Τροποποιήστε τις δυνατότητες αναζήτησης του ιστότοπού σας στο WordPress

Τροποποιήστε τις δυνατότητες αναζήτησης του ιστότοπού σας στο WordPress


Μόλις αρχίσετε να γράφετε και να συγκεντρώνετε περισσότερα από λίγα άρθρα, ελπίζουμε ότι θα έχετε περισσότερους επισκέπτες να επισκεφθούν τον ιστότοπό σας. Και όταν φτάσουν εκεί, οι επισκέπτες σας θα θέλουν μόνο το καλύτερο περιεχόμενο και αυτό ισχύει μόνο αν ενδιαφέρονται για το θέμα. Έτσι, ακόμη και αν περιορίσετε το πεδίο και γράφετε μόνο για, ας πούμε παιχνίδια PC και όχι όλα τα βιντεοπαιχνίδια, οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να μην ενδιαφέρονται για κάθε άρθρο που έχετε γράψει μέχρι στιγμής.

Εκτός από συνδέσμους και προτάσεις από εσάς ή άλλους επισκέπτες, θα θελήσετε να δώσετε στους χρήστες σας τη δυνατότητα αναζήτησης μέσω του ιστότοπού σας.

Με τον ίδιο τρόπο που οι χρήστες πραγματοποιούν αναζήτηση στο Google για να μεταβούν στον ιστότοπό σας, θέλετε να μπορούν να κάνουν αναζήτηση και στο ιστολόγιό σας. Ναι, υπάρχει μια προεπιλεγμένη δυνατότητα αναζήτησης που έχει ήδη ενσωματωθεί στο WordPress. Αλλά αν έχετε δοκιμάσει να δουλέψετε με αυτό, πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι δεν είναι τόσο καλό όσο φανταζόσασταν, παρόλο που έχει βελτιωθεί με τα χρόνια.

Έτσι, για να βελτιώσουμε τη λειτουργία αναζήτησης, σε αυτό το άρθρο, πρόκειται να σας δείξουμε:

 • Οι καλύτερες προσθήκες αναζήτησης για WordPress
 • Πώς να αλλάξετε την προεπιλεγμένη αναζήτηση URL slug
 • Πώς να αναζητήσετε αναρτήσεις αποκλειστικά από τους τίτλους τους
 • Πώς να βελτιώσετε τη λειτουργία αναζήτησης και να βρείτε αποτελέσματα σε μια συγκεκριμένη κατηγορία
 • Πώς να ορίσετε κατηγορίες για τα αποτελέσματα αναζήτησης του WordPress
 • Πώς να εξαιρέσετε όλες τις σελίδες ή τις αναρτήσεις
 • Πώς να εξαιρέσετε μόνο ορισμένες σελίδες ή δημοσιεύσεις
 • Πώς να επιτρέψετε τη χρήση της Φωνητικής αναζήτησης στο WordPress

Contents

Οι καλύτερες προσθήκες αναζήτησης για WordPress

Με την ποικιλία των προσθηκών WordPress, δεν πρέπει να ανησυχείτε για την τροποποίηση της λειτουργίας αναζήτησης. Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές προσθήκες που θα επεκτείνουν τις δυνατότητές σας αναζήτησης και θα παρουσιάσετε με υπερηφάνεια το πλαίσιο αναζήτησης στον ιστότοπο που σας ανήκει.

Εάν κάνετε τα πάντα σωστά, οι χρήστες πιθανότατα θα πληκτρολογήσουν αυτό που θέλουν στο νέο πλαίσιο αναζήτησης και θα λάβουν τα αποτελέσματα που περίμεναν. Τώρα ας δούμε μερικές από τις καλύτερες προσθήκες αναζήτησης WordPress που μπορείτε να εγκαταστήσετε μέσα σε λίγα λεπτά.

Αναζήτηση Google WP

ΤΙΜΗ: Δωρεάν

Αναζήτηση Google WP

Ας ξεκινήσουμε με μια προσθήκη που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε τη δύναμη της μηχανής αναζήτησης Google στον ιστότοπό σας. Αυτή η δωρεάν προσθήκη θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο αναζήτησης Google το οποίο μπορείτε εύκολα να τοποθετήσετε στον ιστότοπό σας ως widget.

Θα πρέπει να δηλώσετε έναν λογαριασμό προσαρμοσμένης αναζήτησης Google, να λάβετε το αναγνωριστικό και η προσθήκη θα κάνει τα υπόλοιπα. Στη συνέχεια, οι επισκέπτες σας θα μπορούν να κάνουν αναζήτηση στον ιστότοπό σας ή σε ολόκληρο τον ιστό, ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας, ή ακόμη και να αναζητούν μόνο εικόνες εάν αποφασίσετε να το κάνετε. Μπορείτε να προσαρμόσετε πολλές δυνατότητες αναζήτησης, να εφαρμόσετε προσαρμοσμένες διατάξεις, να αλλάξετε χρώματα, γραμματοσειρές, μικρογραφίες και πολλά άλλα.

 • Τα αποτελέσματα βασίζονται στην Google
 • Άμεσος σύνδεσμος προς το Google Analytics
 • Αυτόματη συμπλήρωση

Αναζήτηση Swiftype

ΤΙΜΗ: Δωρεάν

Αναζήτηση Swiftype

Αυτό το σύγχρονο plugin χρησιμοποιείται ήδη από πολλούς δημοφιλείς ιστότοπους που αναγνώρισαν τη δύναμή του. Όχι μόνο το Swiftype διαθέτει έναν από τους καλύτερους αλγόριθμους αναζήτησης που θα σας δώσει ουσιαστικά αποτελέσματα, αλλά σας δίνει μια λεπτομερή εικόνα για όλες τις αναζητήσεις που πραγματοποιούνται στον ιστότοπό σας. Με αυτήν τη δυνατότητα, μπορείτε εύκολα να βρείτε τις καλύτερες λέξεις-κλειδιά για τον ιστότοπό σας και να κάνετε το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα αναζήτησης ακόμα καλύτερα.

Η προσθήκη θα αντικαταστήσει την τυπική αναζήτηση WordPress, και μόλις δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό, μπορείτε να προσαρμόσετε το Swiftype για να το κάνετε όσο το δυνατόν καλύτερο για τον ιστότοπό σας. Εάν διαθέτετε μια εφαρμογή για κινητά που εμφανίζει περιεχόμενο από το ιστολόγιό σας, μπορείτε να βοηθήσετε τους επισκέπτες κινητών συσκευών σας να αναζητήσουν το περιεχόμενο ακόμα πιο εύκολα με το κινητό SDK.

 • Μεταφορά και απόθεση διεπαφής
 • Αυτόματη συμπλήρωση
 • Λεπτομερή αναλυτικά στοιχεία

ΑναζήτησηWP

ΤΙΜΗ: Από 49 $

ΑναζήτησηWP

Το SearchWP είναι ένα άλλο δημοφιλές plugin WordPress που θα είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο της προεπιλεγμένης αναζήτησης WP. Μετά την εγκατάσταση, δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε μια δύσκολη ρύθμιση, αλλά αντίθετα, μπορείτε να τη διαμορφώσετε ώστε να λειτουργεί με προσαρμοσμένα πεδία και τύπους δημοσιεύσεων, διαφορετικές ταξινομίες κ.λπ..

Η προσθήκη λειτουργεί εξαιρετικά με διαφορετικούς τύπους πολυμέσων, ώστε να βρίσκει εύκολα βίντεο, έγγραφα PDF, ήχο και πολλά άλλα. Οι αλγόριθμοί του έχουν σημασία για τις λέξεις-κλειδιά στα άρθρα σας, έτσι, για παράδειγμα, μια λέξη που βρίσκεται στον τίτλο θα έχει μεγαλύτερη επίδραση στα αποτελέσματα αναζήτησης από ό, τι κάποιος βρήκε το άρθρο, το σχόλιο ή την πλευρική γραμμή. Οι προγραμματιστές θα αρέσουν στις δυνατότητες επέκτασης των λειτουργιών της προσθήκης, ενώ μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε διαφορετικές επεκτάσεις.

Μπορείτε να περιμένετε λεπτομερή στατιστικά στοιχεία των αποτελεσμάτων αναζήτησης, ώστε να μπορείτε να εργαστείτε σε περιεχόμενο που αναζητούν οι χρήστες. Προς το παρόν, υπάρχουν τρεις διαφορετικές άδειες από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε, ξεκινώντας από 49 $ ετησίως.

 • Έλεγχος βάρους λέξεων-κλειδιών
 • Αναζητήστε μέσα όπως βίντεο, ήχο και PDF
 • Λεπτομερή αναλυτικά στοιχεία

Relevanssi

ΤΙΜΗ: Δωρεάν / από 49,95 $

Relevanssi

Το Relevanssi μπορεί να ακούγεται σαν κάτι σχετικό. Στην πραγματικότητα, είναι επειδή το Relevanssi είναι μια φινλανδική λέξη για σχετική. Αυτή η προσθήκη θα αντικαταστήσει την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης WordPress και θα την κάνει πολύ καλύτερη. Για να συνεχίσετε την ιστορία σχετικά με το όνομα της προσθήκης, το Relevanssi θα ταξινομήσει τα αποτελέσματά σας σύμφωνα με τη συνάφειά του και όχι με την ημερομηνία. Και αυτό είναι μόνο το πρώτο χαρακτηριστικό στη μεγάλη λίστα. Αυτό το ισχυρό πρόσθετο μπορεί να ταιριάξει με μερικές λέξεις (ασαφής αντιστοίχιση), θα σας επιτρέψει να αναζητήσετε φράσεις ή να σας αφήσει να αναζητήσετε μόνο έναν όρο.

Δημιουργήστε προσαρμοσμένα αποσπάσματα, επισημάνετε τα αποτελέσματα σε έγγραφα και κάντε πολλά, πολύ περισσότερα με αυτήν την καταπληκτική προσθήκη. Το Relevanssi μπορεί να πραγματοποιήσει αναζήτηση μέσω σχολίων, ετικετών και προσαρμοσμένων τύπων δημοσιεύσεων. Θα σας δώσει επίσης τη δυνατότητα να επιλέξετε το βάρος για τίτλους, ετικέτες και σχόλια και, συνεπώς, να βελτιώσετε την αναζήτηση.

Ένα από τα πολυάριθμα χαρακτηριστικά που θα θέλαμε να τονίσουμε είναι η λειτουργία προτάσεων που θα δώσει στους χρήστες παρόμοια ερωτήματα αναζήτησης – κάτι όπως το γνωστό Google “Εννοούσατε;” πρόταση. Το Relevanssi προσφέρει πολλά περισσότερα και αυτή είναι μόνο μια δωρεάν έκδοση για την οποία μιλάμε. Εάν χρειάζεστε περισσότερα, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε ένα multisite, θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά σε μια premium έκδοση.

