Tauler de control de WordPress: àrea i tauler d’administració

wordpress-dashboard.png


Després de crear un lloc web de WordPress i iniciar la sessió amb èxit, el primer que veuràs és el tauler de control de WordPress. Aquest és el lloc d’inici per a administradors que inclou diversos widgets útils. En aquesta pàgina, WordPress us mostrarà alguns enllaços que seran valuosos per a qualsevol principiant. Podreu fer el seguiment del nombre de publicacions, comentaris i pàgines. Us portarà a l’editor de publicacions de manera que pugueu escriure la vostra primera publicació, omplir un esborrany ràpid, veure activitats recents i llegir les darreres novetats sobre WordPress.

Aquest article us guiarà a través de tots els widgets del tauler que es preinstal·len amb WordPress i us mostrarà com personalitzar ràpidament les aparences de la pàgina del tauler..

 1. Benvingut a WordPress
  1. Començar
  2. Propers passos
  3. Més accions
 2. D’un cop d’ull
 3. Esborrany ràpid
 4. Activitat
 5. Notícies de WordPress
 6. Personalitza els teus ginys
  1. Opcions de pantalla
  2. Ginys personalitzats

1. Benvingut a WordPress

Benvingut al giny de tauler de WordPress

Si acaba d’instal·lar WordPress, és el primer que veuràs al tauler de control. A més de donar-vos la benvinguda a la plataforma, els desenvolupadors de WordPress han preparat uns enllaços útils que us ajudaran a començar.

Començar

El botó blau gran del costat esquerre us permetrà personalitzar el vostre lloc. Per ser més precisos, us portarà a “el personalitzador”. Si voleu canviar qualsevol cosa relacionada amb el disseny relacionat amb el lloc, Customizer és el lloc per començar. Segons el tema, hi pot haver més o menys opcions per triar, però la majoria de temes de WordPress tenen més opcions de les que necessitareu.

Propers passos

Al centre del giny, trobareu diversos altres enllaços. El primer us portarà directament a l’editor perquè pugueu escriure-vos la primera publicació del bloc. La següent us permetrà crear la vostra primera pàgina (per exemple, la pàgina “sobre mi” que suggereixen els desenvolupadors), mentre que el tercer enllaç simplement obrirà la pàgina principal perquè pugueu veure com és el vostre lloc web als visitants..

Més accions

Un cop hàgiu preparat per passar al següent pas, a la part dreta, trobareu enllaços que us permetran gestionar widgets i menús. També podreu activar o desactivar comentaris i podeu navegar cap a les pàgines del WordPress Codex on podreu obtenir més informació sobre els vostres primers passos amb WordPress..

2. D’un cop d’ull

Per a un cop d’ull widget de tauler de WordPress

El següent giny us proporciona una visió general del vostre lloc. Mireu quantes publicacions, pàgines i comentaris teniu i feu clic a qualsevol d’elles per obrir la seva pàgina respectiva. Si esteu interessats en la versió i el tema de WordPress que utilitzeu actualment, només mireu la part inferior d’aquest widget.

3. Esborrany ràpid

Widget de tauler de control de Quick Draft de WordPress

Mentre navegeu en el tauler de control de WordPress, podeu tenir una idea per a un nou article. En lloc d’obrir l’editor visual complet, podeu anotar ràpidament el títol i algunes notes. WordPress els guardarà com a esborrany de manera que pugueu continuar amb fàcil la vostra feina en qualsevol moment que us convingui.

Tingueu en compte que l’editor de Quick Draft és tan senzill, ja que no podreu dissenyar el text, ni inserir imatges ni vídeos. Podreu fer tot això un cop obtingut l’esborrany mitjançant l’editor de visual o de text de la secció de Publicacions.

4. Activitat

Giny Activitat de tauler de WordPress

Aquest senzill widget mostra les darreres publicacions i comentaris del vostre bloc, inclosa l’hora i la data exactes de publicació. De manera predeterminada, només veureu el “Hello World!” publicació que serveix d’exemple (perquè no teniu cap altra publicació escrita). Podeu fer clic sobre ell directament des del widget Activitat, que obrirà l’editor per actualitzar la publicació.

La secció de comentaris mostra l’avatar, el nom i la publicació del comentari. També veureu un resum ràpid del comentari. Si passeu el cursor del ratolí sobre qualsevol dels comentaris, podeu gestionar-lo: aprovar-lo, respondre-lo, editar-lo, passar-lo a la paperera, marcar com a correu brossa o veure el comentari a la publicació..

A sota de tot això, podeu trobar una barra senzilla que conté el nombre de comentaris pendents, aprovats, de correu brossa i de brossa.

5. Notícies de WordPress

Giny quadre de comandament Notícies de WordPress

L’últim widget que es mostra de manera predeterminada al tauler de WordPress us mostra les darreres novetats de WordPress. Aquí trobareu una llista d’articles recents sobre WordPress procedents de diferents llocs web com el blog oficial de WordPress.org.

El widget de notícies us ajudarà a mantenir-vos al dia i conèixer les darreres actualitzacions, temes i complements, tutorials, etc. Aquí també trobareu un complement suggerit que us pot cridar l’atenció..

Personalitza els teus ginys

Ara que ja sabeu què fan els ginys, és el moment de personalitzar el tauler de control de WordPress.

Per començar, heu de tenir en compte que podeu treure el giny de benvinguda ràpidament. Quan us sentiu còmode amb publicacions, pàgines i comentaris, només podeu fer clic al botó “x” que hi ha a la part superior dreta del widget de benvinguda i rebutjar-lo del tot..

Reordeneu els widgets de tauler de WordPress

Si passeu el títol de qualsevol dels widgets abans esmentats, notareu que canvia el cursor. Un cop hàgiu vist que el cursor apunta en les quatre direccions, podreu moure aquest widget a una altra ubicació. Simplement, arrossegueu i deixeu anar el giny seleccionat a un lloc que us convingui millor. A més, si no voleu veure el contingut d’un widget en concret, feu clic a la fletxa petita situada a la cantonada superior dreta.

Opcions de pantalla

Opcions de pantalla de WordPress

Una de les parts més oblidades del quadre de comandament de WordPress són les opcions de pantalla. Podeu trobar-los a la part superior de la pàgina (assegureu-vos de desplaçar-vos fins que es poden amagar perquè les opcions de pantalla es poden amagar darrere de la barra d’administració). Un cop seleccionada l’opció, una nova barra blanca es deixarà anar per sobre exposant tots els ginys (caselles) que heu instal·lat. Si desactiveu (des) les caselles de selecció que hi ha al costat dels widgets, podeu mostrar-les o amagar-les fàcilment del tauler de control de WordPress.

Tingueu en compte que de manera predeterminada, només tindreu cinc ginys, altres ginys (personalitzats) apareixeran un cop instal·leu plugins i temes addicionals..

Ginys personalitzats

Segons el nombre de connectors que tingueu i les funcions del complement, podeu acabar tenint dotzenes de widgets addicionals al tauler.

Per exemple, mitjançant la instal·lació d’un complement de Google Analytics (n’hi ha molts de diferents), obtindreu un widget d’estadístiques que us mostrarà el nombre de visites d’aquest dia, setmana o mes..

Conclusió

El tauler de control de WordPress és el primer lloc que podeu veure quan inicieu la sessió a WordPress. Obteniu més informació sobre què podeu fer al tauler de control, quins elements estan disponibles de manera predeterminada i com podeu personalitzar-lo a les vostres necessitats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked