Tekst zoeken en vervangen in WordPress

Tekst zoeken en vervangen in WordPress


Heb je je ooit gerealiseerd dat je een fout had gemaakt bij het schrijven van een WordPress-bericht om erachter te komen dat er geen gemakkelijke manier is om die typfout in het hele bericht te zoeken en te vervangen? Wat als je de afgelopen maanden een verkeerd woord, zin of link hebt geschreven? Helaas staat WordPress je niet toe om op een gemakkelijke manier tekst te zoeken en te vervangen, maar we staan ​​op het punt om je gratis plug-ins te tonen die je kunnen behoeden voor het handmatig verwijderen van honderden, zo niet duizenden typografische fouten.

Zoek en vervang alle tekst in WordPress en bespaar tijd bij het bewerken van berichten

Ja, PHP en MySQL zijn krachtige tools die dit soort dingen kunnen oplossen met slechts een paar regels code of query’s. Maar we zijn niet allemaal programmeurs of comfortabele knoeiers met code. Dus we slaan dat gewoon over en laten u de eenvoudige manier zien om met zoeken en vervangen in WordPress om te gaan.

 • Zoek en vervang tekst in de berichteditor
 • Vervang elk woord op de hele WordPress-website
 • Maak automatisch links van trefwoorden in alle artikelen

Zoek en vervang tekst in de berichteditor

Net als bij veel tekstverwerkers die u mogelijk hebt gebruikt (zoals Microsoft Word bijvoorbeeld), wilt u misschien tekst zoeken en vervangen in de WordPress-editor. Sinds je dit leest, heb je waarschijnlijk het nadeel van WP-editor ontdekt – het komt niet met een dergelijke functie. Zoals we je al in de inleiding hebben verteld, gaan we je een nette plug-in laten zien voor de klus

TinyMCE Advanced

PRIJS: gratis

TinyMCE Advanced zoeken en vervangen

TinyMCE Advanced is een geweldige plug-in waarmee je knoppen kunt toevoegen, verwijderen en herschikken die je kunt vinden in de visuele editor van WordPress. Zoals je misschien al geraden had, is een van de geweldige functies van deze plug-in de zoek- en vervangfunctie.

Als je snel tekst wilt kunnen vinden in de post die je net schrijft en deze wilt vervangen door een andere tekst, kun je de plug-in binnen enkele minuten instellen. Installeer gewoon TinyMCE Advanced, activeer het en u kunt uw knop toevoegen:

 1. Navigeren naar Instellingen -> TinyMCE Advanced
 2. Zoek de lijst met ongebruikte knoppen en zoek naar Zoek en vervang
 3. Sleep de knop naar het editormenu
 4. Wijzigingen opslaan

Nadat u deze vier stappen heeft voltooid, wordt uw nieuwe functie klaar voor gebruik. Om te beginnen met zoeken en vervangen in WordPress, moet je beginnen met het schrijven van een nieuw bericht (of een ouder bericht bewerken) en zorg ervoor dat je het bericht in de visuele editor bekijkt. Klaar om woorden te vervangen?

 1. Zoeken Zoek en vervang knop bovenop de editor
 2. Vul de tekst in die je wilt vervangen
 3. Schrijf in de tekst om deze te vervangen
 4. Controleer of je de case wilt matchen en zoek naar hele woorden
 5. Vind, vervang of vervang alles

Dat is het! In plaats van handmatig duizenden woorden te doorlopen die u mogelijk in dat specifieke bericht hebt geschreven, zal deze fantastische plug-in het werk binnen een seconde voor u doen.

Het was makkelijk, nietwaar? Maar wat als u hetzelfde wilt doen voor al uw berichten en pagina’s? Misschien wilt u dingen zoeken en vervangen in opmerkingen of taxonomieën? Als dat het geval is, lees dan verder want je hebt een andere plug-in nodig.

Zoek en vervang tekst door de hele WordPress

Soms realiseer je je dat je al dagen een grammaticafout maakt. Misschien heb je iets verkeerd gespeld, misschien heeft een service waarvan je het had, de naam veranderd, of misschien moet je een URL updaten. Maak je geen zorgen; u kunt dat gemakkelijk wijzigen en u hoeft geen MySQL-query’s uit te voeren om het probleem op te lossen.

Beter zoeken vervangen

PRIJS: gratis

Beter zoeken Vervang plug-in voor WordPress

Zoals beloofd, hier is nog een gratis plug-in die u zal redden. Aangezien u iets in het hele WordPress-systeem wilt vervangen, kunt u met deze plug-in met databases werken – zonder handmatig een database te hoeven openen of wijzigen.

De installatie van de plug-in is standaard en snel. Nadat u de plug-in Better Search Replace hebt geactiveerd, kan het plezier beginnen.

Maak een back-up van uw database voordat u wijzigingen aanbrengt.

 1. Navigeren naar Extra -> Beter zoeken vervangen
 2. Typ de tekst die u zoekt
 3. Typ de tekst in die deze zal vervangen
 4. Selecteer tabellen die door de plug-in worden beïnvloed

Voordat u de daadwerkelijke wijzigingen in uw database aanbrengt, raden we u aan de Ren als Dry Run optie aangevinkt. Deze optie zal de plug-in vertellen om de benodigde zoekopdracht uit te voeren, maar er worden geen wijzigingen aangebracht. Door het gebruiken van Oefening, u krijgt te zien hoeveel tabellen en cellen in een database worden beïnvloed en u kunt twee keer nadenken voordat u een daadwerkelijke wijziging aanbrengt.

Als u klaar bent om tekst te vervangen, verwijdert u het vinkje bij Oefening optie en geniet van wat deze geweldige plug-in voor u zal doen.

Wees voorzichtig bij het selecteren van tabellen uit stap # 4. Als u alleen wijzigingen in uw berichten wilt aanbrengen, selecteert u alleen wp_posts tafel.

Afhankelijk van uw database kan de zoek- en vervangfunctie enige tijd nodig hebben om zijn werk te doen. Voordat u in paniek raakt, moet u weten dat het oké is om time-outs en witte schermen te krijgen tijdens het zoeken en deze te vervangen door de plug-in. Navigeer in dat geval gewoon naar Extra -> Beter zoeken Vervangen -> Instellingen, en verlaag de Max. Paginaformaat waarde.

Als u deze twee gratis plug-ins installeert, kunt u ontspannen en onbezorgd aan uw nieuwe artikel beginnen. Of u nu tekst uit slechts één artikel moet zoeken en vervangen, of u moet dat doen voor al uw berichten, opmerkingen, enz., U moet weten dat TinyMCE Advanced and Better Search Replace-plug-ins u gedekt hebben.

Wist je dat je, in plaats van ze te vervangen, gemakkelijk een lijst met woorden kunt schrijven die niet zijn toegestaan ​​in berichttitels?

Heb je de plug-ins geprobeerd? Hoe heb je ze het liefst? Vervangt u tekst liever handmatig door query’s uit te voeren of gebruikt u misschien een andere plug-in voor de taak? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Vervang elk woord op de hele WordPress-website

Zodra je honderden of zelfs duizenden verschillende berichten en pagina’s hebt verzameld die zijn verdeeld over verschillende categorieën, worden wijzigingen in de hele database elke dag steeds moeilijker. Als u ooit slechts één woord of de hele zin in elk bericht, elke pagina, titel, opmerking, enz. Wilde vervangen, kreeg u hoofdpijn omdat deze taak te veel tijd of technische kennis van u zou vergen..

Aangezien u al een WordPress-blogplatform gebruikt, bekend om zijn extensies (plug-ins) waarmee u praktisch alles kunt doen, is dit probleem helemaal geen probleem meer. Nu kunt u een gratis plug-in installeren en woordwijzigingen in slechts een paar klikken beheren.

Woordvervanger

PRIJS: gratis

Woordvervanger voor WordPress

De plug-in waar we het over hebben, staat bekend als Word Replacer en je kunt deze gratis installeren door de plug-in te downloaden van de WordPress repository-website of je kunt de plug-in vinden door ernaar te zoeken vanaf je WordPress:

 1. Navigeren naar Plug-ins -> Nieuw toevoegen
 2. Zoek naar “Woordvervanger”
 3. Installeer en activeer de plug-in
 4. Open de instellingenpagina waar u met één klik woorden kunt vervangen

Als je ooit “Zoeken en vervangen” in Microsoft Word of een vergelijkbare tekstverwerker hebt gebruikt, zul je deze plug-in goed kennen. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface kunt u snel een woord invoeren of de hele zin die u wilt vervangen, een andere kiezen die wordt toegevoegd in plaats van het originele woord / zin en u kunt beslissen waar die wijzigingen zullen plaatsvinden.

Met Word Replace kunt u woorden in berichten, pagina’s, opmerkingen, titels en zelfs bbPress-forumpagina’s vervangen sinds versie 0.3.

Een goede zaak van deze plug-in is dat u bijvoorbeeld een lijst met godslasteringwoorden kunt schrijven die u gemakkelijk kunt censureren in opmerkingen en uw forumpagina’s of u kunt die ene zin wijzigen die u de afgelopen paar maanden mogelijk verkeerd hebt gebruikt . En u kunt dat allemaal doen door een woord / zin slechts één keer in de instellingen van de plug-in te typen en Word Replace zal binnen een seconde zijn magie doen.

Een ander goed voorbeeld van waar de plug-in toe in staat is, zijn JavaScript-advertenties. Als u op uw website ad placeholder hebt gebruikt, kunt u Word Replacer nu eenvoudig laten zoeken naar die placeholder en deze vervangen door de daadwerkelijke JavaScript-code die de gewenste advertentie zal weergeven. Zodra u besluit de advertentie te wijzigen, wijzigt u eenvoudig de code in de instellingen zonder u zorgen te hoeven maken over waar de code wordt ingevoegd. Een hele leuke functie voor zo’n simpele plug-in.

Word Replacer is echt een krachtige plug-in waarmee u uw volledige WordPress-inhoud vanaf één plek kunt beheren. Zelfs als je niet van plan bent om het de hele tijd te gebruiken, kan de plug-in je echt helpen om die fouten te veranderen en die slechte woorden die in reacties of je forumpagina’s zijn geschreven, te censureren. Omdat het gratis is, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u er geld aan kwijtraakt: installeer de plug-in en probeer het eens. Vergeet natuurlijk niet om een ​​back-up van uw site te maken voordat u woorden vervangt, omdat u nooit weet wanneer de fout kan optreden.

Het koppelen van woorden of hele zinnen in WordPress kan niet eenvoudiger. Terwijl u een artikel schrijft, hoeft u alleen maar een woord / zin te selecteren en op de linkknop te klikken waar u de linkbestemming kunt plakken. Als u basis-HTML kent, kunt u ook rechtstreeks vanuit een teksteditor links maken door indien nodig uw eigen code te schrijven.

WordPress-koppelingen

Hoewel woord voor woord koppelen eenvoudig en best leuk kan zijn als je langzaam aan een nieuw bericht werkt, wat als je een specifiek woord / zin wilt linken in je hele verzameling berichten / pagina’s?

Als je net bent begonnen met je WP-website en maar een paar artikelen hebt om mee om te gaan, zou het geen probleem zijn om ze allemaal handmatig te koppelen. Maar wat als je hebt besloten om in alle artikelen een woord te linken en je hebt er honderden?

Maak links van specifieke woorden:

Of u nu een specifieke websitenaam aan zijn eigen URL wilt linken of u heeft uw verwijzingsprogramma gestart en u wilt elk computergerelateerd woord koppelen aan uw verwijzingswebsite die computerapparatuur verkoopt, deze functie helpt u een link-tag in het woord in te voegen / zin naar keuze.

 1. Open functies.php
 2. Kopieer en plak de volgende functie:
 3. functie link_words ($ text) {
  $ Replace = array (
  'google' => 'Google',
  'computer' => 'computer',
  'keyboard' => 'koop toetsenbord hier'
  );
  $ text = str_replace (array_keys ($ Replace), $ Replace, $ Text);
  $ tekst retourneren;
  }
  add_filter ('the_content', 'link_words');
  add_filter ('the_excerpt', 'link_words');
  
 4. Wijzig trefwoorden en links in array
 5. Wijzigingen opslaan

Zoals u kunt zien aan de hand van voorbeelden in de code, is het mogelijk om elk woord of elke zin in uw artikelen te vervangen. Het is ook mogelijk om het woord / de zin zelf te vervangen en de link volledig te wijzigen.

Hoewel u eenvoudig de link naar het woord “computer” kunt toevoegen, kunt u de link toevoegen en het woord “computer” wijzigen in “computersysteem” of wat u maar wilt.

Hoewel deze functie je helpt bij het inhalen van alle achtergelaten artikelen, is het vrij eenvoudig. Als u meer controle over links wilt, vooral als u met verwijzingen werkt, zou het een slimmere keuze zijn om voor een van de gespecialiseerde plug-ins te kiezen.

Aangezien u al met links werkt, bent u misschien geïnteresseerd in het instrueren van WordPress over het openen van alle externe links in nieuwe tabbladen of misschien zelfs het linken van berichten en pagina’s naar een externe URL.

Conclusie

Als je net een WordPress-blog bent begonnen, lijkt het zoeken en vervangen van woorden misschien onmogelijk. Maar als u een paar minuten de tijd neemt om deze handleiding door te nemen, lost u het probleem op en lijkt het zoeken en vervangen van tekst in WordPress een kinderspel.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map