Πώς να μετακινήσετε το ιστολόγιό σας από Weebly στο WordPress

Πώς να μετακινήσετε το ιστολόγιό σας από Weebly στο WordPress


Η νέα τεχνολογία επέτρεψε σε έναν μέσο Joe να πάρει τα πέντε λεπτά της δόξας του ή να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση από οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου. Έτσι, ακόμη και αν δεν έχετε ιδέα πώς λειτουργεί το Διαδίκτυο, μπορείτε να ξεκινήσετε το ιστολόγιό σας τις επόμενες ώρες. Ενώ κάποιος που ήθελε να κάνει το ίδιο πριν από δεκαπέντε χρόνια έπρεπε να γνωρίζει ένα ή δύο πράγματα για το πώς λειτουργεί ο ιστός και πώς να χρησιμοποιεί εργαλεία δημιουργίας ιστού που ήταν σπάνια τότε, έχετε πολλά περισσότερα να διαλέξετε. Ακριβώς από την Googling για δωρεάν εργαλεία δημιουργίας ιστού, μπορεί να έχετε προσγειωθεί στο Weebly. Είναι ένα πολύ δημοφιλές εργαλείο μεταφοράς και απόθεσης που σας επιτρέπει να ξεκινήσετε γρήγορα τον πρώτο σας ιστότοπο. Φαίνεται πολύ ωραίο, δεν ζητάει πολλά, αλλά εξακολουθεί να σας επιτρέπει να έχετε έναν όμορφο ιστότοπο που μπορείτε να καλέσετε τον δικό σας.

Γιατί θα μεταναστεύατε από το Weebly στο WordPress?

Ενώ το Weebly είναι ένα φοβερό εργαλείο που δημιουργήθηκε ειδικά για αρχάριους, απλά δεν σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν προσαρμοσμένο ιστότοπο που πραγματικά θα θέλατε. Για αρχάριους, το Weebly έχει τα όριά του.

Γουέμπλι

Η δωρεάν πλατφόρμα συνοδεύεται από μερικούς περιορισμούς που μπορεί να σας αναγκάσουν να μεταβείτε σε κάτι καλύτερο. Και στον σύγχρονο κόσμο, είναι δύσκολο να βρείτε κάτι καλύτερο από το WordPress όταν πρόκειται για τη διαχείριση του περιεχομένου σας. Το Weebly δεν είναι φιλικό προς το SEO. Δηλαδή, εάν θέλετε ο νέος ιστότοπός σας να εμφανίζεται όταν κάποιος αναζητά έναν συγκεκριμένο όρο στο Google και σε άλλες μηχανές αναζήτησης, θα πρέπει να έχετε ένα συγκεκριμένο σύνολο δεξιοτήτων για να κάνετε τον ιστότοπό σας να εμφανίζεται εκεί που θα έπρεπε – στην πρώτη σελίδα του Google.

Και δεν υπάρχουν πρόσθετα εργαλεία που μπορείτε να ενσωματώσετε στο Weebly για να σας βοηθήσουμε με συγκεκριμένες εργασίες όπως αυτή. Από την άλλη πλευρά, το WordPress προσφέρει ένα αποθετήριο περισσότερων από 50.000 δωρεάν προσθηκών που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε κάτι στον ιστότοπο χωρίς να χρειαστεί να γράψετε μια μόνο γραμμή κώδικα. Ένα άλλο σημαντικό πράγμα είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο. Ενώ η δημιουργία ενός διαδικτυακού καταστήματος με το Weebly είναι απλή, πιθανότατα έχετε συνειδητοποιήσει ότι η Weebly παίρνει προμήθεια 3% για κάθε συναλλαγή σας! Εάν μας ρωτήσετε, αυτός είναι ένας μεγάλος όχι και όχι ένας τεράστιος λόγος να αλλάξετε πλατφόρμες.

Πώς να μετακινήσετε το Weebly στο WordPress?

Εάν αποφασίσετε ότι είναι επιτέλους ώρα να μεταφέρετε το ιστολόγιό σας από το Weebly στο WordPress, έχετε κάνει τη σωστή επιλογή. Ευτυχώς, η μεταφορά δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο η μεταφορά ορισμένων άλλων ιστολογίων στο WordPress. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξω κάθε βήμα που πρέπει να κάνετε για να μετακινήσετε με επιτυχία τον ιστότοπό σας από το Weebly στο WordPress. Ναι, θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να εγκαταστήσετε όλα τα πρόσθετα και να ρυθμίσετε τα πάντα, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτά τα είδη μεταφορών δεν είναι κάτι που οι άνθρωποι στο Weebly ήθελαν να κάνετε. Λοιπόν, τυλίξτε τα μανίκια σας και ας ξεκινήσουμε.

Δημιουργήστε ένα νέο ιστολόγιο WordPress

Πριν από οτιδήποτε άλλο, θα χρειαστείτε ένα blog WordPress. Χρειάζεστε ένα μέρος για να μεταφέρετε το blog σας στο Weebly, σωστά; Μην ανησυχείτε. Η δημιουργία ενός νέου ιστότοπου δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Αντί να μάθετε πώς λειτουργούν οι διακομιστές και πώς να τους ρυθμίσετε, απλά χρειάζεστε έναν καλό κεντρικό υπολογιστή που θα υποστηρίζει το WordPress. Το Bluehost είναι ένας από τους κορυφαίους στην αγορά και μπορείτε να ξεκινήσετε το WordPress blog σας με λίγα δολάρια το μήνα. Και όχι μόνο αυτή η εταιρεία φιλοξενίας θα διατηρήσει τον ιστότοπό σας στο διαδίκτυο, αλλά θα εγκαταστήσει αυτόματα το WordPress για εσάς από τη στιγμή της εγγραφής σας και θα το διατηρήσει ασφαλές όλη την ώρα.

Εάν δεν έχετε εμπειρία με τη δημιουργία λογαριασμού φιλοξενίας, ας σας δείξουμε γρήγορα πώς να το κάνετε αυτό:

1. Επισκεφθείτε το Bluehost κάνοντας κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο και βρείτε το κουμπί “Ξεκινήστε τώρα” που θα σας οδηγήσει στο επόμενο βήμα

bluehost

2. Επιλέξτε το πρόγραμμα φιλοξενίας σας – Το Bluehost σας δίνει πολλές επιλογές για να διαλέξετε. Εάν αυτή είναι η πρώτη σας εγγραφή λογαριασμού, σας προτείνω να πάτε στον Βασικό.

αλλαγή προγράμματος φιλοξενίας

3. Φροντίστε το όνομα τομέα – Εάν έχετε ήδη έναν τομέα, εδώ θα μπορείτε να τον μεταφέρετε και να τον εκχωρήσετε στο νέο ιστολόγιο. Εάν όχι, απλώς πληκτρολογήστε τον επιθυμητό τομέα και το Bluehost θα σας ενημερώσει εάν είναι διαθέσιμος.

όνομα τομέα

Έτσι, αντί να μάθετε πώς να εγκαταστήσετε το WordPress και να βλάψετε τις βάσεις δεδομένων, μπορείτε να έχετε έτοιμο ολόκληρο το περιβάλλον μετά από λίγα μόνο κλικ στο κουμπί του ποντικιού.

Εισαγωγή περιεχομένου Weebly στο WordPress

Εάν μόλις ξεκινήσατε τον ιστότοπό σας στο Weebly, δεν χρειάζεται να κάνετε περίπλοκα πράγματα. Εάν έχετε δημοσιεύσει μόνο λίγες αναρτήσεις και σελίδες, δεν υπάρχει λόγος να παραβιάσετε τις προσθήκες και να μεταφέρετε όπου μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να επικολλήσετε περιεχόμενο από έναν ιστότοπο σε έναν άλλο. Επιτρέψτε μου να σας δείξω τι είχα στο μυαλό μου:

 1. Ανοίξτε την πρώτη σας ανάρτηση Weebly
 2. Αντιγράψτε ολόκληρο το περιεχόμενο
 3. Συνδεθείτε στον νέο σας ιστότοπο WordPress
 4. Πλοηγηθείτε στις δημοσιεύσεις -> Προσθήκη νέου
 5. Επικολλήστε το περιεχόμενο
 6. Αποθήκευσε τις αλλαγές

Μόλις αντιγράψετε και επικολλήσετε την πρώτη ανάρτηση, θα συνειδητοποιήσετε ότι χρειάστηκε μόνο ένα λεπτό και αυτό οφείλεται μόνο στο ότι πιθανώς έχετε επιστρέψει σε αυτόν τον οδηγό για να διαβάσετε το επόμενο βήμα. Αν λοιπόν αποχωρήσετε με πολλές ακόμη αναρτήσεις, μπορείτε να ολοκληρώσετε μέσα σε λίγα λεπτά. Το μόνο που έχετε να κάνετε μετά από αυτό είναι να διαγράψετε το ιστολόγιο Weebly και τελειώσατε. Όμως, οι πιθανότητες είναι ότι θέλετε να μετεγκαταστήσετε το ιστολόγιο Weebly που έχει δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες κομμάτια περιεχομένου. Σε αυτήν την περίπτωση, η τεχνική αντιγραφής και επικόλλησης δεν θα την κόψει.

Εξαγωγή Weebly RSS

Σε αντίθεση με ορισμένα άλλα εργαλεία που έχουν ήδη καταργήσει την υποστήριξη RSS για να κάνουν τη μετεγκατάσταση στο WordPress πιο δύσκολη, το Weebly εξακολουθεί να σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τη ροή RSS. Δεν θα είχε μεγάλη σημασία, αλλά το θέμα είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αυτοματοποιημένη δημιουργημένη σελίδα RSS για να εξαγάγετε ολόκληρο το περιεχόμενο από τον ιστότοπό σας Weebly, ώστε να μπορείτε αργότερα να το εισαγάγετε στο WordPress. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό:

 1. Ανοίξτε τον ιστότοπό σας στο Weebly
 2. Προσθήκη / 1 / τροφή στο τέλος της διεύθυνσης URL (στον ιστότοπο επίδειξης Weebly, η διεύθυνση URL που αναζητούμε είναι https://firstsiteguide.weebly.com/1/feed)
 3. Κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στη σελίδα και επιλέξτε “Αποθήκευση ως”
 4. Αποθηκεύστε το αρχείο “feed.xml” στον υπολογιστή σας (η επιφάνεια εργασίας θα είναι μια χαρά)

Εξαγωγή RSS Weebly

Δυστυχώς, το WordPress και το Weebly δεν χρησιμοποιούν την ίδια μορφή RSS, επομένως δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εισαγωγέα WordPress. Αλλά όπως σας έχω ήδη πει, υπάρχουν περισσότερα από 50.000 πρόσθετα WordPress και υπάρχουν μερικά που μπορούν εύκολα να εισαγάγουν τη ροή RSS που μόλις κατεβάσατε. Δωρεάν.

 1. Μεταβείτε στον ιστότοπό σας WordPress και συνδεθείτε
 2. Πλοηγηθείτε στις προσθήκες -> Προσθήκη νέου
 3. Αναζητήστε την προσθήκη “Εισαγωγή οποιουδήποτε αρχείου XML ή CSV στο WordPress” (επίσης γνωστό ως “WP All Import”)
 4. Εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε την προσθήκη
 5. Μεταβείτε στην επιλογή Όλες οι εισαγωγές -> Νέα εισαγωγή

  WP All Import αρχείο μεταφόρτωσης

 6. Επιλέξτε να ανεβάσετε ένα αρχείο και επιλέξτε feed.xml (το αρχείο που κατεβάσατε νωρίτερα)
 7. Κάντε κλικ στο “Συνέχεια στο βήμα 2”

  WP All Import βήμα 2

 8. Βεβαιωθείτε ότι το στοιχείο “Item” είναι επιλεγμένο και κάντε κλικ στο “Συνέχεια στο βήμα 3”

  WP All Import βήμα 3

 9. Μεταφορά και απόθεση τίτλου σε τίτλο και περιεχόμενο σε περιεχόμενο

  Μεταφορά και απόθεση τίτλου και περιεχομένου

  Οδηγός αυτόματης ανίχνευσης

 10. Κάντε κλικ στο “Συνέχεια στο βήμα 4”
 11. Κάντε κλικ στο “Αυτόματη ανίχνευση”, συνεχίστε και επιβεβαιώστε και εκτελέστε τον εισαγωγέα κάνοντας κλικ στο κουμπί
 12. Μεταβείτε στις Αναρτήσεις -> Όλες οι Αναρτήσεις για να ελέγξετε αν οι αναρτήσεις σας εισάγονται

Εξαγωγή σελίδων Weebly

Σε αντίθεση με τις αναρτήσεις, οι σελίδες Weebly δεν διαθέτουν τροφοδοσία RSS. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τα εισαγάγετε με τον ίδιο τρόπο που κάνατε αναρτήσεις. Αλλά υπάρχει μια διαφορετική λύση στο πρόβλημα, εκτός εάν θέλετε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε με μη αυτόματο τρόπο το περιεχόμενο από σελίδες (εάν έχετε μόνο δύο ή τρεις σελίδες, η αντιγραφή του περιεχομένου σε μια νέα σελίδα στο WordPress μπορεί να είναι μια καλύτερη λύση, για να είμαι ειλικρινής) :

 1. Ανοίξτε τον ιστότοπό σας στο Weebly
 2. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και μετακινηθείτε προς τα κάτω στο τμήμα Αρχείο
 3. Εισαγάγετε τη διεύθυνση email σας όπου θα λάβετε ένα αρχείο ZIP που περιέχει ολόκληρο τον κωδικό για τον ιστότοπό σας στο Weebly
 4. Κάντε κλικ στο κουμπί “Αρχείο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου” στη δεξιά πλευρά

Αρχείο Weebly

Ας ελπίσουμε ότι θα λάβετε το email σας τα επόμενα λεπτά. Η εμπειρία μας μας λέει ότι το Weebly δεν είναι τόσο γρήγορο με την αποστολή ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (εάν λάβετε ένα πρώτο), οπότε αν είστε ανυπόμονοι, μπορείτε απλώς να ελέγξετε τη σελίδα Ρυθμίσεις για άλλη μια φορά. Αυτή τη φορά θα δείτε το εξαγόμενο αρχείο να είναι συνδεδεμένο ακριβώς κάτω από το πεδίο email, οπότε αντί να περιμένετε το email, μπορείτε απλά να κάνετε κλικ στο αρχείο για να το κατεβάσετε. Για να εισαγάγετε όλες τις σελίδες, θα χρειαστείτε διαφορετική προσθήκη. Λέγεται Εισαγωγή HTML 2. Όπως μπορείτε να δείτε στην περιγραφή, η προσθήκη δεν έχει ενημερωθεί για περισσότερα από δύο χρόνια. Συνήθως δεν προτείνω την εγκατάσταση προσθηκών που δεν ενημερώνονται για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά αυτό έχει δοκιμαστεί και μπορώ να εγγυηθώ ότι είναι ασφαλές και εξακολουθεί να λειτουργεί άψογα.

 1. Πραγματοποιήστε λήψη της προσθήκης
 2. Μεταβείτε στον ιστότοπό σας στο WordPress
 3. Πλοηγηθείτε στις προσθήκες -> Προσθήκη νέου
 4. Κάντε κλικ στο κουμπί “Μεταφόρτωση προσθήκης” στο επάνω μέρος της οθόνης
 5. Επιλέξτε το αρχείο που μόλις κατεβάσατε και εγκαταστήστε την προσθήκη
 6. Μεταβείτε στα Εργαλεία -> Εισαγωγή και ορίστε την επιλογή εργαλείου HTML
 7. Ορίστε την επιλογή “εργαλείο εκτέλεσης” μετά την οποία θα πρέπει να προειδοποιήσετε ότι δεν έχετε ορίσει καμία επιλογή
 8. Ακολουθήστε τον σύνδεσμο προς τη σελίδα ρυθμίσεων και απλώς κάντε κλικ στην επιλογή “Αποθήκευση ρυθμίσεων” χωρίς να αλλάξετε τίποτα
 9. Επιστροφή στα Εργαλεία -> Εισαγωγή και εκτελέστε ξανά το εργαλείο εισαγωγής HTML
 10. Επιλέξτε το αρχείο που έχετε εξαγάγει (αυτό που λάβατε στο email)
 11. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την εισαγωγή ενός μόνο αρχείου
 12. Κάντε κλικ στο κουμπί “Υποβολή”

Εισαγωγή HTML Weebly

Εάν όλα ήταν εντάξει, θα πρέπει να καταλήξετε σε πολλές νέες σελίδες τις οποίες μπορείτε να ελέγξετε μεταβαίνοντας στις Σελίδες -> Όλες οι σελίδες. Μην είστε τεμπέλης και ανοίξτε κάθε σελίδα για να δείτε εάν το περιεχόμενο εισήχθη σωστά.

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν όλες οι εικόνες

Όπως με τις περισσότερες μετακινήσεις στο WordPress, οι εικόνες μπορεί να είναι ένα δύσκολο cookie για κατάποση. Μερικές φορές, οι εικόνες εισάγονται τέλεια και δεν έχετε παρά να απολαύσετε το νέο σας ιστολόγιο. Αλλά από την άλλη πλευρά, μπορεί να καταλήξετε να έχετε σπασμένες εικόνες που δεν εμφανίζονται στις αναρτήσεις και τις σελίδες σας. Έτσι, πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο, ανοίξτε τις πρόσφατα εισαγόμενες αναρτήσεις και σελίδες σας και προσπαθήστε να εντοπίσετε όλες τις εικόνες σας. Εάν διαπιστώσετε ότι οι εικόνες είναι κατεστραμμένες, μπορείτε να προσπαθήσετε να τις επαναφέρετε με ένα άλλο δωρεάν πρόσθετο:

 1. Μεταβείτε στα Πρόσθετα -> Προσθήκη νέου
 2. Αναζητήστε το πρόσθετο “Αυτόματη μεταφόρτωση εικόνων”
 3. Εγκατάσταση και ενεργοποίηση

Αυτόματη μεταφόρτωση εικόνων WordPress

Δεν υπάρχουν ρυθμίσεις για αυτήν την προσθήκη. Μόλις εγκατασταθεί, θα σαρώσει αυτόματα κάθε ανάρτηση ή σελίδα που επεξεργάζεστε. Για να λειτουργήσει, πρέπει να επεξεργαστείτε κάθε ανάρτηση και να αποθηκεύσετε τις αλλαγές. Μόλις εντοπίσει τον κώδικα HTML για εικόνες, το πρόσθετο θα προσπαθήσει να εντοπίσει κάθε εικόνα και θα το κατεβάσει αυτόματα στη συλλογή πολυμέσων WordPress που σημαίνει ότι θα έχετε τις εικόνες στο νέο σας ιστότοπο.