 • Ασαφής αντιστοίχιση
 • Επισημασμένοι όροι αναζήτησης σε έγγραφα
 • Αποτελέσματα αναζήτησης βάσει προτάσεων

ΑναζήτησηIQ

ΤΙΜΗ: Δωρεάν / 159 $ / μήνα

ΑναζήτησηIQ

Το SearchIQ είναι ένα άλλο εξαιρετικό plugin αναζήτησης του WordPress που παρέχει μια βελτιωμένη εμπειρία αναζήτησης στους χρήστες. Με ισχυρή λογική αναζήτησης, προηγμένη σημασιολογική ανάλυση, διαχείριση σφαλμάτων και πολλές τέτοιες δυνατότητες, το SearchIQ κατευθύνει τους χρήστες στα αποτελέσματα που αναζητούσαν. Το SearchIQ είναι αρκετά εύκολο στην εγκατάσταση και την προσαρμογή.

Για να ξεκινήσετε απαιτείται η δημιουργία λογαριασμού στο ΑναζήτησηIQ, εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε την προσθήκη, αντιγράψτε το κλειδί API από τον πίνακα ελέγχου SearchIQ και εισαγάγετε το κλειδί API στο backp wp. Η δωρεάν έκδοση διατίθεται με βασικές δυνατότητες και για επιχειρήσεις που χρειάζονται προηγμένες δυνατότητες όπως PDF, CDN, Facet ή προσαρμοσμένη επωνυμία, μπορούν να εγγραφούν πακέτα επί πληρωμή..

Όχι μόνο μπορείτε να κάνετε αναζήτηση σε σελίδες, αναρτήσεις, προεπιλεγμένα πεδία συστήματος WordPress, προσαρμοσμένα πεδία καθορισμένα από τον χρήστη, χαρακτηριστικά προϊόντων και ταξινομίες, PDF και απόσπασμα. Ωστόσο, ο πίνακας ελέγχου SearchIQ περιλαμβάνει επίσης δεδομένα αναλυτικών στοιχείων σε πραγματικό χρόνο που σας βοηθούν να κατανοήσετε τη συμπεριφορά αναζήτησης του χρήστη σας, ώστε να μπορείτε να βελτιστοποιήσετε καλύτερα τη στρατηγική περιεχομένου σας.

Αναζήτηση τα πάντα

ΤΙΜΗ: Δωρεάν

Αναζήτηση τα πάντα

Ένα άλλο εξαιρετικό δωρεάν υποκατάστατο για την προεπιλεγμένη αναζήτηση WP είναι σίγουρα το πρόσθετο Search Everything. Θα βελτιώσει τα αποτελέσματα αναζήτησης χωρίς να τροποποιήσετε πρότυπα. Μπορείτε να το ρυθμίσετε για να αναζητάτε σχεδόν τα πάντα στο WordPress, συμπεριλαμβανομένων σελίδων, αποσπασμάτων, προσχεδίων, συνημμένων, σχολίων, ετικετών και ακόμη και προσαρμοσμένων πεδίων. Εκτός αυτού, είστε ελεύθεροι να αφήσετε σελίδες και να δημοσιεύσετε μην θέλετε να βρίσκεστε στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Αυτό το πρόσθετο έρχεται με ένα μικρό βοηθό με την ονομασία Research Everything που θα αναζητήσει το περιεχόμενό σας ενώ γράφετε ένα νέο άρθρο και θα σας δώσει τη δυνατότητα να συνδεθείτε με άλλο περιεχόμενο αμέσως. Εάν θέλετε να κάνετε έρευνα, ακόμη περισσότερο, η λειτουργία Power Search θα σας βοηθήσει να βρείτε περιεχόμενο στο Διαδίκτυο. Εάν βρίσκεστε στο τρέξιμο, απλώς εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε την προσθήκη χωρίς καν να κοιτάξετε τη σελίδα ρυθμίσεων και θα έχετε μια βελτιωμένη μηχανή αναζήτησης σε λειτουργία μέσα σε λίγα λεπτά.

 • Εξαιρέστε περιεχόμενο που δεν θέλετε να γίνει αναζήτηση
 • Περιλαμβάνεται η έρευνα για τα πάντα και την αναζήτηση ισχύος
 • Δεν τροποποιεί τις σελίδες προτύπων σας

Αλλαγή προεπιλεγμένου slug διεύθυνσης URL αναζήτησης στο WordPress

Εκτός αν ο ιστότοπός σας είναι ένας ιστότοπος μιας σελίδας που περιέχει μόνο το όνομα της εταιρείας σας και τα στοιχεία επικοινωνίας, εάν μας ρωτήσετε, μια δυνατότητα αναζήτησης είναι μια απαραίτητη δυνατότητα. Δεν έχει σημασία αν ξεκινάτε απλώς ένα blog WordPress ή έχετε ήδη χιλιάδες δημοσιεύσεις και σελίδες στον ιστότοπό σας, είτε γράφετε ως χόμπι είτε βγάζετε χρήματα από το ιστολόγιό σας, πρέπει να κάνετε τα πάντα για να διατηρήσετε τους επισκέπτες σας στον ιστότοπο . Το να τους δώσετε έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο αναζήτησης μέσω του ιστότοπού σας είναι σίγουρα ένα από τα κρίσιμα πράγματα που πρέπει να προσέξετε.

Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε την ενσωματωμένη μηχανή αναζήτησης του WordPress ή εάν έχετε εγκαταστήσει διαφορετική, πρέπει να φροντίσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ενώ υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τη δυνατότητα αναζήτησης, ίσως έχετε ξεχάσει ένα απλό αλλά σημαντικό πράγμα. Ναι, μιλάμε για αυτό το slug URL που εμφανίζεται στη γραμμή διευθύνσεων μόλις η αναζήτηση επέστρεψε τη σελίδα αποτελεσμάτων.

Από προεπιλογή, το WordPress χρησιμοποιεί μια φιλική προς το χρήστη έκδοση του slug. Όχι μόνο ο επισκέπτης σας θα το βρει παράξενο, αλλά μπορεί να βλάψει και το SEO σας. Καλύτερα, μπορείτε να βοηθήσετε το SEO σας αλλάζοντας το γυμνοσάλιαγκας σε κάτι κατανοητό τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τις μηχανές.

Εάν έχετε δοκιμάσει την αναζήτηση μέσω του ιστότοπού σας, θα μπορούσατε να έχετε δει αυτό το παράξενο /? S = όρο γυμνοσάλιαγκας που εμφανίζεται στη γραμμή διευθύνσεων. Σε αυτό το μέρος, πρόκειται να σας δείξουμε πώς να το αλλάξετε σε οτιδήποτε θέλετε. Για παράδειγμα, πρόκειται να αλλάξουμε “/? S = όρος” σε “/όρος αναζήτησης” που θα είναι ευκολότερο να θυμάστε και να το χρησιμοποιήσετε.

 1. Ανοίξτε το functions.php
 2. Αντιγράψτε και επικολλήστε τα ακόλουθα:
 3. λειτουργία feed_dir_rewrite ($ wp_rewrite) {
  $ feed_rules = array ('search /(.+)' => 'index.php? s ='. $ wp_rewrite-> preg_index (1));
  $ wp_rewrite-> Rules = $ feed_rules + $ wp_rewrite-> κανόνες;
  }
  add_filter ('create_rewrite_rules', 'feed_dir_rewrite');
  
 4. Αλλάξτε τη διεύθυνση URL προορισμού στην τρίτη γραμμή σε ό, τι θέλετε
 5. Αποθήκευσε τις αλλαγές

Αφού πραγματοποιήσετε αυτές τις αλλαγές στο αρχείο functions.php, μπορείτε να δοκιμάσετε το νέο σας URL slug. Μην ανησυχείτε. εάν μια προσθήκη ή ένας χρήστης προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στο αποτέλεσμα της αναζήτησής σας μεταβαίνοντας στο παλιό slug URL, ο ιστότοπός σας δεν θα επιστρέψει σφάλμα, αλλά απλώς ανακατευθύνετε το αποτέλεσμα αναζήτησης στη νέα διεύθυνση URL.

Εάν θέλετε να αλλάξετε το γυμνοσάλιαγκας σε κάτι μοναδικό, μπορείτε να το κάνετε στην τρίτη γραμμή του κώδικα.

Αυτό θα μεταφέρει τη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης www.yourdomain.com/search/search-term

Τώρα μπορείτε να χαλαρώσετε και να σταματήσετε να σκέφτεστε πώς εμφανίζονται τα αποτελέσματα αναζήτησης στους χρήστες σας, καθώς και σε bot μηχανών αναζήτησης που τώρα θα ανιχνεύσουν πιο εύκολα αυτά τα αποτελέσματα. Επίσης, δεν είναι κατά κάποιο τρόπο πιο φυσικό να βλέπεις ολόκληρη τη λέξη «αναζήτηση» αντί για το περίεργο ερωτηματικό ακολουθούμενο από το γράμμα «s»; Πείτε μας τι σκέφτεστε.

Αναζήτηση αναρτήσεων αποκλειστικά από τους τίτλους τους

Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης WordPress, αργά ή γρήγορα θα θέλετε να τροποποιήσετε τον τρόπο λειτουργίας της. Παρόλο που δεν υπάρχει τίποτα λάθος στον τρόπο που αναζητά τις αναρτήσεις σας, ίσως θελήσετε να περιορίσετε την αναζήτηση σε τίτλους.

Αντί να περάσει όλο το περιεχόμενο, αυτή η μικρή λειτουργία θα κάνει αναζήτηση μόνο μέσω τίτλων ανάρτησης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να αποκτήσετε καθαρότερα και ταχύτερα αποτελέσματα αναζήτησης:

 1. Ανοίξτε το functions.php
 2. Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτόν τον κωδικό:
 3. λειτουργία __search_by_title_only ($ search & $ wp_query)
  {
  παγκόσμιο $ wpdb;
  εάν (κενό (αναζήτηση $)) {
  επιστροφή αναζήτησης $; // παράλειψη επεξεργασίας - δεν υπάρχει όρος αναζήτησης στο ερώτημα
  }
  $ q = $ wp_query-> query_vars;
  $ n =! κενό ($ q ['ακριβές']); '': '%';
  $ αναζήτηση =
  $ searchand = ";
  foreach ((πίνακας) $ q ['search_terms'] ως $ term) {
  $ term = esc_sql ($ wpdb-> esc_like (όρος $));
  $ search. = "{$ searchand} ($ wpdb-> posts.post_title LIKE '{$ n} {$ term} {$ n}')";
  $ searchand = 'AND';
  }
  αν (! κενό (αναζήτηση $)) {
  $ search = "AND ({$ search})";
  αν (! is_user_logged_in ())
  $ search. = "AND ($ wpdb-> posts.post_password = '')";
  }
  επιστροφή αναζήτησης $;
  }
  add_filter ('posts_search', '__search_by_title_only', 500, 2);
 4. Αποθήκευσε τις αλλαγές

Μετά τις αλλαγές, μπορείτε να ανοίξετε τον ιστότοπό σας και να ξεκινήσετε μια νέα αναζήτηση. Για να είστε σίγουροι ότι όλα λειτουργούν όπως θα έπρεπε, πρέπει να προσπαθήσετε να αναζητήσετε μια λέξη που γνωρίζετε είναι σε έναν από τους τίτλους της ανάρτησής σας, ο οποίος θα πρέπει να επιστρέψει την ανάρτηση στη σελίδα αποτελεσμάτων. Εάν προσπαθήσετε να αναζητήσετε μια λέξη ή έναν πλήρη όρο που δεν περιλαμβάνεται σε οποιονδήποτε τίτλο που έχετε δημοσιεύσει, τα αποτελέσματα αναζήτησης θα βγουν άδεια.

Και αυτό είναι το μόνο που υπάρχει. Εάν αποφασίσετε ποτέ ότι θέλετε την παλιά αναζήτηση πίσω, απλώς διαγράψτε ή σχολιάστε τη λειτουργία.

Βελτιώστε τη λειτουργία αναζήτησης και βρείτε αποτελέσματα σε μια κατηγορία

Η προεπιλεγμένη λειτουργία αναζήτησης στο WordPress γίνεται όλο και καλύτερη με κάθε ενημέρωση. Μπορείτε εύκολα να συμπεριλάβετε τη δυνατότητα αναζήτησης στο ιστολόγιό σας και να επιτρέπετε στους χρήστες να βρίσκουν εύκολα το περιεχόμενο που θέλουν. Ωστόσο, εάν δεν έχετε πραγματοποιήσει αλλαγές στη λειτουργία, τα αποτελέσματα αναζήτησης θα εμφανίζουν όλα όσα σχετίζονται με το ερώτημα. Και αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα αν έχετε πολύ περιεχόμενο επειδή οι άνθρωποι θα έχουν τόνους κειμένου στις σελίδες αποτελεσμάτων που δεν θα τους βοηθήσουν πολύ.

Βελτιώστε τη λειτουργία αναζήτησης WordPress

Σε αυτό το μέρος του άρθρου, θα σας δείξουμε πώς να επιτρέψετε στους επισκέπτες σας να κάνουν αναζήτηση μόνο σε συγκεκριμένες κατηγορίες που μπορείτε να ορίσετε στον κώδικα ή να επιτρέψετε στους επισκέπτες να επιλέξουν αυτές από την αναπτυσσόμενη λίστα.

Επιλέξτε κατηγορίες εκ των προτέρων:

Αρχικά, θα σας δείξουμε τον κωδικό που θα δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο αναζήτησης. Με αυτόν τον κωδικό, δεν θα επιτρέπετε στα άτομα να επιλέγουν κατηγορίες για την αναζήτησή τους, αλλά θα ορίζετε κατηγορίες στον κώδικα. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει με ειδικές κατηγορίες που χρειάζονται ξεχωριστό πλαίσιο αναζήτησης.

Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε μια κατηγορία που περιέχει μόνο κριτικές για smartphone σε αυτήν. Με αυτόν τον κωδικό, μπορείτε να επιτρέπετε στους χρήστες να κάνουν αναζήτηση μόνο μέσω αυτής της κατηγορίας, έτσι ώστε τα αποτελέσματα αναζήτησης να μην φορτώνουν πληροφορίες σχετικά με οικιακές συσκευές ή άλλα πράγματα που έχετε στον ιστότοπο. Έχει νόημα, σωστά?

 1. Ανοίξτε μια σελίδα στην οποία θέλετε να εμφανίζεται το πλαίσιο αναζήτησης ή δημιουργήστε ένα νέο widget από αυτό
 2. Αντιγράψτε και επικολλήστε τον ακόλουθο κώδικα:
 3. 
  
 4. Αλλάξτε την τιμή στον τρίτο τύπο εισαγωγής σε αναγνωριστικό κατηγορίας που θέλετε να αναζητήσετε
 5. Αποθήκευσε τις αλλαγές

Αφού πραγματοποιήσετε αυτές τις αλλαγές, θα εμφανιστεί ένα νέο πλαίσιο αναζήτησης και θα σας επιτρέψει να αναζητήσετε την κατηγορία ποιο αναγνωριστικό έχετε εισαγάγει στον παραπάνω κωδικό. Εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση σε πολλές κατηγορίες, απλώς προσθέστε περισσότερα αναγνωριστικά εισάγοντας αριθμούς διαχωρισμένους με κόμματα.

Αν και αυτό μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση σε ορισμένες περιπτώσεις, θα υπάρξουν στιγμές που θα θέλατε να εμφανίσετε μια λίστα κατηγοριών και να επιτρέψετε στους επισκέπτες να επιλέξουν από πού να αναζητήσουν.

Επιτρέψτε στους επισκέπτες να επιλέξουν μια κατηγορία για αναζήτηση από:

Ακολουθώντας το ίδιο παράδειγμα όπου έχετε κατηγορίες όπως smartphone, επιτραπέζιους υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές, οικιακές συσκευές κ.λπ. γιατί δεν θα επιτρέπετε σε έναν επισκέπτη να επιλέξει ένα από αυτά και να πραγματοποιήσει αναζήτηση μόνο μέσω της κατηγορίας “φορητοί υπολογιστές”, για παράδειγμα?

Στις ακόλουθες γραμμές, θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε αυτό:

 1. Ανοίξτε το sidebar.php ή οπουδήποτε θέλετε να εμφανίζεται το πλαίσιο αναζήτησης
 2. Αντιγράψτε και επικολλήστε τον κωδικό:
 3. Αλλαγή κατηγοριών στις τιμές επιλογών. Γράψτε κατηγορία slug σε αξία και ένα όνομα μεταξύ ετικετών
 4. Αποθήκευσε τις αλλαγές

Αυτόματη εμφάνιση όλων των κατηγοριών στη λίστα:

Εάν θέλετε να εμφανίσετε όλες τις κατηγορίες και δεν θέλετε να ανησυχείτε για την προσθήκη ή την κατάργηση αυτών από αυτόν τον κώδικα μόλις τις προσθέσετε / διαγράψετε στον πίνακα διαχείρισης, χρησιμοποιήστε αυτόν τον κωδικό μεταξύ ετικέτες:

slug, '">', $ category-> name,"\ n ";
}
?>

Αυτός ο κωδικός θα δημιουργήσει μια λίστα με όλες τις διαθέσιμες κατηγορίες.

Και αυτό είναι. Τώρα μπορείτε εύκολα να προσθέσετε μία ή περισσότερες κατηγορίες στις οποίες οι επισκέπτες σας μπορούν εύκολα να αναζητήσουν. Είτε θέλετε τα άτομα να επιλέγουν οι ίδιοι την κατηγορία είτε θέλετε να καθορίσετε αυτά στον κώδικα, καλύπτεστε.

Ορίστε κατηγορίες για τα αποτελέσματα αναζήτησης του WordPress

Από προεπιλογή, το WordPress αναζητά τα πάντα στον ιστότοπό σας. Εάν ένας χρήστης πληκτρολογήσει μια λέξη ή ολόκληρη τη φράση σε ένα πλαίσιο αναζήτησης, θα λάβει αποτελέσματα από ολόκληρο τον ιστότοπο και περιλαμβάνει αναρτήσεις, σελίδες, κατηγορίες και ετικέτες, τίτλους και περιεχόμενο κ.λπ. Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει κανένα άλλο σύστημα αναζήτησης , ή έχετε ήδη πραγματοποιήσει αλλαγές, μπορεί να θέλετε να τροποποιήσετε το προεπιλεγμένο πλαίσιο αναζήτησης.

Αναζήτηση κατηγορίας στο WordPress

Εάν θέλετε να τροποποιήσετε το πλαίσιο αναζήτησης που υπάρχει ήδη στο WordPress σας και να ορίσετε κατηγορίες που θα συμπεριληφθούν στις σελίδες αποτελεσμάτων, μπορείτε να ακολουθήσετε μια διαφορετική προσέγγιση.

Σε αυτό το μέρος, πρόκειται να σας δείξουμε πώς να το κάνετε αυτό. Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε ή να καταργήσετε κατηγορίες από τον κώδικα και να αποφασίσετε ποια (δεν θέλετε) θέλετε στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Προσθήκη ή κατάργηση κατηγοριών από τα αποτελέσματα αναζήτησης:

 1. Ανοίξτε το functions.php
 2. Αντιγράψτε και επικολλήστε τον κώδικα.
 3. λειτουργία αναζήτησηςκατηγορία (ερώτημα $) {
  αν ($ query-> is_search) {
  $ query-> set ('cat', '1,4,6');
  }
  επιστροφή ερωτήματος $;
  }
  add_filter ('pre_get_posts', 'searchcategory');
  
 4. Προσθέστε το αναγνωριστικό κατηγοριών στο 3rd γραμμή
 5. Αποθήκευσε τις αλλαγές

Τώρα που έχετε πραγματοποιήσει τις αλλαγές, τα αποτελέσματα αναζήτησης θα λαμβάνουν πληροφορίες μόνο από συγκεκριμένες κατηγορίες, ενώ οι άλλες θα εξαιρούνται. Όπως μπορείτε να δείτε, μπορείτε εύκολα να προσθέσετε κατηγορίες στη λίστα. Μπορείτε να έχετε μόνο μία κατηγορία αν θέλετε ή μπορείτε να ορίσετε όσα θέλετε οι επισκέπτες σας να μπορούν να κάνουν αναζήτηση. Απλώς γράψτε αναγνωριστικά κατηγορίας διαχωρισμένα με κόμματα.

Εάν ο μόνος στόχος σας είναι να εξαιρέσετε μια κατηγορία ή δύο από τα αποτελέσματα αναζήτησης, μπορείτε να το κάνετε πολύ πιο γρήγορα. Αντί να πληκτρολογείτε σε όλες τις κατηγορίες που θέλετε να συμπεριλάβετε, μπορείτε να εξαιρέσετε μία πληκτρολογώντας ένα σύμβολο μείον (-) μπροστά από το αναγνωριστικό κατηγορίας. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να εξαιρέσετε μια κατηγορία με ID = 1, η τρίτη γραμμή κώδικα θα έχει την εξής μορφή:

$ query-> set ('cat', '- 1');

Ορίστε. Τώρα μπορείτε να διαχειριστείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης πιο αποτελεσματικά.

Εξαιρέστε σελίδες ή δημοσιεύσεις από την αναζήτηση στο WordPress

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα θέλετε οι επισκέπτες σας να μπορούν να κάνουν αναζήτηση μέσω των αναρτήσεών σας, ενώ τα αποτελέσματα που προέρχονται από σελίδες ενδέχεται να αποσπά την προσοχή ενός τυπικού «ερευνητή». Εάν οι σελίδες σας περιέχουν στοιχεία επικοινωνίας, χάρτες, πληροφορίες συγγραφέα κ.λπ. πιθανότατα δεν χρειάζεστε αυτές τις σελίδες να συμπεριληφθούν στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Πώς να εξαιρέσετε σελίδες από την αναζήτηση WordPress

Παρόλο που δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να πείτε στο WordPress να εξαιρέσει έναν τύπο ανάρτησης από τα αποτελέσματα αναζήτησης, θα πρέπει να το κάνετε μόνοι σας:

 1. Ανοίξτε το functions.php
 2. Αντιγράψτε και επικολλήστε τον ακόλουθο κώδικα στο αρχείο:
 3. λειτουργία SearchFilter ($ query) {
  αν ($ query-> is_search) {
  $ query-> set ('post_type', 'page');
  }
  επιστροφή ερωτήματος $;
  }
  
  add_filter ('pre_get_posts', 'SearchFilter');
 4. Αποθήκευσε τις αλλαγές

Αφού πραγματοποιήσετε τις αλλαγές και τις αποθηκεύσετε, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπό σας και να δοκιμάσετε τη μηχανή αναζήτησης. Αν όλα είναι εντάξει, δεν θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε πληροφορίες από τις σελίδες σας στα αποτελέσματα αναζήτησης, δηλαδή, εξαιρείτε με επιτυχία σελίδες από τα αποτελέσματα αναζήτησης του WordPress.

Πώς να εξαιρέσετε αναρτήσεις από την αναζήτηση WordPress

Στην εισαγωγή, σας είπαμε ότι το WordPress περνάει αναρτήσεις και σελίδες και υποθέσαμε ότι δεν θέλετε να εμφανίζονται σελίδες στα αποτελέσματα. Αλλά τι γίνεται αν δεν θέλετε δημοσιεύσεις να συμπεριληφθούν σε αυτά τα αποτελέσματα; Εάν ναι, μπορείτε να κάνετε μια απλή αλλαγή στον κώδικα και να εξαιρέσετε αναρτήσεις αντί για σελίδες:

Και πάλι, θα πρέπει να επαναλάβετε αυτά τα 3 απλά βήματα που εμφανίζονται παραπάνω, αλλά με μια απλή αλλαγή στη γραμμή # 3. Αντί να ορίσετε τον τύπο ανάρτησης σε “σελίδα“, Πρέπει να το ρυθμίσετε στο”δημοσιεύσεις“:

$ query-> set ('post_type', 'posts');

Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε τα πάντα και τελειώσατε.

Εξαίρεση σελίδων / αναρτήσεων από τα αποτελέσματα αναζήτησης με προσθήκη

Αντί να δουλεύουμε με τον κωδικό, θα σας δείξουμε ένα πρόσθετο που μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά για εσάς και να κάνει τα πάντα πολύ πιο φιλικά προς το χρήστη.

Αναζήτηση Εξαίρεση

ΤΙΜΗ: Δωρεάν

Αναζήτηση Εξαίρεση

Η προσθήκη που χρησιμοποιήσαμε για την εργασία είναι Search Exclude. Η χρήση της προσθήκης δεν θα ήταν ευκολότερη:

 1. Μεταβείτε στο Πρόσθετα-> Προσθήκη νέου
 2. Αναζήτηση για “Αναζήτηση Εξαίρεση”
 3. Εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε την προσθήκη
 4. Μεταβείτε σε οποιαδήποτε από τις αναρτήσεις και τις σελίδες σας
 5. Στο δεξί πλαίσιο, βρείτε ένα “Εξαίρεση αναζήτησης” πλαίσιο ελέγχου όπου μπορείτε να αποφασίσετε εάν θέλετε η ανάρτηση / σελίδα να εξαιρείται από τα αποτελέσματα αναζήτησης ή όχι.

Μόλις εξαιρέσετε πολλές αναρτήσεις / σελίδες, μπορείτε εύκολα να βρείτε τη λίστα των εξαιρούμενων στοιχείων στις ρυθμίσεις προσθήκης (Ρυθμίσεις-> Εξαίρεση αναζήτησης). Στη λίστα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά το πλαίσιο ελέγχου για να αλλάξετε την κατάσταση μιας ανάρτησης / σελίδας.

Πώς να εξαιρέσετε μόνο ορισμένες σελίδες / αναρτήσεις από τα αποτελέσματα αναζήτησης

Δεν έχει σημασία αν είναι μόνο μία σελίδα, δύο ή δέκα που θέλετε να εξαιρέσετε από την εμφάνιση στα αποτελέσματα αναζήτησης, μπορείτε να το κάνετε εύκολα εφαρμόζοντας τον κώδικα. Πριν σπεύσετε να αντιγράψετε τον κώδικα στο αρχείο functions.php, σας προτείνουμε να προετοιμάσετε τις σελίδες που δεν θέλετε να εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Θα χρειαστείτε αναγνωριστικά σελίδας:

 1. Παω σε Σελίδες-> Όλες οι σελίδες
 2. Βρείτε τη σελίδα που θέλετε να εξαιρέσετε και κάντε κλικ στο “Επεξεργασία”
 3. Στη γραμμή διευθύνσεων, εντοπίστε το “post = 6” ή κάτι παρόμοιο όπου ο αριθμός θα αντιπροσωπεύει ένα αναγνωριστικό σελίδας
 4. Αφού ετοιμάσετε τους αριθμούς ταυτότητας των σελίδων, είστε έτοιμοι για τον κωδικό:

 5. Μεταβείτε στο αρχείο function.php και ανοίξτε το
 6. Αντιγράψτε και επικολλήστε τον ακόλουθο κώδικα:
 7. συνάρτηση jp_search_filter ($ query) {
  εάν ($ query-> is_search && $ query-> is_main_query ()) {
  $ query-> set ('post__not_in', πίνακας (1,2,3,4,5,6));
  }
  }
  
  add_action ('pre_get_posts', 'jp_search_filter');
 8. Στη γραμμή # 3, αλλάξτε τους αριθμούς των παρενθέσεων σε αριθμούς ταυτότητας που έχετε διαβάσει από τη σελίδα. Σε αυτό το παράδειγμα, εξαιρέσαμε 6 σελίδες με τα αντίστοιχα αναγνωριστικά 1 έως 6.
 9. Αποθηκεύστε τις αλλαγές και τελειώσατε

Αφού εγκαταστήσετε τον κωδικό, μπορείτε να τον επεξεργαστείτε όπως απαιτείται. Εάν πρέπει να συμπεριλάβετε κάποια από τις σελίδες μερικές φορές στο μέλλον, απλώς διαγράψτε τον αριθμό ταυτότητάς του από τον κωδικό. Το ίδιο ισχύει και για την προσθήκη περισσότερων σελίδων στο “εξαιρούμενο καλάθι”. Εάν, για παράδειγμα, δημιουργήσετε μια νέα σελίδα που δεν θέλετε να εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης, μπορείτε να προσθέσετε τον αριθμό ταυτότητάς του στον κώδικα.

Αφού τα smartphone έγιναν σημαντικό μέρος της ζωής μας, η φωνητική αναζήτηση βελτιώθηκε ραγδαία. Αν και ποτέ δεν είναι τέλεια, η αναζήτηση κάτι στα smartphone σας έχει κάνει πράγματα όπως η κλήση ενός ατόμου σε μια πολύ πιο εύκολη εργασία. Ναι, πρέπει ακόμα να είστε πολύ προσεκτικοί με την προφορά, επειδή μπορεί να καταλήξετε να καλέσετε κάποιον που δεν θέλετε ή η ομιλία σας στο κείμενο θα μπορούσε να καταλήξει σε κάτι που δεν είναι καν κοντά σε αυτό που μόλις μίλησε. Επίσης, το να κάνεις ανόητες ερωτήσεις στο Siri είναι πάντα διασκεδαστικό, σωστά?

Δεν έχει σημασία αν σας αρέσει ή όχι, πολλά άτομα χρησιμοποιούν τη λειτουργία φωνητικής αναζήτησης στα τηλέφωνά τους. Γιατί λοιπόν να μην επιτρέπετε στους επισκέπτες σας να κάνουν αναζήτηση στον ιστότοπό σας με τον ίδιο τρόπο?

Ίσως δεν ήξερες ότι μπορείς να το κάνεις αυτό με το WordPress ή δεν ήξερες πώς να το κάνεις, αλλά τώρα δεν θα έχεις δικαιολογία.

Αντί για τον κωδικό, εδώ είναι ένα πρόσθετο που θα επεκτείνει την αναζήτηση στο WordPress.

Φωνητική αναζήτηση

ΤΙΜΗ: Δωρεάν

Φωνητική αναζήτηση

Πριν πραγματοποιήσετε λήψη και εγκατάσταση της προσθήκης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι θα λειτουργεί μόνο με το Chrome και το Safari. Εάν είστε εντάξει με το γεγονός ότι η προσθήκη δεν θα λειτουργεί σε κανένα άλλο πρόγραμμα περιήγησης, θα δώσει στους επισκέπτες σας τη δυνατότητα να αναζητήσουν το περιεχόμενο χρησιμοποιώντας τη δική τους φωνή.

Εγκαθιστώντας την προσθήκη, δεν παρακάμπτετε την εισαγωγή κειμένου – εάν ένας χρήστης θέλει να χρησιμοποιήσει το πλαίσιο αναζήτησης με τυπικό τρόπο πληκτρολογώντας σε αυτό, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η λειτουργικότητα είναι ανέπαφη.

Επίσης, η προσθήκη πρέπει να λειτουργεί με οποιοδήποτε άλλο πρόσθετο αναζήτησης που ενδέχεται να έχετε εγκαταστήσει, ώστε να μπορείτε να το δοκιμάσετε με προσθήκες όπως το Relevanssi ή το Search Everything.

 1. Παω σε Πρόσθετα-> Προσθήκη νέου
 2. Αναζήτηση για “Φωνητική αναζήτηση”
 3. Εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε την προσθήκη

Αυτό είναι. Μετά την ενεργοποίηση της προσθήκης, θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιείτε φωνητική αναζήτηση χωρίς προβλήματα. Πώς σας αρέσει αυτή η δυνατότητα?

Τυλίγοντας

Εκτός αν έχετε έναν απλό ιστότοπο φυλλάδιων ή κάτι παρόμοιο με αυτό, πρέπει απλώς να ενσωματώσετε μια λειτουργική λειτουργία αναζήτησης στον ιστότοπό σας WordPress. Εάν είναι ένα ιστολόγιο που ενημερώνεται τακτικά, δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Σε αυτόν τον οδηγό, σας έχουμε δείξει πώς να τροποποιήσετε την προεπιλεγμένη δυνατότητα αναζήτησης του WordPress. Εάν δεν σας αρέσει, υπάρχουν πολλά πρόσθετα που μπορούν να αντικαταστήσουν την τυπική λειτουργία αναζήτησης μέσα σε λίγα λεπτά. Ανεξάρτητα από την επιλογή σας, βελτιώστε τον ιστότοπό σας στο WordPress βελτιώνοντας τη δυνατότητα αναζήτησης.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map