Usporedba Wix-a protiv WordPress-a 2020

Usporedba Wix-a u odnosu na WordPress 2017


Prije stvaranja računa ili preuzimanja datoteka vjerojatno ćete biti uzbuđeni zbog izrade web stranice. To je dobro, dobrodošli u brod! Ali ako nemate prethodno iskustvo sa sustavima izrade web stranica, vrijeme je za dodatna istraživanja – koji biste trebali odabrati kao svoju polaznu točku?

Kao što možda već znate, WordPress možete pronaći na gotovo trideset posto svih stranica. To ga čini najpopularnijom platformom za web izgradnju bez ikakvih pitanja. Ali prije nego što uskočite i počnete stvarati svoje prve stranice, jeste li znali da postoji i nekoliko drugih usluga vrlo sličnih WordPressu?

Donošenje odluke postaje teže jer mnogi od tih alata obećavaju slične stvari – prekrasna vizualna sučelja, jednostavan način izrade web mjesta, svi su početnici prilagođeni, ne koštaju puno … ali za koji treba ići?

Danas ćemo se usredotočiti na razlike između WordPress-a i Wixa. Da bismo to pojednostavili, usporedit ćemo samostojeću verziju WordPress-a sa Wix-om da budemo precizniji. Ako još uvijek niste sigurni zašto postoje dvije verzije WordPress-a, pogledajte što se toliko razlikuje između WordPress.com-a i samoposluženog WordPress.org-a s obzirom da smo detaljno obratili temu..

Bilo bi teško pratiti sve razlike da ih nismo grupirali. Dakle, ako niste spremni pročitati cijeli članak, evo kratkog sadržaja:

 • Jednostavnost
 • Teme i dodaci
 • Upravljanje sadržajem
 • podrška
 • Troškovi
 • eCommerce
 • Tabela usporedbe
 • Koji biste trebali odabrati?

Jednostavnost

WordPress

Iako smo se voljeli WordPress od prvog dana, istina je da nije tako jednostavna kao Wix. Proći će mnogo više vremena dok ne budete mogli reći da znate svaku pojedinu značajku koju pruža WordPress. A zasigurno će trebati puno više vremena za savladavanje zanata s WordPressom.

Ali istovremeno, iako postoji krivulja učenja s popularnim CMS-om, dugoročno će biti puno korisnije jer je WordPress mnogo robusnije rješenje.

Wix

Od samog početka profesionalni tim programera u Wixu pokušao je naglasiti jednostavnost korištenja platforme.

Sve, od stvaranja vašeg prvog računa do dizajniranja web stranice, krajnje je jednostavno i prilagođeno početnicima. Svaki je proces redizajniran tako da djeluje za korisnike.

Njegovo vizualno sučelje vrlo je intuitivno i potrajat će samo nekoliko trenutaka dok ne sastavite stvari. Bez obzira na to što imate na umu, to će biti ostvarivo u samo nekoliko klikova, najvjerojatnije pomoću uređivača povuci i spusti. Iako ga mrzimo priznati, Wix je bolje rješenje za kompletnog početnika koji od web stranice ne očekuje puno.

Teme i dodaci

Moderne web stranice i blogovi trebaju puno više od bilo kojeg standardnog web programera koji nudi izvan okvira. Zbog toga je ključno da znate koliko dobro svaki od njih funkcionira sa predlošcima i proširenjima.

WordPress

Budući da tisuće tema i dodataka možete pronaći u besplatnom direktoriju WordPressa, teško je konkurirati popularnom CMS-u. Bez obzira na funkcionalnost ili nišu koja vam padne na pamet, bit ćete u mogućnosti pronaći teme i dodatke za vaše web mjesto. Većinu vremena proširenja i predloške bit će besplatni.

U nekom ćete trenutku možda htjeti ići još dalje. Ovdje masovna zajednica WordPressa štedi dan – postoje i tisuće premium dodataka i WordPress tema koji će vam pružiti sve što želite.

WordPressov zadani sustav olakšava prebacivanje između tema i dodataka i njihovo detaljno prilagođavanje.

Većina njih sadrži mogućnosti izvoza i uvoza, što će vam pomoći i pri radu s brojnim web lokacijama.

Wix

Predlošci Wix-a

Wix sadrži stotine prekrasnih predložaka koje se brzo mogu dodijeliti web mjestu. Sve su glavne niše pokrivene, tako da nećete morati brinuti oko pronalaženja predloška za svoju jedinstvenu web lokaciju. Bez obzira da li za svoj odvjetnički ured gradite jednostavan blog, hobi web mjesto ili službenu web stranicu, imat ćete nešto za raditi.

Sve predloške odgovaraju i postoji poseban uređivač mobilnih uređaja koji će vam omogućiti prilagođavanje web mjesta posebno za prijenosne uređaje.

Teme su prilagodljive, a dobivate koristi unaprijed izgrađene efekte. Ali veliki nedostatak je nemogućnost prebacivanja tema. Također, Wix vam ne dopušta prilagođavanje CSS koda.

Upravljanje sadržajem

Bloganje je postalo popularno posljednjih nekoliko godina. Mnogi korisnici žele web mjesto samo u svrhu bloganja, a u tom je slučaju važno da platforma po vašem izboru bude jednostavna. Kako Wix i WordPress upravljaju upravljanjem sadržajem?

WordPress

Kad je riječ o nama, WordPress je najmoćniji sustav upravljanja sadržajem. Razdoblje. Sigurni smo da milijuni drugih korisnika također dijele našu ljubav prema WordPressu, a to nije samo jednostavno slučajnost.

WordPress sadrži i Visual i Text editor koji omogućuju kontrolu članaka. Iako možete lako raditi s Visual Editorom i uživati ​​u pisanju i upravljanju medijima, Text Editor vam omogućava da nadiđete to i po potrebi koristite prilagođeni HTML i CSS. Čak i bez proširenja uređivača i modula za upravljanje medijima, s WordPressom dobivate savršenu platformu za bloganje koja postaje svakim novim ažuriranjem poboljšana.

Wix

Wix Blog Manager

Bloganje s Wixom nevjerojatno je iskustvo. Nakon što stvorite stranicu, koristite modul za bloganje koji će tu stranicu pretvoriti u vaš osobni stroj. Zapravo je Blog Manager u Wixu prilično sličan WordPressovom standardnom Visual Editoru što znači da je izvrstan.

Wix svima olakšava početak pisanja svog prvog bloga, jer sve izgleda prilično jednostavno i lako je razumljivo. Brzo ćete naučiti kako dodati medije, oznake ili pregledati članke prije objavljivanja.

podrška

Prilikom početka važno je imati dobru podršku. Koliko vam WordPress i Wix mogu pomoći kad se stvari zakompliciraju?

WordPress

Ako ne platite mjesečno održavanje, praktično ostajete sami. Kako je WordPress CMS otvorenog koda i dobijate ga besplatno, također se morate pobrinuti za svoju web lokaciju. U svakom slučaju, tone internetskih resursa pomoći će vam u svemu što vam treba. Ako odaberete WordPress, ne zaboravite posjetiti naš novi odjeljak za učenje WordPressa.

Službeni forumi za podršku broje tisuće korisnika kojima će rado pomoći.

Jedina razlika su premijska proširenja i predloške. Obično kupujete premium proizvod i dobivate podršku od njegovog razvojnog programera.

Dakle, ako ste početnik, budite spremni za neke Googling ili dodatne mjesečne naknade koje će pokriti troškove održavanja.

Wix

Ako odaberete Wix, možete očekivati ​​sjajnu podršku za platformu. Stotine tisuća niti na službenom forumu vjerojatno će vam pomoći u bilo čemu. No, ne zaboravite provjeriti video vodiče, profesionalnu podršku putem e-pošte i poseban obrazovni program koji će vam pomoći s većinom stvari koje se tiču ​​Wixa.

Kao što smo spomenuli, Wix se odnosi na vizualnu pomoć, tako da možete očekivati ​​pomoć u radu u gotovo svim situacijama. Ako niste sigurni kako nešto funkcionira, samo kliknite ikonu pored elementa alata za izgradnju i Wix će objasniti kako to funkcionira.

Troškovi

I WordPress i Wix su besplatni. Ali čim počnete koristiti bilo koju platformu, shvatit ćete da te besplatne opcije ne mogu donijeti jako daleko.

Ako vaši planovi s web mjesta nisu baš jednostavni, morat ćete potrošiti dodatne bodove na kreditnoj kartici i na WordPressu i Wixu.

WordPress

WordPress je CMS otvorenog koda što znači i da je besplatan. Ali da biste ga pokrenuli i pokrenuli, barem ćete morati platiti za hosting i naziv domene. A ovo je tek početak dodatnih troškova.

Iako je istina da možete pokrenuti web mjesto besplatno, morat ćete znati stvar ili dvije o web tehnologijama i samom WordPressu kako biste sami mogli upravljati cijelom stvari. U tom slučaju, mogli biste izbjeći dodatne troškove kada je riječ o održavanju optimizirane stranice. Ipak, velike su šanse da će vam trebati nekoliko premium dodataka i tema koje će se dodati samo do krajnjeg računa.

Dakle, web mjesto za koje ste mislili da ćete dobiti besplatno brzo bi moglo postati čudovište koje jede novac koji pojede stotine dolara godišnje ili čak mjesec dana u nekim slučajevima.

Wix

Glavni graditelj web stranica je potpuno besplatan. Sve što trebate učiniti je registrirati novi račun i možete započeti s radom na novoj web stranici. Ali kako ćete brzo nakon toga shvatiti, besplatna verzija je ograničena koliko i ptica u kavezu. Pa, postoji razlog za to – ljudi u Wixu žele da nadogradite na jedan od premium planovi. Dakle, ako se želite pridržavati besplatne verzije, budite spremni na neke ozbiljne reklame na svom blogu. Također zaboravite na prilagođenu domenu.

Wix premium tablica planira tablicu cijena

Premium planovi se razlikuju. Možete početi s Combo planom koji će vas koštati 8,50 USD mjesečno. Dobit ćete 2 GB propusnosti, 3 GB prostora za pohranu koji će biti više nego dovoljan za prosječnog blogera, a očekuje vas i besplatna domena. Srećom, kombinirani plan uklanja oglase sa vaše web lokacije.

Tu je i nekoliko drugih, skupljih planova koji će ponuditi još više mogućnosti, tako da samo trebate odabrati onaj koji vam najbolje odgovara

eCommerce

Iako je internetska trgovina samo još jedno web mjesto, u njoj je puno više posla. Također će vam trebati dodatna proširenja i vjerojatno nova tema koja će dobro funkcionirati s vašom trgovinom. Ako razmišljate o pokretanju e-trgovine, kako vam Wix i WordPress mogu pomoći?

WordPress

WooCommerce

Samo instaliranjem dodatka kao što je WooCommerce, e-trgovinu možete spremiti i pokrenuti za nekoliko minuta. S WordPressom možete birati između nekoliko moćnih platformi za e-trgovinu, koje početnicima i profesionalcima omogućuju pokretanje uspješne internetske trgovine.

Doslovno su tisuće tema i dodataka posvećeni e-trgovini. Dakle, čak i bez plaćanja dodatnog centa, možete postaviti jednostavnu e-trgovinu koja će se pokrenuti bez problema. Za razliku od Wixa, WordPress omogućava brojne pristupnike plaćanja i druge opcije koje će vam pomoći da dosegnete publiku koju zaista želite ciljati.

Wix

Bez plaćanja dodatnog za WixStores, možete zaboraviti na pokretanje internetske trgovine. Ali čak i ako odlučite dodati nekoliko dodatnih dolara u plan, vaša će trgovina biti prilično ograničena.

Kad počnete graditi trgovinu, shvatit ćete da postoji samo nekoliko aplikacija treće strane koje vam mogu pomoći. A loš je dio što će te aplikacije koštati dodatnih dodatnih dolara. Uz WixStores možete koristiti samo PayPal ili Authorize.net, što znači da gubite mnoge potencijalne klijente. Ipak, ako niste toliko zahtjevni, WixStores će biti početnik prilagođen načinom rukovanja jednostavnom internetskom trgovinom.

Tabela usporedbe

WordPress

Wix

Jednostavnost:Za početnike s krivuljom učenjaSavršeno za početnike; jednostavnije od WordPressa
Teme i dodaci:Deseci tisuća ekstenzija200+ aplikacija; mnogi od njih zahtijevaju mjesečno plaćanje
Upravljanje sadržajem:Revizije, automatsko spremanje, prilagođeni HTML…Prekrasan modul Blog Manager dizajniran za pridošlice
Podrška:Zajednice, platite potporuStručni tim za podršku, obrazovni sustav, video tutorijali
Troškovi:Od nekoliko dolara mjesečno, ovisno o potrebamaOd 8,50 dolara mjesečno
eCommerce:Ogromna ponuda i mogućnosti pristupaDobro za početnike; nedostaje neke značajke složenijih trgovina

Koji biste trebali koristiti?

WordPress je puno moćniji od Wixa. Omogućuje vam izradu bilo koje vrste web mjesta koja imate na umu, bez ikakvih ograničenja. Ako ozbiljno govorite o svojoj web stranici ili blogu i razmišljate o radu na njoj duže vrijeme, predlažemo da je pokrenete s WordPressom. Istina je da ćete potrošiti puno vremena učeći o specifičnim značajkama u WordPressu, ali dugoročno će se to isplatiti.

Preporučeno čitanje: Kako premjestiti svoj blog s Wixa na WordPress

S druge strane, Wix je fantastična platforma za početnike i korisnike koji nisu zainteresirani za daleko odlazak na neku web lokaciju. Ako sve što želite je korisničko sučelje koje će vam omogućiti da napravite lijepo izgledajuće web mjesto bez da morate puno učiti o platformi, idite s Wixom. U tom slučaju, neka ograničenja koja dolaze s platformom neće imati mnogo značaja, a vi ćete imati profesionalnu podršku na raspolaganju u bilo kojem trenutku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map