Ανακατεύθυνση (τώρα παλιά) Δημοσιεύσεις και σελίδες Weebly στο WordPress

Τώρα που έχετε δημιουργήσει ένα νέο ιστολόγιο, δεν θέλετε το παλιό περιεχόμενο Weebly να κάθεται εκεί στο σκοτάδι. Αυτό δεν είναι καλό ούτε για εσάς, τους επισκέπτες ή το SEO. Έτσι, εκτός εάν ξεκινήσατε με το ιστολόγιο Weebly και δεν έχετε επισκέπτες, ο σωστός τρόπος να το χειριστείτε είναι να ανακατευθύνετε όλο το περιεχόμενο από το Weebly στο WordPress. Με αυτόν τον τρόπο, τυχόν επισκέπτες που καταλήγουν στον ιστότοπό σας στο Weebly θα ανακατευθύνονται αυτόματα στον νέο ιστότοπό σας στο WordPress. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει τον υποτομέα (yoursite.weebly.com), μπορείτε να ρυθμίσετε γρήγορα την ανακατεύθυνση:

 1. Ανοίξτε τον ιστότοπό σας στο Weebly
 2. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> SEO
 3. Βρείτε την ενότητα “Κωδικός κεφαλίδας” και αντιγράψτε / επικολλήστε αυτόν τον κωδικό:

 1.  Αλλάξτε το “yournewwordpressdomain.com” στον πραγματικό σας τομέα
 2.  Αποθηκεύστε τις αλλαγές και δημοσιεύστε

Επικεφαλής κωδικός Weebly
Τώρα, εάν ανοίξετε τον ιστότοπο Weebly, θα ανακατευθυνθείτε αυτόματα στον τομέα που καθορίσατε στον κώδικα! Εύκολο. Εάν χρησιμοποιείτε ένα προσαρμοσμένο όνομα τομέα, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:

 1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Weebly
 2. Μεταβείτε στη σελίδα “Τομείς”
 3. Επιλέξτε τον προσαρμοσμένο τομέα σας και ανοίξτε τις ρυθμίσεις
 4. Βρείτε την επιλογή “Επεξεργασία διακομιστών ονομάτων” και κάντε κλικ στο κουμπί “Αλλαγή”
 5. Προσθέστε διακομιστές ονομάτων από τη νέα σας φιλοξενία
 6. Κάντε κλικ στην επιλογή “Αποθήκευση”

Τώρα πρέπει απλώς να περιμένετε 1-2 ημέρες για να εφαρμοστούν οι αλλαγές. Μετά από αυτό, σε όποιον ανοίξει τον τομέα σας θα εμφανιστεί το περιεχόμενο από τον νέο σας ιστότοπο WordPress.

Η νέα σας αρχή

Αν έχετε ακολουθήσει όλα τα βήματα που έχω περιγράψει στο άρθρο, θα έπρεπε να καταλήξατε με επιτυχία στο ιστολόγιο του Weebly σε έναν νέο ιστότοπο WordPress. Αν και μπορεί να φαίνεται σαν ένα τέλος, είναι μόνο η αρχή του νέου σας ιστολογίου. Όπως προσπάθησα να περιγράψω σύντομα στην εισαγωγή, το WordPress είναι πολύ πιο ισχυρό από το Weebly. Ενώ η δύναμη είναι καλή, θα πρέπει να εργαστείτε σκληρά για να συλλέξετε καλά αποτελέσματα. Σας προσκαλώ να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να επιλέξετε ένα τέλειο θέμα για το νέο σας blog και βρείτε καταπληκτικά πρόσθετα που θα σας βοηθήσουν να εισαγάγετε νέες δυνατότητες που δεν θα μπορούσατε να έχετε με το Weebly. Μην φοβάστε από το WordPress, αλλά αρχίστε αργά να το μαθαίνετε και να βελτιώνετε καθημερινά τον ιστότοπό σας. Εάν έχετε απορίες, μην διστάσετε να αφήσετε ένα σχόλιο. Θα χαρώ πολύ να σας βοηθήσω.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked