Wijzig zoekfuncties van uw WordPress-website

Wijzig zoekfuncties van uw WordPress-website


Zodra u begint met schrijven en meer verzamelt dan slechts een paar artikelen, krijgt u hopelijk meer bezoekers om uw site te bezoeken. En wanneer ze daar aankomen, willen uw bezoekers alleen de beste inhoud en dat is alleen waar als ze geïnteresseerd zijn in het onderwerp. Dus zelfs als je het veld beperkt en alleen over schrijft, laten we zeggen pc-games en niet alle videogames, zullen mensen nog steeds niet geïnteresseerd zijn in elk artikel dat je tot nu toe hebt geschreven.

Naast links en aanbevelingen van u of andere bezoekers, wilt u uw gebruikers de kracht geven om via uw site te zoeken.

Op dezelfde manier waarop mensen op Google zoeken om naar uw site te gaan, wilt u dat ze ook in uw blog kunnen zoeken. Ja, er is al een standaardzoekfunctie geïntegreerd in WordPress. Maar als je ermee hebt geprobeerd te werken, heb je waarschijnlijk gemerkt dat het niet zo goed is als je je had voorgesteld, ook al is het in de loop van de jaren verbeterd.

Dus om de zoekfunctie nog beter te maken, gaan we u in dit artikel laten zien:

 • Beste zoekplug-ins voor WordPress
 • Hoe de standaard zoek-URL-slug te veranderen
 • Hoe u berichten uitsluitend op titel kunt zoeken
 • Hoe de zoekfunctie te verbeteren en resultaten te vinden binnen een specifieke categorie
 • Hoe categorieën voor WordPress-zoekresultaten te definiëren
 • Hoe u alle pagina’s of berichten uitsluit
 • Hoe u slechts enkele pagina’s of berichten uitsluit
 • Hoe u het gebruik van Voice Search in WordPress kunt toestaan

Beste zoekplug-ins voor WordPress

Met de verscheidenheid aan WordPress-plug-ins hoeft u zich geen zorgen te maken over het wijzigen van de zoekfunctie. Er zijn talloze geweldige plug-ins die uw zoekmogelijkheden zullen uitbreiden en u zult uw zoekvak met trots presenteren op de site die u bezit.

Als u alles goed doet, typen gebruikers waarschijnlijk wat ze willen in uw nieuwe zoekvak en krijgen ze de verwachte resultaten. Laten we nu enkele van de beste WordPress-zoekplug-ins bekijken die u binnen enkele minuten kunt installeren.

WP Google Zoeken

PRIJS: gratis

WP Google Zoeken

Laten we beginnen met een plug-in waarmee u de kracht van de Google-zoekmachine op uw website kunt gebruiken. Deze gratis plug-in helpt u bij het opzetten van een Google-zoekvak dat u eenvoudig als widget op uw website kunt plaatsen.

U moet een Google Custom Search-account registreren, de ID ophalen en de plug-in doet de rest. Vervolgens kunnen uw bezoekers, afhankelijk van uw instellingen, uw site of het hele web doorzoeken, of zelfs alleen naar afbeeldingen zoeken als u besluit dit te doen. U kunt veel zoekfuncties aanpassen, aangepaste lay-outs toepassen, kleuren, lettertypen, miniaturen wijzigen en nog veel meer.

 • Resultaten mogelijk gemaakt door Google
 • Directe link naar Google Analytics
 • Automatisch aanvullen

Swiftype zoeken

PRIJS: gratis

Swiftype zoeken

Deze moderne plug-in wordt al gebruikt door veel populaire websites die de kracht ervan erkenden. Niet alleen Swiftype beschikt over een van de beste zoekalgoritmen die u zinvolle resultaten opleveren, maar het geeft u ook een gedetailleerd inzicht in alle zoekopdrachten op uw site. Met deze functie kunt u gemakkelijk de beste zoekwoorden voor uw website vinden en de inhoud en uw zoekresultaten nog beter maken.

De plug-in vervangt de standaard WordPress-zoekopdracht en zodra u een gratis account hebt gemaakt, kunt u Swiftype aanpassen om het zo goed mogelijk te maken voor uw site. Als u een mobiele applicatie heeft die inhoud van uw blog weergeeft, kunt u uw mobiele bezoekers helpen de inhoud nog gemakkelijker te doorzoeken met de mobiele SDK.

 • Interface met slepen en neerzetten
 • Automatisch aanvullen
 • Gedetailleerde analyses

SearchWP

PRIJS: Vanaf $ 49

SearchWP

SearchWP is een andere populaire WordPress-plug-in die een geweldige vervanging is voor de standaard WP-zoekopdracht. Na de installatie heeft u geen last van een moeilijke setup, maar kunt u deze configureren om te werken met aangepaste velden en berichttypen, verschillende taxonomieën, enz..

De plug-in werkt geweldig met verschillende mediatypen, zodat hij gemakkelijk video’s, PDF-documenten, audio en nog veel meer kan vinden. De algoritmen nemen de relevantie van zoekwoorden in uw artikelen over, dus een woord dat in de titel voorkomt, heeft bijvoorbeeld meer invloed op het zoekresultaat dan dat het het artikel, de opmerking of de zijbalk is. Ontwikkelaars zullen genieten van de mogelijkheden om de functionaliteiten van de plug-in uit te breiden, terwijl je ook verschillende extensies kunt installeren.

U kunt gedetailleerde statistieken van zoekresultaten verwachten, zodat u kunt werken aan inhoud waarnaar mensen op zoek zijn. Momenteel zijn er drie verschillende licenties waaruit u kunt kiezen, vanaf $ 49 per jaar.

 • Gewichtscontrole voor zoekwoorden
 • Zoek media zoals video, audio en pdf
 • Gedetailleerde analyses

Relevanssi

PRIJS: gratis / vanaf $ 49,95

Relevanssi

Relevanssi klinkt misschien als iets relevant. Eigenlijk wel, want Relevanssi is een Fins woord voor relevant. Deze plug-in vervangt uw standaard WordPress-zoekmachine en maakt deze behoorlijk beter. Om het verhaal over de naam van de plug-in voort te zetten, sorteert Relevanssi uw resultaten op relevantie, niet op datum. En dat is nog maar het eerste onderdeel van de lange lijst. Deze krachtige plug-in kan gedeeltelijke woorden matchen (fuzzy matching), het stelt u in staat om naar zinnen te zoeken of u kunt slechts op één term zoeken.

Maak aangepaste fragmenten, markeer de resultaten in documenten en doe nog veel, veel meer met deze geweldige plug-in. Relevanssi kan zoeken in opmerkingen, tags en aangepaste berichttypen. Het geeft u ook de mogelijkheid om het gewicht voor titels, tags en opmerkingen te selecteren en zo het zoeken te verbeteren.

Een van de vele functies die we willen benadrukken, is de suggestiefunctie waarmee gebruikers vergelijkbare zoekopdrachten krijgen, bijvoorbeeld Google’s bekende ‘Bedoelde u?’ suggestie. Relevanssi biedt veel meer, en dit is slechts een gratis versie waar we het over hebben. Als je meer nodig hebt, vooral als je een multisite hebt, kijk dan eens naar een premium-versie.

 • Fuzzy matching
 • Gemarkeerde zoektermen in documenten
 • Op suggesties gebaseerde zoekresultaten

SearchIQ

PRIJS: gratis / $ 159 / maand

SearchIQ

SearchIQ is een andere geweldige WordPress-zoekplug-in die de gebruikers een verbeterde zoekervaring biedt. Met krachtige zoeklogica, geavanceerde semantische analyse, foutafhandeling en veel van dergelijke functies, leidt SearchIQ gebruikers naar de resultaten waarnaar ze op zoek waren. SearchIQ is vrij eenvoudig te installeren en aan te passen.

Om te beginnen moet je een account aanmaken op SearchIQ, installeer en activeer de plug-in, kopieer de API-sleutel van het SearchIQ-dashboard en voer de API-sleutel in wp-backend in. De gratis versie is beschikbaar met basisfuncties en voor bedrijven die geavanceerde functies nodig hebben zoals PDF, CDN, Facet of aangepaste branding, kunnen betaalde pakketten worden geabonneerd.

U kunt niet alleen zoeken op pagina’s, berichten, standaardsysteemvelden van WordPress, door de gebruiker gedefinieerde aangepaste velden, productkenmerken en taxonomieën, pdf’s en uittreksels. Maar het dashboard van SearchIQ bevat ook realtime analysegegevens die u helpen het zoekgedrag van uw gebruiker te begrijpen, zodat u uw inhoudsstrategie beter kunt optimaliseren.

Doorzoek alles

PRIJS: gratis

Doorzoek alles

Een andere geweldige gratis vervanging voor uw standaard WP-zoekopdracht is absoluut de plug-in Alles zoeken. Het verbetert uw zoekresultaten zonder sjablonen aan te passen. U kunt het instellen om bijna alles in uw WordPress te doorzoeken, inclusief pagina’s, uittreksels, concepten, bijlagen, opmerkingen, tags en zelfs aangepaste velden. Daarnaast ben je vrij om pagina’s weg te laten en berichten te plaatsen die je niet in de zoekresultaten wilt vinden.

Deze plug-in wordt geleverd met een kleine helper genaamd Research Everything, die naar uw inhoud zoekt terwijl u een nieuw artikel schrijft en u de mogelijkheid geeft om onmiddellijk naar andere inhoud te linken. Als u nog meer wilt onderzoeken, helpt de Power Search-functie u om inhoud op internet te vinden. Als je aan het hardlopen bent, installeer en activeer je de plug-in zonder zelfs maar naar de instellingenpagina te kijken en je hebt binnen enkele minuten een verbeterde zoekmachine..

 • Sluit inhoud uit waarnaar u niet wilt worden doorzocht
 • Onderzoek Everything en Power Search inbegrepen
 • Wijzigt uw sjabloonpagina’s niet

Verander de standaard zoek-URL slug in WordPress

Tenzij uw website een website van één pagina is die alleen de naam van uw bedrijf en contactgegevens bevat, als u het ons vraagt, is een zoekfunctie een must-have-functie. Het maakt niet uit of u net een WordPress-blog start of al duizenden berichten en pagina’s op uw website heeft, of u nu als hobby schrijft of geld verdient met uw blog, u moet er alles aan doen om uw bezoekers op de site te houden . Hen een gemakkelijke en snelle manier bieden om door uw website te zoeken, is absoluut een van de cruciale dingen waar u voor moet zorgen.

Het maakt niet uit of je de ingebouwde zoekmachine van WordPress gebruikt of dat je een andere hebt geïnstalleerd, je moet voor de zoekresultaten zorgen.

Hoewel er veel dingen zijn die u kunt doen aan uw zoekfunctie, bent u misschien een eenvoudig maar belangrijk ding vergeten. Ja, we hebben het over die URL-slug die in de adresbalk verschijnt zodra de zoekopdracht de resultatenpagina heeft opgeleverd.

WordPress gebruikt standaard een niet-gebruiksvriendelijke versie van de slug. Niet alleen uw bezoeker zal die slak raar vinden, maar het kan ook uw SEO schaden. Het is beter om te zeggen dat u uw SEO kunt helpen door de slak te veranderen in iets begrijpelijks, zowel voor mensen als voor machines.

Als je hebt geprobeerd te zoeken via je website, had je die vreemde /? S = term slug kunnen zien die in de adresbalk verschijnt. In dit deel laten we u zien hoe u dat kunt veranderen in wat u maar wilt. We staan ​​bijvoorbeeld op het punt te veranderen “/? S = term” in “/zoekterm” wat gemakkelijker te onthouden en te gebruiken is.

 1. Open functies.php
 2. Kopieer en plak het volgende:
 3. functie feed_dir_rewrite ($ wp_rewrite) {
  $ feed_rules = array ('search /(.+)' => 'index.php? s ='. $ wp_rewrite-> preg_index (1));
  $ wp_rewrite-> rules = $ feed_rules + $ wp_rewrite-> rules;
  }
  add_filter ('produce_rewrite_rules', 'feed_dir_rewrite');
  
 4. Verander de bestemmings-URL op de derde regel in wat je maar wilt
 5. Wijzigingen opslaan

Nadat u deze wijzigingen in uw functies.php-bestand heeft aangebracht, kunt u uw nieuwe URL-slug uitproberen. Maak je geen zorgen; als een plug-in of een gebruiker probeerde toegang te krijgen tot uw zoekresultaat door naar de oude URL-slug te navigeren, retourneert uw website geen fout maar leidt het zoekresultaat eenvoudigweg om naar de nieuwe URL.

Als je de slak in iets unieks wilt veranderen, kan dat op de derde regel van de code.

Deze neemt je zoekresultatenpagina mee www.uwdomein.com/search/search-term

Nu kunt u ontspannen en stoppen met nadenken over hoe zoekresultaten worden weergegeven aan uw gebruikers, evenals aan bots van zoekmachines die nu gemakkelijker door die resultaten kunnen bladeren. Is het ook niet natuurlijker om het hele ‘zoek’-woord te zien in plaats van dat rare vraagteken gevolgd door de letter’ s ‘? Vertel ons wat u denkt.

Zoek berichten uitsluitend op titel

Als u nog steeds de standaard WordPress-zoekmachine gebruikt, wilt u vroeg of laat de werking ervan aanpassen. Hoewel er niets mis is met de manier waarop naar je berichten wordt gezocht, wil je de zoekopdracht misschien beperken tot titels.

In plaats van alle inhoud te doorlopen, zal deze kleine functie alleen zoeken in titels van berichten. In sommige gevallen kan dit u echt helpen om schonere en snellere zoekresultaten te krijgen:

 1. Open functies.php
 2. Kopieer en plak deze code:
 3. functie __search_by_title_only ($ search, & $ wp_query)
  {
  global $ wpdb;
  if (leeg ($ search)) {
  retourneer $ search; // overslaan - geen zoekterm in de zoekopdracht
  }
  $ q = $ wp_query-> query_vars;
  $ n =! empty ($ q ['exact'])? '': '%';
  $ zoeken =
  $ searchand = '';
  foreach ((array) $ q ['search_terms'] als $ term) {
  $ term = esc_sql ($ wpdb-> esc_like ($ term));
  $ search. = "{$ searchand} ($ wpdb-> posts.post_title LIKE '{$ n} {$ term} {$ n}')";
  $ searchand = 'AND';
  }
  if (! empty ($ search)) {
  $ search = "AND ({$ search})";
  if (! is_user_logged_in ())
  $ search. = "AND ($ wpdb-> posts.post_password = '')";
  }
  retourneer $ search;
  }
  add_filter ('posts_search', '__search_by_title_only', 500, 2);
 4. Wijzigingen opslaan

Na de wijzigingen kunt u uw website openen en een nieuwe zoekopdracht starten. Om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt, moet je proberen te zoeken naar een woord waarvan je weet dat het in een van je berichttitels staat, die het bericht op de resultatenpagina zou moeten retourneren. Als u probeert te zoeken naar een woord of een volledige term die niet in een titel staat die u heeft gepubliceerd, komen de zoekresultaten leeg.

En dat is eigenlijk alles wat er is. Als u ooit besluit dat u de oude zoekopdracht wilt terughalen, kunt u de functie eenvoudig wissen of van commentaar voorzien.

Verbeter de zoekfunctie en vind resultaten binnen een categorie

De standaard zoekfunctie in WordPress wordt met elke update steeds beter. U kunt de zoekfunctie eenvoudig opnemen in uw blog en mensen de gewenste inhoud gemakkelijk laten vinden. Maar als u de functie niet heeft gewijzigd, wordt in de zoekresultaten alles weergegeven dat betrekking heeft op de zoekopdracht. En dat kan een probleem zijn als je veel inhoud hebt, omdat mensen tonnen tekst op de resultatenpagina’s zullen hebben die hen niet veel zullen helpen.

Zoekfunctie verbeteren WordPress

In dit deel van het artikel laten we u zien hoe u uw bezoekers alleen kunt laten zoeken binnen specifieke categorieën die u in de code kunt definiëren of waarmee u bezoekers kunt selecteren in de vervolgkeuzelijst.

Selecteer vooraf categorieën:

Eerst laten we u de code zien waarmee een nieuw zoekvak wordt gemaakt. Met deze code laat je mensen geen categorieën selecteren voor hun zoekopdracht, maar je definieert categorieën binnen de code. Dit kan u helpen met speciale categorieën die een apart zoekvak nodig hebben.

Mogelijk hebt u bijvoorbeeld een categorie die alleen smartphone-recensies bevat. Met deze code kunt u mensen toestaan ​​alleen in die categorie te zoeken, zodat de zoekresultaten geen informatie over huishoudelijke apparaten of andere dingen op de website laden. Logisch, toch?

 1. Open een pagina waar u het zoekvak wilt laten verschijnen of maak er een nieuwe widget van
 2. Kopieer en plak de volgende code:
 3. 
  
 4. Verander de waarde op het derde invoertype in categorie-ID die u wilt zoeken
 5. Wijzigingen opslaan

Nadat u deze wijzigingen heeft aangebracht, verschijnt er een nieuw zoekvak en kunt u door de categorie zoeken welke ID u in de bovenstaande code hebt ingevoerd. Als u door meerdere categorieën wilt zoeken, voegt u eenvoudig meer ID’s toe door getallen gescheiden door komma’s in te voeren.

Hoewel dit in sommige gevallen een geweldige oplossing kan zijn, zal het soms voorkomen dat u een lijst met categorieën wilt weergeven en bezoekers wilt laten kiezen waar ze willen zoeken.

Laat bezoekers een categorie kiezen om uit te zoeken:

Volg hetzelfde voorbeeld waar je categorieën hebt zoals smartphones, desktopcomputers, laptops, huishoudelijke apparaten, enz. Waarom zou je een bezoeker niet toestaan ​​om een ​​van deze te kiezen en alleen te zoeken via de categorie “laptops”, bijvoorbeeld?

In de volgende regels laten we u zien hoe u dat doet:

 1. Open sidebar.php of waar u maar wilt dat het zoekvak verschijnt
 2. Kopieer en plak de code:
 3. Wijzig categorieën onder optiewaarden. Schrijf categorie slug in waarde en een naam tussen tags
 4. Wijzigingen opslaan

Toon automatisch alle categorieën in de lijst:

Als u alle categorieën wilt weergeven en u zich geen zorgen hoeft te maken over het toevoegen of verwijderen van categorieën uit deze code nadat u ze hebt toegevoegd / verwijderd in uw beheerdersdashboard, gebruikt u deze code tussen tags:

slak, '">', $ categorie-> naam,"\ n ";
}
?>

Deze code genereert een lijst met alle beschikbare categorieën.

En dat is het. Nu kunt u eenvoudig een of meer categorieën toevoegen waar uw bezoekers gemakkelijk doorheen kunnen zoeken. Of u nu wilt dat mensen de categorie zelf selecteren of u wilt deze in de code specificeren, u bent gedekt.

Definieer categorieën voor WordPress-zoekresultaten

Standaard zoekt WordPress naar alles op uw site. Als een gebruiker een woord of de hele zin in een zoekvak typt, krijgt hij resultaten van de hele website en dat omvat berichten, pagina’s, categorieën en tags, titels en inhoud, enz. Als je geen ander zoeksysteem hebt geïnstalleerd of als u al wijzigingen heeft aangebracht, wilt u misschien het standaardzoekvak wijzigen.

Zoekcategorie in WordPress

Als u het zoekvak dat al in uw WordPress bestaat wilt wijzigen en categorieën wilt definiëren die op de resultaatpagina’s worden opgenomen, kunt u een iets andere aanpak kiezen.

In dit deel laten we u zien hoe u dat moet doen. U kunt eenvoudig categorieën aan de code toevoegen of verwijderen en beslissen welke u (niet) in uw zoekresultaten wilt.

Categorieën toevoegen aan of verwijderen uit zoekresultaten:

 1. Open functies.php
 2. Kopieer en plak de code.
 3. functie zoekcategorie ($ query) {
  if ($ query-> is_search) {
  $ query-> set ('cat', '1,4,6');
  }
  $ query retourneren;
  }
  add_filter ('pre_get_posts', 'zoekcategorie');
  
 4. Voeg de ID van categorieën toe aan de 3rd lijn
 5. Wijzigingen opslaan

Nu u de wijzigingen heeft aangebracht, krijgen zoekresultaten alleen informatie uit gespecificeerde categorieën, terwijl de andere worden uitgesloten. Zoals u kunt zien, kunt u gemakkelijk categorieën aan de lijst toevoegen; u kunt slechts één categorie hebben als u dat wilt, of u kunt er zoveel instellen als u wilt dat uw bezoekers kunnen doorzoeken. Schrijf eenvoudig categorie-ID’s gescheiden door komma’s.

Als uw enige doel is om een ​​of twee categorieën uit te sluiten van de zoekresultaten, je kunt het veel sneller doen; in plaats van alle categorieën in te typen die u wilt opnemen, kunt u er een uitsluiten door een minteken (-) voor de categorie-ID te typen. Als u bijvoorbeeld een categorie met ID = 1 wilt uitsluiten, ziet de derde coderegel er als volgt uit:

$ query-> set ('cat', '- 1');

Daar ga je. Nu kunt u uw zoekresultaten efficiënter beheren.

Sluit pagina’s of berichten uit van uw WordPress-zoekopdracht

In de meeste gevallen wilt u dat uw bezoekers uw berichten kunnen doorzoeken, terwijl de resultaten van pagina’s alleen een typische ‘zoeker’ kunnen afleiden. Als uw pagina’s contactgegevens, kaarten, informatie over de auteur enz. Bevatten, hoeft u die pagina’s waarschijnlijk niet in de zoekresultaten op te nemen.

Pagina’s uitsluiten van zoeken in WordPress

Hoewel er geen gemakkelijke manier is om WordPress te vertellen om een ​​berichttype uit te sluiten van zoekresultaten, moet je dat zelf doen:

 1. Open functies.php
 2. Kopieer en plak de volgende code in het bestand:
 3. functie SearchFilter ($ query) {
  if ($ query-> is_search) {
  $ query-> set ('post_type', 'pagina');
  }
  $ query retourneren;
  }
  
  add_filter ('pre_get_posts', 'SearchFilter');
 4. Wijzigingen opslaan

Nadat u de wijzigingen heeft aangebracht en opgeslagen, bent u vrij om uw website te bezoeken en de zoekmachine te testen. Als alles in orde is, mag u geen informatie van uw pagina’s in de zoekresultaten vinden, d.w.z. u sluit pagina’s met succes uit van de zoekresultaten van WordPress.

Berichten uitsluiten van zoeken in WordPress

In de inleiding vertelden we u dat WordPress door berichten en pagina’s gaat en we gingen ervan uit dat u niet wilt dat pagina’s in de resultaten worden weergegeven. Maar wat als je geen berichten wilt in die resultaten worden opgenomen? Als dat zo is, kunt u een eenvoudige wijziging in de code aanbrengen en posts uitsluiten in plaats van pagina’s:

Nogmaals, u moet die 3 eenvoudige stappen hierboven herhalen, maar met een eenvoudige wijziging in regel # 3. In plaats van het berichttype in te stellen op ‘bladzijde“, Je moet het instellen op”berichten”:

$ query-> set ('post_type', 'posts');

Vergeet niet alles op te slaan en je bent klaar.

Sluit pagina’s / berichten uit van zoekresultaten met een plug-in

In plaats van met de code te werken, laten we u een plug-in zien die hetzelfde werk voor u kan doen en alles veel gebruiksvriendelijker kan maken.

Zoeken uitsluiten

PRIJS: gratis

Zoeken uitsluiten

De plug-in die we voor de taak hebben gebruikt, is Search Exclude. Het gebruik van de plug-in kan niet eenvoudiger:

 1. Navigeren naar Plug-ins-> Nieuw toevoegen
 2. Zoeken naar ‘Zoeken uitsluiten’
 3. Installeer en activeer de plug-in
 4. Ga naar een van je berichten en pagina’s
 5. Zoek op het rechterpaneel een ‘Zoeken uitsluiten’ checkbox waar u kunt beslissen of u wilt dat de post / pagina wordt uitgesloten van uw zoekresultaten of niet.

Zodra u meerdere berichten / pagina’s hebt uitgesloten, kunt u de lijst met uitgesloten items gemakkelijk vinden in de plug-in-instellingen (Instellingen-> Zoeken uitsluiten). In de lijst kunt u opnieuw het selectievakje gebruiken om de status van een bericht / pagina te wijzigen.

Hoe u slechts enkele pagina’s / berichten uitsluit van uw zoekresultaten

Het maakt niet uit of het slechts één pagina is, twee of tien die u wilt uitsluiten van weergave in de zoekresultaten, u kunt dat eenvoudig doen door de code te implementeren. Voordat u zich haast met het kopiëren en plakken van de code naar uw functies.php-bestand, raden we u aan de pagina’s voor te bereiden die u niet in de zoekresultaten wilt weergeven. U heeft pagina-ID’s nodig:

 1. Ga naar Pagina’s-> Alle pagina’s
 2. Zoek de pagina die je wilt uitsluiten en klik op “Bewerken”
 3. Zoek in de adresbalk de “post = 6” of iets dergelijks waarbij het nummer een pagina-ID vertegenwoordigt
 4. Nadat u de ID-nummers van pagina’s heeft voorbereid, bent u klaar voor de code:

 5. Ga naar function.php-bestand en open het
 6. Kopieer en plak de volgende code:
 7. functie jp_search_filter ($ query) {
  if ($ query-> is_search && $ query-> is_main_query ()) {
  $ query-> set ('post__not_in', array (1,2,3,4,5,6));
  }
  }
  
  add_action ('pre_get_posts', 'jp_search_filter');
 8. Wijzig op regel # 3 de nummers tussen haakjes in ID-nummers die u van de pagina hebt gelezen. In dit voorbeeld hebben we 6 pagina’s met hun respectievelijke ID’s 1 tot 6 uitgesloten.
 9. Sla wijzigingen op en je bent klaar

Nadat u de code heeft geïnstalleerd, kunt u deze naar behoefte bewerken. Als u een van de pagina’s soms in de toekomst moet toevoegen, verwijdert u eenvoudig het ID-nummer uit de code. Hetzelfde geldt voor het toevoegen van meer pagina’s aan het “uitgesloten mandje”. Als u bijvoorbeeld een nieuwe pagina maakt die u niet in de zoekresultaten wilt weergeven, kunt u het ID-nummer aan de code toevoegen.

Nadat smartphones een belangrijk onderdeel van ons leven waren geworden, is spraakgestuurd zoeken snel verbeterd. Hoewel het nooit perfect is, heeft het zoeken naar iets op uw smartphones dingen gemaakt zoals het bellen van een persoon een veel gemakkelijkere taak. Ja, je moet nog steeds heel voorzichtig zijn met de uitspraak, omdat je misschien iemand belt die je niet wilt, of je spraak naar tekst kan eindigen in iets dat niet eens in de buurt komt van wat je zojuist hebt gesproken. Ook is het altijd leuk om domme vragen te stellen aan Siri?

Het maakt niet uit of je het leuk vindt of niet, veel mensen gebruiken de functie voor gesproken zoekopdrachten op hun telefoon. Dus waarom zou u uw bezoekers niet op dezelfde manier door uw website laten zoeken??

Misschien wist je niet dat je dat met WordPress kunt doen of wist je niet hoe je het moest doen, maar nu heb je geen excuus meer.

In plaats van de code, hier is een plug-in die uw WordPress-zoekopdracht zal uitbreiden.

Spraaksgewijs zoeken

PRIJS: gratis

Spraaksgewijs zoeken

Voordat u de plug-in downloadt en installeert, is het belangrijk om te weten dat deze alleen werkt met Chrome en Safari. Als u het goed vindt dat de plug-in niet in een andere browser werkt, geeft dit uw bezoekers de mogelijkheid om de inhoud met hun eigen stem te doorzoeken.

Door de plug-in te installeren, overschrijft u de tekstinvoer niet – als een gebruiker het zoekvak op een standaard manier wil gebruiken door erin te typen, moet u weten dat de functionaliteit intact is.

De plug-in zou ook moeten werken met elke andere zoek-plug-in die u mogelijk hebt geïnstalleerd, dus u bent vrij om het te proberen met plug-ins zoals Relevanssi of Alles zoeken.

 1. Ga naar Plug-ins-> Nieuw toevoegen
 2. Zoeken naar ‘Voice Search’
 3. Installeer en activeer de plug-in

Dat is het. Na het activeren van de plug-in zou je zonder problemen gesproken zoekopdrachten moeten kunnen gebruiken. Hoe vind je deze functie leuk?

Afsluiten

Tenzij u een eenvoudige brochure-website of iets dergelijks heeft, hoeft u alleen maar een functionele zoekfunctie in uw WordPress-website te hebben. Als het een blog is die regelmatig wordt bijgewerkt, zijn er geen excuses.

In deze gids hebben we u laten zien hoe u de standaard WordPress-zoekfunctie kunt wijzigen. Als je het niet leuk vindt, zijn er verschillende plug-ins die de standaard zoekfunctie binnen enkele minuten kunnen vervangen. Wat je keuze ook is, maak je WordPress-site beter door de zoekfunctie te verbeteren.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked