Πώς να ελέγξετε τα αποσπάσματα στο WordPress

Πώς να ελέγξετε τα αποσπάσματα στο WordPress


Ένα απόσπασμα είναι μια περίληψη δημοσίευσης που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το άρθρο σας σε μερικές σύντομες προτάσεις. Αυτές οι περιγραφές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιτρέψετε στους επισκέπτες σας να δουν ποια είναι η ανάρτηση και να αποφασίσουν εάν ενδιαφέρονται να διαβάσουν το υπόλοιπο πριν κάνουν κλικ στο κουμπί. Επίσης, είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για αναγνώστες RSS.

Στο WordPress, τα αποσπάσματα μπορούν να είναι χειροκίνητα ή αυτόματα και διαφέρουν ελαφρώς από τα πειράγματα (κείμενο πριν <–more–> μόνο επειδή το WordPress τα χειρίζεται διαφορετικά. Εάν δεν γράψετε το δικό σας απόσπασμα, το WordPress θα κάνει μια σύνοψη αυτόματα και θα πάρει τις πρώτες 55 λέξεις από την ανάρτησή σας.

Σε αυτό το άρθρο, πρόκειται να σας δείξουμε πώς να ελέγχετε τα αποσπάσματα στο WordPress. Εάν συνεχίσετε να διαβάζετε, μπορείτε να μάθετε:

 • Πώς να αλλάξετε το μήκος αποσπάσματος στο WordPress
 • Αλλάξτε το προεπιλεγμένο μήκος αποσπάσματος για διαφορετικές κατηγορίες
 • Προσθέστε έναν σύνδεσμο “Διαβάστε περισσότερα” στο τέλος ενός αποσπάσματος
 • Εμφάνιση αποσπασμάτων σε σελίδες WordPress
 • Ελέγξτε τα αποσπάσματα του WordPress με το πρόσθετο Advanced Excerpt

Πώς να αλλάξετε το μήκος αποσπάσματος στο WordPress

Εάν είστε νέοι στο WordPress και τώρα προσπαθείτε να βρείτε το δικό σας απόσπασμα από το οποίο θέλετε να γράψετε μια μη αυτόματη περίληψη, πιθανότατα δεν έχετε βρει κανένα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα αποσπάσματα είναι κρυμμένα από προεπιλογή. Για να κάνετε το πλαίσιο κειμένου ορατό, ενώ επεξεργάζεστε μια ανάρτηση ή γράφετε μια νέα, κάντε κλικ στο “Επιλογές οθόνης” το οποίο μπορείτε να βρείτε στην κορυφή της σελίδας όπου πρέπει να ελέγξετε «Αποσπάσματα». Τώρα είστε έτοιμοι να κάνετε κύλιση κάτω από την ανάρτησή σας και να γράψετε το απόσπασμά σας.

Αλλά όπως μπορείτε να δείτε, δεν υπάρχει επιλογή που θα άλλαζε απλώς τη διάρκεια ενός αποσπάσματος. Αυτός είναι πιθανώς ένας από τους λόγους για τους οποίους διαβάζετε αυτό το άρθρο και στις επόμενες γραμμές, πρόκειται να σας δείξουμε έναν γρήγορο και απλό τρόπο να το κάνετε αυτό.

 1. Παω σε Εμφάνιση-> Επεξεργαστής
 2. Στη δεξιά πλευρά, βρείτε το αρχείο function.php ή ανοίξτε το αρχείο από το πρόγραμμα-πελάτη FTP
 3. Αντιγράψτε και επικολλήστε την ακόλουθη λειτουργία:
 4. συνάρτηση my_excerpt_length ($ length) {
  επιστροφή 110;
  }
  
  add_filter ('excerpt_length', 'my_excerpt_length');
  
 5. Αποθηκεύστε τις αλλαγές μετά τις οποίες τα αποσπάματά σας θα έχουν όριο 110 αντί 55 λέξεων

Φυσικά, είστε ελεύθεροι να αλλάξετε τον αριθμό σε οποιονδήποτε ακέραιο αριθμό θέλετε. Αλλά θυμηθείτε ότι μιλάμε για περιλήψεις – δεν θέλετε η περίληψή σας να είναι πολύ σύντομη, αλλά δεν υπάρχει ανάγκη για υπερβολή. Μπορείτε πάντα να βάλετε έναν σύνδεσμο “διαβάστε περισσότερα” μετά από κάθε απόσπασμα.

