα επηρεάσει την αρχική σας σελίδα, ακόμη και πριν αποθηκεύσετε νέες ρυθμίσεις. Με τη ζωντανή προεπισκόπηση, μπορείτε ελεύθερα να πειραματιστείτε με διαφορετικά βίντεο και εικόνες χωρίς να επηρεάσετε τους επισκέπτες σας.

Βίντεο κεφαλίδας

Τα βίντεο θεωρούνται πιο σημαντικά από τις εικόνες. Έτσι, αν προσθέσετε ένα στην κεφαλίδα σας, θα αντικαταστήσει την εικόνα που υπάρχει ήδη εκεί. Μπορείτε να προσθέσετε ένα βίντεο στην κεφαλίδα του WordPress με δύο διαφορετικούς τρόπους. Συνήθως, τα βίντεο που προσθέτετε εδώ θα έχουν ήχο, γιατί διαφορετικά θα ενοχλούσαν τους επισκέπτες.

Μεταφόρτωση βίντεο σε μορφή .mp4

Για να χρησιμοποιήσετε ένα βίντεο από τη Βιβλιοθήκη πολυμέσων ή να ανεβάσετε ένα νέο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το .mp4 μορφή. Αυτή είναι η μόνη μορφή που δέχεται το WordPress αυτή τη στιγμή, οπότε θα πρέπει να το προσαρμόσετε. Δεδομένου ότι αυτοί οι τύποι βίντεο μπορούν να γίνουν αρκετά μεγάλοι, είναι σημαντικό να είστε εσείς μειώστε το μέγεθος του αρχείου όσο το δυνατόν περισσότερο. Το βίντεο MP4 μπορεί εύκολα να ξεπεράσει μερικές εκατοντάδες megabyte ανά αρχείο και αυτό είναι κάτι που δεν είναι αποδεκτό για ένα ιστολόγιο.

Το προτεινόμενο μέγεθος ενός βίντεο σε εικονοστοιχεία θα εξαρτηθεί από το θέμα σας. Με είκοσι δεκαεπτά, είναι συνιστάται το βίντεό σας να είναι 2000 × 1200 εικονοστοιχεία.

Εάν έχετε ένα τέτοιο βίντεο, κάντε κλικ στο κουμπί “Επιλογή βίντεο”. Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα από τη βιβλιοθήκη πολυμέσων σας ή ανεβάστε ένα νέο βίντεο. Θα δείτε αμέσως τα αποτελέσματα στη σελίδα σας.

Χρησιμοποιήστε ένα βίντεο από το Youtube:

Κεφαλίδα βίντεο Youtube

Η χρήση ενός βίντεο από το Youtube είναι πολύ απλούστερη. Μόλις βρείτε αυτό που σας αρέσει, απλώς αντιγράψτε και επικολλήστε τη διεύθυνση URL στη φόρμα. Μόλις επικολλήσετε το σύνδεσμο, το WordPress θα φορτώσει το βίντεο και θα σας δείξει την προεπισκόπηση του ιστότοπού σας.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα βίντεο, το WordPress θα χρησιμοποιήσει την εικόνα κεφαλίδας ως εναλλακτικό.

Τι είναι η εναλλακτική εικόνα; Μέχρι τη φόρτωση του βίντεο, οι χρήστες σας θα βλέπουν παραδοσιακά έναν κενό χώρο στην τοποθεσία του. Για να αποφευχθεί αυτό, η εναλλακτική εικόνα τους επιτρέπει να βλέπουν μια εικόνα αντ ‘αυτού. Επίσης, δεδομένου ότι δεν είναι όλα τα προγράμματα περιήγησης σε θέση να αναπαραγάγουν βίντεο, μια εικόνα θα χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις που οι χρήστες δεν μπορούν να δουν το βίντεο που επιλέξατε. Εξαιτίας αυτού, ακόμη και αν χρησιμοποιείτε βίντεο, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια εικόνα κεφαλίδας για αυτές τις περιπτώσεις.

Εικόνα επικεφαλίδας

Από προεπιλογή, το WordPress εμφανίζει αυτόματα μια εικόνα κεφαλίδας από την οποία μπορείτε να δείτε Εμφάνιση -> Κεφαλίδα συντάκτης. Εδώ, μπορείτε να δείτε την τρέχουσα εικόνα κεφαλίδας, που είχε μεταφορτωθεί προηγουμένως (εάν δεν έχετε ανεβάσει εικόνες κεφαλίδας, δεν θα δείτε αυτήν την επιλογή) και μια προτεινόμενη φωτογραφία.

Εάν δεν θέλετε να έχετε μια εικόνα κεφαλίδας, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί “Απόκρυψη εικόνας”.

Για να αλλάξετε μια εικόνα, κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη νέας εικόνας” που θα ανοίξει τη Βιβλιοθήκη πολυμέσων. Εδώ θα μπορείτε να επιλέξετε φωτογραφίες που έχετε ήδη προσθέσει στον ιστότοπό σας ή να ανεβάσετε νέες.

Προσθήκη νέας εικόνας κεφαλίδας στο WordPress

Αφού επιλέξετε μια εικόνα, θα είναι δυνατή η περικοπή της στις συνιστώμενες διαστάσεις. Εάν θέλετε η εικόνα να ταιριάζει απόλυτα με το θέμα σας, σας προτείνουμε να την περικόψετε. Επίσης, συνιστάται ότι η εικόνα σας έχει τις ίδιες διαστάσεις με το βίντεό σας (εάν χρησιμοποιείτε, φυσικά).

Εάν υπάρχουν περισσότερες από μία μεταφορτωμένες ή προτεινόμενες εικόνες, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί “Τυχαιοποίηση μεταφορτωμένων / προτεινόμενων κεφαλίδων”. Στη συνέχεια, το WordPress θα επιλέξει τυχαία μία εικόνα για την κεφαλίδα σας. Αυτή είναι μια ωραία επιλογή για όσους από εσάς θέλετε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ εικόνων κάθε λίγες μέρες.

Μην παραμελείτε την κεφαλίδα του WordPress

Τόσο από οπτική όσο και από λειτουργική άποψη, η κεφαλίδα του WordPress είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του ιστολογίου σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει απλώς να παραβλέπετε το σχεδιασμό του. Επειδή το θέμα σας σας παρέχει τα προνόμια να προσαρμόσετε λεπτομερώς την κεφαλίδα, χρησιμοποιήστε αυτές τις διαθέσιμες επιλογές για να αλλάξετε βίντεο και εικόνες σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Οι χρήστες σας θα χαρούν να δουν ότι έχετε επενδύσει λίγο χρόνο στην προσαρμογή.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map