Αξιοποιήστε το καλύτερο από τις Ετικέτες WordPress

Αξιοποιήστε το καλύτερο από τις ετικέτες στο WordPress


Παρόμοια με τις κατηγορίες, οι ετικέτες είναι ένας τρόπος ομαδοποίησης αναρτήσεων και σελίδων WordPress. Συνήθως είναι πιο συγκεκριμένες από τις κατηγορίες, αλλά είναι εντελώς προαιρετικές. Παρόλο που μπορείτε εύκολα να αποφασίσετε να μην χρησιμοποιήσετε ετικέτες στις αναρτήσεις σας, τα περισσότερα άτομα στο WordPress επισημαίνουν τις αναρτήσεις τους με τουλάχιστον μία λέξη που είναι πιο σχετική με το άρθρο που γράφουν..

Το πρόβλημα με τις ετικέτες είναι ότι οι περισσότεροι νέοι bloggers που ξεκίνησαν τα ιστολόγιά τους, δεν τα χρησιμοποιούν σωστά. Κάποιοι θα συμπληρώσουν το πλαίσιο κειμένου της ετικέτας μόνο για να αισθάνονται ότι η ανάρτησή τους γίνεται καλύτερη, ενώ οι άλλες θα συνεχίσουν να προσθέτουν άσχετες ετικέτες και να υπερπληρώνουν το πλαίσιο κειμένου. Όπως με τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, θα πρέπει να είστε μέτριοι. Προτείνουμε να προσθέσετε 2-3 ετικέτες ανά ανάρτηση και να διατηρήσετε επίσης τον ελάχιστο αριθμό μοναδικών. Δεδομένου ότι το WordPress δημιουργεί μια επιπλέον σελίδα για κάθε ετικέτα, δεν θέλετε να συμπληρώσετε τη βάση δεδομένων σας με τις περιττές πληροφορίες.

Σε αυτόν τον οδηγό, πρόκειται να σας δείξουμε:

 • Πώς να προσθέσετε αυτόματα ετικέτες στο WordPress
 • Πώς να περιορίσετε τον αριθμό των ετικετών ανά ανάρτηση
 • Πώς να περιορίσετε τον αριθμό των ετικετών στο γραφικό στοιχείο Tag Cloud

Πώς να προσθέσετε αυτόματα ετικέτες στο WordPress

Αν είστε σοβαροί για την προσθήκη ετικετών στις αναρτήσεις σας, γνωρίζετε ήδη ότι μπορείτε να χάσετε ακόμη και πολλά πολύτιμα λεπτά ανά κάθε ανάρτηση επιλέγοντας τις σωστές ετικέτες. Τι γίνεται όμως αν σας λέμε ότι θα μπορούσατε να προσθέσετε αυτόματα ετικέτες στις αναρτήσεις σας στο WordPress?

Εισαγωγή έξυπνης ετικέτας

ΤΙΜΗ: Δωρεάν

Εισαγωγή έξυπνης ετικέτας

Όπως μπορείτε ήδη να δείτε, η αυτόματη προσθήκη ετικετών μπορεί να γίνει με τη βοήθεια ενός δωρεάν πρόσθετου. Δεν θα χρειαστεί να τροποποιήσετε αρχεία ή να γράψετε κώδικα αφού το Έξυπνο Ένθετο ετικέτας θα κάνει τη δουλειά για εσάς. Αντί να χάσετε χρόνο να σκεφτείτε ετικέτες για κάθε ανάρτηση που γράφετε, η προσθήκη θα σας επιτρέψει να ρυθμίσετε τα πράγματα μέσω ενός φιλικού περιβάλλοντος χρήστη. Η προσθήκη θα βρει πολλές ετικέτες που είναι οι καλύτερες για τις αναρτήσεις σας και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ή να τις τροποποιήσετε εάν χρειαστεί.

Δημιουργήστε μια λίστα με ετικέτες

Αφού εγκαταστήσετε και ενεργοποιήσετε την προσθήκη, το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να το κάνετε δημιουργήστε μια λίστα με ετικέτες. Το Έξυπνο ένθετο ετικέτας θα χρησιμοποιήσει αυτήν τη λίστα στο μέλλον. Η προσθήκη θα σαρώσει όλες τις ετικέτες που έχετε καταχωρίσει, ώστε να μπορεί να βρει τις πιο κατάλληλες για τα άρθρα σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λέξεις ή ολόκληρες τις φράσεις. Για να γράψετε μια μεγαλύτερη ετικέτα, απλώς προσθέστε ένα κενό μεταξύ λέξεων.

Επιτρεπόμενοι τύποι δημοσιεύσεων

Αντί να προσθέτετε αυτόματα ετικέτες σε κάθε τύπο ανάρτησης που έχετε, η προσθήκη σάς επιτρέπει να επιλέξετε τους τύπους αναρτήσεων με τους οποίους θα λειτουργήσει. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε μόνο αναρτήσεις, σελίδες ή αναθεωρήσεις, για παράδειγμα. Τα καλά νέα είναι ότι η προσθήκη θα αναγνωρίσει όλους τους προσαρμοσμένους τύπους ανάρτησής σας, ώστε να μπορείτε επίσης να επιλέξετε να συνεργαστείτε μαζί τους.

Έξυπνες ετικέτες Εισαγωγή ρυθμίσεων

Οι ρόλοι των χρηστών επιτρέπεται να προσθέτουν νέες προσαρμοσμένες ετικέτες

Αυτή η επιλογή θα σας επιτρέψει να επιλέξετε ρόλους χρηστών που θα μπορούν να προσθέσουν προσαρμοσμένες ετικέτες από το widget Tags. Για παράδειγμα, αν επιλέξετε το πλαίσιο δίπλα στους Συγγραφείς, μόνο αυτοί θα μπορούν να βρουν νέες ιδέες για ετικέτες κατά τη σύνταξη άρθρων. Όλοι οι άλλοι χρήστες δεν θα μπορούν να δουν το γραφικό στοιχείο Ετικέτες.

Προσθέστε αυτόματα ετικέτες σε παλαιότερες αναρτήσεις

Όλα όσα αναφέρονται παραπάνω θα λειτουργήσουν για τις μελλοντικές σας αναρτήσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα έχετε ήδη δημοσιεύσει δημοσιεύσεις πριν από την εγκατάσταση αυτής της προσθήκης. Ωστόσο, αυτό δεν χρειάζεται να σας ανησυχεί επειδή το Έξυπνο ένθετο ετικέτας σας κάλυψε με την πιο πρόσφατη επιλογή, ώστε να μπορείτε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στην προώθηση του περιεχομένου σας και να κερδίσετε χρήματα με τον ιστότοπό σας.

Με ένα μόνο κλικ ενός κουμπιού, μπορείτε να προσθέσετε αυτόματα τις πιο σχετικές ετικέτες σε όλες τις παλαιότερες αναρτήσεις σας. Το πρώτο κουμπί θα προσθέσει τον καθορισμένο αριθμό ετικετών σε επιλεγμένους τύπους δημοσιεύσεων, ενώ το άλλο κουμπί θα αφαιρέσει όλες τις παλιές ετικέτες και θα τις αντικαταστήσει με τις νέες. Πριν πατήσετε το κουμπί, πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτή η επιλογή είναι μη αναστρέψιμη, οπότε βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι κάνετε και δημιουργήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας πριν από την εφαρμογή αλλαγών.

Αν και θα σας πάρει λίγο χρόνο για να ρυθμίσετε την προσθήκη, θα εξοικονομήσετε λίγο χρόνο στο μέλλον. Η προσθήκη θα φροντίσει τις ετικέτες σας και θα μπορείτε να χαλαρώσετε και να σκεφτείτε τη δημιουργία του περιεχομένου. Έχετε δοκιμάσει την προσθήκη Έξυπνης ετικέτας; Πως σας φαίνεται αυτό?

Πώς να περιορίσετε τον αριθμό των ετικετών ανά ανάρτηση

Όταν εργάζεστε μόνοι σας, πιθανότατα δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε λειτουργίες και προσθήκες για να περιορίσετε τον εαυτό σας από την ανάρτηση σε πολλά ή τη σύνταξη ετικετών στις αναρτήσεις σας υπερβολικά. Αυτό ισχύει πιθανώς εάν έχετε ένα προσωπικό ιστολόγιο ή έναν απλό ιστότοπο τον οποίο μπορείτε να διατηρήσετε μόνοι σας.

Αλλά αν έχετε περισσότερους από λίγους συγγραφείς που γράφουν στον ιστότοπό σας στο WordPress, οι πιθανότητες δεν είναι όλοι αυτοί να φροντίζουν πάντα τους κανόνες που έχετε δημιουργήσει.

Αν και μερικές φορές περισσότερες ετικέτες είναι καλύτερες επιλογές από το να έχετε μόνο μία ή καμία, πολλές από αυτές δεν θα είναι καλή για τον ιστότοπό σας. Η τοποθέτηση πάρα πολλών ετικετών σε μια ανάρτηση θα χάσει αργά ή γρήγορα τον σκοπό της. Επομένως, εάν πρέπει να περιορίσετε τους συντάκτες σας σε λίγες ετικέτες, μπορείτε να το κάνετε εύκολα. Φυσικά, υπάρχει ένα πρόσθετο για αυτό και αυτό είναι δωρεάν και εύκολο στην εγκατάσταση και ρύθμιση.

Ετικέτα ορίου WP

ΤΙΜΗ: Δωρεάν

Δεδομένου ότι η προσθήκη είναι δωρεάν, πρέπει να την εγκαταστήσετε και να την ενεργοποιήσετε μόνο προτού μεταβείτε στην περιοχή ρυθμίσεων. Μόλις το κάνετε αυτό, μπορείτε εύκολα να ορίσετε τον μέγιστο αριθμό ετικετών που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας χρήστης σε μια ανάρτηση. Αφού αποθηκεύσετε τις αλλαγές, όταν ο συγγραφέας φτάσει στο όριο, το κουμπί “Προσθήκη νέου” απλώς εξαφανίζεται και καθιστά αδύνατη την προσθήκη νέων ετικετών. Με αυτόν τον τρόπο, οι συντάκτες σας θα πρέπει να επιλέξουν μόνο τις πιο κατάλληλες ετικέτες για μια ανάρτηση.

Όχι μόνο αυτό, αλλά έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ποιοι τύποι δημοσιεύσεων περιορίζονται από αυτήν την προσθήκη και ποιοι όχι, ενώ η προσθήκη θα λειτουργεί για όλες τις ταξινομίες που δεν είναι ιεραρχικές.

Περιορίστε τον αριθμό των ετικετών στο widget Tag Tag του WordPress

Ως χαρακτηριστικό του πρώιμου Web 2.0, το tag cloud έχει γίνει πολύ δημοφιλές μέρος των νέων ιστότοπων που δημιουργήθηκαν. Το σύννεφο ετικετών είναι μια οπτική αναπαράσταση των μεταδεδομένων λέξεων-κλειδιών, γνωστές και ως ετικέτες, όπου οι πιο συχνές λέξεις εμφανίζονται συνήθως σε μεγαλύτερη γραμματοσειρά ή σε διαφορετικό χρώμα που θα τονίσει τη λέξη. Το σύννεφο μοιάζει με έναν μικρό χάρτη που μπορεί αμέσως να πει στον επισκέπτη ποια είναι τα πιο συνηθισμένα θέματα στον ιστότοπό σας και να τα πλοηγεί απευθείας σε άρθρα ενδιαφέροντος.

Παρόλο που ένα σύννεφο ετικετών μπορεί να φαίνεται υπέροχο και μπορεί να βοηθήσει πολύ, αν χρησιμοποιείτε πάρα πολλές διαφορετικές ετικέτες, το σύννεφο σας θα φαίνεται πολύ γεμάτο. Όχι μόνο αυτό θα φαίνεται ακατάστατο, αλλά μερικές σημαντικές ετικέτες μπορεί να χαθούν στο πλήθος εξαιτίας αυτού.

Λοιπόν, αναρωτιέστε πιθανώς πώς να περιορίσετε τον μέγιστο αριθμό ετικέτας στο WordPress. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει απλή επιλογή στον πίνακα ελέγχου του WordPress ή στην περιοχή ρυθμίσεων για τον περιορισμό των ετικετών στο Tag Cloud, θα πρέπει να φτιάξετε μία για τον εαυτό σας. Ναι, θα πρέπει να αντιγράψετε και να επικολλήσετε μερικές γραμμές κώδικα, αλλά η εργασία ολοκληρώνεται σε λίγα δευτερόλεπτα.

  1. Ανοίξτε το αρχείο function.php ενός θέματος που χρησιμοποιείτε
  2. Αντιγράψτε και επικολλήστε τον ακόλουθο κώδικα:
add_filter ('widget_tag_cloud_args', 'limit_tag_in_tag_cloud_widget');

function limit_tag_in_tag_cloud_widget ($ args) {
if (isset ($ args ['taxonomy']) && $ args ['taxonomy'] == 'post_tag') {
$ args ['number'] = 10; // Περιορισμός αριθμού ετικετών
}

επιστροφή $ args;
}
 1. Στη γραμμή # 5, αλλάξτε τον αριθμό σε οποιονδήποτε αριθμό ετικετών που θέλετε σε ένα σύννεφο.
 2. Αποθήκευσε τις αλλαγές

Αυτό είναι όλο. Τώρα μπορείτε να προσθέσετε ένα γραφικό στοιχείο Tag Cloud που δεν θα πρέπει να εμφανίζει περισσότερο από τον αριθμό των ετικετών που έχετε καθορίσει στον κώδικα. Απολαμβάνω!

συμπέρασμα

Μερικές φορές, οι ετικέτες μπορεί να μοιάζουν με ένα αρχαϊκό κομμάτι τεχνολογίας. Εάν αισθάνεστε έτσι, τότε έχετε λάθος. Οι ετικέτες εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό στοιχείο πολλών ιστολογίων και ιστοτόπων, αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τις χρησιμοποιούν σωστά.

Όταν εργάζεστε με ετικέτες, φροντίστε να διατηρείτε τα πράγματα τακτοποιημένα και οργανωμένα. Εάν χρειάζεστε βοήθεια με τον περιορισμό του αριθμού των ετικετών ή θέλετε να ορίσετε αυτόματα ετικέτες για τις αναρτήσεις σας, αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει. Τώρα, ενημερώστε μας – χρησιμοποιείτε ετικέτες στον ιστότοπό σας; Έχετε συγκεκριμένους κανόνες γι ‘αυτούς?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map