Πώς να δημιουργήσετε σύντομους κωδικούς WordPress και να εργαστείτε πιο εύκολα μαζί τους

Πώς να δημιουργήσετε σύντομους κωδικούς WordPress και να εργαστείτε πιο εύκολα μαζί τους


Οι συντομεύσεις WordPress είναι μικρές ετικέτες που χρησιμοποιούνται ως συντομεύσεις για την εκτέλεση συγκεκριμένων λειτουργιών σε αναρτήσεις και σελίδες. Μπορείτε να αναγνωρίσετε τους σύντομους κωδικούς με αγκύλες που περιβάλλουν μια απλή λέξη ή μια φράση. Εισήχθησαν στην έκδοση 2.5 με αποστολή να βοηθούν τους ανθρώπους να εκτελούν τις λειτουργίες με τον εύκολο τρόπο.

Όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, WordPress χρησιμοποιεί τη γλώσσα προγραμματισμού PHP για να ενεργοποιηθεί. Έτσι, όταν θέλετε να προσθέσετε ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό απευθείας σε αναρτήσεις και σελίδες, θα πρέπει να γράψετε τον κώδικα στον επεξεργαστή κειμένου. Αντ ‘αυτού, οι σύντομοι κωδικοί επιτρέπουν στους χρήστες να αντικαταστήσουν ολόκληρο το μπλοκ κώδικα με έναν απλό όρο και να το τρέχουν μόνο δημοσιεύοντας μια ανάρτηση. Καταπληκτικό, έτσι δεν είναι?

Σε αυτόν τον οδηγό, μπορείτε να μάθετε:

 • Τρόπος χρήσης των σύντομων κωδικών WordPress
 • Πώς να δημιουργήσετε έναν απλό σύντομο κωδικό
 • Τρόπος χρήσης σύντομων κωδικών στο Widget κειμένου

Συνιστώμενη ανάγνωση: Μαθήματα WordPress από τον Udemy

Τρόπος χρήσης των σύντομων κωδικών WordPress

Σύντομοι κωδικοί σε επεξεργαστές κειμένου και εικόνας

Για να χρησιμοποιήσετε σύντομους κωδικούς, δεν χρειάζεται να γνωρίζετε πώς να κωδικοποιήσετε ή να καταλάβετε πώς λειτουργούν στο backend. Το ίδιο το WordPress, καθώς και τα περισσότερα θέματα και προσθήκες του WordPRess, χρησιμοποιούν διαφορετικούς κωδικούς για να επιτρέπουν τη χρήση πολλών προηγμένων λειτουργιών.

Για παράδειγμα, για να εμφανίσετε ολόκληρη τη συλλογή εικόνων, απλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε [εκθεσιακός χώρος] σύντομος κωδικός που εγκαθίσταται με το WordPress. Οι περισσότεροι από τους κωδικούς πρόσβασης μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη βασική τους μορφή όπως το προηγούμενο παράδειγμα.

Οι σύντομοι κωδικοί αντικαθίστανται από το πραγματικό περιεχόμενο μόλις δημοσιεύσετε ή κάνετε προεπισκόπηση μιας ανάρτησης ή σελίδας.

Σύντομες παράμετροι

Πιο συχνά απ ‘ότι όχι, Οι σύντομοι κωδικοί μπορούν να έχουν πρόσθετες παραμέτρους. Προσθέτοντας επιπλέον πληροφορίες σε αυτά, μπορείτε να προσαρμόσετε και να αλλάξετε την έξοδο. Για παράδειγμα, ενώ ο ασήμαντος [γκαλερί] σύντομος κώδικας εμφανίζει όλες τις εικόνες που είναι προσαρτημένες στην ανάρτηση, είναι δυνατό να το αλλάξετε. Ο σύντομος κώδικας συλλογής σάς επιτρέπει να καθορίζετε εικόνες βάσει του αναγνωριστικού τους, ώστε να μπορείτε να εμφανίζετε μόνο τις συγκεκριμένες εικόνες ή ακόμη και να συμπεριλαμβάνετε εικόνες που δεν αποτελούν μέρος της συγκεκριμένης ανάρτησης.

Επίσης, είναι δυνατό να καθοριστεί ένα μέγεθος της γκαλερί και πολλά άλλα πράγματα παρέχοντας πρόσθετες παραμέτρους. Ακολουθεί ένα παράδειγμα:

[γκαλερί ids = “1,5,7” size = “medium”]

Η συλλογή από αυτό το παράδειγμα θα εμφανίζει μόνο εικόνες με καθορισμένους αριθμούς ταυτότητας. Σε αυτήν την περίπτωση, το μέγεθος θα αλλάξει αυτόματα σε μέσο. Και τα παίρνετε όλα αυτά με έναν απλό σύντομο κωδικό. Τώρα φανταστείτε πώς θα μοιάζει ολόκληρο το πράγμα αν επρόκειτο να προσθέσετε χειροκίνητα τον κώδικα PHP που θα είχε δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες γραμμές. Ευχαριστώ, συντομεύσεις!

Ετικέτες έναρξης και λήξης

Μερικοί πιο σύνθετοι συντομεύσεις ενδέχεται να έχουν ετικέτες έναρξης και λήξης. Έτσι, αντί για έναν σύντομο κωδικό, θα καταλήγατε να έχετε δύο με συγκεκριμένο περιεχόμενο στο μεταξύ.

Για παράδειγμα, μια προσθήκη Χαρτών Google μπορεί να σας επιτρέψει να εμφανίσετε μια τοποθεσία στους χάρτες μέσω του σύντομου κώδικα. Τα περισσότερα από αυτά τα πρόσθετα θα έχουν ετικέτες έναρξης και λήξης, ενώ η διεύθυνση θα πρέπει να γράφεται στο μεταξύ. Ακολουθεί ένα παράδειγμα:

[[χάρτες]] Νέα Υόρκη, ΗΠΑ [[/ maps]]

Όπως μπορείτε να δείτε από το παράδειγμα, η τελική ετικέτα ξεκινά πάντα με κάθετο “/”. Έχοντας και τις δύο ετικέτες, το WordPress μπορεί να αναγνωρίσει τα μέρη των κωδικών πρόσβασης πιο εύκολα.

Εργαστείτε στο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου

Σύντομοι κωδικοί WordPress

Αν και είναι απλώς συντομεύσεις σε λειτουργίες, οι συντομεύσεις είναι στην πραγματικότητα κρυπτογραφήματα ειδικά για WordPress. Έτσι, εάν προσπαθήσετε να γράψετε έναν σύντομο κώδικα στον οπτικό επεξεργαστή, το WordPress θα σας δείξει αμέσως την έξοδο (ή απλά το σύμβολο κράτησης θέσης) αυτού του σύντομου κώδικα. Εάν ακολουθήσατε το παράδειγμα της γκαλερί και γράψατε τον σύντομο κώδικα στον Επεξεργαστή Visual, θα δείτε ότι το WordPress εμφανίζει αμέσως τα περιεχόμενά του (δείτε την πρώτη εικόνα σε αυτήν την ανάρτηση για να δείτε πώς λειτουργεί).

Εάν θέλετε να επεξεργαστείτε έναν σύντομο κώδικα και να εργαστείτε με τις παραμέτρους του, μεταβείτε σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου που σας επιτρέπει να δείτε τη δομή οποιουδήποτε δεδομένου σύντομου κώδικα.

Προεπιλεγμένοι σύντομοι κωδικοί WordPress

Η διαχείριση των συντομότερων κωδίκων γίνεται συνήθως από θέματα και προσθήκες. Κάθε προγραμματιστής καταγράφει τους συντομότερους κωδικούς, οπότε ο καθένας είναι διαφορετικός. Τι κάνει ένας σύντομος κώδικας, ποιες είναι οι παράμετροι και οι λειτουργίες του, εξαρτάται αποκλειστικά από τη συγκεκριμένη προσθήκη και το θέμα που χρησιμοποιείτε.

Για παράδειγμα, μια προσθήκη που σας βοηθά να εμφανίσετε μια τοποθεσία στους Χάρτες Google μπορεί να έχει [[χάρτες]] σύντομο, μια που εμφανίζει φόρμες συνδρομής θα χρησιμοποιεί [[φόρμα]] και ούτω καθεξής.

Κάθε προϊόν είναι διαφορετικό, οπότε φροντίστε να ελέγξετε την περιγραφή και την τεκμηρίωση θεμάτων και προσθηκών για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη συγκεκριμένη χρήση τους.

Όμως, το WordPress διαθέτει ένα σύνολο προεπιλεγμένων συντομεύσεων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χωρίς να εγκαταστήσετε επιπλέον επεκτάσεις. Από προεπιλογή, αυτοί είναι σύντομοι κωδικοί με τους οποίους μπορείτε να εργαστείτε:

 • [ήχος] – ενσωμάτωση αρχείων ήχου
 • – τυλίξτε υπότιτλους γύρω από το περιεχόμενο
 • – τυλίξτε τα στοιχεία ενσωμάτωσης και ορίστε τις μέγιστες διαστάσεις τους
 • [γκαλερί] – εμφάνιση εικόνων εικόνων
 • – εμφάνιση μιας συλλογής αρχείων ήχου και βίντεο
 • [βίντεο] – ενσωμάτωση αρχείων βίντεο

Διαφυγή συντομεύσεων (εμφάνιση κειμένου συντομεύσεων χωρίς εκτέλεση)

Μερικές φορές, μπορεί να θέλετε να εμφανίσετε κείμενο που αντιπροσωπεύει έναν σύντομο κώδικα αντί να το εκτελέσετε. Εάν προσπαθήσατε να προσθέσετε έναν σύντομο κώδικα τόσο στο κείμενο όσο και στο οπτικό πρόγραμμα επεξεργασίας, θα συνειδητοποιήσατε ότι εκτελέστηκε και στις δύο περιπτώσεις.

Για να εμφανίσετε το κείμενο ενός σύντομου κώδικα, χρησιμοποιήστε δύο αγκύλες: [[σύντομος κωδικός]]

Εάν θέλετε να εμφανίσετε έναν σύντομο κωδικό με ετικέτες έναρξης και λήξης, χρησιμοποιήστε μόνο το πρώτο και το τελευταίο διπλό βραχίονα: [[χάρτες] Νέα Υόρκη, ΗΠΑ [/ maps]]

Όταν εργάζεστε στο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε αγκύλες με τετραγωνικούς από τους κωδικούς τους. Έτσι, αντί για “[” μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το “[” και αντί για “]” χρησιμοποιήστε το “]”. Για παράδειγμα: [σύντομος κωδικός & # 93; θα εμφανίσει επίσης τον σύντομο κώδικα χωρίς να το εκτελέσει.

Πώς να δημιουργήσετε έναν απλό σύντομο κωδικό

Όταν γράφετε άρθρα στο WordPress σε καθημερινή βάση, υπάρχουν στιγμές που επαναλαμβάνετε τον εαυτό σας και όταν πρέπει να πληκτρολογείτε κάτι ξανά και ξανά. Δεν έχει σημασία αν είναι μια διεύθυνση URL ιστότοπου, μια μεγάλη πρόταση ή ίσως ένα κομμάτι κώδικα HTML που γράφετε συνεχώς από το μηδέν, θα πρέπει να σκεφτείτε να γράψετε έναν σύντομο κωδικό για αυτό.

