Tumblr vs. WordPress sammenligning 2020

Tumblr vs. WordPress sammenligning 2017


OK, så du har besluttet, at det endelig er tid til at oprette din egen blog. Du ved allerede, at det ikke er raketvidenskab at starte en op, og du har sandsynligvis hørt om forskellige blogplatforme, der er værd at undersøge. Men hvis du ikke har brugt nogen tid med hver softwarepakke før, kan det være et problem at vælge den rigtige til din nye blog. Du ønsker ikke at vælge noget, der ikke passer godt til det, du havde i tankerne, gør du?

Indholdsfortegnelse

Hvis du ikke er interesseret i at læse hele sammenligningen, er her linkene til hvert afsnit:

 • Hvad er Tumblr
 • instrumentbræt
 • Blogging
 • Tilpasning
 • Ejendomsret
 • Omkostninger
 • Sociale muligheder
 • Sammenligningstabel
 • Konklusion

Hvad er Tumblr?

Grundlagt i 2007, tumblr er relativt (sammenlign med WordPress) yngre blogplatform, der også fungerer som et socialt netværkssite alene. Selvom det begyndte at indsamle brugere fra første dag, blev det meget mere kendt, efter at Yahoo købte det tilbage i 2013.

Tumblr mærker dets enkelhed og giver alle mulighed for hurtigt at offentliggøre historier, multimedia og andet indhold på netværket. Den interessante del er, at Tumblr øjeblikkeligt forbinder sine brugere med hinanden og gør det til et venligt online rum for alle.

Yahoo kan nu med stolthed oplyse, at der er mere end 300 millioner blogs oprettet med Tumblr.

Inden du selv begynder at tvivle på platformen, så lad os fortælle dig, at Matt Mullenweg selv indrømmede, at Tumblr er den førende konkurrent til WordPress (selvfølgelig WordPress.com-versionen).

I dagens artikel skal vi fokusere på forskellene mellem de selvhostede WordPress.org og Tumblr. Da den hostede version ikke er den samme som WordPress.com, som ejes af Automattic, bringer vi dig en videosammenligning af den sidstnævnte med Tumblr.

instrumentbræt

Hvis du overvejer at starte din blog, er det normalt, at du ønsker, at platformen skal være så enkel som muligt. Dit mål er at offentliggøre historier og multimedia og ikke bruge tid på at lære om, hvordan noget fungerer.

WordPress

WordPress tilbyder et rent dashboard, der er klar til de nye. Indtil det øjeblik, du begynder at installere udvidelser, vil der ikke være mere end et par menupunkter, der er lette at forstå. De fleste af indstillingerne og indstillingerne er lette at forstå, og det vil ikke være svært at begynde at styre dit websted.

Selvom vi gerne beskriver WordPress som enkel, er sandheden, at det er meget mere kompliceret end Tumblr.

WordPress-brugere vil sige, at det er mere kompliceret, fordi der ganske enkelt er mange flere muligheder at tackle (hvilket er sandt). Men fra en gennemsnitlig bloggers perspektiv er Tumblr simpelthen en vinder, når det kommer til en simpel grænseflade.

tumblr

Hvis du ikke kan lide komplicerede dashboards og brugergrænseflader, der kræver, at du bruger værdifuld tid på andre ting end blogging, vil du have Tumblr. Fra oprettelse af en gratis konto til skrivning af dit første indlæg, er alting klar med bare et par klik.

Tumblr-betjeningspanel

Dashboardet er meget enkelt, og det viser dig kun, hvad der er vigtigst for dig. Ud over den store knap, der giver dig mulighed for at skrive et nyt indlæg, kan du finde beskeder, chats, læse indhold skrevet af andre og arbejde med indstillinger og designindstillinger. Hver mulighed er inden for din hånds rækkevidde, og det vil tage kun et par minutter at blive bekendt med det nye instrumentbræt.

Blogging

Da du overvejer Tumblr, skal du være interesseret i blogging. Derfor ønskede vi at sammenligne WordPress og Tumblr, når det kommer til at skrive indlæg og styre multimedia på enkelt sider.

WordPress

WordPress er uden tvivl den bedste blogplatform. Men selvom det har at tilbyde alt for både afslappede og professionelle bloggere, er det måske ikke det bedste valg for enhver. Mens seriøse bloggere, der kan udvide deres websteder og tilpasse det i detaljer, vil vide, hvordan man værdsætter alle de muligheder, der følger med det, kan de andre måske forveksles med alt det tilbyder.

WordPress har en smukt designet Visual og Text editor, der giver dig mulighed for at skrive, administrere medier og redigere kode direkte fra posten.

tumblr

Tumblr er lavet til blogging. Så det overrasker ikke, at alt er rettet mod at skrive og styre billeder og videoer. Og Tumblr gør et godt stykke arbejde her – du finder en simpel bjælke, der indeholder ikoner til at skrive nye indlæg, indsætte billeder, videoer, lydfiler, citater, links og endda chats.

Når du har klikket på ikonet, er du klar til at tilføje indholdet, mærke det korrekt og begynde at dele med publikum. Som vi allerede har nævnt, er Tumblr meget ligetil med alt dette, så du vil ikke finde nogen ekstra forvirrende indstillinger til at tilføje indholdet. Klik her, klik der, så er du færdig!

Tilpasning

Selvom du kun er interesseret i blogging, vil du stadig tilpasse de sider, hvor du skriver, ikke? Hvis det er tilfældet, skal du ikke bekymre dig; både WordPress og Tumblr giver dig mulighed for at tilpasse bloggen, men der er nogle markante forskelle.

WordPress

WordPress er en perfekt platform til tilpasning af din blog. Fra at vælge blandt titusinder af WordPress-temaer og plugins, der kan hjælpe dig med at tilpasse bloggen i detaljer til kodning af dit eget sted fra bunden, er WordPress egnet både til begyndere og fagfolk.

Hvor nybegynderne kan nyde brugervenlige indstillinger, der er fyldt med temaer og plugins, de installerer, kan fagfolk grave koden bag en af ​​filerne og ændre detaljerne som farver, layout eller bestemte funktioner. Den store del ved tilpasning af WordPress er, at der er et massivt samfund af udviklere, der vil være glade for at acceptere et jobtilbud og skabe en unik blog til dig. For en pris, selvfølgelig.

tumblr

Tumblr Hipster Theme

Tumblr tilbyder tilpasningsmuligheder, men det kan bare ikke måle sig med WordPress. Tilpasning af bloggen er let; ændre profil- og baggrundsbilleder, administrere farver, beskrivelser eller endda bruge yderligere temaer, der vil omdanne hele dit websted.

Mens Tumblr også giver dig mulighed for at ændre HTML-koden bag den, tilbyder den bare ikke så meget som WordPress. Hvis du leder efter enkle ændringer, vil Tumblr tilfredsstille dine behov, men hvis du vil være i stand til at ændre noget der er, skal du se mere mod WordPress.

Ejendomsret

Selvom du får oprette din egen konto, genererer en stærk adgangskode, der er tilgængelig lige for dig, og du er den eneste, der har adgang til bloggen, det betyder ikke, at webstedet ikke er din ejendom. Før du begynder at blogge og udvikle sig i et følelsesmæssigt forhold til det, skal du være forsigtig. Ønsker du, at bloggen skal være din?

WordPress

Webstedet oprettet med den selvhostede version af WordPress er dit. Selvom det areal, du lejer fra et hostingfirma, ikke er din besiddelse, er webstedet (og alle filerne) på dets servere. Uanset hvad du beslutter dig for at gøre med dit projekt, er det op til dig. Nogle hostingfirmaer kan have strenge regler for visse former for indhold, men du kommer altid til at skifte hostingfirmaer, og ingen har ret til at nedlægge dit websted.

tumblr

Hvis du husker fra introduktionen, blev Tumblr købt af Yahoo. Det betyder det Yahoo ejer tjenesten, og faktisk ejer den din blog.

Der er ingen garantier for, at din blog lever i morgen.

Hvis fyre på Yahoo beslutter, at det er tid til at lukke hele tjenesten ned, kan du miste alt inden for få sekunder. Og hvis du vælger, at du vil have en anden hostingindstilling eller noget andet, forlader du tomhendt.

Den eneste gode ting ved Tumblr i dette tilfælde er, at du nemt kan eksportere dit websted fra tjenesten. Derefter kan du f.eks. Importere bloggen til WordPress, der selv er vært. Bare i tilfælde af at du allerede har startet en blog med Tumblr, før du indser, at det ikke er okay for dig, har du stadig en chance for at ordne ting.

Omkostninger

Hvis du har nogle erfaringer i onlineverdenen, bliver du ikke overrasket, når vi fortæller dig, at blogplatforme, der annonceres som gratis, faktisk ikke er helt gratis.

blogging omkostninger

WordPress

Som en open source-platform er WordPress gratis. I det mindste når det kommer til softwaren. Du kan downloade pakken, ændre koden og gøre hvad du vil med den. Men for at få dit websted op til onlinesamfundet, skal du være vært for det.

Som du måske har regnet ud, er hostingkonto (og et domænenavn, som du ikke kan gå uden), ikke gratis. Så den “gratis” platform bliver hurtigt noget, du skal betale for hver måned. Afhængig af dine behov kan priserne gå fra et par dollars til et par hundrede dollars om måneden.

tumblr

På den anden side er Tumblr lidt anderledes. Da Yahoo er vært for det, er den oprindelige service virkelig gratis. Du har bare brug for en gratis konto, og du er klar til at starte bloggen.

Men hvis du beslutter, at du vil have et brugerdefineret domænenavn, bliver du nødt til at betale for det. Det samme gælder for premium-temaer, der koster nogle penge. Når det kommer til Tumblr, er det stort set det. Så hvis du virkelig ønsker en blog gratis, er Tumblr den platform, du skal gå efter.

Sociale muligheder

At oprette indhold er en ting. At dele det med mennesker over hele kloden er det helt andet domæne. Da WordPress og Tumblr opfører sig forskelligt, er det vigtigt at vide, hvad hver især kan gøre for dig, når det kommer til deling.

WordPress

Da vi taler om den hostede version, overlader WordPress hele den sociale del til dig. Du får ikke nogen hjælp fra selve platformen. Det vil være op til dig, hvis du vil placere sociale delingsknapper på dit websted. Det vil være op til dig, hvis du vil registrere dit websted hos Google og tillader søgemaskinen at gennemgå det. Du er også den eneste, der har ansvaret for at dele indholdet med andre.

Der er stadig nogle gode gratis og premium plugins, der hjælper dig med at administrere den sociale del af dit websted.

tumblr

På den anden side har Tumblr din ryg. Helt lige fra oprettelsen af ​​kontoen vil Tumblr forsøge at forbinde dig med andre bloggere på netværket. Det viser dig relateret indhold, så du hurtigt kommer til de blogs, du interesserer dig. Tilsvarende vil din blog dukke op til andre mennesker og øjeblikkeligt forbinde dig til dem.

Så uden noget ekstra arbejde fra din side kan du få vist den første side i løbet af få sekunder. Hvis du ville gøre det samme med WordPress, ville det tage timer at annoncere dit websted, indtil du får det til det rigtige publikum.

Sammenligningstabel

WordPress

tumblr

Dashboard:Begyndervenlig med en indlæringskurveEkstremt enkel og brugervenlig
Blogging:Bedst til mere avancerede bloggereIdeel til førstegangsbloggere uden teknisk erfaring
Tilpasning:Temaer, plugins, brugerdefineret kodeSkabeloner, begrænset tilpasning
Ejendomsret:Du ejer webstedetYahoo ejer webstedet
Omkostninger:Betal for hosting og domæneGratis; valgfri premium-varer og domæne
Social:Under din kontrolDel automatisk med andre bloggere

Konklusion

I sidste ende er sandheden, at både WordPress og Tumblr er fantastiske blogplatforme. Det afhænger bare af, hvilken slags blog du går efter, og hvad er dine planer for dit websteds fremtid.

Hvis du alt, hvad du ønsker, er en platform, hvor du får udtrykke dig gennem tekst og multimedia, vil du elske Tumblr. Det er enkelt, let at forstå og helt gratis. Det giver dig mulighed for at fokusere på skrivningen; vil det ikke være nødvendigt at tænke på vedligeholdelse eller hastigheden på dit websted, f.eks. Og du vil stadig komme til at tilpasse det til et bestemt punkt uden at have nogen teknisk viden.

Men på den anden side tilbyder WordPress meget, meget mere. Med den selvhostede version kan du oprette meget mere end en simpel blog. Selvom det er lidt sværere at forstå end Tumblr, er WordPress også begyndervenligt. Da der er utallige onlinetutorials og ressourcer, der kan hjælpe dig, vil det ikke være så svært at opbygge et websted på egen hånd.

Anbefalet læsning: Sådan flyttes din blog fra Tumblr til WordPress

Du vil være i stand til at udvide din blog til alt, hvad du vil – fra et simpelt sted til et helt e-handelssystem, hvis du vil. Og tusinder af temaer og plugins hjælper dig med at opnå det, du har i tankerne. Stadig kan du altid tilpasse webstedet til detaljer, fordi WordPress tillader komplette ændringer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked