Vad är ett WordPress-plugin?

what-is-a-wordpress-plugin.png


En plugin är en mjukvara som utvidgar WordPress-plattformens funktionalitet. När de har installerats och aktiverats kan plugins lägga till nya funktioner på din webbplats. De kan också ändra befintliga funktioner eller till och med ändra en viss del av bloggen helt.

WordPress-plugins är skrivna på PHP-programmeringsspråket. Men för att dra nytta av dem behöver du inte veta något om kodning. Plugins är vanligtvis användarvänlig och designad för att användas av människor som inte har någon erfarenhet av teknik eller WordPress alls.

Idag finns det mer än några tiotusentals plugins tillgängliga för WordPress. På grund av det enorma antalet finns det förmodligen en plugin för allt som kan komma över dig. Oavsett om du vill förbättra säkerheten för bloggen, lägga till animationer, förvandla webbplatsen till ett modernt e-handelssystem eller bara lägga till ett videospel till det – det finns en plugin för det. Även om det är sant, inte alla plugins är desamma. Innan du börjar använda dem är det avgörande att du lär dig att differentiera WordPress-plugins.

Gratis WordPress-plugins

När du börjar är det bra att veta att det finns många fantastiska gratis WordPress-plugins. Utan att spendera en cent kan du utöka din blogg genom att installera plugins från de officiella WordPress-plugins förvaret. Var och en av de plugins som finns där kan också installeras direkt från WordPress-instrumentpanelen. Eftersom de är officiella kan du slappna av helt och hållet och veta att de är säkra att använda. Precis som WordPress-teman hanteras och testas plugins som är en del av den officiella katalogen innan de anses läggas till i listan..

WordPress plugins-katalog

Utanför förvaret kan du hitta många gratis WordPress-plugins över Internet. Även om de flesta av dem hjälper dig att lägga till funktioner till din blogg, var mycket försiktig när du laddar ner något du slumpmässigt hittar på webben. Eftersom dessa inte har något att göra med den officiella WordPress-katalogen, kan människor dölja vad de vill i en plugin. De flesta gånger, när individer plockar upp en skadlig programvara eller blir hackade, kan du skylla på en gratis plugin installerad från en okänd källa.

Även om de är fria att använda, är dessa plugins kommer inte med stöd. Om du inte vet hur du använder en specifik funktion eller om den helt enkelt inte fungerar på din webbplats är du själv. Det är alltid möjligt att be om hjälp på forumen, men ingen garanterar att du får ett svar.

Freemium-plugins

Någonstans mellan gratis och premiumförlängningar för WordPress finns det en populär kategori av Freemium-plugins. Vad det betyder är att a basic plugin är gratis. Det är möjligt att ladda ner den från den officiella katalogen eller någon annanstans på Internet.

Men även om de grundläggande funktionerna är gratis att använda, måste man göra det köp en licens för att använda extra funktioner av plugin. Så om du bestämmer dig för att köpa den utökade versionen, skulle du få alla extra förmåner av det, och i princip hamna med en premium plugin.

Premium WordPress-plugins

För att använda premium-plugins måste du göra det betala en engångsavgift eller prenumerera på ett medlemskap. Många marknadsplatser säljer premium-plugins, men du kan också hitta företag och privatpersoner som handlar föremål på egen hand.

Betalda plugins anses vanligtvis bättre. Oftast, premium WordPress-plugins erbjuder fler funktioner än de fria. De är också av högre kvalitet (kodas bättre) och kompatibla med ett större antal andra WordPress-plugins och teman.

Premium-plugin-priser

Men den mest värdefulla funktionen i en premium-plugin är support. När du installerar ett gratis plugin beror allt på dig. När du köper ett plugin, personalen och utvecklarna som skapade tillägget kommer att finnas där för dig, alltid redo att hjälpa till och lösa alla problem med objektet. Så i fall du inte kan räkna ut en funktion eller om produkten helt enkelt inte fungerar är du bara ett e-postmeddelande eller ett telefonsamtal ifrån att få vägledning från en expert. De flesta gånger är detta den främsta anledningen till att köpa ett WordPress-plugin.

Varför ska ett plugin uppdateras ofta?

Innan du installerar ett nytt plugin är det viktigt att kontrollera tiden för den senaste uppdateringen. Även om det är ok att se att ett plugin inte har uppdaterats på några månader, bör du tänka två gånger när du snubblar på en som inte har uppdaterats på mer än två år.

Plugin-uppdatering

Två år är en lång tid när det gäller teknik. Under denna period hittar hackare säkerhetshål och kommer att kunna attackera din webbplats. Kodningsstandarder kan förändras, och någon del av ett plugin kan helt enkelt sluta fungera. Till och med WordPress kommer att gå igenom några versioner som kan göra de gamla pluginsna oanvändbara. Så om du vill vara säker på att tillägget är säkert att använda, och också helt kompatibelt med den senaste versionen av WordPress, titta alltid när den senaste uppdateringen eller kontakta utvecklaren för att be om mer information.

Hur många plugins bör du ha?

Även om det inte finns någon gräns för hur många plugins du kan installera, Vi föreslår att antalet hålls så lågt som möjligt. Vissa webbplatser behöver bara en, medan andra måste ha mer än tio aktiva plugins för att fungera korrekt. Och så länge de är viktiga för dig är det okej.

Hur många plugins bör du ha

Men eftersom alla plugins använder samma resurser från din server, är det ganska troligt att bromsa din webbplats genom att ha för många av dem. Det är inte möjligt att ange exakt antal hur många plugins du ska ha, så vårt bästa råd är att hålla dem till ett minimum. Om du råkar ha mer än tjugo eller trettio aktiva plugins, gå till listan en gång till och se till att du bara har de plugins som du verkligen behöver.

Installera inte duplicerade plugins (till exempel behöver det inte finnas två plugins som visar Google Maps) och ta bort dem du inte längre använder.

Slutsats

Även om det är tekniskt möjligt att driva en WordPress-blogg utan att ha ett enda aktivt plugin på webbplatsen, har det praktiskt taget blivit absurd att göra det. Utan plugins måste du koda alla funktioner du vill manuellt. Och som ni kan föreställa er, förutom att behöva veta hur man gör det, skulle det ta enorm tid att hålla allt i ordning.

Så om du behöver något för en blogg finns det antagligen redan ett plugin som ger din önskan. Du måste bara söka efter det i det officiella arkivet, hitta någon annanstans på Internet eller köpa en premium-plugin för jobbet. Men innan du installerar plugins, kontrollera dem två gånger för att se till att de är säkra och uppdateras regelbundet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map