Πώς να εγκαταστήσετε πρόσθετα στο WordPress

πώς να εγκαταστήσετε-wordpress-plugins.png


Οι προσθήκες WordPress μπορούν να επεκτείνουν γρήγορα το ιστολόγιό σας και να το κάνουν ένα καλύτερο μέρος τόσο για εσάς όσο και για τους επισκέπτες. Ενώ είναι τεχνικά δυνατό να έχουμε ένα blog WordPress χωρίς καν ένα ενεργό plugin, οι πιθανότητες είναι ότι οι διαχειριστές θα χρειαστούν τουλάχιστον μερικούς από αυτούς για να ξεκινήσουν ακόμη και ένα blog. Με τον καιρό, η ανάγκη για προσθήκες θα συνεχίσει να αυξάνεται. Γι ‘αυτό ως νέος webmaster, πρέπει απλώς να ξέρετε πώς να εγκαταστήσετε τις προσθήκες WordPress.

Όπως και με όλα τα άλλα, οι προγραμματιστές WordPress ήθελαν να δημιουργήσουν ένα φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον. Έτσι, ακόμη και αν η εγκατάσταση προσθηκών μπορεί να ακούγεται τρομακτική για κάποιον που συναντά το WordPress για πρώτη φορά, ας αφαιρέσουμε τους φόβους σας. Σήμερα, θα σας δείξουμε δύο φιλικές για αρχάριους μεθόδους εγκατάστασης προσθηκών και μία λίγο πιο προηγμένη.

 • Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αναζήτησης WordPress
 • Ανεβάστε απευθείας μια προσθήκη από το WordPress
 • Ανεβάστε μια προσθήκη μέσω FTP (πιο προηγμένη)

Πριν εγκαταστήσετε μια προσθήκη, πρέπει να γνωρίζετε ότι μόνο η αυτο-φιλοξενούμενη έκδοση του WordPress επιτρέπει την εγκατάσταση νέων επεκτάσεων. Εάν δεν έχετε επιλογές για την εγκατάσταση νέων προσθηκών, πιθανώς χρησιμοποιείτε το WordPress.com ή δεν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα χρήστη.

Για να εγκαταστήσετε προσθήκες από τον επίσημο κατάλογο WordPress, δεν χρειάζεται να απομακρυνθείτε από τον πίνακα ελέγχου. Οι προγραμματιστές ήταν αρκετά καλοί για να εισαγάγουν ένα πλαίσιο αναζήτησης που σας επιτρέπει να περιηγηθείτε σε όλες τις προσθήκες που είναι διαθέσιμες στο αποθετήριο. Εδώ μπορείτε επίσης να διαβάσετε μερικές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με κάθε προσθήκη και, φυσικά, να την εγκαταστήσετε απευθείας από τη λίστα.

Στο αριστερό πλαίσιο διαχειριστή, μεταβείτε στο Πρόσθετα -> Προσθήκη νέου

Πώς να αναζητήσετε προσθήκες WordPress

Εάν ρίξετε μια ματιά στο πάνω μέρος της σελίδας, θα βρείτε πολλές καρτέλες που σας επιτρέπουν να αλλάξετε τη λίστα των διαθέσιμων προσθηκών:

 • Επιλεγμένα – μερικά πρόσθετα που προτείνει το WordPress. Στο κάτω μέρος της σελίδας, μπορείτε να αναζητήσετε προσθήκες με ετικέτες
 • Πιο δημοφιλή – Ολόκληρη η λίστα προσθηκών, ταξινομημένη κατά δημοτικότητα (υπάρχουν περισσότερες από 40.000 προσθήκες)
 • Συνιστάται – προτεινόμενα πρόσθετα που βασίζονται σε άλλα πρόσθετα που ενδέχεται να έχετε ήδη εγκαταστήσει
 • Αγαπημένα πρόσθετα – εάν έχετε επισημάνει τις προσθήκες ως αγαπημένες WordPress.org, θα εμφανιστούν σε αυτήν την καρτέλα
 • Αναζήτηση – πληκτρολογήστε τη λέξη-κλειδί και βρείτε πρόσθετα που ταιριάζουν με τα κριτήρια

Εγκαταστήστε μια προσθήκη

Χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις καρτέλες και τις λειτουργίες, θα καταλήξετε να έχετε τη λίστα με τις αντίστοιχες προσθήκες διαθέσιμες για εγκατάσταση. Για παράδειγμα, ας αναζητήσουμε το δωρεάν plugin Under Construction Page που μπορεί να δημιουργήσει μια όμορφη σελίδα συντήρησης για τους επισκέπτες σας. Εάν κάνετε κλικ στο όνομα της προσθήκης ή ακολουθήσετε το σύνδεσμο “περισσότερες λεπτομέρειες”, το WordPress θα ανοίξει ένα αναδυόμενο παράθυρο με μερικές πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την επέκταση.

Ομοίως, μπορείτε να δείτε τον προγραμματιστή, την βαθμολογία, τον αριθμό των ενεργών εγκαταστάσεων (άτομα που εκτελούν αυτήν την περίοδο την προσθήκη στους ιστότοπούς τους), την ώρα της τελευταίας ενημέρωσης και τις πληροφορίες συμβατότητας.

 1. Παω σε Πρόσθετα -> Προσθήκη νέου
 2. Βρείτε ένα πρόσθετο από τη λίστα ή αναζητήστε ένα
 3. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό πριν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε την προσθήκη
 4. Κάντε κλικ στο κουμπί “Εγκατάσταση”
 5. Περιμένετε για λίγα δευτερόλεπτα έως ότου σταματήσει να περιστρέφεται τα πορτοκαλί εικονίδια
 6. Κάντε κλικ στο κουμπί “Ενεργό”

Εγκαταστήστε μια προσθήκη WordPress

Μόλις η προσθήκη ολοκληρώσει τη διαδικασία εγκατάστασης, θα πρέπει να δείτε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο ίδιο κουμπί. Μετά από αυτό, το κουμπί θα αλλάξει την ετικέτα σε “Ενεργοποίηση”. Παρόλο που έχετε εγκαταστήσει με επιτυχία την πρώτη σας προσθήκη, εξακολουθεί να μην εκτελείται. Εάν θέλετε να αποκτήσετε όλες τις επιπλέον λειτουργίες που παρέχει, θα πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί “Ενεργοποίηση”.

Μόλις ενεργοποιήσετε την προσθήκη, περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα. Όταν τελειώσει, το WordPress θα σας ανακατευθύνει στη λίστα όλων των ενεργών προσθηκών. Από εδώ, μπορείτε να ελέγξετε όλες τις προσθήκες που έχετε στον ιστότοπο, να τις απενεργοποιήσετε, να τις ενημερώσετε, να μεταβείτε στις ρυθμίσεις και ακόμη και να επεξεργαστείτε τον κωδικό τους.

Το πρόσθετο είναι πλέον εγκατεστημένο και ενεργοποιημένο. Για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε μια προσθήκη, πρέπει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις της για να τη ρυθμίσετε. Επειδή κάθε προσθήκη λειτουργεί διαφορετικά, δεν μπορούμε να σας πούμε πού θα εμφανίζονται οι ρυθμίσεις. Αλλά αν ακολουθήσατε το παράδειγμά μας και εγκαταστήσατε το Under Construction Page, θα πρέπει να πάτε Ρυθμίσεις -> UnderConstruction για να ξεκινήσετε να εργάζεστε με την προσθήκη.

Ανεβάστε μια προσθήκη μέσω του διαχειριστή του WordPress

Άλλες δωρεάν προσθήκες που μπορείτε να βρείτε στον Ιστό, καθώς και τα premium (επί πληρωμή) πρόσθετα, δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τα βρείτε χρησιμοποιώντας την πρώτη μέθοδο. Για να εγκαταστήσετε προσθήκες εκτός του επίσημου καταλόγου, θα πρέπει να τα ανεβάσετε με μη αυτόματο τρόπο.

Ανεβάστε απευθείας την προσθήκη WordPress

Όλες οι προσθήκες WordPress θα πρέπει να διατίθενται σε Μορφή ZIP, και πρέπει να τα διατηρήσετε αρχειοθετημένα.

 1. Παω σε Πρόσθετα -> Προσθήκη νέου
 2. Στην κορυφή της σελίδας, κάντε κλικ στο κουμπί “Μεταφόρτωση προσθήκης”
 3. Εάν έχετε μια προσθήκη σε μορφή .zip, κάντε κλικ στο κουμπί “Επιλογή αρχείου”
 4. Επιλέξτε το αρχείο ZIP από τον υπολογιστή σας
 5. Κάντε κλικ στο κουμπί “Εγκατάσταση τώρα”
 6. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει την εγκατάσταση το WordPress

Εγκαταστήστε μια προσθήκη μέσω αποστολής FTP

Για λίγο πιο προχωρημένους χρήστες που ξέρουν πώς να συνεργάζονται με το πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων, το WordPress επιτρέπει την εγκατάσταση προσθηκών μέσω της τρίτης μεθόδου. Απαιτείται από εσάς να ανεβάσετε αρχεία στο διακομιστή με μη αυτόματο τρόπο και, στη συνέχεια, να ενεργοποιήσετε την προσθήκη μέσω του πίνακα διαχείρισης.

Ανεβάστε τις προσθήκες WordPress μέσω FTP

 1. Λήψη και εγκατάσταση δωρεάν FileZilla ή οποιονδήποτε άλλο πελάτη FTP
 2. Ανοίξτε την εφαρμογή και συνδεθείτε στον διακομιστή FTP
 3. Πλοηγηθείτε στο φάκελο WordPress (συνήθως βρίσκεται στο φάκελο “www” ή “public_html”)
 4. Ανοιξε wp-content / plugins ντοσιέ
 5. Αποσυμπιέστε το νέο σας plugin εκεί (θα πρέπει να καταλήξετε να έχετε ένα νέο φάκελο το όνομά του από την προσθήκη)
 6. Συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου διαχειριστή του WordPress
 7. Παω σε Πρόσθετα -> Εγκατεστημένα πρόσθετα
 8. Βρείτε το νέο αντικείμενο στη λίστα
 9. Κάντε κλικ στο κουμπί “Ενεργοποίηση”

συμπέρασμα

Ομοίως με την εγκατάσταση θεμάτων στο WordPress, τα πρόσθετα μπορούν να εγκατασταθούν χρησιμοποιώντας τρεις διαφορετικές μεθόδους. Ενώ τα πρώτα δύο είναι πολύ φιλικά προς τους αρχάριους και επιτρέπουν σε όλους να εγκαταστήσουν γρήγορα οποιοδήποτε πρόσθετο της επιλογής τους, το τρίτο θα απαιτήσει κάποιες βασικές γνώσεις για το FTP.

Αλλά ανεξάρτητα από την τεχνική που χρησιμοποιήσατε για την εγκατάσταση ενός πρόσθετου, θα πρέπει να το έχετε στη λίστα όλων των εγκατεστημένων προσθηκών όπου μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε χειροκίνητα κάθε ένα.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map