Πώς να χρησιμοποιήσετε Widgets στον Πίνακα ελέγχου του WordPress

wordpress-widgets.png


Τα widget WordPress είναι μικρά ανεξάρτητα στοιχεία που επιτρέπουν στους χρήστες να εφαρμόζουν μια συγκεκριμένη λειτουργία στο νέο σας blog στο WordPress. Απλώς ενεργοποιώντας ένα widget, οι χρήστες μπορούν να επεκτείνουν τα ιστολόγιά τους και να εμφανίσουν πρόσθετες πληροφορίες για προκαθορισμένες περιοχές.

Χρησιμοποιώντας widget, ο καθένας μπορεί να έχει τον έλεγχο των λειτουργιών των θεμάτων χωρίς να έχει καμία τεχνική γνώση. Εάν δεν υπήρχαν γραφικά στοιχεία, θα πρέπει να προετοιμάσετε με μη αυτόματο τρόπο τον κώδικα για να εμφανίσετε απλά πράγματα στις πλευρικές γραμμές του ιστότοπου. Αντ ‘αυτού, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε drag & drop τα μικρά μπλοκ όπου θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε.

Διαθέσιμες τοποθεσίες

Παρόλο που υπάρχουν δεκαπέντε widget WordPress που είναι προεγκατεστημένα, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αμέσως. Πρώτον, ένα θέμα θα πρέπει να έχει καθορισμένες περιοχές για widget, επίσης γνωστή ως widgetized area.

Τα Widgetized είναι στο WordPress

Συνήθως, τα θέματα WordPress επιτρέπουν widgets στο sidebars. Μπορεί να υπάρχουν μόνο μία ή περισσότερες πιθανές πλευρικές γραμμές για τον ιστότοπό σας. Όμως, καθώς τα θέματα βελτιώνουν συνεχώς, οι περιοχές με γραφική παράσταση συνεχίζουν να επεκτείνονται. Οι πιθανότητες είναι ότι το τρέχον θέμα σας επιτρέπει να επισυνάψετε widget στο υποσέλιδο, την κεφαλίδα ή ακόμα και κάτω από το περιεχόμενο σε αναρτήσεις και σελίδες.

Πώς να μάθετε πού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε widget?

Μην ανησυχείτε. δεν θα χρειαστεί να εξερευνήσετε πολλά, καθώς αναφέρονται όλες οι περιοχές που είναι έτοιμες για widget Εμφάνιση -> Widgets. Μόλις ανοίξετε τη σελίδα, οι διαθέσιμες περιοχές βρίσκονται στη δεξιά πλευρά. Εάν χρησιμοποιείτε το θέμα Twenty Seventeen του WordPress, μπορείτε να περιμένετε μία πλευρική γραμμή και δύο περιοχές υποσέλιδων που δέχονται widget.

Πώς να προσθέσετε ένα widget

Δεδομένου ότι τα γραφικά στοιχεία WordPress έχουν σχεδιαστεί για αρχάριους, είναι σχετικά εύκολο να προσθέσετε αυτά στον ιστότοπό σας.

 1. Παω σε Εμφάνιση -> Widgets
 2. Επιλέξτε ένα widget από τη λίστα “Διαθέσιμα Widgets” στην αριστερή πλευρά
 3. Προσθέστε ένα widget:
  1. Σύρετε το widget σε μια περιοχή widget στη δεξιά πλευρά ή
  2. Κάντε κλικ στο widget και επιλέξτε πού να το προσθέσετε
 4. Συμπληρώστε τις λεπτομέρειες και ελέγξτε τις επιλογές

Πώς να προσθέσετε widget WordPress

Ανάλογα με ένα widget, μπορείτε να περιμένετε διαφορετικές λειτουργίες και επιλογές. Από τη στιγμή που το αφήνετε στη νέα του θέση, το WordPress θα ανοίξει τις διαθέσιμες επιλογές για το συγκεκριμένο widget.

Για παράδειγμα, εάν επιλέξατε το widget Κείμενο, θα έχετε αμέσως την ευκαιρία να γράψετε σε τίτλο και περιεχόμενο. Λάβετε υπόψη ότι κάθε widget διαθέτει ένα κουμπί αποθήκευσης, οπότε μην ξεχάσετε να διατηρήσετε τις αλλαγές πριν απομακρυνθείτε.

Οποιοδήποτε widget μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές.

Τι γίνεται αν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνική μεταφοράς και απόθεσης?

Σε σπάνιες περιπτώσεις, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης για να προσθέσετε νέα γραφικά στοιχεία. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να ενεργοποιήσετε μια πιο απλή επιλογή:

 1. Κοιτάξτε στην κορυφή της σελίδας Widgets και κάντε κλικ στην καρτέλα “Επιλογές οθόνης”
 2. Κάντε κλικ στην επιλογή “Ενεργοποίηση λειτουργίας προσβασιμότητας”

Αυτό θα εμφανίσει widget σε κάπως διαφορετικό περιβάλλον όπου κάθε στοιχείο θα έχει ένα κουμπί “Προσθήκη” δίπλα του. Στη συνέχεια, για να προσθέσετε ένα γραφικό στοιχείο, κάντε κλικ στο κουμπί, επιλέξτε τις επιλογές του και επιλέξτε μια περιοχή με widget όπου θέλετε να το προσθέσετε.

Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία προσβασιμότητας, επιστρέψτε στο “Επιλογές οθόνης” και επιλέξτε “Απενεργοποίηση λειτουργίας προσβασιμότητας”

Ανενεργά Widgets

Εάν διαγράψετε ένα γραφικό στοιχείο από οποιαδήποτε από τις περιοχές με widget, όλες οι ρυθμίσεις που εφαρμόσατε σε αυτό θα χαθούν. Έτσι, για να μην χάσετε τη διαμόρφωση, μπορείτε να αποκρύψετε ένα widget από το κοινό σύροντάς το στη λίστα “Ανενεργά Widgets” που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της σελίδας. Εάν το κάνετε αυτό, δεν θα χαθούν ρυθμίσεις. Αντ ‘αυτού, το συγκεκριμένο widget θα παραμείνει στη λίστα και θα σας περιμένει να το ενεργοποιήσετε ξανά όταν χρειάζεται.

Ανενεργό widget WordPress στη λίστα

Όταν αλλάζετε θέματα που έχουν διαφορετικό αριθμό πλευρικών γραμμών και άλλες περιοχές έτοιμες για widget, ενδέχεται να χάσετε κάποια widget. Μην ανησυχείτε. εάν το WordPress δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει νέες περιοχές widget, θα τις μεταφέρει στη λίστα “Ανενεργά Widgets”. Για να τα επανενεργοποιήσετε, απλώς μετακινήστε widget σε μια νέα διαθέσιμη τοποθεσία.

Διαχείριση με ζωντανή προεπισκόπηση

Εάν είστε περισσότερο οπτικοί τύποι και πρέπει να έχετε μια προεπισκόπηση του τι κάνετε, υπάρχει μια απόλαυση για εσάς. Στην κορυφή της σελίδας, κάντε κλικ στο κουμπί “Διαχείριση με ζωντανή προεπισκόπηση”. Αυτό θα ανοίξει μια νέα οθόνη.

Widget με ζωντανή προεπισκόπηση

Κατά την προεπισκόπηση της αρχικής σελίδας, το Customizer θα σας δείξει την περιοχή με widgetized στην αριστερή πλευρά. Επιλέξτε μια πλευρική γραμμή, ένα υποσέλιδο ή οποιαδήποτε άλλη περιοχή πρέπει να την επεξεργαστείτε. Από εδώ, μπορείτε να τροποποιήσετε υπάρχοντα widget ή να προσθέσετε νέα. Αυτό που διαφέρει εδώ είναι ότι μπορείτε να δείτε αμέσως όλες τις αλλαγές που έγιναν στα γραφικά στοιχεία. Εάν θέλετε να αναδιατάξετε τα widget, απλώς σύρετε και αποθέστε τα στη θέση που θέλετε από την αριστερή πλευρά της οθόνης.

Προεπιλεγμένα γραφικά στοιχεία WordPress

Το WordPress διαθέτει δεκαπέντε widget. Για να τα βρείτε, μεταβείτε στο Εμφάνιση -> Widgets

Από προεπιλογή, υπάρχουν δεκαπέντε widget WordPress που είναι προεγκατεστημένα:

 • Αρχεία – μηνιαίο αρχείο των αναρτήσεων του ιστότοπού σας
 • Ήχος – εμφανίζει ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής ήχου
 • Ημερολόγιο – πρόγραμμα των δημοσιεύσεών σας
 • Κατηγορίες – λίστα ή αναπτυσσόμενο μενού όλων των κατηγοριών
 • Προσαρμοσμένο μενού – δημιουργήστε ένα προσαρμοσμένο μενού
 • Εικόνα – εμφάνιση εικόνας
 • Meta – σύνδεσμοι προβολής, σύνδεσμοι RSS και WordPress.org
 • Σελίδες – λίστα όλων των σελίδων
 • Πρόσφατα σχόλια – πιο πρόσφατα σχόλια
 • Πρόσφατες δημοσιεύσεις – πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις
 • RSS – καταχωρήσεις από οποιαδήποτε τροφοδοσία RSS ή Atom
 • Αναζήτηση – εμφανίζει μια απλή φόρμα αναζήτησης
 • Tag Cloud – ομάδα από τις πιο χρησιμοποιούμενες ετικέτες
 • Κείμενο – προσθέστε κείμενο, εικόνες, βίντεο ή οποιονδήποτε κώδικα HTML
 • Βίντεο – εμφανίζει ένα βίντεο από τη βιβλιοθήκη πολυμέσων ή το YouTube, το Vimeo ή άλλον πάροχο

Πρόσθετα Widgets

Εγκαθιστώντας νέες προσθήκες και θέματα, μπορείτε να περιμένετε νέα widget στη λίστα. Δεδομένου ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες θέματα και προσθήκες για WordPress, Υπάρχουν σχεδόν αμέτρητα widget που μπορείτε να βρείτε. Για παράδειγμα, μπορείτε να συμπληρώσετε τη λίστα με widget που θα εμφανίζουν τους Χάρτες Google, φόρμες συνδρομής, γκαλερί κ.λπ..

Επωφεληθείτε από τα widget

Όπως καταφέρατε να δείτε από αυτήν την ανάρτηση, είναι σχετικά απλό να χρησιμοποιείτε widget WordPress. Ακόμα και είναι πολύ φιλικοί για αρχάριους, μην το αφήσετε να σας παραπλανήσει. Αυτά τα μικρά στοιχεία μπορούν να κάνουν τον ιστότοπό σας πιο διαδραστικό και να προσελκύσουν την προσοχή των επισκεπτών σε συγκεκριμένα πράγματα. Είναι επίσης εξαιρετικά προσαρμόσιμα και μπορείτε να έχετε σχεδόν οτιδήποτε θέλετε σε ένα widget. Μόλις μάθετε πώς να συνεργάζεστε μαζί τους, πιθανότατα δεν θα μπορείτε ποτέ να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο χωρίς widget.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map