Wix vs. WordPress Comparație 2020

Wix vs. WordPress comparație 2017


Înainte de a crea conturi sau de a descărca fișiere, veți fi probabil cu toții încântați de construirea unui site web. Asta e bine, bine ați venit la bord! Însă, dacă nu aveți experiență anterioară cu sisteme de construcție web, este timpul pentru câteva cercetări suplimentare – care ar trebui să alegeți ca punct de plecare?

După cum puteți ști deja, WordPress poate fi găsit pe aproape treizeci la sută din toate site-urile. Asta face să fie cea mai populară platformă de construire de web, fără îndoială. Dar, înainte de a intra și a începe să creați primele pagini, știați că există și alte câteva servicii care sunt foarte asemănătoare cu WordPress?

Luarea unei decizii devine mai dificilă, deoarece multe dintre aceste instrumente promit lucruri similare – interfețe vizuale frumoase, un mod ușor de construit un site, toate sunt prietenoase pentru începători, nu costă mult … dar pentru care trebuie?

Astăzi, ne vom concentra asupra diferențelor dintre WordPress și Wix. Pentru a fi mai ușor, vom compara versiunea self-hosting a WordPress cu Wix, pentru a fi mai specific. Dacă încă nu sunteți sigur de ce există două versiuni de WordPress, vă rugăm să vedeți ce este atât de diferit între WordPress.com și self-gazduit WordPress.org, deoarece am abordat în detaliu subiectul.

Ar fi greu să urmărim toate diferențele dacă nu le-am grupat. Deci, dacă nu sunteți gata să citiți întregul articol, iată un cuprins rapid:

 • Simplitate
 • Teme și pluginuri
 • Management de conținut
 • A sustine
 • Costurile
 • eCommerce
 • Tabel comparativ
 • Care ar trebui să alegeți?

Simplitate

WordPress

Deși ne-am iubit WordPress din prima zi, adevărul este că nu este la fel de simplu ca Wix. Va dura mult mai mult timp până când puteți spune că cunoașteți fiecare caracteristică oferită de WordPress. Și cu siguranță va dura mult mai mult timp pentru a stăpâni ambarcațiunea cu WordPress.

Dar, în același timp, deși există o curbă de învățare cu CMS-ul popular, va fi mult mai plină de satisfacții pe termen lung, deoarece WordPress este o soluție mult mai robustă.

Wix

Încă de la început, echipa profesională de dezvoltatori de la Wix a încercat să sublinieze simplitatea utilizării platformei.

Totul, de la crearea primului cont până la proiectarea unui site este extrem de simplu și prietenos pentru începători. Fiecare proces a fost reproiectat astfel încât să funcționeze pentru utilizatori.

Interfața sa vizuală este foarte intuitivă și va dura doar câteva momente până când veți obține lucrurile împreună. Indiferent de ceea ce aveți în minte, acesta va fi posibil în doar câteva clicuri, cel mai probabil printr-un editor de drag and drop. Deși urăm să recunoaștem, Wix este o soluție mai bună pentru un începător complet, care nu se așteaptă prea mult de la un site web.

Teme și plugin-uri

Site-urile și blogurile moderne au nevoie de mult mai mult decât oferă orice constructor web standard. De aceea este esențial să știți cât de bine funcționează fiecare cu șabloane și extensii.

WordPress

Deoarece există mii de teme și pluginuri care pot fi găsite doar în directorul gratuit WordPress, este greu să concurezi cu CMS-ul popular. Indiferent de funcționalitate sau nișă vă vine în minte, veți putea urmări teme și pluginuri pentru site-ul dvs. De cele mai multe ori, extensiile și șabloanele vor fi gratuite.

La un moment dat, s-ar putea să doriți să mergeți și mai departe. Aici comunitatea masivă a WordPress salvează ziua – există, de asemenea, mii de plugin-uri premium și teme WordPress care vă vor oferi tot ce doriți.

Sistemul implicit WordPress face ușor să comutați între teme și pluginuri și să le personalizați în detaliu.

Cele mai multe dintre ele oferă opțiuni de export și import, care vă vor ajuta să lucrați cu numeroase site-uri.

Wix

Șabloane Wix

Wix prezintă sute de șabloane superbe care pot fi atribuite rapid unui site. Toate nișele majore sunt acoperite, așa că nu va trebui să vă faceți griji pentru a găsi un șablon pentru site-ul dvs. unic. Deci, fie că construiți un simplu blog, un site hobby sau un site oficial pentru firma de avocatură, veți avea cu ce să lucrați.

Toate șabloanele răspund și există un editor mobil special care vă va permite să personalizați site-ul special pentru dispozitivele portabile.

Temele sunt personalizabile și veți folosi efectele preconstruite. Dar marele dezavantaj este incapacitatea de a schimba teme. De asemenea, Wix nu vă permite să personalizați codul CSS.

Management de conținut

Bloggingul a devenit popular în ultimii ani. Mulți utilizatori doresc un site web doar în scopuri de blog și, în acest caz, este important ca platforma pe care o alegeți să fie simplă. Cum se ocupă Wix și WordPress de gestionarea conținutului?

WordPress

Când vine vorba de noi, WordPress este cel mai puternic sistem de gestionare a conținutului. Perioadă. Suntem siguri că milioane de alți utilizatori împărtășesc și dragostea noastră față de WordPress și nu este doar o simplă coincidență.

WordPress dispune atât de editor vizual cât și de text care vă permite să controlați articole. În timp ce puteți lucra ușor cu editorul vizual și vă puteți bucura de scrierea și administrarea media, editorul de text vă permite să treceți dincolo de asta și să utilizați HTML și CSS personalizate, dacă doriți. Chiar și fără extinderea editorilor și a modulului de management media, cu WordPress obțineți o platformă perfectă de blogging care se îmbunătățește doar cu fiecare nouă actualizare.

Wix

Wix Blog Manager

Blogging-ul cu Wix este o experiență uimitoare. După crearea unei pagini, trebuie să utilizați un modul de blog care va transforma pagina respectivă în mașina dvs. personală de articole. De fapt, Blog Manager în Wix este destul de asemănător cu editorul vizual standard WordPress, ceea ce înseamnă că este excelent.

Wix face ușor pentru oricine să înceapă să scrie primul blog, deoarece totul pare destul de simplu și ușor de înțeles. Veți învăța rapid cum să adăugați media, etichete sau articole de previzualizare înainte de a le publica.

A sustine

Când începeți, este important să aveți un sprijin bun. Cât de bine te pot ajuta WordPress și Wix când lucrurile se complică?

WordPress

Cu excepția cazului în care plătiți pentru întreținere lunară, practic rămâneți singuri. Deoarece WordPress este un CMS open source și îl primești gratuit, trebuie să ai grijă și de site-ul tău. Oricum, tone de resurse online vă vor ajuta cu orice aveți nevoie. Dacă alegeți WordPress, nu uitați să vizitați noua noastră secțiune de învățare WordPress.

Forumurile oficiale de asistență numără mii de utilizatori care vor fi cu plăcere să vă ajute.

Singura diferență este extensiile și șabloanele premium. De obicei, atunci când cumpărați un produs premium, primiți și asistență din partea dezvoltatorului său.

Așadar, dacă sunteți un începător, fiți pregătiți pentru niște comisioane Googling sau alte taxe lunare care vor acoperi costurile de întreținere.

Wix

Dacă alegeți Wix, vă puteți aștepta la un suport deosebit pentru platformă. Sute de mii de fire din forul oficial vă vor ajuta probabil cu orice. Dar nu uitați să verificați tutoriale video, asistență profesională de e-mail și un program de educație specială care vă va ajuta cu cele mai multe lucruri referitoare la Wix.

După cum am menționat, Wix se referă la ajutorul vizual, astfel încât să vă puteți aștepta la ajutor inline în aproape toate situațiile. Dacă nu sunteți sigur cum funcționează ceva, trebuie doar să faceți clic pe o pictogramă de lângă un element constructor și Wix vă va explica cum funcționează..

Costurile

Atât WordPress, cât și Wix sunt gratuite. Dar imediat ce începi să folosești oricare dintre platforme, îți vei da seama că acele opțiuni gratuite nu te pot duce foarte departe.

Cu excepția cazului în care planurile dvs. cu un site sunt cu adevărat simple, va trebui să cheltuiți câteva puncte suplimentare de card atât pe WordPress cât și pe Wix.

WordPress

WordPress este un CMS open source, ceea ce înseamnă, de asemenea, că este gratuit. Dar pentru a-l pune în funcțiune, cel puțin va trebui să plătiți pentru găzduire și un nume de domeniu. Și acesta este doar începutul cheltuielilor suplimentare.

Deși este adevărat că puteți rula un site gratuit, va trebui să știți un lucru sau două despre tehnologiile web și WordPress în sine pentru a putea gestiona întregul lucru. În acest caz, veți putea evita cheltuieli suplimentare atunci când vine vorba de menținerea unui site optimizat. Totuși, șansele sunt că veți avea nevoie de câteva plugin-uri premium și teme care se vor adăuga doar la chitanța finală.

Deci, un site pe care credeai că îl vei primi gratuit poate deveni rapid un monstru care consumă bani care mănâncă sute de dolari pe an sau chiar lunar în unele cazuri.

Wix

Principalul constructor de site-uri este complet gratuit. Tot ce trebuie să faceți este să vă înregistrați un cont nou și puteți începe să lucrați pe un site nou. Dar după cum îți vei da seama rapid după aceea, versiunea gratuită este la fel de limitată ca o pasăre dintr-o cușcă. Ei bine, există un motiv pentru asta – oamenii de la Wix doresc să treci la unul dintre planuri premium. Așadar, dacă vrei să rămâi cu versiunea gratuită, fii gata pentru câteva reclame serioase pe blogul tău. De asemenea, uitați să aveți un domeniu personalizat.

Tabelul cu prețuri pentru planurile premium Wix

Planurile premium variază. Puteți începe cu planul Combo care vă va costa 8,50 USD pe lună. Veți obține 2 GB lățime de bandă, 3 GB spațiu de stocare, care va fi mai mult decât suficient pentru un blogger mediu și va exista un domeniu gratuit care vă așteaptă. Din fericire, planul Combo elimină anunțurile de pe site-ul dvs..

Există și alte câteva planuri mai scumpe, care vor oferi și mai multe opțiuni, așa că trebuie doar să îl alegeți pe cel care vi se potrivește cel mai bine

eCommerce

Deși un magazin online este doar un alt site web, sunt mult mai multe lucrări implicate. De asemenea, veți avea nevoie de extensii suplimentare și probabil de o nouă temă care să funcționeze bine cu magazinul dvs. Dacă vă gândiți să începeți o afacere de comerț electronic, cum vă pot ajuta Wix și WordPress?

WordPress

WooCommerce

Doar prin instalarea unui plugin precum WooCommerce, poți să îți funcționezi magazinul online și să funcționeze în câteva minute. Cu WordPress, trebuie să alegeți printre mai multe platforme puternice de comerț electronic care permit atât începătorilor, cât și profesioniștilor să ruleze un magazin online de succes.

Există mii de teme și plugin-uri dedicate comerțului electronic. Așadar, chiar și fără să plătiți un sut în plus, puteți configura un magazin electronic simplu care să funcționeze fără probleme. Spre deosebire de Wix, WordPress permite numeroase gateway-uri de plată și alte opțiuni care vă vor ajuta să ajungeți la publicul pe care doriți cu adevărat să îl vizați.

Wix

Fără să plătiți suplimentar pentru WixStores, puteți uita să rulați un magazin online. Dar chiar dacă decideți să adăugați câțiva dolari suplimentari în plan, magazinul dvs. va fi destul de limitat.

Când începeți să construiți magazinul, vă veți da seama că există doar câteva aplicații terțe care vă pot ajuta. Iar partea proastă este că acele aplicații vă vor costa câțiva dolari suplimentari. De asemenea, cu WixStores, trebuie să utilizați doar PayPal sau Authorize.net, ceea ce înseamnă că pierdeți mulți clienți potențiali. Cu toate acestea, dacă nu sunteți la fel de solicitant, WixStores va fi un mod foarte prietenos pentru începători de a gestiona un simplu magazin online.

Tabel comparativ

WordPress

Wix

Simplitate:Începător, cu o curbă de învățarePerfect pentru începători; mai simplu decât WordPress
Teme și pluginuri:Zeci de mii de extensiiPeste 200 de aplicații; multe dintre ele necesită plata lunară
Management de conținut:Revizuiri, memorie automată, HTML personalizat …Frumos modul de Blog Manager conceput pentru nou-veniți
A sustine:Comunitate, plătiți pentru ajutorEchipa de asistență profesională, sistem de educație, tutoriale video
Costurile:De la câțiva dolari pe lună, în funcție de nevoiDe la 8,50 USD pe lună
eCommerce:O mare varietate de opțiuni și gateway-uri de platăBun pentru începători; îi lipsește unele caracteristici pentru magazinele mai complexe

Care ar trebui să folosești?

WordPress este mult mai puternic decât Wix. Vă permite să construiți orice tip de site web pe care îl aveți în minte, fără practic nicio restricție. Dacă sunteți serios în legătură cu site-ul sau blogul dvs. și vă gândiți să lucrați la el pentru o perioadă mai lungă de timp, vă sugerăm să începeți cu WordPress. Adevărul este că veți petrece mult timp învățând despre funcții specifice în WordPress, dar va plăti pe termen lung.

Citire recomandată: Cum să vă mutați blogul de la Wix la WordPress

Pe de altă parte, Wix este o platformă fantastică pentru începători și utilizatori care nu sunt interesați să meargă departe cu un site. Dacă tot ce doriți este o interfață prietenoasă care vă va permite să construiți un site cu aspect frumos, fără a fi nevoie să aflați multe despre platformă, mergeți cu Wix. În acest caz, unele limitări care vin cu platforma nu contează mult și veți avea asistență profesională în orice moment..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map