Tabloul de bord WordPress: Zona de administrare și panoul

wordpress-dashboard.png


După ce creați un site web WordPress și vă autentificați cu succes, primul lucru pe care îl veți vedea este tabloul de bord WordPress. Acesta este locul de pornire pentru admin-uri care conține mai multe widget-uri utile. Pe această pagină, WordPress vă va arăta câteva link-uri care vor fi valoroase pentru orice începător. Veți putea urmări numărul de postări, comentarii și pagini. Te va conduce la editorul de postări, astfel încât să poți scrie prima ta postare, să completezi o schiță rapidă, să vezi activități recente și să citești cele mai recente știri despre WordPress.

Acest articol vă va ghida prin fiecare widget de bord care este preinstalat cu WordPress și vă va arăta cum puteți personaliza rapid aspectul paginii de bord..

 1. Bine ați venit la WordPress
  1. Incepe
  2. Pasii urmatori
  3. Mai multe actiuni
 2. Dintr-o privire
 3. Proiect rapid
 4. Activitate
 5. Știri WordPress
 6. Personalizați-vă widget-urile
  1. Opțiuni de ecran
  2. Widget-uri personalizate

1. Bine ați venit la WordPress

Bine ați venit la widgetul de bord WordPress

Dacă tocmai ați terminat de instalat WordPress, acesta este primul lucru pe care îl veți vedea pe tabloul de bord. Pe lângă faptul că vă primesc pe platformă, dezvoltatorii WordPress au pregătit câteva link-uri utile care vă vor ajuta să începeți.

Incepe

Marele buton albastru din partea stângă vă va permite să vă personalizați site-ul. Pentru a fi mai precis, te va conduce către „Personalizatorul”. Dacă doriți să schimbați ceva de pe site-ul care este legat de design, Customizer este locul de pornire. În funcție de temă, pot exista mai multe sau mai puține opțiuni din care să alegeți, dar majoritatea temelor WordPress au mai multe opțiuni decât aveți nevoie.

Pasii urmatori

În centrul widget-ului, veți găsi mai multe alte link-uri. Primul va conduce direct la editor pentru a vă putea scrie prima postare pe blog. Următoarea te va permite să creezi prima ta pagină (de exemplu, pagina „despre mine”, sugerată de dezvoltatori), în timp ce al treilea link va deschide pur și simplu pagina principală, astfel încât să poți vedea cum arată site-ul tău vizitatorilor..

Mai multe actiuni

După ce sunteți gata să treceți la pasul următor, în partea dreaptă, veți găsi linkuri care vă vor permite să gestionați widget-uri și meniuri. Veți putea, de asemenea, să activați sau să dezactivați comentariile și puteți naviga către paginile WordPress Codex unde puteți afla mai multe despre primii dvs. pași cu WordPress.

2. dintr-o privire

La o privire widget tablou de bord WordPress

Următorul widget vă oferă o privire rapidă asupra site-ului dvs. Vedeți câte postări, pagini și comentarii aveți și faceți clic pe oricare dintre ele pentru a deschide pagina respectivă. Dacă sunteți interesat de versiunea și tema WordPress pe care le utilizați în prezent, aruncați o privire în partea de jos a acestui widget.

3. Proiect rapid

Widget de bord Quick Draft pentru WordPress

În timp ce navigați pe tabloul de bord WordPress, s-ar putea să vă faceți o idee pentru un articol nou. În loc să deschideți editorul vizual complet, puteți scrie rapid titlul și câteva note. WordPress le va salva sub forma unei schițe, astfel încât să puteți continua cu ușurință munca în orice moment potrivit pentru dvs..

Vă rugăm să rețineți că editorul pentru Quick Draft este cât se poate de simplu, astfel încât nu veți putea să stilați textul, să inserați imagini și nici videoclipuri. Vei putea face toate acestea odată ce deschideți schița prin intermediul editorului vizual sau text din secțiunea Mesaje.

