Vrhunski vodič cPanela za početnike WordPress-a

cpanel vodljivi-wordpress-1.png


Svaki blog ili web stranica, uključujući i WordPress, treba pružatelja usluga hostinga. Jednom kada odlučite kome ćete vjerovati, pokrenut ćete blog i instalirati WordPress. Kao što vjerojatno već znate, upravljanje web-lokacijom zahtijeva i vrijeme i malo vještine. WordPress vam može puno pomoći s vašim blogom, ali kad je riječ o vašem poslužitelju, trebat će vam drugačija pomoć. I tu dolazi cPanel da vam pomogne.

cPanel je upravljačka ploča sa sustavom Linux dizajnirana posebno za upravljanje web hostingom. Ova se moćna ploča sastoji od mnogobrojnih alata koji će vam pomoći da upravljate svojom web stranicom iz mnogo različitih aspekata. Ima korisničko grafičko sučelje koje je prilično intuitivno, pa čak ni korisnici koji prvi put neće imati problema s obavljanjem određenih zadataka putem cPanela. Možeš saznajte više o cPanelu na svojim stranicama Wikipedije.

Budući da je ovaj upravljački panel postao toliko popularan da ga praktički svaka hosting kompanija koristi, prije ili kasnije morat ćete naučiti kako napraviti neku osnovnu stvar s njim. Umjesto da prolazimo kroz svaki detalj ove ogromne ploče, usredotočit ćemo se na početnike WordPress-a.

Sadržaj

 1. Uvod
 2. datoteke
  1. Prenesite teme / dodatke putem Upravitelja datoteka
  2. Kreirajte novi FTP račun
  3. Napravite brzu sigurnosnu kopiju
  4. Vratite sigurnosnu kopiju
  5. Napravite sličice od slika
  6. Skala slike
  7. Pretvorite slike u drugi format
 3. baze podataka
  1. Stvorite svoju prvu bazu podataka
  2. Stvorite dodatne baze podataka
  3. Stvorite tablicu u bazi podataka
  4. Izvoz
  5. Uvoz
  6. Dopusti daljinski pristup
 4. domene
  1. Stvorite Addon domenu
  2. Stvaranje poddomene
  3. Stvorite pseudonim
  4. Preusmjerite domenu
 5. E-mail
  1. Kreirajte novi račun e-pošte
  2. Pristupite aplikaciji Webmail
  3. Dodajte svoju novu poštu u aplikaciju za radnu površinu
 6. metrika
 7. sigurnosti
  1. Blokiraj IP
  2. Omogući zaštitu Hotlink-a
  3. Omogući zaštitu pijavica
  4. Omogući ModSecurity
 8. Softver
  1. Kako instalirati WordPress
 9. Postavke
  1. Promjena zaporke cPanel
  2. Promijenite jezik
  3. Promjena podataka o kontaktima
  4. Dodajte novog korisnika

Uvod

Za prijavu na svoj račun morat ćete unijeti korisničko ime i zaporku. To će se razlikovati od vaših WordPress vjerodajnica; Detalji računa obično se šalju e-poštom odmah nakon što platite hosting. A nakon što se prijavite, zabava može početi.

Da biste se prijavili na cPanel, posjetite https://www.yourdomain.com:2083 ili https: // server-IP-adresa: 2.083

Prvo što ćete primijetiti je početna stranica koja je dom svim dostupnim alatima. Na lijevoj strani primijetit ćete Widget za statistiku gdje možete pronaći sve osnovne detalje o vašem poslužitelju. Ovdje ćete moći vidjeti svoju domenu i lokaciju kućnog imenika, podatke o posljednjoj prijavi, podatke o vašem disku, račun e-pošte i nekoliko drugih statistika koje je uvijek dobro znati.

Na desnoj strani naći ćete sve alate grupirane u nekoliko kategorija. Te se kategorije mogu povući i ispustiti kako biste ih preuredili, a možete pronaći i neke korisne stvari za svoju WordPress web lokaciju. Dakle, raščlanimo cPanel na te kategorije.

datoteke

cPanel datoteke

U ovoj će se grupi naći svi alati koji će vam trebati za rad s datotekama. Za početak, ovdje ćete moći kontrolirati FTP račune koji će vam trebati za ručnu instalaciju WordPress-a. Jednostavno možete dodavati nove račune, mijenjati lozinke, kontrolirati kvote i raditi praktično sve što je FTP pametno. Kad radite na većem projektu, ponekad ćete trebati pratiti FTP veze i vidjeti tko je spojen na koji FTP račun. Ako pratite FirstSiteGuide, znate da uvijek ističemo koliko je važno imati sigurnu web stranicu. Trebat ćete redovito skenirati web mjesto i učiniti sve što možete kako biste zaštitili svoju WP web lokaciju putem tema i dodataka, ali ponekad ćete morati analizirati FTP pristup svojoj web lokaciji..

Dok možete sakriti i zaštititi WordPress direktorije promjenom .htaccess datoteke ili instaliranjem dodataka poput WP Sakrivač i pojačavač sigurnosti, pomoću cPanela možete zaključati bilo koju mapu koju želite. Jednostavno otvorite mapu Privatnost mape, odaberite bilo koju mapu i stavite lozinku u nju. Super, zar ne??

U ovoj ćete kategoriji pronaći i jednostavan alat za izradu sigurnosnih kopija koji ponekad može biti spasilački. Samo kroz nekoliko klikova moći ćete preuzeti cijeli sadržaj vašeg poslužitelja. To znači da čitavu mapu WordPressa možete lako preuzeti i prenijeti u drugu hosting tvrtku ili je instalirati lokalno radi daljnjeg razvoja. Ako želite sigurnosno kopirati samo određene datoteke i baze podataka, moći ćete ih odabrati umjesto preuzimanja čitave web lokacije. Naravno, alat za izradu sigurnosnih kopija omogućit će vam i vraćanje sigurnosne kopije.

Kada je riječ o slikama, vjerojatno već znate da WordPress može biti prepun mnogobrojnih dodataka galerije i alata za slike koji će vam pomoći pri upravljanju malim slikama ili cijelim kolekcijama fotografija. Također možete instalirati neke od najboljih premium tema posvećenih fotografiji, regenerirati dodatne veličine slike ili promijeniti način na koji WordPress komprimira vaše JPEG slike, ali ponekad je dovoljno samo koristiti alat cPanel Images koji će vam pomoći da stvorite sličice sa svih slika u odabrane mape, razmjera ih ili čak pretvoriti u drugi format.

Kako prenositi teme / dodatke putem Upravitelja datoteka

Ako nemate FTP pristup i morate izravno prenijeti teme i datoteke dodataka na svoj poslužitelj, to možete učiniti putem cPanela:

 1. Dođite do datoteke kategorija i otvorena Upravitelj datoteka alat
 2. Otvorite public_html -> wp-sadržaj u kojem ćete pronaći mapu “teme” i “dodaci”
 3. Otvorite mapu
 4. Datoteke tema / dodataka povlačite i ispuštajte

Kako stvoriti novi FTP račun

 1. Dođite do datoteke kategorija i otvorena FTP računi alat
 2. Izaberite korisničko ime
 3. Odaberite lozinku
 4. Odaberite direktorij najviše razine za taj račun – na primjer, ako želite public_html / wp-sadržaja / teme taj račun moći će pristupiti samo direktoriju tema
 5. Stavite kvotu na račun ako trebate
 6. Klik Kreirajte FTP račun dugme

Kako stvoriti brzu sigurnosnu kopiju

 1. Dođite do datoteke kategorija i otvorena Čarobnjak za izradu sigurnosnih kopija alat
 2. Klik rezerva gumb na lijevoj strani
 3. Odaberite a Potpuna sigurnosna kopija ili odaberite određene mape, baze podataka ili prosljeđivače i filtere e-pošte
 4. Klik Stvorite sigurnosnu kopiju ako ste odabrali potpunu sigurnosnu kopiju ili odabrali gumb za ostale sigurnosne kopije
 5. Kliknite na vezu kako biste preuzeli sigurnosnu kopiju i spremite je lokalno

