Πώς να μεταφράσετε το WordPress σε οποιαδήποτε γλώσσα

Πώς να μεταφράσετε το WordPress σε οποιαδήποτε γλώσσα


Από προεπιλογή, το WordPress μιλά αγγλικά και αυτή είναι η γλώσσα που μπορείτε να περιμένετε σε κάθε σελίδα backend του συστήματός σας. Δεδομένου ότι το WordPress έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή CMS στον κόσμο, είναι φυσιολογικό να αναμένεται η μετάφραση της πλατφόρμας σε πρόσθετες γλώσσες. Και αυτό είναι.

Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε το WordPress και να έχετε όλα γραμμένα στη δική σας γλώσσα, μπορείτε να το κάνετε. Ας σας δείξουμε πώς:

 •  Εγκαταστήστε το WordPress στη γλώσσα σας
 •  Μετάφραση θεμάτων και προσθηκών WordPress
 •  Μεταφράστε τον ιστότοπο του WordPress.com με τον σωστό τρόπο

Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress στη γλώσσα σας

Προτού αρχίσουμε να μιλάμε για μετάφραση και διαφορετικές μεθόδους εγκατάστασης, ας πάμε με τον εύκολο τρόπο:

Επιλέξτε τη γλώσσα από τις ρυθμίσεις:

 1. Μεταβείτε στο Ρυθμίσεις-> Γενικά
 2. Βρείτε την επιλογή “Ρυθμίσεις γλώσσας” που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας
 3. Μετακινηθείτε στη λίστα
 4. Εάν η γλώσσα σας περιλαμβάνεται στη λίστα, επιλέξτε την και αποθηκεύστε τις αλλαγές
 5. Χαμόγελο επειδή τελειώσατε – το WordPress μιλάει τώρα τη γλώσσα σας

Εάν η γλώσσα σας δεν μπορεί να βρεθεί στη λίστα, μην λυπάστε. μπορείτε ακόμα να δουλέψετε.

Ενώ ορισμένες ομάδες έχουν μεταφράσει πλήρως το WordPress, άλλες έχουν κάνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς. Μπορείτε ακόμα να βρείτε τη γλώσσα σας τη λίστα των διαθέσιμων γλωσσών.

Επί του παρόντος, το WordPress είναι διαθέσιμο σε 169 διαφορετικές γλώσσες, αλλά μόνο 55 από αυτές είναι ενημερωμένες.

Μη αυτόματη εγκατάσταση της γλώσσας:

Μπορείτε να ανοίξετε τον σύνδεσμο που οδηγεί στο WordPress στη γλώσσα σας και να ακολουθήσετε περαιτέρω οδηγίες. Ορισμένες γλώσσες θα σας δώσουν την επιλογή να εγκαταστήσετε επιπλέον αρχεία για να χρησιμοποιήσετε τη γλώσσα, ενώ άλλες θα ζητήσουν βοήθεια στη μετάφραση. Εάν ενδιαφέρεστε να μεταφράσετε το WordPress στη γλώσσα σας, υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία επικοινωνίας σε κάθε σελίδα γλώσσας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επικοινωνήσετε με την ομάδα μετάφρασης.

 1. Μεταβείτε στη λίστα των διαθέσιμων γλωσσών
 2. Βρείτε τη γλώσσα σας και ανοίξτε τον ιστότοπο
 3. Κατεβάστε το αρχείο .mo
 4. Συνδεθείτε στον διακομιστή FTP
 5. Δημιουργία φακέλου / γλώσσες στο φάκελο / wp-content
 6. Μεταφορτώστε το αρχείο γλώσσας .mo σε αυτόν το φάκελο

Εάν χρησιμοποιείτε WordPress v4.0 ή οποιαδήποτε νεότερη έκδοση, μπορείτε πλέον να αλλάξετε τη γλώσσα μεταβαίνοντας στο Ρυθμίσεις-> Γενικά και επιλέξτε την πρόσφατα εγκατεστημένη γλώσσα σας από την αναπτυσσόμενη λίστα.

Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε την παλαιότερη έκδοση του WordPress, απέχετε ένα βήμα από την ενεργοποίηση της γλώσσας σας:

 1. Ανοίξτε το αρχείο wp-config στο διακομιστή σας
 2. Αναζήτηση για “define (” WPLANG “,”);
 3. Τροποποιήστε τον κωδικό σύμφωνα με το αρχείο .mo.
 4. Θα χρειαστείτε τον τοπικό κωδικό WP για τη γλώσσα / τη χώρα σας, οπότε ανοίξτε ξανά τη λίστα
 5. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα κωδικών για διαφορετικές γλώσσες:

  Κροατικά: define ('WPLANG', 'hr');
  Δανικά: define ('WPLANG', 'da_DK');
  Αγγλικά (Αυστραλιανά): define ('WPLANG', 'en_AU');
  
 6. Αποθηκεύστε τις αλλαγές σας
 7. Ανοίξτε τον πίνακα διαχείρισης WP που θα πρέπει τώρα να μεταφραστεί στη γλώσσα σας

Εάν εκτελείτε ένα multisite, μπορείτε να αλλάξετε κάθε ιστότοπο στο δίκτυο ξεχωριστά όπως σας έχουμε δείξει σε αυτό το μέρος του άρθρου. Εάν θέλετε να ορίσετε τη γλώσσα για ολόκληρο το δίκτυό σας, μπορείτε να το κάνετε από Διαχειριστής δικτύου> Πίνακας ρυθμίσεων (“Προεπιλεγμένη γλώσσα”).

Πώς να μεταφράσετε θέματα και προσθήκες WordPress

Το WordPress μιλά την αγγλική γλώσσα από προεπιλογή. Επειδή είναι προσανατολισμένη στον χρήστη, έχει επίσης μάθει πολλές άλλες γλώσσες τις οποίες μπορείτε να αλλάξετε γρήγορα από τη σελίδα Ρυθμίσεις. Ανάλογα με τη γλώσσα που θέλετε να μεταφράσετε το backend (σελίδες διαχειριστή) του ιστότοπού σας WordPress, οι πιθανότητες είναι ότι θα πρέπει απλώς να το επιλέξετε από τη λίστα. Υπάρχουν επίσης πολλές άλλες γλώσσες που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, αλλά είναι δυνατό να τις εγκαταστήσετε χειροκίνητα εάν αυτό είναι κάτι που πραγματικά επιθυμείτε.

Αλλά ακόμη και αν μεταφράσετε με επιτυχία το WordPress σε άλλη γλώσσα, αυτό δεν σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας είναι πλήρως προσαρμοσμένος. Μπορείτε να πάρετε τις αρχικές συμβολοσειρές WordPress για να εμφανίσετε κάτι πιο κατανοητό από εσάς, αλλά τι γίνεται με θέματα και προσθήκες που δεν αποτελούν μέρος της μετάφρασης?

Μετάφραση θεμάτων και προσθηκών WordPress

Εάν θέλετε ή θέλετε να εντοπίσετε ολόκληρο το backend, θα χρειαστεί να μεταφράσετε επίσης θέματα WordPress και προσθήκες. Ευτυχώς, πολλά δημοφιλή θέματα και προσθήκες θα έχουν ήδη έτοιμα τα αρχεία μετάφρασης. Εάν ναι, δεν θα χρειαστεί καν να υποχωρήσετε για να τα έχετε στη γλώσσα σας. Αλλά αυτό ισχύει συνήθως μόνο για μερικές δημοφιλείς γλώσσες όπως τα γαλλικά, τα ισπανικά, τα γερμανικά, τα κινέζικα ή τα ιταλικά.

Αλλά προτού εγκαταλείψετε ολόκληρη την ιδέα της τοπικής προσαρμογής, ας σας δείξουμε πόσο εύκολο είναι να μεταφράσετε θέματα και προσθήκες WordPress.

Πώς να ξέρετε ποια αντικείμενα είναι μεταφράσιμα

Δυστυχώς, δεν μεταφράζονται εύκολα όλα τα θέματα και τα πρόσθετα του WordPress. Έτσι, για να μπορέσετε να ξεκινήσετε να εργάζεστε, θα πρέπει να ελέγξετε τις περιγραφές των στοιχείων και τα αρχεία γλώσσας τους. Τις περισσότερες φορές, οι προγραμματιστές συγκεκριμένων θεμάτων και προσθηκών θα τονίσουν ότι τα προϊόντα τους είναι έτοιμα για μετάφραση. Θα βρείτε το μήνυμα επιβεβαίωσης στην περιγραφή του αντικειμένου.

Φάκελος Google Maps Widget lang

Η άλλη επιλογή είναι να ελέγχετε απευθείας αρχεία και φακέλους. Όταν κατεβάζετε ένα πρόσθετο ή ένα θέμα, ανοίξτε το φάκελο και αναζητήστε το «γλώσσα» ή «lang». Εάν υπάρχει, θα πρέπει να βρείτε όλους ή μερικούς από αυτούς τους τύπους αρχείων:

 • .δοχείο – Πρότυπο φορητού αντικειμένου που περιέχει τις αρχικές συμβολοσειρές
 • .ταχυδρομείο – Φορητό αντικείμενο που κρατά την πραγματική μετάφραση
 • .μου – Αντικείμενο μηχανήματος που χρησιμοποιείται συνήθως για τη μετάφραση του κώδικα

Εάν το θέμα ή η προσθήκη έχει τα αρχεία, μπορείτε να βάλετε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας, γιατί αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ εύκολο να μεταφραστεί. Τώρα ορίστε το μυαλό σας σε μια άλλη γλώσσα, προετοιμάστε και εγκαταστήστε ένα δωρεάν πρόσθετο που θα είναι ο οδηγός μετάφρασης.

Μετάφραση Loco

ΤΙΜΗ: Δωρεάν

Μετάφραση Loco

Ακολουθεί μια δωρεάν προσθήκη που παρέχει έναν ενσωματωμένο επεξεργαστή μετάφρασης που λειτουργεί απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησής σας. Σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές όπως το Poedit (που είναι επίσης μια πολύ δημοφιλής επιλογή μεταξύ των χρηστών) που πρέπει να χρησιμοποιήσετε εκτός του WordPress, το Loco Translate είναι απλώς ένα άλλο πρόσθετο.

Μόλις εγκατασταθεί και ενεργοποιηθεί, το Loco Translate θα εγκατασταθεί στο μενού του πίνακα ελέγχου διαχειριστή. Τοποθετήστε τον δείκτη του ποντικιού πάνω του και θα σας επιτρέψει να επιλέξετε μια ομάδα που θέλετε να μεταφράσετε. Μπορείτε να επιλέξετε θέματα, πρόσθετα ή WordPress Core:

 1. Μεταβείτε στο Loco Translate -> Πρόσθετα ή Θέματα
 2. Επιλέξτε μια προσθήκη / θέμα από τη λίστα
 3. Κάντε κλικ στο κουμπί “Νέα γλώσσα”
 4. Επιλέξτε μια γλώσσα στην οποία μεταφράζετε την προσθήκη / θέμα
 5. Επιλέξτε διαφορετική θέση των αρχείων μετάφρασης εάν θέλετε (προτείνουμε να επιλέξετε την επιλογή “συγγραφέας”)
 6. Κάντε κλικ στο κουμπί “Έναρξη μετάφρασης”

Θέματα και προσθήκες χωρίς αρχεία

Ακόμα και αν το στοιχείο που προσπαθείτε να μεταφράσετε δεν συνοδεύεται από τα απαραίτητα αρχεία προτύπων, η Μετάφραση Loco μπορεί να σας βοηθήσει. Εάν ορίσετε την επιλογή, η προσθήκη θα σαρώσει ολόκληρο τον κώδικα ενός στοιχείου και θα προσπαθήσει να δημιουργήσει το αρχείο προτύπου. Προφανώς, ένα τέτοιο αρχείο που δημιουργήθηκε μπορεί να μην είναι τόσο τέλειο όσο αυτό που μπορεί να δημιουργήσει ο προγραμματιστής. Αλλά είναι ένα ωραίο χαρακτηριστικό να έχετε σε αυτές τις περιπτώσεις όταν απλά πρέπει να μεταφράσετε τα μη μεταφράσιμα αντικείμενα.

Ξεκινήστε τη μετάφραση

Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί, η προσθήκη θα προετοιμάσει τα πάντα και θα ανοίξει το πρόγραμμα επεξεργασίας μετάφρασης μπροστά σας. Ο συντάκτης περιέχει τέσσερα μέρη:

 • Κείμενο πηγής
 • Κείμενο πηγής στα Αγγλικά
 • Μετάφραση στη γλώσσα που επιλέξατε
 • Σχόλια

Μετάφραση προσθήκης WordPress

Το πρώτο μέρος έχει όλες τις συμβολοσειρές που είναι διαθέσιμες για μετάφραση. Για σκοπούς δοκιμών, επιλέξαμε τη δωρεάν προσθήκη Google Maps Widget. Το πρόσθετο περιείχε 250 συμβολοσειρές διαθέσιμες για επεξεργασία. Όλα εμφανίστηκαν όμορφα σε μια λίστα που σας επιτρέπει να επιλέξετε σειρές μία προς μία. Επιλέγοντας μια γραμμή, το Loco Translate θα συμπληρώσει αυτόματα την αγγλική μετάφραση και θα εμφανίσει σχόλια εάν υπάρχουν. Τώρα είναι η ώρα σας να λάμψετε – συνεχίστε να επιλέγετε συμβολοσειρά με σειρά και αρχίστε να τροποποιείτε κείμενο.

Μόλις αρχίσετε να πληκτρολογείτε, η προσθήκη θα επισημάνει την επιλεγμένη συμβολοσειρά με ένα κίτρινο αστέρι. Μόλις ολοκληρώσετε εκατοντάδες γραμμές, αυτό θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε αυτές που έχετε ήδη εργαστεί. Επίσης, το κείμενο προέλευσης θα φορτώσει τη νέα μετάφραση ακριβώς δίπλα στην αρχική συμβολοσειρά, ώστε να μπορείτε να δείτε γρήγορα τις αλλαγές.

Διαχείριση μεταφράσεων

Στην κορυφή του προγράμματος επεξεργασίας, θα βρείτε πολλά κουμπιά και ετικέτες που σας βοηθούν να διαχειριστείτε τη μετάφραση. Η πρώτη ετικέτα θα σας ενημερώσει ποια είναι η γλώσσα που επεξεργάζεστε αυτήν τη στιγμή και την ώρα της τελευταίας ενημέρωσης. Το πιο ενδιαφέρον μέρος είναι το ποσοστό και ο αριθμός των συμβολοσειρών που απομένουν για μετάφραση.

Κουμπιά Loco Translate

Ακριβώς κάτω από αυτό, μπορείτε να βρείτε μερικά κουμπιά. Αποθηκεύστε τις αλλαγές, συγχρονίστε τις μεταφράσεις εάν δεν είναι συγχρονισμένες και επαναφέρετε τις αλλαγές όταν είναι απαραίτητο. Εάν δεν είστε βέβαιοι ότι η μετάφραση είναι αρκετά καλή, μπορείτε να επισημάνετε μια συμβολοσειρά ως “Ασαφής”. Αυτό θα σας επιτρέψει να προσδιορίσετε γραμμές που χρειάζονται ακόμη κάποια εργασία. Επίσης, μπορείτε να εξαιρέσετε ασαφείς γραμμές από τη φόρτωση στα αρχεία μετάφρασης και να τις αφήσετε να μεταφραστούν στο μέλλον ή από κάποιον άλλο.

Το Loco Translate διευκολύνει επίσης την αναζήτηση συγκεκριμένων συμβολοσειρών. Εάν θέλετε να τροποποιήσετε λίγα συγκεκριμένα ή θυμάστε μια γραμμή που ξεχάσατε να επισημάνετε νωρίτερα, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αναζήτησης για να την βρείτε γρήγορα.

Στην δεξιά πλευρά της οθόνης, μπορείτε να βρείτε εικονίδια λήψης. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε αλλαγές λόγω προβλημάτων άδειας, μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία PO, MO ή POT (ανάλογα με τα αρχεία με τα οποία εργάζεστε).

Πώς να ενεργοποιήσετε τη μετάφραση

Ευτυχώς, το Loco Translate επιτρέπει τη χρήση δεδομένων ανά πάσα στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ολοκληρώσετε τη μετάφραση εντελώς πριν μπορέσετε να τη χρησιμοποιήσετε. Έτσι, ακόμη και αν έχετε μεταφράσει λίγες χορδές, είναι ακόμα δυνατό να φορτώσετε τη μετάφραση στο WordPress. Φυσικά, δεν έχει νόημα να μεταφράζονται μόνο μερικές χορδές, αλλά είναι καλό όταν αποφασίζετε να το δοκιμάσετε.

Δεν υπάρχουν κουμπιά που πρέπει να κάνετε κλικ για να ενεργοποιήσετε τη μετάφραση ούτε κάτι παρόμοιο. Μόλις αποθηκευτούν τα αρχεία, απλά πρέπει να αλλάξετε τη γλώσσα του ιστότοπού σας στο WordPress.

 1. Παω σε Ρυθμίσεις -> Γενικά
 2. Βρείτε την επιλογή “Γλώσσα ιστότοπου”
 3. Αλλάξτε τη γλώσσα σε αυτήν στην οποία μεταφράσατε την προσθήκη / θέμα
 4. Αποθήκευσε τις αλλαγές
 5. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις προσθηκών ή θέματος για να δείτε τη μετάφραση σε δράση

Συνεχίστε τη μετάφραση

Αφού περάσετε λίγα λεπτά με το Loco Translate, τα θέματα και τα πρόσθετα WordPress σε διαφορετικές γλώσσες θα φαίνονται τόσο εύκολα όσο ένα, δύο, τρία. Λοιπόν, στην πραγματικότητα είναι, αλλά η μόνη διαφορά είναι ότι θα πρέπει να μετρήσετε μερικές εκατοντάδες ή και χιλιάδες σε ορισμένες περιπτώσεις για να ολοκληρώσετε όλες τις γραμμές.

Όχι μόνο η μετάφραση μπορεί να βοηθήσει εσάς και τους χρήστες σας, αλλά μπορείτε να εφαρμόσετε τα ίδια αρχεία σε άλλους ιστότοπους. Συνήθως, όλα τα θέματα και τα πρόσθετα που βρίσκονται στον επίσημο κατάλογο θα καλωσορίσουν νέες μεταφράσεις. Απλώς επικοινωνήστε με τον προγραμματιστή και ρωτήστε τον εάν θέλει να συμπεριλάβει τη δική σας ως επιλογή γλώσσας για το προϊόν.

Επίσης, όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο WordPress.org μπορούν πλέον να μεταφράζουν θέματα και προσθήκες απευθείας από τον ιστότοπο. Απλώς επιλέξτε ένα στοιχείο, επιλέξτε τη γλώσσα και αρχίστε να προτείνετε συμβολοσειρές. Μετά από αυτό, οι συντάκτες που είναι υπεύθυνοι για τη γλώσσα θα εξετάσουν τις προτάσεις σας και θα τις εγκρίνουν εάν γίνουν σωστά. Όταν μια συγκεκριμένη γλώσσα φτάσει σε αρκετές μεταφρασμένες συμβολοσειρές, αυτό το θέμα ή η προσθήκη θα λάβει αυτόματα τα διαθέσιμα αρχεία μετάφρασης και όλοι θα μπορούν να κατεβάσουν το στοιχείο σε αυτήν τη γλώσσα ανά πάσα στιγμή. Πόσο φοβερό είναι αυτό?!

Πώς να μεταφράσετε τον ιστότοπο του WordPress.com με τον σωστό τρόπο

Όταν αποφασίσετε να δημιουργήσετε το ιστολόγιό σας με το WordPress, έχετε δύο τρόπους να πάτε. Τα αυτο-φιλοξενούμενα WordPress και WordPress.com δεν είναι τα ίδια πράγματα και θα πρέπει να γνωρίζετε τις διαφορές προτού εγγραφείτε λογαριασμοί και φτάσετε στα πορτοφόλια σας για να πληρώσετε για τη φιλοξενία. Εάν σκοπεύετε να μεταφράσετε τον ιστότοπό σας, θα πρέπει επίσης να προσέχετε ιδιαίτερα όταν επιλέγετε τη λύση WordPress.

Όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, υπάρχουν περισσότερες από μερικές προσθήκες και υπηρεσίες που σας επιτρέπουν να μεταφράσετε τον ιστότοπό σας. Ωστόσο, επειδή το WordPress.com δεν σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε πρόσθετα πρόσθετα, εκτός εάν διαθέτετε επαγγελματικό λογαριασμό, μπορεί να πιστεύετε ότι αντιμετωπίζετε προβλήματα. Αλλά περίμενε; προτού αρχίσετε να πανικοβληθείτε, μείνετε μαζί μας γιατί πρόκειται να σας αποδείξουμε λάθος!

Συνιστώμενη προσθήκη: WPML – Πολύγλωσση προσθήκη WordPress

Σε αυτό το μέρος του άρθρου, πρόκειται να σας δείξουμε τρεις μεθόδους για τη μετάφραση του ιστότοπου wordpress.com.

1. Ο παλιός τρόπος σχολείου

Εάν ζητάτε βοήθεια από τις μηχανές αναζήτησης όσον αφορά τη μετάφραση του ιστότοπου WordPress.com, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα δείτε είναι το άρθρο σχετικά με τη ρύθμιση ενός πολυγλωσσικού ιστολογίου. Παρόλο που το άρθρο σας δείχνει τρεις τρόπους για να επιτύχετε σχεδόν το ίδιο πράγμα, και οι τρεις είναι ξεπερασμένοι και θα σας ζητήσουν να κάνετε το ίδιο πράγμα δύο φορές.

Δημοσίευση ιστολογίου σε δύο γλώσσες

Εάν αποφασίσετε να πάτε με το παλιό σχολικό τρόπο, θα μπορείτε να μεταφράσετε έναν ιστότοπο σε άλλη γλώσσα μόνο εάν πληκτρολογήσετε ξανά ολόκληρο το κείμενο με μη αυτόματο τρόπο. Αυτό μπορεί να είναι καλή ιδέα εάν έχετε έναν απλό ιστότοπο φυλλαδίων με την ελάχιστη ποσότητα κειμένου και ίσως λίγες δημοσιεύσεις. Τι γίνεται όμως αν πρέπει να μεταφράσετε ολόκληρο τον ιστότοπο σε περισσότερες από μία γλώσσες; Τι γίνεται αν έχετε εκατοντάδες δημοσιεύσεις; Σε αυτήν την περίπτωση, καλύτερα να καλέσετε τον Tom Cruise επειδή είναι αδύνατη η αποστολή.

2. Widget Μετάφρασης Google

Επειδή μάλλον δεν μπορείτε να φτάσετε στον Τομ αυτήν τη φορά, πρέπει να έχετε αναζητήσει άλλη λύση. Ευτυχώς, πριν από λίγους μήνες, οι προγραμματιστές του WordPress.com παρουσίασαν ένα απλό widget Μετάφρασης Google που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον ιστότοπό σας.

Το WordPress.com μεταφράζει widget

Το widget είναι όσο το δυνατόν πιο απλό. απλά πρέπει να το επιλέξετε από τη λίστα, να του δώσετε έναν τίτλο και να αποθηκεύσετε τις αλλαγές. Μετά από αυτό, οι επισκέπτες σας θα μπορούν να επιλέξουν οποιαδήποτε γλώσσα από τη λίστα. Ή εάν είστε λίγο πιο προχωρημένος χρήστης, μπορείτε να στείλετε τους επισκέπτες σας απευθείας στην επιθυμητή γλώσσα χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες διευθύνσεις URL. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό, προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο σχετικά με το Google Translate Widget.

Παρόλο που το widget θα μεταφράσει τον ιστότοπό σας σε σχεδόν οποιαδήποτε γλώσσα, πιθανώς γνωρίζετε ήδη πόσο καλή είναι μια αυτόματη μετάφραση. Αλλά περιμένετε, έχετε ακόμα καλύτερη επιλογή εάν θέλετε να μεταφράσετε τον ιστότοπο του WordPress.com με τον σωστό τρόπο. Συνεχίστε να διαβάζετε.

3. Μετάφραση του ιστότοπου WordPress.com με το Weglot

Το να κάνετε τον ιστότοπό σας WordPress πολύγλωσσο είναι μια αβίαστη διαδικασία όταν επιλέγετε λύση μετάφρασης ιστότοπου, Weglot. 100% συμβατό με όλα Θέματα και προσθήκες WordPress (ακόμη και δημιουργοί σελίδων όπως το Elementor και το πρόγραμμα επεξεργασίας Gutenberg), το Weglot μεταφράζει αυτόματα και εμφανίζει το περιεχόμενο του ιστότοπού σας σε λιγότερο από 5 λεπτά, με περισσότερες από 100 γλώσσες διαθέσιμες.

Και, το εύκολο μέρος, δεν απαιτείται κωδικός ούτε απαιτείται χρόνος προγραμματιστή. Απλώς εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε την προσθήκη Weglot, εισαγάγετε το κλειδί API σας, την αρχική γλώσσα του ιστότοπου και τις νέες γλώσσες σας, κάντε κλικ στο κουμπί αποθήκευσης και ο πολύγλωσσος ιστότοπός σας είναι ζωντανός!

Η προσθήκη μετάφρασης Weglot συνοδεύεται από έναν πλήρως προσαρμόσιμο διακόπτη γλώσσας που προστίθεται αυτόματα στον ιστότοπό σας. Μπορείτε να επιλέξετε τη θέση, τη σημαία, το όνομα της γλώσσας και άλλα, για να ταιριάζει στο σχεδιασμό του ιστότοπού σας και χωρίς τη χρήση προσαρμοσμένου κώδικα.

Αξιόπιστη από περισσότερους από 50.000 ιδιοκτήτες και προγραμματιστές ιστότοπων και με βαθμολογία 5 αστέρων στον κατάλογο WordPress – μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να λειτουργήσετε έναν πολύγλωσσο ιστότοπο σε λίγα λεπτά!

Για ιστότοπους με 2.000 λέξεις ή λιγότερο, επωφεληθείτε από το δωρεάν πρόγραμμα της Weglot και για ιστότοπους με υψηλότερο αριθμό λέξεων, τα προγράμματα ξεκινούν από μόλις 9,90 € το μήνα. Ξεκινήστε το δικό σας Δωρεάν δοκιμή 10 ημερών για να δείτε πώς λειτουργεί το πρόσθετο μετάφρασης Weglot για εσάς.

4. Μεταφράζοντας τον ιστότοπο του WordPress.com με το GTranslate

Αν και αυτή η φανταστική υπηρεσία λειτουργεί όμορφα ακόμη και ως δωρεάν προσθήκη WordPress, θα σας ενδιαφέρει οι επιπλέον δυνατότητες GTranslate προσφορές. Φυσικά, εάν φιλοξενείτε τον ιστότοπό σας στο WordPress.com, μπορείτε να ξεχάσετε να εγκαταστήσετε την προσθήκη, αλλά θα σας δείξουμε το δρόμο γύρω από αυτό.

Προσφέρει λύση μεσολάβησης μετάφρασης που επιτρέπει τη μετάφραση οποιουδήποτε ιστότοπου που φιλοξενείται σε οποιονδήποτε διακομιστή προσθέτοντας απλώς μια εγγραφή DNS. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να λάβετε οποιαδήποτε μετάφραση για οποιονδήποτε ιστότοπο, καθώς ελέγχεται σε επίπεδο δικτύου.

Αξιοποιήστε στο έπακρο τον μεταφρασμένο ιστότοπό σας wordpress.com

Τώρα που γνωρίζετε τι μπορεί να κάνει το GTranslate, μπορείτε να ξεχάσετε τη χειροκίνητη μετάφραση κάθε ανάρτησης. Μπορείτε ακόμη και να ξεχάσετε το αυτόματο widget μετάφρασης της Google. Αντί για όλα αυτά, μπορείτε εύκολα να μεταφράσετε ολόκληρο τον ιστότοπο του WordPress.com ως επαγγελματία.

Ανάλογα με το πρόγραμμα που επιλέγετε, μπορείτε:

 • Έχετε όλες τις γλώσσες
 • Επεξεργαστείτε γρήγορα τις μεταφράσεις από τη φιλική προς το χρήστη διεπαφή
 • Μετάφραση διευθύνσεων URL
 • Φιλοξενήστε γλώσσες σε τομείς ανώτερου επιπέδου
 • Μετάφραση μεταδεδομένων
 • Ευρετηρίαση των μεταφρασμένων ιστοτόπων σας από μηχανές αναζήτησης

Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στην υπηρεσία στον επίσημο ιστότοπο.

Ένα άλλο εκπληκτικό πράγμα σχετικά με τη χρήση του GTranslate είναι ότι, ακόμη και αν αποφασίσετε να μεταφέρετε τον ιστότοπό σας στο WordPress.com σε μια επιλογή που φιλοξενείται αυτόματα, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία καθώς δεν συνέβη τίποτα! Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει απλώς να εγκαταστήσετε την προσθήκη και να τροποποιήσετε μερικά πράγματα εάν αλλάξετε το όνομα τομέα. Φανταστικό δεν είναι?!

συμπέρασμα

Μας αρέσει να χρησιμοποιούμε το WordPress στα Αγγλικά. Αν όμως δεν είστε άνετοι με αυτόν, μπορείτε ακόμα να μεταφράσετε πλήρως τον ιστότοπό σας στη δική σας γλώσσα.

Παρόλο που μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να μεταφραστούν τα πάντα εάν η γλώσσα σας δεν είναι τόσο δημοφιλής στους χρήστες του WordPress, θα σας βοηθήσει να μεταφέρετε τον ιστότοπο σε έναν χρήστη που δεν μιλά καθόλου Αγγλικά. Το σύστημα μετάφρασης στο WordPress βελτιώνεται συνεχώς, επομένως είναι θέμα χρόνου που θα υπάρχουν ακόμη περισσότερες συμβολοσειρές, θέματα και προσθήκες που θα μεταφράζονται σε νέες γλώσσες.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map