Wix mot WordPress jämförelse 2020

Wix mot WordPress jämförelse 2017


Innan du skapar konton eller laddar ner filer kommer du förmodligen att bli glada över att bygga en webbplats. Det är bra, välkommen ombord! Men om du inte har tidigare erfarenhet av webbbyggnadssystem är det dags för lite extra forskning – vilken bör du välja som utgångspunkt?

Som du kanske redan vet kan WordPress hittas på nästan trettio procent av alla webbplatser. Det gör det till den mest populära webbbyggnadsplattformen utan tvekan. Men innan du hoppade in och börjar skapa dina första sidor visste du att det också finns flera andra tjänster som liknar WordPress?

Att fatta ett beslut blir svårare eftersom många av dessa verktyg lovar liknande saker – vackra visuella gränssnitt, enkelt sätt att bygga en webbplats, alla är nybörjarvänliga, de kostar inte mycket … men vilken man ska gå för?

Idag kommer vi att fokusera på skillnaderna mellan WordPress och Wix. För att göra det enklare kommer vi att jämföra versionen med WordPress och Wix för att vara mer specifik. Om du fortfarande inte är säker på varför det finns två versioner av WordPress, se vad som är så annorlunda mellan WordPress.com och självhostad WordPress.org eftersom vi har behandlat ämnet i detalj.

Det skulle vara svårt att spåra alla skillnader om vi inte har grupperat dem. Så om du inte är redo att läsa hela artikeln är här en snabb innehållsförteckning:

 • Enkelhet
 • Teman och plugins
 • Innehållshantering
 • Stöd
 • Kostnaderna
 • e-handel
 • Jämförelsetabell
 • Vilken bör du välja?

Enkelhet

WordPress

Även om vi har älskat WordPress Från första dagen är sanningen att det inte är så enkelt som Wix. Det tar mycket mer tid tills du kan säga att du känner till alla funktioner som WordPress tillhandahåller. Och det kommer definitivt att ta mycket mer tid att behärska hantverket med WordPress.

Men samtidigt som det finns en inlärningskurva med det populära CMS, kommer det att bli mycket mer givande i det långa loppet eftersom WordPress är en mycket mer robust lösning.

Wix

Från början hade det professionella teamet av utvecklare på Wix försökt betona enkelheten med att använda plattformen.

Allt från att skapa ditt första konto till att utforma en webbplats är extremt enkelt och nybörjarvänligt. Varje process har designats så att den fungerar för användarna.

Det visuella gränssnittet är väldigt intuitivt och det tar bara några ögonblick tills du får saker och ting ihop. Oavsett vad du tänker på kommer det att uppnås med bara några få klick, förmodligen genom en dra och släpp-redigerare. Även om vi hatar att erkänna det är Wix en bättre lösning för en nybörjare som inte förväntar sig mycket av en webbplats.

Teman och plugins

Moderna webbplatser och bloggar behöver mycket mer än någon standard webbbyggare erbjuder ut ur lådan. Det är därför det är avgörande att du vet hur väl var och en av dem fungerar med mallar och tillägg.

WordPress

Eftersom det finns tusentals teman och plugins som bara finns i den kostnadsfria WordPress-katalogen, är det svårt att tävla med det populära CMS. Oavsett vilken funktionalitet eller nisch du kommer att tänka på, kommer du att kunna spåra teman och plugins för din webbplats. För det mesta är tillägg och mallar gratis.

Vid någon tidpunkt kanske du vill gå ännu längre. Det är här WordPress massiva community sparar dagen – det finns också tusentals premium-plugins och WordPress-teman som ger dig allt du vill.

WordPress standardsystem gör det enkelt att växla mellan teman och plugins och anpassa dem i detalj.

De flesta av dem har export- och importalternativ som hjälper dig att arbeta med många webbplatser också.

Wix

Wix mallar

Wix har hundratals underbara mallar som snabbt kan tilldelas en webbplats. Alla stora nischer täcks, så du behöver inte oroa dig för att hitta en mall för din unika webbplats. Så oavsett om du bygger en enkel blogg, en hemsida eller en officiell webbplats för ditt advokatbyrå, har du något att arbeta med.

Alla mallar svarar, och det finns en speciell mobilredigerare som låter dig anpassa webbplatsen specifikt för bärbara enheter.

