Widgetien käyttö WordPress-hallintapaneelissa

WordPress-widgets.png


WordPress-widgetit ovat pieniä riippumattomia komponentteja, joiden avulla käyttäjät voivat käyttää tiettyä toimintoa uuteen WordPress-blogiisi. Aktivoimalla widgetin, käyttäjät voivat laajentaa blogejaan ja näyttää lisätietoja ennalta määritetyistä alueista.

Widgettejä käyttämällä kuka tahansa voi hallita teemojen toimintoja ilman teknistä tietoa. Jos widgettiä ei olisi, sinun on valmistettava koodi manuaalisesti, jotta verkkosivun sivupalkeissa näkyy yksinkertaisia ​​asioita. Sen sijaan sinun tarvitsee vain vetää ja pudottaa pienet lohkot sinne, missä haluat käyttää niitä.

Käytettävissä olevat sijainnit

Vaikka valmiiksi on asennettu viisitoista WordPress-widgettiä, se ei tarkoita, että voit käyttää niitä heti. Ensinnäkin teemassa olisi oltava määritetyt alueet widgetille, joka tunnetaan myös nimellä widgetisoitu alue.

Widgetisoidut ovat WordPressissä

Yleensä WordPress-teemat sallivat widgetit sivupalkeissa. Sivustollesi voi olla vain yksi tai useita mahdollisia sivupalkkeja. Mutta koska teemat paranevat jatkuvasti, widgetit alueet kasvavat jatkuvasti. On mahdollista, että nykyisen teeman avulla voit liittää widgettejä alatunnisteeseen, otsikkoon tai jopa viestien ja sivujen sisällön alapuolelle..

Kuinka tietää, missä voit käyttää widgettejä?

Älä huoli; sinun ei tarvitse tutkia paljon, koska kaikki widget-valmiit alueet on lueteltu Ulkonäkö -> Widgetit. Kun avaat sivun, käytettävissä olevat alueet sijaitsevat oikealla puolella. Jos käytät WordPressin Twenty Seventeen -teemaa, voit odottaa yhtä sivupalkkia ja kahta alatunnistealuetta, jotka hyväksyvät widgetit.

Kuinka lisätä widget

Koska WordPress-widgetit on suunniteltu aloittelijoille, ne on suhteellisen helppo lisätä sivustoosi.

 1. Mene Ulkonäkö -> Widgetit
 2. Valitse widget vasemmassa reunassa olevasta ”Saatavana olevat widgetit” -luettelosta
 3. Lisää widget:
  1. Vedä widget widgettiin alueelle oikealla puolella tai
  2. Napsauta widgettiä ja valitse mihin haluat lisätä sen
 4. Täytä tiedot ja tarkista vaihtoehdot

Kuinka lisätä WordPress-widget

Widgetistä riippuen voit odottaa erilaisia ​​toimintoja ja vaihtoehtoja. Siitä hetkestä, kun pudotat sen uuteen sijaintiin, WordPress avaa kyseiselle widgetille käytettävissä olevat vaihtoehdot.

Jos esimerkiksi valitsit Teksti-widgetin, saat heti mahdollisuuden kirjoittaa otsikko ja sisältö. Huomaa, että jokaisessa widgetissä on tallennuspainike, joten älä unohda säilyttää muutokset ennen navigointia.

Mitä tahansa widgettiä voidaan käyttää useita kertoja.

Entä jos et voi käyttää vedä ja pudota -tekniikkaa?

Harvoissa tapauksissa et ehkä pysty käyttämään vetämällä -toimintoa lisätäksesi uusia widgettejä. Tässä tapauksessa voit ottaa käyttöön selkeämmän vaihtoehdon:

 1. Katso Widgetit-sivun yläosaan ja napsauta “Näyttöasetukset” -välilehteä
 2. Napsauta ”Ota esteettömyystila käyttöön”

Tämä näyttää widgetit jonkin verran erilaisessa ympäristössä, jossa jokainen komponentti saa vieressä “Lisää” -painikkeen. Lisää sitten widget napsauttamalla -painiketta, valitsemalla sen vaihtoehdot ja valitsemalla widgetisoitu alue, johon haluat lisätä sen..

Voit kytkeä esteettömyystilan pois käytöstä palaamalla kohtaan “Näyttöasetukset” ja valitsemalla “Poista esteettömyystila”

Ei-aktiiviset widgetit

Jos poistat widgetin mistä tahansa widgetistä alueesta, kaikki siihen asettamasi asetukset menetetään. Joten et menettäisi kokoonpanoa, voit piilottaa widgetin yleisöltä vetämällä sen “Inactive Widgets” -luetteloon, joka löytyy sivun vasemmasta reunasta. Jos teet niin, mitään asetuksia ei menetetä. Sen sijaan kyseinen widget istuu luettelossa ja odottaa, että aktivoit sen uudelleen tarvittaessa.

Ei aktiivinen WordPress-widget luettelossa

Kun vaihdat teemoja, joissa on eri määrä sivupalkkeja ja muita widget-valmiita alueita, saatat menettää joitain widgettejä. Älä huoli; Jos WordPress ei pystynyt tunnistamaan uusia widget-alueita, se siirtää ne “Inactive Widgets” -luetteloon. Jos haluat aktivoida ne uudelleen, siirrä widgetit vasta käytettävissä olevaan sijaintiin.

Hallitse reaaliaikaisella esikatselulla

Jos olet enemmän visuaalista tyyppiä ja sinulla on oltava esikatselu tekemästäsi, sinulle on tarjolla hemmottelu. Napsauta sivun yläosassa ”Hallitse reaaliaikaisella esikatselulla” -painiketta. Tämä avaa uuden näytön.

Widgetit reaaliaikaisella esikatselulla

Kun esikatselet etusivua, Customizer näyttää vasemmalla puolella olevan widgettoidun alueen. Valitse sivupalkki, alatunniste tai mikä tahansa muu alue, jota sinun on muokattava. Täältä voit muokata olemassa olevia widgettejä tai lisätä uusia. Erilainen on se, että näet heti kaikki widgetteihin tehdyt muutokset. Jos haluat järjestää widgetit uudelleen, vedä ja pudota ne haluamaasi kohtaan näytön vasemmasta reunasta..

Oletus WordPress-widgetit

WordPress sisältää viidentoista widgetin. Löydä ne siirtymällä kohtaan Ulkonäkö -> Widgetit

Oletuksena on viisitoista WordPress-widgettiä, jotka on esiasennettu:

 • Arkistot – kuukausittain arkisto sivustosi viesteistä
 • Ääni – näyttää audiosoittimen
 • Kalenteri – viestien aikataulu
 • Luokat – luettelo tai pudotus kaikista luokista
 • Mukautettu valikko – luo mukautettu valikko
 • Kuva – näyttää kuvan
 • Meta – näyttää kirjautumis-, RSS- ja WordPress.org-linkit
 • Sivut – luettelo kaikista sivuista
 • Uusimmat kommentit – viimeisimmät kommentit
 • Viimeisimmät viestit – viimeisimmät viestit
 • RSS – merkinnät mistä tahansa RSS- tai Atom-syötteestä
 • Haku – näyttää yksinkertaisen hakulomakkeen
 • Tag Cloud – ryhmä eniten käytettyjä tunnisteita
 • Teksti – lisää tekstiä, kuvia, videoita tai mitä tahansa HTML-koodia
 • Video – näyttää videon mediakirjastoista tai YouTubesta, Vimeolta tai muulta palveluntarjoajalta

Lisäwidgetit

Asentamalla uusia laajennuksia ja teemoja voit odottaa uusia widgettejä luettelossa. Koska käyttäjille on saatavana kymmeniä tuhansia teemoja ja laajennuksia WordPress, Löydät käytännössä lukemattomia widgettejä. Voit esimerkiksi täyttää luettelon widgetillä, jotka näyttävät Google Mapsin, tilauslomakkeet, galleriat jne.

Hyödynnä widgetit

Kuten näit tästä viestistä, WordPress-widgetien käyttäminen on suhteellisen yksinkertaista. Vaikka he ovatkin hyvin aloittelijaystävällisiä, älä anna sen harhauttaa sinua. Nämä pienet komponentit voivat tehdä verkkosivustostasi vuorovaikutteisemman ja auttaa houkuttelemaan kävijöiden huomion tiettyihin asioihin. Ne ovat myös erittäin muokattavissa, ja widgetissä voi olla käytännössä mitä tahansa. Kun olet oppinut työskentelemään heidän kanssaan, et todennäköisesti koskaan pysty rakentamaan sivustoa ilman widgettejä.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map