Ρόλοι και δικαιώματα χρηστών του WordPress

wordpress-χρήστης-ρόλοι.png


Όταν είναι ώρα να διαχειριστείτε ένα ιστολόγιο WordPress, δεν δημιουργούνται όλοι οι χρήστες εξίσου. Ορισμένοι θα μπορούν να κάνουν σχεδόν ό, τι θέλουν, ενώ άλλοι θα έχουν περιορισμένη πρόσβαση στο περιεχόμενο, τις δυνατότητες, τις επιλογές και τις ρυθμίσεις του ιστότοπού σας. Και υπάρχει ένας καλός λόγος γι ‘αυτό – δεν θέλετε κανένας να έχει πρόσβαση σε πολύτιμες πληροφορίες στον ιστότοπο.

Για παράδειγμα, εάν προσλάβετε έναν συγγραφέα, δεν χρειάζεται να έχει πρόσβαση σε θέματα και προσθήκες. Εναλλακτικά, εάν επιτρέπετε στους χρήστες να εγγραφούν στον ιστότοπό σας για να μπορούν να αφήνουν σχόλια και να έχουν μερικά επιπλέον προνόμια, δεν θέλετε να αρχίσουν να δημοσιεύουν αναρτήσεις και να αλλάζουν κωδικούς πρόσβασης, σωστά?

Ρόλοι χρηστών του WordPress

Ευτυχώς, οι προγραμματιστές του WordPress ήταν αρκετά δημιουργικοί για να εισαγάγουν το σύστημα ρόλων των χρηστών. Κατά τη δημιουργία ενός νέου λογαριασμού, μπορείτε να περιγράψετε έναν χρήστη με έναν από τους πέντε προκαθορισμένους ρόλους χρήστη. Ανάλογα με έναν ρόλο, αυτός ο χρήστης θα έχει διαφορετικά δικαιώματα και περιορισμένη πρόσβαση σε συγκεκριμένες περιοχές του ιστότοπου. Στις ακόλουθες γραμμές, θα σας δείξουμε και τους πέντε ρόλους χρηστών με την προσθήκη του Super Admin που εμφανίζεται μόνο σε μια παρουσία πολλών ιστότοπων.

1. Διαχειριστής (διαχειριστής)

Ένας διαχειριστής (επίσης γνωστός ως διαχειριστής) είναι υπεύθυνος για ολόκληρη την εγκατάσταση του WordPress. Αυτός ο ρόλος χρήστη σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε τα πάντα. συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης νέων προσθηκών, αλλαγής θεμάτων WordPress, δημοσιεύσεων δημοσιεύσεων, διαγραφής περιεχομένου κ.λπ.. Ο διαχειριστής είναι ο πιο ισχυρός ρόλος χρήστη σε έναν κανονικό ιστότοπο WordPress.

Ο διαχειριστής μπορεί επίσης να εκχωρήσει ρόλους χρηστών σε οποιονδήποτε άλλο σε ένα blog WordPress και είναι το μόνο άτομο που μπορεί να αναβαθμίσει και ακόμη και να διαγράψει ολόκληρο τον ιστότοπο.

Ένα άτομο που εγκαθιστά το WordPress αποκτά αυτόματα τα δικαιώματα διαχειριστή.

Ο μόνος υψηλότερης κατάταξης χρήστης είναι ο Super Admin που είναι υπεύθυνος για ένα δίκτυο πολλαπλών ιστότοπων (ένα σύστημα διασυνδεδεμένων ιστολογίων WordPress που λειτουργούν μαζί στον ίδιο τομέα).

2. Συντάκτης

Ακριβώς όπως ένας συντάκτης σε ένα περιοδικό ειδήσεων θα είναι υπεύθυνος για το περιεχόμενο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα, ένας συντάκτης στο WordPress είναι υπεύθυνος για όλες τις δημοσιεύσεις και τις σελίδες σε ένα blog. Αυτός ο ρόλος χρήστη μπορεί να ελέγχει οτιδήποτε σχετίζεται με το περιεχόμενο.

Αυτό σημαίνει ότι ένας συντάκτης μπορεί να γράψει, να επεξεργαστεί, να δημοσιεύσει και να διαγράψει αναρτήσεις και σελίδες.

Συνήθως, οι συντάκτες περιμένουν τους συντάκτες και τους συνεισφέροντες να υποβάλουν άρθρα για έλεγχο, να τα ελέγχουν και να τροποποιούν όταν χρειάζεται και στη συνέχεια να διανέμουν στο κοινό. Οι συντάκτες μπορούν επίσης να έχουν τον πλήρη έλεγχο των σχολίων του WordPress.

Δεδομένου ότι είναι υπεύθυνοι για το περιεχόμενο, οι συντάκτες δεν μπορούν να διαχειριστούν προσθήκες και θέματα WordPress, ούτε μπορούν να συνεργαστούν με άλλες ρυθμίσεις.

3. Συγγραφέας

Αυτός ο ρόλος χρήστη καθορίζει ένα άτομο με την ικανότητα να γράφει, να επεξεργάζεται, να δημοσιεύει και να διαγράφει το δικό του περιεχόμενο και ένα άτομο που μπορεί να ανεβάσει αρχεία χωρίς περιορισμούς.

Οι συγγραφείς είναι ελεύθεροι να προσθέσουν νέες ετικέτες, αλλά δεν μπορούν να προσθέσουν νέες κατηγορίες (μπορούν να επιλέξουν μόνο υπάρχουσες κατηγορίες από τη λίστα). Όσον αφορά τα σχόλια, οι συγγραφείς μπορούν να δουν όλα αυτά, αλλά δεν έχουν δικαιώματα επεξεργασίας σχολίων.

Οι συγγραφείς έχουν υψηλότερο επίπεδο χρήστη από τους συντελεστές, αλλά χαμηλότερο από τους συντάκτες.

4. Συντελεστής

Αυτός ο ρόλος χρήστη είναι πολύ παρόμοιος με τον συγγραφέα, αλλά έχει ακόμη περισσότερους περιορισμούς σε αυτόν.

Οι συνεργάτες μπορούν να δημιουργήσουν νέες αναρτήσεις και να επεξεργαστούν τα δικά τους άρθρα, αλλά δεν μπορούν να δημοσιεύσουν ούτε να τις διαγράψουν.

Μπορούν να υποβάλουν αναρτήσεις μόνο για έγκριση, έτσι ώστε οι συντάκτες ή οι διαχειριστές να μπορούν να τις δημοσιεύουν.

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των Συγγραφέων και του Συντελεστή είναι ότι οι νεότεροι δεν μπορούν να ανεβάσουν αρχεία πολυμέσων. Μπορούν επίσης να επιλέξουν μόνο υπάρχουσες κατηγορίες και να προσθέσουν νέες ετικέτες. Οι συνεισφέροντες έχουν δικαίωμα να προβάλλουν σχόλια, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να τα τροποποιήσουν ή να τα εγκρίνουν.

5. Συνδρομητής

Οι συνδρομητές είναι ο πιο περιορισμένος ρόλος χρήστη στο WordPress.

Μπορούν να συνδεθούν μόνο στον ιστότοπό σας, να αποκτήσουν πρόσβαση στο προσωπικό τους προφίλ και να αλλάξουν τις λεπτομέρειες και τον κωδικό πρόσβασης.

Αυτός ο ρόλος χρήστη δεν μπορεί να λειτουργήσει με αναρτήσεις, σελίδες, σχόλια, ρυθμίσεις ή οτιδήποτε άλλο στον ιστότοπό σας. Οι συνδρομητές είναι ο τέλειος ρόλος χρήστη που χρησιμοποιείτε όταν δημιουργείτε έναν ιστότοπο συνδρομής. Εφόσον μπορείτε να αποφασίσετε να επιτρέψετε μόνο στους συνδεδεμένους χρήστες να δημοσιεύουν σχόλια στον ιστότοπό σας, χρειάζεστε έναν ρόλο με αυστηρούς περιορισμούς. Επιλέγοντας συνδρομητές, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος καθώς θα έχουν το προνόμιο να αφήνουν σχόλια, ωστόσο θα πρέπει να συγκρατούνται από άλλες περιοχές του ιστότοπου.

6. Σούπερ διαχειριστής

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι διαχειριστές θα θέλουν πολλούς ιστότοπους σε μία εγκατάσταση WordPress. Από έξω, αυτά τα ιστολόγια μπορεί να μοιάζουν με τις μεμονωμένες εγκαταστάσεις του WordPress, αλλά θα αποτελούσαν πράγματι μέρος του δικτύου πολλαπλών ιστότοπων.

Σε αυτήν την περίπτωση, το Super Admin είναι ένα άτομο που ελέγχει ολόκληρο το δίκτυο των ιστότοπων του WordPress.

Εκτός από όλα τα δικαιώματα διαχειριστή που έχουμε ήδη αναφέρει στην αρχή, οι Super Admins μπορούν να προσθέσουν νέους ιστότοπους στο δίκτυο, να τους διαχειριστούν και να τους διαγράψουν. Μπορούν να εγκαταστήσουν θέματα και προσθήκες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ολόκληρο το σύστημα και επίσης να λειτουργούν με ρυθμίσεις για συγκεκριμένο δίκτυο.

Το Super Admin θα εμφανίζεται μεταξύ των διαθέσιμων χρηστών μόνο όταν ενεργοποιείτε το δίκτυο πολλαπλών ιστότοπων, οπότε μην ανησυχείτε εάν δεν μπορείτε να δείτε αυτόν τον ρόλο χρήστη.

Πώς να διαχειριστείτε τους χρήστες στο WordPress

Για να δείτε τη λίστα όλων των χρηστών που έχουν καταχωρήσει λογαριασμούς στο ιστολόγιό σας, μεταβείτε στο Χρήστες -> Όλοι οι χρήστες από το μενού διαχειριστή του πίνακα ελέγχου. Εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα ονόματα χρήστη, τα πραγματικά ονόματα, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τους ρόλους χρήστη και τον αριθμό των αναρτήσεων που τους έχουν ανατεθεί.

Διαχείριση χρηστών WordPress

Ως διαχειριστής, μπορείτε να τοποθετήσετε τον κέρσορα του ποντικιού σε οποιονδήποτε χρήστη, ώστε να μπορείτε να τους επεξεργαστείτε ή να τους διαγράψετε. Στην κορυφή της λίστας, μπορείτε να δείτε συνδέσμους αφιερωμένους σε κάθε ομάδα ρόλων χρήστη. Έτσι, για παράδειγμα, εάν θέλετε να παραθέσετε μόνο τους συντάκτες, κάντε κλικ στον κατάλληλο σύνδεσμο.

Οι μαζικές ενέργειες σάς επιτρέπουν να επιλέξετε πολλούς χρήστες ταυτόχρονα και να αλλάξετε το ρόλο του χρήστη επιλέγοντας τον από την αναπτυσσόμενη λίστα.

Κάθε χρήστης μπορεί να διαχειριστεί τον ατομικό του λογαριασμό. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε Χρήστες -> Το προφίλ σας σύνδεσμος όπου μπορείτε να επεξεργαστείτε προσωπικές πληροφορίες, επιλογές και να ελέγξετε τον λογαριασμό.

Πώς να προσθέσετε έναν νέο χρήστη

Η προσθήκη νέων χρηστών στο WordPress είναι σχετικά εύκολη:

 1. Παω σε Χρήστες -> Προσθήκη νέου
 2. Συμπληρώστε τα στοιχεία (απαιτούνται μόνο όνομα χρήστη και email)
 3. Κάντε κλικ στο “Εμφάνιση κωδικού πρόσβασης” για να δείτε τον δημιουργημένο κωδικό πρόσβασης ή εισαγάγετε έναν προσαρμοσμένο
 4. Επιλέξτε αν θέλετε να στείλετε ένα email με πληροφορίες λογαριασμού
 5. Επιλέξτε έναν ρόλο χρήστη
 6. Κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη νέου χρήστη”

Πώς να προσθέσετε νέους χρήστες WordPress

Ο νέος σας χρήστης θα συμπεριληφθεί τώρα στη λίστα όλων των χρηστών. Εάν ορίσατε την επιλογή αποστολής email ειδοποίησης, αυτός ο χρήστης θα λάβει ένα μήνυμα με τις πληροφορίες λογαριασμού. Από το ίδιο email, ο νέος σας χρήστης θα μπορεί να ανοίξει τη σελίδα σύνδεσης και να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης σε κάτι μοναδικό.

Προσαρμοσμένοι ρόλοι χρηστών

Παρόλο που οι προγραμματιστές του WordPress έχουν δημιουργήσει ρόλους χρήστη, ώστε να μπορούν να χωρέσουν σχεδόν σε κάθε ιστότοπο που υπάρχει, ορισμένοι χρειάζονται προσαρμοσμένες λειτουργίες. Για παράδειγμα, ίσως θελήσετε να επιτρέψετε στους συντάκτες σας να εγκαταστήσουν προσθήκες και να ελέγχουν μερικές ρυθμίσεις στον ιστότοπό σας.

Δυστυχώς, από προεπιλογή, το WordPress δεν υποστηρίζει τη δημιουργία προσαρμοσμένων ρόλων χρήστη. Αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε αυτά με ένα βοηθητικό χέρι ενός πρόσθετου. Ένα τέτοιο πρόσθετο είναι το δωρεάν Βελτιώθηκε η Διαχείριση ικανοτήτων το οποίο θα σας επιτρέψει να αλλάξετε τα δικαιώματα για οποιονδήποτε ρόλο, να προσθέσετε νέους, να αντιγράψετε υπάρχουσες λειτουργίες, ακόμη και να προσθέσετε νέες δυνατότητες σε υπάρχοντες χρήστες.

Βελτιώθηκε η Διαχείριση ικανοτήτων

συμπέρασμα

Η διαχείριση των ρόλων των χρηστών στο ιστολόγιό σας στο WordPress είναι σημαντική δουλειά. Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, θα πρέπει να είστε πιο ενημερωμένοι σχετικά με τους προεπιλεγμένους ρόλους των χρηστών και να γνωρίζετε πώς να τους αναθέσετε στους χρήστες. Αν θέλετε προσαρμοσμένους ρόλους χρήστη, ρίξτε μια ματιά στο δωρεάν πρόσθετο που θα σας επιτρέψει να ελέγχετε κάθε μέρος κάθε ρόλου χρήστη του WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map