Και με αυτήν την απλή λειτουργία, δεν χρειάζεται να είστε προγραμματιστής ή δεν θα προσλάβετε καν έναν για να κάνετε τα πράγματα απλά για εσάς. Ακολουθήστε τα επόμενα βήματα και κάντε έναν προσαρμοσμένο σύντομο κωδικό:

 1. Ανοίξτε το αρχείο function.php στο μενού Appearance -> Editor
 2. Τοποθετήστε τον ακόλουθο κωδικό στο τέλος του αρχείου:
 3. συνάρτηση fsg_shortURL () {
  επιστροφή "http://www.firstsiteguide.com";
  }
  add_shortcode ('fsg', 'fsg_shortURL');
 4. Μεταβείτε στο Text Editor και πληκτρολογήστε [fsg] για να λάβετε τη διεύθυνση URL αντί του σύντομου κώδικα

Δεν ήταν τόσο δύσκολο, σωστά?

Πιο προηγμένο παράδειγμα: Προσθήκη σύντομου κώδικα εικόνας

Τοποθετώντας τον ακόλουθο κώδικα στο functions.php, μπορείτε να δημιουργήσετε τον σύντομο κωδικό για την τοποθέτηση μιας εικόνας με προσαρμοσμένα χαρακτηριστικά πλάτους και ύψους:

 1. Μεταβείτε στο αρχείο functions.php
 2. Επικολλήστε τον ακόλουθο κώδικα:
 3. συνάρτηση img_shortcode ($ atts, $ content = null) {
  
  απόσπασμα (shortcode_atts (
  πίνακας(
  'πλάτος' => '',
  "ύψος" => ",
  ), $ atts)
  )
  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ '";
  }
  add_shortcode ('img', 'img_shortcode');
  
  
 4. Άνοιγμα προγράμματος επεξεργασίας κειμένου:

Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε [img width = “x” height = “y”] http: //… [/ img] shortcode όπου «x» και «y» είναι αριθμοί που αντιπροσωπεύουν πλάτος και ύψος σε pixel.

Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε άλλα χαρακτηριστικά εικόνας εάν χρειάζεστε. ρίξτε μια ματιά στη λίστα όλα τα χαρακτηριστικά εικόνας στα σχολεία W3.

Τρόπος χρήσης σύντομων κωδικών στο Widget κειμένου

Με την έκδοση 4.9 του WordPress που κυκλοφόρησε στις 15 Νοεμβρίου 2017, οι συντομεύσεις λειτουργούν αυτόματα στο Widget κειμένου. Αλλά αν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε παλαιότερη έκδοση του WordPress, αυτό το μέρος του σεμιναρίου θα σας βοηθήσει να έχετε το αποτέλεσμα.

Οι σύντομοι κωδικοί μπορούν να περιέχουν διαφορετικές λειτουργίες που μπορείτε να προσθέσετε στον ιστότοπό σας στο WordPress. Είτε έχετε δημιουργήσει ένα για τον εαυτό σας είτε έρχεται με ένα θέμα ή μια προσθήκη που μόλις εγκαταστήσατε, πιθανότατα θα χρησιμοποιείτε συντομεύσεις όλη την ώρα. Δεδομένου ότι μπορείτε πραγματικά να εξοικονομήσετε χρόνο και να επωφεληθείτε από αυτούς, δεν υπάρχει λόγος να μην χρησιμοποιήσετε συντομεύσεις.

Εάν μόλις ξεκινήσατε να δημιουργείτε τον ιστότοπό σας στο WordPress, ενδέχεται να έχετε χρησιμοποιήσει συντομεύσεις μόνο στο πρόγραμμα επεξεργασίας αναρτήσεων. Αλλά, η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σύντομους κωδικούς σχεδόν οπουδήποτε.

Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε την προσθήκη 5 δευτερολέπτων Google Maps PRO που σας επιτρέπει να δημιουργείτε εύκολα χάρτες με αμέτρητες καρφίτσες σε αυτό, ίσως θελήσετε να εισαγάγετε τον χάρτη μέσω συντόμευσης απευθείας στο Widget κειμένου και να δείξετε την τοποθεσία σας στην πλαϊνή γραμμή αντί για ένα μόνο Θέση. Αλλά αν το θέμα σας δεν υποστηρίζει συντομεύσεις σε widget, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία μόνοι σας και αυτό θα δείξουμε σε αυτό το άρθρο.

Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν σύντομο κωδικό στα αρχεία PHP σας (για παράδειγμα, εάν θέλετε να εκτελέσετε τον κώδικα στο αρχείο header.php και να εκτελέσετε τον σύντομο κωδικό όπου υπάρχει η κεφαλίδα), μπορείτε να το κάνετε εύκολα τυλίγοντας τον κώδικα γύρω του . Αλλά αν έχετε προσπαθήσει να χρησιμοποιήσετε έναν σύντομο κωδικό στο Widget κειμένου σας όπως στο παράδειγμα που αναφέραμε παραπάνω, καταλήξατε απογοητευμένοι επειδή απλά δεν λειτουργεί και το widget εμφανίζει τον σύντομο κώδικα, αλλά είναι το περιεχόμενο. Εκτός εάν το θέμα σας έχει ήδη καταχωρηθεί η δυνατότητα, θα πρέπει να την ενεργοποιήσετε μόνοι σας.

Έτσι, εάν θέλετε να μπορείτε να βάλετε έναν σύντομο κώδικα σε ένα Widget κειμένου και να το εκτελέσετε, μην ανησυχείτε. μπορείτε να το κάνετε σε λίγα δευτερόλεπτα:

 1. Ανοίξτε το functions.php
 2. Αντιγράψτε και επικολλήστε τις ακόλουθες δύο γραμμές:
 3. add_filter ('widget_text', 'shortcode_unautop');
  add_filter ('widget_text', 'do_shortcode');
 4. Αποθήκευσε τις αλλαγές

Ενώ είναι στην πραγματικότητα αρκετό να χρησιμοποιήσετε μόνο τη δεύτερη γραμμή που κάνει το σύντομο έργο, θα θέλετε την πρώτη γραμμή για να αποφύγετε την αυτόματη εισαγωγή της παραγράφου και των ετικετών από το WordPress όπου δημιουργείτε ασυνείδητα αλλαγές γραμμής μορφοποιώντας το κείμενο σε ένα widget . Ακριβώς σε περίπτωση που βάζετε έναν σύντομο κωδικό σε ξεχωριστή γραμμή, χωρίς διακοπή θα αφαιρέσει αυτές τις ετικέτες παραγράφων και ο σύντομος κώδικας θα λειτουργήσει σαν γοητεία.

Τώρα μπορείτε να πλοηγηθείτε στο Εμφάνιση -> Widgets και σύρετε το Widget κειμένου όπου θέλετε να είναι. Μετά από όλα αυτά, όταν γράφετε έναν σύντομο κωδικό απευθείας στο Widget κειμένου σας (το οποίο είναι εγγεγραμμένο στον ιστότοπό σας, φυσικά) θα εκτελεστεί ακριβώς όπως πληκτρολογήθηκε στο πρόγραμμα επεξεργασίας αναρτήσεων.

Ομοίως, μπορείτε να εκτελέσετε κώδικα PHP από το Widget κειμένου. Ήταν αρκετά εύκολο, έτσι δεν είναι; Απολαύστε τους σύντομους κωδικούς σας.

Οι σύντομοι κωδικοί είναι παντού

Εάν ξεκινάτε απλώς ένα blog WordPress, οι συντομεύσεις μπορεί να φαίνονται περιττοί και δύσκολο να κατανοηθούν. Τις περισσότερες φορές θα είναι δυνατό να αποφεύγετε τους κωδικούς πρόσβασης χρησιμοποιώντας μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή που παρέχεται από ένα πρόσθετο. Αλλά όταν ασχολείστε περισσότερο με το ιστολόγιο και όταν αρχίζετε να χρησιμοποιείτε περισσότερα πρόσθετα, θα καταλάβετε την πραγματική ισχύ των σύντομων κωδικών.

Η χρήση τους θα γίνει ρουτίνα και θα συνηθίσετε γρήγορα να γράφετε αγκύλες σε κάθε νέα ανάρτηση που δημιουργείτε. Πάρτε λοιπόν λίγα λεπτά και χρησιμοποιήστε αυτό το άρθρο για να μάθετε τα βασικά.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map