4. Activitate

Widget tablou de bord WordPress de activitate

Acest widget simplu arată cele mai recente postări și comentarii pe blogul dvs., inclusiv ora și data exactă a publicării. În mod implicit, veți vedea doar „Hello World!” postare care servește ca exemplu (pentru că nu aveți nicio altă postare scrisă). Puteți face clic pe el direct din widgetul Activitate care va deschide editorul pentru a putea actualiza postarea.

Secțiunea de comentarii arată avatarul, numele și postarea comentatorului pe care este localizat comentariul. Veți vedea, de asemenea, un rezumat rapid al comentariului. Dacă treceți cursorul mouse-ului peste oricare dintre comentarii, îl puteți gestiona – aproba, răspunde, edita, trece la coșul de gunoi, marca ca spam sau vizualiza comentariul în postarea sa.

Mai jos de toate, puteți găsi o bară simplă care conține numărul de comentarii în așteptare, aprobate, spam și gunoi.

5. Știri WordPress

Widget tablou de bord WordPress News

Ultimul widget afișat în mod implicit pe tabloul de bord WordPress vă arată cele mai recente știri despre WordPress. Aici, veți găsi o listă de articole recente pe WordPress, provenite de pe diferite site-uri web blogul oficial WordPress.org.

Widgetul de știri vă va ajuta să rămâneți la curent și să aflați despre cele mai recente actualizări, teme și plugin-uri, tutoriale etc. Aici veți găsi, de asemenea, un plugin sugerat care vă poate atrage atenția..

Personalizați-vă widget-urile

Acum că știți ce fac widget-urile, este timpul să personalizați tabloul de bord WordPress.

Pentru început, trebuie să rețineți că puteți elimina rapid widgetul de bun venit. După ce vă simțiți confortabil cu postări, pagini și comentarii, puteți doar să faceți clic pe butonul mic „x” din partea dreaptă sus a widgetului de bun venit și să îl respingeți cu totul.

Reorganizați widget-urile de bord WordPress

Dacă treceți peste titlul oricărui widget menționat anterior, veți observa că se modifică cursorul. După ce vedeți că cursorul dvs. indică în toate cele patru direcții, veți putea muta acel widget într-o altă locație. Pur și simplu trageți și plasați widgetul selectat într-un loc care vi se potrivește mai bine. De asemenea, dacă nu doriți să vedeți conținutul unui anumit widget, faceți clic pe săgeata mică din colțul din dreapta sus.

Opțiuni de ecran

Opțiuni de ecran WordPress

Una dintre părțile cele mai trecute cu vederea din tabloul de bord WordPress sunt opțiunile ecranului. Le puteți găsi în partea de sus a paginii dvs. (asigurați-vă că derulați până la capăt, deoarece opțiunile ecranului se pot ascunde în spatele barei de administrare). După ce selectați opțiunea, o nouă bară albă va scăpa de sus expunând toate widget-urile (casetele) pe care le-ați instalat. Prin (dez) casetele de selectare de lângă widget-uri, le puteți afișa / ascunde cu ușurință din tabloul de bord WordPress.

Rețineți că, în mod implicit, veți avea doar cinci widget-uri, alte widget-uri (personalizate) vor apărea odată ce instalați pluginuri și teme suplimentare.

Widget-uri personalizate

În funcție de numărul de pluginuri pe care îl aveți și de funcțiile pluginurilor, puteți ajunge cu ușurință să aveți zeci de widgeturi suplimentare pe tabloul de bord.

De exemplu, prin instalarea unui plugin Google Analytics (există multe altele diferite), veți primi un widget de statistici care vă va afișa numărul de vizite pentru acea zi, săptămână sau lună.

Concluzie

Tabloul de bord WordPress este primul loc pe care îl vedeți când vă conectați la WordPress. Aflați ce puteți face pe tabloul de bord, ce elemente sunt disponibile în mod implicit și cum să le personalizați la nevoile dvs..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map