Titelkenmerken wijzigen in WordPress

Titelkenmerken wijzigen in WordPress


Een website of een WordPress-blog hebben zonder titels te beheren is vrijwel onmogelijk. Als je ooit bent vergeten een titel te schrijven, realiseerde je je al snel dat WordPress er zelf een heeft toegevoegd. Aangezien ze belangrijk zijn voor beheerders, andere gebruikers, bezoekers en zelfs zoekmachines, moet u extra voorzichtig zijn bij het schrijven van titels.

Hoewel u zeker een extra minuut moet besteden aan elke titel die u schrijft, zijn er enkele dingen die u op de hele site kunt wijzigen. Blijf dus bij ons via deze gids en leer hoe u verschillende titelkenmerken in WordPress kunt wijzigen.

 • Hoe de lengte van WordPress-titels te beperken
 • Hoe u de uitlijning van uw berichttitel kunt wijzigen
 • Schrijf een lijst met woorden die niet kunnen worden gebruikt in berichttitels
 • Een kleine wijziging in het titelscheidingsteken kan een grote impact hebben op uw site
 • Titellabels kunnen eenvoudig worden gewijzigd via aangepaste velden

Hoe de lengte van WordPress-titels te beperken

Wanneer je je posttitels zo kort mogelijk wilt houden en je werkt met meerdere auteurs, kan dat een probleem worden. Of je nu een modeblog, foodblog of een ander type website start, iedereen zou voor hun titels moeten zorgen, woorden of letters moeten tellen en het zal waarschijnlijk moeilijk zijn om dat elke keer te doen wanneer je een nieuwe schrijft artikel.

Dus hoe beperk je een berichttitel in WordPress, zodat het automatisch zorgt voor de titellengte die op je pagina wordt weergegeven?

Laten we beginnen met een eenvoudige oplossing.

 1. Open functies.php in uw thema
 2. Plak de volgende code:
 3. functie max_title_length ($ title) {
  $ max = 20;
  if (strlen ($ title)> $ max) {
  geef substr terug ($ title, 0, $ max). " …";
  } anders {
  $ titel retourneren;
  }
  }
 4. Plaats de volgende functie waar je maar wilt in je thema. Als u bijvoorbeeld verkorte titels op uw startpagina wilt weergeven, wilt u deze code in uw hoofdindexsjabloon plaatsen (index.php)
 5. add_filter ('the_title', 'max_title_length');

Zoals je kunt zien in de code, variabel $ max wordt gebruikt om de lengte van uw berichttitel te beperken. Het staat u vrij om het te wijzigen in elk gewenst nummer. Houd er echter rekening mee dat de optimale lengte van uw titel tussen 55 en 60 tekens is.

Daar ga je. Als u de functie in uw hoofdindexsjabloon hebt aangeroepen, worden uw titels korter weergegeven en na, in ons geval 20 tekens, worden drie stippen onthuld om aan te geven dat er meer te zien is.

Door hetzelfde te doen, bent u vrij om de functie te koppelen waar u maar wilt – of het nu een koptekst, voettekst, zijbalk of iets anders is.

Hoe u de uitlijning van uw berichttitel kunt wijzigen

WordPress-thema’s die u in WordPress kunt gebruiken, zijn verschillend. U kunt een standaard versie gebruiken die bij WordPress wordt geleverd, uw eigen maken, een gratis vinden tussen duizenden beschikbare thema’s of een premium kopen via internet.

Wijzig de uitlijning van de posttitel

Zelfs als je veel geld hebt betaald voor je thema, heb je niet alles binnen handbereik en is het onmogelijk om alles op te nemen in een gebruiksvriendelijke interface. Dus als u de uitlijning van uw berichttitels wilt wijzigen en uw thema heeft geen eenvoudig te wijzigen optie, moet u dit zelf doen.

Bereid uw gereedschap voor en laten we wat schroeven los zodat u de klus kunt klaren. Oké, dit klonk alsof er uren werk voor je is – maak je geen zorgen, je bent zo klaar.

Het maakt niet uit welk thema je gebruikt, een titel voor je bericht staat in hetzelfde bestand:

 1. Navigeren naar Uiterlijk-> Editor
 2. Zoek aan de rechterkant Single Post-bestand (single.php) en open het of nog beter, open het bestand in een externe editor
 3. Bestand zoeken naar ‘
 4. Wijzig de tag met de gewenste uitlijning:
 5. LINKS:

  CENTRUM:

  RECHTSAF:

 6. Wijzigingen opslaan

Dat is het. Nu ben je vrij om al je berichten te openen en de wijzigingen te zien die je hebt aangebracht. Als je de stappen hebt gevolgd en de uitlijning hebt gewijzigd, moet de titel van je bericht links, in het midden of rechts verschijnen.

Werken met WordPress is leuk, nietwaar? Als je meer wilt weten over bloggen en WordPress aanpassen, bekijk dan onze bronnen en verbeter je vaardigheden voor webmasters in een mum van tijd.

Schrijf een lijst met woorden die niet kunnen worden gebruikt in berichttitels

Hoewel je relatief eenvoudig de lengte van een titel in WordPress kunt beperken, moet je soms titels nog meer aanpassen. Door het aantal tekens in een berichttitel te beperken, kunt u een stabiel ontwerp behouden en het kan helpen met SEO, maar uw auteurs kunnen nog steeds alles schrijven wat ze willen.

Afhankelijk van wat u schrijft of van uw samenwerking met een ander bedrijf, heeft u mogelijk enkele woorden of woordgroepen die u in uw titels wilt vermijden. Dat kunnen scheldwoorden zijn die u wilt vermijden of gewoon een of twee merknamen waarvoor u niet op uw site wilt adverteren.

Terwijl u daarover kunt zitten praten met uw auteurs en hen kunt vragen geen woorden te noemen die de reputatie van uw site zouden kunnen schaden, is het slechts een kwestie van tijd wanneer een van de auteurs alles zal vergeten en een titel zal publiceren waardoor u er slecht uitzien of zelfs geld verliezen door de deal met een partner te verbreken.

Lijst met woorden die niet in titels mogen worden gebruikt

Waarom zou u, in plaats van een mondelinge waarschuwing, geen functie schrijven die iemand op uw site verbiedt een titel met specifieke woorden te schrijven? Of nog beter, waarom zou u niet gewoon dezelfde functie van onderen kopiëren en plakken en gewoon de woorden wijzigen die u wilt blokkeren?

Nu je hebt besloten om specifieke woorden uit berichttitels te verwijderen, gaan we kijken hoe je dat kunt doen.

Verwijder specifieke woorden uit titels:

 1. Open het bestand functions.php
 2. Kopieer en plak de code:
 3. functietitelbeperking ($ title) {
  wereldwijde $ post;
  $ title = $ post-> post_title;
  $ limitedWords = "word1; word2; word3";
  $ limitedWords = exploderen (";", $ restrictWords);
  foreach ($ restrictWords as $ restrictWord) {
  if (stristr ($ title, $ restrictWord))
  wp_die (__ ('Fout: je hebt een verboden woord gebruikt in de titel van het bericht'));
  }
  }
  add_action ('publish_post', 'titlerestriction');
  
 4. Verander woorden op de 4th Voeg er zoveel toe als je wilt, maar vergeet ze niet te scheiden met een puntkomma
 5. Pas de foutmelding op de 8 aanth lijn
 6. Wijzigingen opslaan

Als u een nieuw bericht opent en probeert het te publiceren terwijl de titel een van de woorden bevat die u in de code hebt gespecificeerd, WordPress zorgt ervoor dat u het bericht niet kunt publiceren en waarschuw je met het bericht.

Hoewel je je auteurs misschien hebt verteld over verboden woorden, kan het geen kwaad om die woorden direct onder de titel te laten zien en ze als herinnering te schrijven.

Als het niet topgeheim is, kun je ons dan vertellen welke woorden je op de lijst hebt gezet en waarom?

Een kleine wijziging in het titelscheidingsteken kan een grote impact hebben op uw site

Titelscheidingsteken is dat ene eenvoudige teken dat de titel van uw website scheidt van post- en paginanamen. Hoewel dit niet zo belangrijk is als het vinden van de juiste zoekwoorden voor uw artikelen, kunt u dit zien bovenaan uw browsertabblad zodra u een website opent, maar wat nog belangrijker is, dit scheidingsteken zal worden gebruikt door Google en andere zoekmachines wanneer ze uw site weergeven in Zoekresultaten.

Hoewel er geen bewijs is dat verschillende scheidingstekens een andere impact kunnen hebben op uw SEO, wilt u misschien het standaardscheidingsteken wijzigen om de manier te veranderen waarop uw WordPress-website wordt weergegeven op alle andere sites in die zoekresultaten.

Titelscheidingsteken wijzigen:

Nadat WordPress 4.4 tot leven kwam, werden er nieuwe filters geïntroduceerd, en een daarvan is direct verantwoordelijk voor titelscheidingstekens. Volg deze stappen om uw titelscheidingsteken te wijzigen:

 1. Open het bestand functions.php
 2. Kopieer en plak de volgende code:
 3. functie wploop_change_separator ()
  {
  retourneer '|';
  }
  add_filter ('document_title_separator', 'wploop_change_separator');
 4. Wijzig het scheidingsteken tussen enkele aanhalingstekens op de derde regel
 5. Wijzigingen opslaan

Wijzig titelscheidingsteken voor oudere versies van WordPress:

Voordat WordPress 4.4 werd geïntroduceerd, had titelscheidingsteken gemakkelijk kunnen worden gewijzigd met de functie wp_title. WordPress-ontwikkelaars verwijderde eerst de functie uit de lijst met ondersteunde en werd verouderd. Maar omdat een groot aantal thema’s het nog steeds gebruikt, hebben ontwikkelaars besloten het terug te brengen.

De volgende functie kan je nog steeds helpen om dat scheidingsteken te wijzigen als je een oudere WordPress-versie gebruikt, maar we raden je aan om je WordPress zo snel mogelijk bij te werken (om veel verschillende redenen) en de nieuwe methode hierboven te volgen; vroeg of laat zal de functie wp_title voor eens en altijd worden afgeschaft en zult u functies.php opnieuw moeten wijzigen.

functie change_wp_title_separator ($ title, $ sep) {
$ sep = '-';
$ title = str_replace ('|', $ sep, $ title);
$ titel retourneren;
}
add_filter ('wp_title', 'change_wp_title_separator', 10, 2);

Hoewel u het scheidingsteken in elk gewenst teken kunt wijzigen, raden we u aan dit niet te doen. Er zijn bijvoorbeeld enkele speciale tekens die Google gewoon niet laat zien en u wilt niet dat uw sitetitel er onprofessioneel uitziet. Enkele van de meest voorkomende scheidingstekens zijn “|”, “-” en “>” dus overdrijf niet en kies degene die je het leukst vindt.

Titellabels kunnen eenvoudig worden gewijzigd via aangepaste velden

Titeltags zijn belangrijk voor uw website. Ze zullen niet alleen aan gebruikers verschijnen, maar ze zullen ook een belangrijke rol spelen in uw SEO. Het kiezen van de juiste title-tag kan een grote impact hebben op zoekmachines en u kunt profiteren van het wijzigen van title-tags als u dit correct doet.

Voor een gewone gebruiker is het eenvoudig om titeltags te wijzigen door simpelweg naar te navigeren Instellingen -> Algemeen. Evenzo gaan Uiterlijk -> Aanpassen zal een plaats weergeven waar u met bijna elk thema de titel en slogan van uw site kunt wijzigen. Meestal gebruiken websites hun titel en post- / paginanaam, gescheiden door één teken. Maar je kunt dat veranderen als je zo rebels wilt zijn.

Maak een statische titeltag voor al uw berichten:

Hoewel niet aanbevolen, wil je misschien de tag van de paginatitel wijzigen en deze hetzelfde maken voor al je WordPress-berichten en -pagina’s. In plaats van bijvoorbeeld een titel, scheidingsteken en berichtnaam te gebruiken, kunt u dat in iets statisch veranderen:

 1. Open het bestand functions.php
 2. Kopieer en plak het volgende:
 3. functie same_title_tag ()
  {
  'First Site Guide' retourneren;
  }
  add_filter ('pre_get_document_title', 'same_title_tag');
  
 4. Verander de titel op de 3rd lijn
 5. Wijzigingen opslaan

Deze functie zou elk bericht en elke paginatitel veranderen in “Eerste sitegids” (hey, gebruik onze naam niet, wees creatief), maar dat is acceptabel als je op het punt staat slechts één pagina te hebben. In plaats daarvan is het gebruik van standaardtitels een veel betere optie als het gaat om SEO en algehele gebruikerservaring. Zelfs als u alleen de startpagina en de contactpagina had, is het nog steeds een betere optie om dat contactgedeelte in de titeltag te laten schrijven.

Wijzig titeltags via aangepaste velden:

Maar laten we hierop voortbouwen en uw auteurs de mogelijkheid geven om aangepaste titels aan hun berichten toe te voegen:

 1. Open functies.php
 2. Kopieer en plak de code:
 3. functie post_meta_title_tag ()
  {
  $ customPostTitleMeta = get_post_meta (get_the_ID (), 'custom_post_title', waar);
  if ($ customPostTitleMeta)
  {
  retourneer $ customPostTitleMeta;
  }
  terugkeer '';
  }
  add_filter ('pre_get_document_title', 'post_meta_title_tag');
  
 4. Wijzigingen opslaan
 5. Open een bericht waarvan je de titel wilt wijzigen
 6. Schrijf in de naam van het aangepaste veld ‘custom_post_title’
 7. Schrijf in de waarde van het aangepaste veld een titel die u voor die post wilt gebruiken
 8. Wijzigingen opslaan / bericht publiceren

In plaats van een standaardtitel te krijgen, gebruikt uw bericht nu de aangepaste titel die u op de 6 hebt ingevoerdth stap. Als u het aangepaste veld weglaat, laadt WordPress de standaardtiteltag en gebruikt deze voor die post.

Beheer uw WordPress-titels

We hopen dat deze gids u heeft geholpen uw WordPress-titels gemakkelijker te beheren. Maar als u vragen heeft, aarzel dan niet om te vertrekken en te reageren en we zullen proberen deze zo snel mogelijk te beantwoorden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map