Πώς να μετακινήσετε το ιστολόγιό σας από κινητό τύπο και TypePad στο WordPress

Κινητός τύπος και TypePad στο WordPress


Πριν υπήρχε το WordPress, άλλα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις επιλογές τους στο blog. Το Movable Type και το TypePad ήταν ένα από τα πρώτα που προσπάθησαν να τραβήξουν την προσοχή των επίδοξων bloggers.

Και ακόμη και όταν το WordPress μπήκε στο παιχνίδι, αυτά τα δύο (τεχνικά τρία, αλλά το καταλαβαίνουν αυτό Κινητικός ΤΥΠΟΣ και ΠληκτρολογήστεPad τρέχει στον ίδιο κώδικα) δεν ήταν τόσο διαφορετικοί. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια σχεδόν είκοσι ετών, το WordPress εξακολούθησε να εξελίσσεται και να αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται το blogging και ακόμη και ολόκληρο τον κόσμο του σχεδιασμού ιστοσελίδων.

αρχική σελίδα movabletype

Το WordPress άρχισε να συσσωρεύει εκατομμύρια χρήστες και ακόμη περισσότερους ιστότοπους που υποστηρίζονται από το πλέον δημοφιλές σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Τα πρόσθετα και τα θέματα έγιναν κάτι που οι περισσότεροι άπειροι χρήστες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν και το blogging και ο σχεδιασμός ιστοσελίδων έγιναν κάτι που όλοι μπορούν να προσπαθήσουν να κάνουν.

Δυστυχώς, το Movable Type και το TypePad δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν την επιτυχία του WordPress και οι διαφορές είναι πλέον τεράστιες. Έτσι, εάν εξακολουθείτε να έχετε ένα ιστολόγιο που υποστηρίζεται από το Movable Type και το TypePad, είναι πιθανό να θέλετε να τα μεταφέρετε σε ένα αυτο-φιλοξενούμενο blog WordPress.

Γιατί θα θέλατε να μετακινήσετε το Movable Type και το TypePad στο WordPress?

αρχική σελίδα πληκτρολογίου

Με απλά λόγια, τα κινητά Type και TypePad είναι κάτι του παρελθόντος. Τα συστήματα δεν θα μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό που είχε θέσει μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα όπως το WordPress. Όπου οι προγραμματιστές του WordPress μπόρεσαν να αναπτύξουν προσθήκες και θέματα για όλους, το Movable Type και το TypePad κολλήθηκαν.

Επομένως, εάν θέλετε να ενημερώσετε το ιστολόγιο κινητού τύπου / TypePad και να εισαγάγετε νέες δυνατότητες, θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να χειριστείτε τον κώδικα. Εάν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε ένα από τα πρόσθετα, θα πρέπει να γνωρίζετε τι κάνετε και πώς να το εγκαταστήσετε. Το πρόβλημα είναι ότι το Movable Type και το TypePad δεν συνοδεύονται από πρόγραμμα εγκατάστασης, επομένως κάθε plugin έχει τους δικούς του κανόνες εγκατάστασης.

Επίσης, η προσαρμογή είναι περιορισμένη. Εάν δεν θέλετε να κωδικοποιήσετε το επιθυμητό θέμα, μπορείτε να ξεχάσετε να αποκτήσετε ένα όμορφα σχεδιασμένο ιστολόγιο όπου, από την άλλη πλευρά, το WordPress σας παρέχει σχεδόν απεριόριστες επιλογές. Γι ‘αυτό ακόμα και αν έχετε ιστολόγιο στο Κινητό τύπο ή στο TypePad, Προτείνω να μεταφέρετε τα πάντα σε ένα αυτο-φιλοξενούμενο WordPress όπου μπορείτε να έχετε τον πλήρη έλεγχο του ιστότοπού σας

Πώς να μετακινήσετε το κινητό και TypePad στο WordPress

Εάν διαβάζετε αυτόν τον οδηγό, είμαι βέβαιος ότι έχετε τους λόγους για τη μεταφορά εκτός από αυτό που μόλις έγραψα και έχετε καταλάβει προφανώς πόσο ισχυρό είναι το WordPress. Επομένως, χωρίς άλλη καθυστέρηση, επιτρέψτε μου να σας δείξω πώς να κάνετε τη μεταφορά.

1. Προετοιμάστε το περιβάλλον του WordPress

Το να έχετε τον δικό σας ιστότοπο WordPress είναι ο τρόπος να πάτε, αλλά με περισσότερη δύναμη έρχεται μεγαλύτερη ευθύνη. Και μπορείτε να το αισθανθείτε αυτό στο πρώτο βήμα όπου πρέπει να βρείτε τη δική σας φιλοξενία.

Για να εγκαταστήσετε το WordPress, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που θα χειρίζεται το WordPress και ό, τι συνοδεύει. Εάν ξεκινήσετε το Googling για εταιρείες φιλοξενίας WordPress, θα συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε. Αλλά επιτρέψτε μου να σας βοηθήσω, λέγοντας ότι το Bluehost είναι η πρώτη μου επιλογή όσον αφορά τη φιλοξενία WordPress.

Αυτή η εταιρεία φιλοξενίας είναι μια από τις πιο γνωστές στον τομέα του blogging και είναι στην πραγματικότητα μία από τις λίγες επίσημες συνιστώμενες από WordPress.org, που είναι μια τεράστια συμφωνία!

WordPress Bluehost

Όχι μόνο έχετε την καλύτερη εξυπηρέτηση, αλλά μπορείτε να ρυθμίσετε τα πάντα με λίγα απλά βήματα. Ακόμα κι αν αυτή είναι η πρώτη φορά που παραβιάζετε εταιρείες φιλοξενίας, μην ανησυχείτε. Θα σας δείξω πώς να ρυθμίσετε τα πάντα σε τρία απλά βήματα:

Βήμα 1

Επισκεφτείτε το Bluehost, όπου θα βρείτε το κουμπί “Ξεκινήστε τώρα”. Κάντε κλικ στο κουμπί για να συνεχίσετε.

bluehost

Βήμα 2

Θα πρέπει να μπορείτε να δείτε μερικά σχέδια φιλοξενίας σε αυτήν την οθόνη. Αν δεν γνωρίζετε ακριβώς τι χρειάζεστε από μια εταιρεία φιλοξενίας, προτείνω να επιλέξετε το Βασικό που σας δίνει όλα όσα χρειάζεστε για το ιστολόγιό σας.

αλλαγή προγράμματος φιλοξενίας

Βήμα 3

Εκτός αν έχετε ήδη έναν προσαρμοσμένο τομέα, μπορείτε να καταχωρήσετε έναν νέο εδώ. Πληκτρολογήστε οτιδήποτε θέλετε και το Bluehost θα πει εάν ο τομέας είναι διαθέσιμος και η τιμή του. Η απόκτηση αυτού του τέλειου ονόματος τομέα δεν είναι εύκολη υπόθεση, οπότε αφιερώστε χρόνο και επιλέξτε σοφά.

όνομα τομέα

Υπάρχει ένα ακόμη πράγμα που μου αρέσει για το Bluehost. Μόλις τελειώσετε με τη ρύθμιση του λογαριασμού σας, χρειάζεται κυριολεκτικά μερικά βήματα για την εγκατάσταση του WordPress. Παρόλο που το WordPress δεν ήταν ποτέ δύσκολο να εγκατασταθεί, θυμάμαι ότι πριν από λίγα χρόνια έπρεπε να χειριστώ διακομιστές FTP και βάσεις δεδομένων για να ξεκινήσω. Αυτό είναι πλέον παρελθόν και μπορείτε να ξεχάσετε να κάνετε οτιδήποτε χειροκίνητα. Απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες και με λίγα μόνο κλικ, θα έχετε εγκατεστημένη την παρουσία WordPress και έτοιμη για το επόμενο βήμα.

2. Εξαγωγή κινητού τύπου ή TypePad

Δεδομένου ότι το Movable Type και το TypePad δημιουργούνται από την ίδια εταιρεία, τρέχουν επίσης σχεδόν στο ίδιο πλαίσιο εργασίας που σημαίνει ότι εκτός από άλλα πράγματα, η εξαγωγή περιεχομένου είναι σχεδόν η ίδια:

 1. Μεταβείτε στο ιστολόγιο κινητού τύπου ή τύπου
 2. Σύνδεση
 3. Μεταβείτε στα Ιστολόγια -> Ρυθμίσεις -> Εισαγωγή / Εξαγωγή
 4. Κάντε κλικ στο κουμπί Εξαγωγή και περιμένετε να γεμίσει η γραμμή προόδου
 5. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο λήψης
 6. Αποθηκεύστε το αρχείο που δημιουργήθηκε από το εργαλείο εξαγωγής στην επιφάνεια εργασίας σας

Εξαγωγή κινητού τύπου

3. Εισαγωγή στο WordPress

Ευτυχώς, το WordPress διαθέτει εγγενή υποστήριξη για την εισαγωγή κινητού τύπου και TypePad στο δικό του σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι χωρίς να χρειάζεται να χειρίζεστε εφαρμογές τρίτων, μπορείτε να εισαγάγετε τα πάντα με μερικά κλικ του ποντικιού:

 1. Μεταβείτε στα Εργαλεία -> Εισαγωγή
 2. Βρείτε “Κινητός τύπος και πληκτρολόγιο” στη λίστα
 3. Εγκαταστήστε και εκτελέστε το εργαλείο εισαγωγής
 4. Κάντε κλικ στο κουμπί “Επιλογή αρχείου”
 5. Επιλέξτε το αρχείο που εξήγατε προηγουμένως
 6. Κάντε κλικ στο κουμπί “Μεταφόρτωση αρχείου και εισαγωγή”

Εισαγωγή κινητού τύπου και TypePad

Ανάλογα με το μέγεθος του ιστολογίου σας που είναι τώρα παλιό, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να ολοκληρωθούν τα πάντα. Μόλις τελειώσετε, πρέπει απλώς να αντιστοιχίσετε τον συγγραφέα. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρέχοντα συντάκτη εάν είστε ο κάτοχος όλων των δημοσιεύσεων. Σε περίπτωση που πρέπει να εκχωρήσετε πολλούς συντάκτες, μπορείτε να δημιουργήσετε νέους εδώ και να τους εκχωρήσετε σε αναρτήσεις.

Ωστόσο, εάν ξεχάσετε να το κάνετε ή αλλάξετε γνώμη για τα ονόματα του συγγραφέα, μην ανησυχείτε γιατί μπορείτε πάντα να επεξεργαστείτε τις εισαγόμενες αναρτήσεις, να αλλάξετε συγγραφείς και να κάνετε ό, τι θέλετε. Αυτό είναι ένα άλλο σπουδαίο πράγμα για το WordPress, το οποίο σας επιτρέπει να χειρίζεστε το ιστολόγιό σας με τον τρόπο που θέλετε.

4. Ελέγξτε με μη αυτόματο τρόπο το περιεχόμενο

Θεωρητικά, όλα πρέπει να είναι εντάξει και τα άρθρα σας θα έπρεπε να έχουν εισαχθεί σωστά στο WordPress. Ωστόσο, προτείνω να ελέγξετε το περιεχόμενο με μη αυτόματο τρόπο.

Ελέγξτε τις δημοσιεύσεις

Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να ανοίξετε αναρτήσεις -> Όλες οι αναρτήσεις και να ελέγξετε αν όλα τα άρθρα σας είναι πλέον διαθέσιμα στο WordPress. Μη διστάσετε να ανοίξετε οποιαδήποτε από τις δημοσιεύσεις, να τις επεξεργαστείτε και να δείτε αν όλα φαίνονται εντάξει.

5. Τι γίνεται με τις εικόνες?

Εάν ανοίξατε οποιαδήποτε από τις αναρτήσεις σας που περιείχε εικόνες, θα χαρούσατε να δείτε ότι όλες οι εικόνες φορτώνονται σωστά. Δυστυχώς, αυτό δεν σημαίνει ότι οι εικόνες έχουν εισαχθεί σωστά. Για να σας πω την αλήθεια – οι εικόνες δεν έχουν εισαχθεί.

Τα κινητά Type και TypePad εξάγουν μόνο αρχεία κειμένου (θυμηθείτε ότι ένα αρχείο που κατεβάσατε και στη συνέχεια εισαγάγατε μέσω του εργαλείου εισαγωγής). Ενώ το αρχείο κειμένου δεν περιέχει εικόνες, παρέχει τον κώδικα HTML, ο οποίος λέει στο WordPress πού βρίσκονται οι εικόνες. Λοιπόν, οι εικόνες εξακολουθούν να φορτώνονται από τα παλιά άρθρα που μπορούν να κινηθούν Type / TypePad.

Για να το διορθώσετε, θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός δωρεάν πρόσθετου WordPress.

 1. Πλοηγηθείτε στις προσθήκες -> Προσθήκη νέου
 2. Αναζήτηση για αυτόματη μεταφόρτωση εικόνων
 3. Εγκατάσταση και ενεργοποίηση της προσθήκης

Αυτόματη μεταφόρτωση εικόνων

Εάν αυτή είναι η πρώτη σας προσθήκη WordPress, θα χαρείτε να ξέρετε ότι δεν υπάρχει εγκατάσταση. Αφού το εγκαταστήσετε, όλα λειτουργούν αυτόματα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε μια ανάρτηση και να την αποθηκεύσετε. Δεν χρειάζεται καν να κάνετε αλλαγές. παράξενο, σωστά?

Η προσθήκη ενεργοποιείται από αυτήν την ενέργεια και αυτό που κάνει είναι η αναζήτηση οποιουδήποτε κώδικα HTML που περιέχει εικόνες. Μόλις βρεθεί, το πρόσθετο κατεβάζει την εικόνα από την πηγή και τη μεταφορτώνει αυτόματα στη Βιβλιοθήκη πολυμέσων του WordPress και την τοποθετεί στην ανάρτηση στο ίδιο μέρος. Αυτό είναι τόσο εύκολο να το κάνω και μου αρέσει να χρησιμοποιώ την προσθήκη κατά τη μεταφορά ιστολογίων.

Οι πιθανότητες είναι ότι έχετε δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες αναρτήσεις ιστολογίου που έχετε εισαγάγει. Έτσι, αντί να κάνετε κλικ ένα προς ένα, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις εικόνες μαζικά:

 1. Άνοιγμα δημοσιεύσεων -> Όλες οι αναρτήσεις
 2. Επιλέξτε όλες τις δημοσιεύσεις
 3. Ορίστε την επιλογή Επεξεργασία
 4. Κάντε κλικ στο Εφαρμογή
 5. Όταν εμφανιστεί η νέα οθόνη, κάντε κλικ στο κουμπί “Ενημέρωση”

Μόλις το κάνετε αυτό, το WordPress θα αντιμετωπίζει ταυτόχρονα όλες τις επιλεγμένες αναρτήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι όλες θα αποθηκευτούν και η προσθήκη θα είναι σε θέση να λειτουργήσει, δηλαδή να αντικαταστήσει όλες τις εικόνες.

6. Ανακατευθύνετε τις παλιές διευθύνσεις URL στις νέες

Δεδομένου ότι έχετε μετεγκατασταθεί από το παλιό ιστολόγιό σας με δυνατότητα κινητού τύπου ή TypePad, αυτό σημαίνει πιθανώς ότι το έχετε κάνει για κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτό, πάλι, σημαίνει ότι έχετε δημιουργήσει κάποια αναγνωσιμότητα και ότι το ιστολόγιό σας έχει ευρετηριαστεί από την Google. Για να μην χάσετε κανένα κοινό, θα ήταν μια έξυπνη ιδέα να χειριστείτε τους μόνιμους συνδέσμους. Με αυτόν τον τρόπο, όποιος κάνει κλικ στον παλιό σύνδεσμο θα καταλήξει στη σωστή ανάρτηση.

 1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις -> Μόνιμοι σύνδεσμοι
 2. Επιλέξτε “Προσαρμοσμένη δομή”
 3. Αντιγράψτε το στο πεδίο: /%year%/%monthnum%/%postname%.html
 4. Κάντε κλικ στο κουμπί “Αποθήκευση αλλαγών”

7. Προσαρμόστε το νέο σας blog

Εάν ακολουθήσατε ολόκληρο τον οδηγό, πιθανότατα έχετε συνειδητοποιήσει πόσο εύκολο είναι όλα. Τώρα το διασκεδαστικό μέρος ξεκινά από όπου μπορείτε να επιλέξετε θέμα WordPress και εγκαταστήστε νέες προσθήκες.

Εκτός από την προσαρμογή της εμφάνισης του νέου σας ιστολογίου WordPress, μην ξεχάσετε να το ασφαλίσετε και να το διατηρείτε τακτικά.

Συχνές ερωτήσεις

Πόσος χρόνος χρειάζεται για τη μετεγκατάσταση του Movable Type / TypePad στο WordPress?

Ακόμα κι αν έχετε χιλιάδες άρθρα, ολόκληρη η μεταφορά διαρκεί περίπου μία ώρα. Και αυτή είναι η περίπτωση μόνο εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που εργάζεστε με το WordPress. Εάν είστε εξοικειωμένοι με την πλατφόρμα, το όλο πράγμα μπορεί να γίνει ακόμη λιγότερο χρόνο. 

Ωστόσο, αυτό που χρειάζεται χρόνο είναι να δημιουργήσετε το νέο σας ιστολόγιο WordPress και να το προσαρμόσετε, κάτι που μπορεί να χρειαστεί μέρες, αν όχι εβδομάδες, για να γίνει σωστά.

Μπορώ να διαγράψω το παλιό μου blog TypePad / Movable Type κατά τη μεταφορά?

Για να βεβαιωθείτε ότι όλα μεταφέρονται σωστά (περιεχόμενο και εικόνες), προτείνω ανεπιφύλακτα να μην διαγράψετε το παλιό ιστολόγιο μέχρι να γίνουν όλα. Μόλις είστε βέβαιοι ότι ολόκληρο το περιεχόμενο μεταφέρεται με ασφάλεια στο νέο σας ιστολόγιο WordPress, μπορείτε να διαγράψετε το παλιό.

Πώς μπορώ να εισαγάγω το στυλ του ιστολογίου μου Κινητού τύπου ή TypePad?

Δυστυχώς, δεν είναι δυνατή η εισαγωγή του στυλ. Υπάρχουν δύο επιλογές που έχετε μετά την εισαγωγή του περιεχομένου. Μπορείτε είτε να αναζητήσετε ένα νέο θέμα WordPress που μπορείτε να προσαρμόσετε στις προτιμήσεις σας και να το κάνετε παρόμοιο με το παλιό σας ιστολόγιο.

Η άλλη επιλογή είναι η μη αυτόματη κωδικοποίηση του προτύπου που χρησιμοποιούσατε στο Movable Type / TypePad. Σε αυτήν την περίπτωση, λάβετε υπόψη ότι πρόκειται να πάρετε ένα τεράστιο δάγκωμα που απαιτεί δεξιότητες και γνώσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων. Και ακόμη και αν προσλάβετε έναν ειδικό, αυτό μπορεί να καταλήξει σε μια τεράστια προσπάθεια, η οποία μεταφράζεται επίσης σε μια ακριβή περιπέτεια.

συμπέρασμα

Αν και το Movable Type και το TypePad ήταν τρομεροί ανταγωνιστές του WordPress στην ιστορία, σήμερα είναι μια διαφορετική ιστορία. Εάν ενδιαφέρεστε για το ιστολόγιό σας και θέλετε να συνεχίσετε να αυξάνετε το κοινό, θα πρέπει να μεταφέρετε τον ιστότοπό σας στο WordPress.

Όπως θα μπορούσατε να δείτε από αυτό το άρθρο, η διαδικασία μετανάστευσης είναι αρκετά απλή. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν χρειάζεται να μεταφέρετε τα πάντα. Εστιάστε λοιπόν στη μετακίνηση του γραπτού περιεχομένου και των εικόνων και αφιερώστε το χρόνο σας στην οικοδόμηση ενός νέου περιβάλλοντος στο WordPress – θα αποδώσει νωρίτερα από ό, τι νομίζετε, καθώς θα έχετε ένα σύγχρονο blog που θα αρέσει σε όλους.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked