Usporedba kvadrata u odnosu na WordPress 2020

Kvadratni prostor u odnosu na WordPress


Bez sumnje, WordPress je najpopularnija platforma za izgradnju web stranica na svijetu. Ali kao što vjerojatno već znate, nije jedini. Razne druge platforme nude i moćne alate za bloganje i web, a neke su i prilično dobri konkurenti. Kao i kod bilo čega drugog u životu, postoje i prednosti i nedostaci upotrebe WordPress-a i onih drugih platformi.

Danas ćemo se usredotočiti na Squarespace i usporedite ga s WordPressom. Kako ne bi došlo do zabune, razgovarat ćemo o samoposluženoj verziji WordPress-a.
Ima vrlo značajne varijacije sa WordPress.com.

Da bismo lakše razumjeli razlike, ovaj smo članak podijelili u nekoliko segmenata koji će vam pomoći bržem uspoređivanju WordPress-a i Squarespace-a:

 • Jednostavnost
 • Teme i dodaci
 • Upravljanje sadržajem
 • podrška
 • Troškovi
 • eCommerce
 • Tabela usporedbe
 • Koji biste trebali odabrati?

Jednostavnost

Kada je u pitanju pokretanje novog bloga, većina korisnika preferira jednostavnu platformu koja im omogućuje objavljivanje nove stranice što je brže moguće..

WordPress

Da nije bilo dovoljno jednostavno, WordPress ne bi postala popularna u prvom redu. No, kada govorimo o samoposluženoj verziji, definitivno je potrebno neko vrijeme da shvatite sve terminologije i osnove prije nego što sami kreirate blog. Iako je puno izbora dobra stvar, deseci opcija hostinga i tisuće tema i dodataka mogu biti previše za one koji su tek započeli.

Nakon nekoliko dana provedenih s WordPressom, većina se početnika prilagodi platformi i nemaju problema s prilagodbom blogova i pisanjem novih članaka.

Uvijek bi moglo biti malo jednostavnije, ali činjenica da vam omogućuje nadogradnju vašeg početničkog bloga na profesionalni stroj za zarađivanje novca dovoljan je razlog da potrošite više vremena naučeći više o WordPressu. Ako vam je potrebna pomoć, pokrenuli smo novi odjeljak za učenje WordPress-a koji će vam biti osobni vodič.

Squarespace

Budući da je sve o Squarespaceu vizualno, to ga čini mnogo prijaznijim za početnike. Iako možete stvoriti slično okruženje s WordPressom, trebalo bi vremena i vještine da pripremite travnjak. Ali pomoću Squarespacea možete koristiti uređivač povuci i ispusti za izradu stranica od samog početka.

Squarespace također sadrži prilično manji broj izbora. To će pomoći početnicima u donošenju bržih odluka, a lakše će se učiti. Ali, očito ako odlučite nadograditi svoj blog i detaljnije ga prilagoditi, smatrat ćete ovaj nedostatak velikim problemom.

Teme i dodaci

Kako bi personalizirali web mjesto, korisnici bez tehničkih vještina morat će koristiti teme i dodatke za prilagodbu blogova. Kako WordPress i Squarespace stoje na ovom pitanju?

WordPress

WordPress nudi tisuće tema i dodataka koje možete besplatno koristiti. Da budemo precizniji, postoji više od 40 000 dodataka koji se mogu naći u službenom spremištu, a možete ih koristiti bez naknade. I tu nije kraj – postoje brojna internetska tržišta koja nude premium teme i dodatke za određenu cijenu. Dakle, za svaki problem na koji naiđete, vjerojatno postoji dodatak koji ga može riješiti.

Također, tisuće tema su dizajnirane za određene niše. To znači da, bez obzira da li gradite osobni blog, portfelj fotografija ili profesionalnu web stranicu, naći ćete temu prilagođenu vašim potrebama..

WordPress teme

Budući da je instaliranje tema i dodataka vrlo jednostavno, jedini vremenski zahtjevan zadatak je pronaći najbolju temu ili savršen dodatak za vaše web mjesto.

Squarespace

Ako želite proširiti web mjesto pomoću Squarespacea, morat ćete se prilagoditi. Nažalost, Squarespace nudi nedovoljan izbor predložaka i proširenja. Za razliku od WordPressa, morat ćete se pomiriti s dostupnim rješenjem ili jednostavno ignorirati problem i zatražiti podršku.

S druge strane, ovaj ograničeni izbor nekim korisnicima ne može predstavljati problem. Ako ne planirate proširiti web mjesto i zadovoljni ste mogućnostima dostupnim pomoću Squarespace-a, možete se opustiti i prestati razmišljati o svim ostalim dostupnim proširenjima, poput WordPress-a. Ponekad je imati manje mogućnosti.

Upravljanje sadržajem

Ako želite pokrenuti novi blog, najvažnije je da vam platforma po vašem izboru omogućava slobodno kretanje uređivačima teksta. Jesu li WordPress i Squarespace dovoljno dobri za blogere?

WordPress

nesumnjivo, WordPress je moćan alat za blogere i onaj najbolji okolo. Omogućit će vam upotrebu vizualnih i tekstnih uređivača kako biste mogli uživati ​​u pisanju, a možete i dalje dodaj prilagođeni HTML Ako je potrebno. WordPress vodi računa o vašim člancima, tako da će automatski spasiti vaš napredak. U slučaju da se dogodi nešto loše, u bilo kojem trenutku možete se osloniti na WordPress. Također zadržava revizije, tako da ako odlučite da želite da se stari stav stane u nekom trenutku, bit ćete samo jedan klik udaljen od prikaza na stranici.

Squarespace

Nažalost, Kvadrat nije dobar za blogere. Ne postoji značajka automatskog spremanja i platforma vam neće dopustiti korištenje revizija. Iako postoje blokovi kodova koji možete koristiti u Squarespaceu, značajka i dalje neće dopustiti pokretanje vlastitog HTML-a ili CSS-a sa stranice. Za neke blogere ovo može biti narušavajući posao.

Kvadrat nije dobar ni prema medijima. Dok će vam WordPress dopustiti da ponovo upotrebljavate slike koje ste prenijeli u prošlosti, Squarespace će vas prisiliti da ponovo pošaljete istu sliku ako je odlučite ponovo upotrijebiti. Ako često koristite fotografije (što bi i trebali), to može biti noćna mora.

podrška

Ako tek započinjete s WordPressom ili Squarespaceom, velike su šanse da niste profesionalac u ovom području. Dakle, prije ili kasnije, trebat će vam pomoć s platformom. Kakvu podršku dobivate s WordPressom i Squarespaceom?

WordPress

Budući da ćete ugostiti svoju web stranicu, praktički je sve u vašim rukama. Iako će postojati neki tehnički problemi koje bi vaša hosting tvrtka trebala riješiti za vas, postojat će mnogo više problema koje ćete morati riješiti sami ili angažirati profesionalce.

Podrška za besplatne teme i dodatke prilično je ograničena. Ako nešto pođe po zlu, jedina pomoć dolazi u obliku foruma za podršku i drugih internetskih resursa. Srećom, zbog njegove popularnosti postoje milijuni udžbenika i članaka s uputama koji će vam pomoći u rješavanju gotovo svih poteškoća. Ako koristite premium proizvode, možete očekivati ​​pomoć od programera, ali to će ovisiti o svakoj tvrtki / pojedincu.

Squarespace

Podrška u kvadraturi

Pokretanjem stranice s Squarespaceom odmah dobivate pristup profesionalnoj podršci. Postoji čitav tim stručnjaka koji se brinu o sustavu. Imat ćete pristup čitavim bibliotekama članaka, video vodičima, live chat i podršci putem e-pošte. Slično kao u WordPressu, postoje i forumi podrške na kojima korisnici mogu razgovarati o problemima i značajkama.

Budući da Squarespace ima prilično manji broj značajki od WordPress-a, vjerojatnost da nešto ne radi pravilno mnogo je manja. Budući da nema desetina tisuća dodataka koje instalirate, prije će biti manje problema s kompatibilnošću..

Troškovi

Mnogi ljudi misle da web stranicu možete dobiti besplatno na mreži. Iako bismo vam voljeli reći da je to istina, sve ima cijenu. Dakle, čak i WordPress i Squarespace natjerat će vas da otvorite svoje novčanike.

WordPress

Da, dobro ste čuli – WordPress je besplatan. Ali to vrijedi samo za samu platformu. Slobodni ste preuzeti WordPress, modificirati datoteke, instalirati besplatne dodatke i teme i s njima raditi sve što želite. Ali prije nego što web mjesto možete prikazati ljudima širom svijeta, morat ćete platiti hosting. Postoje neke besplatne opcije čak i kada je u pitanju hosting, ali predlažemo da ih zajedno preskočite.

Ipak, možete pronaći hosting i domenu za samo nekoliko dolara mjesečno. Očito ne možete očekivati ​​puno za tu cijenu, ali to će pokrenuti i pokrenuti vaše web mjesto.

