Μια επισκόπηση της ενότητας Ρυθμίσεις WordPress

wordpress-settings.png


Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα θέλατε να ρίξετε μια ματιά μετά την εγκατάσταση ενός νέου ιστότοπου WordPress είναι η σελίδα ρυθμίσεων. Σε νέες εγκαταστάσεις, οι ρυθμίσεις του WordPress εμφανίζονται στο κάτω μέρος του μενού διαχειριστή που μπορείτε να βρείτε στην αριστερή πλευρά της οθόνης σας.

Ακριβώς πάνω από το Ρυθμίσεις σύνδεσμος, θα παρατηρήσετε αρκετές σελίδες υπομενού αφιερωμένες σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις WordPress. Καθένας διαθέτει σημαντικές επιλογές που θα επηρεάσουν ολόκληρο τον ιστότοπο, επομένως είναι σημαντικό να αφιερώσετε το χρόνο σας για να ρυθμίσετε τα πάντα σωστά. Μέχρι να εγκαταστήσετε πρόσθετα πρόσθετα και θέματα που μπορούν να προσθέσουν νέα υπομενού, θα δείτε τις ακόλουθες σελίδες:

 1. Γενικός
 2. Γραφή
 3. ΑΝΑΓΝΩΣΗ
 4. Συζήτηση
 5. Μεσο ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
 6. Μόνιμοι σύνδεσμοι

Αυτό το άρθρο εξηγεί αυτές τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις WordPress με μεγάλη λεπτομέρεια και σας καθοδηγεί στη διαδικασία εγκατάστασης.

1. Γενικά

Σε αυτήν τη σελίδα, θα βρείτε πολλές επιλογές που θα σας επιτρέψουν να αλλάξετε τον τίτλο και τον τίτλο του ιστότοπού σας, διαφορετικά είδη διευθύνσεων καθώς και μορφές ώρας και ημερομηνίας.

Τίτλος και ετικέτα ιστότοπου

Αν και το WordPress έχει προπληρώσει αυτά τα πεδία για εσάς, μην υποθέσετε απλώς ότι είναι αρκετά καλό για τον ιστότοπό σας. Δεδομένου ότι ο τίτλος και ο τίτλος του ιστοτόπου είναι σημαντικά μέρη του ιστολογίου σας όσον αφορά το Google και άλλες μηχανές αναζήτησης, είναι επιτακτική ανάγκη να γράψετε προσαρμοσμένες. Ενώ γράφετε έναν προσαρμοσμένο τίτλο και μια ετικέτα μπορεί να σας βοηθήσει να προσελκύσετε το κατάλληλο κοινό, το προεπιλεγμένο μπορεί να βλάψει το SEO σας (τη θέση σας στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης) και την αξιοπιστία σας. Δεν θέλετε οι δυνητικοί πελάτες σας να δουν ότι αγνοήσατε το πρώτο βήμα στην προσαρμογή του ιστότοπού σας, έτσι δεν είναι?

Διεύθυνση WordPress και ιστότοπου (URL)

Γενικές ρυθμίσεις WordPress

Η διεύθυνση WordPress είναι η διεύθυνση URL που οδηγεί στον κατάλογο στον οποίο εγκαταστήσατε το WordPress. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η διεύθυνση ιστότοπου που επιστρέφει στην αρχική σας σελίδα πρέπει να είναι η ίδια. Εάν μόλις εγκαταστήσατε τον νέο σας ιστότοπο, δεν χρειάζεται να αλλάξετε κανένα από τα πεδία. Εκτός αν θέλετε η αρχική σας σελίδα να είναι διαφορετική από τον κατάλογο εγκατάστασης, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ανησυχείτε αν αυτή είναι η πρώτη σας φορά με το WordPress. Απλά τα έχουν τα ίδια.

Για παράδειγμα, εάν δεν θέλετε το WordPress στον ριζικό κατάλογο (ίσως θέλετε να διατηρήσετε τα πράγματα καθαρά ή να έχετε άλλα πράγματα εκεί), μπορείτε να το εγκαταστήσετε σε οποιονδήποτε υποκατάλογο όπως https://example.com/wordpress. Αφήνοντας τη διεύθυνση ιστότοπου το ίδιο θα σήμαινε ότι οι χρήστες θα πρέπει να πλοηγηθούν https://example.com/wordpress για να μεταβείτε στην πρώτη σας σελίδα. Αντ ‘αυτού, σε αυτό το παράδειγμα, μπορείτε να αλλάξετε τη διεύθυνση ιστότοπου σε https://example.com που θα έλεγε στο WordPress ότι η διεύθυνση URL της αρχικής σελίδας σας είναι διαφορετική από τον κατάλογο εγκατάστασης.

Να είστε προσεκτικοί κατά την αλλαγή της διεύθυνσης του ιστότοπου, επειδή οποιοδήποτε λάθος θα σκοτώσει (προσωρινά) τον ιστότοπό σας.

Μερικές φορές (συνήθως όταν έχετε ήδη βλάψει τις ρυθμίσεις), θα πρέπει να αλλάξετε αυτές τις διευθύνσεις URL με διαφορετική προσέγγιση, καθώς δεν θα μπορείτε να ανοίξετε τη σελίδα ρυθμίσεων του WordPress. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω PHP ή απευθείας επεξεργασίας της βάσης δεδομένων. Σας συμβουλεύουμε να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να το διορθώσετε εάν δεν έχετε εμπειρία σε αυτούς τους τομείς.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Αυτό δεν είναι μυαλό. εισαγάγετε μια λειτουργική διεύθυνση email όπου θα λαμβάνετε σημαντικές ειδοποιήσεις σχετικά με ενημερώσεις, νέους χρήστες, σχόλια και άλλες πληροφορίες από το WordPress.

Προεπιλεγμένος ρόλος ιδιότητας μέλους και νέου χρήστη

Όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, το WordPress σας επιτρέπει να αναπτύξετε ιστότοπους μελών. Σε αυτήν την περίπτωση, θα σας ενδιαφέρει η αντίστοιχη επιλογή που σας επιτρέπει να ανοίξετε εγγραφές σε οποιονδήποτε. Εάν το κάνετε, είναι ζωτικής σημασίας να επιλέξετε έναν προεπιλεγμένο ρόλο χρήστη για νέους εγγεγραμμένους χρήστες.

Από προεπιλογή, όλοι οι νέοι χρήστες θα γίνουν συνδρομητές. Αν όμως θέλετε να τους δώσετε περισσότερη εξουσία στον ιστότοπό σας, μπορείτε να τον αλλάξετε σε οποιονδήποτε άλλο διαθέσιμο ρόλο χρήστη. Από σένα εξαρτάται. Σας συνιστούμε να απενεργοποιήσετε την επιλογή “Όλοι μπορούν να εγγραφούν”.

Ρυθμίσεις ώρας

Στη συνέχεια υπάρχουν στη λίστα ρυθμίσεις που επηρεάζουν τον τρόπο χρήσης και εμφάνισης του χρόνου στον ιστότοπό σας. Επιλέξτε ζώνη ώρας, μορφή ημερομηνίας και ώρας και την ημέρα έναρξης της εβδομάδας σας (ναι, δεν χρειάζεται να είναι Δευτέρα). Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται ασήμαντο αυτή τη στιγμή, σημειώστε ότι ό, τι κάνει το WordPress (και αυτό περιλαμβάνει νέες προσθήκες και θέματα) θα χρησιμοποιεί αυτές τις ρυθμίσεις ώρας.

Εάν τα γραμματόσημα ημερομηνίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας δεν προστεθούν, η νέα προσθήκη ημερολογίου σας φαίνεται κατεστραμμένη ή οι προγραμματισμένες αναρτήσεις σας δεν φαίνεται να λειτουργούν, επιστρέψτε σε αυτές τις επιλογές και διορθώστε τις.

Γλώσσα

Εάν θέλετε να αλλάξετε τη γλώσσα του ιστότοπού σας, απλώς πρέπει να επιλέξετε μια νέα από τη λίστα. Αυτή η επιλογή μπορεί να μεταφράσει ολόκληρο τον πίνακα ελέγχου του ιστότοπού σας, ενώ το περιεχόμενο θα παραμείνει άθικτο.

Ωστόσο, να γνωρίζετε ότι η αλλαγή της γλώσσας θα αλλάξει επίσης μερικά πράγματα που θα βλέπουν οι επισκέπτες σας (για παράδειγμα, ονόματα widget και ετικέτες χρονικής σήμανσης).

2. Ρυθμίσεις γραφής

Αυτές οι ρυθμίσεις WordPress επηρεάζουν μερικά πράγματα σχετικά με τις αναρτήσεις και τις κατηγορίες σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να δημοσιεύσετε άρθρα μέσω email και να αλλάξετε υπηρεσίες ενημέρωσης.

Προεπιλεγμένες μορφές ανάρτησης και κατηγορίας

Ρυθμίσεις γραφής WordPress

Για να λειτουργήσει σωστά, το WordPress χρειάζεται μια προεπιλεγμένη μορφή ανάρτησης και κατηγορίας. Έτσι, σε περίπτωση που ξεχάσετε να επιλέξετε αυτές τις λεπτομέρειες για μια νέα ανάρτηση, το WordPress μπορεί να τις εκχωρήσει αυτόματα στις προεπιλογές, προκειμένου να αποφευχθούν σφάλματα.

Παρόλο που η κατηγορία “Χωρίς κατηγοριοποίηση” φαίνεται αρκετά καλή όταν ξεκινάτε, η αλήθεια είναι ότι πολλοί άνθρωποι παραφρονίζονται σε αυτό. Έτσι, ξανασκεφτείτε και μετονομάστε το σε κάτι που θα χρησιμοποιήσετε στο blog. Αργά ή γρήγορα, θα συνειδητοποιήσετε πόσο άσχημα φαίνεται στο κοινό ο φάκελος που δεν έχει κατηγοριοποιηθεί.

Όσον αφορά τις αναρτήσεις, είναι αρκετά καλό να έχετε μια τυπική ανάρτηση ως προεπιλεγμένη. Εκτός αν έχετε έναν προσαρμοσμένο τύπο ανάρτησης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Αυτό θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από εσάς και το θέμα του WordPress που χρησιμοποιείτε.

Δημοσίευση μέσω email

WordPress Post μέσω email

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να υποβάλετε μια ανάρτηση στον ιστότοπό σας WordPress μέσω email και να τη δημοσιεύσετε αμέσως στους αναγνώστες σας; Για να λειτουργήσει, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν μυστικό λογαριασμό email και να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση POP3. Προσθέστε τον διακομιστή αλληλογραφίας, το όνομα σύνδεσης και τον κωδικό πρόσβασης και επιλέξτε την κατηγορία για αυτήν την ανάρτηση. Εάν έχετε εισαγάγει σωστά όλες τις λεπτομέρειες, θα πρέπει απλώς να στείλετε ένα email σε αυτήν τη διεύθυνση και το WordPress θα σας βοηθήσει να δημοσιεύσετε την ανάρτηση.

Ενημέρωση υπηρεσιών

Τα εργαλεία υπηρεσιών μπορούν να σας βοηθήσουν να ενημερώσετε άλλα άτομα σχετικά με ενημερώσεις στον ιστότοπό σας. Παρόλο που το WordPress ειδοποιεί αυτόματα τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες ενημέρωσης σχετικά με νέο περιεχόμενο στο ιστολόγιό σας, μπορείτε να προσθέσετε νέο από εδώ.

Εάν ο στόχος σας είναι να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες, τουλάχιστον να έχετε την προεπιλεγμένη υπηρεσία (http://rpc.pingomatic.com/). Αλλά αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις υπηρεσίες ενημέρωσης και να μάθετε τη λίστα των πρόσθετων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, ανατρέξτε Υπηρεσίες Ping XML-RPC.

3. Ρυθμίσεις ανάγνωσης

Ακριβώς όπως οι ρυθμίσεις γραφής επηρεάζουν αυτό που εισάγετε, οι ρυθμίσεις ανάγνωσης επηρεάζουν την έξοδο. Σε αυτήν τη σελίδα μπορείτε να διαμορφώσετε διάφορες ρυθμίσεις σχετικά με την αρχική σελίδα, το ιστολόγιο, το RSS και την ορατότητα της μηχανής αναζήτησης.

Εμφανίσεις πρώτης σελίδας

Απλώς επιλέγοντας μια διαφορετική επιλογή σε αυτήν τη σελίδα, μπορείτε να αλλάξετε εντελώς την εμφάνιση και την αίσθηση του ιστότοπού σας. Το WordPress σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις (μια χρονολογική λίστα αυτών) ή μια στατική σελίδα ως πρώτη σελίδα.

Ρυθμίσεις ανάγνωσης WordPress

Συνήθως, μια πρώτη σελίδα είναι μια προσαρμοσμένη σελίδα που δημιουργήσατε από εσάς ή τους προγραμματιστές θεμάτων. Δεν υπάρχουν όρια στο πώς μπορεί να φαίνεται ούτε στα δεδομένα που μπορεί να αντιπροσωπεύσει. Το μόνο όριο είναι η φαντασία σας. Ένα καλό θέμα WordPress θα έχει μερικά σχέδια πρώτων σελίδων και δημοσιεύσεων που δημιουργούν μια μοναδική αίσθηση, οπότε επιλέξτε ένα θέμα με σύνεση.

Blog και RSS

Εάν αποφασίσετε να έχετε τις τελευταίες δημοσιεύσεις σας ως πρώτη σελίδα, αυτό είναι το μέρος για να αποφασίσετε πόσα πρόσφατα άρθρα θα εμφανίζονται. Παρόλο που η εμφάνιση περισσότερων από δέκα αναρτήσεων μπορεί να φαίνεται διασκεδαστική, λάβετε υπόψη ότι το να έχετε πάρα πολλές αναρτήσεις στην πρώτη σελίδα μπορεί να επιβραδύνει τον ιστότοπό σας.

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τον αριθμό των δημοσιεύσεων που εμφανίζονται στις ροές. Δέκα ή είκοσι είναι ένας καλός αριθμός για να ξεκινήσετε.

Παρόλο που συνιστάται πάντα η εμφάνιση αποσπασμάτων αντί ολόκληρων άρθρων, μπορείτε να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις ανάγνωσης εμφάνιση μόνο πλήρους κειμένου ή περίληψης.

Ορατότητα μηχανών αναζήτησης

Εάν χρησιμοποιείτε έναν ιστότοπο ως περιβάλλον δοκιμών και δεν θέλετε οι μηχανές αναζήτησης να ανιχνεύουν και να αρχειοθετούνται, μπορείτε να επιλέξετε το πλαίσιο δίπλα στην ορατότητα της μηχανής αναζήτησης. Σε αυτήν την περίπτωση, το WordPress θα πει σε όλες τις μηχανές αναζήτησης όπως το Google ότι δεν θέλετε να ευρετηριαστούν και να βρεθούν από άλλα άτομα. Αλλά λάβετε υπόψη ότι αυτό χρησιμεύει μόνο ως πρόταση. Κάθε μηχανή αναζήτησης αποφασίζει αν θα ικανοποιήσει το αίτημά σας ή όχι.

4. Συζήτηση

Ρυθμίσεις συζήτησης WordPress

Οι ρυθμίσεις συζήτησης θα σας βοηθήσουν με συνδέσμους και σχόλια. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο χειρισμού του pingbacks και των trackbacks, καθώς και τον τρόπο συμπεριφοράς των τμημάτων σχολίων σε κάθε άρθρο.

Προεπιλεγμένες ρυθμίσεις άρθρου

Επιλέγοντας τα αντίστοιχα πλαίσια, μπορείτε να επιχειρήσετε να ειδοποιήσετε τα ιστολόγια που συνδέσατε από τα άρθρα σας. Σε αυτήν την περίπτωση, μόλις δημοσιεύσετε ένα άρθρο, όλα τα ιστολόγια με τα οποία συνδέεστε θα λαμβάνουν ειδοποίηση. Μπορείτε επίσης να επιτρέψετε ειδοποιήσεις συνδέσμων από άλλα ιστολόγια (γνωστά ως pingbacks και trackbacks) και να επιτρέψετε σε άτομα να δημοσιεύουν σχόλια σε νέα άρθρα.

Άλλες ρυθμίσεις σχολίων

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το τυπικό σύστημα σχολίων που συνοδεύεται από το WordPress, ακολουθούν όλες οι λεπτομέρειες που θα πρέπει να διαμορφώσετε στις ανάγκες σας.

Επιλέξτε εάν οι συγγραφείς πρέπει να συμπληρώσουν το όνομα και το email πριν δημοσιεύσουν τα σχόλια. Αποφασίστε εάν θέλετε οι επισκέπτες σας να μπορούν να σχολιάζουν μόνο εάν είναι εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι. Κλείστε αυτόματα σχόλια για άρθρα που είναι παλαιότερα από οποιονδήποτε καθορισμένο αριθμό ημερών, ενεργοποιήστε σχόλια με νήμα και επιλέξτε πόσα επίπεδα μπορούν να έχουν (έχετε θέλω να μπορώ να απαντήσω σε απάντηση). Μπορείτε ακόμη και να διαχωρίσετε τα σχόλια σε σελίδες εάν υπάρχουν ήδη δημοσιευμένα περισσότερα από ένα καθορισμένο ποσό σχολίων. Εάν έχετε δεκάδες (ή εκατοντάδες) σχόλια ανά άρθρο, αυτή θα είναι μια απαραίτητη επιλογή για εσάς.

Παρακολούθηση σχολίων

Διαχείριση σχολίων WordPress

Στις ακόλουθες ρυθμίσεις, μπορείτε να διαμορφώσετε πότε θα λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με σχόλια και μπορείτε να επιλέξετε να εγκρίνετε κάθε σχόλιο με μη αυτόματο τρόπο. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιτρέψετε στο WordPress να δημοσιεύει αυτόματα σχόλια από συγγραφείς που έχουν ήδη τουλάχιστον ένα εγκεκριμένο σχόλιο.

Συνήθως, τα ανεπιθύμητα σχόλια θα περιέχουν αρκετούς συνδέσμους που πρέπει να σας τραβήξουν την προσοχή. Μπορείτε να σταματήσετε γρήγορα τα ανεπιθύμητα μηνύματα στα σχόλια του WordPress μόνο επισημαίνοντας αυτά που έχουν περισσότερους από δύο ή τρεις συνδέσμους. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το φίλτρο εδώ και να επιλέξετε γρήγορα τον αριθμό των επιτρεπόμενων συνδέσμων. Παρόλο που οι spammers το γνωρίζουν και πολλοί θα χρησιμοποιούν μόνο έναν σύνδεσμο ανά σχόλιο, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει. Ακόμα κι αν σταματήσει μόνο ένα ανεπιθύμητο σχόλιο, αξίζει τον κόπο?

Μαύρη λίστα σχολίων

Το επόμενο πεδίο στη σελίδα ρυθμίσεων συζήτησης σάς επιτρέπει να αποκλείσετε σχόλια που περιέχουν συγκεκριμένες λέξεις σε περιεχόμενο, όνομα, διεύθυνση URL ή πεδία email. Μπορείτε ακόμη και να αποκλείσετε διευθύνσεις IP από εδώ.

Οι λέξεις που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε εδώ εξαρτώνται από το ιστολόγιό σας. Αν γράφετε για smartphone, για παράδειγμα, οι σχολιαστές πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιούν ονόματα χαπιών και ναρκωτικών που είναι ένα κοινό θέμα στα ανεπιθύμητα σχόλια. Έτσι μπορείτε να βρείτε μια λίστα φαρμάκων και να τα προσθέσετε εδώ. Σας προτείνουμε επίσης να ρίξετε μια ματιά μια λίστα κοινών ανεπιθύμητων λέξεων αυτό θα σε βοηθήσει. Επιπλέον, εάν γνωρίζετε τη διεύθυνση IP ενός spammer που δεν θα το αφήσει, προσθέστε το εδώ.

Ομοίως, μπορείτε να βάλετε σχόλια με συγκεκριμένες λέξεις και διεύθυνση IP απευθείας στον κάδο απορριμμάτων.

Είδωλα

Avatar του WordPress

Το Avatar είναι μια απλή εικόνα που σχετίζεται με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που καταχωρίσατε στον ιστότοπο. Θα είναι ορατό στο προφίλ και δίπλα στο όνομά σας στα σχόλια. Οι ακόλουθες επιλογές σάς επιτρέπουν να αποφασίσετε εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε είδωλα στον ιστότοπό σας WordPress, ποια μέγιστη βαθμολογία ηλικίας επιτρέπετε και να επιλέξετε ποια θα είναι η προεπιλεγμένη εικόνα avatar (αυτή θα χρησιμοποιηθεί για άτομα που δεν έχουν ” να ενεργοποιήσουν το δικό τους avatar Gravatar).

5. Μέσα

Οι ρυθμίσεις πολυμέσων σάς επιτρέπουν να αλλάξετε μερικά πράγματα σχετικά με τις εικόνες στον ιστότοπό σας. Από προεπιλογή, το WordPress έχει τρία μεγέθη εικόνας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε ολόκληρο τον ιστότοπο. Εδώ, μπορείτε να αλλάξετε τις διαστάσεις για τη μικρογραφία, τα μεσαία και μεγάλα μεγέθη εικόνας. Μόλις ανεβάσετε μια εικόνα, το WordPress θα το αλλάξει σε αυτές τις επιπλέον διαστάσεις. Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η αλλαγή αυτής της ρύθμισης δεν θα επηρεάσει τις εικόνες που έχουν ήδη μεταφορτωθεί. Δεν θα αλλάξουν το μέγεθός τους ούτε θα αλλάξουν με κανέναν τρόπο. Αυτή η ρύθμιση ισχύει μόνο για εικόνες που ανεβάζετε μετά την αλλαγή των μεγεθών.

Όταν ανεβάζετε νέα αρχεία πολυμέσων, μπορείτε να τα οργανώσετε σε φακέλους που βασίζονται σε μήνα και έτος για καλύτερη διαχείριση πολυμέσων. Απλώς ελέγξτε την επιλογή.

Οι μόνιμοι σύνδεσμοι ή οι μόνιμοι σύνδεσμοι είναι διευθύνσεις URL που αποθηκεύει για πάντα το WordPress. δηλαδή, δεν πρέπει ποτέ να αλλάζουν. Αυτοί οι σύνδεσμοι χρησιμοποιούνται από τους επισκέπτες και τις μηχανές αναζήτησης για να γνωρίζουν την ακριβή διαδρομή προς το περιεχόμενό σας. Θεωρήστε τις ως τις ακριβείς διευθύνσεις για το περιεχόμενο του ιστολογίου σας – κάθε σελίδα στον ιστότοπό σας έχει έναν μοναδικό μόνιμο σύνδεσμο που το προσδιορίζει. Για παράδειγμα, www.yoursite.com/first-post είναι ένας τύπος μόνιμου συνδέσμου που θα συνδέεται με την πρώτη σας ανάρτηση. Δεν είναι δυνατόν δύο αναρτήσεις ή σελίδες να μοιράζονται τον ίδιο μόνιμο σύνδεσμο.

Όταν εγκαθιστάτε το WordPress για πρώτη φορά, οι μόνιμοι σύνδεσμοι δεν θα φαίνονται φιλικοί προς τον χρήστη. Αυτό συμβαίνει επειδή το σύστημα χρησιμοποιεί αριθμούς ταυτότητας για κάθε ανάρτηση και σελίδα στον ιστότοπό σας. Οι μόνιμοι σύνδεσμοί σας πιθανότατα θα μοιάζουν με αυτό: http://yoursite.com/?p=123.

Κοινές ρυθμίσεις

Για να διευκολυνθούν τα πράγματα για αρχάριους, οι προγραμματιστές του WordPress προετοίμασαν διάφορες δομές που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Απλώς πρέπει να επιλέξετε ένα και να αποθηκεύσετε αλλαγές για να βελτιώσετε ολόκληρη τη δομή των μόνιμων συνδέσμων στον ιστότοπό σας:

 • Πεδιάδα: http://example.com/wordpress/?p=123
 • Ημέρα και όνομα: http://example.com/wordpress/2017/05/12/sample-post/
 • Μήνας και όνομα: http://example.com/wordpress/2017/05/sample-post/
 • Αριθμητικός: http://example.com/wordpress/archives/123
 • Όνομα δημοσίευσης: http://example.com/wordpress/sample-post/

Προσαρμοσμένη δομή και βάσεις

Εάν καμία από τις πέντε δομές δεν ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις και τις ανάγκες σας, μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη. Εδώ μπορείτε να δημιουργήσετε μια δομή μόνιμου συνδέσμου μοναδική στο ιστολόγιό σας. Είναι ακόμη δυνατό να μετονομάσετε τις προεπιλεγμένες ετικέτες «κατηγορίας» και «ετικετών» σε οτιδήποτε θέλετε. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν τη λειτουργία, ανατρέξτε στις λεπτομέρειες σχετικά με τις ρυθμίσεις μόνιμων συνδέσμων WordPress και την προσαρμοσμένη δομή διευθύνσεων URL.

συμπέρασμα

Οι ρυθμίσεις WordPress διατηρούν τις πιο πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τον ιστότοπό σας. Από την επιλογή του τίτλου του ιστότοπού σας έως τη δομή των συνδέσμων σας. Εξαιτίας αυτού, είναι σημαντικό να τα διαβάσετε προσεκτικά έως ότου ρυθμίσετε τον ιστότοπο σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map