Kako vratiti sigurnosnu kopiju

Ako na računalu već imate datoteku sigurnosne kopije, možete je brzo vratiti pomoću alata Čarobnjak za sigurnosnu kopiju:

 1. Dođite do datoteke kategorija i otvorena Čarobnjak za izradu sigurnosnih kopija alat
 2. Klik Vratiti gumb na lijevoj strani
 3. Odaberite vrstu vraćanja (kućni direktorij, MySQL baze podataka ili prosljeđivače i filtere e-pošte)
 4. Odaberite datoteku s računala
 5. Kliknite gumb Učitaj dugme

Kako stvoriti sličice od slika

 1. Dođite do datoteke kategorija
 2. Odaberi slike alat
 3. izabrati thumbnailer
 4. Odaberite direktorij sa slikama koje želite pretvoriti
 5. Unesite postotak za koji želite smanjiti slike
 6. Odaberite Zadržati omjer okvir
 7. Klik Slike sličice dugme

Kako razmjera slika

 1. Dođite do datoteke kategorija
 2. Odaberi slike alat
 3. izabrati uređaj za brojanje
 4. Dođite do mape i odaberite sliku
 5. Postavite dimenzije
 6. Odaberite Zadržati omjer okvir
 7. Odaberite Zadržite kopiju stare slike
 8. Klik Slika s skaliranjem dugme

Kako pretvoriti sliku u drugi format

 1. Dođite do datoteke kategorija
 2. Odaberi slike alat
 3. izabrati Konverter
 4. Pomaknite se do mape i odaberite sliku
 5. Na izborniku odaberite u koji format želite pretvoriti sliku
 6. Klik Pretvoriti

baze podataka

cPanel baze podataka

Praktično sve u WordPressu koristi baze podataka. Morat ćete ga stvoriti prije nego što instalirate WordPress (ne brinite; ako koristite instalacijski program poput onoga koji ćemo ovdje spomenuti u nastavku, to nećete morati raditi ručno), a baza podataka će zadržati popunjavanje novih tablica za svaku temu i dodatak koji koristite, za svaki post i stranicu koje objavite, za svaki komentar, korisnika itd. WordPress će vas tražiti da nazovete svoju bazu podataka tijekom postupka instalacije, a vi ćete morati odabrati prefiks baze podataka koji će se koristiti za sve buduće tablice u toj određenoj bazi podataka. Iako može zvučati dobronamjerno, ime i prefiksi baze podataka mogu biti važni čimbenici sigurnosti vaše buduće web lokacije, stoga provjerite jesu li jedinstveni. Ako već imate instaliran WordPress, još uvijek možete promijeniti prefiks baze podataka.

cPanel vam omogućuje upravljanje bazama podataka. Točnije, jedan od alata koji su na raspolaganju cPanelu jest phpMyAdmin. Ovo je besplatni (open source) alat koji se koristi za upravljanje bazama podataka. Omogućit će vam stvaranje, uređivanje i brisanje baza podataka i njihovih tablica i radite mnogo više. Stvari u WordPressu moći ćete izravno promijeniti kroz baze podataka. Na primjer, ako je dodatak upotrijebio vašu bazu podataka za pohranjivanje postavki u tablicu, sve ćete moći promijeniti ili resetirati putem phpMyAdmin-a. Ako želite resetirati WordPress bazu podataka, to ne morate činiti ručnim upitom – umjesto toga možete koristiti besplatni dodatak.

Kategorija baze podataka omogućit će vam i korištenje MySQL baza podataka i čarobnjaka MySQL baza podataka što će vam također pomoći u upravljanju bazama podataka. Ako je potrebna neka druga usluga ili aplikacija MySQL na daljinu, moći ćete sve postaviti putem cPanela.

Kako stvoriti svoju prvu bazu podataka

 1. Dođite do baze podataka kategorija
 2. Odaberi Čarobnjak MySQL baze podataka
 3. Unesite ime svoje nove baze podataka i kliknite Sljedeći korak
 4. Odaberite korisničko ime koje želite koristiti i postavite zaporku
 5. Klik Stvori korisnika dugme
 6. Odaberite povlastice i kliknite Sljedeći korak

Kako stvoriti dodatne baze podataka

 1. Dođite do baze podataka kategorija
 2. Otvorena MySQL baze podataka
 3. Popunite naziv baze podataka (do 64 znaka, uključujući prefiks)
 4. Klik Stvaranje baze podataka dugme

Kako stvoriti tablicu u bazi podataka

 1. Dođite do baze podataka kategorija
 2. Otvorena phpMyAdmin
 3. Izaberite bazu podataka s lijeve strane
 4. Na dnu ćete pronaći Stvori tablicu kartica
 5. Popunite naziv svoje tablice i odaberite broj redova
 6. Kliknite gumb Ići dugme
 7. Unesite imena polja i njihova svojstva

Kako izraditi sigurnosnu kopiju baze podataka

 1. Dođite do baze podataka kategorija
 2. Otvorena phpMyAdmin
 3. Odaberi Izvoz kartica
 4. Odaberite metodu (brze ili postavljene opcije u prilagođenoj metodi)
 5. Odaberite format za bazu podataka
 6. Klik Ići gumb koji će spremiti bazu podataka na vaše računalo

Kako uvesti bazu podataka

 1. Dođite do baze podataka kategorija
 2. Otvorena phpMyAdmin
 3. Odaberi Uvoz kartica
 4. Klik Odaberite datoteku dugme
 5. Odaberite format baze podataka
 6. Klik Ići dugme

Dopustite udaljeni pristup svojim bazama podataka

 1. Dođite do baze podataka kategorija
 2. Otvorena Udaljeni MySQL
 3. Dodavanje hosta pristupa (ime domene ili IP adresa)
 4. Klik Dodavanje domaćina dugme

domene

cPanel Domene

Ako imate više domena koje želite koristiti sa svojom WordPress web stranicom, cPanel će imati nekoliko vrlo važnih alata s kojima možete raditi. Pomoću Addon Domene moći ćete uključiti novu domenu koja će biti pohranjena kao poddomena vaše web lokacije. Ako želite novu web stranicu, a da ne morate kupiti novu domenu, možete je koristiti poddomena. Jednostavan alat u cPanelu omogućit će vam brzo stvaranje nove poddomene kako biste, primjerice, mogli stvoriti WordPress blog na svojoj poslovnoj web lokaciji i jednostavno ga premjestiti na blog.yoursite.com koji će djelovati kao potpuno novo mjesto. To možete učiniti i za hostiranje ostalih web stranica, a možete ih upotrijebiti za razvoj ili demonstraciju za imenovanje primjera.

Ako ste svoju web lokaciju prenijeli s jedne na drugu domenu i želite je obojicu zadržati, bit će zainteresirani za nadimci alat. Ovaj će vam jednostavan alat omogućiti povezivanje dviju domena kako biste pristupili istoj web lokaciji s obje. Na primjer, ako ste imali pristup vašem blogu www.yourblog.net i sad ste kupili www.yourblog.com Prvo, obje domene možete zadržati vezu na vašu web lokaciju.

Ako želite preusmjeriti jednu domenu na drugu, preusmjeravanja alat je tu da pomogne. Odlučite želite li privremeno ili trajno preusmjeravanje, dodajte imena domena i gotovi ste.

Kako stvoriti Addon domenu

 1. Dođite do domene kategorija
 2. Odaberi Addon Domene alat
 3. Unesite naziv domene (cPanel će automatski napuniti ostatak)
 4. Odaberite želite li stvoriti FTP račun za novu addon domenu i unesite podatke
 5. Klik Dodajte domenu dugme

Kako stvoriti poddomenu

 1. Dođite do domene kategorija
 2. Odaberi Addon Domene alat
 3. Unesite naziv poddomene (na primjer: “blog”)
 4. Klik Stvoriti dugme

Kako stvoriti novu domenu aliasa

 1. Dođite do domene kategorija
 2. Otvorena nadimci alat
 3. Unesite naziv domene
 4. Klik Dodajte domenu dugme

Kako preusmjeriti domenu ili web stranicu

 1. Dođite do domene kategorija
 2. Otvorena preusmjeravanja alat
 3. Odaberite a tip preusmjeravanja
  Trajna (301) – obavještava preglednik posjetitelja da ažurira svoje zapise
  Privremeni (302) – ne obavještava posjetiteljeve oznake
 4. Odaberite domenu koju želite preusmjeriti
 5. Unesite URL gdje želite da se domena preusmjeri
 6. Odaberite želite li preusmjeriti posjetitelje koji dolaze s „www“ ili bez njega
 7. Odaberite zamjensku oznaku ako želite sve datoteke iz jednog direktorija preusmjeriti na isto ime datoteke u novoj mapi
 8. Klik Dodati dugme

E-mail

cPanel e-pošta
Ako niste imali mnogo iskustva s upravljanjem web lokacijama i web tehnologijama, vjerojatno ste se pitali kako neki ljudi imaju prilagođene adrese e-pošte umjesto popularnih kao što je Gmail. Jednom kada imate svoju domenu, moći ćete sami stvoriti takve adrese e-pošte. cPanel će vam biti od velike pomoći jer ćete u nekoliko jednostavnih klikova kroz ploču stvoriti prilagođene adrese.

Recimo da to želite stvorite novu adresu e-pošte za svoj WordPress blog na kojem će vas ljudi moći kontaktirati i dodatnu adresu za sve autore koji rade na vašoj web lokaciji. Sve što trebate učiniti je otvoriti alat s cPanela i dodati nove račune. Morate odabrati format adrese e-pošte i trebate postaviti lozinke. Odlučite hoće li novi računi e-pošte biti neograničeni ili dodajte maksimalne kvote na svaki od računa. Premda će to ovisiti o vama, ovisit će i o hosting programu koji ste odabrali. Dobra stvar u svemu tome je što će vas cPanel povezati s web-poštom gdje se možete odmah otvoriti i provjeriti nove e-poruke.

Kao što ste možda i očekivali, ovo je tek početak. Ako vam treba više posla oko računa e-pošte, cPanel će vam omogućiti mnogo više. Na primjer, možete lako postaviti a sustav prosljeđivanja tako da se adrese e-pošte s određenog računa mogu automatski proslijediti na drugi. Ako neko vrijeme ne možete pristupati svojoj e-pošti, primjerice, kad ste na odmoru, moći ćete je postaviti Automatski odgovori preko drugog alata u cPanelu.

Ovisno o vašem hostingu, ovdje ćete pronaći Protiv neželjenog sadržaja alat koji će se boriti protiv neželjene pošte čak i prije nego što dođe u vašu poštu. Ako vam je potrebna veća fleksibilnost, Ulaz u MX omogućit će vam da preusmjerite dolaznu poštu domene na određeni poslužitelj koji može djelovati kao sigurnosna kopija.

Ovdje stvarate filtre e-pošte, uvozite kontakte, kreirate popise pošte, upravljate enkripcijama i još mnogo toga.

Kako stvoriti novi račun e-pošte

 1. Dođite do E-mail kategorija
 2. Otvorena Računi e-pošte
 3. Unesite ime računa (e-mail) i lozinku
 4. Odaberite kvotu za račun
 5. Klik Kreirajte račun dugme

Kako pristupiti aplikaciji Webmail

Aplikaciji za web poštu možete pristupiti s cPanela:

 1. Ići E-mail kategorija
 2. Pronaći Računi e-pošte alat i otvorite ga
 3. Pomaknite se prema dolje i pronađite Pristupite Webmailu veza
 4. Prijavite se svojim vjerodajnicama

Ili direktno pristupate aplikaciji Webmail otvaranjem https://yourdomain.com:2096

Kako dodati svoj novi račun e-pošte u aplikaciju za radnu površinu

Ako želite primati i slati e-poštu sa svoje radne površine, morat ćete je ispravno konfigurirati. Srećom, morate znati samo jedan detalj o vašoj e-pošti, a to je adresa poslužitelja e-pošte. U većini slučajeva bit će vaš poslužitelj e-pošte mail.yourdomain.com, i trebat će vam svoje puno korisničko ime (korisničko [email protected]) i lozinku. Bilo bi dobro provjeriti opciju Moj poslužitelj zahtijeva provjeru autentičnosti. Ako se vaša e-pošta ne spoji uspješno, moguće je da je hosting tvrtka nešto promijenila, stoga je najbolje pitati ih za detalje ili provjeriti e-poštu koju ste primili nakon plaćanja za hosting. Hosting tvrtke su obično temeljite, tako da ćete imati sve važne detalje u e-pošti.

Kako proslijediti e-poštu

 1. Dođite do E-mail kategorija
 2. Otvorena otpremnici alat
 3. Klik Dodajte prosljeđivača
 4. Unesite e-adresu za prosljeđivanje i odabir domene
 5. Popunite adresu na kojoj želite primati proslijeđene e-poruke ili odaberite da odbacite e-poštu i pošiljatelju pošaljete poruku o pogrešci.
 6. Klik Dodajte prosljeđivača

metrika

cPanel metrike

Nakon što započnete prve posjete vašoj web stranici, morat ćete početi analizirati podatke. Za početak ćete htjeti pripaziti Širina pojasa. Ovaj sjajni alat pokazat će vam korištenje propusnosti vaše web stranice. Moći ćete vidjeti grafikone i broj koji predstavljaju potrošnju propusnosti koji će vam reći iznos podataka koji se prenosi putem HTTP-a, IMAP-a, POP3, SMTP-a i FTP-a. Ovisno o vašem hosting programu, možda imate ograničene resurse, pa će biti važno da znate statistiku. Ako dosegnete prag na ograničenom planu, vaša se web stranica može prestati prikazivati ​​za novog posjetitelja. Nakon što se to dogodi, to vjerojatno znači da je vrijeme za nadogradnju hostinga.

posjetitelji funkcija će vam pokazati do 1.000 zadnjih posjeta vašoj web lokaciji. awstats i webalizer alati će vam reći detalje o posjetiteljima pomoću vizualnih pomagala, ali ako vam ne trebaju grafikoni i korisničko sučelje, a Sirovi pristup alat može izvoziti podatke o svojim posjetiteljima u jednostavnoj tekstnoj datoteci. Ovi alati mogu biti dobar početak za početnike, ali ako želite detaljnije pratiti svog posjetitelja, morat ćete početi koristiti Google Analytics. Otkad možete Google Analytics prikazan je izravno na vašoj WordPress nadzornoj ploči, nećete se morati prijaviti na cPanel samo zbog toga.

Bez obzira koliko pokušali, na vašoj web stranici uvijek će postojati pogreške. Sa greške alata, moći ćete vidjeti zadnjih 300 pogrešaka koje mogu uključivati ​​neispravne veze i datoteke koje nedostaju. Iako alat može biti od velike pomoći, s WordPress dodatkom možete puno učiniti. Na primjer, možete provjeriti neispravne veze automatski.

Na kraju možete postaviti statističke programe pomoću kojih Uređivač metrike. Ako vam je to dopušteno (ovisno o privilegijama vašeg poslužitelja), moći ćete odabrati koji će se statistički podaci prikazivati ​​u ostalim alatima za statistiku..

sigurnosti

cPanel sigurnost

Već znate da morate učiniti sve što je u vašoj moći kako bi vaš novi blog bio siguran. Ne želite da zlonamjerni softver i hakeri dobiju ruku na vašoj web lokaciji pa ćete se morati pobrinuti za to. cPanel će vam omogućiti da upravljate svojim Sigurni ključevi ljuske (SSH). SSH je kriptografski mrežni protokol za sigurno upravljanje mrežnim uslugama preko nezaštićene mreže. Možete saznati više o tome na Stranice Wikipedije.

Kako blokirati IP adrese

Prije ili kasnije postat ćete meta napada neželjene pošte ili hakera. Oni će i dalje ostavljati neželjene komentare na vašoj web stranici WordPress ili će se čak pokušavati stalno prijavljivati ​​na vašu nadzornu ploču. U tom bi slučaju trebali blokirati taj određeni IP. Zapravo je vrlo lako blokirati bilo koju IP adresu da pristupi vašoj web lokaciji:

 1. Dođite do sigurnosti kategoriju u cPanelu
 2. Otvorena IP Bloker alat
 3. Dodajte IP adresu ili domenu koju želite blokirati

Možete koristiti bilo koji od ovih formata za blokiranje IP-a:

 • Jedna IP adresa: 192.168.0.1
 • Raspon: 192.168.0.1-192.168.0.40
 • Područje implikacije: 192.168.0.1-40
 • CIDR format: 192.168.0.1/32
 • Implicira 192. *. *. *

Razmotrite hotlinking kao krađu sadržaja i propusnosti. Ako ne zaštitite svoju web lokaciju, svi na Internetu moći će krasti iz vaše stranice i izravno se povezati s vašim datotekama. To znači da svi mogu ukrasti vaše datoteke, a osim toga, oni će koristiti vašu propusnost! Na primjer, netko može ukrasti sliku s vaše web lokacije povezujući se izravno s njom. Ovom metodom bi se prikazala vaša slika na njihovom web mjestu pomoću vaše propusnosti za koju plaćate. Dakle, kako zaustaviti hotlinking putem cPanela?

 1. Dođite do sigurnosti kategorija u cPanelu i otvorenom Zaštita od vruće veze alat
 2. Kliknite gumb Omogućiti dugme
 3. Dodajte URL-ove da biste omogućili pristup
 4. Odaberite formate za koje želite blokirati izravan pristup (primjerice: jpg, jpeg, gif, png, bmp)
 5. Kliknite gumb podnijeti dugme

Hotlinking može usporiti vaše web mjesto i zapravo možete izgubiti novac ako ne djelujete na njega.

Kako omogućiti zaštitu pijavice

Ako koristite WordPress račune kako biste omogućili registriranim korisnicima pristup određenom području na vašoj web lokaciji, morat ćete dodatno zaštititi svoju web stranicu. Ako ste na neki način ograničili pristup (možda ste željeli da se registrira samo određeni broj korisnika ili korisnici moraju platiti račun), korisnici mogu dijeliti svoje račune kako bi drugima omogućili pristup ograničenoj zoni vaše web lokacije. To možete spriječiti aktiviranjem zaštite pijavica:

 1. Otvorena Zaštita pijavica alat iz sigurnosti kategorija
 2. Odaberite mapu koju želite zaštititi
 3. Postavite zaštitu odabirom sljedeće:
  • Broj dozvoljenih prijava po korisničkom imenu u razdoblju od 2 sata
  • URL za preusmjeravanje korisnika pijavice na
  • Odaberite adresu e-pošte na koju želite primati upozorenja
  • Odaberite želite li onemogućiti kompromitirane račune
 4. Kliknite gumb Omogućiti dugme

Što je ModSecurity i kako ga omogućiti za svoje domene

ModSecurity je besplatni Apache modul koji se koristi za zaustavljanje hakerskih napada. Ovaj je modul zapravo skup pravila; skenira zahtjeve koji dolaze na vašu web lokaciju i suprotstavlja ih pravilima. Ako je zahtjev valjan, web stranica će raditi normalno. Ako zahtjev predstavlja prijetnju vašoj web lokaciji, ModSecurity će je blokirati.

Predlažemo da omogućite ModSecurity i evo kako to učiniti:

 1. Dođite do odjeljka sigurnosti kategoriju i otvorite alat ModSecurity
 2. Pronađite svoju domenu na popisu dostupnih domena
 3. Kliknite gumb Na dugme

Softver

cPanel softver

Ovisno o hosting tvrtki koju koristite za svoju web stranicu WordPress, u kategoriji softvera čekaju vas različite aplikacije. Među mnogim CMS-om, forumima i softverom za e-trgovinu koje možete instalirati, većina modernih hosting kompanija naći će WordPress na popisu.

Kako instalirati WordPress koristeći Softaculous

 1. Dođite do Softver kategorija
 2. Otvorena Softfilni program za instalaciju aplikacija (ili pronađite svoj widget na dnu vašeg cPanela)
 3. izabrati WordPress i kliknite gumb Instalirati dugme
 4. Popunite sve potrebne podatke (domena, direktorij, korisničko ime administratora, e-pošta i lozinka)
 5. Klik Instalirati

Ako su navedene informacije bile točne, Softacoulus Apps Installer instalirat će WordPress u navedeni direktorij i na popisu ćete moći vidjeti vašu novu instalaciju. Ti si gotov! Sada možete posjetiti svoju novu web stranicu. Da biste došli do nadzorne ploče, morat ćete se prijaviti na svoju novu stranicu tako što ćete se pomaknuti do www.yourdomain.com/wp-login. Ovdje biste trebali unijeti korisničko ime i lozinku koju ste koristili tijekom instalacijskog postupka i konačno možete započeti s radom na WP web mjestu.

Postavke

cPanel postavke

Postavke su izravno povezane s vašim cPanel računom. Ovdje možete upravljati računima svojih i drugih korisnika, mijenjati jezik svog cPanela i mijenjati podatke za kontakt.

Kako promijeniti svoju lozinku za cPanel

Stvaranje dobre, jake lozinke za vaš cPanel neophodno je. Kao što možete vidjeti iz ovog članka, cPanel je mjesto na kojem vrlo detaljno kontrolirate web stranicu i poslužitelj. Možete samo zamisliti što bi se dogodilo ako vaš račun cPanel bude ugrožen. Prije nego što nastavite raditi na bilo čemu, obavezno promijenite zaporku:

 1. Ići Postavke kategoriju i odaberite Lozinka i sigurnost alat
 2. Upišite svoju staru lozinku
 3. Upišite svoju novu lozinku i provjerite je li snažna (ovdje možete koristiti generator lozinki umjesto da lozinku pošaljete u teretanu)
 4. Kliknite gumb Promijenite zaporku sada! dugme

Ako vaš poslužitelj nema SSL certifikat potpisan od strane priznatog autoriteta i koristite Windows Vista, 7 ili 8 putem jasnog tekstualnog / nešifriranog povezivanja, morat ćete ga omogućiti Provjerite autentičnost.

Kako promijeniti jezik cPanela

U većini slučajeva vaš cPanel bit će postavljen na engleski. Ako ga želite koristiti na bilo kojem drugom jeziku, brzo ga možete promijeniti kroz postavke:

 1. Dođite do Postavke kategoriju i odaberite Promijeni jezik alat
 2. Odaberite jezik s popisa
 3. Klik Promijeniti dugme

Kako promijeniti kontaktne podatke

 1. Dođite do Postavke kategoriju i odaberite Podaci za kontakt alat
 2. Unesite adrese e-pošte na koje želite primati obavijesti
 3. Označite i poništite odabir obavijesti koje želite primati
 4. Klik Uštedjeti dugme

Kako dodati novog korisnika

 1. Dođite do Postavke kategorija
 2. Otvorena Upravitelj korisnika alat
 3. Klik Dodaj korisnika dugme
 4. Ispunite sve pojedinosti o novom korisniku
 5. Klik Stvoriti dugme
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map