Αν θέλετε ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο στα αποσπάματά σας, θα πρέπει να εξετάσετε το πρόσθετο Advanced Excerpt που είναι ικανό να κάνει την ίδια δουλειά με κάποιες επιπλέον λειτουργίες, επιπλέον, δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε με τα αρχεία κώδικα και PHP.

Αλλάξτε το προεπιλεγμένο μήκος αποσπάσματος για διαφορετικές κατηγορίες

Μετά από λίγο χρόνο στο blog σας στο WordPress, ορισμένες κατηγορίες ενδέχεται να απαιτούν περισσότερες λέξεις σε αποσπάσματα και μερικές θα χρειαστούν μικρότερες. Ας σας δείξουμε λοιπόν πώς να αλλάξετε το μήκος του αποσπάσματος κατηγορίας.

Το πρώτο παράδειγμα θα σας επιτρέψει να επιλέξετε μία κατηγορία για την οποία θέλετε να ορίσετε διαφορετικό μήκος αποσπάσματος. Επιλέξτε αυτήν την κατηγορία, καθορίστε τον αριθμό των λέξεων για το απόσπασμα και τον αριθμό των λέξεων για το απόσπασμα όλων των άλλων κατηγοριών:

 1. Ανοίξτε το functions.php
 2. Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτήν τη λειτουργία:
 3. function excerpt_length_category ($ length) {
  εάν (in_category ('Κριτικές')) {
  επιστροφή 20;
  } αλλιώς {
  επιστροφή 60;
  }
  }
  add_filter ('excerpt_length', 'excerpt_length_category');
  
 4. Αλλαγή ονόματος κατηγορίας στο 2αρ γραμμή
 5. Αλλάξτε το μήκος των αποσπάσεων (αριθμός λέξεων) για αυτήν την κατηγορία στη γραμμή # 3
 6. Αλλάξτε το μήκος όλων των άλλων κατηγοριών στη γραμμή # 5
 7. Αποθήκευσε τις αλλαγές

Αν και αυτό θα είναι περισσότερο από αρκετό για να αλλάξετε τη διάρκεια του αποσπάσματος για τη συγκεκριμένη κατηγορία που σας ενοχλεί, δεν θα σας βοηθήσει πολύ αν χρειαστεί καθορίστε το μήκος για πολλές κατηγορίες ταυτόχρονα. Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρειαστείτε τα εξής:

function excerpt_length_category ($ length) {
εάν (in_category ('Κριτική')) {
επιστροφή 35;
} elseif (in_category (πίνακας ('Ειδήσεις', 'Βίντεο', 'Σύνταξη'))) {
επιστροφή 60;
} αλλιώς {
επιστροφή 55;
}
}
add_filter ('excerpt_length', 'excerpt_length_category');

Αυτή η λειτουργία θα σας επιτρέψει να ορίσετε διαφορετικά μήκη αποσπάσματος για διαφορετικές κατηγορίες και να σας αφήσουμε να επιλέξετε την προεπιλεγμένη.

Προσθέστε έναν σύνδεσμο “Διαβάστε περισσότερα” στο τέλος ενός αποσπάσματος

Αντί να εμφανίζεται ολόκληρη η ανάρτηση στην αρχική σας σελίδα, τα αποσπάσματα σάς επιτρέπουν να εμφανίζετε μόνο ένα μέρος της που μπορεί να κάνει τον χρήστη να ενδιαφέρεται για το άρθρο.

Αφού οι χρήστες δουν τον τίτλο, την εικόνα και ένα απόσπασμα της ανάρτησής σας, πρέπει να τους ενημερώσετε ότι μπορούν να διαβάσουν περισσότερα για το θέμα ακολουθώντας τον σύνδεσμο προς το άρθρο σας. Εάν μας ρωτήσετε, μια επιλεγμένη εικόνα θα πρέπει πάντα να οδηγεί στο κύριο άρθρο, αλλά θα πρέπει επίσης να επιτρέπετε στους αναγνώστες σας να ακολουθούν το σύνδεσμο “Διαβάστε περισσότερα” ή ένα κουμπί.

Προσθήκη

Εάν το θέμα σας στο WordPress δεν περιλαμβάνει ήδη τη λειτουργία, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα για εσάς. Σε αυτό το μέρος του σεμιναρίου, πρόκειται να σας δείξουμε πώς να προσθέσετε γρήγορα το σύνδεσμο “Διαβάστε περισσότερα” στο τέλος κάθε αποσπάσματος:

 1. Ανοίξτε το functions.php
 2. Αντιγράψτε και επικολλήστε τον κωδικό:
 3. function excerpt_readmore ($ περισσότερα) {
  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ '... Ταυτότητα). '"class =" readmore ">'. 'Διαβάστε περισσότερα'. '";
  }
  
  add_filter ('excerpt_more', 'excerpt_readmore');
 4. Αλλάξτε το κείμενο εάν θέλετε
 5. Προσθέστε μια διαφορετική τάξη εάν θέλετε να προσθέσετε διαφορετικό στυλ στο σύνδεσμο
 6. Αποθήκευσε τις αλλαγές

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει. Αφού αποθηκεύσετε τις αλλαγές, κάθε απόσπασμα στον ιστότοπό σας που υποστηρίζεται από WordPress θα λάβει τώρα ένα κείμενο «Διαβάστε περισσότερα» (ή ό, τι γράψατε στον παραπάνω κώδικα) με έναν σύνδεσμο προς την αρχική ανάρτηση που επισυνάπτεται αυτόματα.

Μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα ανοίγοντας την αρχική σας σελίδα, το blogroll ή οπουδήποτε προβάλλετε τα αποσπάσματα της ανάρτησης.

Εάν θέλετε να έχετε περισσότερο έλεγχο στα αποσπάσματα ή δεν σας αρέσει να αναπαράγετε τις προσαρμοσμένες λειτουργίες, θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στο πρόσθετο Advanced Excerpt.

Εμφάνιση αποσπασμάτων σε σελίδες WordPress

Από προεπιλογή, το WordPress δεν περιλαμβάνει αποσπάσματα σε σελίδες. Αυτό είναι πολύ λογικό δεδομένου ότι οι σελίδες είναι διαφορετικές από τις αναρτήσεις. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα χρειαστείτε αποσπάσματα και στις σελίδες σας.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να το επιτρέψετε, δηλαδή δεν υπάρχει πλαίσιο ελέγχου στο οποίο μπορείτε απλά να κάνετε κλικ για να ενεργοποιήσετε αποσπάσματα για σελίδες, θα σας δείξουμε τον δεύτερο ευκολότερο τρόπο να το κάνετε αυτό.

Όχι, δεν θα χρειαστείτε μια προσθήκη ούτε θα πρέπει να ακολουθήσετε λεπτομερείς ρυθμίσεις. Στις ακόλουθες γραμμές, θα σας δείξουμε μια πολύ σύντομη λειτουργία που θα κάνει τη δουλειά για εσάς.

Εμφάνιση αποσπασμάτων σε σελίδες:

 1. Ανοίξτε το functions.php
 2. Αντιγράψτε και επικολλήστε το απόσπασμα κώδικα:
 3. συνάρτηση wploop_pages_excerpt () {
  add_post_type_support ('σελίδα', 'απόσπασμα');
  }
  add_action ('init', 'wploop_pages_excerpt');
 4. Αποθήκευσε τις αλλαγές

Σίγουρα δεν είναι τόσο απλό όσο κάνοντας κλικ στο πλαίσιο ελέγχου, αλλά δεν ήταν πολύ πιο δύσκολο από αυτό, έτσι δεν είναι; Τώρα που τελειώσατε με την αντιγραφή του κώδικα, μπορείτε να πλοηγηθείτε σε οποιαδήποτε σελίδα για να ελέγξετε τη λειτουργία.

Πιθανότατα δεν θα έχετε αμέσως το απόσπασμα που εμφανίζεται κάτω από το περιεχόμενο της σελίδας. Αλλά μην ανησυχείτε – πρέπει μόνο να επιτρέψετε την εμφάνιση αποσπάσματος στη σελίδα:

 1. Κάντε κύλιση στο επάνω μέρος της σελίδας
 2. Βρείτε την καρτέλα “Επιλογές οθόνης” και ανοίξτε την
 3. Βρείτε το πλαίσιο ελέγχου “Απόσπασμα” και σημειώστε το

Λοιπόν, φαίνεται ότι συμπεριλαμβανόταν το πλαίσιο ελέγχου στη διαδικασία!

Τώρα μπορείτε να μετακινηθείτε προς τα κάτω και να γράψετε ένα απόσπασμα της σελίδας σας. Αποσπάσματα κώδικα όπως αυτό μπορεί πραγματικά να βοηθήσει πολύ, σωστά?

Ελέγξτε τα αποσπάσματα του WordPress με το πρόσθετο Advanced Excerpt

ΤΙΜΗ: Δωρεάν

Προηγμένη προσθήκη αποσπάσματος για WordPress

Αφού εγκαταστήσετε και ενεργοποιήσετε αυτό το δωρεάν πρόσθετο, υπάρχουν πολλές επιλογές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε για να ελέγξετε τα αποσπάματά σας:

 • Μήκος αποσπάσματος – επιλέξτε τον αριθμό χαρακτήρων ή λέξεων που θα εμφανίζονται σε ένα απόσπασμα
 • Ελλειψία – επιλέξτε ένα σύμβολο HTML που θα εμφανίζεται αντί του παραλειφθέντος τμήματος του άρθρου. Από προεπιλογή, το & hellip χρησιμοποιείται για την εμφάνιση τριών κουκκίδων. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τον κωδικό, μπορείτε να βρείτε περισσότερα από αυτά εδώ
 • Φινίρισμα – επιλέξτε πώς θέλετε να ολοκληρωθεί το απόσπασμά σας. Εάν αφήσετε το WordPress να μετρήσει τον αριθμό των χαρακτήρων, μια λέξη μπορεί να αποκοπεί στη μέση ή η φράση σας μπορεί να καταλήξει ημιτελής. Αν θέλετε να έχετε ένα πλήρες απόσπασμα, μπορείτε να επιλέξετε να ολοκληρώσετε με μια πλήρη πρόταση, αλλά να γνωρίζετε ότι αυτό σημαίνει επίσης λίγο μεγαλύτερη περίληψη
 • Διαβάστε περισσότερα σύνδεσμο – επιλέξτε αν θέλετε να εμφανίζεται ένας σύνδεσμος “διαβάστε περισσότερα” στο τέλος ενός αποσπάσματος
 • Χωρίς προσαρμοσμένα αποσπάσματα – εάν ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή, η προσθήκη θα δημιουργήσει αυτόματα ένα απόσπασμα παρόλο που μπορεί να υπάρχει ένα προσαρμοσμένο ήδη πληκτρολογημένο
 • Απογύμνωση κωδικών – μερικές φορές πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν σύντομο κωδικό στην αρχή του άρθρου σας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θέλετε να εμφανίζεται ο σύντομος κωδικός στο απόσπασμα. Συνιστάται να αφήσετε τον έλεγχο και να αφαιρέσετε τους κωδικούς από το απόσπασμά σας
 • Φίλτρο – Ανάλογα με το θέμα σας, επιλέξτε μια λειτουργία που χρησιμοποιείται για την εμφάνιση αποσπασμάτων. Ορισμένα θέματα χρησιμοποιούν το_excerpt () ενώ μερικά χρησιμοποιούν τη συνάρτηση_content (). Μπορεί να υπάρχει ακόμη και ένας συνδυασμός αυτών των δύο σε ένα θέμα, οπότε αφήστε και τα δύο επιλεγμένα εάν δεν είστε σίγουροι τι κάνετε
 • Απενεργοποίηση – για οποιονδήποτε λόγο, ίσως θελήσετε να αφήσετε το απόσπασμα σε ορισμένες σελίδες (για παράδειγμα την αρχική σελίδα σας ή το αρχείο ετικετών). Επιλέξτε πού θέλετε να απενεργοποιήσετε την προσθήκη

Ελέγξτε τα αποσπάσματα του WordPress με το πρόσθετο Advanced Excerpt

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την προσθήκη και τον κωδικό που το τροφοδοτεί (το οποίο μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί), επισκεφτείτε το wiki του plugin για πρόσθετη τεκμηρίωση.

συμπέρασμα

Παρόλο που οι περιλήψεις μπορεί να ακούγονται ασήμαντες για αρχάριους μπλόγκερ, είναι σημαντικό να τακτοποιήσετε τα αποσπάσματα σας. Είτε πρόκειται να γράψετε περιλήψεις για κάθε ανάρτηση είτε να αφήσετε το WordPress να χειριστεί τα πράγματα, εξαρτάται από εσάς, αλλά φροντίστε να χειρίζεστε τα αποσπάσματα εγκαίρως. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το σεμινάριο θα σας βοηθήσει να προσαρμόσετε τα αποσπάσματα όπως ακριβώς θέλετε. Αν έχετε απορίες, μη διστάσετε να γράψετε ένα σχόλιο και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map