Wix versus WordPress-vergelijking 2020

Wix versus WordPress-vergelijking 2017


Voordat u accounts maakt of bestanden downloadt, zult u waarschijnlijk helemaal enthousiast worden over het bouwen van een website. Dat is goed, welkom aan boord! Maar als u geen eerdere ervaring heeft met webbouwsystemen, is het tijd voor wat extra onderzoek – welke moet u kiezen als uitgangspunt?

Zoals je misschien al weet, is WordPress op bijna dertig procent van alle sites te vinden. Dat maakt het zonder twijfel het populairste webbouwplatform. Maar voordat u instapte en uw eerste pagina’s begon te maken, wist u dat er ook verschillende andere services zijn die erg op WordPress lijken?

Een beslissing nemen wordt moeilijker omdat veel van die tools soortgelijke dingen beloven: prachtige visuele interfaces, gemakkelijke manier om een ​​site te bouwen, ze zijn allemaal beginnersvriendelijk, ze kosten niet veel … maar voor welke moet je kiezen?

Vandaag gaan we ons concentreren op de verschillen tussen WordPress en Wix. Om het gemakkelijker te maken, gaan we de zelf-gehoste versie van WordPress vergelijken met Wix, om specifieker te zijn. Als je nog steeds niet zeker weet waarom er twee versies van WordPress zijn, kijk dan wat er zo anders is tussen WordPress.com en zelf-gehoste WordPress.org, aangezien we het onderwerp in detail hebben besproken.

Het zou moeilijk zijn om alle verschillen op te sporen als we ze niet hadden gegroepeerd. Dus als u nog niet klaar bent om het hele artikel te lezen, volgt hier een korte inhoudsopgave:

  • Eenvoud
  • Thema’s en plug-ins
  • Inhoud beheer
  • Ondersteuning
  • De kosten
  • e-commerce
  • Vergelijkingstabel
  • Welke moet je kiezen?

Eenvoud

WordPress

Hoewel we hebben liefgehad WordPress vanaf de eerste dag is de waarheid dat het niet zo eenvoudig is als Wix. Het duurt veel langer voordat je kunt zeggen dat je elke functie die WordPress biedt kent. En het zal zeker veel meer tijd kosten om het vak onder de knie te krijgen met WordPress.

Maar tegelijkertijd, terwijl er een leercurve is met het populaire CMS, zal het op de lange termijn veel meer lonend zijn, aangezien WordPress een veel robuustere oplossing is.

Wix

Vanaf het begin had het professionele team van ontwikkelaars bij Wix geprobeerd de eenvoud van het gebruik van het platform te benadrukken.

Alles, van het maken van uw eerste account tot het ontwerpen van een site, is uiterst eenvoudig en beginnersvriendelijk. Elk proces is opnieuw ontworpen, zodat het voor de gebruikers werkt.

De visuele interface is zeer intuïtief en het duurt slechts enkele ogenblikken voordat u alles bij elkaar heeft. Wat u ook in gedachten heeft, het zal met slechts een paar klikken mogelijk zijn, waarschijnlijk door middel van een slepen-en-neerzetten-editor. Hoewel we het niet graag toegeven, is Wix een betere oplossing voor een complete beginner die niet veel van een website verwacht.

Thema’s en plug-ins

Moderne websites en blogs hebben veel meer nodig dan welke standaard webbouwer dan ook uit de doos biedt. Daarom is het cruciaal dat u weet hoe goed ze allemaal werken met sjablonen en extensies.

WordPress

Omdat er duizenden thema’s en plug-ins te vinden zijn in de gratis WordPress-directory, is het moeilijk om te concurreren met het populaire CMS. Welke functionaliteit of niche ook bij u opkomt, u zult thema’s en plug-ins voor uw site kunnen opsporen. Meestal zijn de extensies en sjablonen gratis.

Op een gegeven moment wil je misschien nog verder gaan. Dit is waar de enorme community van WordPress de dag redt – er zijn ook duizenden premium plug-ins en WordPress-thema’s die je alles geven wat je maar wilt.

Het standaardsysteem van WordPress maakt het gemakkelijk om te schakelen tussen thema’s en plug-ins en deze in detail aan te passen.

De meeste hebben export- en importopties waarmee u ook met tal van sites kunt werken.

Wix

Wix-sjablonen

Wix heeft honderden prachtige sjablonen die snel aan een site kunnen worden toegewezen. Alle belangrijke niches zijn gedekt, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het vinden van een sjabloon voor uw unieke site. Dus of u nu een eenvoudige blog, hobbysite of een officiële website voor uw advocatenkantoor bouwt, u heeft altijd iets om mee te werken.

Alle sjablonen zijn responsief en er is een speciale mobiele editor waarmee u de site speciaal voor draagbare apparaten kunt aanpassen.

De thema’s zijn aanpasbaar en u kunt vooraf gebouwde effecten gebruiken. Maar het grote nadeel is het onvermogen om van thema te wisselen. Bovendien staat Wix je niet toe om de CSS-code aan te passen.

Inhoud beheer

Bloggen is de laatste jaren populair geworden. Veel gebruikers willen een website alleen voor blogdoeleinden en in dat geval is het belangrijk dat het platform van uw keuze het eenvoudig heeft. Hoe gaan Wix en WordPress om met inhoudsbeheer?

WordPress

Als het op ons aankomt, is WordPress het krachtigste contentbeheersysteem. Periode. We zijn er zeker van dat miljoenen andere gebruikers ook onze liefde voor WordPress delen, en dat is niet zomaar een toeval.

WordPress heeft zowel een visuele als een teksteditor waarmee u artikelen kunt beheren. Hoewel u gemakkelijk met de visuele editor kunt werken en kunt genieten van het schrijven en beheren van media, kunt u met Teksteditor verder gaan en desgewenst aangepaste HTML en CSS gebruiken. Zelfs zonder de editors en de mediamanagementmodule uit te breiden, krijg je met WordPress een perfect blogplatform dat met elke nieuwe update alleen maar beter wordt.

Wix

Wix Blog Manager

Bloggen met Wix is ​​een geweldige ervaring. Nadat je een pagina hebt gemaakt, kun je een blogmodule gebruiken die van die pagina je persoonlijke artikelmachine maakt. Eigenlijk lijkt de Blog Manager in Wix sterk op de standaard Visual Editor van WordPress, wat betekent dat het geweldig is.

Wix maakt het voor iedereen gemakkelijk om te beginnen met het schrijven van hun eerste blog, omdat alles er vrij eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen uitziet. U leert snel hoe u media, tags of voorbeeldartikelen kunt toevoegen voordat u ze publiceert.

Ondersteuning

Bij het starten is het belangrijk om goede ondersteuning te hebben. Hoe goed kunnen WordPress en Wix je helpen als het ingewikkeld wordt?

WordPress

Tenzij u betaalt voor maandelijks onderhoud, wordt u praktisch met rust gelaten. Aangezien WordPress een open source CMS is en u het gratis krijgt, moet u ook voor uw site zorgen. Hoe dan ook, tonnen online bronnen zullen je helpen met alles wat je nodig hebt. Als je voor WordPress kiest, vergeet dan niet onze nieuwe WordPress-leersectie te bezoeken.

Officiële ondersteuningsforums tellen duizenden gebruikers die u graag helpen.

Het enige verschil zijn premium-extensies en sjablonen. Meestal krijg je bij het kopen van een premium product ook ondersteuning van de ontwikkelaar.

Dus, als u een beginner bent, wees dan voorbereid op wat Googlen of extra maandelijkse kosten die de onderhoudskosten dekken.

Wix

Als u voor Wix kiest, kunt u geweldige ondersteuning voor het platform verwachten. Honderdduizenden discussies op het officiële forum zullen je waarschijnlijk met alles helpen. Maar vergeet niet om video-tutorials, professionele e-mailondersteuning en een speciaal onderwijsprogramma te bekijken dat je zal helpen met de meeste dingen met betrekking tot Wix.

Zoals we al zeiden, draait het bij Wix allemaal om visuele hulp, dus u kunt in bijna alle situaties inline hulp verwachten. Als u niet zeker weet hoe iets werkt, klikt u gewoon op een pictogram naast een builder-element en Wix legt uit hoe het werkt.

De kosten

Zowel WordPress als Wix zijn gratis. Maar zodra u een van de platforms gaat gebruiken, zult u zich realiseren dat die gratis opties u niet ver kunnen brengen.

Tenzij uw plannen met een site heel eenvoudig zijn, zult u wat extra creditcardpunten moeten uitgeven, zowel aan WordPress als aan Wix.

WordPress

WordPress is een open source CMS, wat ook betekent dat het gratis is. Maar om het in de lucht te krijgen, moet je in ieder geval betalen voor hosting en een domeinnaam. En dit is nog maar het begin van extra uitgaven.

Hoewel het waar is dat u een site gratis kunt runnen, moet u het een en ander weten over webtechnologieën en WordPress zelf om het geheel zelf te kunnen beheren. In dat geval kunt u extra kosten vermijden als het gaat om het onderhouden van een geoptimaliseerde site. Toch is de kans groot dat je een paar premium plug-ins en thema’s nodig hebt die alleen oplopen tot het eindbewijs.

Dus een site waarvan je dacht dat je die gratis zou krijgen, zou snel een geldetend monster kunnen worden dat in sommige gevallen honderden dollars per jaar of zelfs maanden eet..

Wix

De primaire websitebouwer is volledig gratis. Het enige dat u hoeft te doen, is een nieuw account registreren en u kunt aan de slag met een nieuwe site. Maar zoals je je snel daarna zult realiseren, is de gratis versie zo beperkt als een vogel in een kooi. Nou, daar is een reden voor – de mensen bij Wix willen dat je upgradet naar een van de premium plannen. Dus, als je bij de gratis versie wilt blijven, wees dan voorbereid op serieuze advertenties op je blog. Vergeet ook het hebben van een aangepast domein.

Prijstabel voor Wix Premium-abonnementen

Premium-abonnementen variëren. U kunt beginnen met het Combo-abonnement dat u $ 8,50 per maand kost. Je krijgt 2 GB aan bandbreedte, 3 GB aan opslagruimte die meer dan genoeg zal zijn voor een gemiddelde blogger, en er zal ook een gratis domein op je wachten. Gelukkig verwijdert het Combo-plan advertenties van uw site.

Er zijn ook verschillende andere, duurdere abonnementen, die nog meer opties bieden, dus u hoeft alleen degene te kiezen die het beste bij u past

e-commerce

Hoewel een online winkel gewoon een andere website is, komt er veel meer bij kijken. Je hebt ook extra extensies nodig en waarschijnlijk een nieuw thema dat goed zal werken met je winkel. Als u overweegt een e-commercebedrijf te starten, hoe kunnen Wix en WordPress u helpen?

WordPress

WooCommerce

Alleen al door een plug-in zoals WooCommerce te installeren, kunt u uw e-store binnen enkele minuten operationeel hebben. Met WordPress kunt u kiezen uit verschillende krachtige eCommerce-platforms waarmee zowel beginners als professionals een succesvolle online winkel kunnen runnen.

Er zijn letterlijk duizenden thema’s en plug-ins gewijd aan e-commerce. Dus zelfs zonder een extra cent te betalen, kunt u een eenvoudige e-store opzetten die probleemloos draait. In tegenstelling tot Wix, staat WordPress talloze betalingsgateways en andere opties toe waarmee u het publiek kunt bereiken dat u echt wilt targeten.

Wix

Zonder extra te betalen voor WixStores, kunt u het runnen van een online winkel vergeten. Maar zelfs als u besluit om een ​​paar extra dollars aan het plan toe te voegen, zal uw winkel vrij beperkt zijn.

Wanneer u begint met het bouwen van de winkel, zult u zich realiseren dat er maar een paar apps van derden zijn die u kunnen helpen. En het slechte deel is dat die apps je wat extra dollars kosten. Bovendien mag u met WixStores alleen PayPal of Authorize.net gebruiken, wat betekent dat u veel potentiële klanten verliest. Maar als je niet zo veeleisend bent, zal WixStores een zeer beginnersvriendelijke manier zijn om met een eenvoudige online winkel om te gaan.

Vergelijkingstabel

WordPress

Wix

Eenvoud:Beginnersvriendelijk met een leercurvePerfect voor beginners; eenvoudiger dan WordPress
Thema’s en plug-ins:Tienduizenden extensies200+ apps; velen van hen hebben een maandelijkse betaling nodig
Inhoud beheer:Revisies, automatisch opslaan, aangepaste HTML …Mooie Blog Manager-module ontworpen voor nieuwkomers
Ondersteuning:Gemeenschap, betaal voor ondersteuningProfessioneel ondersteuningsteam, onderwijssysteem, video-tutorials
De kosten:Vanaf een paar dollar per maand, afhankelijk van de behoeftenVanaf $ 8,50 per maand
e-commerce:Grote verscheidenheid aan opties en betalingsgatewaysGoed voor beginners; mist enkele functies voor complexere winkels

Welke moet je gebruiken?

WordPress is veel krachtiger dan Wix. Hiermee kunt u elk type website bouwen dat u in gedachten heeft, zonder praktische beperkingen. Als u uw site of blog serieus neemt en erover nadenkt om er langere tijd aan te werken, raden we u aan deze te starten met WordPress. De waarheid is dat je veel tijd zult besteden aan het leren over specifieke functies in WordPress, maar het zal op de lange termijn zijn vruchten afwerpen.

Aanbevolen literatuur: hoe u uw blog van Wix naar WordPress verplaatst

Aan de andere kant is Wix een fantastisch platform voor beginners en gebruikers die niet ver willen gaan met een site. Als alles wat je wilt een gebruikersvriendelijke interface is waarmee je een mooie site kunt bouwen zonder veel over het platform te hoeven leren, ga dan met Wix. In dat geval doen sommige beperkingen die bij het platform horen er niet veel toe en hebt u op elk moment professionele ondersteuning tot uw beschikking.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked