Wix vs. WordPress Sammenligning 2020

Wix vs. WordPress sammenligning 2017


Før du oppretter kontoer eller laster ned filer, vil du sannsynligvis bli begeistret for å bygge et nettsted. Det er bra, velkommen ombord! Men hvis du ikke har tidligere erfaring med nettbyggingssystemer, er det på tide med litt ekstra forskning – hvilken bør du velge som utgangspunkt?

Som du kanskje allerede vet, kan WordPress finnes på nesten tretti prosent av alle nettsteder. Det gjør det til den mest populære nettbyggingsplattformen uten spørsmål. Men før du hoppet inn og begynte å lage de første sidene dine, visste du at det også er flere andre tjenester som ligner veldig mye på WordPress?

Å ta en beslutning blir vanskeligere siden mange av disse verktøyene lover lignende ting – vakre visuelle grensesnitt, enkel måte å bygge et nettsted på, alle er nybegynnervennlige, de koster ikke mye … men hvilken du skal gå for?

I dag skal vi fokusere på forskjellene mellom WordPress og Wix. For å gjøre det enklere, skal vi sammenligne den hostede versjonen av WordPress med Wix, for å være mer spesifikk. Hvis du fremdeles ikke er sikker på hvorfor det er to versjoner av WordPress, kan du se hva som er så forskjellig mellom WordPress.com og WordPress.org som er hostet selv, siden vi har dekket emnet i detalj.

Det ville være vanskelig å spore alle forskjellene hvis vi ikke har gruppert dem. Så hvis du ikke er klar til å lese hele artikkelen, er her en hurtig innholdsfortegnelse:

 • enkelhet
 • Temaer og plugins
 • Filbehandling
 • Brukerstøtte
 • Kostnadene
 • eCommerce
 • Sammenligningstabell
 • Hvilken bør du velge?

enkelhet

WordPress

Selv om vi har elsket WordPress fra første dag, sannheten er at den ikke er så enkel som Wix. Det vil ta mye mer tid før du kan si at du kjenner hver eneste funksjon som WordPress tilbyr. Og det vil definitivt ta mye mer tid å mestre håndverket med WordPress.

Men samtidig, mens det er en læringskurve med det populære CMS, vil det være mye mer givende i det lange løp siden WordPress er en mye mer robust løsning.

Wix

Helt fra starten hadde det profesjonelle teamet av utviklere hos Wix prøvd å understreke enkelheten ved å bruke plattformen.

Alt fra å opprette din første konto til å designe et nettsted er ekstremt enkelt og nybegynnervennlig. Hver prosess er blitt redesignet slik at den fungerer for brukerne.

Det visuelle grensesnittet er veldig intuitivt, og det vil ta bare noen få øyeblikk før du får ting sammen. Uansett hva du har i bakhodet, vil det være oppnåelig med bare noen få klikk, sannsynligvis gjennom en dra og slipp-redigerer. Selv om vi hater å innrømme det, er Wix en bedre løsning for en fullstendig nybegynner som ikke forventer mye av et nettsted.

Temaer og plugins

Moderne nettsteder og blogger trenger mye mer enn noen standard nettbygger tilbyr ut av boksen. Det er derfor det er avgjørende at du vet hvor godt hver av dem fungerer med maler og utvidelser.

WordPress

Siden det er tusenvis av temaer og plugins som bare finnes i den gratis WordPress-katalogen, er det vanskelig å konkurrere med det populære CMS. Uansett hvilken funksjonalitet eller nisje du kommer inn på, vil du kunne spore temaer og plugins for nettstedet ditt. Det meste av tiden vil utvidelsene og malene være gratis.

På et tidspunkt kan det være lurt å gå enda lenger. Det er her WordPress ‘store samfunn redder dagen – det finnes også tusenvis av premium plugins og WordPress-temaer som vil gi deg alt du ønsker.

WordPress ’standardsystem gjør det enkelt å veksle mellom temaer og plugins og tilpasse dem i detalj.

De fleste av dem har eksport- og importalternativer som vil hjelpe deg å jobbe med mange nettsteder også.

Wix

Wix-maler

Wix har hundrevis av nydelige maler som raskt kan tilordnes et nettsted. Alle viktige nisjer er dekket, så du trenger ikke å bekymre deg for å finne en mal for det unike nettstedet ditt. Så uansett om du bygger en enkel blogg, hobbyside eller et offisielt nettsted for advokatfirmaet ditt, har du noe å jobbe med.

Alle maler er lydhøre, og det er en spesiell mobilredigerer som lar deg tilpasse nettstedet spesielt for bærbare enheter.

Temaene kan tilpasses, og du får bruke forhåndsbygde effekter. Men den store ulempen er manglende evne til å bytte tema. I tillegg tillater Wix ikke deg å tilpasse CSS-koden.

Filbehandling

Blogging har blitt populært de siste årene. Mange brukere vil ha et nettsted bare for blogging, og i så fall er det viktig at plattformen du velger, har det enkelt. Hvordan håndterer Wix og WordPress innholdshåndtering?

WordPress

Når det gjelder oss, er WordPress det kraftigste innholdsstyringssystemet. Periode. Vi er sikre på at millioner av andre brukere også deler vår kjærlighet til WordPress, og det er ikke bare en enkel tilfeldighet.

WordPress har både Visual og Text Editor som lar deg kontrollere artikler. Selv om du enkelt kan jobbe med Visual Editor og glede deg over å skrive og administrere medier, lar Text Editor deg gå utover det og bruke tilpasset HTML og CSS om ønskelig. Selv uten å utvide redaktører og medihåndteringsmodul, får du med WordPress en perfekt bloggplattform som bare blir bedre med hver nye oppdatering.

Wix

Wix Blog Manager

Blogging med Wix er en fantastisk opplevelse. Etter å ha opprettet en side, kan du bruke en bloggmodul som vil gjøre den siden til din personlige artikkelmaskin. Egentlig er Blog Manager i Wix ganske lik WordPress ‘standard Visual Editor, noe som betyr at den er fantastisk.

Wix gjør det enkelt for alle å begynne å skrive sin første blogg, da alt ser ganske enkelt ut og lett å forstå. Du vil raskt lære å legge til medier, koder eller forhåndsvise artikler før du publiserer dem.

Brukerstøtte

Når du starter, er det viktig å ha god støtte. Hvor godt kan WordPress og Wix hjelpe deg når ting blir komplisert?

WordPress

Med mindre du betaler for månedlig vedlikehold, blir du praktisk talt alene. Siden WordPress er en åpen kildekode-CMS og du får den gratis, må du også ta vare på nettstedet ditt. Uansett vil mange online ressurser hjelpe deg med alt du trenger. Hvis du velger WordPress, ikke glem å besøke vår nye læringsdel for WordPress.

Offisielle støttefora teller tusenvis av brukere som gjerne hjelper.

Den eneste forskjellen er premiumutvidelser og maler. Vanligvis, når du kjøper et premiumprodukt, får du også støtte fra utvikleren.

Så hvis du er nybegynner, kan du være forberedt på noen Googling eller ekstra månedlige avgifter som dekker vedlikeholdskostnader.

Wix

Hvis du velger Wix, kan du forvente god støtte for plattformen. Hundretusenvis av tråder i det offisielle forumet vil sannsynligvis hjelpe deg med hva som helst. Men ikke glem å sjekke videoopplæringsprogrammer, profesjonell e-poststøtte og et spesialundervisningsprogram som hjelper deg med det meste av Wix.

Som vi nevnte handler Wix om visuelt hjelpemiddel, slik at du kan forvente inline hjelp i nesten alle situasjoner. Hvis du ikke er sikker på hvordan noe fungerer, klikker du bare på et ikon ved siden av et byggerelement, så vil Wix forklare hvordan det fungerer.

Kostnadene

Både WordPress og Wix er gratis. Men så snart du begynner å bruke noen av plattformene, vil du innse at de gratis alternativene ikke kan komme deg veldig langt.

Med mindre planene dine med et nettsted er veldig enkle, må du bruke noen ekstra kredittkortpoeng både på WordPress og Wix.

WordPress

WordPress er en open source CMS som også betyr at den er gratis. Men for å få det i gang, må du i det minste betale for hosting og et domenenavn. Og dette er bare starten på ekstrautgifter.

Selv om det er sant at du kan drive et nettsted gratis, må du vite en ting eller to om nettteknologier og WordPress selv for å kunne administrere hele saken på egen hånd. I så fall vil du kunne unngå ekstra utgifter når det gjelder vedlikehold av et optimalisert nettsted. Likevel er sjansen stor for at du trenger noen få premium plugins og temaer som bare vil legge opp til sluttkvitteringen.

Så et nettsted som du trodde du ville få gratis, kan raskt bli et pengespisende monster som spiser hundrevis av dollar per år eller til og med måned i noen tilfeller.

Wix

Den primære nettstedbyggeren er helt gratis. Alt du trenger å gjøre er å registrere en ny konto, og du kan begynne å jobbe på en ny side. Men som du vil innse raskt etter det, er gratisversjonen like begrenset som en fugl i et bur. Det er vel en grunn til det – folkene på Wix vil at du skal oppgradere til et av premium planer. Så hvis du vil følge med gratisversjonen, må du være klar for noen seriøse annonser på bloggen din. Glem også å ha et tilpasset domene.

Prislistebord for Wix premiumplaner

Premium planer varierer. Du kan starte med Combo-planen som koster $ 8,50 per måned. Du vil få 2 GB båndbredde, 3 GB lagringsplass som vil være mer enn nok for en gjennomsnittlig blogger, og det vil være et gratis domene som venter på deg også. Heldigvis fjerner Combo-plan annonser fra nettstedet ditt.

Det er også flere andre, dyrere planer, som vil tilby enda flere alternativer, så du trenger bare å velge den som passer deg best

eCommerce

Selv om en nettbutikk bare er et annet nettsted, er det mye mer arbeid involvert. Du vil også trenge flere utvidelser og sannsynligvis et nytt tema som vil fungere godt med butikken din. Hvis du tenker på å starte en e-handelsvirksomhet, hvordan kan Wix og WordPress hjelpe deg?

WordPress

WooCommerce

Bare ved å installere en plugin som WooCommerce, kan du få e-butikken din i gang på få minutter. Med WordPress får du velge mellom flere kraftige e-handelsplattformer som lar både nybegynnere og profesjonelle drive en vellykket nettbutikk.

Det er bokstavelig talt tusenvis av temaer og plugins dedikert til e-handel. Så selv uten å betale en ekstra cent kan du sette opp en enkel e-butikk som vil kjøre uten problemer. I motsetning til Wix, tillater WordPress mange betalingsportaler og andre alternativer som vil hjelpe deg å nå publikummet du virkelig ønsker å målrette mot.

Wix

Uten å betale ekstra for WixStores, kan du glemme å drive en nettbutikk. Men selv om du bestemmer deg for å legge noen ekstra kroner i planen, vil butikken din være ganske begrenset.

Når du begynner å bygge butikken, vil du innse at det bare er noen få tredjepartsapper som kan hjelpe deg. Og den dårlige delen er at disse appene vil koste deg noen ekstra kroner. Med WixStores får du bare bruke PayPal eller Authorize.net, noe som betyr at du mister mange potensielle kunder. Likevel, hvis du ikke er så krevende, vil WixStores være en veldig nybegynner-måte å håndtere en enkel nettbutikk på.

Sammenligningstabell

WordPress

Wix

enkelhet:Nybegynner-vennlig med en læringskurvePerfekt for nybegynnere; enklere enn WordPress
Temaer og plugins:Titusenvis av utvidelser200+ apper; mange av dem krever månedlig betaling
Filbehandling:Revisjoner, automatisk lagring, tilpasset HTML …Vakker Blog Manager-modul designet for nykommere
Brukerstøtte:Fellesskap, betal for støtteProfesjonelt støtteteam, utdanningssystem, videoopplæringer
Kostnadene:Fra noen få dollar per måned, avhengig av behovFra $ 8,50 per måned
eCommerce:Stort utvalg av alternativer og betalingsportalerBra for nybegynnere; mangler noen funksjoner for mer komplekse butikker

Hvilken bør du bruke?

WordPress er mye kraftigere enn Wix. Det lar deg bygge hvilken som helst type nettsted som du har i tankene, uten praktisk talt noen begrensninger. Hvis du ser alvorlig på nettstedet eller bloggen din, og du tenker å jobbe med det over lengre tid, foreslår vi at du starter det med WordPress. Sannheten er at du vil bruke mye tid på å lære om spesifikke funksjoner i WordPress, men det vil lønne seg i det lange løp.

Anbefalt lesning: Slik flytter du bloggen din fra Wix til WordPress

På den annen side er Wix en fantastisk plattform for nybegynnere og brukere som ikke er interessert i å gå langt med et nettsted. Hvis alt du ønsker er et brukervennlig grensesnitt som lar deg bygge et pent nettsted uten å måtte lære mye om plattformen, kan du gå med Wix. I så fall betyr det ikke noen begrensninger som følger med plattformen, og du vil til enhver tid ha profesjonell støtte til disposisjon..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map