Wat is een WordPress-plug-in?

wat-is-een-WordPress-plug-in.png


Een plug-in is een stuk software dat de functionaliteit van het WordPress-platform uitbreidt. Eenmaal geïnstalleerd en geactiveerd, kunnen plug-ins nieuwe functies aan uw site toevoegen. Ze kunnen ook bestaande functionaliteiten wijzigen of zelfs een bepaald deel van de blog volledig wijzigen.

WordPress-plug-ins zijn geschreven in de programmeertaal PHP. Maar om hiervan te profiteren, hoeft u niets te weten over coderen. Plug-ins zijn meestal gebruikersvriendelijk en ontworpen om te worden gebruikt door mensen die helemaal geen ervaring hebben met technologie of WordPress.

Tegenwoordig zijn er meer dan een paar tienduizenden plug-ins beschikbaar voor WordPress. Vanwege dat enorme aantal is er waarschijnlijk een plug-in voor alles dat in je opkomt. Of je nu de beveiliging van de blog wilt verbeteren, animaties wilt toevoegen, de site wilt transformeren in een modern e-commercesysteem of er gewoon een videogame aan wilt toevoegen – daar is een plug-in voor. Ook al is dat waar, niet alle plug-ins zijn hetzelfde. Voordat u ze gaat gebruiken, is het cruciaal dat u leert om WordPress-plug-ins te onderscheiden.

Gratis WordPress-plug-ins

Bij het starten is het goed om te weten dat er veel geweldige gratis WordPress-plug-ins zijn. Zonder een cent uit te geven, kun je je blog uitbreiden door plug-ins te installeren vanaf de officiële WordPress-plug-ins opslagplaats. Elk van de daar gevonden plug-ins kan ook rechtstreeks vanaf het WordPress-dashboard worden geïnstalleerd. Omdat ze officieel zijn, kunt u volledig ontspannen in de wetenschap dat ze veilig zijn om te gebruiken. Net als WordPress-thema’s worden plug-ins die deel uitmaken van de officiële directory beheerd en getest door professionals, zelfs voordat ze worden beschouwd als toegevoegd aan de lijst.

Directory voor WordPress-plug-ins

Buiten de repository vindt u veel gratis WordPress-plug-ins op internet. Hoewel de meeste van hen u zullen helpen functies aan uw blog toe te voegen, moet u heel voorzichtig zijn bij het downloaden van alles dat u willekeurig op het wereldwijde web vindt. Omdat deze niets te maken hebben met de officiële WordPress-directory, kunnen mensen alles verbergen wat ze willen in een plug-in. Meestal, wanneer individuen malware oppikken of worden gehackt, kunt u de schuld geven aan een gratis plug-in die is geïnstalleerd vanaf een onbekende bron.

Deze plug-ins zijn gratis te gebruiken komt niet met ondersteuning. Als u niet weet hoe u een specifieke functie moet gebruiken of als deze gewoon niet werkt op uw site, staat u er alleen voor. Het is altijd mogelijk om hulp te vragen op de forums, maar niemand garandeert dat je een antwoord krijgt.

Freemium-plug-ins

Ergens tussen gratis en premium-extensies voor WordPress, is er een populaire categorie Freemium-plug-ins. Wat dat betekent is dat een basic plug-in is gratis. Het is mogelijk om het te downloaden van de officiële directory of ergens anders op internet.

Maar hoewel de basisfuncties gratis te gebruiken zijn, zou men dat moeten doen koop een licentie om extra functies te gebruiken van de plug-in. Dus als u besluit om de uitgebreide versie aan te schaffen, krijgt u alle extraatjes en krijgt u in feite een premium plug-in.

Premium WordPress-plug-ins

Om premium plug-ins te gebruiken, moet je betaal een eenmalige vergoeding of abonneer je op een lidmaatschap. Veel marktplaatsen verkopen premium plug-ins, maar u kunt ook bedrijven en individuen vinden die zelf artikelen verkopen.

Betaalde plug-ins worden meestal als beter beschouwd. Meestal, premium WordPress-plug-ins bieden meer functies dan de gratis. Ze zijn ook van hogere kwaliteit (beter gecodeerd) en compatibel met een groter aantal andere WordPress-plug-ins en thema’s.

Premium plug-in prijzen

Maar de meest waardevolle functie van een premium plug-in is ondersteuning. Bij het installeren van een gratis plug-in hangt alles van jou af. Bij aankoop van een plug-in, het personeel en de ontwikkelaars die de extensie hebben gemaakt, staan ​​voor u klaar, altijd klaar om te helpen en eventuele problemen met het item op te lossen. Dus als u een functie niet kunt achterhalen of het product gewoon niet werkt, bent u slechts één e-mail of telefoontje verwijderd van de begeleiding van een expert. Meestal is dit de belangrijkste reden om een ​​WordPress-plug-in te kopen.

Waarom moet een plug-in regelmatig worden bijgewerkt??

Voordat u een nieuwe plug-in installeert, is het belangrijk om controleer de tijd van de laatste update. Hoewel het goed is om te zien dat een plug-in een paar maanden niet is bijgewerkt, moet u twee keer nadenken wanneer u er een tegenkomt die al meer dan twee jaar niet is vernieuwd.

Plugin-update

Twee jaar is lang als het om technologie gaat. Gedurende deze periode vinden hackers gaten in de beveiliging en kunnen ze uw site aanvallen. De coderingsnormen kunnen veranderen en een deel van een plug-in werkt misschien gewoon niet meer. Zelfs WordPress zal een paar versies doorlopen die de oude plug-ins mogelijk onbruikbaar maken. Dus, als je zeker wilt zijn dat de extensie veilig is om te gebruiken, en ook volledig compatibel is met de nieuwste versie van WordPress, kijk dan altijd naar de tijd van de laatste update of neem contact op met de ontwikkelaar om meer details te vragen.

Hoeveel plug-ins moet je hebben?

Hoewel er geen limiet is aan het aantal plug-ins dat u kunt installeren, we raden aan om het aantal zo laag mogelijk te houden. Sommige sites hebben er maar één nodig, terwijl andere meer dan tien actieve plug-ins nodig hebben om correct te werken. En zolang die belangrijk voor je zijn, is dat oké.

Hoeveel plug-ins moet je hebben

Maar aangezien alle plug-ins dezelfde bronnen van uw server gebruiken, is het vrij waarschijnlijk dat u uw site vertraagt ​​door er te veel te hebben. Het is niet mogelijk om het exacte aantal te geven hoeveel plug-ins u zou moeten hebben, dus ons beste advies is om ze tot een minimum te beperken. Als je meer dan twintig of dertig actieve plug-ins hebt, ga dan nog een keer naar de lijst en zorg ervoor dat je alleen die plug-ins hebt die je echt nodig hebt.

Installeer ook geen dubbele plug-ins (het is bijvoorbeeld niet nodig om twee plug-ins te hebben die Google Maps weergeven) en verwijder de plug-ins die u niet meer gebruikt.

Conclusie

Hoewel het technisch mogelijk is om een ​​WordPress-blog te draaien zonder een enkele actieve plug-in op de site, is het praktisch absurd geworden om dit te doen. Zonder plug-ins zou u elke functie die u wilt handmatig moeten coderen. En zoals je je kunt voorstellen, zou het, naast te moeten weten hoe je dat moet doen, enorm veel tijd kosten om alles op orde te houden.

Dus als je iets nodig hebt voor een blog, is er waarschijnlijk al een plug-in die je wens vervult. Je hoeft er alleen maar naar te zoeken in de officiële repository, ergens anders op internet te zoeken of een premium plug-in voor de klus te kopen. Maar voordat u plug-ins installeert, moet u ze twee keer controleren om er zeker van te zijn dat ze veilig zijn en regelmatig worden bijgewerkt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map