Tumblr mot WordPress Sammenligning 2020

Tumblr mot WordPress sammenligning 2017


OK, så du har bestemt at det endelig er på tide å lage din egen blogg. Du vet allerede at det ikke er rakettvitenskap å starte en opp, og du har sikkert hørt om forskjellige bloggplattformer som er verdt å undersøke. Men hvis du ikke har brukt litt tid med hver programvarepakke før, kan det være et problem å velge den rette for den nye bloggen din. Du ønsker ikke å velge noe som ikke passer godt for det du hadde i tankene?

Innholdsfortegnelse

Hvis du ikke er interessert i å lese hele sammenligningen, er her lenkene for hver seksjon:

 • Hva er Tumblr
 • dashbord
 • blogging
 • tilpasning
 • Eie
 • kostnader
 • Sosiale alternativer
 • Sammenligningstabell
 • Konklusjon

Hva er Tumblr?

Stiftet i 2007, tumblr er relativt (sammenlign med WordPress) yngre bloggplattform som også fungerer som et sosialt nettverksnettsted på egen hånd. Selv om det begynte å samle brukere fra første dag, ble det mye mer kjent etter at Yahoo kjøpte det tilbake i 2013.

Tumblr merker om enkelheten og lar alle raskt publisere historier, multimedia og annet innhold på nettverket. Den interessante delen er at Tumblr kobler brukerne sine umiddelbart til hverandre og gjør det til et vennlig online-rom for alle.

Yahoo kan nå med stolthet uttale at det er mer enn 300 millioner blogger opprettet med Tumblr.

Før du begynner å tvile på plattformen, la oss fortelle deg at Matt Mullenweg selv innrømmet at Tumblr er den største konkurrenten for WordPress (selvfølgelig WordPress.com-versjonen).

I dagens artikkel skal vi fokusere på forskjellene mellom de selvhostede WordPress.org og Tumblr. Siden den hostede versjonen ikke er den samme som WordPress.com, som eies av Automattic, bringer vi deg en videosammenligning av den siste med Tumblr.

dashbord

Hvis du tenker på å starte bloggen din, er det normalt at du vil at plattformen skal være så enkel som mulig. Målet ditt er å publisere historier og multimedia, og ikke bruke tid på å lære om hvordan noe fungerer.

WordPress

WordPress tilbyr et rent dashbord som er klart for nykommerne. Inntil det øyeblikket du begynner å installere utvidelser, vil det ikke være mer enn noen få menyelementer som er enkle å forstå. De fleste av innstillingene og alternativene vil være enkle å forstå, og det vil ikke være vanskelig å begynne å administrere nettstedet ditt.

Selv om vi liker å beskrive WordPress som enkel, er sannheten at det er mye mer komplisert enn Tumblr.

WordPress-brukere vil si at det er mer komplisert fordi det ganske enkelt er mange flere alternativer å takle (noe som er sant). Men fra et gjennomsnittlig bloggerperspektiv er Tumblr ganske enkelt en vinner når det kommer til et enkelt grensesnitt.

tumblr

Hvis du ikke liker kompliserte dashboards og brukergrensesnitt som krever at du bruker verdifull tid på andre ting enn blogging, vil du ha lyst på Tumblr. Fra å opprette en gratis konto til å skrive ditt første innlegg, vil alt være klart med bare noen få klikk.

Tumblr instrumentbord

Dashbordet er veldig enkelt, og det viser deg bare hva som er viktigst for deg. I tillegg til den store knappen som lar deg skrive et nytt innlegg, kan du finne meldinger, chatter, lese innhold skrevet av andre, og jobbe med innstillinger og designalternativer. Hvert alternativ er innen rekkevidde for hånden din, og det vil ta bare noen få minutter å bli kjent med det nye instrumentbordet.

blogging

Siden du vurderer Tumblr, må du være interessert i å blogge. Derfor ønsket vi å sammenligne WordPress og Tumblr når det gjelder å skrive innlegg og administrere multimedia på enkeltsider.

WordPress

WordPress er uten tvil den beste bloggplattformen. Men selv om det må tilby alt for både uformelle og profesjonelle bloggere, er det kanskje ikke det beste valget for bare noen. Mens seriøse bloggere som liker å utvide nettstedene sine og tilpasse det i detalj, vil vite hvordan du verdsetter alle alternativene som følger med det, kan de andre bli forvirret med alt det tilbyr.

WordPress har en vakkert designet Visual- og teksteditor som lar deg skrive, administrere medier og redigere kode direkte fra innlegget.

tumblr

Tumblr er laget for blogging. Så det overrasker ikke at alt er rettet mot å skrive og administrere bilder og videoer. Og Tumblr gjør en god jobb her – du finner en enkel stolpe som inneholder ikoner for å skrive nye innlegg, sette inn bilder, videoer, lydfiler, sitater, lenker og til og med chatter.

Etter å ha klikket på ikonet, vil du være klar til å legge til innholdet, merke det ordentlig og begynne å dele med publikum. Som vi allerede har nevnt, er Tumblr veldig grei om alt dette, så du vil ikke finne noen ekstra forvirrende alternativer for å legge til innholdet. Klikk her, klikk der, så er du ferdig!

tilpasning

Selv om du bare er interessert i blogging, vil du likevel tilpasse sidene der du skriver, ikke sant? Hvis det er tilfelle, bør du ikke bekymre deg. både WordPress og Tumblr lar deg tilpasse bloggen, men det er noen betydelige forskjeller.

WordPress

WordPress er en perfekt plattform for å tilpasse bloggen din. Fra å velge blant titusenvis av WordPress-temaer og plugins som kan hjelpe deg å tilpasse bloggen i detalj til å kode ditt eget nettsted fra bunnen av, er WordPress egnet både for nybegynnere og profesjonelle..

Der nybegynnere kan glede seg over brukervennlige alternativer som er pakket med temaer og plugins de installerer, kan profesjonelle grave opp koden bak hvilken som helst av filene og endre detaljene som farger, oppsett eller spesielle funksjoner. Den gode delen med å tilpasse WordPress er at det er et massivt fellesskap av utviklere som gjerne vil akseptere et jobbtilbud og lage en unik blogg for deg. For en pris, selvfølgelig.

tumblr

Tumblr Hipster Theme

Tumblr tilbyr tilpasningsalternativer, men det kan bare ikke måle seg med WordPress. Det er enkelt å tilpasse bloggen; endre profil- og bakgrunnsbilder, administrer farger, beskrivelser eller til og med bruke ekstra temaer som vil transformere hele utseendet på nettstedet ditt.

Mens Tumblr også lar deg endre HTML-koden bak den, tilbyr den bare ikke så mye som WordPress. Hvis du er ute etter enkle endringer, vil Tumblr tilfredsstille dine behov, men hvis du vil være i stand til å endre noe som er der, se mer mot WordPress.

Eie

Selv om du oppretter din egen konto, genererer du et sterkt passord som er tilgjengelig bare for deg, og du er den eneste som har tilgang til bloggen, det betyr ikke at nettstedet er din eiendom. Før du begynner å blogge og utvikle deg i et følelsesmessig forhold til det, må du være forsiktig. Vil du at bloggen skal bli din?

WordPress

Nettstedet som er opprettet med den hostede versjonen av WordPress er din. Selv om plassen du leier fra et vertsfirma ikke er din besittelse, er nettstedet (og alle filene) på serverne det. Så uansett hva du bestemmer deg for å gjøre med prosjektet ditt, er det opp til deg. Noen vertsfirmaer kan ha strenge regler for visse typer innhold, men du får alltid bytte vertsfirmaer, og ingen har rett til å ta ned nettstedet ditt.

tumblr

Hvis du husker fra introduksjonen, ble Tumblr kjøpt av Yahoo. Det betyr det Yahoo eier tjenesten, og faktisk eier den bloggen din.

Det er ingen garantier for at bloggen din vil være i live i morgen.

Hvis gutta på Yahoo bestemmer at det er på tide å slå av hele tjenesten, kan du miste alt i løpet av sekunder. Hvis du velger at du vil ha et annet vertsalternativ eller noe annet, vil du legge igjen tomhendt.

Det eneste gode med Tumblr, i dette tilfellet, er at du enkelt kan eksportere nettstedet ditt fra tjenesten. Etter det kan du for eksempel importere bloggen til WordPress-selvhotell. I tilfelle du allerede har startet en blogg med Tumblr før du skjønner at det ikke er greit for deg, har du fortsatt en sjanse til å fikse ting.

kostnader

Hvis du har litt erfaring i den elektroniske verdenen, vil du ikke bli overrasket når vi forteller deg at bloggingsplattformer som er annonsert som gratis, faktisk ikke er helt gratis.

blogging koster

WordPress

WordPress er en åpen kildekodeplattform. I hvert fall når det kommer til programvaren. Du kan laste ned pakken, endre koden og gjøre hva du vil med den. Men for å få nettstedet ditt opp for nettsamfunnet, må du være vert for det.

Som du kanskje har funnet ut, er vertskonto (og et domenenavn du ikke kan gå uten) gratis. Så den “gratis” plattformen blir raskt noe du må betale for månedlig. Avhengig av dine behov, kan prisene gå fra noen få dollar til noen hundre dollar per måned.

tumblr

På den annen side er Tumblr litt annerledes. Siden Yahoo er vert for den, er den opprinnelige tjenesten virkelig helt gratis. Du trenger bare en gratis konto, og du er klar til å starte bloggen.

Men hvis du bestemmer deg for at du vil ha et tilpasset domenenavn, må du betale for det. Det samme gjelder premium-temaer som koster litt penger. Når det gjelder Tumblr, er dette ganske mye det. Så hvis du virkelig vil ha en blogg gratis, er Tumblr plattformen du bør gå for.

Sosiale alternativer

Å lage innhold er en ting. Å dele det med mennesker over hele kloden er hele det andre domenet. Siden WordPress og Tumblr oppfører seg annerledes, er det viktig å vite hva hver kan gjøre for deg når det gjelder deling.

WordPress

Siden vi snakker om den hostede versjonen, overlater WordPress hele den sosiale delen til deg. Du får ikke hjelp fra selve plattformen. Det vil være opp til deg om du vil sette sosiale delingsknapper på nettstedet ditt. Det vil være opp til deg om du vil registrere nettstedet ditt hos Google og la søkemotoren gjennomsøke det. Du er også den eneste som har ansvaret for å dele innholdet med andre.

Fortsatt er det noen gode gratis og premium plugins som vil hjelpe deg med å administrere den sosiale delen av nettstedet ditt.

tumblr

På den annen side har Tumblr ryggen. Helt fra opprettelsen av kontoen vil Tumblr prøve å koble deg til andre bloggere på nettverket. Den vil vise deg relatert innhold, slik at du raskt kommer til bloggene du interesserer deg. På samme måte vil bloggen din vises for andre mennesker og umiddelbart koble deg til dem.

Så uten noe ekstra arbeid fra din side, kan du få førstesidevisningen i løpet av sekunder. Hvis du ønsket å gjøre det samme med WordPress, vil det ta timer med å annonsere nettstedet ditt til du får det til riktig publikum.

Sammenligningstabell

WordPress

tumblr

Dashboard:Nybegynner-vennlig med en læringskurveEkstremt enkelt og brukervennlig
blogging:Best for mer avanserte bloggereIdeell for førstegangsbloggere uten teknisk erfaring
tilpasning:Temaer, plugins, tilpasset kodeMaler, begrenset tilpasning
Eie:Du eier sidenYahoo eier nettstedet
kostnader:Betal for hosting og domeneGratis; valgfrie premiumvarer og domene
Sosial:Under din kontrollDel automatisk med andre bloggere

Konklusjon

Til slutt er sannheten at både WordPress og Tumblr er gode bloggplattformer. Det avhenger bare av hva slags blogg du går etter, og hva er planene dine for fremtiden til nettstedet ditt.

Hvis du alt du ønsker er en plattform der du kan uttrykke deg gjennom tekst og multimedia, vil du elske Tumblr. Det er enkelt, lett å forstå og helt gratis. Det vil tillate deg å fokusere på skrivingen; det vil ikke være nødvendig å tenke på vedlikehold eller hastigheten på nettstedet ditt, for eksempel. Og du vil fremdeles få tilpasse det til et bestemt punkt, uten å ha noen teknisk kunnskap.

Men på den annen side tilbyr WordPress mye, mye mer. Med den hostede versjonen kan du lage mye mer enn en enkel blogg. Selv om det er litt vanskeligere å forstå enn Tumblr, er WordPress også nybegynnervennlig. Siden det er utallige onlineopplæringer og ressurser som kan hjelpe deg, vil det ikke være så vanskelig å bygge et nettsted på egen hånd.

Anbefalt lesning: Slik flytter du bloggen din fra Tumblr til WordPress

Du vil kunne utvide bloggen din til hva du vil – fra et enkelt nettsted til et helt e-handelssystem hvis du vil. Og tusenvis av temaer og plugins vil hjelpe deg å oppnå det du har i tankene. Fortsatt kan du alltid tilpasse nettstedet til detaljer, fordi WordPress tillater komplette modifikasjoner.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map