Wix vs. WordPress-vertailu 2020

Wix vs. WordPress-vertailu 2017


Ennen tilien luomista tai tiedostojen lataamista olet todennäköisesti innostunut verkkosivuston luomisesta. Se on hyvä, tervetuloa alukseen! Mutta jos sinulla ei ole aikaisempaa kokemusta web-rakennusjärjestelmistä, on aika suorittaa lisätutkimuksia – kumpi valitset lähtökohdaksi?

Kuten ehkä jo tiedät, WordPress löytyy lähes kolmekymmentä prosenttia kaikista sivustoista. Se tekee siitä suosituimman web-rakennusalustan ilman kysyttävää. Mutta ennen kuin hyppäät sisään ja aloitat ensimmäisten sivujen luomisen, tiesitkö, että on olemassa myös useita muita palveluita, jotka ovat hyvin samanlaisia ​​kuin WordPress?

Päätöksen tekeminen on vaikeampaa, koska monet näistä työkaluista lupaavat samanlaisia ​​asioita – kauniit visuaaliset rajapinnat, helppo tapa rakentaa sivusto, ne kaikki ovat aloittelijaystävällisiä, ne eivät maksa paljon … mutta kumpaan mennä?

Tänään keskitymme WordPressin ja Wixin eroihin. Jotta se olisi helpompaa, vertaamme WordPressin itse isännöimää versiota Wixiin, jotta se olisi tarkempi. Jos et vieläkään ole varma, miksi WordPressistä on kaksi versiota, katso mitä eroa WordPress.com ja itseisäntäinen WordPress.org ovat, koska olemme käsittäneet aiheen yksityiskohtaisesti.

Olisi vaikea jäljittää kaikkia eroja, jos emme olisi ryhmitelty niitä. Joten, jos et ole valmis lukemaan koko artikkelia, tässä on nopea sisällysluettelo:

 • Yksinkertaisuus
 • Teemat ja laajennukset
 • Sisällönhallinta
 • Tuki
 • Kustannukset
 • verkkokauppa
 • Vertailu Taulukko
 • Kumman valitset?

Yksinkertaisuus

WordPress

Vaikka olemme rakastaneet WordPress ensimmäisestä päivästä alkaen totuus on, että se ei ole niin yksinkertainen kuin Wix. Kestää paljon enemmän aikaa, kunnes voit sanoa, että tunnet kaikki WordPressin tarjoamat ominaisuudet. Ja käsityön hallitseminen WordPressillä vie varmasti paljon enemmän aikaa.

Mutta samalla kun suositun CMS: n kanssa on oppimiskäyrä, se on pitkällä tähtäimellä paljon palkitsevampaa, koska WordPress on paljon vankempi ratkaisu.

Wix

Wixin ammattimainen kehittäjätiimi oli alusta asti yrittänyt korostaa alustan käytön yksinkertaisuutta.

Kaikki ensimmäisen tilisi luomisesta sivuston suunnitteluun on erittäin yksinkertaista ja aloittelijaystävällistä. Jokainen prosessi on suunniteltu uudelleen, joten se toimii käyttäjien kannalta.

Sen visuaalinen käyttöliittymä on erittäin intuitiivinen, ja se vie vain hetken, kunnes asiat ovat yhdessä. Huolimatta siitä, mitä pidät mielessä, se on saavutettavissa vain muutamalla napsautuksella, todennäköisesti vedä ja pudota -editorin avulla. Vaikka vihaamme myöntää sen, Wix on parempi ratkaisu täydelliselle aloittelijalle, joka ei odota paljon verkkosivustolta.

Teemat ja laajennukset

Nykyaikaiset verkkosivustot ja blogit tarvitsevat paljon enemmän kuin mikään tavanomainen web-rakennusohjelma tarjoaa laatikosta. Siksi on tärkeää, että tiedät kuinka hyvin kukin niistä toimii malleilla ja laajennuksilla.

WordPress

Koska vain ilmaisesta WordPress-hakemistosta löytyy tuhansia teemoja ja laajennuksia, on vaikea kilpailla suositun CMS: n kanssa. Minkä tahansa toiminnallisuuden tai markkinaraon mieleen tulee, pystyt jäljittämään sivustosi teemat ja laajennukset. Suurimman osan ajasta laajennukset ja mallit ovat ilmaisia.

