Πώς να εγκαταστήσετε ένα θέμα WordPress;

install-wordpress-theme.png


Όταν ξεκινάτε ένα blog WordPress, και ειδικά αν είναι το πρώτο με το οποίο έχετε εργαστεί, η εύρεση του σωστού θέματος WordPress μπορεί να χρειαστεί χρόνο. Και είναι κάτι εντελώς φυσικό. Ακριβώς όπως η εύρεση νέων επίπλων ή η απόφαση για ένα νέο χτένισμα, θα χρειαστεί χρόνος έως ότου σκεφτείτε αυτό το τέλειο θέμα που θα παραμείνει ενεργό στον ιστότοπό σας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, πιθανότατα θα εγκαταστήσετε πολλά διαφορετικά θέματα για να τα δοκιμάσετε. Και αν επιλέξετε να αγοράσετε ένα premium, θα πρέπει να ξέρετε πώς να το εγκαταστήσετε στον ιστότοπό σας WordPress για να μπορέσουν οι χρήστες να απολαύσουν το σχεδιασμό τους.

Η εγκατάσταση ενός νέου θέματος WordPress είναι αρκετά απλή. Αλλά επειδή υπάρχουν τρεις διαφορετικές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, γιατί να μην τις μάθετε όλες τώρα; Μόλις δοκιμάσετε όλες τις τεχνικές, δεν θα έχετε ποτέ προβλήματα με την εγκατάσταση νέων θεμάτων στο μέλλον. Για να αποκτήσετε ένα νέο θέμα στον ιστότοπό σας, μπορείτε:

 • Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αναζήτησης WordPress
 • Ανεβάστε απευθείας από το WordPress
 • Ανεβάστε ένα θέμα μέσω FTP (πιο προηγμένο)
Επειδή θα χρειαστούν λίγα λεπτά για να εγκαταστήσετε ένα θέμα, μπορείτε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε από τις μεθόδους αυτήν τη στιγμή.

Ο γρηγορότερος τρόπος εγκατάστασης δωρεάν θεμάτων WordPress από τον επίσημο κατάλογο είναι να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ενσωματωμένης αναζήτησης.

 1. Από το μενού του πίνακα ελέγχου διαχειριστή, επιλέξτε Εμφάνιση -> Θέματα
 2. Στην κορυφή της σελίδας, κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη νέου”

Σε αυτήν τη σελίδα, το WordPress θα εμφανίσει δεκαπέντε επιλεγμένα θέματα από το αποθετήριο του. Από αυτό το σημείο, μπορείτε να αρχίσετε να αναζητάτε ένα θέμα που σας αρέσει.

Κάθε θέμα παρουσιάζεται από μόνο του σε ένα χαρακτηριστικό πλαίσιο. Από την επάνω γραμμή, μπορείτε να αλλάξετε την προβολή σε τα πιο δημοφιλή, πιο πρόσφατα ή αγαπημένα θέματα. Η καρτέλα Αγαπημένα θα είναι κενή έως ότου επισημάνετε τουλάχιστον ένα στοιχείο στις σελίδες του WordPress.org. Κάνοντας κλικ στο “Φίλτρο χαρακτηριστικώνΚουμπί, το WordPress θα σας δείξει στοιχεία από το φίλτρο που επιλέγετε:

 • Διάταξη – πλέγμα, μία στήλη, αριστερή πλευρά κ.λπ..
 • Χαρακτηριστικά – ευέλικτη κεφαλίδα, προσαρμοσμένο φόντο, πρότυπο πλήρους πλάτους κ.λπ..
 • Θέμα – διακοπές, ειδήσεις, φωτογραφία κ.λπ..

Πώς να αναζητήσετε θέματα WordPress

Με την πρώτη ματιά, θα δείτε μόνο ένα στιγμιότυπο οθόνης και το όνομα κάθε θέματος.

Μόλις μετακινήσετε τον κέρσορα του ποντικιού πάνω από ένα στοιχείο που σας αρέσει, το WordPress θα εμφανίσει μερικές επιπλέον επιλογές.

Κάνοντας κλικ στο «Λεπτομέρειες & Προεπισκόπηση» ή στο ίδιο το κουμπί «Προεπισκόπηση», το WordPress θα κάνει ανοίξτε τη σελίδα επίδειξης αυτού του συγκεκριμένου αντικειμένου. Εδώ μπορείτε επίσης να διαβάσετε μια περιγραφή, να δείτε βαθμολογία βαθμολογίας και να δείτε μερικές ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν.

Αν σας αρέσει αυτό που βλέπετε στη σελίδα επίδειξης, μπορείτε να εγκαταστήσετε γρήγορα αυτό το θέμα:

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί “Εγκατάσταση” στην επάνω αριστερή γωνία της σελίδας

 2. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα (ή λίγα λεπτά, ανάλογα με την ταχύτητα της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο) για να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση

 3. Κάντε κλικ στο κουμπί “Ενεργοποίηση” για να εφαρμόσετε αλλαγές

Στη συνέχεια, το WordPress εφαρμόζει προσαρμογές και το νέο θέμα γίνεται ορατό σε όλους όσοι φορτώνουν τον ιστότοπό σας. Σας μεταφέρει επίσης στη σελίδα Θέματα όπου μπορείτε να συνεχίσετε την αναζήτηση ή να αλλάξετε ένα θέμα σε οποιοδήποτε άλλο από τη λίστα.

Μέχρι να κάνετε κλικ στο κουμπί “Ενεργοποίηση”, το θέμα θα παραμείνει εγκατεστημένο στον ιστότοπό σας, αλλά οι επισκέπτες θα εξακολουθούν να βλέπουν το παλιό σας σχέδιο.

Εάν αποφασίσετε να μεταβείτε στο νέο εγκατεστημένο θέμα στο οποίο δεν έχετε ενεργοποιήσει ακόμη, μεταβείτε στο Εμφάνιση -> Θέματα. Βρείτε το αντικείμενο, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω του και κάντε κλικ στο κουμπί “Ενεργοποίηση” για να εφαρμοστούν τα νέα στυλ στον ιστότοπό σας.

Εάν δεν χρειάζεται να κάνετε προεπισκόπηση του θέματος, μπορείτε να το εγκαταστήσετε αμέσως κάνοντας κλικ στο κατάλληλο κουμπί.

Ανεβάστε ένα θέμα μέσω του διαχειριστή του WordPress

Ανεβάστε το θέμα WordPress

Η πρώτη μέθοδος λειτουργεί μόνο με δωρεάν θέματα WordPress από το επίσημο αποθετήριο. Ωστόσο, εάν κάνετε λήψη ενός θέματος απευθείας από τον ίδιο κατάλογο σε μορφή ZIP, βρείτε ένα σε οποιονδήποτε άλλο ιστότοπο ή αγοράσετε ένα premium προϊόν, θα πρέπει να το ανεβάσετε με μη αυτόματο τρόπο. Είναι σημαντικό να έχετε το θέμα σε μορφή .zip (μην το εξαγάγετε καθώς δεν θα λειτουργεί έτσι):

 1. Παω σε Εμφάνιση -> Θέματα
 2. Κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη νέου”
 3. Στην κορυφή της σελίδας, κάντε κλικ στο κουμπί “Μεταφόρτωση θέματος”
 4. Κάντε κλικ στην επιλογή “Επιλογή αρχείου”
 5. Επιλέξτε αρχείο .zip από τον υπολογιστή σας
 6. Κάντε κλικ στο “Εγκατάσταση τώρα”
 7. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα για να εγκαταστήσει το WordPress το θέμα

Σε μια νέα σελίδα που θα ανοίξει, θα πρέπει να δείτε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Από την ίδια σελίδα, μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση του θέματος που μόλις ανεβάσατε, να το ενεργοποιήσετε αμέσως ή να επιστρέψετε στη σελίδα θεμάτων.

Ανεβάστε ένα θέμα μέσω FTP

Σε περίπτωση που δεν έχετε πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου του WordPress αυτήν τη στιγμή ή δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε το νέο θέμα μέσω του διαχειριστή του WordPress για οποιονδήποτε άλλο λόγο, υπάρχει μια τρίτη μέθοδος που μπορεί να σας βοηθήσει. Αυτό δεν είναι απολύτως φιλικό για αρχάριους καθώς θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να εργαστείτε με έναν πελάτη FTP. Απαιτεί επίσης διαπιστευτήρια FTP τα οποία πολλοί αρχάριοι δεν γνωρίζουν πού να βρουν και πώς να το χρησιμοποιήσουν.

Αλλά αν λάβατε τα στοιχεία σύνδεσης FTP στα εισερχόμενά σας και δεν είστε εντελώς παράξενοι για το πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων και εργάζεστε με αρχεία, η εγκατάσταση ενός θέματος WordPress με αυτόν τον τρόπο θα διαρκέσει λίγα λεπτά.

Ανεβάστε ένα θέμα WordPress μέσω FTP

Έτσι, αντί να περάσετε από τη φιλική προς το χρήστη διεπαφή στο WordPress όπως με τις προηγούμενες μεθόδους, μπορείτε να προσθέσετε ένα θέμα απευθείας στο φάκελο θεμάτων της εγκατάστασης του WordPress:

 1. Λήψη και εγκατάσταση δωρεάν FileZilla ή οποιονδήποτε άλλο πελάτη FTP
 2. Ανοίξτε την εφαρμογή και συνδεθείτε στον διακομιστή FTP
 3. Πλοηγηθείτε στο φάκελο WordPress (συνήθως βρίσκεται στο φάκελο “www” ή “public_html”)
 4. Ανοιξε wp-content / θέματα ντοσιέ
 5. Αποσυμπιέστε το νέο σας θέμα εκεί (θα πρέπει να καταλήξετε να έχετε έναν νέο φάκελο με το όνομα του θέματος)
 6. Συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου διαχειριστή του WordPress
 7. Ανοιξε Εμφάνιση -> Θέματα
 8. Βρείτε το νέο στοιχείο, φέρτε τον κέρσορα πάνω και κάντε κλικ στο κουμπί “Ενεργοποίηση”

συμπέρασμα

Όταν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε ένα νέο θέμα WordPress, υπάρχουν τρεις μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Ενώ τα θέματα από τον επίσημο κατάλογο WordPress μπορούν να εγκατασταθούν γρήγορα μέσω του πίνακα διαχείρισης, θα πρέπει να ανεβάσετε τα άλλα χειροκίνητα.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα θέμα μέσω του WordPress, χρησιμοποιήστε την πρόσβαση FTP για να μεταφέρετε τα αρχεία απευθείας στο φάκελο. Μόλις εγκαταστήσετε μερικά θέματα WordPress και τα δοκιμάσετε, αυτό θα γίνει η δεύτερη σας φύση.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map