Udhëzuesi Ultimate cPanel për fillestarët e WordPress

cpanel-guide-wordpress-1.png


Blogdo blog ose një faqe në internet, përfshirë një WordPress, ka nevojë për një ofrues pritës. Pasi të vendosni se kujt do t’i besoni, do të filloni një blog dhe do të instaloni WordPress. Siç e dini tashmë, administrimi i një siti kërkon kohë dhe aftësi. WordPress mund t’ju ndihmojë shumë me blogun tuaj, por kur bëhet fjalë për serverin tuaj, do t’ju duhet një lloj ndihme tjetër. Dhe këtu hyn cPanel për t’ju ndihmuar.

cPanel është një panel kontrolli i bazuar në Linux i krijuar posaçërisht për menaxhimin e web hosting-ve. Ky panel i fuqishëm përbëhet nga mjete të shumta që do t’ju ndihmojnë të menaxhoni uebfaqen tuaj nga shumë aspekte të ndryshme. Ajo ka një ndërfaqe grafike miqësore ndaj përdoruesit që është mjaft intuitiv dhe madje përdoruesit e herës së parë nuk do të kenë probleme në kryerjen e detyrave specifike përmes cPanel. Ti mundesh mësoni më shumë rreth cPanel në faqet e tij të Wikipedia.

Meqenëse ky panel kontrolli është bërë aq i popullarizuar sa që praktikisht çdo kompani pritëse e përdor atë, herët a vonë do të duhet të mësoni se si të bëni diçka themelore me të. Në vend që të kalojmë çdo detaj rreth këtij paneli të madh, ne do të përqendrohemi te fillestarët e WordPress.

Contents

Tabela e përmbajtjes

 1. Prezantimi
 2. Files
  1. Ngarko temat / shtojcat përmes File Manager
  2. Krijoni një llogari të re FTP
  3. Krijoni një kopje rezervë të shpejtë
  4. Rivendosni një kopje rezervë
  5. Krijoni fotografi nga imazhet
  6. Imazhet e shkallës
  7. Konvertoni imazhet në një format të ndryshëm
 3. Bazat e të dhënave
  1. Krijoni databazën tuaj të parë
  2. Krijoni baza të të dhënave shtesë
  3. Krijoni një tabelë në një bazë të dhënash
  4. eksport
  5. import
  6. Lejo qasje në distancë
 4. domains
  1. Krijoni domain shtesë
  2. Krijoni nëndomen
  3. Krijoni hoxhë
  4. Ridrejtoni një domen
 5. Email
  1. Krijoni një llogari të re me email
  2. Qasja në aplikacionin Webmail
  3. Shtoni postën tuaj të re në një aplikacion desktopi
 6. certifikatë lindjeje
 7. siguri
  1. Blloko IP
  2. Aktivizoni mbrojtjen e Hotlink
  3. Aktivizoni mbrojtjen e lehës
  4. Aktivizoni ModSecurance
 8. program
  1. Si të instaloni WordPress
 9. preferencat
  1. Ndryshoni fjalëkalimin cPanel
  2. Ndryshoni gjuhën
  3. Ndryshoni informacionin e kontaktit
  4. Shtoni një përdorues të ri

Prezantimi

Për të hyrë në llogarinë tuaj, do t’ju duhet të shkruani emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin. Kjo do të jetë e ndryshme nga kredencialet tuaja të WordPress; detajet e llogarisë zakonisht ju dërgohen me email, pasi të keni paguar për pritjen tuaj. Dhe pasi të futeni, argëtimi mund të fillojë.

Për të hyrë në cPanel, vizitoni https://www.yourdomain.com:2083 ose https: // server-ip-address: 2083

Gjëja e parë që do të vini re është faqja fillestare e cila është shtëpi për të gjitha mjetet e arritshme. Në anën e majtë, do të vini re Widget statistikore ku mund të gjeni të gjitha detajet themelore në lidhje me serverin tuaj. Këtu, do të keni mundësi të shihni fushën tuaj dhe vendndodhjen e drejtorisë shtëpiake, informacione në lidhje me hyrjen e fundit, informacione rreth përdorimit të diskut tuaj, llogari postare dhe disa statistika të tjera të cilat janë gjithmonë mirë të dini.

Në anën e djathtë, do të gjeni të gjitha mjetet e grupuara në disa kategori. Këto kategori mund të tërhiqen dhe të hidhen në mënyrë që të riorganizohen ato, dhe mund të gjeni disa gjëra me të vërtetë të dobishme për sitin tuaj në WordPress. Pra, le ta zbërthemë cPanel në ato kategori.

Files

Skedarët cPanel

Të gjitha mjetet që ju nevojiten kur punoni me skedarë do të gjenden në këtë grup. Për fillestarët, këtu do të keni mundësi të kontrolloni llogaritë FTP që ju nevojiten për instalimin manual të WordPress. Ju lehtë mund të shtoni llogari të reja, të ndryshoni fjalëkalimet, kontrolloni kuotat dhe të bëni praktikisht gjithçka të mençur FTP. Kur punoni në një projekt më të madh, ndonjëherë do t’ju duhet të monitoroni Lidhjet FTP dhe shiko kush është i lidhur me cilën llogari FTP. Nëse ndiqni FirstSiteGuide, e dini se ne gjithmonë theksojmë se sa e rëndësishme është të keni një faqe interneti të sigurt. Do të dëshironi të skanoni uebfaqen tuaj në mënyrë të rregullt dhe të bëni gjithçka që mundeni për të mbrojtur faqen tuaj WP përmes temave dhe shtojcave, por ndonjëherë ju duhet të analizoni qasjen e FTP në faqen tuaj.

Ndërsa mund të fshehni dhe mbroni direktoritë e WordPress duke modifikuar skedarin .htaccess ose duke instaluar shtojca si Fshehja e WP dhe Përmirësuesi i Sigurisë, mund të përdorni cPanel për të bllokuar çdo dosje që dëshironi. Thjesht hapni dosjen e Intimitetit të Drejtorisë, zgjidhni çdo dosje dhe vendosni një fjalëkalim në të. Ftohtë, nuk është ashtu?

Në këtë kategori, do të gjeni gjithashtu një mjet të thjeshtë rezervimi i cili ndonjëherë mund të jetë një mjet shpëtues. Vetëm me disa klikime, do të keni mundësi të shkarkoni tërë përmbajtjen e serverit tuaj. Kjo do të thotë që ju lehtë mund të shkarkoni tërë dosjen WordPress dhe ta transferoni atë në një kompani tjetër pritëse ose ta instaloni atë në vend për zhvillim të mëtutjeshëm. Nëse dëshironi të bëni vetëm kopje rezervë të skedarëve dhe bazave të të dhënave të veçanta, do të jeni në gjendje t’i zgjidhni ato në vend që të shkarkoni të gjithë sitin. Sigurisht, mjeti rezervë gjithashtu do t’ju lejojë të rivendosni një kopje rezervë.

Kur bëhet fjalë për imazhe, me siguri tashmë e dini se WordPress mund të jetë e mbushur me shtojca të shumta galerish dhe mjete imazhi për t’ju ndihmuar të menaxhoni fotografi të vogla ose tërë koleksionet e fotografive. Ju gjithashtu mund të instaloni disa nga temat më të mira premium kushtuar fotografisë, të rigjeneroni madhësi shtesë të imazhit ose të ndryshoni mënyrën se si WordPress kompreson imazhet tuaja JPEG, por nganjëherë mjafton të përdorni mjetin Images cPanel i cili do t’ju ndihmojë të krijoni fotografi nga të gjitha imazhet në dosje e zgjedhur, shkallëzoni ato ose madje shndërroni ato në një format të ndryshëm.

Si të ngarkoni temat / shtojcat përmes File Manager

Nëse nuk keni një qasje në FTP dhe duhet të ngarkoni direkt tema dhe skedarë plugins në serverin tuaj, mund ta bëni atë përmes cPanel:

 1. Shkoni te Files kategori dhe e hapur Menaxher i Dosjeve mjet
 2. Hapni public_html -> përmbajtje wp ku do të gjeni dosjen “tema” dhe “plugins”
 3. Hapni dosjen
 4. Zvarrit dhe lësho skedarët e temave / shtojcave

Si të krijoni një llogari të re FTP

 1. Shkoni te Files kategori dhe e hapur Llogaritë FTP mjet
 2. Zgjidhni një emër përdoruesi
 3. Zgjidh nje fjalekalim
 4. Zgjidhni drejtorinë e nivelit të lartë për atë llogari – për shembull, nëse zgjidhni public_html / wp-content / themes ajo llogari do të jetë në gjendje të hyjë në drejtorinë e temave
 5. Vendosni një kuotë në llogari nëse dëshironi
 6. Kliko Krijoni llogari FTP buton

Si të krijoni një kopje rezervë të shpejtë

 1. Shkoni te Files kategori dhe e hapur Magjistar rezervë mjet
 2. Kliko rezervë butoni në anën e majtë
 3. Zgjidhni një Rezervim i plotë ose zgjidhni dosje specifike, baza të të dhënave ose përcjellës të postës elektronike dhe filtra
 4. Kliko Gjeneroni rezervë nëse keni zgjedhur një Kopje rezervë të plotë ose zgjidhni një buton për kopje rezervë të tjera
 5. Klikoni në një lidhje për të shkarkuar kopjen rezervë dhe ruajeni atë në vend

Si të rivendosni një kopje rezervë

Nëse tashmë keni një skedar rezervë në kompjuterin tuaj, mund t’i rivendosni shpejt ato duke përdorur mjetin “Krijues rezervë”:

 1. Shkoni te Files kategori dhe e hapur Magjistar rezervë mjet
 2. Kliko kthej butoni në anën e majtë
 3. Zgjidhni llojin e rivendosjes (drejtoria e shtëpisë, bazat e të dhënave MySQL ose dërguesit e emailit dhe filtrat)
 4. Zgjidhni një skedar nga kompjuteri juaj
 5. Klikoni në Ngarkoni buton

Si të krijoni fotografi nga imazhet

 1. Shkoni te Files kategori
 2. zgjedh images mjet
 3. zgjedh Thumbnailer
 4. Zgjidhni drejtorinë me imazhe që dëshironi të konvertoni
 5. Vendosni përqindjen me të cilën dëshironi të zvogëloni imazhet
 6. Zgjidhni Mbani raportin e aspektit checkbox
 7. Kliko Imazhet e Thumbnail buton

Si të shkallëzoni imazhet

 1. Shkoni te Files kategori
 2. zgjedh images mjet
 3. zgjedh scaler
 4. Navigoni në një dosje dhe zgjidhni një imazh
 5. Vendosni dimensionet
 6. Zgjidhni Mbani raportin e aspektit checkbox
 7. Zgjidhni Mbani një kopje të imazhit të vjetër
 8. Kliko Imazhi i shkallës buton

Si ta shndërroni një imazh në një format të ndryshëm

 1. Shkoni te Files kategori
 2. zgjedh images mjet
 3. zgjedh Converter
 4. Shfletoni në një dosje dhe zgjidhni një imazh
 5. Nga menyja, zgjidhni cilin format dëshironi të shndërroni një imazh në
 6. Kliko Convert

Bazat e të dhënave

bazat e të dhënave cPanel

Praktikisht gjithçka në WordPress është duke përdorur bazën e të dhënave. Ju do të duhet të krijoni një para se të instaloni WordPress (mos u shqetësoni; nëse përdorni një instalues ​​si ai që do të përmendim më poshtë, nuk do të duhet ta bëni atë me dorë), dhe një bazë e të dhënave do të mbajë duke mbushur tabela të reja për çdo temë dhe shtojcë që përdorni, për çdo postim dhe faqe që publikoni, për çdo koment, përdorues, etj. WordPress do t’ju kërkojë të emërtoni databazën tuaj gjatë procesit të instalimit, dhe do të duhet të zgjidhni një parashtesë e bazës së të dhënave e cila do të përdoret për të gjithë tabelën e ardhshme në atë bazë të veçantë të të dhënave. Ndërsa mund të tingëllojë dashamirës, ​​emri i bazës së të dhënave dhe parashtesat mund të jenë faktorë të rëndësishëm në sigurinë e faqes tuaj të ardhshme, prandaj sigurohuni që ato të jenë unike. Nëse tashmë keni instaluar një WordPress, prapëseprapë mund të ndryshoni prefiksin e bazës së të dhënave.

cPanel ju lejon të menaxhoni bazën e të dhënave. Për të qenë më korrekt, një nga mjetet në dispozicion të cPanel është phpMyAdmin. Ky është një mjet falas (me burim të hapur) i cili përdoret për menaxhimin e bazës së të dhënave. Kjo do t’ju lejojë të krijoni, modifikoni dhe fshini bazat e të dhënave dhe tabelat e tyre dhe të bëni shumë më tepër. Do të keni mundësi të ndryshoni drejtpërdrejt gjërat në WordPress përmes bazave të të dhënave. Për shembull, nëse një plugin përdori databazën tuaj për të ruajtur cilësimet në një tabelë, do të jeni në gjendje të ndryshoni ose rivendosni gjithçka përmes phpMyAdmin. Nëse doni të rivendosni një bazë të dhënash WordPress, nuk është e nevojshme ta bëni atë me një pyetje manuale – mund të përdorni një shtesë shtesë në vend.

Kategoria e bazës së të dhënave gjithashtu do t’ju lejojë të përdorni bazat e të dhënave MySQL dhe Wizard MySQL Databaza, të cilat gjithashtu do t’ju ndihmojnë në menaxhimin e bazave të të dhënave. Nëse një shërbim ose aplikacion tjetër duhet të punojë me të MySQL nga distanca, do të keni mundësi të vendosni gjithçka përmes cPanel.

Si të krijoni databazën tuaj të parë

 1. Shkoni te Bazat e të dhënave kategori
 2. zgjedh Magjistar i bazës së të dhënave MySQL
 3. Plotësoni emrin e databazës tuaj të re dhe klikoni Hapi tjeter
 4. Zgjidhni një emër përdoruesi që dëshironi të përdorni dhe vendosni një fjalëkalim
 5. Kliko Krijoni përdoruesin buton
 6. Zgjidhni privilegjet dhe klikoni Hapi tjeter

Si të krijoni baza të të dhënave shtesë

 1. Shkoni te Bazat e të dhënave kategori
 2. hapur Baza e të dhënave MySQL
 3. Plotësoni emrin e bazës së të dhënave (deri në 64 karaktere, përfshirë parashtesën)
 4. Kliko Krijoni bazën e të dhënave buton

Si të krijoni një tabelë në bazën e të dhënave

 1. Shkoni te Bazat e të dhënave kategori
 2. hapur phpMyAdmin
 3. Zgjidhni një bazë të dhënash nga ana e majtë
 4. Në fund, do të gjeni Krijoni tabelë tab
 5. Plotësoni emrin e tryezës tuaj dhe zgjidhni numrin e rreshtave që do të ketë
 6. Klikoni në Go buton
 7. Vendosni emrat e fushave dhe pronat e tyre

Si të kopjoni një bazë të dhënash

 1. Shkoni te Bazat e të dhënave kategori
 2. hapur phpMyAdmin
 3. Zgjidh eksport tab
 4. Zgjidhni një metodë (opsione të shpejta ose të caktuara në metodën zakonore)
 5. Zgjidhni një format për bazën e të dhënave
 6. Kliko Go butoni i cili do të ruajë bazën e të dhënave në kompjuterin tuaj

Si të importoni një bazë të dhënash

 1. Shkoni te Bazat e të dhënave kategori
 2. hapur phpMyAdmin
 3. Zgjidh import tab
 4. Kliko Zgjidhni skedarin buton
 5. Zgjidhni formatin e bazës së të dhënave
 6. Kliko Go buton

Lejoni qasje të largët në bazat e të dhënave tuaja

 1. Shkoni te Bazat e të dhënave kategori
 2. hapur Remote MySQL
 3. Shtoni hostin e hyrjes (emri i domain ose një adresë IP)
 4. Kliko Shtoni hostin buton

domains

domenet cPanel

Nëse keni më shumë se një domen që dëshironi të përdorni me faqen tuaj WordPress, cPanel do të ketë disa mjete shumë të rëndësishme me të cilat mund të punoni. Duke përdorur Domenet Addon ju do të jeni në gjendje të përfshini një domen të ri që do të ruhet si nënfushë e faqes tuaj. Nëse dëshironi një uebsajt të ri pa pasur nevojë të blini një domen të ri, mund të përdorni Nënfaqet. Një mjet i thjeshtë në cPanel do t’ju lejojë të krijoni shpejt një nënfushë të re, kështu që, për shembull, të krijoni një blog WordPress në faqen tuaj të biznesit dhe thjesht ta transferoni atë në blog.yoursite.com i cili do të veprojë si një sit krejtësisht i ri. Ju mund të bëni të njëjtën gjë për të pritur në uebfaqet tuaja të tjera, dhe mund të përdorni një për një zhvillim ose një sit demo, për të përmendur një shembull.

Nëse e keni transferuar uebfaqen tuaj nga një domain në tjetrin dhe dëshironi t’i mbani të dy, do të interesoheni për këtë emërtimet mjet. Ky mjet i thjeshtë do t’ju lejojë të lidhni dy domene në mënyrë që të përdorni një faqe të njëjtë nga të dy. Për shembull, nëse e keni pasur blogun tuaj të mundshëm nga www.yourblog.net dhe tani ju keni blerë www.yourblog.com një, ju mund të mbani të dy fushat që lidhen me faqen tuaj.

Nëse dëshironi të ridrejtoni një domen në tjetrin, përcjellëse mjet është këtu për të ndihmuar. Vendosni nëse dëshironi një ridrejtim të përkohshëm ose të përhershëm, shtoni emrat e domain dhe jeni bërë.

Si të krijoni një Domain Addon

 1. Shkoni te domains kategori
 2. zgjedh Domenet Addon mjet
 3. Vendosni emrin e domain (cPanel automatikisht do të popullojë pjesën tjetër)
 4. Zgjidhni nëse dëshironi të krijoni një llogari FTP për fushën e re shtesë dhe plotësoni detajet
 5. Kliko Shto domen buton

Si të krijoni një nënfushë

 1. Shkoni te domains kategori
 2. zgjedh Domenet Addon mjet
 3. Vendosni emrin e nënfushës (për shembull: “blog”)
 4. Kliko krijoj buton

Si të krijoni një domen të ri alias

 1. Shkoni te domains kategori
 2. hapur emërtimet mjet
 3. Plotësoni emrin e domain
 4. Kliko Shto domen buton

Si të ridrejtoni një domain ose një faqe në internet

 1. Shkoni te domains kategori
 2. hapur përcjellëse mjet
 3. Zgjidhni një lloji i përcjelljes
  Permanent (301) – njofton shfletuesin e vizitorëve për të azhurnuar regjistrimet e tij
  E përkohshme (302) – nuk njofton faqeshënuesit e vizitorëve
 4. Zgjidhni një domen që doni të ridrejtoni
 5. Plotësoni URL-në ku dëshironi që ai domain të ridrejtohet
 6. Zgjidhni nëse dëshironi të ridrejtoni vizitorët që vijnë nga “www” ose pa të
 7. Zgjidhni kartolinën nëse dëshironi të ridrejtoni të gjithë skedarët nga një drejtori në të njëjtën skedar në drejtorinë e re
 8. Kliko shtoj buton

Email

cPanel Email
Nëse nuk keni pasur shumë përvojë në menaxhimin e faqeve të internetit dhe teknologjive në internet, me siguri po pyesni veten se si disa njerëz kishin adresa emaili të personalizuar në vend të atyre të njohura si Gmail. Pasi të keni domenin tuaj, do të jeni në gjendje të krijoni adresa të tilla emaili për veten tuaj. cPanel do t’ju ndihmojë shumë sepse këtu do të krijoni adresa me porosi në disa klikime të thjeshta përmes panelit.

Le të themi që ju dëshironi krijoni një adresë të re emaili për blogun tuaj në WordPress, ku njerëzit do të jenë në gjendje të lidhen me ju, dhe një adresë shtesë për secilin autor që punon në faqen tuaj. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të hapni mjetin nga cPanel dhe të shtoni llogari të reja. Ju duhet të zgjidhni formatin e adresave të postës elektronike dhe ju duhet të vendosni fjalëkalime. Vendosni nëse llogaritë e reja të postës elektronike do të jenë të pakufizuara ose shtoni kuota maksimale në secilën prej llogarive. Ndërsa kjo do të varet nga ju, gjithashtu do të varet nga plani i hostit që keni zgjedhur. Gjëja e mirë për të gjithë këtë është që cPanel do t’ju lidhë me një postë elektronike në internet, në të cilën menjëherë mund të hapni dhe kontrolloni emailet e reja.

Siç mund ta prisni, ky është vetëm fillimi. Nëse keni nevojë për më shumë punë rreth llogarive të postës elektronike, cPanel do t’ju lejojë të bëni shumë më tepër. Për shembull, lehtë mund të vendosni një sistemi i dërgimit kështu që postat elektronike nga një llogari specifike mund të përcillen automatikisht në një tjetër. Nëse nuk mund të hyni në emailin tuaj për ca kohë, si kur jeni në pushimet tuaja, do të keni mundësi të vendosni Përgjigjet automatike përmes një mjeti tjetër në cPanel.

Në varësi të hostit tuaj, këtu do të gjeni një Anti-spam mjet i cili do të luftojë spam edhe para se të marrë në kutinë tuaj. Nëse keni nevojë për më shumë fleksibilitet, Hyrja në MX do t’ju lejojë të ri-kontrolloni postën hyrëse të një domeni në një server të veçantë i cili mund të veprojë si një kopje rezervë.

Këtu krijoni filtra e-mail, importoni kontakte, krijoni lista të postimeve, menaxhoni enkriptime dhe shumë më tepër.

Si të krijoni një llogari të re me email

 1. Shkoni te Email kategori
 2. hapur Llogaritë e postës elektronike
 3. Plotësoni emrin e llogarisë (email) dhe fjalëkalimin
 4. Zgjidhni kuotën për llogari
 5. Kliko Krijo llogari buton

Si të qaseni në aplikacionin Webmail

Mund të hyni në aplikacionin tuaj të postës elektronike nga cPanel:

 1. Shko tek Email kategori
 2. Gjej Llogaritë e postës elektronike mjet dhe hapeni atë
 3. Shkoni poshtë dhe gjeni Qasja në Webmail lidhje
 4. Hyni me kredencialet tuaja

Ose ju drejtpërdrejt hyni në aplikacionin Webmail duke hapur https://yourdomain.com:2096

Si të shtoni llogarinë tuaj të re në një aplikacion desktop

Nëse dëshironi të merrni dhe dërgoni postë elektronike nga aplikacioni juaj i desktopit, do t’ju duhet ta konfiguroni si duhet. Për fat të mirë, ju duhet të dini vetëm një detaj në lidhje me emailin tuaj, dhe kjo është adresa e serverit të postës. Në shumicën e rasteve, serveri juaj i postës do të jetë mail.yourdomain.com, dhe do t’ju duhet emri juaj i plotë ([email protected]) dhe fjalëkalimi. Shtë një ide e mirë për të kontrolluar serverin tim Kërkon opsionin e autentifikimit. Nëse emaili juaj nuk lidhet me sukses, është e mundur që kompania pritëse të ndryshojë diçka, kështu që është më e mira për t’i pyetur ata për detaje ose kontrolloni emailin që keni marrë pasi të keni paguar për pritjen. Kompanitë pritëse janë zakonisht të hollësishme, kështu që do të keni të gjitha detajet e rëndësishme në email.

Si të përcillni emailet

 1. Shkoni te Email kategori
 2. hapur forwarders mjet
 3. Kliko Shtoni Forwarder
 4. Plotësoni adresën e postës elektronike për të dërguar dhe zgjedhur një domen
 5. Plotësoni adresën ku dëshironi të merrni email të dërguar ose të zgjidhni të hidhni email dhe t’i dërgoni një mesazh gabimi dërguesit
 6. Kliko Shtoni Forwarder

certifikatë lindjeje

Metrika cPanel

Pasi të filloni të merrni vizitat e para në faqen tuaj, do të duhet të filloni të analizoni të dhënat. Për fillestarët, do të dëshironi të mbani vëmendjen Bandwidth. Ky mjet i shkëlqyeshëm do t’ju tregojë përdorimin e brezit të faqes tuaj. Do të shihni grafikët dhe numrin që përfaqësojnë përdorimin e brezit, i cili do t’ju tregojë sasinë e të dhënave që transferohen në HTTP, IMAP, POP3, SMTP dhe FTP. Në varësi të planit tuaj të pritjes, ju mund të keni burime të kufizuara, kështu që do të jetë e rëndësishme që ju të dini statistikat. Nëse e arrini pragun në një plan të kufizuar, faqja juaj e internetit mund të ndalojë të shfaqet për një vizitor të ri. Sapo të ndodhë, me siguri do të thotë se është koha për një azhurnim pritës.

vizitorët funksioni do t’ju tregojë deri në 1.000 vizita të fundit në faqen tuaj. Awstats dhe Webalizer mjetet do t’ju tregojnë detaje rreth vizitorëve duke përdorur mjete vizuale, por nëse nuk keni nevojë për grafikë dhe një ndërfaqe të përdoruesit, a Qasja e papërpunuar mjet mund të eksportojë informacione për vizitorët tuaj në një skedar teksti të thjeshtë. Këto mjete mund të jenë një fillim i mirë për fillestarët, por nëse doni të vëzhgoni vizitorin tuaj në më shumë detaje, do të dëshironi të filloni të përdorni Google Analytics. Meqenëse mund të kesh Google Analytics shfaqet drejtpërdrejt në pultin e WordPress-it tuaj, nuk do të duhet të hyni në cPanel vetëm për këtë.

Pavarësisht sa provoni, gjithmonë do të ketë gabime në faqen tuaj. Me gabimet mjet, do të keni mundësi të shihni 300 gabimet e fundit të cilat mund të përfshijnë lidhje të prishura dhe skedarë që mungojnë. Ndërsa mjeti mund të jetë mjaft i dobishëm, ju mund të bëni shumë me plugin WordPress. Për shembull, ju mund të kontrolloni lidhjet e prishura automatikisht.

Në fund, mund të vendosni programe statistikash me Redaktori i metrics. Nëse ju lejohet ta bëni këtë (në varësi të privilegjave të serverit tuaj), do të jeni në gjendje të zgjidhni se cilat statistika dëshironi të shfaqen në mjetet e tjera të statistikave.

siguri

cPanel Security

Tashmë ju e dini që ju duhet të bëni gjithçka në fuqinë tuaj për ta bërë blogun tuaj të ri të sigurt. Ju nuk dëshironi që softverët keqdashës dhe hakerat të marrin dorën e tyre në faqen tuaj, kështu që do të duhet të kujdeseni për të. cPanel do t’ju lejojë të menaxhoni tuaj Keyselësat e Sigurt të Shellit (SSH). SSH është një protokoll rrjeti kriptografik për shërbimet e rrjetit që veprojnë me siguri mbi një rrjet të pasigurt. Mund të mësoni më shumë rreth kësaj në Faqet e Wikipedia.

Si të bllokoni adresat IP

Herët a vonë, do të bëheni një objektiv i sulmeve spam ose haker. Ata do të vazhdojnë të lënë komentet e padëshiruara në faqen tuaj WordPress ose madje do të përpiqen të futen vazhdimisht në pultin tuaj. Në atë rast, ju mund të dëshironi të bllokoni atë IP specifike. Reallyshtë me të vërtetë e thjeshtë të bllokosh çdo adresë IP nga hyrja në faqen tuaj:

 1. Shkoni te siguri kategori në cPanel
 2. hapur Bllokues IP mjet
 3. Shtoni adresën IP ose domenin që doni të bllokoni

Ju mund të përdorni ndonjë prej këtyre formateve për të bllokuar IP:

 • Adresa e vetme IP: 192.168.0.1
 • Gama: 192.168.0.1-192.168.0.40
 • Gama e nënkuptuar: 192.168.0.1-40
 • Formati CIDR: 192.168.0.1/32
 • Implikon 192. *. *. *

Konsideroni lidhjen e nxehtë si vjedhje të përmbajtjes dhe bandës. Nëse nuk e mbroni faqen tuaj, të gjithë në Internet do të jenë në gjendje të vjedhin nga tuaj dhe të lidhen direkt me skedarët tuaj. Kjo do të thotë që të gjithë mund të vjedhin skedarët tuaj dhe përveç kësaj, ata do të përdorin bandën tuaj! Për shembull, dikush mund të vjedh një imazh nga faqja juaj duke u lidhur direkt me të. Kjo metodë do të tregojë imazhin tuaj në faqen e tyre duke përdorur gjerësinë e bandës tuaj për të cilën paguani. Pra, si ta ndaloni lidhjen e nxehtë përmes cPanel?

 1. Shkoni te siguri kategori në cPanel dhe të hapur Mbrojtja e linjës së nxehtë mjet
 2. Klikoni në mundësoj buton
 3. Shtoni URL për të lejuar hyrjen
 4. Zgjidhni formatet që dëshironi të bllokoni qasjen e drejtpërdrejtë për (shembull: jpg, jpeg, gif, png, bmp)
 5. Klikoni në paraqes buton

Hotlinking mund të ngadalësojë faqen tuaj dhe në të vërtetë mund të humbni para nëse nuk veproni në të.

Si të aktivizoni mbrojtjen e lehave

Nëse jeni duke përdorur llogari WordPress për të lejuar përdoruesit e regjistruar të kenë qasje në një zonë specifike në faqen tuaj, do të dëshironi të mbroni gjithashtu faqen tuaj të internetit. Nëse e keni kufizuar disi qasjen (mbase keni dashur vetëm një numër specifik të përdoruesve të regjistrohen ose përdoruesit duhet të paguajnë për llogarinë), përdoruesit mund të ndajnë llogaritë e tyre për t’u lejuar të tjerëve të hyjnë në zonën e kufizuar të faqes tuaj. Ju mund ta parandaloni këtë duke aktivizuar Mbrojtjen e Leech:

 1. hapur Mbrojtja e lehave mjet nga siguri kategori
 2. Zgjidhni një dosje që dëshironi të mbroni
 3. Vendosni mbrojtjen duke zgjedhur si më poshtë:
  • Numri i hyrjeve për përdoruesin e lejuar në një periudhë 2-orëshe
  • URL për të ridrejtuar Përdoruesit e Leech te
  • Zgjidhni një adresë emaili ku dëshironi të merrni njoftime
  • Zgjidhni nëse doni të çaktivizoni llogaritë e kompromentuara
 4. Klikoni në mundësoj buton

Farë është ModSecurance dhe si ta aktivizoni atë për domenet tuaja

ModSecurance është një modul falas Apache i cili përdoret për të ndaluar sulmet e hakerave. Ky modul është në të vërtetë një grup rregullash; skanon kërkesa që vijnë në faqen tuaj dhe i kundërshton ato me rregullat. Nëse një kërkesë është e vlefshme, faqja e internetit do të funksionojë normalisht. Nëse kërkesa paraqet një kërcënim për faqen tuaj, ModSecurance do ta bllokojë atë.

Ne ju sugjerojmë të aktivizoni ModSecurance dhe ja si ta bëni atë:

 1. Shkoni te siguri kategori dhe mjet i hapur ModSecurance
 2. Gjeni domenin tuaj në listën e fushave të disponueshme
 3. Klikoni në buton

program

Softuer cPanel

Në varësi të kompanisë pritëse që po përdorni për faqen tuaj të internetit WordPress, do të ketë aplikime të ndryshme që ju presin nën kategorinë e Softuerit. Midis shumë softverëve CMS, forum dhe tregtisë elektronike që mund të instaloni, shumica e kompanive moderne të pritjes do të kenë WordPress në listë.

Si të instaloni WordPress duke përdorur Softaculous

 1. Shkoni te program kategori
 2. hapur Installer Softaculous Apps (ose gjeni widget e saj në fund të cPanel tuaj)
 3. zgjedh WordPress dhe klikoni në instaloj buton
 4. Plotësoni të gjithë informacionin e nevojshëm (domenin, direktorinë, emrin e përdoruesit të administratorit, emailin dhe fjalëkalimin)
 5. Kliko instaloj

Nëse informacioni i dhënë ishte i saktë, Instaluesi i Aplikimeve Softacoulus do të instalojë WordPress në drejtorinë e specifikuar dhe do të keni mundësinë të shihni instalimin tuaj të ri në listë. Ju keni mbaruar! Tani mund të vizitoni uebfaqen tuaj të re. Për të arritur në pult, do të duhet të futeni në faqen tuaj të re duke lundruar te www.yourdomain.com/wp-login. Këtu duhet të vendosni emrin e përdoruesit të administratorit dhe fjalëkalimin që keni përdorur gjatë procesit të instalimit dhe më në fund mund të filloni të punoni në faqen tuaj WP.

preferencat

Preferencat cPanel

Preferencat lidhen drejtpërdrejt me llogarinë tuaj cPanel. Këtu mund të menaxhoni llogaritë tuaja dhe të përdoruesve të tjerë, të ndryshoni gjuhën e cPanel tuaj dhe të modifikoni informacionin e kontaktit.

Si të ndryshoni fjalëkalimin tuaj cPanel

Krijimi i një fjalëkalimi të mirë dhe të fortë për cPanel tuaj është e domosdoshme. Siç mund ta shihni nga ky artikull, cPanel është një vend ku ju kontrolloni faqen e internetit dhe serverin tuaj në shumë detaje. Ju mund të imagjinoni vetëm se çfarë do të ndodhte nëse llogaria juaj cPanel do të komprometohej. Para se të vazhdoni të punoni për ndonjë gjë më tej, sigurohuni që të ndryshoni fjalëkalimin tuaj:

 1. Shko tek preferencat kategorinë dhe zgjedh Fjalëkalimi dhe siguria mjet
 2. Shkruani fjalëkalimin tuaj të vjetër
 3. Shtypni fjalëkalimin tuaj të ri dhe sigurohuni që është i fortë (mund të përdorni gjeneratorin e fjalëkalimeve këtu në vend që të dërgoni fjalëkalimin në palestër)
 4. Klikoni në Ndryshoni tani fjalëkalimin tuaj! buton

Nëse serveri juaj nuk ka një çertifikatë SSL të nënshkruar nga një autoritet i njohur dhe ju jeni duke përdorur Windows Vista, 7 ose 8 përmes tekstit të qartë / lidhje të pakriptuar, do të duhet të aktivizoni Autentifikimi i Diges.

Si të ndryshoni gjuhën e cPanel

Në rastet më të zakonshme, cPanel juaj do të vendoset në anglisht. Nëse dëshironi ta përdorni në ndonjë gjuhë tjetër, mund ta ndryshoni shpejt përmes preferencave:

 1. Shkoni te preferencat kategorinë dhe zgjedh Ndryshoni gjuhën mjet
 2. Zgjidhni një gjuhë nga lista
 3. Kliko ndryshim buton

Si të ndryshoni informacionin e kontaktit

 1. Shkoni te preferencat kategorinë dhe zgjedh Informacione për kontaktin mjet
 2. Vendosni adresat e postës elektronike ku dëshironi të merrni njoftime
 3. Kontrolloni dhe çinstaloni njoftimet që dëshironi të merrni
 4. Kliko Save buton

Si të shtoni një përdorues të ri

 1. Shkoni te preferencat kategori
 2. hapur Menaxheri i përdoruesit mjet
 3. Kliko Shtoni përdoruesin buton
 4. Plotësoni të gjitha detajet në lidhje me përdoruesin e ri
 5. Kliko krijoj buton
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map