Teman är anpassningsbara och du får använda förbyggda effekter. Men den stora nackdelen är oförmågan att byta teman. Dessutom tillåter Wix inte dig att anpassa CSS-koden.

Innehållshantering

Blogga har blivit populärt under de senaste åren. Många användare vill ha en webbplats bara för bloggändamål, och i så fall är det viktigt att plattformen du väljer har den enkel. Hur hanterar Wix och WordPress innehållshantering?

WordPress

När det gäller oss är WordPress det mest kraftfulla innehållshanteringssystemet. Period. Vi är säkra på att miljoner andra användare också delar vår kärlek till WordPress, och det är inte bara ett enkelt sammanfall.

WordPress har både Visual och Text Editor som låter dig styra artiklar. Medan du enkelt kan arbeta med Visual Editor och njuta av att skriva och hantera media, låter Text Editor gå utöver det och använda anpassad HTML och CSS om så önskas. Även utan att utöka redaktörer och medihanteringsmodul får du med WordPress en perfekt bloggplattform som bara blir bättre med varje ny uppdatering.

Wix

Wix Blog Manager

Blogga med Wix är en fantastisk upplevelse. När du har skapat en sida får du använda en bloggmodul som gör den sidan till din personliga artikelmaskin. Egentligen är Blogghanteraren i Wix ganska lik WordPress standard Visual Editor vilket betyder att det är fantastiskt.

Wix gör det enkelt för alla att börja skriva sin första blogg eftersom allt ser ganska enkelt och lätt att förstå. Du lär dig snabbt lägga till media, taggar eller förhandsgranska artiklar innan du publicerar dem.

Stöd

När du börjar är det viktigt att ha bra stöd. Hur bra kan WordPress och Wix hjälpa dig när saker blir komplicerade?

WordPress

Om du inte betalar för månatligt underhåll, är du praktiskt taget ensam. Eftersom WordPress är en CMS med öppen källkod och du får den gratis, måste du också ta hand om din webbplats. Hur som helst, massor av online-resurser hjälper dig med allt du behöver. Om du väljer WordPress, glöm inte att besöka vårt nya avsnitt om lärande i WordPress.

Officiella supportforum räknar tusentals användare som gärna hjälper.

Den enda skillnaden är premiumförlängningar och mallar. Vanligtvis får du också support från dess utvecklare när du köper en premiumprodukt.

Så om du är nybörjare, var du beredd på några Googling eller extra månatliga avgifter som täcker underhållskostnader.

Wix

Om du väljer Wix kan du förvänta dig stort stöd för plattformen. Hundratusentals trådar i det officiella forumet kommer förmodligen att hjälpa dig med vad som helst. Men glöm inte att kolla videostudier, professionellt e-poststöd och ett specialutbildningsprogram som hjälper dig med de flesta saker som rör Wix.

Som vi nämnde handlar Wix om visuell hjälp så att du kan förvänta dig hjälp i nästan alla situationer. Om du inte är säker på hur något fungerar klickar du bara på en ikon bredvid ett byggareelement och Wix förklarar hur det fungerar.

Kostnaderna

Både WordPress och Wix är gratis. Men så fort du börjar använda någon av plattformarna kommer du att inse att dessa gratisalternativ inte kan komma dig väldigt långt.

Om inte dina planer med en webbplats är riktigt enkla måste du spendera några extra kreditkortpoäng både på WordPress och Wix.

WordPress

WordPress är en öppen källkod CMS vilket också betyder att det är gratis. Men för att komma igång måste du åtminstone betala för webbhotell och ett domännamn. Och detta är bara början på extra utgifter.

Det är sant att du kan köra en webbplats gratis, men du måste veta en sak eller två om webbteknologier och WordPress själv för att hantera hela saken på egen hand. I så fall skulle du kunna undvika extra utgifter när det gäller att underhålla en optimerad webbplats. Fortfarande är chansen stor att du kommer att behöva några premium plugins och teman som bara kommer att lägga till slutmottagandet.

Så en webbplats som du trodde att du skulle få gratis kan snabbt bli ett pengarätande monster som äter hundratals dollar per år eller till och med månad i vissa fall.

Wix

Den primära webbplatsbyggaren är helt gratis. Allt du behöver göra är att registrera ett nytt konto och du kan börja arbeta på en ny webbplats. Men som du kommer att inse snabbt efter det är gratisversionen lika begränsad som en fågel i en bur. Det finns en anledning till det – folk på Wix vill att du ska uppgradera till en av premiumplaner. Så om du vill hålla fast vid gratisversionen, var du redo för några seriösa annonser på din blogg. Glöm också att ha en anpassad domän.

Prissättningstabell för Wix premiumplaner

Premiumplanerna varierar. Du kan börja med Combo-planen som kostar dig $ 8,50 per månad. Du får 2 GB bandbredd, 3 GB lagringsutrymme som kommer att vara mer än tillräckligt för en genomsnittlig bloggare, och det kommer att finnas en gratis domän som väntar också på dig. Lyckligtvis tar Combo-planen bort annonser från din webbplats.

Det finns också flera andra, dyrare planer, som kommer att erbjuda ännu fler alternativ, så du behöver bara välja den som passar dig bäst

e-handel

Även om en onlinebutik bara är en annan webbplats är det mycket mer arbete involverat. Du kommer också att behöva ytterligare tillägg och förmodligen ett nytt tema som fungerar bra med din butik. Om du funderar på att starta ett e-handelsföretag, hur kan Wix och WordPress hjälpa dig?

WordPress

WooCommerce

Bara genom att installera ett plugin som WooCommerce, kan du få din e-butik igång på några minuter. Med WordPress får du välja mellan flera kraftfulla e-handelsplattformar som gör det möjligt för både nybörjare och proffs att driva en framgångsrik onlinebutik.

Det finns bokstavligen tusentals teman och plugins tillägnad e-handel. Så även utan att betala en extra cent kan du skapa en enkel e-butik som kommer att köras utan problem. Till skillnad från Wix tillåter WordPress många betalningsportar och andra alternativ som hjälper dig att nå publiken som du verkligen vill rikta in dig på.

Wix

Utan att betala extra för WixStores kan du glömma att driva en onlinebutik. Men även om du bestämmer dig för att lägga till några extra dollar till planen kommer din butik att vara ganska begränsad.

När du börjar bygga butiken kommer du att inse att det bara finns några appar från tredje part som kan hjälpa dig. Och den dåliga delen är att dessa appar kommer att kosta dig några extra dollar. Med WixStores får du bara använda PayPal eller Authorize.net vilket innebär att du tappar många potentiella kunder. Ändå, om du inte är så krävande, kommer WixStores att vara ett väldigt nybörjarvänligt sätt att hantera en enkel webbutik.

Jämförelsetabell

WordPress

Wix

Enkelhet:Nybörjarvänligt med en inlärningskurvaPerfekt för nybörjare; enklare än WordPress
Teman och plugins:Tiotusentals tillägg200+ appar; många av dem kräver månatlig betalning
Innehållshantering:Revisioner, automatiskt spara, anpassad HTML …Vacker Blog Manager-modul designad för nykomlingar
Stöd:Gemenskapen, betala för stödProfessionellt supportteam, utbildningssystem, videotutorials
Kostnaderna:Från några få dollar per månad, beroende på behovFrån $ 8,50 per månad
e-handel:Stort utbud av alternativ och betalningsportarBra för nybörjare; saknar några funktioner för mer komplexa butiker

Vilken bör du använda?

WordPress är mycket kraftfullare än Wix. Det låter dig bygga alla typer av webbplatser som du har i åtanke, utan praktiskt taget några begränsningar. Om du ser allvar med din webbplats eller blogg och funderar på att arbeta med den under en längre tid föreslår vi att du börjar den med WordPress. Sanningen är att du kommer att spendera mycket tid på att lära dig om specifika funktioner i WordPress, men det kommer att betala sig på lång sikt.

Rekommenderad läsning: Hur man flyttar din blogg från Wix till WordPress

Å andra sidan är Wix en fantastisk plattform för nybörjare och användare som inte är intresserade av att gå långt med en webbplats. Om allt du vill ha är ett användarvänligt gränssnitt som låter dig bygga en snygg webbplats utan att behöva lära dig mycket om plattformen, gå med Wix. I så fall spelar inte några begränsningar som följer med plattformen mycket, och du kommer att ha professionellt stöd till ditt förfogande när som helst.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map