Una visió general de la secció Configuració de WordPress

wordpress-settings.png


Una de les primeres coses que voldreu fer un cop d’ull després d’instal·lar un nou lloc web de WordPress és la pàgina de configuració. En instal·lacions noves, la configuració de WordPress apareix a la part inferior del menú d’administració que podeu trobar a la part esquerra de la pantalla.

Només passant el vol sobre el Configuració enllaç, notareu diverses pàgines del submenú dedicades a la configuració de WordPress específica. Cadascú ofereix opcions importants que afectaran a tot el lloc web, per la qual cosa és crucial que trigueu a configurar-ho tot correctament. Fins que no instal·leu plugins i temes addicionals que puguin afegir nous submenús, veureu les pàgines següents:

 1. General
 2. Escriptura
 3. Lectura
 4. Discussió
 5. Mitjans de comunicació
 6. Enllaços permanents

Aquest article explica aquestes configuracions predeterminades de WordPress amb gran detall i us guia en el procés de configuració.

1. General

En aquesta pàgina, hi trobareu diverses opcions que us permetran canviar el títol i l’etiqueta del vostre lloc, diferents tipus d’adreces, així com els formats d’hora i de data..

Títol i etiqueta del lloc

Tot i que WordPress us ha prefixat aquests camps, no suposeu només que és prou bo per al vostre lloc web. Com que el títol i l’etiqueta del lloc són parts importants del vostre bloc quan es tracta de Google i d’altres motors de cerca, és imprescindible que en escrigueu personalitzats. Mentre que escriviu un títol i una etiqueta personalitzades us pot ajudar a atreure el públic adequat, el que podreu perjudicar el vostre SEO (la vostra posició als resultats del motor de cerca) i la vostra credibilitat. No voleu que els vostres clients potencials vegin que heu ignorat el primer pas per personalitzar el vostre lloc, no ho heu fet??

Adreça de WordPress i lloc (URL)

Configuració general de WordPress

L’adreça de WordPress és l’URL que condueix al directori on heu instal·lat WordPress. En la majoria dels casos, l’adreça del lloc que remunta a la pàgina principal hauria de ser la mateixa. Si acabeu d’instal·lar el vostre lloc nou, no caldrà canviar cap dels camps. A no ser que vulgueu que la vostra pàgina web sigui diferent del directori d’instal·lació, però això no us hauria de preocupar si és la primera vegada amb WordPress. N’hi ha prou.

Per exemple, si no voleu WordPress al directori arrel (potser voldreu mantenir les coses netes o bé teniu altres coses), podeu instal·lar-lo a qualsevol subdirecció com https://example.com/wordpress. Si abandoneu l’adreça del lloc, el mateix significaria que haureu de navegar per la gent https://example.com/wordpress per arribar a la vostra pàgina d’inici. En canvi, en aquest exemple, podeu canviar l’adreça del lloc https://example.com cosa que diria a WordPress que l’URL de la pàgina principal és diferent del directori d’instal·lació.

Vés amb compte quan canvieu l’adreça del lloc perquè qualsevol error matarà (temporalment) el vostre lloc.

De vegades (normalment quan ja heu desordenat la configuració), haureu de canviar aquests URL mitjançant un enfocament diferent, ja que no podreu obrir la pàgina de configuració de WordPress. Es pot fer mitjançant PHP o editant directament la base de dades. Aconsellem contractar un professional per solucionar-lo si no teniu experiència en aquests camps.

Correu electrònic

Aquesta és una persona que no funciona introduïu una adreça de correu electrònic funcional on rebreu notificacions importants sobre actualitzacions, nous usuaris, comentaris i altra informació de WordPress.

Membre i nou paper per defecte de l’usuari

Com ja sabreu, WordPress us permet desenvolupar llocs de membres. En aquest cas, us interessarà l’opció corresponent que us permeti obrir les inscripcions a qualsevol persona. Si ho feu, és vital que trieu un rol d’usuari predeterminat per als usuaris registrats.

De manera predeterminada, tots els usuaris nous es convertiran en subscriptors. Però si voleu donar-los més autoritat al vostre lloc, podeu canviar-lo a qualsevol altre rol d’usuari disponible. Et depèn de tu. Aconsellem mantenir desactivada l’opció “Qualsevol usuari de registre”.

Configuració horària

A continuació a la llista hi ha la configuració que afecta la manera d’utilitzar i mostrar el temps al vostre lloc. Trieu una zona horària, la data i el format de l’hora i el dia que comenci la vostra setmana (sí, no ha de ser dilluns). Tot i que aquest moment pot semblar banal, tingueu en compte que tot el que faci WordPress (i que inclogui nous plugins i temes) utilitzarà aquesta configuració horària.

Si els segells de data de correu electrònic no s’afegeixen, el nou complement del calendari sembla trencat o les publicacions programades no semblen funcionar, torneu a aquestes opcions i corregiu-les.

Llenguatge

Si voleu canviar l’idioma del vostre lloc, només heu de seleccionar un de nou de la llista. Aquesta opció pot traduir tot el quadre de comandament del vostre lloc, mentre que el contingut romandrà intacte.

No obstant això, tingueu en compte que el canvi d’idioma també canviarà algunes coses que veuran els vostres visitants (noms de widget i etiquetes de marca de temps, per exemple).

2. Configuració d’escriptura

Aquesta configuració de WordPress afecta algunes coses sobre les vostres publicacions i categories. També podeu desactivar la publicació d’articles per correu electrònic i canviar els serveis d’actualització.

Formats predeterminats de publicació i categoria

Configuració d'escriptura de WordPress

Per funcionar correctament, WordPress necessita un format de publicació i categoria predeterminada. Així, en cas que us oblideu d’escollir aquests detalls per a una publicació nova, WordPress pot assignar-los automàticament als valors per defecte per tal d’evitar errors.

Tot i que la categoria “No categoritzada” sembla prou bona quan comences, el cert és que molta gent s’aixecava. Per tant, torna a pensar-ho i canvia el nom a alguna cosa que faràs servir al bloc. Tard o d’hora, us adonareu del mal aspecte que té la carpeta no categoritzada per al públic.

Pel que fa a les publicacions, és prou bo tenir una publicació estàndard com a predeterminada. A menys que tingueu un tipus de publicació personalitzada que voleu utilitzar. Això només dependrà de vosaltres i del tema de WordPress que utilitzeu.

Publica per correu electrònic

Publicació de WordPress via correu electrònic

Sabíeu que podeu enviar una publicació al vostre lloc de WordPress per correu electrònic i publicar-la immediatament als lectors? Perquè funcioni, haureu de configurar un compte de correu electrònic secret i habilitar l’accés POP3. Afegiu el vostre servidor de correu, el nom d’inici de sessió i la contrasenya i trieu la categoria per a aquesta publicació. Si heu introduït tots els detalls correctament, només haureu d’enviar un correu electrònic a aquesta adreça i WordPress us ajudarà a publicar la publicació.

Serveis d’actualització

Les eines de serveis us poden ajudar a notificar a altres persones les actualitzacions del vostre lloc. Tot i que WordPress notifica automàticament els serveis d’actualització més populars sobre contingut nou al vostre bloc, podeu afegir-ne novetats a partir d’aquí.

Si el vostre objectiu és tenir el màxim de visitants possible, almenys tenir el servei predeterminat (http://rpc.pingomatic.com/). Però si voleu obtenir més informació sobre els serveis d’actualització i esbrinar la llista d’altres addicionals que podeu utilitzar, consulteu Serveis de ping XML-RPC.

3. Configuració de lectura

Igual que la configuració d’escriptura afecta el que introduïu, la configuració de lectura afecta la sortida. En aquesta pàgina es poden configurar diversos paràmetres sobre la visibilitat de la pàgina principal, el bloc, el RSS i el motor de cerca.

Visualitzacions de portada

Només escollint una altra opció en aquesta pàgina, podeu canviar completament l’aspecte del vostre lloc. WordPress us permet utilitzar les últimes publicacions (una llista cronològica) o una pàgina estàtica com a pàgina principal.

Configuració de lectura de WordPress

Normalment, una pàgina inicial és una pàgina personalitzada creada per vosaltres o pels desenvolupadors de temes. No hi ha límits sobre com es pot mirar ni sobre quines dades pot representar. L’únic límit és la vostra imaginació. Un bon tema de WordPress tindrà uns quants dissenys de pàgines d’entrada i publicacions que creen una sensació única, així que tria un tema amb prudència.

Bloc i RSS

Si decidiu tenir les darreres publicacions com a portada, aquest és el lloc per decidir quants articles recents es mostraran. Tot i que mostrar més de deu publicacions us pot semblar divertit, tingueu en compte que tenir massa publicacions a la portada pot retardar el vostre lloc.

El nombre de publicacions que es mostren a les fonts també es pot canviar. Deu o vint és un bon nombre per començar.

Tot i que sempre es recomana mostrar fragments en lloc d’articles sencers, podeu configurar la configuració de lectura a mostra només un text complet o un resum.

Visibilitat del motor de cerca

Si utilitzeu un lloc només com a entorn de prova i no voleu que els motors de cerca el rastregin i l’arxiveu, podeu marcar la casella al costat de la visibilitat del motor de cerca. En aquest cas, WordPress dirà a tots els motors de cerca com Google que no voldreu ser indexats i trobats per altres persones. Però tingueu en compte que això serveix només de suggeriment. Cada motor de cerca decideix si honorareu la vostra sol·licitud o no.

4. Discussió

Configuració de discussió de WordPress

La configuració dels debats us ajudarà amb enllaços i comentaris. Aquí podeu canviar la manera com WordPress gestiona els pingbacks i els trackbacks i també com es comportaran les seccions de comentaris de cada article.

Configuració predeterminada de l’article

Si activeu les caselles corresponents, podeu intentar notificar als blocs que heu enllaçat des dels vostres articles. En aquest cas, un cop heu publicat un article, tots els blocs als quals heu enllaçat haurien de rebre una notificació. També podeu permetre les notificacions d’enllaços d’altres blogs (coneguts com a pingbacks i trackbacks) i permetre a la gent publicar comentaris sobre nous articles.

Altres paràmetres de comentaris

Si esteu a punt d’utilitzar el sistema de comentaris estàndard que s’encomana prèviament amb WordPress, aquí teniu tots els detalls que haureu de configurar a les vostres necessitats.

Trieu si els autors han d’omplir el nom i el correu electrònic abans de publicar els comentaris. Decidiu si voleu que els vostres visitants només puguin comentar-los només si es registren i inicien la sessió. Tanqueu automàticament els comentaris sobre articles més antics que un nombre de dies especificat, activeu els comentaris roscats i trieu quants nivells poden tenir? vull poder respondre a una resposta). Fins i tot podeu dividir comentaris en pàgines si hi ha més d’una quantitat especificada de comentaris ja publicats. Si teniu desenes (o centenars) de comentaris per article, aquesta serà la vostra opció imprescindible.

Moderació del comentari

Gestiona els comentaris de WordPress

A la configuració següent, podeu configurar quan voleu rebre correus electrònics sobre comentaris i podeu optar per aprovar tots els comentaris manualment. De forma alternativa, podeu deixar que WordPress publiqui automàticament comentaris d’autors que ja tinguin almenys un comentari aprovat.

Normalment, els comentaris de correu brossa contenran diversos enllaços que haurien de cridar l’atenció. Podeu aturar el correu brossa als comentaris de WordPress ràpidament marcant els que tenen més de dos o tres enllaços. Podeu activar el filtre aquí i seleccionar ràpidament el nombre d’enllaços permesos. Tot i que els spammers són conscients d’això i molts utilitzaran només un enllaç per comentari, assegureu-vos que tingueu l’opció seleccionada. Fins i tot si deixa de fer un únic comentari de correu brossa, valdrà la pena?

Comentari Llista negra

El següent camp de la pàgina de configuració de discussió us permet bloquejar comentaris que contenen paraules específiques en camps de contingut, nom, URL o correu electrònic. Fins i tot podeu bloquejar les adreces IP des d’aquí.

Les paraules que utilitzeu aquí depenen del vostre bloc. Si escriviu sobre telèfons intel·ligents, per exemple, els comentaristes probablement no utilitzaran noms de pastilles i medicaments que són un tema habitual en els comentaris de correu brossa. Així que podeu trobar una llista de medicaments i afegir-los aquí. També us suggerim que feu una ullada una llista de paraules brossa habituals això t’ajudarà. A més, si coneixeu l’adreça IP d’un spammer que no us ho permetrà, afegiu-la aquí.

De la mateixa manera, podeu posar comentaris amb paraules específiques i adreça IP directament a la paperera.

Avatars

Avatars de WordPress

Avatar és una imatge senzilla associada a l’adreça de correu electrònic que vau registrar al lloc. Es mostrarà al perfil i al costat del vostre nom als comentaris. Les opcions següents us permeten decidir si voleu utilitzar avatars al vostre lloc de WordPress, quina és la qualificació d’edat màxima que permeteu i triar com serà la imatge predeterminada de l’avatar (aquella que s’utilitzarà per a les persones que no tenen ” no han configurat el seu propi avatar Gravatar).

5. Mitjans de comunicació

La configuració dels suports us permet canviar algunes coses sobre les imatges del vostre lloc web. De manera predeterminada, WordPress té tres mides d’imatge que podeu utilitzar a tot el lloc. Així, aquí, podeu canviar les dimensions per a les mides de la imatge en miniatura, mitjana i gran. Un cop pengeu una imatge, WordPress la redimensionarà a aquestes dimensions addicionals. Una cosa important a recordar és que canviar aquesta configuració no afectarà les imatges ja carregades. No es redimensionaran ni canviaran de cap manera. Aquesta configuració només s’aplica a les imatges que carregueu després de canviar les mides.

Quan pengeu fitxers multimèdia nous, podeu organitzar-los en carpetes basades en mesos i anys per a una millor gestió del material. Només heu de comprovar l’opció.

Els enllaços permanents o enllaços permanents són URL que emmagatzema WordPress des de sempre; és a dir, no han de canviar mai. Els vostres visitants i motors de cerca els utilitzen aquests enllaços per conèixer la ruta exacta del vostre contingut. Considereu-los com a adreces precises del contingut del vostre bloc: cada pàgina del vostre lloc té un enllaç de connexió únic que l’identifica. Per exemple, www.yoursite.com/first-post és un tipus de enllaç permanent que enllaçaria amb la primera publicació. No és possible que dues publicacions o pàgines comparteixin el mateix enllaç permanent.

Quan instal·leu WordPress per primera vegada, els enllaços enllaç no seran fàcils d’utilitzar. Això es deu al fet que el sistema utilitza números d’identificació per a cada publicació i pàgina del vostre lloc. Probablement els vostres enllaços enllaços semblen: http://yoursite.com/?p=123.

Configuració comuna

Per fer les coses més fàcils per als principiants, els desenvolupadors de WordPress van preparar diverses estructures que us podrien interessar. Només heu de seleccionar-ne un i desar els canvis per millorar tota l’estructura de enllaços enllaçats al vostre lloc:

 • Plana: http://example.com/wordpress/?p=123
 • Dia i nom: http://example.com/wordpress/2017/05/12/sample-post/
 • Mes i nom: http://example.com/wordpress/2017/05/sample-post/
 • Numèrics: http://example.com/wordpress/archives/123
 • Nom del correu: http://example.com/wordpress/sample-post/

Estructura i bases personalitzades

Si cap de les cinc estructures correspon a les vostres necessitats i preferències, sempre podeu crear-ne una. Aquí podreu esculpir una estructura de connexió enllaç única al vostre bloc. Fins i tot és possible canviar el nom de les etiquetes de “categoria” i “etiquetes” per defecte a qualsevol cosa que us agradi. Per obtenir més informació sobre aquesta funció, consulteu els detalls sobre la configuració dels enllaços de permís de WordPress i l’estructura de l’URL personalitzada.

Conclusió

La configuració de WordPress inclou la informació més valuosa sobre el vostre lloc. Des de triar el títol del vostre lloc fins a l’estructura dels vostres enllaços. Per això, és important que el passeu amb cura fins que configureu el lloc segons les vostres necessitats i gustos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map