Πώς να μετακινήσετε το ιστολόγιό σας από το Tumblr στο WordPress

Πώς να μετακινήσετε το ιστολόγιό σας από το Tumblr στο WordPress


Στον σύγχρονο κόσμο, η έναρξη ενός προσωπικού ιστολογίου ή ενός απλού ιστότοπου είναι πολύ εύκολη. Δεν υπάρχει ανάγκη κωδικοποίησης και στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να έχετε εμπειρία με την ανάπτυξη ιστού. Χρειάζεστε απλώς τη θέληση για να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο και λίγη περιήγηση για να βρείτε την πλατφόρμα που θα θέλατε και θέλετε να χρησιμοποιήσετε για μήνες και ελπίζω χρόνια της καριέρας σας στο blogging.

Μία από αυτές τις πλατφόρμες που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε το πρώτο σας ιστολόγιο είναι Tumblr. Ήταν πολύ δημοφιλές από τις πρώτες μέρες που ιδρύθηκε το 2007. Είτε θέλετε να ξεκινήσετε ένα προσωπικό ημερολόγιο και να το διατηρήσετε ιδιωτικό είτε να γράψετε ένα blog που θα μπορούσατε να μοιραστείτε με τους φίλους σας, ο Tumblr ήταν εκεί για να σας βοηθήσει. Εξακολουθεί να είναι, μην μας κάνετε λάθος, αλλά ο Tumblr απλά δεν μπορεί να συγκριθεί με το WordPress όταν πρόκειται για πολλές πτυχές του blogging.

Εάν εξακολουθείτε να έχετε ένα ιστολόγιο Tumblr, το οποίο θα θέλατε να μετακινήσετε στο WordPress, μην ανησυχείτε. Υπάρχει μια λύση. και παρόλο που δεν θα μπορείτε να μετακινήσετε τα πάντα με ένα μόνο κλικ ενός κουμπιού, με τη βοήθειά μας θα είστε σε θέση να ολοκληρώσετε ολόκληρη τη μεταφορά χωρίς προβλήματα. Μόλις ολοκληρώσετε το τελευταίο βήμα, το ιστολόγιό σας θα χειριστεί το WordPress και τελικά θα χρησιμοποιήσετε όλα τα προνόμια του WordPress που χρειάζονται περίπου 60% του μεριδίου αγοράς CMS.

Γιατί πρέπει να μεταφέρω το blog μου από το Tumblr στο WordPress?

Το Tumblr είναι μια εκπληκτική πλατφόρμα για ένα απλό blogger. Εάν θέλετε μόνο να γράψετε μια ανάρτηση εδώ και εκεί χωρίς προσδοκίες σχετικά με την προσαρμογή, τη δημοτικότητα και τη δημιουργία εσόδων του ιστολογίου σας, στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να κάνετε τη μετάβαση. Το Tumblr φαίνεται σίγουρα ωραίο και σας συνδέει άμεσα με άλλους bloggers που μπορούν να σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε νέους ανθρώπους. Αλλά αν έχετε σκεφτεί να είστε πιο σοβαροί με το ιστολόγιό σας, το WordPress είναι ο τρόπος να πάτε.

Για αρχάριους, όταν μιλάμε WordPress.org, Είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα που σας επιτρέπει να ελέγχετε ολόκληρο το ιστολόγιο. Μόλις έχετε ένα blog στο WordPress, γίνεστε αυτόματα ο ιδιοκτήτης του. Δυστυχώς, με τον Tumblr, αυτό δεν ισχύει. Το Tumblr ανήκει στην Yahoo, οπότε στο χειρότερο σενάριο, αν η εταιρεία αποφασίσει να κλείσει την πλατφόρμα αύριο, μπορείτε να κάνετε αντίο στο blog σας.

Αν προχωρήσουμε, το WordPress επιτρέπει πολύ περισσότερες επιλογές προσαρμογής από το Tumblr. Αντί για απλές αλλαγές χρώματος και θέματος, το WordPress σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε περισσότερα από 50.000 πρόσθετα (δωρεάν και premium που μπορούν να κάνουν θαύματα εάν τα χρησιμοποιείτε με σύνεση) και επίσης δεκάδες χιλιάδες θέματα που μπορείτε να προσαρμόσετε στις ανάγκες σας. Και αν αποφασίσετε να μάθετε περισσότερα (ή να προσλάβετε έναν επαγγελματία που μπορεί να κωδικοποιήσει τις δυνατότητες για εσάς), δεν υπάρχει σχεδόν κανένα όριο στην πλατφόρμα.

Έχουμε ήδη γράψει για τις διαφορές μεταξύ του WordPress και του Tumblr, οπότε δεν θα αναφερθούμε σε πολλές λεπτομέρειες αυτή τη φορά.

Προετοιμάστε τα πάντα για τη μεταφορά

Πριν προχωρήσουμε στην ίδια τη μεταφορά, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν ιστότοπο WordPress έτοιμο για τη μετάβαση.

Για αρχάριους, θα πρέπει να έχετε μια υπηρεσία φιλοξενίας όπου θα εγκαταστήσετε το WordPress. Όσον αφορά τη φιλοξενία ενός ιστότοπου WordPress, συνιστούμε πάντα το Bluehost – μία από τις σπάνιες υπηρεσίες φιλοξενίας που προτείνει το ίδιο το WordPress. Μπορείτε να ξεκινήσετε το νέο σας αυτο-φιλοξενούμενο ιστολόγιο για μόλις 2,75 $ το μήνα.

αρχική σελίδα bluehost

Μόλις επιλέξετε ένα πακέτο και λάβετε ένα όνομα τομέα, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το WordPress. Άτομα που προσπάθησαν να εγκαταστήσουν το WordPress χειροκίνητα πριν από χρόνια χωρίς τεχνικές γνώσεις μπορεί να φοβούνται αυτό το βήμα, αλλά η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν το κάνει πλέον χειροκίνητα. Η Bluehost έχει ετοιμάσει τα πάντα για εσάς, ώστε να μπορείτε να εγκαταστήσετε τη δημοφιλή πλατφόρμα στον ιστότοπό σας με ένα μόνο κλικ ενός κουμπιού!

Μετακινήστε το ιστολόγιό σας από το Tumblr στο WordPress

Εάν έχετε προετοιμάσει τα πάντα, είστε τελικά έτοιμοι για τη μεταφορά. Θα σας δείξουμε πώς να μεταφέρετε τα πάντα βήμα προς βήμα. αν και δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε σε μόλις πέντε λεπτά, η διαδικασία είναι σχετικά απλή, οπότε τυλίξτε τα μανίκια σας, πιάστε ένα φλιτζάνι καφέ ή τη νέα εισαγόμενη μπύρα βιοτεχνίας που θα απολαύσετε και κάντε κλικ μακριά.

 1. Μεταβείτε στη νέα τοποθεσία WordPress και συνδεθείτε
 2. Από την κύρια οθόνη (το ταμπλό), μεταβείτε στο Εργαλεία -> Εισαγωγή
 3. Βρείτε το Tumblr στο κάτω μέρος της λίστας
 4. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο Εγκατάσταση τώρα κάτω από την λίστα Tumblr
 5. Μόλις εγκατασταθεί, κάντε κλικ στο σύνδεσμο “Εκτέλεση εισαγωγέα”

Εγκατάσταση εργαλείου εισαγωγής Tumblr

Όπως μπορείτε να δείτε στην περιγραφή, αυτό το εργαλείο εισαγωγής σάς επιτρέπει να εισάγετε όλα τα άρθρα σας (αναρτήσεις), πρόχειρα που έχετε αποθηκεύσει μέχρι τώρα, όλες τις σελίδες και ακόμη και τα αρχεία πολυμέσων από τον λογαριασμό σας στο Tumblr.

Δημιουργήστε μια εφαρμογή Tumblr

Για να συνδέσετε τον λογαριασμό σας στο Tumblr με τον νέο ιστότοπο, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια εφαρμογή που θα κάνει την πραγματική μεταφορά για εσάς (εμπιστευτείτε μας. Είναι πολύ πιο εύκολο να καταχωρίσετε την εφαρμογή από τη μη αυτόματη μεταφορά).

 1. Επίσκεψη https://www.tumblr.com/oauth/apps
 2. Κάντε κλικ στο μπλε κουμπί “Αποδοχή” για να συνεχίσετε
 3. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Tumblr (εκτός εάν είστε ήδη συνδεδεμένοι)
 4. Κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί «Εγγραφή εφαρμογής»
 5. Συμπληρώστε το “Όνομα εφαρμογής”, “Ιστότοπος εφαρμογής”, “Περιγραφή εφαρμογής” και “Προεπιλεγμένη διεύθυνση URL επιστροφής κλήσης”. Μπορείτε να αφήσετε τα υπόλοιπα πεδία
 6. Για τα πεδία “Ιστότοπος εφαρμογής” και “Προεπιλεγμένη διεύθυνση URL επιστροφής κλήσης”, τοποθετήστε τη διεύθυνση URL του νέου σας ιστότοπου. Εάν δεν είστε σίγουροι, απλώς ελέγξτε τη διεύθυνση URL στην περιγραφή του εργαλείου εισαγωγής που αντιγράφετε

Εγγραφή Tumblr App

 1. Κάντε κύλιση πίσω στο κάτω μέρος της σελίδας, επιβεβαιώστε ότι δεν είστε ρομπότ και κάντε κλικ στο “Εγγραφή”
 2. Αντιγράψτε και επικολλήστε το “Κλειδί καταναλωτή OAuth” και το “Μυστικό κλειδί” στα πεδία του εργαλείου εισαγωγής

Μυστικά κλειδιά του εργαλείου εισαγωγής Tumblr

Μόλις αντιγράψετε και τα δύο κλειδιά στον εισαγωγέα στον νέο ιστότοπό σας στο WordPress, τα εργαλεία εισαγωγής θα σας ειδοποιήσουν ότι όλα είναι εντάξει. Σε περίπτωση που λάβετε σφάλμα, ελέγξτε ξανά τα κλειδιά.

Εξουσιοδοτήστε την εφαρμογή Tumblr

Στην ίδια οθόνη, θα πρέπει να εξουσιοδοτήσετε την εφαρμογή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο. Μετά από αυτό, απλώς επιβεβαιώστε την πρόσβαση κάνοντας κλικ στο πράσινο κουμπί “Να επιτρέπεται”.

Να επιτρέπεται η εφαρμογή Tumblr

Λάβετε υπόψη ότι οι νέες εφαρμογές έχουν όριο 1.000 αιτήσεων ανά ώρα (και 5.000 αιτήσεις ανά ημέρα). Ακριβώς σε περίπτωση που είχατε ένα τεράστιο ιστολόγιο στο Tumblr και χρειάζεστε περισσότερα από αυτό, είναι δυνατόν να ζητήσετε κατάργηση ορίου μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγγραφής.

Εάν η σύνδεση ήταν επιτυχής, θα πρέπει να μπορείτε να δείτε το ιστολόγιό σας Tumblr στο εργαλείο εισαγωγής WordPress. Κάντε κλικ στο κουμπί “Εισαγωγή αυτού του ιστολογίου” (στην άκρη δεξιά) και περιμένετε να ολοκληρωθεί η μεταφορά.

Εισαγωγή ιστολογίου από το Tumblr στο WordPress

Λάβετε υπόψη ότι η ταχύτητα της μεταφοράς εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το μέγεθος του ιστολογίου σας, γι ‘αυτό να έχετε υπομονή και αφήστε το εργαλείο να κάνει τη μαγεία του. Απλά πάρτε μερικές γουλιές περισσότερο ενώ περιμένετε και μην συνθλίβετε το πληκτρολόγιο εάν τα πράγματα πάνε αργά (θα χρειαστείτε το πληκτρολόγιο για να συνεχίσετε τη μεταφορά).

Το εργαλείο εισαγωγής θα σας ειδοποιήσει μόλις τελειώσει και θα δείτε τα αποτελέσματα στην ίδια σελίδα (Εισαγόμενες αναρτήσεις, Εισαγωγή προχείρων και Εισαγόμενες σελίδες).

Μη διστάσετε να ανοίξετε αναρτήσεις -> Όλες οι αναρτήσεις στον πίνακα ελέγχου του WordPress, επίσης, για να δείτε εάν έχουν εισαχθεί οι αναρτήσεις και πώς μοιάζουν. Τώρα μπορείτε να τις αναλάβετε, να επεξεργαστείτε, να προσθέσετε επιλεγμένες εικόνες ή να κάνετε οτιδήποτε θέλετε.

Ανακατεύθυνση επισκεπτών από το Tumblr στο WordPress

Εάν έχετε ένα επιτυχημένο blog στο Tumblr, είναι φυσικό να θέλετε να διατηρήσετε το κοινό. Έτσι, τώρα που έχετε τα πάντα στο νέο blog του WordPress, σας προτείνουμε να ανακατευθύνετε τους επισκέπτες από το Tumblr στο WordPress.

 1. Μεταβείτε στη σελίδα Ρυθμίσεις Tumblr
 2. Ρυθμίσεις Tumblr

 3. Επιλέξτε το όνομα του ιστολογίου σας
 4. Όνομα ιστολογίου ρυθμίσεων Tumblr

 5. Κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία θέματος
 6. Tumblr Ρυθμίσεις Επεξεργασία Θέματος

 7. Επιλέξτε το κουμπί Επεξεργασία HTML
 8. Ρυθμίσεις Tumblr Επεξεργασία HTML

 9. Στον κώδικα, βρείτε το και επικολλήστε αυτόν τον κωδικό μετά το ετικέτα:

Μην ξεχάσετε να αλλάξετε http://yourblog.com στην πραγματική διεύθυνση URL του νέου σας ιστολογίου.

Προσαρμοσμένο HTML Tumblr

 1. Βρες το ετικέτα στον ίδιο κώδικα και επικολλήστε αυτόν τον κωδικό μετά το ετικέτα:

Tumblr HTML

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί “Ενημέρωση προεπισκόπησης” και μετά από αυτό στο κουμπί “Αποθήκευση” για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Όλα όσα έχετε κάνει μέχρι τώρα θα ανακατευθύνουν επιτυχώς τους επισκέπτες Tumblr στον νέο σας ιστότοπο WordPress. Αλλά αν κάποιος προσγειωθεί σε μια συγκεκριμένη ανάρτηση ή σελίδα από το παλιό σας ιστολόγιο Tumblr, θα καταλήξει να δει ένα σφάλμα. Για να το λύσετε αυτό, θα πρέπει να ρυθμίσετε μια άλλη ανακατεύθυνση στο WordPress.

 1. Μεταβείτε στις προσθήκες -> Προσθήκη νέου
 2. Βρείτε το πρόσθετο “Ανακατεύθυνση”, εγκαταστήστε το και ενεργοποιήστε το
 3. Μεταβείτε στα Εργαλεία -> Ανακατεύθυνση
 4. Κάντε κλικ στα κουμπιά για να ολοκληρώσετε τη ρύθμιση (δεν χρειάζεται καμία επιλογή αυτή τη στιγμή)
 5. Μεταβείτε στην καρτέλα “Ανακατευθύνσεις” και στο κουμπί “Προσθήκη νέας ανακατεύθυνσης” και συμπληρώστε την ανάλογα:

Διεύθυνση URL πηγής: .* / ανάρτηση / \ d + / (. *)

Διεύθυνση URL προορισμού: / $ 1

 Στον σωστό ιστότοπο, επιλέξτε “Regex”

 • Κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη ανακατεύθυνσης”
 • Ανακατεύθυνση Tumblr στο WordPress

  Μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί, οι ρυθμίσεις θα αποθηκευτούν και όλοι οι επισκέπτες του ιστολογίου σας Tumblr θα ανακατευθυνθούν αυτόματα στο νέο σας ιστολόγιο WordPress! Συγχαρητήρια; μετακινήσατε με επιτυχία το ιστολόγιο Tumblr στο WordPress.

  Τι να κάνετε μετά τη μεταφορά?

  Αν και το ιστολόγιό σας φιλοξενείται πλέον με υπερηφάνεια από το WordPress, αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσατε με αυτό. Αν θυμάστε, αναφέραμε ότι το WordPress σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το ιστολόγιό σας με τον τρόπο που το θέλετε.

  Για αρχάριους, μπορεί να βρείτε ένα νέο θέμα WordPress που μπορεί να αλλάξει την εμφάνιση του ιστολογίου σας σε ένα δευτερόλεπτο. Στη συνέχεια, μην διστάσετε να περιηγηθείτε σε προσθήκες WordPress και να βρείτε μερικά που θα σας επιτρέψουν να βελτιώσετε τον ιστότοπό σας.

  Επίσης, μην ξεχάσετε να ενημερώσετε τους φίλους σας και τους τακτικούς επισκέπτες σας ότι έχετε μετακομίσει στο WordPress – ανοίξτε τις σελίδες κοινωνικών μέσων και πείτε τους ποιος είναι ο νέος σας τομέας. Ίσως μπορείτε ακόμη και να γράψετε μια σύντομη νέα ανάρτηση σχετικά με τον τρόπο μετάβασης από το Tumblr στο WordPress.

  Εάν είστε νέοι στην πλατφόρμα, πιθανότατα θα θελήσετε να μάθετε περισσότερα για το WordPress και μην ξεχάσετε να ελέγξετε τους οδηγούς blogging που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε πώς λειτουργούν όλα και όλα τα εκπληκτικά πράγματα που μπορείτε να πετύχετε με το WordPress.

  Συχνές Ερωτήσεις

  1. Πού μπορώ να δημοσιεύσω ένα νέο άρθρο μετά τη μεταφορά; Πρέπει να δημοσιεύσω και τα δύο στο Tumblr και στο WordPress?

  Μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς, όλη η εργασία θα πρέπει να γίνει μόνο στο WordPress. Δεν υπάρχει ανάγκη δημοσίευσης και στους δύο ιστότοπους (στην πραγματικότητα, θα πρέπει να το αποφύγετε, καθώς ενδέχεται να καταλήξετε σε διπλό περιεχόμενο που δεν είναι καλό για το SEO σας) και να γράψετε νέα πράγματα μόνο στον ιστότοπό σας στο WordPress.

  1. Μπορώ να μεταφέρω το θέμα μου στο WordPress?

  Δυστυχώς, δεν είναι δυνατή η απλή αντιγραφή ή μεταφορά της εμφάνισης του ιστολογίου Tumblr στο WordPress. Αν και αυτό είναι τεχνικά δυνατό, θα απαιτούσε την κωδικοποίηση ενός προσαρμοσμένου θέματος WordPress που θα μοιάζει με το Tumblr, αλλά αυτό απαιτεί πολλή δουλειά και γνώσεις κωδικοποίησης.

  1. Είναι δυνατή η μετεγκατάσταση ακολούθων και σχολίων?

  Δυστυχώς, αυτό δεν είναι δυνατό.

  Τυλίγοντας

  Αυτό είναι. Εάν έχετε ακολουθήσει κάθε βήμα αυτού του οδηγού, το ιστολόγιό σας θα πρέπει να μεταφερθεί επιτυχώς στο WordPress. Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα τέλος, είναι στην πραγματικότητα μόνο η αρχή του νέου σας ιστολογίου.

  Όπως ήδη αναφέραμε, το WordPress παρέχει πολλές περισσότερες επιλογές από το Tumblr. Αφιερώστε χρόνο, μάθετε περισσότερα για το WordPress και βελτιώστε το προσωπικό σας blog όπως ποτέ άλλοτε!

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map