Potrošnja novca ovdje ne prestaje. Iako je moguće pokrenuti web mjesto bez trošenja dodatnog centa, vjerojatno ćete htjeti kupiti novu temu ili jedan ili dva dodatka koji će vam omogućiti da na web mjestu imate određenu značajku ili ćete je samo učiniti ljepšom. Ako odlučite angažirati dečke za održavanje koji će vam pomoći ili nazovite programera da razvije nešto specifično, troškovi će se stalno povećavati. Da li još uvijek mislite da je WordPress besplatan?

Squarespace

Ako želite osobnu web stranicu, morat ćete plaćati 12 dolara mjesečno za račun koji ne uključuje toliko, da budem iskren. Za tu cijenu morate stvoriti do 20 stranica, galerije i blogove s neograničenom širinom pojasa i dva suradnika. Ako želite nadograditi račun na poslovni gdje imate neograničene mogućnosti, to će vas koštati 18 dolara mjesečno.

eCommerce

Želite li pripremiti internetsku trgovinu za prodaju proizvoda i usluga? Ako je to slučaj, budite posebno oprezni pri odabiru prave platforme za pokretanje vaše e-trgovine.

WordPress

WordPress vam omogućuje da sami izgradite internetske trgovine. Nekoliko popularnih dodataka može pretvoriti vašu web lokaciju u sustav e-trgovine bez puno znanja o njoj. Možete postaviti čitavu trgovinu s odabranom temom i nekoliko dodataka koji će proširiti standardne značajke programa WordPress. Da, trebat će neko vrijeme i poduke dok ne budete sve uredili, ali samo činjenica da čak i početnici mogu otvoriti novu internetsku trgovinu uzbuđuje.

Popularni CMS omogućava vam da jednostavno integrirate PayPal, Stripe, 2Checkout, Google Checkout, Payoneer, Skrill i Bitcoin.

Postoje i dodaci koji će vam pomoći s pridruženim programima. Što još trebate za jednostavnu trgovinu?

Squarespace

Nažalost, kvadrat kvadrata ovdje je prilično ograničen. Za početak vam to omogućuje koristite samo Stripe za obradu plaćanja što će odvratiti mnoge korisnike. Stripe nije samo toliko popularan kao PayPal, već je ograničen na nekoliko zemalja.

Uz to, Squarespace je postavio ograničenje broja proizvoda koje možete prodati na svojoj web lokaciji. Ako želite otvoriti malu trgovinu, to će biti u redu, ali znanje o ograničenju može biti iscrpljujuće. Što ako slučajno imate više kupaca nego što se očekivalo?

Tabela usporedbe

WordPress

Squarespace

Jednostavnost:Za početnike s krivuljom učenjaSavršeno za početnike
Teme i dodaci:Deseci tisuća ekstenzijaVrlo ograničen izbor
Upravljanje sadržajem:Revizije, automatsko spremanje, prilagođeni HTML…Nema revizija, automatsko spremanje ili prilagođeni HTML
Podrška:Zajednice, platite potporuStručni tim za podršku
Troškovi:Od nekoliko dolara mjesečnoOd 12 dolara mjesečno
eCommerce:Velike mogućnostiVrlo ograničene mogućnosti

Koji biste trebali koristiti?

Ali na kraju, izbor ne bi trebao biti toliko težak. Sasvim je očito da to WordPress pobjeđuje kvadratni prostor u praktički svakom području. Ima više značajki, pruža vam puno više slobode i kontrole nad svojim blogom.

Ako se ozbiljno bavite otvaranjem nove web stranice ili osobnog bloga, toplo preporučujemo da pokupite WordPress i ide s samostalnom verzijom. Trebat će malo više vremena da saznate o tome, ali dugoročno će se to isplatiti.

Preporučeno čitanje: Kako premjestiti svoj blog iz kvadrata u WordPress

S druge strane, ako sve što želite je jednostavna web stranica koja vam neće smetati na izborima za donošenje svake nedjelje i želite biti sigurni da će vam podrška uvijek biti na raspolaganju, Squarespace će vam možda biti dovoljno dobar.

Uvijek bismo preporučili WordPress preko kvadratnog prostora, ali vrijeme je da odaberete. Ako imate bilo kakvih pitanja i još uvijek niste sigurni o platformama, javite nam to ostavljajući komentar u nastavku. Kakva su vaša mišljenja o WordPressu u odnosu na Squarespace?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map