Jossain vaiheessa saatat haluta mennä vielä pidemmälle. Tässä WordPressin massiivinen yhteisö säästää päivän – siellä on myös tuhansia premium-laajennuksia ja WordPress-teemoja, jotka antavat sinulle kaiken mitä haluat.

WordPressin oletusjärjestelmän avulla on helppo vaihtaa teemojen ja laajennusten välillä ja muokata niitä yksityiskohtaisesti.

Useimmissa niistä on vienti- ja tuontivaihtoehtoja, jotka auttavat sinua työskentelemään myös lukuisten sivustojen kanssa.

Wix

Wix-mallit

Wix sisältää satoja upeita malleja, jotka voidaan nopeasti määrittää sivustoon. Kaikki tärkeimmät kapeat on katettu, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että etsit mallia ainutlaatuiselle sivustollesi. Joten olitpa rakentamassa lakiasiaintoimistollesi yksinkertaista blogia, harrasussivustoa tai virallista verkkosivustoa, sinulla on jotain tekemistä.

Kaikki mallit ovat reagoivia, ja on olemassa erityinen mobiilieditori, jonka avulla voit mukauttaa sivuston erityisesti kannettaviin laitteisiin.

Teemat ovat muokattavissa, ja voit käyttää esivalmistettuja tehosteita. Mutta suuri haitta on kyvyttömyys vaihtaa teemoja. Wix ei myöskään salli sinun mukauttaa CSS-koodia.

Sisällönhallinta

Blogista on tullut suosittua viime vuosina. Monet käyttäjät haluavat verkkosivuston vain bloggaamista varten, ja tällöin on tärkeää, että valitsemassasi alustassa on se yksinkertainen. Kuinka Wix ja WordPress käsittelevät sisällönhallintaa?

WordPress

WordPress on meistä tehokkain sisällönhallintajärjestelmä. Aikana. Olemme varmoja, että miljoonat muut käyttäjät jakavat myös rakkautemme WordPressiin, ja se ei ole vain yksinkertainen sattuma.

WordPress sisältää sekä Visual- että Text-editorin, jonka avulla voit hallita artikkeleita. Vaikka voit työskennellä helposti Visual-editorin kanssa ja nauttia kirjoittamisesta ja median hallinnasta, tekstieditori antaa sinun mennä pidemmälle ja käyttää halutessasi mukautettuja HTML- ja CSS-tiedostoja. Jopa laajentamatta editoijia ja medianhallintamoduulia, WordPressillä saat täydellisen blogialustan, joka vain paranee jokaisen uuden päivityksen myötä.

Wix

Wix Blog Manager

Bloggaaminen Wixin kanssa on uskomaton kokemus. Kun olet luonut sivun, käytät blogiyksikköä, joka muuttaa sivun henkilökohtaiseksi artikkelikoneeksi. Itse asiassa Wixin Blog Manager on melko samanlainen kuin WordPressin tavallinen Visual Editor, mikä tarkoittaa, että se on hieno.

Wixin avulla kaikkien on helppo aloittaa ensimmäisen blogin kirjoittaminen, koska kaikki näyttää melko yksinkertaiselta ja helposti ymmärrettävältä. Opit nopeasti lisäämään mediaa, tunnisteita tai esikatsella artikkeleita ennen niiden julkaisemista.

Tuki

Aloitettaessa on tärkeää saada hyvä tuki. Kuinka hyvin WordPress ja Wix voivat auttaa sinua, kun asiat muuttuvat monimutkaisiksi?

WordPress

Ellet maksa kuukausittaista ylläpitoa, olet käytännössä yksin. Koska WordPress on avoimen lähdekoodin CMS ja saat sen ilmaiseksi, sinun on myös huolehdittava sivustostasi. Joka tapauksessa tonnia online-resursseja auttaa sinua kaikessa, mitä tarvitset. Jos valitset WordPressin, älä unohda käydä uudessa WordPress-oppimisosastossamme.

Virallisilla tukifoorumeilla on tuhansia käyttäjiä, jotka auttavat mielellään.

Ainoa ero on premium-laajennukset ja mallit. Yleensä ostaessasi premium-tuotetta saat tukea myös sen kehittäjältä.

Joten, jos olet aloittelija, varaudu joihinkin Googlen tai ylimääräisiin kuukausimaksuihin, jotka kattavat ylläpitokustannukset.

Wix

Jos valitset Wix, voit odottaa suurta tukea alustalle. Sadat tuhannet viestit virallisella foorumilla auttavat todennäköisesti kaikessa. Muista kuitenkin tarkistaa video-oppaat, ammatillinen sähköpostituki ja erityinen koulutusohjelma, joka auttaa sinua useimmissa asioissa, jotka koskevat Wixiä.

Kuten mainitsimme, Wixin tarkoituksena on visuaalinen apu, joten voit odottaa inline-apua melkein kaikissa tilanteissa. Jos et ole varma, kuinka jokin toimii, napsauta vain rakennuselementin vieressä olevaa kuvaketta, ja Wix selittää, miten se toimii.

Kustannukset

Sekä WordPress että Wix ovat ilmaisia. Mutta heti kun alat käyttää jotain alustoista, huomaat, että nämä ilmaiset vaihtoehdot eivät voi viedä sinua kovin pitkälle.

Ellei sivustosi suunnitelmat ole todella yksinkertaisia, joudut käyttämään ylimääräisiä luottokorttipisteitä sekä WordPressissä että Wixissä.

WordPress

WordPress on avoimen lähdekoodin CMS, mikä tarkoittaa myös, että se on ilmainen. Mutta saadaksesi sen toimimaan sinun on ainakin maksettava isännöinnistä ja verkkotunnuksesta. Ja tämä on vasta lisäkustannusten alku.

Vaikka on totta, että voit käyttää sivustoa ilmaiseksi, joudut tuntemaan jonkun tai kaksi web-tekniikoista ja itse WordPressistä, jotta hallitset koko asiaa itse. Tällöin voisit välttää ylimääräisiä kuluja optimoidun sivuston ylläpidosta. Silti on mahdollista, että tarvitset muutamia palkkiolaajennuksia ja teemoja, jotka lisäävät vain lopputuloksen.

Joten sivustosta, jonka luulit saavasi ilmaiseksi, voi nopeasti tulla rahat syövä hirviö, joka syö satoja dollareita vuodessa tai joissakin tapauksissa jopa kuukauden.

Wix

Ensisijainen verkkosivustojen rakentaja on täysin ilmainen. Ainoa mitä sinun täytyy tehdä, on rekisteröidä uusi tili ja voit aloittaa työskentelyn uudella sivustolla. Mutta kuten huomaat nopeasti sen jälkeen, ilmainen versio on yhtä rajoitettu kuin lintu häkissä. No, siihen on syy – Wixin ihmiset haluavat sinun päivittävän johonkin palkkio-suunnitelmat. Joten, jos haluat pitää kiinni ilmaisesta versiosta, ole valmis vakaviin ilmoituksiin blogissasi. Unohda myös mukautetun verkkotunnuksen käyttäminen.

Wix premium -suunnitelmat hinnastotaulukko

Premium-suunnitelmat vaihtelevat. Voit aloittaa Combo-suunnitelmasta, joka maksaa sinulle 8,50 dollaria kuukaudessa. Saat 2 Gt kaistanleveyttä, 3 Gt tallennustilaa, joka on enemmän kuin tarpeeksi tavalliselle bloggaajalle, ja siellä on myös ilmainen verkkotunnus. Onneksi Combo-suunnitelma poistaa mainokset sivustostasi.

On myös useita muita, kalliimpia suunnitelmia, jotka tarjoavat vielä enemmän vaihtoehtoja, joten sinun on vain valittava se, joka sopii sinulle parhaiten

verkkokauppa

Vaikka verkkokauppa on vain toinen verkkosivusto, siihen liittyy paljon enemmän työtä. Tarvitset myös lisälaajennuksia ja todennäköisesti uuden teeman, joka toimii hyvin kaupan kanssa. Jos mietit verkkokaupan perustamista, kuinka Wix ja WordPress voivat auttaa sinua?

WordPress

WooCommerce

Asentamalla vain WooCommerce-laajennuksen, saat verkkokaupan käyttöösi muutamassa minuutissa. WordPressin avulla voit valita useiden tehokkaiden verkkokauppaalustojen joukosta, joiden avulla sekä aloittelijat että ammattilaiset voivat johtaa menestyvää verkkokauppaa..

Verkkokaupalle on omistettu kirjaimellisesti tuhansia teemoja ja laajennuksia. Joten, jopa maksamatta ylimääräistä senttiä, voit perustaa yksinkertaisen verkkokaupan, joka toimii ilman ongelmia. Toisin kuin Wix, WordPress sallii lukuisia maksuyhdyskäytäviä ja muita vaihtoehtoja, jotka auttavat sinua tavoittamaan yleisön, johon todella haluat kohdistaa.

Wix

Maksamatta ylimääräistä WixStoresista, voit unohtaa verkkokaupan pitämisen. Mutta vaikka päätät lisätä muutaman ylimääräisen taalaa suunnitelmaan, myymäläsi on melko rajallinen.

Kun aloitat kaupan rakentamisen, huomaat, että on olemassa vain muutama kolmannen osapuolen sovellus, joka voi auttaa sinua. Ja huono puoli on, että nämä sovellukset maksavat sinulle ylimääräisiä dollareita. Lisäksi WixStores -sovelluksella voit käyttää vain PayPalia tai Authorize.net-palvelua, mikä tarkoittaa, että menetät monia potentiaalisia asiakkaita. Silti, jos et ole niin vaativa, WixStores on erittäin aloittelijaystävällinen tapa käsitellä yksinkertaista verkkokauppaa.

Vertailu Taulukko

WordPress

Wix

Yksinkertaisuus:Aloittelijaystävällinen oppimiskäyrälläTäydellinen aloittelijoille; yksinkertaisempi kuin WordPress
Teemat ja laajennukset:Kymmeniä tuhansia laajennuksiaYli 200 sovellusta; monet heistä vaativat kuukausimaksun
Sisällönhallinta:Versiot, automaattinen tallennus, mukautettu HTML …Kaunis Blog Manager -moduuli, joka on suunniteltu uusille tulokkaille
Tuki:Yhteisö, maksa tukiAmmattitaitoinen tukitiimi, koulutusjärjestelmä, video-oppaat
Kustannukset:Alkaen muutamasta taalasta kuukaudessa tarpeista riippuenAlkaen 8,50 dollaria kuukaudessa
verkkokauppa:Laaja valikoima vaihtoehtoja ja maksuyhdyskäytäviäHyvä aloittelijoille; puuttuu joitain ominaisuuksia monimutkaisempiin kauppoihin

Kumpaa sinun pitäisi käyttää?

WordPress on paljon tehokkaampi kuin Wix. Sen avulla voit rakentaa minkä tahansa tyyppisiä verkkosivuja, jotka pidät mielessäsi, ilman käytännöllisesti rajoituksia. Jos olet tosissasi sivustossasi tai blogissasi ja ajattelet työskenteleväsi sitä pidemmän aikaa, suosittelemme sen aloittamista WordPressistä. Totuus on, että vietät paljon aikaa WordPressin tiettyjen ominaisuuksien oppimiseen, mutta se maksaa pitkällä tähtäimellä.

Suositeltu lukeminen: Kuinka siirtää blogiisi Wixistä WordPressiin

Toisaalta Wix on loistava alusta aloittelijoille ja käyttäjille, jotka eivät ole kiinnostuneita menemään sivustoon pitkälle. Jos tarvitset vain käyttäjäystävällisen käyttöliittymän, jonka avulla voit rakentaa mukavan näköisen sivuston tarvitsematta oppia paljon alustasta, mene Wixin mukana. Tällöin joillakin alustan mukana tulevilla rajoituksilla ei ole paljon merkitystä, ja sinulla on ammatillinen tuki käytettävissänne milloin tahansa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map