Τρόπος χρήσης της ενότητας Εργαλεία στον Πίνακα ελέγχου του WordPress

wordpress-εργαλεία.png


Εκτός από τις ρυθμίσεις του WordPress που περιέχουν σχεδόν όλες τις επιλογές για έναν ιστότοπο, υπάρχουν μερικές ακόμη δυνατότητες που μπορείτε να βρείτε στη ζώνη εργαλείων του WordPress. Δεδομένου ότι αυτά τα εργαλεία WordPress είναι λίγο διαφορετικά από τις υπόλοιπες ρυθμίσεις, έχουν μια ειδική θέση στο μενού διαχειριστή.

Η ενότητα εργαλείων WordPress περιέχει σενάρια που απαιτούνται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτά τα σενάρια δεν είναι προεγκατεστημένα στο WordPress, αλλά αναφέρονται μόνο για να μπορείτε να τα βρείτε πιο εύκολα όταν είναι απαραίτητο.

Διαθέσιμα εργαλεία

Για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε Πατήστε αυτό και Μετατροπέας κατηγοριών και ετικετών, μεταβείτε στο Εργαλεία -> Διαθέσιμα εργαλεία.

Η ενότητα περιέχει μόνο δύο σενάρια που θα πρέπει να εγκαταστήσετε εάν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε.

Πατήστε αυτό

Αυτό το απλό widget σας επιτρέπει να τραβήξετε τμήματα του ιστού και να δημιουργήσετε νέο περιεχόμενο με ένα μόνο κλικ. Επιλέγοντας κείμενο, εικόνες και βίντεο από άλλους ιστότοπους, πατήστε Αυτό θα εισαγάγει την επιλογή στον επεξεργαστή WordPress. Στη συνέχεια, το περιεχόμενο που επιλέξατε μπορεί εύκολα να επεξεργαστεί και να δημοσιευτεί στον ιστότοπό σας.

Η εγκατάσταση του Τύπου Αυτό είναι πολύ απλό. Απλώς σύρετε και αποθέστε το σελιδοδείκτη στη γραμμή σελιδοδεικτών σας (συνήθως βρίσκεται στο επάνω μέρος του προγράμματος περιήγησής σας). Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε μια άλλη μέθοδο:

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί δίπλα στο σελιδοδείκτη με την ετικέτα “Πατήστε αυτό”
 2. Αντιγράψτε τον κωδικό
 3. Δημιουργήστε έναν νέο σελιδοδείκτη στο πρόγραμμα περιήγησής σας
 4. Επικολλήστε τον κώδικα στο πεδίο URL

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε Πατήστε αυτό σε μια κινητή συσκευή, χρησιμοποιήστε το κουμπί στο κάτω μέρος της ενότητας με την ετικέτα “Άνοιγμα τύπου”. Αφού φορτώσει, προσθέστε τη σελίδα στους σελιδοδείκτες του κινητού σας.

Τώρα όποτε θέλετε να αντιγράψετε το περιεχόμενο στον επεξεργαστή WordPress, πατήστε το κουμπί στην καρτέλα σελιδοδεικτών. Πατήστε Αυτό θα ανοίξει το πρόγραμμα επεξεργασίας σε μια νέα σελίδα όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον τυπικό επεξεργαστή WordPress για να γράψετε και να μορφοποιήσετε κείμενο, να προσθέσετε αρχεία πολυμέσων και να διαχειριστείτε την ανάρτηση όπως οποιαδήποτε άλλη. Είναι εύκολο να αποθηκεύσετε μια ανάρτηση ως πρόχειρο ή να τη δημοσιεύσετε αμέσως από το νέο παράθυρο.

Μετατροπέας κατηγοριών και ετικετών

Αυτό το εργαλείο θα σας συνδέσει με το σενάριο που μπορεί να κάνει τη μετατροπή για εσάς. Εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει το σενάριο, αυτό είναι το μέρος όπου μπορείτε να το εκτελέσετε. Διαφορετικά, το WordPress θα σας επιτρέψει να εγκαταστήσετε τον μετατροπέα.

Εισαγωγή

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει άλλη πλατφόρμα blogging και θέλετε να μεταβείτε στο WordPress, θα χρειαστείτε το εργαλείο εισαγωγής. Σας επιτρέπει να ανεβάσετε περιεχόμενο από άλλα ιστολόγια και άλλους ιστότοπους WordPress στο νέο. Από προεπιλογή, θα βρείτε τα ακόλουθα εργαλεία στη λίστα Εισαγωγή:

 • Blogger – εισαγωγή αναρτήσεων, σχολίων και χρηστών από ένα ιστολόγιο Blogger
 • Blogroll – εισαγωγή συνδέσμων σε μορφή OPML
 • Μετατροπέας κατηγοριών και ετικετών – μετατρέψτε τις υπάρχουσες ετικέτες σε κατηγορίες και αντίστροφα
 • LiveJournal – εισαγωγή αναρτήσεων από το LiveJournal
 • Movable Type and TypePad – εισαγάγετε αναρτήσεις και σχόλια από ένα blog τύπου Typeable ή TypePad
 • RSS – εισαγωγή αναρτήσεων από μια ροή RSS
 • Tumblr – Εισαγωγή δημοσιεύσεων και πολυμέσων από το Tumblr
 • WordPress – εισαγωγή αναρτήσεων, σελίδων, σχολίων, προσαρμοσμένων πεδίων, κατηγοριών και ετικετών από ένα αρχείο εξαγωγής WordPress

Εισαγωγή εργαλείων WordPress

Υπάρχουν άλλες διαθέσιμες επιλογές εισαγωγής μέσω διαφορετικών προσθηκών WordPress. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που χρειάζεστε, δοκιμάστε να αναζητήσετε τις επίσημες προσθήκες WordPress αποθήκη για το σωστό εργαλείο εισαγωγής.

Εξαγωγή

Το εργαλείο εξαγωγής θα πάρει περιεχόμενο από τον τρέχοντα ιστότοπο του WordPress και θα το μεταφέρει σε ένα αρχείο, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αλλού. Είναι δυνατή η εξαγωγή:

 • Όλο το περιεχόμενο
 • Δημοσιεύσεις
 • Σελίδες
 • Μεσο ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Εάν επιλέξατε όλο το περιεχόμενο, το αρχείο εξαγωγής θα περιέχει όλες τις αναρτήσεις, τις σελίδες, τα σχόλια, τα προσαρμοσμένα πεδία, τους όρους, τα μενού πλοήγησης και τις προσαρμοσμένες αναρτήσεις. Επιλέγοντας Αναρτήσεις ή Σελίδες, μπορείτε να εξάγετε μόνο συγκεκριμένες βάσει του συγγραφέα, της ημερομηνίας και της κατάστασης. Η επιλογή πολυμέσων σάς επιτρέπει να φιλτράρετε αρχεία με βάση τη στιγμή της μεταφόρτωσης.

Εξαγωγή εργαλείων WordPress

Αφού ορίσετε την επιλογή, κάντε κλικ στο κουμπί “Λήψη αρχείου εξαγωγής”. Αφού το WordPress δημιουργήσει ένα αρχείο XML με το περιεχόμενο, θα πρέπει να το αποθηκεύσετε σε μια ασφαλή τοποθεσία στον υπολογιστή σας. Αυτό είναι το αρχείο που θα χρειαστείτε μόλις αποφασίσετε να εισαγάγετε το περιεχόμενο σε άλλο WordPress ή σε οποιοδήποτε άλλο είδος ιστολογίου.

Είναι καλό να γνωρίζετε ότι τα Εργαλεία WordPress υπάρχουν για εσάς

Αφού δείτε ποια είναι τα εργαλεία του WordPress, είναι προφανές ότι δεν θα τα χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση. Είτε πρέπει να ρυθμίσετε Πατήστε αυτό ή χρησιμοποιήστε εργαλεία εξαγωγής και εισαγωγής, οι πιθανότητες είναι ότι θα πρέπει να έχετε πρόσβαση μόνο σε αυτά μία φορά.

Αλλά είναι ωραίο να γνωρίζουμε ότι το προγραμματιστές σκεφτόμουν τα πάντα και ότι δεν χρειάζεται να φτάσετε έξω από το WordPress για να βρείτε σενάρια που θα σας βοηθήσουν. Ακόμα κι αν δεν χρειάζεστε κανένα από τα εργαλεία αυτή τη στιγμή, μπορεί να είναι χρήσιμα κάποια στιγμή στο μέλλον. Απλώς κρατήστε το υπόμνημά τους στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας ή ακόμα καλύτερα, προσθέστε σελιδοδείκτη σε αυτήν την ανάρτηση, ώστε να μπορείτε να την διαβάσετε ξανά όταν είναι απαραίτητο.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked