Tumblr vs. WordPress-vertailu 2020

Tumblr vs. WordPress-vertailu 2017


OK, joten olet päättänyt, että on vihdoin aika luoda oma blogi. Tiedät jo, että yhden käynnistäminen ei ole rakettitiede, ja olet todennäköisesti kuullut erilaisista blogin käyttöympäristöistä, jotka ovat tutkimuksen arvoisia. Mutta jos et ole viettänyt aikaa kunkin ohjelmistopaketin kanssa aiemmin, oikean valitseminen uudelle blogellesi saattaa olla ongelma. Et halua valita jotain, joka ei sovellu hyvin siihen, mikä oli mielessäsi?

Sisällysluettelo

Jos et ole kiinnostunut lukemaan koko vertailua, tässä on kunkin osion linkit:

 • Mikä on Tumblr
 • kojelauta
 • bloggaaminen
 • Räätälöinti
 • omistaminen
 • kustannukset
 • Sosiaaliset vaihtoehdot
 • Vertailutaulukko
 • johtopäätös

Mikä on Tumblr?

Perustettu vuonna 2007, Tumblr on suhteellisen (vertaa WordPressiin) nuorempi blogialusta, joka toimii myös itsenäisenä verkostoitumissivustona. Vaikka se alkoi kerätä käyttäjiä ensimmäisestä päivästä lähtien, se tuli paljon tunnetuksi sen jälkeen, kun Yahoo osti sen takaisin vuonna 2013.

Tumblr pohtii yksinkertaisuudestaan ​​ja antaa kaikille mahdollisuuden julkaista nopeasti tarinoita, multimediaa ja muuta sisältöä verkossa. Mielenkiintoinen osa on, että Tumblr yhdistää käyttäjänsa heti toisiinsa ja tekee siitä ystävällisen online-tilan kaikille.

Yahoo voi nyt ylpeänä todeta, että Tumblrilla on luotu yli 300 miljoonaa blogia.

Ennen kuin edes epäilet alustasta, kerro meille, että itse Matt Mullenweg myönsi, että Tumblr on WordPressin suurin kilpailija (tietysti WordPress.com-versio).

Päivän artikkelissa keskitymme itse isännöimien eroihin WordPress.org ja Tumblr. Koska itse ylläpidetty versio ei ole sama kuin WordPress.com, jonka omistaa Automattic, tuomme sinulle videovertailun viimeisimmästä versiosta Tumblrin kanssa.

kojelauta

Jos ajattelet blogin perustamista, on normaalia, että haluat, että alusta on mahdollisimman yksinkertainen. Tavoitteesi on julkaista tarinoita ja multimediaa, eikä viettää aikaa oppia, kuinka jokin toimii.

WordPress

WordPress tarjoaa puhtaan kojelaudan, joka on valmis uusille tulokkaille. Siihen saakka, kunnes aloitat laajennusten asentamisen, on vain muutama valikkokohta, jotka on helppo ymmärtää. Suurin osa asetuksista ja vaihtoehdoista on helppo ymmärtää, eikä sivuston hallinnoinnin aloittaminen ole vaikeaa.

Vaikka haluamme kuvata WordPressin yksinkertaisena, totuus on, että se on paljon monimutkaisempi kuin Tumblr.

WordPressin käyttäjät sanovat, että se on monimutkaisempi, koska käsitellä on yksinkertaisesti niin paljon muita vaihtoehtoja (mikä on totta). Mutta keskimääräisen bloggaajan näkökulmasta Tumblr on yksinkertaisesti voittaja yksinkertaisen käyttöliittymän suhteen.

Tumblr

Jos et pidä monimutkaisista hallintapaneeleista ja käyttöliittymistä, jotka vaativat viettämään arvokasta aikaa muihin kuin bloggaamiseen, pidät Tumblrista. Ilmaisen tilin luomisesta ensimmäisen viestin kirjoittamiseen, kaikki on valmis vain muutamalla napsautuksella.

Tumblr-kojelauta

Kojelauta on hyvin yksinkertainen ja näyttää vain sen, mikä on sinulle tärkeintä. Uuden viestin kirjoittamiseen tarkoitetun suuren painikkeen lisäksi voit löytää viestejä, keskusteluita, lukea muiden kirjoittamaa sisältöä sekä työskennellä asetusten ja suunnitteluvaihtoehtojen kanssa. Jokainen vaihtoehto on käden ulottuvilla ja uuteen kojelautaan tutustuminen vie vain muutaman minuutin.

bloggaaminen

Koska harkitset Tumblria, sinun on oltava kiinnostunut bloggaamisesta. Siksi halusimme verrata WordPressiä ja Tumblria viestien kirjoittamiseen ja multimedian hallintaan yksittäisillä sivuilla.

WordPress

WordPress on kiistatta paras blogimisalusta. Mutta vaikka sen on tarjottava kaikki sekä rentoille että ammattimaisille bloggaajille, se ei välttämättä ole paras valinta kaikille. Vaikka vakavat bloggaajat, jotka haluavat laajentaa sivustojaan ja muokata niitä yksityiskohtaisesti, tietävät kuinka arvostaa kaikkia siihen liittyviä vaihtoehtoja, muut saattavat sekoittaa kaiken tarjoamansa.

WordPressissä on kauniisti suunniteltu visuaalinen ja tekstieditori, jonka avulla voit kirjoittaa, hallita mediaa ja muokata koodia suoraan viestistä.

Tumblr

Tumblr on tehty bloggaamiseen. Joten ei ole yllättävää, että kaikki on suunnattu kuvien ja videoiden kirjoittamiseen ja hallintaan. Ja Tumblr tekee täällä hienoa työtä – löydät yksinkertaisen palkin, joka sisältää kuvakkeita uusien viestien kirjoittamiseen, kuvien, videoiden, äänitiedostojen, lainausten, linkkien ja jopa keskustelujen lisäämiseen.

Kun olet napsauttanut kuvaketta, olet valmis lisäämään sisällön, merkitsemään sen oikein ja aloittamaan jakamisen yleisölle. Kuten jo mainitsimme, Tumblr suhtautuu kaikkeen selkeästi, joten et löydä ylimääräisiä sekavavaihtoehtoja sisällön lisäämiseen. Napsauta tätä, napsauta siellä, ja olet valmis!

Räätälöinti

Vaikka olet kiinnostunut vain blogistamisesta, haluat silti mukauttaa sivuja, joille kirjoitat, eikö niin? Jos näin on, sinun ei pitäisi huolehtia; Sekä WordPress että Tumblr sallivat sinun mukauttaa blogia, mutta siinä on joitain merkittäviä eroja.

WordPress

WordPress on täydellinen alusta blogisi mukauttamiseen. WordPress sopii sekä aloittelijoille että ammattilaisille valitsemalla kymmenien tuhansien WordPress-teemojen ja -laajennusten joukosta, jotka voivat auttaa blogin mukauttamista yksityiskohtiin, oman sivustosi koodaamiseen tyhjästä..

Jos aloittelijat voivat nauttia käyttäjäystävällisistä vaihtoehdoista, jotka toimitetaan pakattuina teemoihin ja asennuksiin, ammattilaiset voivat kaivaa tiedoston takana olevan koodin ja muokata yksityiskohtia, kuten värejä, asetteluita tai tiettyjä toimintoja. Suuri osa WordPressin mukauttamisessa on se, että on olemassa suuri joukko kehittäjiä, jotka hyväksyvät mielellään työpaikan ja luovat sinulle ainutlaatuisen blogin. Hinta, tietysti.

Tumblr

Tumblr Hipster-teema

Tumblr tarjoaa mukautusvaihtoehtoja, mutta sitä ei vain voida mitata WordPressiin saakka. Blogin mukauttaminen on helppoa; muuta profiilia ja taustakuvia, hallitse värejä, kuvauksia tai jopa käytä muita teemoja, jotka muuttavat koko sivustosi ulkoasua.

Vaikka Tumblr antaa sinun myös muokata HTML-koodia sen takana, se ei vain tarjoa läheskään yhtä paljon kuin WordPress. Jos etsit yksinkertaisia ​​muutoksia, Tumblr tyydyttää tarpeesi, mutta jos haluat pystyä muuttamaan mitä tahansa olemassa olevasta, katso enemmän kohti WordPressiä.

omistaminen

Vaikka aiot luoda oman tilisi, luoda vahvan salasanan, joka on vain sinulle käytettävissä, ja sinä olet ainoa, jolla on pääsy blogiin, se ei tarkoita, että sivusto olisi sinun omaisuutesi. Ole varovainen, ennen kuin aloitat blogin kirjoittamisen ja kehittyy tunteellisessa suhteessa siihen. Haluatko blogin olevan sinun?

WordPress

WordPressin itse isännöidyllä versiolla luotu verkkosivusto on sinun. Vaikka isäntäyritykseltä vuokraamaasi tilaa ei ole sinun hallussaan, palvelimien sivusto (ja kaikki tiedostot) on. Joten, riippumatta siitä, mitä päätät tehdä projektiisi, se on sinun tehtäväsi. Joillakin hosting-yrityksillä voi olla tiukat säännöt tietyntyyppisestä sisällöstä, mutta sinun on aina vaihdettava hosting-yrityksiä, eikä kukaan ole oikeutettu poistamaan sivustosi..

Tumblr

Jos muistat johdannosta, Yahoo osti Tumblrin. Se tarkoittaa sitä Yahoo omistaa palvelun, ja itse asiassa se omistaa blogisi.

Ei ole mitään takeita siitä, että blogisi elää huomenna.

Jos Yahoon kaverit päättävät, että on aika sulkea koko palvelu, voit kadottaa kaiken muutamassa sekunnissa. Ja jos valitset jonkin muun isännöintivaihtoehdon tai jotain muuta, jätät tyhjin käsin.

Ainoa hyvä asia Tumblrissa on tässä tapauksessa se, että voit viedä sivustosi palvelusta helposti. Sen jälkeen voit tuoda blogin esimerkiksi itse isännöimään WordPressiin. Vain siinä tapauksessa, että olet jo aloittanut blogin Tumblrin kanssa ennen kuin huomaat, että se ei ole sinulle sopiva, sinulla on silti mahdollisuus korjata asiat.

kustannukset

Jos sinulla on kokemusta verkkomaailmasta, et ole yllättynyt, kun kerromme sinulle, että ilmaiseksi mainostetut blogialustat eivät ole oikeastaan ​​täysin ilmaisia.

bloggaaminen maksaa

WordPress

Koska WordPress on avoimen lähdekoodin alusta, se on ilmainen. Ainakin kun kyse on ohjelmistosta. Voit ladata paketin, muokata koodia ja tehdä sen avulla mitä tahansa. Mutta voidaksesi saada sivustosi verkkoyhteisöön, joudut isännöimään sitä.

Kuten olet jo tajunnut, isäntätili (ja verkkotunnus, josta et voi mennä ilman), eivät ole ilmaisia. Joten “ilmaisesta” alustasta tulee nopeasti jotain, joka sinun on maksettava kuukausittain. Tarpeistasi riippuen hinnat voivat nousta muutamasta taalasta muutamaan sataan dollariin kuukaudessa.

Tumblr

Toisaalta Tumblr on vähän erilainen. Koska Yahoo isännöi sitä, alkuperäinen palvelu on todella ilmainen. Tarvitset vain ilmaisen tilin ja olet valmis aloittamaan blogin.

Mutta jos päätät, että haluat mukautetun verkkotunnuksen, joudut maksamaan siitä. Sama koskee premium-teemoja, jotka maksavat rahaa. Tumblrin osalta tämä on melko paljon. Joten jos haluat todella blogin ilmaiseksi, Tumblr on alusta, johon sinun pitäisi mennä.

Sosiaaliset vaihtoehdot

Sisällön luominen on yksi asia. Sen jakaminen ihmisille ympäri maailmaa on koko toinen alue. Koska WordPress ja Tumblr käyttäytyvät eri tavalla, on tärkeää tietää, mitä kukin voi tehdä sinulle jaettaessa.

WordPress

Koska puhumme itse isännöidystä versiosta, WordPress jättää koko sosiaalisen osan sinulle. Et saa apua itse käyttöjärjestelmästä. Sinun on tehtävä, haluatko laittaa sosiaalisen jakamisen painikkeet sivustoosi. Sinun on tehtävä, jos haluat rekisteröidä sivustosi Googlessa ja antaa hakukoneen indeksoida sitä. Lisäksi sinä olet ainoa vastuullinen jakamaan sisältöä muiden kanssa.

On kuitenkin hienoja ilmaisia ​​ja premium-laajennuksia, joiden avulla voit hallita sivustosi sosiaalista osaa.

Tumblr

Toisaalta, Tumblr on selkäsi. Tilin luomisesta lähtien Tumblr yrittää yhdistää sinut muihin verkossa oleviin bloggaajiin. Se näyttää sinulle liittyvää sisältöä niin, että pääset nopeasti kiinnostaviin blogeihin. Vastaavasti blogisi näkyy muille ihmisille ja yhdistää sinut heti heihin.

Joten, ilman ylimääräisiä töitä sivultasi, voit saada ensimmäisen sivun näkymän muutamassa sekunnissa. Jos haluat tehdä saman WordPressin kanssa, sivustosi mainostaminen kesti tunteja, kunnes saat sen oikealle yleisölle.

Vertailu Taulukko

WordPress

Tumblr

Dashboard:Aloittelijaystävällinen oppimiskäyrälläErittäin yksinkertainen ja käyttäjäystävällinen
blogging:Paras edistyneemmille bloggaajilleIhanteellinen ensimmäistä kertaa käyttäjille, joilla ei ole teknistä kokemusta
Räätälöinti:Teemat, laajennukset, mukautettu koodiMallit, rajoitettu räätälöinti
Omistus:Sinä omistat sivustonYahoo omistaa sivuston
kustannukset:Maksa isännöinnistä ja verkkotunnuksestaVapaa; valinnaiset premium-tuotteet ja verkkotunnus
sosiaaliset:Sinun hallinnassasiJaa automaattisesti muiden bloggaajien kanssa

johtopäätös

Loppujen lopuksi totuus on, että sekä WordPress että Tumblr ovat hienoja blogialustoja. Se riippuu vain siitä, millaista blogia aiot käyttää, ja mitkä ovat suunnitelmasi sivustosi tulevaisuudelle.

Jos tarvitset vain alustaa, jolla pääset ilmaisemaan itseäsi tekstin ja multimedian avulla, rakastat Tumblria. Se on yksinkertainen, helppo ymmärtää ja täysin ilmainen. Sen avulla voit keskittyä kirjoittamiseen; ei siis tarvitse ajatella esimerkiksi sivustosi ylläpitoa tai nopeutta. Ja voit silti mukauttaa sen tiettyyn pisteeseen, ilman teknistä tietoa.

Mutta toisaalta, WordPress tarjoaa paljon, paljon enemmän. Itse ylläpitämällä versiolla voit luoda paljon enemmän kuin yksinkertaisen blogin. Vaikka WordPress on hieman vaikeampi ymmärtää kuin Tumblr, se on myös aloittelijaystävällinen. Koska on olemassa lukemattomia online-oppaita ja -resursseja, jotka voivat auttaa sinua, sivuston luominen omasta sivusta ei ole niin vaikeaa.

Suositeltu lukeminen: Kuinka siirtää blogiisi Tumblrista WordPressiin

Voit laajentaa blogiisi mitä tahansa haluat – yksinkertaisesta sivustosta koko verkkokauppajärjestelmään, jos haluat. Ja tuhannet teemat ja laajennukset auttavat sinua saavuttamaan mielesi. Voit kuitenkin aina mukauttaa sivuston yksityiskohtiin, koska WordPress sallii täydelliset muutokset.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked